Pages

Saturday, January 30, 2010

GRIGORE LESE despre Miorita, alegoria uciderii Mantuitorului. DOCUMENTAR VIDEO


Grigore Lese despre Miorita, alegoria uciderii Mantuitorului from VictoRoncea on Vimeo.
Un documentar de exceptie realizat de colegii nostri de la TVR Cultural: Miorita (26 min). Nu-l pierdeti astazi pe Grigore Lese, de la 2, pe TVR Cultural, cu o noua evadrea din lumea noastra smintita.
Vezi si ROfilmmaker

BUNUL PARINTE ADRIAN FAGETEANU despre Parintii Duhovnici Arsenie Papacioc si Justin Parvu si metodele de lupta ale crestinilor prigoniti. VIDEO INEDIT


Părintele Duhovnic Adrian Făgeţeanu este unul dintre marii Părinţi ortodocşi supravieţuitori ai temniţelor comuniste, şi unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi Părinţi, alături de Părintele Arsenie Papacioc de la Mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, şi Părintele Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru-Vodă. La momentul 2010, Părintele Făgeţeanu a atins 97 de ani. A trecut prin mai mulţi ani de muncă silnică şi puşcărie, a fost aproape mort sau chiar mort de 7 ori în timpul vieţii pământeşti, şi îl slujeşte pe Hristos de câteva decenii ca preot şi călugăr ortodox.

Alte fragmente din filmarea originala :
http://www.youtube.com/view_play_list?p=7EBF48E6FDDE6144

STELIAN TANASE l-a obligat pe ANI Macovei sa se reintalneasca, pe coridoarele Realitatea TV, cu Rosca Stanescu. Nasu' de la fosta Ziua despre colaborarea lui cu Securitatea, CNSAS si Civic Media

DAN BADEA: Umbrarescu, preferatul lui Basescu, spalat de procurorul mos Craciun. Cum i-a sucit mintile "investigatorului" la comanda "independenta" lui Vintu, Emilia Sercan?

Dan Badea: Interventie prezidentiala pentru «regele asfaltului»

Presedintele Traian Basescu a intervenit, in urma cu trei ani, la ministrul transporturilor de atunci, Traian Dobre, pentru achitarea unor datorii de peste 4.500 de miliarde lei pe care ministerul le avea fata de cativa oameni de afaceri. Printre beneficiarii acestei interventii prezidentiale a fost si Dorinel Umbrarescu. „(...)Era firma lui Umbrarescu, celebrul «rege al asfaltului». Avea neincasati 1.600 de miliarde (lei vechi, n.r.) la 1 ianuarie 2005. Ar fi fost o nebunie sa distrugi o asemenea firma neplatind-o“, a declarat ulterior Basescu. Interventia presedintelui Basescu pentru firma magnatului din Podul Turcului a fost pe cat de inexplicabila, pe atat de abuziva. Inexplicabila deoarece, conform declaratiei lui Umbrarescu, acesta nu a adresat niciun memoriu presedintelui Basescu, si abuziva deoarece intarzierea platii lucrarilor efectuate de firmele lui Umbrarescu a fost parte din intelegerea pe care afaceristul bacauan a avut-o cu „nasii“ sai din Ministerul Transporturilor si din PSD (cuplul Mitrea-Sechelariu). Referitor la acest ultim aspect, iata ce a declarat Sechelariu pentru un cotidian local: „Si eu, cand am asfaltat toate strazile din oras, inainte de alegeri, am facut-o in scop electoral. Recunosc sincer ca asta am urmarit. Si atunci s-au grabit unii sa spuna ca am cheltuit toti banii orasului. N-a fost insa asa, pentru ca eu am apelat atunci la firma lui Dorinel Umbrarescu, cu care am avut o intelegere: asfaltezi in mai si iunie, insa banii ti-i dau pana in martie anul viitor“. Ulterior, in septembrie 2006, un consortiu compus din firmele trioului Umbrarescu – Besciu – Casuneanu a castigat licitatia pentru realizarea primului tronson din autostrada Bucuresti-Brasov, contra sumei de 200 milioane de euro.

Cum Gardianul si-a suspendat si site-ul, articolul integral al "investigatorului" la comanda de la Atac la persoana poate fi regasit pe InfoNews 

In-dependenta care i-a sucit mintile bietului Badea: Emilia Sercan, manager la departamentului de investigatii al Realitatea-Catavencu

Publicat pe 30 ian. 2008 la 12:12 | 
realitatea catavencu,departament investigatii
Emilia Sercan este, de la 1 februarie, managerul departamentului de investigatii al trustului Realitatea-Catavencu

Trustul de presa Realitatea-Catavencu a infiintat un nou departament de investigatii, reportaje, documentare si anchete, care va fi condus de la 1 februarie de Emilia Sercan.


CIOROVOIALA COMUNISTILOR. Olteanul Dinu Sararu vs internationalistul Volodea Tismaneanu. "Tatăl meu a fost lider PNŢ, iar al domnului Tismăneanu, kominternist"

Am urmarit cu amuzament saptamana trecuta suferintele bietului Volodea Tismaneanu dupa punerea la punct facuta de Dinu Sararu fata de persoana sa. Cunoscandu-l deja pe tasmanian cu slabiciunile sale cu tot am asteptat cuminte ca la cele cateva randuri pe care i le-a alocat Sararu in Evenimentul Zilei sa se isterizeze o data si apoi, cu masochism, "iar din nou". Asa a si fost. Pentru prima sparcaiala s-a folosit de plagiatorul de serviciu al lui Vadim Tudor, Mirciulica Mihaiesi. Neputincios cum e, pentru a doua jarja a republicat un negrisor de-al lui, un oarecare Angelo Mitchievici, oltean sadea inteleg, dupa modelul Petre Roman - os de ardelean. Cred ca este important de reprodus "flacara ros-violeta" dintre cele doua reprezentari ale comunismului, cel autohton si cel internationalist neokominterninst, mai ales pentru ca ii devoaleaza din nou adevarata fata a pretinsului "anticomunist" din secta pretutindenarilor. De exemplu: fiul lui Leon Tisminetski ii reproseaza lui Dinu Sararu niste legaturi de rudenie comuniste, tocmai el, cel care sustine ca n-are nici o importanta faptul ca a trait in cartierul rosu si ca propriii sai parinti au fost agenti NKVD veniti cu tancurile sovietice. Ca si cum un copil de taran roman de la botul vacii ar fi avut exact aceleasi sanse si proptele cu o progenitura nomenklaturista scolita in aceeasi clasa cu Nicu Ceausescu! Desigur, la fel de nevinovat este si astazi ca s-a nimerit in acelasi grup pentru "dialog social" si cu fiica si cu nepotul lui Leonte Rautu! Mai departe: onanistul din el nici macar acum nu are curajul sa-i reproseze lui Dinu Sararu ca puterea sa sta si in faptul ca este mason de rang inalt sau ca acel var pe care il invoca este chiar fostul socru al lui Dinu Patriciu. Nu, o da pe dupa colt, ca este "unul dintre apropiatii lui Iliescu". Dar, pana nu demult, distinsul "anticomunist" Tismaneanu era mai mult decat un "apropiat de-al lui Iliescu", era ca fiul sau adoptiv! Si, daca Geoana ar fi fost presedinte acum, fiti convinsi ca Tismaneanu si-ar fi redescoperit peste noapte valentele "social-democrate". In schimb, Sararu va ramane in istoria literaturii romane drept un scriitor de mare forta. Public intai cele cateva fraze rostite de Sararu, apoi replica plangacioasa a lui Tismaneanu (il las in gunoiul sau pe Mitchevici) si, in completare, vin cu cateva lamuriri mai vechi, care ar fi trebuit sa fie definitive in privinta propagandistului comunist de tip bolsevic deghizat ca o cazatura de travestit in bordelul lui de "neo-commies" resapati.

Sararu in Evenimentul Zilei: "Tismăneanu a aterizat pe genunchii domnului Iliescu, apoi, la rând, pe alţi genunchi"

"Aţi fost acuzat în Raportul Tismăneanu că aţi contribuit la perpetuarea cultului personalităţii lui Ceauşescu, că aţi fost un exponent al literaturii socialiste care a dus la venerarea lui. Exponent al protocronismului, ca să citez. Aţi contestat concluziile documentului, la vremea publicării lui. Dvs. aveţi ceva să vă reproşaţi?
Trilogia Dragostea şi Revoluţia mi-a fost retrasă şi interzisă şi arsă şi în noiembrie ’89, dar interzisă şi imediat după 1990, acum crezându-se că este un omagiu adus dictaturii în timp ce înainte era considerată un denunţ al mecanismului dictatorial. În ediţia de azi, un studiu al lui Ion Cristoiu spune tot acest adevăr. Din păcate, cei tineri nu ştiu mare lucru despre trecutul apropiat, încă nu s-a scris o istorie corectă a acestui trecut apropiat iar domnul Volodea Tismăneanu nu poate ţine locul lui Dan Berindei, lui Dinu Giurescu care a şi început să scrie această istorie, al lui Florin Constantiniu, al lui Răzvan Theodorescu, al lui Buzatu, al lui Scurtu, al istoricilor, vreau să spun, nu are nici profesionalitatea, nici statura, nici căderea... şi aşa mai departe.

Domnia sa a început îndoctrinându-ne în filozofia marxist-leninistă, când ne-a îndemnat devotat să construim socialismul, apoi a plecat să se nevoiască, aşa cum zice ţăranul, în capitalismul american. Când s-a întors a aterizat pe genunchii domnului Iliescu, apoi, la rând, pe alţi genunchi, şi ne-a certat că am construit socialismul. Nu e cazul să mă opresc mai mult asupra lui, e un accident şi i-am răspuns; adaug acum că n-am fost nici membru al ,,grupului’’ protocronist. N-am fost, ce pot să fac ?"

Tismaneanu pe bloguletul lui unde scrie cu cerneala rosie ca un pionier fruntas: "Dragostea, revolutia si abjectia: Despre Dinu Sararu si alti “trepadusi de curte noua”"

"Aflu ca Dinu Sararu, nepotul lui Mihail Rosianu, eternul presedinte al ARLUS, varul lui Ionel Rosianu, cel care a fost ani de zile adjunctul lui Leonte Rautu la Sectia de Propaganda, apoi seful Departamentului Cultelor, deci Dinu Sararu, romancier de curte al clanului Ceausescu, se ocupa de mine intr-un interviu din EvZ. Nu am nici timp, nici chef sa polemizez cu aceasta epava a comunismului dinastic in faza sa cea mai penibila. Dar trebuie reamintit faptul ca Dinu Sararu a fost nu doar un trambitas de partid, un apologet al degradarii morale prezentata drept “etica si echitate socialista”, unul dintre cei mai activi membri ai nefastului grup al celor “douazeci si ceva” cum ii numea Monica Lovinescu, cei care mergeau cu jalba la Ceausescu, turnandu-si cu zel colegii din Uniunea Scriitorilor ca fac jocul Europei Libere. Sararu, Ungheanu, Paunescu, Barbu, Marcea, Purcaru, Paul Anghel, Vadim, Dan Zamfirescu, Nicolae Dragos, Nicolae Dan Fruntelata, spre a-i numi pe cei mai inversunati si agresivi, sustinuti de Mihai Dulea si Eugen Florescu.
Cu inalte protectii in Olimpul nomenklaturist, Sararu  si-a dezvoltat o intreaga retea de conexiuni in lumea culturala, politica  si economica, a renascut dupa 1989 ca magnat, bancher, businessman, asemeni rudelor sale mai vechi sau mai noi, travestite in juni liberali. Este unul dintre apropiatii lui Ion Iliescu.  Public, deocamdata, acest fragment din articolul lui Mircea Mihaies in memoria lui Virgil Ierunca, ilustrul jurnalist si eseist, tinta infamiilor lui Sararu. Nu avea, nu are cum sa ierte crapulosul personaj faptul ca Monica Lovinescu il numara, pe drept cuvant, printre cei mai nocivi ”trepadusi de curte noua”.   Textul a aparut in Romania Literara, nr. 40 din 2006. Voi reveni. “Nici unul din articolele mizerabile scrise, de-a lungul vremii, de Artur Silvestri, Constantin Sorescu, de Corneliu Vadim Tudor, de Eugen Barbu, de ideologii protocronismului de la revista “Luceafărul” nu-mi sună atât de sinistru precum un text al lui Dinu Săraru. Profitând de faptul că era un familiar al lumii din care provenea exilatul de la Paris (Virgil Ierunca se născuse la Lădeşti, în Vâlcea), fostul politruc comite una din cele mai respingătoare delaţiuni pe care mi-a fost dat s-o citesc într-o epocă în care turnătoria era la putere. Textul cu pricina, în care ura şi resentimentul se îngemănau într-o pastă rău mirositoare, încerca să-i transforme pe Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca într-un soi de paria ce trăiau în mizerie fizică şi morală, într-un Paris în care, în viziunea lui Săraru, se acumulaseră toate ororile universului.”"
A doua zi apare un text kilometric al lui Mikiduta... 

Ce il doare pe Tismaneanu? Adevarul: "Tatăl meu a fost lider PNŢ, iar al domnului Tismăneanu, kominternist"
Dinu Săraru, menţionat pe lista celor care au susţinut regimul comunist, îl acuză de ipocrizie pe Vladimir Tismăneanu, şeful comisiei prezidenţiale 

NICOLAE MANOLESCU ARE BLOG!

CURENTUL DE SAMBATA: Bulgaria, prima tara din UE cu parlamentari biometrici

Scris de Victor Roncea
Bulgaria a devenit ieri una dintre primele tari din lume care a introdus votul biometric pentru parlamentari intorcandu-se in acelasi timp la votul stravechi, cu degetul. Bazandu-se pe antipatia generala fata de parlamentari, exploatata avid de presa, pretextul oficial pentru aplicarea votului biometric a fost folosirea in exces a cartelelor parlamentarilor pentru a vota in numele altcuiva.

Presedinta Parlamentului, Tsetska Tsacheva, a descris noul sistem drept un success total desi parlamentari ai Opozitiei au protestat vehement, afirmand ca se instituie o practica degradanta, similara cu metodele politienesti de amprentare a infractorilor.

Parlamentarii de la Sofia au fost introdusi in noua baza de date biometrice pe parcursul a trei zile, cu trei dintre cele zece degete. Conform specialistilor, masura e necesara daca sistemul nu recunoaste din prima buricele degetelor alesilor bulgari. In cazul in care masinaria electronica nu apreciaza nici cel de-al treilea deget oferit, parlamentarii se vor multumi sa voteze in  mod traditional, prin ridicarea mainii.
 
Ramadan Atalay, un membru al partidului etnic Miscarea Turca pentru Drepturi si Libertati si-a exprimat nemultumirea: “Ne-au luat amprentele la trei degete. Sistemul este prost, nu stiu de ce l-au introdus. Dar daca si-au propus sa ne umileasca au si reusit: sa fim numarati in fiecare dimineata, sa trecem de bariera, ca niste animale care sunt duse mezat si apoi sa stam cuminti la locurile noastre stiind ca am fost amprentati. Cred ca nici dvs nu v-ati bucura de asta”, le-a spus parlamentarul ziaristilor de la Agentia Novinite.
Lyuben Kornezov de la Coalitia pentru Bulgaria a avut aceleasi obiectii: "Bineinteles ca este umilitor! Acesta este un Parlament nu o sectie de politie”. Cu toate aceste proteste, presedinta adunarii nationale, Tsetska Tsacheva, si-a exprimat satisfactia, afirmand ca asa votul va fi mult mai sigur.


Romania si Bulgaria - Ghana si Gambia Europei

 

Daca Romania a fost prima tara europeana care a introdus pasaportul biometric cu cele mai multe elemente de identificare electronica iata ca Bulgaria devine prima tara din sud-estul Europei care introduce votul biometric, ca un pas spre generalizarea acestuia la nivel national. Interesanta ca se poate face o paralela clara intre implementarea sistemului in cele doua tari, considerate “de mana a doua” pentru Europa Occidentala, si programarea experimentarii votului biometric pentru populatie, in tari ca Ghana si Gambia, pentru 2011.
In urma unei miscari pentru libertate, in Romania s-au strans peste 1.000.000 de semnaturi pentru ca romanii sa aiba dreptul democratic de a alege intre pasapoarte simple si pasapoarte electronice, fara insa ca Referendumul propus sa aiba loc. De la 1 ianuarie 2011 urmeaza sa intre in circulatie si Cartile de Identitate electronice dupa ce la mijlocul anului acesta va deveni obligatorie rovinieta electronica. In Bulgaria activistii au reclamat la randul lor posibilitatea ca atat politia cat si firma producatoare de pasapoarte, Siemens – Germania, sa aiba acces nelimintat la datele personale ale populatiei, centralizate in calculatoarele celor doua institutii, dintre care una este straina si privata. Conform unui purtator de cuvant al Simens, citat de Sofia Echo, accesul la baza de date se va face prin doua chei, tinute separat de doua persoane. Informatia nu a inclazit protestatarii sistemului, care reclama pierderea libertatilor individule si tendinta statului de a institui controlul total prin urmarirea populatiei cu ajutorul cipurilor RFID introduse in actele electronice.

Peter Hustinx, seful Agentiei Europene de Protectie a Datelor a avertizat la vremea dezbaterilor din Parlamentul Europen ca exista riscul ca toate aceste date sa fie furate sau folosite pentru scopuri ilegale. Intrebat de Sofia Echo cine va avea acces la baza de date, ministrul de interne bulgar a raspuns evaziv: „angajati ai ministerului de Interne”...
 

Inceputurile Erei Tehnotronice

NOUA ERA CIZELATA LA FORUMUL ECONOMIC MONDIAL. Bill Gates doneaza la Davos 10 miliarde de dolari pentru "Decada Vaccinurilor"

CNN. Friday, January 29, 2010 Davos, Switzerland (CNN) —
Bill and Melinda Gates announced plans Friday to invest $10 billion in the fight against a number of illnesses including AIDS and said the record donation could save nearly nine million lives. Speaking at the World Economic Forum in Davos, Switzerland, they said the 10-year program will focus on vaccines for AIDS, tuberculosis, rota virus and pneumonia.
“We must make this the decade of vaccines,” said Bill Gates. “Vaccines are a miracle,” added Melinda Gates. “With just a few doses, they can prevent deadly diseases for a lifetime. We’ve made vaccines our priority at the Gates Foundation because we’ve seen firsthand their incredible impact on children’s lives.”
Since stepping down as chief executive officer of Microsoft in mid-2008, Bill Gates has devoted most of his time to the Bill and Melinda Gates Foundation, a philanthropic organization he set up with his wife Melinda. He remains part-time chairman of the software giant.

Bill, Melinda Gates donate $10bn for vaccines in developing countries

2010-01-30 13:40:00

The decision of Bill and Melinda Gates Foundation to devote 10 billion dollars to vaccine research, development and delivery in the next ten years has drawn a warm response.
Diseases like pneumonia, diarrhoea and malaria lead to the death of 5 million children worldwide annually, mostly in low-income countries, because those who need vaccines do not have access to them. The Gates Foundation seeks to eradicate this global inequity.
Orin Levine, executive director of the International Vaccine Access Center (IVAC), pointed out that the "announcement is a major boost for global health and vaccines."
He said: The Bill and Melinda Gates Foundation has once again set the bar for results-driven aid. By aiming at pneumonia, diarrhea, and malaria, the funding will save millions of lives.
"But the Gates Foundation cannot achieve the full promise of vaccines on its own. Manufacturers must increase their investments in vaccine research and development, donor countries must mobilize to help fund new vaccines, and developing countries must make the investments and take the steps necessary for delivering life-saving vaccines to their children."
Levine added: "Now more than ever and in light of the opportunities provided by the Gates Foundation's commitment, we urge all parties to work together to ensure access to life saving vaccines to those who need them worldwide." (ANI)
 

Friday, January 29, 2010

SENATORUL IULIAN URBAN, Omul Politic al Anului 2009, a prins firul afacerii Vaccinului CantGrip. Testarea a fost facuta in doua zile de o firma de apartament si a costat 20 de miliarde de lei. VIDEO / DOC

 
I-AM PRINS ! Testarea vaccinului CantGrip a durat… DOUA ZILE; pentru care s-au platit 20 de miliarde lei vechi de la bugetul de stat, firmei de apartament care a facut testarea
Vezi si 
Din relatarile rudelor si apropiatilor defunctului, acesta a decedat ca urmare a administrarii vaccinului antigripal CantGrip impotriva gripei porcine. Desi Dl. Nastasoiu Ninel, din Satul Namaiesti, Comuna Valea Mare-Pravat, judetul Arges avea mari probleme cu inima, fiind sub tratament cu anticoagulante, medicul de familie a insistat ca acesta sa isi faca vaccinul inainte sa ajunga pe 1 februarie la Spitalul Fundeni unde avea sa sufere o interventie pentru boala cardiaca de care suferea. Venise la Spitalul Campulung-Muscel sa ceara sa i se dea trimiterea la Fundeni, insa i s-a pus in vedere sa se vaccineze cu CantGrip, desi suferea de INIMA si lua anticoagulante ! Cu siguranta nu ne vom lasa pana ce nu vom aduce in fata Justitiei acest caz. Deranjul provocat de acest deces dar faptul ca ne implicam sa descurcam itele ilegale si penale ale acestei morti a lui Nastasoiu Ninel sunt atat de mari incat, vineri 22 ianuarie exista martori care spun ca la Spitalul Campulung-Muscel a venit in vizita de lucru chiar secretarul de stat Streinu-Cercel !
Mai multe detalii: 1, 2

Senatorul Iulian Urban desemnat “Omul politic al anului 2009″ de catre Alianta Familiilor din Romania si Asociatia Pro-Vita



“Sunt mandru ca am primit aceasta distinctie din partea celor doua ONG-uri care lupta cu adevarat pentru familia romaneasca traditionala si voi cauta sa am acelasi comportament si sa merg pe acelasi drum ca si pana acum.
Misiunea noastra a alesilor, NU este aceea de a fi realesi , ci de a ajuta alegatorii !”
Senator de Ilfov ,Iulian Urban
Despre activitatea Asociației Familiilor din România vedeți detalii majore aici,despre Asociația Pro-Vita ,aici
Surse: Vox News, Apologeticum, Diaspora-Romaneasca.it

PROFESORUL Raul Volcinschi, fost detinut politic, protesteaza fata de atacul suburban al Evenimentului Zilei la Mitropolitul Bartolomeu Anania

Un punct de vedere

Cu consternare şi indignare am luat act de apariţia unui articol vitriolic sub semnătura ziaristei Mirela Corlăţean în cotidianul „Evenimentul Zilei” referitor la IPS mitropolitul Bartolomeu Anania. Mă voi referi la un singur vers a unui poet a puşcăriilor comuniste: „Voi n-aţi fost cu noi în celule”. Acest vers nu este îndreptat împotriva acelora care nu au fost deţinuţi, ci doar avertizeazã că despre anumite probleme nu pot vorbi decât cei îndreptăţiţi să o facă.
Nu ştiu ce a dorit să obţină numita ziaristă: o senzaţie mediatică, care s-o propulseze în zona notorietăţii prin scandal sau manipularea opiniei publice printr-o informare eronatã.
În orice caz articolul conţine douã ingrediente insuportabile: minciuna şi lipsa de informare. Amândouă se constituie într-un material exploziv care urmăreşte dărâmarea monumentelor naţionale. Vai de poporul care îşi dărâmă statuile şi
 monumentele. Or, Mitropolitul Anania este un asemenea monument prin mai multe înfãţişãri: teolog ilustru, om de mare cultură, promotor al idealurilor creştine, pe care unii înţeleg astăzi să le atace.
Oricum articolul care implică în afara ziaristei şi redacţia ziarului care l-a promovat deschide o reală problemă şi anume vigilenţa cu privire la asemenea articole.
Prof. Univ. Raul Volcinschi, fost deţinut politic
Vezi si BARTOLOMEU ANANIA, executat public in fieful lui Patapievici din cauza de EMINESCU. Anania de Craciun despre atacul la Eminescu: "Patapievici da in gropi!". COMUNICAT despre "deontologia" Evenimentului Zilei

S-A STINS fostul detinut politic anticomunist Traian "Maca" Popescu. Dumnezeu să-l odihnească de-a Dreapta Sa!

Am aflat cu tristeţe de moartea lui Traian Popescu - zis Macă, după cum îl cunoşteau foştii deţinuţi politici -. pe 27 ianuarie, seara.
În noaptea de 14-15 mai 1948, în România s-a declanşat teroarea împotriva tineretului fidel idealurilor naţional-creştine. Traian Popescu a fost condamnat la 20 de ani de muncă silnică, împreună cu aproximativ 15.000 de studenţi şi elevi. A trecut prin iadul închisorii de la Piteşti. În ciuda torturilor, parte a experimentului satanic la care a fost supus, şi-a păstrat neclintită credinţa. Concepţia lui creştină de viaţă l-a ajutat să transforme suferinţa în creaţie. Sub inspiraţie divină, a compus mai multe lucrări muzicale, fără hârtie şi creion şi fără a avea cunoştinţe muzicale, dintre care amintesc oratoriul „Calvarul”, poemul cantată „Mântuire”, precum şi lucrarea „Patimile şi Învierea Domnului”.
Avea să iasă pe poarta închisorii abia în anul 1964. Nu şi-au abandonat crezul generaţiei lui, căci “Adevăratele înfrângeri sunt renunţările la vis”, după cum spunea poetul Radu Gyr. După decembrie 1989, cu o energie inepuizabilă, a vorbit necontenit generaţiei tinere despre jertfele generaţiei de la 1948, pe care a numit-o Generaţia Scut.
Am avut bucuria să-l cunosc, făcându-mi onoarea de a răspunde cu promptitudine invitaţiilor de a participa în două rânduri la Întrunirea Rezistenţei Anticomuniste şi la o întâlnire cu tinerii liceeni braşoveni. Îngrijind cartea unui fost deţinut politic braşovean, doctorul Teofil Mija, l-am rugat pe Traian Popescu să o prefaţeze. A făcut-o cu bucurie, atât pentru camaradul său de luptă şi de suferinţă, cât şi pentru a face o mărturisire de credinţă a generaţiei sale.
Dumnezeu să-l odihnească de-a Dreapta Sa! (Florin Palas)

Mărturisire de credinţă a Generaţiei 1948

ADEVARUL. Profesorul Radu Ciuceanu, 15 ani de temnita: "Doua treimi din detinutii politic erau legionari. La reeducare, numai rugaciunile mamei si Dumnezeu m-au scapat: Dă-mi Doamne putere să nu-mi pierd credinţa!"


Istoricul Radu Ciuceanu

Istoricul Radu Ciuceanu

Istoricul Radu Ciuceanu spune că dacă Armata Roşie ar fi atacat Europa de Vest, aşa cum era stabilit, anticomuniştii români ar fi putut elibera ţara de sub influenţa Moscovei, odată cu victoria occidentalilor

George Rădulescu in dialog cu Radu Ciuceanu
Joi 28 ian 2010

Lumină sau întuneric? Bine sau rău? Iată alegerile în faţa cărora au fost puşi, nu o dată, deţinuţii politici români. Mulţi n-au mai apucat să iasă din temniţele comuniste, iar o bună parte dintre cei eliberaţi au rămas cu sechele pentru tot restul vieţii lor. Probabil nici cel mai urât vis al nostru nu se poate compara cu ceea ce au trăit ei în anii '50, atunci când se derulau cu sârg programele de „reeducare" ale bolşevicilor. Bătăi soră cu moartea, frig şi foame - pe scurt, „reeducare".

O insectă valora mai mult decât un „bandit" de ţărănist, liberal sau orice alt opozant al comuniştilor. Astăzi vă oferim mărturia unui supravieţuitor. Profesorul Radu Ciuceanu a stat după gratii 15 ani, urmaţi de încă doi ani de „moarte civilă" - fără domiciliu şi drept de muncă. Toate ororile prin care a trecut i s-au tras de la faptul că la 23 august 1944 a crezut cu tărie că occidentalii nu vor permite ca sfera de influenţă a sovieticilor să cuprindă şi România. A luptat în munţi, asumându-şi consecinţele acţiunilor sale, cu credinţa că ameninţările Kremlinului vor scoate din amorţire democraţiile din vestul continentului.


CARTE DE VIZITĂ
Radu Ciuceanu s-a născut la 16 aprilie 1928, la Arad.
Deţinut politic între 1948 şi 1963.
Doctor în istorie din 1998.
Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor în legislatura 1990-1992.
Preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor a Camerei Deputaţilor (2000-2004).
Este preşedinte al Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului.
„Nu ştiai dacă vei mai mânca o bucată de pâine"

Adevărul: Când v-au arestat comuniştii, domnule profesor?

