Pages

Thursday, September 3, 2009

CAMPANIE pentru Justitia Romana. ROMOSAN debuteaza in COTIDIANUL: Cine se teme de judecători? (Cu un PS pentru Tismaneanu si o morala pentru Tudoran)

Cine se teme de judecători?
de Petru Romosan

Pe măsură ce ne apropiem de termen, alegerile prezidenţiale se profilează ca o întâmplare derizorie. Traian Băsescu (plus Elena Udrea), Mircea Geoană, Crin Antonescu, Sorin Oprescu sau Nati Meir, dar, iată, fără Radu Duda: poate să câştige oricine, tot dracul ăla e! Doar nişte ziare şi televiziuni defazate mai macină subiectul în gol.

Campania electorală pare încheiată înainte de startul ei oficial. Produsul oferit de animalele politice şi de fraţii lor siamezi, ziariştii, e perceput majoritar ca o marfă stricată. O adunătură de farsori, mincinoşi, incapabili, plătiţi degeaba.

În mijlocul haosului politic şi al crizei economice de o nemaivăzută amploare, cu trei luni înainte de alegerile prezidenţiale, micul om mare Emil Boc vrea să reformeze statul român. Nici mai mult, dar nici mai puţin. Reforma lui Boc, realizată sub ochiul lui Traian Băsescu şi împreună cu Monica Iacob-Ridzi, Vladimir Tismăneanu, Elena Udrea, H.-R. Patapievici, Gheorghe Pogea sau Adriean Videanu, Mircea Miclea, dacă reuşeşte, poate fi una dramatic de importantă, pentru că ar fi şi ultima…

Cum Executivul şi Legislativul au fost deja puse la pământ de ciudatul nostru preşedinte şi de gaşca sa, vestea bună vine dinspre a treia putere a statului, puterea judecătorească.

Judecătorii, cărora li s-au alăturat DIICOT şi DNA, nu vor să se lase reformaţi de Emil Boc şi de Traian Băsescu, sub supravegherea nefastă a FMI, un FMI foarte îngăduitor, de altfel, cu cel mai dezastruos Guvern din ultimii douăzeci de ani. Judecătorilor par să li se alăture şi profesorii, deja cu salariile bine reformate de păcălicii care ne guvernează. Lupta dreaptă a judecătorilor, în primul rând pentru locul şi statutul lor şi abia în al doilea rând pentru drepturile salariale legitime, dacă va ajunge la capăt, poate duce chiar la instaurarea statului de drept. Judecătorii reprezintă astăzi şi ultima redută a statului român. Dacă ei vor pierde, singurul câştigător din România va fi, probabil, Traian Băsescu.

Dar cine se teme de judecători? Să întocmim o listă scurtă. Primii ar fi politicienii afacerişti (corupţi) şi afaceriştii cu statul (infractori şi impostori). Exemple? Primii pe listă ar fi marii inamici Traian Băsescu şi Dinu Patriciu. În ianuarie 2010, Traian Băsescu ar trebui să se întâlnească cu un judecător în dosarul „Flota“. Cine îl poate împiedica pe „analistul“ de la ziarul „Adevărul“, adică pe Dinu Patriciu, să devină prim-ministru după alegerile prezidenţiale? Câţiva judecători, eventual tineri şi prost plătiţi. Şi pentru că am pomenit de „Adevărul“, tot pe lista scurtă a adversarilor judecătorilor se găseşte şi aşa-zisa „a patra putere în stat“, ziariştii, media în general. Cu salariile lor „nesimţite“, salarii fără nici o legătură cu vreo piaţă liberă a ideilor. Conştiinţe cumpărate, mercenari odioşi.

Să recapitulăm. Lista celor care se tem de judecători e foarte lungă în România. Politicienii (din Executiv, Parlament, din administraţia centrală şi locală), afaceriştii pe spinarea statului, ziariştii fără o lege a presei - toată această faună monstruoasă a tranziţiei româneşti se opune cu ferocitate unei justiţii independente. O justiţie independentă care va începe să împartă, mai bine sau mai puţin bine, în sfârşit, legea.
COTIDIANUL

Vezi si:

Oricâte sentinţe greşite au dat şi oricâte greşeli au făcut, pe umerii lor stă ultima greutate ce ţine în echilibru statul român ca stat de drept. Unii sunt începători, alţii au judecat şi în comunism şi poate au mai multe păcate.

Apăraţi inima statului român
de Cornel Nistorescu
Ca structură, statul român nu se bazează nici pe preşedinte şi nici măcar pe un Parlament numeros, mai ales în forma sa actuală. Ani buni am putea funcţiona şi cu un sfert din Parlament, chiar fără nici o lege nouă.

Viitorul Justiţiei, prin ochii unui judecător protestatar: „Vom da termene pentru 2012“
Horaţiu Dumbravă are 38 de ani şi este judecător la Curtea de Apel Tg.-Mureş, instanţa care a început protestele înainte de a şti dacă ceilalţi magistraţi din ţară o vor urma sau nu. Judecătorul Dumbravă ne-a povestit, într-un interviu, cum arată o zi cu 150 de dosare, cum trăieşte cu banii de acum, cum îi va afecta, pe el şi pe colegii lui, noua grilă de salarii, care i-a fost cel mai greu proces şi cum a fost ameninţat înainte să dea cu ciocanul în masa de şedinţă.
Continuarea la Cotidianul

PS: Ii atrag atentia lui Vladimir Tismaneanu ca nu tot ce este publicat pe acest blog imi apartine iar ceea ce nu apare nu exista. Ar face bine sa lase instigarea in grup si sa renunte si la obsesiile sale atat de bine edificate de Mihai Pelin. Nu de alta, dar ii va fi si mai rau la ficat si nu se va mai putea bucura de teancurile de verzisori cu care Institutul Cominternistilor din Romania (ICR) ii cumpara postul de "profesor". De ce nu s-o retrage la caldurica, in Florida, unde are si el, acolo, o biata casuta? Ar scapa si Basescu de-o problema si Tudoran de o dilema: Pelicanul sau babita.

URMUZ
Fabula
Cica niste cronicari
Duceau lipsa de salvari
Si-au rugat pe Rapaport
Sa le dea un pasaport.
Rapaport cel dragalas
Juca un carambolaj
Nestiind ca-Aristotel
Nu vazuse ostropel.
"Galileu! O, Galileu!"
Striga el atunci mereu
"Nu mai trage de urechi
Ale tale ghete vechi "
Galileu scoate-o sinteza
Din redingota franceza,
Si exclama: "Sarafoff,
Serveste-te de cartof !"
Morala: Pelicanul sau babita.

No comments: