Pages

Saturday, August 1, 2009

PARINTELE JUSTIN PARVU despre Manastirea de la Aiud: Tortionarii vor sa elimine detinutii politic. PARINTELE ARSENIE PAPACIOC: Sa fie Manastire!


CONFERINTA DICTATURA BIOMETRICA INTERZISA la Onesti. Filmul evenimentelor istorisit de un martor ocular FOTO/VIDEO

Va facem cunoscut un comentariu primit in urma evenimentelor de la Onesti: interzicerea Conferintei DICTATURA si MARTIRAJ. Revenim si cu informatiile ca totul a fost blocat de ierarhul locului, Ioachim Bacauanul, pe motiv ca se lanseaza o “carte legionara”, si anume DICTATURA BIOMETRICA. Probabil nici nu a rasfoit cartea, daramite sa o citeasca. Puteti vedea clar in VIDEO si dovada aprobarii si achitarii costului pentru aceasta conferinta si cum crestinii au tinut conferinta in parc.

Conferinta ,,Dictatura si martiraj” si lansarea cartii: ,,Dictatura biometrica” ar fi trebuit sa se desfasoare la Onesti, vineri 31 iulie, incepand cu ora 17 in Aula Bibliotecii din localitate. In acest sens s-a urmat cadrul legal: cerere depusa cu toate datele in ea, aprobare, plata unei facturi de peste 11 milioane lei pentru 2 ore de activitate. Toate acestea rezolvate s-a trecut la lipirea afiselor, insa doar pe stalpii de iluminat, intrucat in acest oras, doar Primaria are voie sa informeze ceva!
Pentru cei ce nu cunosc, orasul este condus de o echipa formata de tandemul primar PSD Lemnaru - reales prin manipularea varstnicilor la al IV-lea congres (mandat) - si protopopul locului, Alupei, cu state de colaborator si in vechiul si in noul regim, care dirijeaza tot ce misca de peste 15 ani in zona. Pe plan religios este atasat si episcopul locului Ioachim, ,,cantandu-si ” reciproc la mese si intruniri de partid rosu ori bisericesti.
Dumirindu-se ce a aprobat, fiind pusa in miscare masinaria de manipulare si conducere specifica locului, primarul este sunat pe aceasta filiera si i se cere sa anuleze aceasta ,,actiune legionara”. Prezenta pe afis a numelui unui monah de la manastirea Petru Voda si tema actiunii au deranjat pe cei ce conduc dictatorial in aceasta zona.
Acestea sunt etichetele folosite cand ceva nu convine in zona: actiune legionara, samd. In acest mod au fost etichetati si preotii ce acum un an se intalneau in rugaciune, ce au fost apoi santajati si ,, judecati” de catre episcop si camarila locala, lucru prezentat in presa locala si cunoscut de noi credinciosii ce ne-am adresat in scris episcopului locului.
Aici tot ce se desfasoara trebuie sa se afle sub supravegherea, controlul si ,,binecuvantarea” unui vesnic ales, care crede ca ne poate manipula la nesfarsit ca ,,babe ale bisericii”, acesta fiind protopopul locului.
Filmul evenimentului propriu zis a decurs astfel:
Indusi in eroare de confuzia voita ca locatia ar fi Casa de Cultura, de zvonul ca s-a anulat si de afisul ce a tronat pe usa de la intrare: ca Biblioteca e inchisa intre orele 15 si 19 si ,,Conferinta se suspenda” (vezi foto), cca 80 de oameni au mai asteptat, crezand ca nu poate exista un asemenea dispret si nesimtire de a sfida cetatenii acestui oras de a se intalni liber.
Dar pentru ca, involuntar, s-a dorit ca acest eveniment sa aiba parte si de latura practica, adica de proba indubitabila ca dictatura se pregateste, oamenii au fost nevoiti sa opteze intre a desfasura actiunea pe scarile bibliotecii, de a merge intr-o locatie privata indepartata sau in Parcul orasului la un foisor.
S-a ales aceasta ultima locatie, dat fiind apropierea de biblioteca. La nici 5 minute de la sosirea in aceasta locatie ,,gardienii” Politiei Comunitare a primariei au sosit la fata locului cu o ,,falca in cer si una in pamant” pentru a dispersa ,,manifestarea ilegala”.
Dupa indelungi parlamentari, interventii ale oamenilor, presei locale si din Bacau, telefoane la sefi, s-a ajuns la neimplicarea jandarmilor si politiei; oamenii au ramas doar sub supraveghere, dupa ce in prealabil au fost fotografiati ca infractorii de drept comun.
Contactat telefonic, primarul a declarat, cu nesimtirea unui vechil pe mosie, ca a aflat ca se va lansa o carte pornografica si nazista si de aceea a anulat actiunea. Cat tupeu, manipulare si diversiune pentru un om ce se crede stapanul vesnic al acestui oras.
Si toatea acestea cu un efect nebanuit de cei ce au inteles ca libertatea de gandire si de exprimare nu e pentru oricine.
Foarte multi oameni aflati intamplator in parc: la plimbare, cu copiii la joaca au aflat de spre eveniment si mai ales despre dictatura comunisto-popeasca de la Onesti. Daca ar fi avut in cadrul firesc, nimeni nu ar fi aflat de ea, nu ar mai fi fost nici aceste discutii, dar iata cum consilierii cu cornite si orgoliul fara margini al ai celor ce ne conduc rezolva problemele simple!Actiunea a tinut mai bine de doua ore si s-a desfasurat fara probleme, in final gardienii legitimand din nou organizatorii pentru ai amenda.
Ce zic ei: ramanem cu banii si cu ceva pe deasupra! Speram insa ca organizatorii nu se vor lasa intimidati ca isi vor recupera banii si mai mult decat atat ca vor da in judecata pentru a obtine cel putin cateva sute de milioane, bani necesari in alte actiuni! Nu va lasati manipulati de acest mod golanesc de actiune al ultimilor fosile din muzeul comunismului, sunt slabi, lasi si mai ales impostori.
Ce am putea sa mai spunem: despre afacerile necurate ale primarului, mana in mana cu protopopul, despre dictatura, santajul si supunerea impusa preotilor si credinciosilor, despre vilele construite pe spatele unei catedrale cu bani de la bugetul local, casele, apartamentele si terenurile ,,donate” prin santaj, manipulare si credulitatea unor oameni simpli.
Recent unul din preoti a fost prezent la IML fiind agresat de una din victimele colaterale ale ,,asistentei sociale ” ce o acorda batranilor: fiul unei batrane decedate ce a lasat casa preotului.
De ce nu au intervenit acum cateva luni cand o mare adunare ,,de evanghelizare” a avut loc pe Stadionul de sport, tot al primariei. Au fost buni banii lor si activitatea pentru biserica! Loviti cu stangul in dreptul si de fiecare data creati probleme artificiale din orgoliu si mandrie! Cautati oameni echilibrati care sa va sfatuiasca , nu va rupeti singuri craca de sub picioare! Asa veti dezbina Biserica, asa ajung unii la secte din lipsa de abilitate si dialog, calitati care se confunda cu manipularea, servilismul si aroganta. Noi credinciosii ce stam acum in catacombe nu vom uita toate acestea si vom marturisi mai departe!
Aceste lucruri nu vor ajunge niciodata in presa din zona: totul este aservit, pana si cei de la site-urile si blogurile locale primesc ordine si mesaje de santaj. E o Transnistrie in miniatura aici! Va rugam ajutati-ne sa iesim din aceasta fundatura!
Publicati acest apel, nu doar la raspunsuri, incercati sa il difuzati, cei ce va pricepeti pe cat mai multe forumuri, site de profil, ziare si nu numai.
E vremea marturisirii, altfel nici in catacombe nu ne vom mai putea intalni!
Domnule administator, va rugam lasati o adresa de contact ceva, avem mult mai multe de spus!
Marturisitorii din catacombele unui oras comunist!
Vezi si http://www.apologeticum.wordpress.com/

ERA TEHNOTRONICA. S-a inventat un cip mai mic decat un puric

R. Colin JohnsonEE Times (07/29/2009 9:37 AM EDT)
PORTLAND, Ore. — A new kind of identification tag that combines the security of a bar code with the capacity of an RFID tag will debut next week at the Siggraph 2009 conference.
The new tag, which can be read by consumers with a cellphone camera, looks like a 1-mm-high raised bump. Called a "bokode," the Massachusetts Institute of Technology invention consists of an illuminated microdot behind a plastic lens. It will use flat, reflective holograms in future versions.
MIT's bokode is named after the Japanese term "bokeh," which refers to the image of a round blob that results when a camera is out of focus. MIT researchers reversed that process by encoding the microdot's blob-like image based on the angles at which rays emerge from the lens--an encoding that allows the out-of-focus camera to recombine the rays into the original.
The data stored in a "bokode" chip can be detected meters away by an out-of-focus camera lens. "The bokode encodes information in the angular dimension. Traditional bar codes encode information spatially, temporally or spectrally. The bokode encodes it angularly," said Ankit Mohan, a post-doctoral researcher at MIT. "This means the rays coming out of the bokode in different directions are all individually encoded. This angular information is invisible to the human eye, but is easily decodable by an out-of-focus camera."
MIT's prototype uses an LED beneath the microdot as well as a 3-mm-wide plastic lens atop it. However, the team is working on a holographic version that would use flat, fresnel-like lenses to encode angular information that does not require a backlight.
"Today, we use a printed mask of high resolution behind a lens to encode this information," said Mohan. "But we are also working on passive and flat prototypes using holography."
Continuarea la EE TIMES

DE LA AIUD LA IUDA SI RETUR - VIDEO


Friday, July 31, 2009

CONFUZIA lui Danion Vasile, greseala lui Dan Puric, eroarea Inaltului Andrei Andreicut si Proiectul Parintelui Iustin si al Dr-lui Chirila la Aiud

Proiectul Parintelui Iustin Parvu pentru Manastirea Sfintilor Inchisorilor de la Aiud este atras intr-o spirala a confuziei.

Distinsul teolog Danion Vasile a intervenit dupa o buna bucata de vreme in ce priveste situatia Manastirii de la Aiud dorita de Parintele Justin Parvu, detinutii politici si credinciosi, printr-un articol lung si binevenit dar, din pacate, nelamuritor. Dimpotriva; Danion Vasile, reuseste, fara sa vrea, sa sporeasca mai abitir confuzia asupra acestui proiect. Dupa ce reliefeaza, potrivit, o parte din starea de fapt actuala, adanceste, din nefericire, cel mai probabil din necunostinta de cauza, falsa problema, creata de la bun inceput de catre dusmanii acestui Proiect.
Dl Danion Vasile scrie cu vorbe frumoase: "Tocmai de aceea este potrivit ca, pe moaştele noilor mucenici de la Aiud, este potrivită ridicarea unei mănăstiri. Anumiţi intelectuali, care au sprijinul ierarhului locului – Ps Andrei Andreicuţ, îşi doresc ca la Aiud să fie un centru de cercetare martirologică, lângă care să se construiască şi o mănăstire. Unde apare problema?
O dovadă clară că avem de-a face cu o problemă a fost că părintele Justin Pârvu şi foştii deţinuţi politici nu au fost chemaţi la sfinţirea locului de la Aiud. Faptul acesta a arătat că avem de-a face cu confiscarea cazului Aiud, cu încercarea de a transforma Aiudul în altceva decât este.(...)
Pe de altă parte, cele două proiecte – unul susţinut de părintele Justin, celălalt susţinut de PS Andrei, de Dan Puric şi de alţi intelectuali, se diferenţiază foarte puternic. Unul e în lucrat în duh ortodox, celălalt nu. Imaginile celor două proiecte au fost puse de mai multă vreme pe net – şi astfel cei interesaţi au văzut care este raportul dintre ele. (...)
Mă doare mult faptul că problema mănăstirii de la Aiud a generat atâta dezbinare, că spiritele şi orgoliile s-au încins şi nimeni nu vrea să îl mai asculte pe părintele Justin. Părintelui i-a fost invocat numele de foarte multe ori, în conferinţe sau articole pompoase – dar acum, când părintele cere să fie sprijinit, nimeni nu mai vrea să îi stea aproape. (...)
Lupta este la alt nivel: se va face la Aiud o mănăstire, în care noii mucenici vor fi cinstiţi cu evlavie, sau se va face un centru martirologic pentru care mănăstirea va fi o anexă…"
Lasand de o parte faptul ca nici pomeneala ca "nimeni sa nu mai vrea sa il asculte pe Parintele Justin" sau ca "nimeni nu mai vrea sa ii stea aproape" - dimpotriva: sunt foarte putini aceia care nu vor!, practic ii numeri pe degete - concluzia dlui Danion Vasile este profund gresita: niciodata Proiectul Manastirii Parintelui Justin nu a exclus Centrul de Martirologie al doctorului Chirila. Aceasta a fost confuzia starnita de la bun inceput de rauvoitori pentru a crea disputa si a-l indeparta pe Parinte de doctorul Chirila si invers. Dupa cum am discutat chiar zilele acestea cu dl dr Pavel Chirila, si am lamurit, sper, definitiv, aceasta confuzie, Manastirea nu exclude existenta Centrului si viceversa.
Singura problema a fost cea a "Complexului Memorial" dorit de Dan Puric si cei din trena sa, eiusdem farinae-fariseum, care era construit pe tipul unui "Mall ortodox", la care cele doua, Manastirea si Centrul erau anexe ale unei cladiri care domina nefast prin caracterul neortodox si lugubru. Nici macar doctorul Pavel Chirila nu a vazut aceste lucruri, ca urmare a confuziei create, in timp ce generatorii de confuzie, fariseii lui Plesu deghizati in ortodocsi de serviciu se prefac acum ca n-au sustinut de fapt nici un proiect, nici al lui Puric, nici al Parintelui. Ca vor, de fapt, democratie! Pacat ca nu mai traieste Codreanu ca le arata el democratie!
Dan Puric a gresit si nici macar acum nu vrea sa recunoasca. Orgoliul sau si launtrul luciferic nu-i dau pace ca sa se aplece si sa sarute mana Parintelui, dupa cum s-a vazut la intalnirea "intamplatoare" de la Aiud - aranjata de baieti - cand l-a sfidat pe Duhovnicul Neamului, expediindu-l din mers la Andreicut. Puric a gresit fundamental de la bun inceput, atunci cand, subestimand puterea duhovniceasca si, pot sa afirm cu toata greutate acest lucru, sfintenia Parintelui Justin, si-a permis sa-l ignore, desconsiderandu-l, ca pe un "batran ramolit si senil" - asa cum incearca sa acrediteze si agentii sai de influenta - incercand sa confiste intregul Proiect, dupa modelul intelectualo-bolsevic patronat de Ana Blandiana si kominternistii sai la Sighet.
E drept, procesul sau de invaluire a smintit multe minti, si o face in continuare. Chiar si Danion Vasile sporeste aceasta smintire, din nebagare de seama, pentru ca, dupa articolul legat de Proiectul Parintelui Justin pentru Manastirea de la Aiud (subminat de actorul Dan Puric), plaseaza alte doua postari, una a Parintelui si o a doua a lui... Dan Puric, despre sfinti, in engleza: Dan Puric: We should rise from the sin of forgetfulness and look up to our saints€Ś !
Nu este prima oara cand Danion, vrand sa limpezeasca apele, scurma malul de pe fund: cu ceva timp in urma anunta raspicat, cu o naivitate perfecta pentru scopurile autoritatilor, ca permisele auto nu contin cipuri. Desi se anuntase deja ca acestea exista, sub forma unor "cipuri invizibile" - vorba unui comisar - , iar Parintele Justin avertizase asupra acestui fapt - adeverit indubitabil. Ca sa nu mai vorbim ca, dupa cum cred eu, nici capacitatile sale de teolog si nici chiar cele de fost yoghin nu ii permit sa emita afirmatii tehnice asupra unor acte electronice, fara un studiu facut la nivel national, de specialisti in domeniu. Rezultatul: sute de oameni l-au ametit pe Parinte cu intrebari despre "expertiza" lui Danion. Cu toata dragostea, e bine sa recunoastem ca si teologii sunt oameni si, atunci, saracii, mai si gresesc, intorcand uneori armele chiar impotriva lor.
De altfel, de arma confuziei s-au folosit cu succes si adversarii campaniei anti-cip si cei personali ai Parintelui, care, cred, banuiti din ce zone intunecate vin. La fel si astazi, in privinta Aiudului. Nu degeaba Parintele, referindu-se la acestia a spus: “Cei care amesteca intunericul cu lumina sunt mai periculosi decat dusmanii fatisi ai lui Hristos, pentru ca induc pe cititori in eroare. Nu putem sluji si lui Dumnezeu si lui mamona. Unii propovaduiesc uneori pe Dumnezeu doar ca sa castige credibilitatea cititorilor, ca apoi sa isi strecoare cu viclenie si veninul invataturilor lor. Crestinul nu trebuie sa se increada decat in Hristos si in Sfintii Parinti si in cei care propovaduiesc pana la capat invatatura lor. Nu gazetarii increstineaza lumea, ci harul Sfantului Duh care se pogoara peste propovaduitorii in duh si in adevar”. Daca Danion si ratacitii intru cuvant pot sa stea "umar la umar" cu asemenea personaje, desigur, vor ajunge sa-si stinga singuri lumina.
Personal, cred ca daca nu se facea nimic, nu se spunea nimic si nimeni nu i-ar fi stat alaturi Parintelui - cum eronat scrie Danion - astazi aveam o mandrete de templu mai mult sau mai putin masonic la Aiud. Este adevarat, Dan Puric este un actor bun daca a reusit sa se foloseasca de Manastirea Petru Voda si sa faca chiar sa i se dedice capitole in lucrari ortodoxe, cu titluri de genul "Un Puric iubit de monahi", in care afirma ca el face "teatru religios, teatru sacru", pentru ca apoi sa joace in "Sinucigasul" si sa promoveze un "Mall cultural" cu cruce-n varf. De ce nu, daca sunt si destui cumparatori (de iluzii) si destui vanzatori (de neam)...
Insa cand Dan Puric a vazut ca incepe sa i se dezvaluie, prin simpla informatie, pura si nealterata, adevarata sa fata - de ce nu a anuntat singur niciodata ca face parte, de ani de zile, din comitete dubioase ale "dezvoltarii durabile globale" afiliate Clubului de la Roma?! - a predat rapid planurile Inaltului Andrei Andreicut, prefacandu-se "retras", "in adormire". Imediat, campania de dezinformare dusa de niste intarziati sufleteste a cotit-o spre "ierarhul locului", care "are tot dreptul sa hotarasca". Ei bine, NU!

FOTO: Parintele Justin, "neascultat de nimeni" si "fara nimeni aproape"
Singuri detinutii politici vor spulbera spirala si vor inalta Manastirea, cu toti cei ce stau alaturi de ei si de Parintele Justin

Oricat de Inalt ar fi IPS Andrei Andreicut - si, de fapt orice Inalt ar fi Episcop al locului - acesta nu poate fi indeajuns de Inalt pentru a substitui prin functie pamanteasca jertfa cereasca a detinutilor politici cu zecile, sutele si miile lor de ani de inchisoarea bolsevica, daca stam sa le adunam anii de suferinta si biruinta. Singuri fostii detinuti politici au dreptul sa hotarasca ce si cum va fi Proiectul de la Aiud iar simpla dezbatere publica asupra acestui Proiect National este un drept al oricarei democratii care nu poate fi ocultat prin nici un mijloc administrativ. Ca sa nu mai vorbim ca acest drept este stipulat expres chiar in reglementarile administratiilor locale privind avizele de construire, in baza Ghidului privind metodologia de elaborare si continutul cadru al P.U.D. aprobat prin Ordinul nr. 37/N/2000 al M.L.P.A.T. ( M.T.C.T.), si a Ghidului privind metodologia de elaborare si continutul cadru al P.U.Z. aprobat prin Ordinul nr. 176/N/2000 al M.L.P.A.T. (M.T.C.T.).
Dar lasand aceste aspecte lumesti deoparte, eu unul sunt convins ca IPS Andrei nu va cadea in eroare si va intelege ca, daca vrea sa ramana in istoria ortodoxiei romane ca un adevarat ctitor national, va trebui sa binecuvanteze cat de curand Proiectul Manastirii si al Centrului de Martirologie aprobat de detinutii politici, dupa vrerea lor.
Nu pot sa cred ca, daca drept marturisitorii temintelor vor hotari ca cel mai vrednic dintre ei sa se ocupe de acest proiect, IPS Andrei se va opune.
Dimpotriva, sunt convins ca va binecuvanta cererea celor care si-au aflat, dupa ani, oasele camarazilor lor in glodul de la Rapa Robilor, acum sfinte moaste.
Nu pot sa cred ca, daca biruitorii demonilor sovietici - care se confrunta azi cu urmasii lor -, vor hotari, pe buna dreptate, ca singurii care au dreptul sa spuna ceva in aceasta problema sunt ei, detinutii politici, IPS Barlomeu Anania, Arhiepiscopul locului, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, el insusi un fost detinut politic, se va opune.
Dimpotriva, sunt convins ca va cadea de acord ca mortii care sfintesc pamantul Aiudului sa fie lasati, pentru imbratisare si cinstire, in primul rand, fratilor lor de suferinta.
Este nevoie sa se ridice o Manastire bizantina, traditionala, romaneasca, pe Golgota unde s-au lasat crucificati martirii anticomunisti! Este nevoie sa se cladeasca un Centru de Martirologie pentru consemnarea istoriei reale si invatatura generatiile viitoare! Este nevoie sa decida cel mai Inalt for moral al acestei tari, de atatea ori aruncat in desuetitudine de dusmanii romanilor si ai Romaniei - constituiti in grupuri de dialog social, fesenisti sovietici, disidenti fripturisti, kominternisti anti-crestini, intelectualisti culturnici, dilematici fara de Dumnezeu sau blogarasi cu cioc - dintre "cei care amesteca intunericul cu lumina": forul detinutilor politici.
Sa luam aminte:
"Dumnezu a daruit tarii, pe vremea persecutiei comuniste, parintii spirituali si duhovnicii cei mai mari din istoria Bisericii noastre (romane). Acestia au mentinut credinta in inimile romanilor prin cuvnatul lor tare, adanc. Atunci cand ierarhia se plia si cand cuvantul ierarhilor era ambiguu, acesti parinti duhovnicesti au tinut sus inima romaneasca in nadejdea ca Dumnezeu nu ne-a parasit.
Dar Dumnezeu a pregatit in tot acest timp, in adanc, in ascuns, alti sfintiti parinti care au luat locul celor care au fost chemati la Domnul dupa caderea comunismului, oameni cu o mare putere de sacrificiu - si ma gandesc la Parintele Justin Parvu, caci a sta 17 ore in scaunul spovedaniei este un mare sacrificiu pentru Hristos si pentru semeni"... - Parintele Gheorghe Calciu.
... si, a sta 17 ani in peretii temnitei, cred eu, ar trebui sa-i confere Parintelui dreptul incontestabil de a hotari ce si cum sa faca pe locul jertfei si a suferintei sale si a camarazilor sai, sfintii inchisorilor comuniste.
Amin!

PS: Spre trezirea ratacitilor intru cuvant - care prin lipsa de logica saracesc in duh si produc smintire, intinand testamentul Parintelui Calciu - , public, pentru ultima oara, cu sila, din arsenalul dusmanilor adevarului, fratilor minciunii (despre care am auzit ca un sfant Parinte ar fi zis ca, daca ar fi fost mai tanar, s-ar fi luat de centura cu el, iar eu zic, ca, daca am fi trait alte vremuri, de mult le-as fi retezat, crestineste, excrescentele viermanoase, pentru a nu raspandi cangrena in tot trupul bietilor "frati"). Apropo: spune Puric, intr-una din cartile din vremea hipnozei: "Crestinul nu este tolerant. Iisus Hristos nu a fost tolerant".
Ce aberatie! Pai, daca n-ar fi fost tolerant crestinul sau Mantuitorul, ar mai fi existat purici pe pamant?!

"Fratii" "crestini" care stau "umar langa umar" in campania de murdarire a Manastirii Petru Voda si de discreditare a Parintelui Justin Parvu:

Primejdia vine de la o facţiune "tradiţionalistă", deci un al treilea curent al "puriştilor" ortodocşi.
Acţiunile de subminare cele mai eficiente nu vin din afara, ci dinăuntrul Bisericii. Tabăra zisă tradiţionalistă a fost supusă, în ultimele zece luni, unei asidue campanii de intoxicare, defăimare, discreditare şi disoluţie. Trupa de şoc care dă asaltul este alcătuită din cîţiva monahi şi "civili" care s-au afirmat ca "tradiţionalişti". Pentru fluenţa textului, le voi spune "roncenieni", avînd în vedere că îi au ca principali instigatori, coordonatori şi purtători de cuvînt pe jurnaliştii George şi Victor Roncea.

Cel mai grav însă mi se pare a fi faptul că l-au luat prizonier pe un mare duhovnic român, om cu viaţă sfîntă, care a jertfit 17 ani în puşcăriile comuniste, pentru Hristos şi neam, părintele Iustin Pârvu.
Profitînd de faptul că bătrînul duhovnic este atît de căutat de credincioşi, care îi cer cuvînt de folos şi ajutor duhovnicesc, încît nu se mai poate informa direct, îi furnizează informaţii tendenţioase, îl împing în conflicte inutile, îl îndepărtează de vechi - şi verificaţi prin fapte - ucenici, îi smulg binecuvîntarea pentru acţiuni cu efect contrar credinţei şi voinţei sfinţiei sale etc. etc.

Protejaţi de părintele Iustin, care nu mai cunoaşte "realitatea" decît prin intermediul lor şi care, din prea multă bunătate, îi acoperă cînd fac nefăcute, roncenienii au ajuns să aibă credit de la mulţi credincioşi şi o influenţă periculoasă în Biserică.

- l-au pus pe părintele Iustin Pârvu într-o lumină extrem de nefavorabilă, astfel încît există primejdia ca sfinţia sa să-şi piardă mare parte din capitalul de încredere pe care îl are între ortodocşi,

- au născut un curent schismatic în Biserică. (Voi reveni pe acest subiect.) (Oare cine canta apropierea de stilisti pentru a-i da apa la moara cumnatului de Marea Moarta?!!! - nota mea)

Se vede insa la cei care il tavalesc astazi in praful internetului pe Dan Puric sau pe Inaltul Andrei, ca nu au pic de dragoste. Pentru ca IPS Andrei si Dan sint totusi fratii nostri si ar trebui tratati macar cu o farima de dragoste. Am vazut in niste locuri cum sint confirmat in ce am spus nu demult: exista un curent de razvratire cumplit, din pacate alimentat si de unii calugari de la Petru Voda, care neaga orice autoritate ierarhiei bisericesti, ii umple de mizerii pe toti vladicii si indeamna la schisma (varianta extrem-stilista). Asta nu o fac din dragoste.Dar poate ca va ingadui Dumnezeu si se vor desparti intr-un final oile de capre. Poate ca e mai bine ca toti acestia care se ridica pe Apologeticum si blogul lui Roncea, si Vlad-Mihai si cine or mai fi, sa se duca toti la stilisti si sa ne lase cu neputinetele noastre. Desi, s-ar putea sa nu fie primiti, caci nici stilistii nu au nevoie de scandalagii.

Va veni probabil timpul să mă refer şi la un călugăr impostor de la Petru Vodă, care le suflă în pînze fraţilor Roncea, şi care, deşi nu este preot, s-a apucat să "boteze" în Iordan credincioşii şi să-i binecuvînteze (am fotografii relevante). Acelaşi călugăraş, care a reuşit să-i înşele încrederea părintelui Iustin, mai are şi alte pete la dosar (penal), despre care voi spune ce ştiu la momentul oportun. El este secondat de o monahie a cărei principală îndeletnicire este intriga şi despre care va veni cu siguranţă clipa să vorbim. Ca şi despre un băieţaş cu pregătire şi ocupaţie incerte, Gabriel Cioacăş, sau cam aşa ceva, care, după ce a fost respins la spălat vasele prin cele străinătăţi, s-a aciuat la Petru Vodă şi face pe apărătorul internautic al ortodoxiei (desigur, la adăpostul anonimatului, cu un mare curaj ortodox), întreţinînd o cloacă de ură şi minciună numită Apologeticum.

De dragul părintelui Iustin şi crezînd că sfinţia sa se va scutura de aceşti duşmani ai ortodoxiei, am tăcut pînă azi. cele cîteva avertismente pe care le-am dat au fost fără nume, destinate numai cunoscătorilor şi tocmai celor care trebuiau să se debaraseze de roncenieni. Însă, părintele rămîne, din păcate, şi cu mare durere o spun, prizonierul acestora. În pofida informaţiilor şi dovezilor pe care le-a primit de la oameni de mare ţinută morală şi în care se arăta încrezător, părintele Iustin se lasă în continuare influenţat de roncenieni.

Da, e un mare duhovnic, in sensul ca are puterea rugaciunii si uneori tamaduieste suflete cu un cuvint. Dar nu este infailibil. Poate fi si sfintia asa inselat, manipulat etc. Va indoiti?

E de ajuns daca amintim ca unul dintre ei a spus ca "parintele Justin si manastirea Petru Voda este inconjurata de securisti".

Etc, etc, etc

Dumnezeu sa-i ierte!

CONFERINTA DICTATURA BIOMETRICA INTERZISA LA ONESTI? Speram ca nu!

Astazi, incepand cu ora 18.00, urmeaza sa aiba loc la Onesti o noua conferinta din seria DICTATURA si MARTIRAJ urmata de lansarea lucrarii DICTATURA BIOMETRICA. Organizata de Asociatia Pentru Libertatea Romanilor la Sala de Cultura Municipala, cu o capacitate de 700 de locuri, la conferinta participa Parintele Filotheu Balan de la Manastirea Petru Voda (foto) si doamna judecator Carmen Paduraru de la Piatra Neamt.
Din informatiile de la fata locului aflam ca, la interveniile lui Ioachim Bacauanul, exercitate prin protopopul de Onesti, Constantin Alupei, primarul Emil Lemnaru a revocat abuziv contractul de inchiriere a salii. Motivul refuzului ar fi fost tema conferintei.
VOI REVENI

INCEP CURSURILE DE MAIESTRIE ARTISTICA ale Marianei Nicolesco, la Braila, pe urmele legendarei Hariclea Darclée: 2 - 8 august

Master Class Mariana Nicolesco : 2 - 8 august
Numai 12 luni ne despart de ediţia 2010 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, când vom celebra 150 de ani de la naşterea, la Brăila, a legendarei soprane.
«Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes - declară Mariana Nicolesco - au loc anul acesta între 2 şi 8 august, oferindu-ne pe lângă bucuria de a face muzică împreună, o fericită ocazie de verificare a forţelor noastre artistice şi de pregătire a triumfului manifestărilor ce vor onora marele eveniment din anul viitor».
Prezenţa atâtor tineri, nu numai din România ci şi din alte colţuri ale lumii, este garanţia cea mai sigură a valorii internaţional recunoscute a ceea ce aduc în universul muzicii manifestările închinate artei cântului din Oraşul de la Dunărea de Jos.
Odată cu numeroasele ore de lucru, culminând cu acel tradiţional maraton liric care este Concertul - Master Class, ce are loc sâmbătă 8 august, va fi adus un omagiu, ca şi în trecut în cazul lui Mozart, Verdi şi Puccini, altor mari muzicieni, la comemorarea lui Haendel (250) şi Haydn (200), prin concertul cu pagini alese din creaţia lor, ce va fi precedat de conferinţa muzicologului dr. Stephan Poen Mariana Nicolesco şi vocalitatea în baroc şi clasic, vineri 7 august.
Publicul brăilean va asista joi 6 august, la reprezentaţia cu opera donizettiană Parisina d’Este, pregătită de Mariana Nicolesco şi avându-i în rolurile principale pe unii dintre laureaţii Concursului Darclée, spectacol care a entuziasmat publicul şi critica la premiera absolută în ţara noastră, la Opera Naţională din Bucureşti, şi apoi în Salonul de Muzică al Castelului Peleş din Sinaia.
«Este un privilegiu pentru cultura română, ca o mare artistă din trecut, cum este Hariclea Darclée, să fie onorată în acest mod - a mai declarat Mariana Nicolesco - şi ca în numele ei să aibă loc o asemenea renaştere în domeniul artei cântului, la care au participat şi participă nu numai tinere talente din România, ci nu mai puţin, până acum, de 1500 de voci din 45 de ţări şi 5 continente».

SENATUL SUA transmite un mesaj catre Rusia si Europa: Moldova nu trebuie sa fie victima "sferelor de influenta". Si cine schimba situatia? Ce zice MAE

Presedintele Comitetului pentru Relatii Externe a Senatului Statelor Unite, John Kerry, a dat publicitatii un comunicat de presa despre "alegerile istorice din R. Moldova, care ar putea determina indepartarea de la putere a ultimului partid comunist din fosta Uniune Sovietica", scrie The Examiner, citat de NewsIn. Kerry, considera ca Republica Moldova nu trebuie sa fie o victima a asezarii sale intre sferele de influenta ale Occidentului si ale Rusiei, ci, din contra, tara poate fi si trebuie sa fie o punte intre Europa Centrala si de Est.
"Acesta este un moment important pentru Republica Moldova. Este impresionat si reconfortant sa vedem cetatenii moldoveni exercitandu-si drepturile democratice intr-un proces electoral, fiind in egala masura tulburataore momentele in care divergentele politice devin violente", a subliniat senatorul american, care i-a indemnat pe politicenii de la Chisinau sa nu se lase prada intereselor personale si politice. "Liderii politici ai R. Moldova trebuie sa gaseasca un teren comun, iar daca reusesc sa lase deoparte interesele personale si politice, exista sansa descoperirii unei abordari proaspete in ceea ce priveste problemele cu care se confrunta tara. Moldovenii au dreptul la un viitor mai bun si mai prosper", a indemnat John Kerry.
"Observatorii sustin ca R. Moldova este victima asezarii sale geografice, prinsa intre 'sferele de influenta' ale Rusiei si ale Europei. Eu cred ca pozitia R. Moldovei poate fi punctul sau forte. Prin cooperare si efort sustinut, R. Moldova poate fi si ar trebui sa fie o punte intre Europa Centrala si de Est", a adaugat senatorul.

Originalul aici:

Chairman Kerry Urges Cooperation After Election In Moldova

WASHINGTON, D.C. –Senate Foreign Relations Committee Chairman John Kerry released the following statement today in response to the historic election in the Republic of Moldova that may ultimately result in the unseating of the last governing Communist Party in the former Soviet Union:

“This is an important moment for the Republic of Moldova. It is inspiring and reassuring to see Moldovans exercising their democratic rights through the electoral process, but it is likewise troubling when political differences turn violent. Moldova’s political leaders must find common ground; if they can set aside their personal and political interests, there is a chance that a fresh approach to their nation’s problems may be found. Moldovans deserve a better, more prosperous future.

“Observers have claimed that Moldova is a victim of its geography, caught between European and Russian “spheres of influence”. I believe Moldova’s geography can be its strength; with cooperation and determined effort, Moldova can and should be a bridge between Central and Eastern Europe.”
07/30/2009

Vezi si
Diaconescu: Dorim sa avem in viitorul guvern de la Chisinau un partener de dialog si cooperare


Ministrul roman de Externe, Cristian Diaconescu, a exprimat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, dorinta Romaniei de a avea in viitorul guvern de la Chisinau un partener de cooperare si dialog, informeaza Agerpres.
Diaconescu a afirmat ca, in plan bilateral, dorinta Romaniei este de a avea interlocutori deschisi si pragmatici, cu care sa coopereze in spiritul relatiilor de buna vecinatate, in acest sens existand "un interes comun si firesc".
"MAE va aborda in continuare cu deschidere, rigoare si profesionalism relatia Bucuresti-Chisinau, sustinand aspiratiile europene ale Republicii Moldova. Dincolo de aceste evaluari este firesc sa avem si un al saselea simt in privinta evolutiilor din estul Europei. Acest simt bun ne face sa fim atenti la resetari si modificari ale contextelor strategice care pot influenta direct si nemijlocit Romania", a subliniat Diaconescu. Ministrul si-a exprimat interesul ca viitorul Executiv legitim de la Chisinau, rezultat in urma unui mecanism electoral corect, care respecta regulile statului de drept, sa devina un partener de cooperare si dialog cu Romania.
Seful diplomatiei romane a reliefat necesitatea ca aceasta relatie sa continue "intr-o zona pozitiva", despre care a afirmat ca "nu poate fi decat in baza proiectului european".
El a spus ca alegerile anticipate din 29 iulie au o miza enorma pentru viitorul european al Republicii Moldova.
"Procesul electoral in Republica Moldova a fost finalizat. Am acordat o atentie particulara tuturor evolutiilor din perioada campaniei electorale. Alegerile anticipate din 29 iulie au o miza enorma pentru viitorul european al Republicii Moldova. Este important ca acest stat sa se inscrie pe un parcurs democratic", a subliniat Cristian Diaconescu.
Ministrul de Externe a aratat ca misiunea internationala de observare a alegerilor a dat publicitatii raportul preliminar, iar aprecierea este ca procesul electoral a fost in general bine gestionat si a permis o competitie politica pluralista. (Z.O.)

MANCURTII DIN SERVICII (SIE, SRI, SIS, ETC) AU UN TUTARAS si un subiect nedigerabil: "Obsesia Roncea"

Mai multi ofiteri de informatii profesionisti, ingrijorati de involutia si chiar disolutia serviciilor romanesti, mi-au atras atentia asupra unui "trend", inspirat de mancurtii infiltrati in structurile care ar fi trebuit sa fie de "siguranta nationala": promovarea incompetentei, mai ales pe spatiul rasaritean.

Ascultand de "sfaturile" unor anti-romanii notorii, ca Socor sau Tismaneanu (mai nou si "patriotul" Patapievici!), cu totii romani sadea, unele cadre din conducerea SRI si SIE si-au dezvoltat o adevarata "obsesie Roncea" (mai ales ca e si la patrat :). Nu sunt singurele (cu accent pe gu): monitorizatorii de serviciu de la Ambasada Rusiei, tovarasii lor de la SIS, o sluga mai speciala a lui Voiculescu (reangajata de Harnagea), Tatiana Alina Mungiu Pippidi (T.A.M.P.) sau Iliescu si Tismaneneanu, la unison - dupa cum se vede pe blogurile lor -, etc, etc, au aceeasi obsesie.

Iata, de altfel, cum un tutaras de pe Planeta Moldova - care afirma ca nu e roman ci basarabean (tare: a patra sau a cincea natie de "romani", dupa vlahi, moldoveni, "minoritatea aromana", mancurti!) - le canta in struna acestor ofiterasi facuti pe banda. Nu m-as fi obosit sa semnalez acest caz retard - sesizat de un coleg - daca n-ar fi existat "trendul" in cauza, prin care se incearca eliminarea competentei si prin punerea mea in antiteza cu Basescu pe tema Basarabiei (asta-i chiar culmea!). Dupa cum vedeti in foto, ma si resimt putin, pe undeva, din cauza asta...

Recomand baietasilor de pe centura informatiilor bucalo-chisino-kievene sa mai invete putin si limba romana sau... basarabeana, daca le e mai la indemana, eventual printr-un schimb de experienta, mai ales cand se gasesc atatea amatoare doritoare si sa predea si sa preia ce limbi gasesc prin Ambasada Romaniei de la Chisinau, cum e simpatica domnisoara "Lady Dracula Ursol"!

Noroc ca exista si ziaristi care vad ca ma cunosc (cam bine) - ca si multi adevarati profesionisti ai muncii de informatii care mai tin sistemul national de securitate - si ii si raspund bietului mancurt.

PS: De altfel, dupa cum observam si partenerii oficiali ai acestui blog "inteligent" - Romanii Mari micsorate prin eliminarea Basarabiei istorice, conform doleantelor ucrainene si socoriene - e clar ca in loc de "s.o.s basarabia" au facut, desteptii, un adevarat sos de Basarabie.

Situatiunea:

“Obsesia” lui Victor Roncea pentru Iurie Rosca in ultimul ceas
iulie 30, 2009 de sosbasarabia
Am citit pe blogul oficial al jurnalistului Victor Roncea afirmatii care tintesc direct catre presedintele Basescu in mod indirect si uneori direct, si-l acuza de tradarea PPCD in mod indirect.
Puteti vizualiza articolul lui:
Acuzele lui Victor Roncea
Nu sunt in totalitate de acord cu ceeea ce a scris, ca profesie il stimez pe dl Roncea , dar la unele puncte de vedere il contrazic in totalitate.
Mai multe informatii postate pe blogul lui au fost interpretate si nuantate ca si cum Romania la aceea vreme ar fi vinovata de tradarea PPCD, GRESIT!
ADEVARUL:
Atunci cand lupti pentru o cauza asa cum o sustinea Iurie Rosca, atunci nimeni nu te clatina nici presedintii presedintilor ( Exemplu: cele trei paride de opozitie PL, PLDM si AMN care nu au tradat nici macar 1 vot , ramand neclintite in fata presiunilor UE si ale Rusiei ).
De aceea consider ca dl Rosca este singur vinovat de ceea ce a facut, ori esti BARBAT ori esti FEMEIE , si CU ASTA AM SPUS TOT!
Si inca un articol ce mi se pare ff ciudat, imediat dupa protestele de dupa 7 Aprilie , pe blogul dansului si-a postat asa zisul articol: “OBSESIA Iurie Rosca” DAR , dl. Victor Roncea, lasati-l pe Rosca, e de DOMENIUL TRECULUI, altfel veti parea ca dvoastra aveti obsesia.
P.S.: Faptul ca am postat acest articol de critica nu inseamna ca il si invinovatesc ci doar nu sunt de acord cu punctul de vedere care il promoveaza si mi se pare un pic nuantat anti-romanesc ( prin atacarea presedintelui Romaniei Traian Basescu )

Ce-i zice un ziarist (bun! - felicitari!):

draga tinere, pari foarte dedicat cauzei Basarabiei, desi observ ca esti nou venit in spatiul public pe aceasta tema.
este bine ca ai comentarii de facut asupra temelor politice la zi. ar fi mai bine insa ca atunci cand te decizi sa apesi pe tasta enter, dupa ce ti-ai examinat productia “la zi” sa realizezi o minima verificare – google este o inventie miraculoasa .
iti recomand, spre exemplu sa introduci in spatiul de search al google urmatorii termeni de cautare
roncea + basarabia la rascruce
ziua + bararabia
ziua + roncea + ucraina + rusia + kgb
ziua + roncea + bastroe
ziua + roncea + transnistria
ziua + roncea + detinuti politici din Tiraspol
roncea + anticomnunist
roncea + mineriada
roncea + revolutie
si, nu in ultmul rand:
roncea + iliescu

dupa ce examinezi miile de link-uri care iti vor fi afisate de browser, iti recomand sa si citesti macar primele cateva sute dintre articole. daca vei avea rabdarea sa citesti pana la capat vei avea o concluzie, probabil, in orice caz vei ajunge la o idee, respectiv ca in presa ultimului deceniu cele mai multe materiale despre Basarabia au fost tiparite in ziarul si sub semnatura acestui Victor Roncea pe care il blamezi tu acum, poate pripit poate ne-informat.

cu alte cuvinte, tema Basarabiei, in ziarul la care lucreaza acest ziarist este reprezentata la un nivel neatins nici la jumatate de totalitatea ziarelor din Romania, la un loc.
in plus se adauga campaniile Civic Media, organizatie fondata de acelasi jurnalist (apropo, intra si pe site-ul civicmedia.ro si da un search inside la numele Basarabia, sa vezi cam ce iti vine la rezultate)

nu stiu daca tu ai fost vreodata in Basarabia sau prin jurul granitelor, stiu insa ca Roncea a fost deseori si chiar a si fost arestat din cand in cand de forte ale securitatii rusesti sau filoruse, si in Basarabia, si in Transnistria si in Ucraina – unde de altfel a capatat inderdictie sub amenintarea cu incarcerarea mai multi ani.

spui tu ca il stimezi pentru profesionalism insa la unele puncte de vedere il contrazici in totalitate. foarte bine e dreptul tau sa contrazici pe oricine. e recomandabil sa o faci insa cu argumente si/sau cu fapte sau informatii, daca le detii.

am intrat si eu pe “blogul oficial” al lui Victor Roncea sa vad ce e cu “acuzele” cum zici tu, respectiv “afirmatii care tintesc direct catre presedintele Basescu in mod indirect si uneori direct, si-l acuza de tradarea PPCD in mod indirect”.

Daca esti un bloger, oficial sau nu, onest, as vrea sa imi (ne) arati “Acuzele lui Victor Roncea” – asa ai intitulat tu hiperlink-ul catre adresa blogului sau.

Deci, am citit de la un cap la altul postarea incriminata de tine si iata ce scrie Roncea (e mai bine sa citezi decat sa interpretezi, daca vrei sa fii obiectiv si corect):

“MISTERUL SPRIJINULUI ACORDAT DE BASESCU LUI VORONIN era dezlegat pe blogul Roncea: e vorba de alianta cu Iurie Rosca.
RECUNOASTERE OFICIALA DE ONOARE

Basescu despre Voronin: “Nu poate spera la sprijinul meu pentru a face majoritatea de care are nevoie pentru desemnarea unui presedinte.” (Interviu RRA – 30 iulie 2009)

Pe Blog Roncea despre alianta Voronin-Rosca: “Cine cunoaste dedesubturile acestei aliante stie ca Iurie Rosca a facut aceasta alegere, paguboasa, dupa ce s-a consultat cu… trei presedinti. Cu totii de la Marea Neagra. Si-am pus punct.” (Obsesia Iurie Rosca – 13 aprilie 2009)

Cei trei au fost Saakasvili, Iuscenko si Basescu, care a insistat ca PPCD sa formeze o alianta cu PCRM, promitandu-i lui Iurie Rosca ca il va sustine pentru a deveni presedintele Parlamentului, ceea ce, totusi, nu s-a mai intamplat… Bine ca a recunoscut acum!

Azi: Basescu îl acuza pe Voronin de “propaganda bolsevica”

mai departe in postare se gaseste comunicatul Mediafax…

tinere nou venit in spatiul comunicarii publice, nu stiu ce studii deontologice ai, nu stiu daca lucrezi in domeniul presei sau daca ai vreo tangenta cu simpla lectura a unui text. un lucru stiu sigur: acest text nu este nici o acuza si cu atat mai putin o critica la adresa presedintelui Traian Basescu.

Dimpotriva este un elogiu la adresa presedintelui care astazi, nu fara rost probabil, a ales sa ofere public un secret de stat.

Victor Roncea numeste clar acest gest al lui Traian Basescu: “RECUNOASTERE OFICIALA DE ONOARE”

asadar, daca esti de buna credinta, ar trebui sa admiti ca te-ai pripit cu consideratiile, altfel ceea ce ai postat dumneata se numeste dezinformare.

si mai am o ultima observatie, cu privire la utilizarea limbii romane (sau a logicii elementare): a spune ca cineva este “un pic, un pic, nuantat, anti-roman” este ca si cum ai spune ca cineva, un pic, un pic, nuantat, a savarsit un viol.

trebuie sa te hotarasti sa fii clar cand te exprimi, iar daca ai o opinie mai bine o spui de-a dreptul decat sa te pretezi la jocuri de cuvinte rizibile, mai ales cand asezi astfel de ganduri in contextul in care pretinzi ca este vorba de “atacarea presedintelui Romaniei Traian Basescu”.

abia in acest fel aduci chiar tu prejudicii imaginii presedintelui, desi pari un sustinator al presedintelui.
pana una alta era bine sa dai un search pe acelasi google si la Roncea + Basescu, si ai sa descoperi ca acest ziarist a purtat un adevarat razboi (unic in presa romaneasca) cu propriul sau director de ziar, Sorin Rosca Stanescu, care l-a amenintat ca-l da afara de la ziar daca il mai sustine public pe Traian Basescu.

Acest Roncea si-a riscat serviciul, mijloacele de trai, pentru a-l sustine pe Basescu, in contextul in care toti colegii sai de ziar taceau malc sau ii dadeau ascultare directorului care se afla in razboi deschis cu Basescu, de teama de a-si pierde slujba. Pana la urma datorita interventiei organizatiilor internationale ale jurnalistilor si ale organizatiilor de protectie ale ziaristilor din tara precum si ale unor personalitati din lumea intreaga, care au intervenit la acest abuz de opinie al lui Rosca Stanescu, acesta din urma a pierdut razboiul cu Roncea.

Mai mult Rosca Stanescu a acceptat un fel de duel public, oferindu-i spatiu de editorial lui Roncea, spre onoarea sa, dovedind ca este un jurnalist autentic, deoarece conflictul a adus pana la urma foloase presei in intregul sau. Culmea, ulterior, dupa ce Rosca a parasit ziarul pe care l-a fondat, Roncea a ramas printre putinii sai apropiati, in pofida vederilor diferite pe tema Basescu.

Intamplarea face sa fiu unul dintre vechii abonati ai ziarului Ziua si desigur un cititor documentat in ceea ce il priveste pe Victor Roncea si un comentator asiduu al forumului Ziua, unul dintre cele mai vechi si mai consistente forumuri. Am simtit asadar nevoia sa intervin la postarea dumitale.

Propabil ca dumneata, mai tanar, mai cu sange iute, esti grabit sa pui etichete. Sunt insa atat de putini cei care muncesc pentru Romania cu abnegatie si atat de multi cei care arunca cu rahat incat mi s-a parut un pacat sa nu iti adaug consideratiunile mele, fie si pentru a rectifica un punct de vedere despre un om la care dumneata te-ai repezit sa arunci cu acuze desi este evident ca nu stii mai nimic.

este lipsit de onestitate si nedrept sa acuzi, fara criterii si fara minima verificare, un jurnalist care si-a probat dedicarea si a riscat aparand o cauza. cand voi afla ca matale esti dispus sa risti totul pentru o cauza, oricare ar fi aceea, am sa te aplaud – pana acum insa nu am auzit de matale sau de vreo atitudine in care sa te fi expus riscului pentru ceva, orice – necum pentru Basarabia, Tara, Neamul, Presedintele Basescu etc

daca tema Basarbiei ar fi atat de simpla si daca matale crezi ca ai fi vreun Barbat de seama, nu inteleg de ce nu ti-ai suflecat manecile pana acum si nu ai si rezolvat-o.

si ca sa iti dau si o tema legata de Basarabia – sa te vedem aici cum raspunzi – ce ai alege dumneata, “daca ai fi barbat, nu femeie”, (ceea ce este o atitudine sexista si nepotrivita), daca ai avea de ales sa te insotesti cu comunisti/si/sau/kaghebisti rusi. Dl Dumitru Diacov este cetatean rus, era locotenent colonel KGB in 1990 iar acum partidul sau va fi acela care da un sef de stat sau prim-ministru cel putin Moldovei. Marian Lupu, brusc, in mai putin de 60 de zile, s-a schimbat la fata si din premiantul lui Voronin a devenit seful de clasa al “democratilor” Opozitiei (intre care se afla si un Urechean – mai da si matale un search ca m-am plictisit sa scriu).
noapte buna

am totusi si un PS, ca nu pot trece peste observatia ta cu femeile si barbatii. stii micule Barbatush ca Moldova exista azi – in forma asta degradata, dar exista inca, neocupata inca total – datorita unei femei?
Anume o femeie a salvat Moldova de transnistrizare si ocupatie rusa totala.
da inca un search aici: “Moldovan president rejects Russian proposal for a peace settlement with Transdniester, as opposition masses on the streets” si apoi citeste “The rebuilding of Greater Russia” scrisa de Bertil Nygren, la pagina 89 vei gasi cateva randuri interesante: “The Kozak plan seemed to promise a new start. Putin was to sign the Kozak plan together with Voronin in Chisinau. The day before the visit, Voronin backed off from the agreement and Putin cancelled the visit”.

hai sa te vedem tinere plin de bune intentii pe tema Basarabia daca stii cine este femeia la care ma refer, cum se numea ea si ce a facut ea. din ce motiv Voronin backed off from the agreement, cu o zi inainte de semnare si mai ales afla si spune-ne si noua cine era barbatul care a adunat masele in strada – vezi la “opposition masses on the streets”…astept cu interes

Ce raspunde mancurtelul:

sosbasarabia
Am observat din tot materialul si cuvintele de dezvinovatire ,ca incercati sa aparati cauza Rosca,va spun din start,sunt anti-Rosca,datorita tradarii lui! Al doilea rand de unde stiti ca sunt roman si nu basarabean? Foarte elaboroare cuvintele,in asa fel incat sa te ameteasca,ca final sa sugerati ca sunteti pro-Rosca,atunci va inteleg asa mare devotamentu!Nu e problema dvoastra ce studi deontologice am! Sunt un om mai indraznet si numi place fatarnicia! Ca profesie e ok Roncea,dar sunt capitole unde impartasesc viziuni diferite! Mai am o intrebare pt dvoastra – Ati stat mult sa va scrieti “compunerea”?Nu de alta,dar am vazut ca aveti anumite tendinte sugestive antirusesti,ceea ce ma face sa cred ca ati fi de la ppcd,noua generatie sau vreun fan infocat pt o cauza pierduta,care nu a existat vreodata din partea lui Rosca! Acu nu denaturati adevaru,Roncea chiar il critica voalat pe Basescu!

Doamne, mare e Gradina ta!

TIGANIZAREA ADMINISTRATIEI DE STAT. Un cunoscut infractor, "Bercea Mondialu' - seful banilor", instalat "presedinte" chiar in Consiliul Judetean Olt


Salutare natiune, adios ratiune: Un infractor analfabet a fost numit “presedinte al tiganilor”!

Sandu Anghel, zis “Bercea Mondialu”, interlop, camatar, evazionist fiscal, implicat in nenumarate scandaluri si infractiuni cu violenta este al treilea sef “oficial” al etniei tiganesti din Romania. Dupa ce, in plina republica, tiganii au “imparat” si “rege”, ei s-au gandit sa aiba si un presedinte. Initiativa a luat-o chiar “regele” Cioaba, care l-a numit in aceasta functie “de inalta demnitate” pe infractorul analfabet Bercea.

“Inscaunarea” s-a petrecut, in prezenta presei, acum doua zile, in chiar sediul Consiliului judetean Olt din Slatina. Chiar asa, unde s-ar fi putut petrece altundeva decat intr-o cladire oficiala a statului roman, in orasul pe care Bercea il stapaneste (doar poarta renumele de “regele banilor din Oltenia”) si intr-o tara care a ajuns bataia de joc a infractorilor din tiganie?

Dar ce planuri are “Mondialu” pentru comunitatea sa? Priviti-l si ascultati cum se chinuie sa silabiseasca trei cuvinte de pe o foaie (cu toate astea insa, conform Adevarul, are permis auto de multi ani):
Continuarea plus VIDEO la AlterMedia

"CURVA" PACEPA - TISMANEANU - Afacerea Tradarii (XIII). Sluga Elenei Ceausescu. FOTO EXCLUSIV: Pacepa cu barba.

„Curva“ Pacepa - afacerea trădării (XIII)

Ziarul „Curentul“ continuă prezentarea opiniilor foştilor colegi ai adjunctului şefului Departamentului de Informaţii Externe, Ion Mihai Pacepa, cu privire la „defectarea“ fostului consilier al familiei Ceauşescu. Pe parcursul acestei luni, când s-au împlinit 30 de ani de la momentul „rebrănduirii“ lui Pacepa, publicaţia noastră trece în revistă elemente şi date inedite ale „dosarului Pacepa“. Menţionez că titlul acestui extins material dedicat celui supranumit „Curva Pacepa“ este inspirat de o sintagmă care nu îmi aparţine, deşi subscriu calificativului, termenii descrierii lui Pacepa aparţinând unuia dintre cei mai influenţi şi mai importanţi jurnalişti americani, David Binder, veteran al jurnalismului american de elită, specialist în intelligence, apropiat al familiei Bush. După analiza din episoadele trecute a istoricului şi cercetătorului Arhivelor CNSAS, dr. Liviu Ţăranu, urmează alte selecţii din „Dosarul Pacepa“, realizat de redactorii revistei de specialitate „Periscop“, editată de membrii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul de Informaţii Externe. Astăzi, mărturia personală a unui fost cadru.
George Roncea