Radu Ciuceanu
: În 1946 am intrat în Mişcarea Naţională de Rezistenţă. Ochii serviciilor de informaţii erau deja aţintiţi asupra şefilor mei - generalul Carlaonţ, asistat de către colonelul Cărăuşu, unul dintre cei mai buni organizatori în teritoriu. M-au arestat după doi ani de activitate în cadrul organizaţiei generalului Carlaonţ. Aveam 21 de ani şi am stat închis până la 36 de ani. M-am implicat în Mişcarea de rezistenţă anticomunistă din Oltenia pentru că am considerat că războiul nu se sfârşise. N-am capitulat toţi la 23 august 1944! Ordinele le primeam direct de la colonelul Cărăuşu şi de la altă figură emblematică a Rezistenţei, Ştefan Hălălău, fostul comandant al Şcolii de Artilerie din Craiova.

Eraţi foarte tânăr la acea vreme. Aveaţi 20 de ani. Ce v-a determinat să faceţi asta?

Vă mărturisesc că efortul n-a fost mare. Îmi amintesc că duduiau casele atunci când treceau tancurile sovietice... În plus, mizeria era mare, iar perspectivele... Dimineaţa nu ştiai dacă vei mai mânca o bucată de pâine. Adică dacă vei mai avea de unde să o iei.

Eraţi student la Medicină...

A fost o studenţie tranzitorie. Facultatea a fost un fel de acoperire. Mi-era imposibil... La un moment dat, în 1947, chiar a fost vorba să plec în Iugoslavia şi ulterior să mă întorc. În plus, vă daţi seama ce înseamna să organizezi, la nivel de provincie, ca din trei sate două să fie în Rezistenţă? Vă daţi seama ce însemna să transporţi armament, să-l depozitezi şi să nu ţi-l prindă? Un colonel de la SRI, în 1992, m-a întrebat ce am făcut cu armamentul pe care l-am luat de la Işalniţa, acolo unde era un depozit mare lăsat de nemţi şi neridicat de ruşi. Acest depozit a fost devalizat, dar atunci eu nu am fost de faţă. Ştiu, însă, că armamentul acela a fost luat de acolo de către generalul Dumitru Carlaonţ, care ajunsese şeful Corpului I Armată şi care era fratele generalului Iancu Carlaonţ.

Aceşti doi generali mai erau în funcţie la vremea respectivă?

Dumitru Carlaonţ a fost în funcţie până în toamna anului 1945.

M-am implicat în Mişcarea de rezistenţă anticomunistă din Oltenia pentru că am considerat războiul nu se sfârşise. N-am capitulat toţi la 23 august 1944!

„Moartea lui Stalin a oprit planul ofensivei sovietice către Alpi"

Ce s-a întâmplat cu vechii ofiţeri superiori ai Armatei Române, după 1945?

Epurarea lor a fost treptată, în directă legătură cu modul în care au răspuns invitaţiilor de a se alătura noii orânduiri. Cei care ştiau destinul Armatei Regale Române şi-au dat demisia dintru început. Unii au crezut că mai pot sluji ţara pentru că noi am trăit cu convingerea că Apusul nu ne abandonează. Nu eram naivi să credem că occidentalii vor veni pe aripi de îngeri, dar ştiam că au interese directe în România. Mai speram că vor să pună o stavilă presiunii sovietice. De altfel, numai moartea lui Stalin a oprit planul ofensivei sovietice către Alpi şi Pirinei. Stalin ştia faptul că el câştigase doar o partidă.

A avut în vedere atacarea Europei occidentale...

Şeful Statului Major ceh a făcut aceste declaraţii. Stalin pregătise câţiva vectori de acţiune care să se oprească tocmai jos, la Pirinei. Asta ar fi însemnat, bineînţeles, declanşarea celui de-al treilea Război Mondial. Numai că acest război ar fi fost unul în care nu s-ar fi folosit energia atomică. Ar fi fost un război convenţional, dar s-ar fi desfăşurat nişte forţe teribile. Ruşii puteau arunca în luptă între opt şi zece mii de blindate.

La ce acţiuni aţi luat parte în cadrul Mişcării Naţionale de Rezistenţă?

Când am intrat eu, organizaţia deja începuse să se infiltreze dincolo de judeţele montane. Una dintre capturile la care am asistat a fost aceea a oraşului Calafat. Aveam şi Slatina... În fine, dacă ar fi continuat războiul, noi am fi reuşit. Am şi transmis lucrul acesta în Occident. Aveam şi eu un cuvânt de spus în cadrul Mişcării pentru că mă trăgeam dintr-o familie de militari.

Aţi intuit vreo clipă ce avea să urmeze?

A fost un joc extraordinar în care, de multe ori, puţina mea experienţă trebuia completată cu a altora. Îţi trebuia şi o doză oarecare de noroc şi de fler.

Dacă ar fi continuat războiul, noi am fi reuşit. Am şi transmis lucrul acesta în Occident.

„Niciodată democraţiile nu se mişcă de la sine"

Aveam oare vreo şansă, în anii '48 - '49 de a scăpa de influenţa sovietică?

Aveam doar şansa ca Stalin să mai fi trăit. Asta mi-a spus-o generalul Niculescu, care făcuse şi frontul de Est. Când l-am auzit, am rămas şi eu perplex. Dar, într-adevăr, niciodată democraţiile nu se mişcă de la sine. Întotdeauna democraţiile au o inerţie colosală.

Nu cumva ceea ce aţi spus este valabil şi în prezent? Seamănă, pe undeva, vremurile tinereţii Dumneavoastră cu inerţia democraţiilor contemporane?

Ce-i drept, sunt similitudini izbitoare şi chiar suprapuneri cu anii '37, '38, '39. E mai mult decât alarmant. E deja zonă de pericol. Anul 1989 ne-a prins într-o zonă secătuită pe plan politic. Eram dispuşi să facem mai mult decât gândise conducătorul suprem. Aveam această anticipare a răului. Nocivitatea era caracteristica sistemului comunist, care omorâse o sută de milioane de oameni. Deci anul 1989 ne-a prins cu o presiune crescândă a celor care se rupseseră de comunism şi care doreau, sub altă formă, să-şi perpetueze avantajele. Eu, alături de alţii, scriam „Jos comunismul!" pe aripa din stânga a Universităţii şi a doua zi dispărea tot ce vopsisem noi. Asta se întâmpla în decembrie 1989 până la Anul Nou.

Credeţi că în decembrie 1989 nu s-a dorit înlăturarea comunismului?

Nu s-a dorit! Se dorea ca acest comunism să fie epurat, să existe diverse formule alternative de conducere şi, ce-i mai important, să nu dispară Partidul Comunist. Cu alte cuvinte, să fie o perestroika, domoală, docilă, care să capte oricând susţinerea celor patru milioane de membri ai partidului. S-a demonstrat asta în „Duminica Orbului", în mai 1990.

ROSCA STANESCU contesta Decizia CNSAS: "E un fals". SRI si SIE inca nu au raspuns privind institutia care detine dosarul fostului jurnalist suspectat ca este ofiter pe deplin re-conspirat

Sorin Roşca Stănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că, în cazul în care CNSAS a emis o nouă adeverinţă de necolaborare a sa cu Securitatea, acest document reprezintă "un fals", pentru că el a recunoscut public încă din 1992 că a colaborat cu Brigada Antiteroristă a Securităţii.
Presa (respectiv ziarul Curentul - nota mea) a relatat că Sorin Roşca Stănescu ar fi primit săptămâna trecută de la CNSAS o adeverinţă de necolaborare cu Securitatea.
Asociaţia Civic Media a solicitat CNSAS verificarea calităţii lui Roşca Stănescu, iar Consiliul a indicat într-o adeverinţă, emisă în octombrie 2009, o decizie a sa, dată în 24 ianuarie 2002, în care s-a consemnat faptul că ziaristul "nu a fost agent sau colaborator al fostei Securităţi", potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX.
În decizia CNSAS din ianuarie 2002 privindu-l pe Roşca Stănescu s-a notat faptul că recrutarea acestuia în perioada în care era elev în clasa a X-a nu s-a finalizat, întrucât nu a păstrat secretul asupra discuţiilor cu ofiţerul de Securitate.
Vineri, Sorin Roşca Stănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a primit o nouă adeverinţă de la CNSAS privind necolaborarea sa cu Securitatea, precizând că el a recunoscut public încă din 1992 că a colaborat cu Brigada Antiteroristă a Securităţii.
"Nu am primit de la CNSAS o adeverinţă de necolaborare cu Securitatea. Am auzit şi eu din presă. Am citit declaraţiile din presă. Dar dacă este adevărat, şi bănuiesc că este, această a doua adeverinţă reprezintă al doilea fals, pentru că din 1992 am recunoscut public şi am regretat public că am colaborat cu Brigada Antiteroristă a Securităţii", a spus Roşca Stănescu.
În urmă cu mai mulţi ani, Roşca Stănescu a primit o adeverinţă de necolaborare cu Securitatea de la CNSAS. "Acum cinci ani, noi am votat în unanimitate la Clubul Român de Presă să se verifice membrii Consiliului de Onoare considerând că e important să ştie opinia publică ce este cu noi. Spre uimirea mea, am aflat că eu nu am colaborat cu Securitatea", a explicat Roşca Stănescu.
Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a emis, în 23 octombrie 2009, o adeverinţă privindu-l pe Sorin Roşca Stănescu, în urmă unei solicitări adresată CNSAS de către Asociaţia Civic Media, în care s-au consemnat date dintr-o decizie a Colegiului CNSAS, dată în anul 2002, referitoare la aceeaşi persoană şi în care s-a certificat faptul că ziaristul "nu a fost agent sau colaborator al fostei Securităţi".
"Având în vedere cererea de verificare nr. P 2865/06/13 iulie 2006, adresată CNSAS de către Asociaţia Civic Media referitoare la calitatea domnului Roşca Stănescu Sorin Ştefan de Director al cotidianului Ziua", CNSAS indică Decizia Colegiului numărul 8, din 24 ianuarie 2002, adoptată pe baza dosarului fond informativ nr I 230 (titular Roşca Stănescu Sorin Ştefan), prin care s-a stabilit că Roşca Stănescu Sorin Ştefan nu a fost agent sau colaborator al fostei Securităţi.
"Preluarea de la SRI, în anul 2005, a dosarului fond reţea nr. R 43022 care conţine documente noi şi neprocesate cu privire la relaţia domnului titular Roşca Stănescu Sorin Ştefan cu Securitatea; În baza Notei de Constatare nr. S/DI/I/3152 din data de 30 octombrie 2008, întocmită de către Direcţia de Specialitate, din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în care se regăsesc următoarele elemente: domnul Roşca Stănescu Sorin Ştefan este titular al dosarului fond reţea nr. R 43022 (cotă CNSAS). Fiind elev în clasa a X-a în cadrul Liceului Nicolae Bălcescu din Bucureşti, este luat în studiu şi propus pentru recrutare de către Direcţia a III-a, Serviciul 6, Biroul 2, la data de 12 mai 1966, urmând a fi folosit pentru încadrarea informativă a colectivului de elevi de la şcoala menţionată. Recrutarea nu s-a finalizat, deoarece titularul nu a păstrat secretul asupra discuţiilor purtate cu ofiţerul de securitate . La data de 26.06.2966, unitatea menţionată anterior propune înregistrarea sa la cartotecă în calitate de «contracandidat la recrutare». Direcţia de Specialitate nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise Securităţii de către domnul Roşca Stănescu Sorin Ştefan", se arată în adeverinţa din 2009 a CNSAS, obţinută de agenţia MEDIAFAX.
În baza procesului-verbal al şedinţei Colegiului CNSAS din data de 1 octombrie 2009, instituţia arată că elementele prezentate nu se circumscriu prevederilor art. 2 lit. a şi b din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin legea nr. 293/2008, astfel că "domnului Roşca Stănescu Sorin Ştefan , fiul lui Petre şi Delia Didona, născut la data de 08.09.1949 în Braşov, judeţul Braşov, nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii".
"Nota de constatare pe care s-a întemeiat adeverinţa poate fi consultată la sediul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Prezenta poate fi contestată la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti, de către orice persoană interesată, în termen de 30 de zile de la data publicării pe pagina de internet a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii", se mai arată în documentul citat.(Mediafax)
Articolul Curentul: A FOST SAU NU A FOST? CNSAS îl spală pe agentul „H15“ Roşca Stănescu. Nici „sursa“ DIE-GDS Gabriela Adameşteanu nu ar fi colaborat cu Securitatea, conform spalatorilor

ZIUA VECHE e de-a dreptul expirata

Dupa ce ziarul Ziua a fost dus la groapa, fara slujba si fara parastas, precum un sinucigas, din pamantul rascolit au inceput sa se iteasca niscai membre, rascracanate. Unele mai vioaie, altele de-a dreptul de zombi. Au inceput sa se miste, rectiliniu, de la stanga la dreapta si chiar au semnat pe un blog, cu un curaj nebun si... anonim: "Suntem Ziua Veche". Dar iata ca, dupa cateva zile de sperante si intubaj, hop, au inceput sa apara si semnaturi. Ba chiar si o asumare oficiala: "Ziua Veche este un proiect independent ai carui initiatori sunt Doru Dragomir, Razvan Savaliuc, Catalin Florintiu Varzaru, Roland Catalin Pena, Anca Hriban, Marius Batca, Tudor Borcea, Alin Burtescu si Ioan Tudor". Jos palaria!, nimic de zis, fata de unele nume. Dar altele...
Cu mirare am constatat ca printre acestea se regaseste si cel al fostului redactor sef si al celei ce-a fost sefa departamentului Politic, ambii responsabili, unul intr-o masura mai mare decat celalalt, de starea de putrefactie pestilentiala in care a ajuns Ziua, in urma campaniei demente si desantate impotriva lui Traian Basescu. Nu am citit nici un rand in care vreunul dintre ei sa ofere o explicatie pentru slugarnicica lor sau macar o scuza, de bun simt, daca nu au mai gasit deloc cenusa sa-si puna in cap dupa ce si-au dat foc si la valize si la ziar. Unde a fost vocea lor inainte de a fi aruncata pe drumuri o intreaga redactie in care, pe langa sclavi umili si disciplinati, bine recompensati, mai erau si bieti jurnalisti de rand care credeau ca-si fac meseria? Sau poate n-au nici o responsabilitate? Poate ditamai redactorul sef, odinioara un ziarist talentat, a fost doar o papusa de plus fericita ca se se umple de flegmele lui Vintu si Pilsu, pe care le oferea apoi pe tava cititorilor, numai pentru un binemeritat salariu cu cinci zerouri in coada? Un cuvant, era suficient, pentru colegii de care a uitat cat i se umfla contul, lunar. Si acum vrea sa faca o alta Ziua? Cu parere de rau o spun: ce ti-e scris in frunte ti-e pus. Alegere numelui e emblematica: Ziua veche, nu noua. Atat de veche incat s-a imputit deja.

HOTNEWS, reclama mascata la programele Mihaelei Geoana - "Perla Intelepciunii". Philip Davies, director al Asociatiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, din bratele Mihaelei Geoana in studioul HotNews

Teoretic: Romania a fost premiata la Bruxelles pe 26 ianuarie pentru doua programe de prevenire a cancerului de col uterin: un program pilot de screening cervical si un program de diagnostic mobil pentru cancerul de san si cel de col uterin. Dr.Philip Davies, directorul general al Asociatiei Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, se va afla vineri in Romania pentru a vorbi despre importanta accesului populatiei la programe de sanatate publica de preventie si a informarii corecte in legatura cu cancerul de col uterin. Dr Davies a discutat online cu cititorii HOTNEWS, transmite portalul in-dependent de Sorin Ovidiu Vintu. 
Practic: Este vorba de o reclama mascata la controversatele programe ale Fundatiei Renasterea a Mihaelei Geoana, cea care tocmai a fost premiata chiar de catre interlocutorul HOTNEWS, Philip Davies. De altfel, toata discutia HOTNEWS se invarte in jurul vaccinarii anti-HPV, program dezvoltat de Mihaela Geoana atat cu Eugen Nicolaescu cat si cu Ion Bazac. Smecheria HOTNEWS si a celor care au aranjat interviul: sa nu se pomeneasca numele Gardasil, ceea ce este conform noii strategii de vaccinare a fetitelor cu SILGARD/GARDASIL elaborata de Minister si Organizatia Mondiala a Sanatatii impreuna cu concernele farmaceutice interesate. De altfel, tot HOTNEWS a facut propaganda publicitara (fara P) vaccinarii prezentand pe larg minciunile nefastului secretar de stat Streinu Cercel.
Dovada: 26 ianuarie 2010, Bruxelles. Preşedintelui Fundaţiei Renaşterea, doamna Mihaela Geoană, i s-a decernat, marti seara, in cadrul Summitului European dedicat Saptamanii Europene de Preventie a Cancerului de Col Uterin, premiul „Pearl of Wisdom” - "Perla Intelepciunii". Programul „Unitatea Mobilă de Diagnostic – Renasterea” a primit cu aceasta ocazie una dintre cele 12 distinctii care au fost oferite, in semn de recunoastere a eforturilor exceptionale ale unor persoane/organizatii nonguvernamentale pentru prevenirea cancerului in tara lor. Membrii juriului sunt reprezentati ai ECCA (Asociatia Europeana a Cancerului de Col Uterin) si ai PCCP (politicieni din grupul de Prevenire a Cancerului de Col din cadrul Parlamentului European).
Premiul a fost oferit Presedintelui Fundatiei Renasterea, Mihaela Geoana, de catre Directorul General al ECCA – Philip Davies si Dna Marian Harkin, Parlamentar European din partea Irlandei, in cadrul unei ceremonii gazduite de Parlamentul European, la care au participat inalti oficiali ai statelor membre UE, medici si reprezentanti ai societatii civile.
„Acest premiu este deosebit de onorant pentru noi, fiind oferit de un for european de asemenea anvergura. Faptul ca un ONG din Romania, Fundatia Renasterea, a primit acest premiu, confirma faptul ca cei 9 ani de activitate sustinuta a Programului nostru de Preventie si Depistare Precoce a Cancerului au atins obiectivele stabilite la inceput. Investigatiile medicale efectuate cu regularitate sunt deosebit de importante, pentru a ne pastra sanatatea. Prin acest proiect am dorit să eliminam barierele de ordin financiar sau geografic, care impiedica femeile din Romania sa beneficieze servicii medicale precum mamografia si Testul Babes Papanicolau.”, a declarat Mihaela Geoană, Preşedintele Fundaţiei Renaşterea. (Info PE)

TIRIAC, securistul bun al regimului Iliescu-Roman: "Bine ca minerii au curatat Piata Universitatii!". Decizia CNSAS si Notele informative ale profitorului FSN "Titi Ionescu". STIRE CARE NU VA APAREA NICIODATA LA PRO-TV

Bulibasa Ioan Tiriac, miliardar facut pe genunchii tatucului Ion Iliescu cu oportunitati grase oferite de Petre Roman, cat s-a vorbit public de colaborarea sportivilor cu Securitatea a uitat ca si-a inceput cariera dand Note Informative ca un amarat de turnator cu nume de cod "Titi Ionescu". Desigur, ce nu are CNSAS si, deci, nu se poate pronunta, este Dosarul sau de la SIE, de roman multi-prosper al regimului Ceausescu. Sa amintim cam ce gandea agentul miliardar al regimului Iliescu despre romanii care se impotriveau profitorilor loviturii de stat din decembrie 1989: "Bine ca minerii au curatat Piata Universitatii!". Aici gasiti Decizia CNSAS.

People Magazine, 1991: Tennis's Count Dracula Returns to Transylvania, with a Lot at Stake

"There is an opposition press now and some freedom to I ravel; still, after the first wave of excitement, many Romanians again fear that their phones are tapped or that they are being shadowed by secret police. So far the U.S. is wary too; it has not offered Romania the same trade status it has to Czechoslovakia and Poland.

This whole subject irritates Tiriac no end. "This is a 50-year-old paranoia," he insists. He calls the new government "very progressive" and the new Prime Minister, Petre Roman, "a very dynamic guy."

Tiriac doesn't think much of Romanians who oppose the new government, which becomes clear as he pilots his car through University Square. Last summer protesters were set upon here by a horde of Romanian miners armed with clubs and sledgehammers. Internationally it was the new government's worst black eye; President Ion Iliescu was widely believed to have ordered the miners in.

"It was a good thing the demonstrators were finally cleaned out of there,"
says Tiriac. "People are confusing democracy with anarchy. If I were President, I'd create the biggest police force in Europe. But people see police as power to oppress. So I'd change uniform. Make them red or pink. Say, 'These pink people are to defend my son crossing the street.' "

It is unclear how much Tiriac's countrymen might be dismayed by his muscular view of democracy. Some Romanians, it appears, have never trusted him anyway. "Among ordinary guys, he has always been very popular," says Michael Radelescu, a native Romanian who writes computer software and now lives in New York State. "But not so much among intellectuals. Back during the Ceausescu period, anyone like Tiriac who traveled outside the country a lot was assumed to be collaborating with the regime. Whether it was true or not, I have no idea, but it was a very common opinion." Now some Romanians object to Tiriac's friendliness with the Iliescu government. The leading opposition paper, Romania Libera, complained recently that the Prime Minister had overridden a government vote and privately doled out 14 of Bucharest's most gracious old homes to "chosen ones"—including his friend Tiriac, who got long-term leases to two.

Tiriac is prowling the property of one of these now, a lakefront house across from a compound of villas that Ceausescu once inhabited. The place is handsome—five bedrooms, 7,000 square feet—but he can't move in until renovations are completed."
Integral in Revista People August 05, 1991 Vol. 36 No. 4

SPIONUL KGB pretins critic al Kremlinului Alexander Lebedev, actualmente miliardar si patron de presa "britanica", primeste o injectie de 450 de milioane de lire via Aeroflot de la tovarasul Vladimir Putin. TIMES Eng

Adevarata fata a Rusiei
The financial deal casts new light on the relationship between the Kremlin and Evening Standard owner Alexander Lebedev (at left), usually viewed as one of its most outspoken critics


The Russian billionaire bidding to buy The Independent newspaper is poised to gain a massive cash injection from the Kremlin in a deal personally sanctioned by Vladimir Putin.
Alexander Lebedev, who bought London’s Evening Standard for £1 a year ago, is selling his stakes in the airline Aeroflot and in Russia’s largest aircraft leasing corporation back to the Government.
He told The Times in an exclusive interview that the deals would earn him more than £450 million.
Mr Lebedev said that the cash was destined for new projects in Russia and that none would be spent on his burgeoning newspaper interests in Britain. However, the financial boost casts a revealing new light on the relationship between the Kremlin and a man usually viewed as one of its most outspoken critics.
Mr Lebedev told The Times that he had agreed to sell his 26 per cent stakes in Aeroflot and in the Ilyushin Finance Corporation at a 20 per cent discount. Both will be bought by the state-owned Vnesheconombank, which is headed by Mr Putin, the Prime Minister.

Thursday, January 28, 2010

INTELECTUALII GOLD. Nicolae Manolescu a pus „România literară“ în slujba Gold Corporation - Rosia Montana

Scris de Victor Roncea 
„Distrugerea comunităţii Roşia Montană, veche de peste 2000 ani, prin strămutarea unei părţi a populaţiei, demolarea de clădiri (unele având calitatea de monument istoric), biserici, mutarea de cimitire şi alte acţiuni similare este inacceptabilă pentru o societate civilizată“. Citatul face parte din Declaraţia solemnă privind proiectul Roşia Montană, adoptată de Adunarea Generală a Academiei Române, for suprem al intelectualităţii române din care Nicolae Manolescu face parte ca membru corespondent, din 1997. Cu toate acestea, Nicolae Manolescu, plurivalentul critic literar, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, preşedinte al Consiliului Naţional de Acreditare Titluri şi Diplome Universitare de pe lângă Ministerul Educaţiei şi Cercetării, membru de vază al Comisiei Tismăneanu, profesor doctor la Universitatea Bucureşti, director al revistei „România literară“, comentator sportiv la „Evenimentul Zilei“ şi editorialist la „Adevărul“ lui Patriciu şi, în acelaşi timp, simultan şi concomitent, ambasador la Paris al României, la instituţia internaţională însărcinată cu protejarea patrimoniului cultural şi natural mondial, UNESCO, s-a gândit că, în folosul banilor, poate nesocoti decizia Academiei Române. Drept urmare, şi-a pus revista pe care o patronează, „România literară“, cu tot cu angajaţii ei, intelectuali de la sate şi oraşe, în slujba „Gold Corporation - Roşia Montană“, care o sponsorizează oficial, ca pe o echipă de fotbal oarecare, împreună cu Fundaţia Anonimul, dar nu veneţian, ci moscovit, ţinând cont că e vorba de însuşi vânzătorul Rompetrol, Dinu Patriciu.
„Academia Română este dispusă să participe, prin specialiştii ei, la aceste operaţiuni care ar putea salva un spaţiu care are pentru români şi o valoare emblematică. Este vorba, să nu uităm, de «ţara» lui Avram Iancu, simbol al luptei pentru libertate a românilor din Transilvania“, se afirma în Declaraţia Academiei. E drept, s-ar putea să fie vorba şi de niscai resentimente, ţinând cont că distinsul intelectual a fost rejectat chiar de două ori de către forul academic, ultima oară anul trecut. „Respingerea titularizării (pentru a doua oară!) a lui Nicolae Manolescu e cel mai limpede indicator al dezastrului moral în care Academia se bălăceşte de ani şi ani de zile“, avea să afirme la vremea respectivă angajatul său Mircea Mihăieşi, evident, chiar în „România literară“. Cu toate acestea, punerea intelectualilor pe care se presupune că îi reprezintă cunoscutul director al revistei, preşedinte al USR şi al atâtor alte comiţii şi comitete, sub steagul unei companii atât de controversate nu poate decât să dovedească din nou înaltul nivel în care se scaldă erijatul „for moral“ al României, cu Cărtărescu, pupilul lui Manolescu, plasat în fruntea brigăzilor „Gold“.
Nicolae Manolescu, devenit milardar în 2005, graţie unui premiu oferit de aceeaşi mărinimoasă Fundaţie Anonimul Patriciu, a mimat dizidenţa înainte de 1989 pentru a se urca, în 1990, pe cadavrele Pieţei Universităţii, la conducerea Alianţei Civice care, la fel ca şi Frontul Salvării Naţionale, avea să se transforme rapid în partid, trădând propriile declaraţii de la întemeiere. În memoria celor care le pasă de România, Manolescu a rămas bine întipărit, după ce, imediat după sângeroasa mineriadă din iunie 1990, când încă se aflau închişi studenţi arestaţi ilegal de regimul FSN, distinsul intelectual s-a înfăţişat cu Zigu Ornea la poarta lui Ion Iliescu pentru a-i lua un „interviu cretin“, după cum l-a caracterizat Paul Goma, de spălare a noului „conducător iubit“. Este de amintit doar întrebarea principală: „Nicolae Manolescu: Domnule Preşedinte, daţi-mi voie să încep cu o întâmplare. Ea este semnificativă în privinţa speranţelor pe care mulţi intelectuali le-au nutrit, încă din epoca Ceauşescu, în legătură cu eventuala dumneavoastră carieră politică. Un prieten scriitor, care nu vă cunoştea personal, s-a prezentat, când v-a văzut acum un an şi ceva pe coridoarele Editurii Tehnice, v-a strâns mâna (n-aţi discutat nimic) şi apoi mi-a spus mie, după o zi sau două, când ne-am întâlnit întâmplător: «Acesta va fi Omul». Istoria l-a confirmat. Credeţi - şi vă rog să mă iertaţi că vă pun atât de direct întrebarea, dar eu reprezint aici o revistă literară, principala revistă literară din ţară şi sunt obligat să o fac - credeţi că aţi păstrat simpatia scriitorilor şi a intelectualilor, care a fost într-un fel cel dintâi şi (îndrăznesc să spun) poate cel mai preţios capital politic al dumneavoastră?“.

Patrimoniul UNESCO sau aurul de la Gold?

Iată cum, după 20 de ani, aceeaşi „principală revistă literară din ţară“ socoteşte firesc să pună „simpatia scriitorilor şi intelctualilor“ între faldurile trenei celor care plătesc mai bine, indiferent că reprezintă un proiect distrugător al valorilor României, cele pe care trebuie să le apere, nu-i aşa, un ambasador la UNESCO. Ce speranţe pot avea toţi realii intelectuali români care se luptă să prezerve siturile arheologice milenare, pentru înscrierea localităţii Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, atunci când însuşi reprezentantul României la forul mondial este plătit de firma care şi-a propus distrugerea acestuia?
Duplicitatea şi decăderea morală a lui Nicolae Manolescu, consacrat drept demolator al lui Eminescu, cu scopul de a-l instala pe soclul românului absolut pe fiul său literar nelegitim, Cărtărescu - nu durează de ieri de azi. Într-un interviu publicat anul trecut în (acelaşi) „Adevărul“, Manolescu afirma fără jenă: „Înainte de 1989 n-am scris niciodată despre 23 August, sărbătoarea naţională a Republicii Socialiste România. Deşi numerele festive ale revistelor erau de rigoare, am reuşit să evit orice comentariu. Compromiţător, indiferent ce ar fi conţinut.“
Manolescu se pare că uitase o parte importantă din biografia sa. Astfel, în „Contemporanul“, nr. 34 din 21 august 1964, în cinstea „marii sărbători“, distinsul „anti-comunist“ scria: „23 august 1944 a avut urmările cele mai profunde în literatura pusă în faţa unor probleme umane nemaicunoscute, a unui peisaj social şi moral cu totul deosebit. Arta, hrănită secole întregi din negare, devine un mod de a afirma noul umanism socialist. Factorul hotărâtor al revoluţionării literaturii noastre este Partidul, chiar numai pentru faptul că avangarda marxist-leninistă a clasei noastre muncitoare e arhitectul structural al prefacerii sociale şi politice, al unei noi realităţi, al unui nou tip uman, mult mai evoluat, care pune scriitorilor probleme noi, mult mai complicate... Întregul nostru front scriitoricesc a înţeles că literaturii noastre îi revine - aşa cum spunea tovarăşul Gh. Gheorghiu-Dej la Conferinţa pe ţară a scriitorilor, în cuvântarea din 24.I.1962 - misiunea de mare răspundere de a contribui prin toată forţa ei de înrâurire la formarea şi dezvoltarea conştiinţei socialiste, la formarea omului nou, a moralei socialiste...“.

Manolescu: „Constructorul comunismului cultivă lumina“

Scriitorul George Mirea, care-l cunoaşte mai bine, din tinereţe, îi aduce aminte criticului amneziac că tocmai la aceste comentarii era folosit de protectorul său, George Ivaşcu: „După două decenii de la prăbuşirea (în sus!?) a comunismului, încă mai înregistrăm gesturi incredibile de laşitate, sfidare violentă a memoriei, profit imoral bazat pe maladia devastatoare a subculturii galopante în proporţie de masă. Ar fi bine ca acest drept câştigat să nu ne mai fie, în niciun fel, terfelit în minciună. Adevărul, oricât de vinovat, de neplăcut, de apăsător asupra conştiinţei, trebuie recunoscut şi asumat de demnitate.

BASARABIA SI BASESCU. Pragmatism si emotie. Analiza si reportaj. Corneliu Vlad: Relaţiile Bucureşti-Chişinău se focalizează în Europa unită

Scris de Corneliu Vlad  
Se confirmă, din nou, că pentru preşedintele Traian Băsescu relaţiile cu Republica Moldova sunt prioritatea nr. 1 în politica externă a României. Ca şi în primul său mandat, cea dintâi vizită oficială pe care a făcut-o a fost peste Prut. De data aceasta, contextul este mult mai favorabil, dar şi unul mai complex, mai incert. Noua conducere de la Chişinău, parcă pentru a recupera timpul pierdut, înaintează temerar pe cel puţin trei direcţii salutare: adâncirea democraţiei, relaţii fireşti cu România şi apropiere de structurile europene. În toate aceste direcţii, de altfel complementare, Preşedinţia României, dar şi celelalte instituţii ale statului român, răspund cu promptitudine iniţiativelor Chişinăului şi, element foarte important, nu supralicitează.
Bilanţul vizitei şefului statului român şi a multor miniştri la Chişinău e mai consistent decât al oricărei alte vizite la un asemenea nivel. Acordul pentru micul trafic de frontieră intră în funcţiune şi vor fi deblocate toate cele 12 acorduri în negociere şi de la un moment dat îngheţate, acordarea cetăţeniei române celor în drept va depăşi inerţiile şi tărăgănările birocratice, vor fi lansate proiecte comune prin cele 130 de milioane de euro care vin de la UE, se preconizează un acord de parteneriat pentru integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană şi lista poate continua.
Bucureştiul a găsit, în sfârşit, cheia în relaţiile cu Chişinăul: cele două state de pe Prut se pot regăsi printr-o apartenenţă comună la Uniunea Europeană. Soluţie logică, dar nu simplă. Pentru că mai este o cheie ce trebuie să funcţioneze: relaţiile specifice ale R. Moldova cu Federaţia Rusă. Poziţia Rusiei, dar şi a Ucrainei, nu pot fi ignorate în demersurile europene şi de reglementare a problemei transnistrene ale Chişinăului. Apoi, chiar dacă, la iniţiativa României, la Bruxelles s-a creat Grupul de acţiune europeană a R. Moldova, UE ezită încă să acorde acestui stat un tratament similar celui aplicat ţărilor aspirante la integrare din Europa de sud-est.
Drumul spre Europa Unită al R. Moldova nu este aşadar neted. Nici situaţia politică internă nu este pe deplin stabilizată, nici problemele economice şi sociale ale republicii nu sunt uşoare. Forţele conservatoare, deşi în regres, nu şi-au spus ultimul cuvânt. Dar încrederea reciprocă, la nivel oficial, între cele două state ce vorbesc aceeaşi limbă s-a restabilit, există obiective şi proiecte comune. Ştefan cel Mare şi Mihai Eminescu au fost evocaţi cu evlavie şi de această dată, dar, spre deosebire de perioada euforică de la începutul anilor 1990, liderii politici ai celor două state sunt mult mai pragmatici, deşi preşedintele României nu a ezitat să mărturisească faptul că are cu republica vecină o „relaţie de suflet“.
Legăturile emoţionale cu vecinii de peste Prut nu pot şi nu ar putea fi reprimate, dar ele trebuie dublate de înţelepciune politică în demersul delicat de apropiere firească a două state marcate în continuare de consecinţele pactului Ribbentrop-Molotov. În această chestiune, şeful statului român şi-a explicitat din nou, în modul cel mai clar, poziţia.
www.curentul.ro

Traian Băsescu a spus că istoria îl va judeca pe Vladimir Voronin

Scris de Nicolae Bucur
Cea de-a doua zi a vizitei desfăşurate de preşedintele Traian Băsescu în Republica Moldova s-a dorit a fi una mai puţin politică şi mai mult aplecată spre partea spirituală a legăturilor dintre Bucureşti şi Chişinău. Dacă în prima zi a vizitei, şeful statului s-a întâlnit cu toţi reprezentanţii forurilor de conducere de peste Prut, cu care a discutat aspecte bilaterale politico-economice, cea de a doua zi a fost rezervată cinstirii memoriei soldaţilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial pentru apărarea acestui teritoriu, dar şi generaţiei tinere, în care autorităţile române s-au declarat dispuse să investească.
România se va axa în cadrul strategiei pentru sprijinirea Republicii Moldova pe promovarea valorilor din tânăra generaţie de peste Prut. În acest sens, România va mobiliza din nou importante resurse financiare, dar şi umane, pentru ca elevii şi studenţii basarabeni să beneficieze de asistenţă financiară şi pedagogică în vederea finalizării studiilor preuniversitare, dar şi a celor postuniversitare. „Cea mai mare parte a deciziilor României vizând Republica Moldova au în vedere tânăra generaţie, în sensul că tinerii din ţara vecină trebuie să aibă şanse egale cu tinerii europeni“, a declarat ieri Traian Băsescu în aula Universităţii „Bogdan Petriceicu Haşdeu“ din Cahul.
Şeful statului român a mai spus că locurile pentru tinerii care doresc să înveţe în România vor fi suplimentate în 2010 cu circa 1.600, pentru ca ele să se ridice la 5.000, de la 3.400, atâtea câte sunt alocate în prezent. Traian Băsescu a mai adus în discuţie şi rezolvarea problemei legate de semnarea Acordului privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor de învăţământ dintre Bucureşti şi Chişinău. După discursul ţinut la Universitatea din Cahul, Traian Băsescu şi omologul său moldovean, Mihai Ghimpu, au mers împreună pentru a vedea în ce stadiu se află amenajarea Consulatului României de la Cahul, care urmează să fie dat în folosinţă după 31 martie 2010.

Omagiu militar

BATALIA DINTRE TELEVIZIUNILE MOGULILOR. Iată de ce Antena 3 bate Realitatea TV la audienţă

Azi dimineaţă Realitatea TV a reuşit să transporte publicul înspre zona crepusculară cu o ştire senzaţională cu adevărat. Au prezentat cazul unui infractor periculos, prins după patru evadări, numit de editorii ştirilor „Houdini de Maramureş“ - pe numele său real Ioan Ursuţ - care, după „reporterii speciali“ ai Realităţii, ar fi înfăptuit încă de la vårsta de 13 anişori crime peste crime la nivel european. Captura de ecran este relevantă.
Graficul explicativ al ştiriştilor de la Realitatea TV bate însă chiar realitatea. Ioan Ursuţ are, cum zic cei de la Realitatea, 40 de ani. Astfel, în 1983, la prima sa crimă din Italia, ar fi avut 13 ani, iar la următoarele crime făptuite în Suedia - vårsta de 14 ani.
Un puber atât de productiv ar fi atras până acum atenţia mondială, ar fi adus Baia Mare de unde provine „Houdini“ în Cartea Recordurilor, iar gangsterii internaţionali ar fi venit în genunchi la Ioan Ursuţ să-i înveţe killeritul.
În realitate, datele prezentate de Realitatea au fost luate ad litteram de pe Wikipedia, fără niciun fel de minimă verificare, şi fără măcar a se confrunta, la nivel elementar măcar, conţinutul prezentării ditirambice de pe Wikipedia. Ursuţ, se precizează pe Wikipedia, este născut în 1959. Are avea deci 50 de ani, iar nu 40, cum au înţeles reporterii Realităţii cu probleme de aritmetică elementară. Mai departe, simpla lectură a parascoveniilor despre Ursuţ postate la categoria români din Italia, pe Wikipedia, ar fi trebuit să pună în gardă orice cititor normal la cap, d’apoi un ziarist. Copy paste-ul poate împinge deseori în ridicol şi derizoriu, iar ziariştii Realităţii reuşesc să se depăşească pe ei înşişi la acest capitol.

Realitatea tv, disperată să ajungă din urmă Antena 3

Lipsa de performanţă a celor de la Realitatea tv apare cu atât mai penibilă în contextul în care pe culoarele postului patronat de Vîntu s-a dat un fel de ucaz, prevăzut cu sancţiuni grave, pentru cei care nu reuşesc să atingă ratingurile Antenei 3.
Tiberiu Lovin, mogulul-şef al site-ului Reporter Virtual, a dat în vileag un mesaj intern al unui mahăr al Realităţii, Cătălin Popa, care a atras atenţia că sancţiunile vor ploua în continuare pentru toţi cei care vor realiza programe cu o audienţă mai mica decât Antena 3.
„Orice greşeală profesională se plăteşte scump: doi dintre colegii voştri cu funcţii importante, Claudiu Giurgea - editor al zilei la sport, respectiv Adrian Ivănescu - producătorul executiv al jurnalelor de prime-time, au încheiat contractele de muncă cu rtv pentru «întåmplări» fără precedent: primul a ratat o emisiune cu totul (a pierdut invitaţii) şi am fost nevoiţi să o înlocuim cu un jurnal făcut în grabă, celălalt a ratat prima şi cea mai importantă ştire din jurnalul de 21, un sondaj curs care arăta că psd a trecut în faţa pd-l (încă o greşeală ca asta în an electoral şi plecam toţi!!!). Alături de ei, o ilustră garnitură de colegi au primit sancţiuni de 10% sau 20% din salariu (...) cu maximă sinceritate, sper să fie ultimele amenzi pe care le dăm. La fel de sincer, nu cred că va fi aşa. Pentru a fi consecvenţi, vă anunţ că, începând de azi, în cazul tuturor programele care vor înregistra audienţe sub cele ale Antenei 3, fie că sunt ştiri, fabrică, «Deschide lumea», «Realitatea zilei», se vor aplica amenzi echipei care realizează aceste programe (realizator-editor-producător).“ Ameninţările lui Cătălin Popa la adresa colegilor săi nu au avut efect. Antena 3 bate în continuare Realitatea tv.

Unde sunt amenzile de la Realitatea Tv?

BEPPE GRILLO - bloggerul liber care a socat Italia, face turul Europei. Miscarea civica informationala a bloggerului Nr 9 din lume


Beppe Grillo, cunoscutul blogger italian și unul dintre cei mai influenți bloggeri din lume, poziționat al 9-lea în un top mondial făcut de Observer, creatorul unei mișcări sociale populare cu un pronunțat spirit civico-critic vis-a-vis de casta politică italiană, și-a început turul european la Londra în ocazia lansării programului Incredible Italy.
Turul conferințelor grilliste va continua apoi la  Bruxelles, Paris, Viena, München, Zurich.
Luni, la Universitatea Oxford a ținut o conferință despre“Media și democrație în Italia”, iar în ziua următoare, marți, în fața studenților de la London School of Economics, discursul său s-a axat pe tema statului italian de astăzi.
Mai jos vă redau un scurt fragment din discursul lui B. Grillo:
Dacă  aș da un Nobel pentru pace internetului? În modul absolut da.Web-ul răstoarnă piramidele pentru că nu există intermedieri, nu există puteri. Pe net unu valoarează unu. Masa se informează și din proastă devine inteligentă. Iar când masa devine inteligentă nu are nevoie de un leader care să o comande.”
Iată în câteva propoziții  un concept de luptă civică neconvențională față de mânărelile care se fac în numele nostru de o castă omniprezentă în toate statele europene, castă care-și exercită puterea și influența fără a ține cont de dezideratele cetățenești, fără a da socoteală de tunurile și sumele arse ineficient de mașina colosală a interesului de castă botezat pompos "progres social". Casta suprastatala care, printr-o susținuta campanie de intoxicarea masivă  mijlocită de media tradițională vizează omogenizarea gândirii și faptei, reducerea societății umane la cip-uri, coduri, numere ușor controlabile într-o o Europă fără de ideologie, care va schimba definitiv și iremediabil sensul de apartenență istorică si culturală nationala.
Din punct de vedere personal nu pot să cred în această Europă, care se îndepărtează de credința cea dintâi, de valorile care au consacrat acest continent, chiar dacă sunt un adept al  liberei migrări a persoanelor și mărfurilor. "Casta" europeană are însă și un alt obiectiv strategic niciodată recunoscut oficial, care se rezumă la asigurarea mecanismelor care permit furnizarea și controlarea cifrelor care se rulează în anumite zone sau regiuni geografice, a tranșelor, perioadelor și strategiilor economice, politice, care  în mod curios concordă  cu interesele marilor corporații financiare și industriale, cu vectorii globalizării.
Deducem că soarta viitorului cetățean european în ecuația globalizării se va reduce la instrumentul mecanizat social din timp preparat, lipsit de voință, umărul care de bună voie se va alinia la dezideratele și interesele castei. Din diverse surse și evenimente uneori pilotate cu cinism, se poate trage concluzia că web-ul încurcă socoteala Ocultei. Presupun că bloggerii vor fi primele victime ale unei interdicții de a publica pe web în fața unor legi draconice în care se va invoca o diplomă, calificare sau calitate care va fi conferită în parte numai slujbașilor castei în condiții precise și controlabile evitându-se cu premeditare stoparea unei inevitabile revoluții sociale ce ar putea naște prin uzul cu folos al ciberspațiului.
În acest sens legislația unor state merge timid dar direct spre treptata limitare a posibilități oferite de web. Diverși politicieni din diverse țări deja se opun deja fățiș libertății de informare pe net, vorbim de regulă de căpușele politruce, sforarii din saloanele mondene, clasicele tastaturi cu limbă de lemn si "ONG"-urile lor, care se văd depășiți fizic și intelectul de noua evoluție a web-ului. Numărul acestor falși progresiști care se bâlbâie la tastatură sau nu sunt în stare de a lega două cuvinte digitalizate este incredibil de mare. Ii găsim în sfera macro dar și în ambientele sociale comune, cu aceleași pretenții de leaderi, cu același tupeu specific puturoșilor cronici  incapabili de a ține pasul cu un mod de viață modern la care au contribuit milioane de utilizatori dezinteresați. Închei acest punct de vedere personal citând un ultim fragment de Beppe Grillo.
Politicienilor noștri internetul le provoacă teama pentru că acesta înseamnă  transparența și democrația. Deci ajunge ca numai unul  dintre consilierii noștri să fie ales si vom intra în camerele lor cu un webcam. În acel punct sunt terminați.“ :)
Costel Adjudeanu - Diaspora Romanesca.it

DESPRE CAZUL ROSCA - CNSAS la Radu Moraru, Nasul B1TV, de la 20.30, care considera ca avem un "CurentulGate"


Dupa articolul Curentul -A FOST SAU NU A FOST? CNSAS îl spală pe agentul „H15“ Roşca Stănescu. Nici „sursa“ DIE-GDS Gabriela Adameşteanu nu ar fi colaborat cu Securitatea, conform spalatorilor - urmeaza reactiile: NEWSIN: Sorin Roşca Stănescu a primit de la CNSAS adeverinţă de necolaborare cu Securitatea
Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a primit săptămâna trecută de la CNSAS adeverinţă de necolaborare cu Securitatea, au declarat pentru NewIn surse din instituţie.
Sursele citate au precizat că decizia a fost luată pe baza documentelor care au fost găsite în arhivă despre Stănescu, care nu au oferit indicii temeinice că acesta ar fi colaborat cu fosta Securitate. "Văd că deja o parte din presă (e vorba de ziarul "Curentul", care a publicat această informaţie, n.r.) s-a grăbit să ne condamne că l-am scăpat. Noi nu putem lua decizii decât pe baza a ceea ce găsim în arhivă. Degeaba a spus Sorin Roşca Stănescu într-un interviu că a dat note la Securitate, noi nu luăm decizii pe baza interviurilor. De altfel, potrivit noii legi noi nu putem nici să mai facem audieri", a declarat un reprezentant al CNSAS.
Sorin Roşca Stănescu a recunoscut în 1992 că a colaborat cu Securitatea, folosind numele conspirative "H15" şi "Deleanu", dar a explicat că a oferit informaţii doar Brigăzii Antiteroriste a Securităţii.
"M-am autopropus pentru a colabora cu Securitatea prin 1973. La sfârşitul facultăţii m-am împrietenit cu un tânar care era unul din liderii organizaţiei palestiniene din România. De la acesta am aflat că urma să pună la cale într-o altă ţară un atentat terorist. (...) M-am întâlnit cu ofiţerul de la Brigada Antiteroristă şi aşa mi s-a propus să colaborez şi pe viitor", a declarat Sorin Roşca Stănescu la Realitatea TV, în 2006.
Roşca Stănescu a mai obţinut o adeverinţă din partea CNSAS că nu a colaborat, în urmă cu câţiva ani.

Parerea noastra: e ODC si e activ.