„Pacepa, acţiunea „Flamura“ şi Cultul Personalităţii

Pacepa a fost cel care a determinat DIE să depună eforturi mari pentru o cauză complet străină de misiunea sa de bază, dar foarte utilă şi folositoare domniei sale, care trebuia să se afirme şi să crească în ochii stăpânilor de la acea vreme.
Iată cum am aflat eu de acţiunea „Flamura“, de a cărei existenţă se ştia atunci prea puţin în rândul ofiţerilor DIE. În anul 1973 aveam gradul de căpitan şi lucram la Sectorul învăţământ din cadrul Brigăzii AP, unitate independentă coordonată de adjunctul şefului DIE, general-maior Ion Mihai Pacepa. Proveneam de la Direcţia învăţământ a Consiliului Securităţii Statului (Serviciul „pregătire de specialitate“) şi aveam în spate o vechime de câţiva ani şi în munca operativă (organele teritoriale de contraspionaj, inclusiv o scurtă perioadă sub comanda generalului Cosma Neagu.
Precizez că, în calitatea mea de „instructor coordonator“, făcusem vreo 2-3 inspecţii, în fapt vizite de lucru, la CPPC (şcoala DIE) însoţindu-l pe generalul Pacepa, fiind deci oarecum cunoscut profesional de către acesta. Nefiind cadru de conducere, nu am participat la nicio şedinţă din care să rezulte indicaţii şi ordine concrete date de Pacepa pe o linie sau alta de muncă, cu toate acestea am avut ocazia să-mi dau seama de „profesionalismul“ lui Pacepa. Limbaj sec de activist de partid, menit să ne înveţe „importanţa semnificaţiei“ pe care o prezenta „temelia bazei fundamentului“. De altfel, el nu prea avea tangenţă cu munca de informaţii propriu-zisă, ocupându-se mai mult de cu totul alte probleme (era consilierul de specialitate al Tovarăşei, pe linie tehnico-ştiinţifică şi coordona activitatea Brigăzii SD de obţinere de documentaţii şi materiale TS aflate sub embargoul COCOM.

Americanii l-au „promovat“ pe Ceauşescu până la înţelegerea cu ruşii

Am convingerea că unele dintre „reuşitele“ noastre de acest gen au fost posibile şi cu ajutorul americanilor, ei având tot interesul în a-şi face agentul indispensabil conducerii superioare de partid şi de stat, în speţă cuplului Ceauşescu, pe care în acest mod îl puteau şi controla. De ce spun acest lucru? Pe când mă aflam în misiune externă, am avut o discuţie cu însărcinatul cu afaceri a.i. american, omologul meu la acea vreme, care mi-a spus textual: „acum avem mare nevoie de Ceauşescu; ne-a ajutat enorm în relaţiile cu China şi Vietnam şi în problemele Orientului Mijlociu. Însă, în vreo 10-15 ani vom ajunge la înţelegere cu ruşii, iar atunci Ceauşescu va fi azvârlit la coşul de gunoi ca o măsea stricată“.
Se înţelege că nu am avut curajul să raportez acasă aşa ceva; ar fi însemnat sinucidere curată.
Prin şeful de sector, colonelul „Marinescu“ (provenit de la Academia Militară), am primit ordin să mă prezint la cabinetul 2 din DIE - Ion Mihai Pacepa.
După ce am fost pus în temă cu ceea ce am de făcut, mi s-a ordonat să merg la Secretariat (aşa era cunoscut Sectorul RS, condus la acea vreme de colonelul Daisa, acum pensionar care trăieşte în Israel), să solicit mapa cu ordine şi să refac integral Ordinul şefului DIE cu privire la susţinerea examenelor de maior şi colonel şi, în general, la avansările în grad, eu fiind, la acea vreme, secretarul Comisiei de examinare a candidaţilor.
Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar subofiţerul care gestiona problema mi-a pus în braţe un dosar voluminos, în locul mapei cu Ordine şi Instrucţiuni. Aşa am aflat de acţiunea „Flamura“, al cărei obiectiv era în esenţă (nu-mi amintesc formularea exactă) promovarea pe plan internaţional a personalităţii de excepţie a „coordonatorului şef“ (aşa era codificat atunci Tovarăşul în cadrul DIE), prin publicarea de cărţi şi articole în presa de peste hotare, sens în care va fi mobilizat întregul potenţial operativ al aparatului de informaţii externe.
În dreapta, sus, la APROB, semna adjunctul şefului DIE, general-maior Mihai Pacepa, în faţa căruia toată lumea trebuia să dea raportul. Au fost organizate şi analize speciale pe această problemă, la diferite nivele de comandă.

Legătura specială Pacepa-Elena Ceauşescu

Despre cum s-a ajuns aici am aflat detalii mult mai târziu, pe când mă aflam în misiune externă, iar în acţiunea „Flamura“ a fost inclusă şi Elena Ceauşescu, „academician doctor inginer şi savant de renume mondial“ (promovată în eşalonul superior al PCR după 1972). Dacă urmărim problema cu atenţie, vom observa că ascensiunea lui Pacepa o urmează îndeaproape pe cea a Elenei Ceauşescu - amândoi „mari specialişti în chimie“ explicaţie poate a intrării sale în anturajul Tovarăşei.
Cărţile aparţinând unor autori străini referitoare la viaţa şi activitatea lui Nicolae Ceauşescu au fost editate şi tipărite în România, pe banii DIE şi tot astfel s-a întâmplat şi cu articolul din „International Herald Tribune“, publicat la rubrica „Paid advertisment“ (contra sumei de 10.000 de dolari) înaintea vizitei la nivel înalt în SUA din aprilie 1978, de care Pacepa a făcut ulterior mare caz, deşi chiar el a fost iniţiatorul acestei „acţiuni de popularizare“.
Am primit sarcina să-l traduc şi să-i fac o Notă de prezentare pentru „Conducere“. Întrucât eram presat de timp, căutam ajutoare, dar un coleg mi-a zis pur şi simplu: „Ia, mă, originalul în limba română de la cabinetul 2, fiindcă eu l-am scris, şi rezolvă problema“.
După 1978, s-a evitat a se mai vorbi de acţiunea „Flamura“. Reluând discuţia pe această temă cu unele cadre de comandă, a rezultat evident că însuşi Pacepa a fost promotorul acţiunii respective, deşi a motivat-o prin prisma indicaţiilor venite de „sus“.
Tot Pacepa a fost acela care a pregătit, pe linia organelor noastre, vizitele la nivel înalt din Europa şi America, prilejuri cu care Tovarăşa a primit, datorită aranjamentelor sale, titluri, ordine şi medalii din partea forurilor ştiinţifice din ţările respective. Din acest motiv nimeni nu mai avea curajul să se atingă de „consilierul“ Tovarăşei, inclusiv serviciile de contrainformaţii (sub a căror „lupă“ trebuie să fie toată lumea).
Într-o discuţie avută cu generalul Cosma Neagu acesta mi-a spus că, prin intermediul unui ministru, s-a încercat avertizarea Elenei Ceauşescu, dar că Tovarăşa ar fi replicat astfel: „Aţi terminat cu duşmanii ţării, iar acum îi vânaţi pe cei devotaţi trup şi suflet partidului? Cum vă permiteţi? O luaţi pe urmele lui Drăghici?“
Practic, folosindu-se de relaţia cu Elena Ceauşescu, Pacepa a reuşit să anihileze contraspionajul, iar generalul Cosma Neagu, care l-a bănuit mereu de menţinerea conspirată a vechilor legături cu ruşii şi care adunase deja o sumă de date deconcertante despre viaţa lui Pacepa, a fost pus la index.
(va urma)

DR FLORIN MATRESCU, istoricul comunismului bolsevic adus in Romania: La AIUD, singuri detinutii politici pot reda istoria reala nedenaturata VIDEO

via http://vlad-mihai.blogspot.com/

Thursday, July 30, 2009

DOI ANI DE LA MOARTEA SUSPECTA A PATRIARHULUI TEOCTIST. Filmul Adevarului


NOTA:Sursa VIDEO provine de pe YouTube
Parintele Patriarh Teoctist s-a stins din viata sa pamanteasca luni, 30 iulie 2007, la orele 13.30, oficial la 17.00, in urma unor complicatii survenite din cauza unei operatii de prostata executata de seful Clinicii de urologie a Spitalului Fundeni, dr Ioanel Sinescu, si anestezistul Dan Tulbure, conform comunicatului prezentat de directorul Spitalului Fundeni, dr Constantin Popa. Sinescu vroia sa plece in concediu miercuri, 1 august. Sambata, 28 iulie, dr Ioanel Sinescu s-a deplasat la Palatul Patriarhal unde “a convenit” cu Patriarhul ca operatia sa aiba loc luni, conform declaratiilor medicului in cauza. Parintele Patriarh a fost internat inca din noaptea de duminica spre luni, desi responsabili ai Spitalului au mintit apoi ca internarea s-a efectuat normal, in dimineata zilei de luni, pentru ca ulterior sa nu mai poata acoperi dezinformarea. Dupa operatia efectuata luni dimineata medicii clinicii sustin ca Patriarhul si-a revenit din anestezie in jurul orelor 10.00 - 10.30, cand a fost transferat la Terapie Intensiva. Dupa ora 12.00, in jurul orelor 12.30, Patriarhul a inceput sa tuseasca si sa expectoreze sange, afirma aceeasi medici. Tensiunea a inceput sa scada si au aparut complicatiile cardiace, mai sustin ei. Dupa aceea, pana la 17.00, momentul cand s-a anunta oficial moartea Patriarhului, medicii respectivi afirma ca s-a incercat, in van, resuscitarea sa. Cu toate acestea, conform informatiilor noastre, la fata locului nu s-a aflat o comisie de specialisti in toate afectiunile de care suferea Patriarhul. Mai mult, oficialii Spitalului au mintit din nou afirmand in acest rastimp ca ca starea Patriarhului este foarte buna, in timp ce se facea, de fapt, o a doua interventie, iar dr Sinescu l-a mintit pana si pe medicul personal al Patriarhului, reputatul profesor Nicolae Ursea, afirmand telefonic ca operatia a reusit, cand Patriarhul deja murise. Dar, in urma investigatiei solicitata de Civic Media si de Parchet, Colegiul Medicilor i-a dat dreptate: Operatia a reusit. Patriarhul este mort.
Mai multi ziaristi lucreaza astazi la o carte despre viata si moartea Patriarhului.
Civic Media a strans un adevarat Dosar, din care redau un articol din seria de investigatii aparut in ZIUA:

Filmul mortii Patriarhului
Fisa mincinoasa oferita presei de Sinescu (foto adevarul.ro) (JPG, 103 kB) Descarca »
ZIUA va prezinta in exclusivitate minut cu minut ultima zi din viata PF Teoctist, ora mortii - 13.30 si o noua marturie privind incizia ascunsa de dr. Sinescu

Datele complexe stranse de echipa de investigatii a ziarului ZIUA in scopul aflarii adevarului in cazul mortii Patriarhului ne permit sa oferim azi opiniei publice si reprezentantilor statului - fie ca vorbim de Parchet, fie de serviciile speciale interesate in aparare a intereselor nationale - imaginea completa a imprejurarilor decesului intempestiv al Prea Fericitului Parinte Teoctist.
ZIUA a reusit sa refaca cu surse de prima mana de la fata locului filmul integral al operatiei, mortii si musamalizarii acesteia personal de catre medicul chirurg Ioanel Sinescu si complicii sai. Anchetatorii trebuie sa stabileasca de ce apropiatii Patriarhului, care au stiut de internarea de duminica, si echipa, chirurg Ioanel Sinescu-anestezist Dan Tulbure, nu au suprimat administrarea medicamentului Plavix - un anticoagulant extrem de puternic care trebuia eliminat cu cel putin 72 de ore inainte de operatie. "Plavix-ul este contraindicat pana si in cazul unei interventii stomatologice", ne-au declarat medici competenti. Cauza mortii, dupa cum afirma si medicul personal al Patriarhului timp de 21 de ani, profesorul Nicolae Ursea, se afla sub spectrul hemoragiei. De ce, cum si cand a ajuns sa faca stop cardiac Patriarhul Teoctist in fatidica zi de 30 iulie, in urma unei hemoragii cauzate de o banala operatie de prostata sunt intrebari la care toti cei care au participat la aceasta operatie trebuie sa raspunda in fata organelor de ancheta. Momentul mortii Patriarhului - poreclit pe coridoarele Patriarhiei "Nemuritorul" - este unul crucial pentru Biserica Ortodoxa Romana.

Filmul mortii Patriarhului

7.50 - Patriarhul este trezit de soferul sau, Costel Calapod, in prezenta medicului anestezist Dan Tulbure si a sotiei sale Ruxandra Tulbure. I se solicita de catre medicul chirurg Ioanel Sinescu, prin intermediul lui Calapod, o "proba" de urina.
8.34 - Pleaca la operatie pe targa. Tensiunea este perfecta. I se administreaza o tableta. Crede ca anestezia va fi "ca la dentist".
8.35 - 9.15 - Cuplul de medici Dan si Ruxandra Tulbure incearca fara succes sa execute o rahianestezie - anestezie locala administrata in coloana vertebrala. In mod normal, in acest moment se putea decide amanarea operatiei. Dr. Sinescu hotaraste insa, peste vointa si informarea Patriarhului, sa se efectueze o anestezie generala.
9.15 - 10.30 - Are loc operatia de rezectie endoscopica. Conform standardelor si posibilitatilor tehnice aceasta este inregistrata obligatoriu. Unde este filmarea?
10.30 - Patriarhul este adus inca in stare de inconstienta in salonul de la Terapie intensiva.
11.00 - 11.30 - Patriarhul incepe sa-si revina din anestezie. Are loc sangerarea operatiei prin uretra. Incepe prabusirea tensiunii arteriale, cu scaderea semnificativa a hemoglobinei care duce la tulburari de ritm cardiac. Dr. Sinescu este anuntat ca pacientul sangereaza. Acesta nu vine in salon. Este cautat si adus de la doua etaje mai jos un aspirator pentru ca Patriarhul incepuse sa expectoreze sange.
12.00 - 12.30 - Are loc primul stop cardiac. Apare Sinescu si Patriarhul este dus din nou in sala de operatie unde este deschis, dupa ce este din nou anesteziat. Nu raspunde la incercarile de resuscitare. Este adus tot de la doua etaje mai jos aparatul de resuscitare electrica. I se face o radiografie. Numai acum este chemat medicul cardiolog Mihaela Rugina.
12.30 - Inceteaza activitatile electrice cerebrale. Moarte cerebrala.
12.30 - 13.30 - Se incearca in van resuscitarea fara a i se efectua totusi si o injectie cu adrenalina in inima. Profesorul Ursea este mintit la telefon de catre Sinescu ca nu s-a efectuat operatia si ca il va anunta el daca o va face.
13.30 - Inima inceteaza sa mai bata. Patriarhul este declarat neresuscitabil. Este constatata moartea, pe masa de operatie.
13.30 - Este adus din nou la Terapie intensiva. Dr. Tulbure paraseste nervos sala injurandu-l pe dr Sinescu.
13.30 - 15.00 - Se mai executa de fatada incercari de resuscitare. Se trece la intoxicarea presei, pentru a se anunta intai public rezultatul pozitiv al operatiei. Ziaristii de agentii care au publicat primii stirea ca Patriarhul este bine dupa operatie, "conform unor surse medicale", vor trebui sa marturiseasca procurorilor numele acestor "surse".
15.00 - 15.30 - Asistenta principala ii marturiseste soferului Costel Calapod, aflat disperat pe hol, ca Patriarhul este mort.
13.30 -16.30 - Se lucreaza la masluirea Foii de Observatie in care apare moartea declarata la ora 17.00.
16.30 - Apare PS Vicentiu, Vicar Patriarhal, dupa o discutie telefonica cu Sinescu, conform declaratiilor acestuia din urma. I se comunica faptul ca Patriarhul a murit, conform BOR.
17.00 - Este ora la care apare inscrisa oficial moartea Patriarhului.
17.17 - Directorul Spitalului Fundeni, dr Constantin Popa, da citire catre presa comunicatului semnat de dr Sinescu si dr. Tulbure in care se afirma ca Patriarhul a murit la ora 17.00.

REALITATEA.NET - Şoferul Patriarhului spune că Teoctist a murit la ora 15
Diversiunea si presiunile lui Sinescu

Declaratiile pe care le-am obtinut din mai multe surse spitalicesti de prima mana ne confirma investigatiile anterioare. Totodata, am mai fost informati de sursele noastre ca atmosfera din Clinica unde a murit Patriarhul este mai grea ca pe vremea lui Ceausescu, Sinescu amenintand angajatii spitalului, pentru "a-si tine gura", cu relatiile sale cu serviciile secrete si masoneria, precizandu-se ca este membru al Lojei masonice "Eduard Caudela". Dupa prezentarea de catre ZIUA in exclusivitate a dezvaluirilor privind existenta unei cicatrice de circa 10-15 cm pe trupul Patriarhului Teoctist, in ciuda faptului ca chirurgului Ioanel Sinescu sustine ca a efectuat doar "o rezectie endoscopica in conditii standard", echipa de publicitate a medicului de la Fundeni a incercat fara reusita o diversiune ordinara. Un cunoscut medic bucurestean, al carui tata a fost general de Securitate, a sustinut ca pe cand avea 20 de ani - in anii '70 - l-ar fi operat de cancer la colon pe Parintele Teoctist, pe atunci episcop. Cicatricea aflata pe trupul Patriarhului, prin care se certifica practic faptul ca Patriarhul a suferit o interventie chirurgicala deschisa - in ciuda minciunilor prin omisiune ale doctorului Sinescu - a fost vazuta atat de catre cei patru calugari care l-au uns cu mir pe Patriarh cat si de personalul din spital si de la Institutul Medico Legal, dupa cum si prezentam in editia de azi, tot in exclusivitate. Cu toate acestea, Sorin Oprescu, seful Colegiului Medicilor din Bucuresti, care a emis verdictul de nevinovat pentru echipa de la Fundeni, desi nu l-a audiat nici pana astazi pe medicul anestezist Dan Tulbure, relateaza presei despre o convorbire misterioasa: "I-am intrebat pe cei care mi-au spus de acea cicatrice: "Este o cicatrice in forma de J?". Mi-au spus ca "Da". Atunci le-am zis: "Este cicatricea mea". Asa am facut eu operatia la vremea respectiva, in forma de "J"". Aceasta este metoda stupida prin care se incearca acreditarea ca taietura cusuta brutal si inca sangeranda, inregistrata de persoanele mentionate, ar fi o cicatrice "in forma de J", veche de peste 30 de ani. Ei bine, nici una dintre sursele ZIUA enumerate mai sus nu a purtat o conversatie cu doctorul Sorin Oprescu. Si atunci, cine sunt "cei care mi-au spus de acea cicatrice"? Este o intrebare la care medicul PSD Oprescu va trebui sa raspunda in fata procurorilor care ancheteaza cazul.

Putea sa scape cu viata

Consultand surse din Serviciul de Protectie si Paza am putut afla ca, in urma balbaielilor medicilor romani care l-au consultat pe Traian Basescu in cazul urgentei sale medicale la coloana, CSAT a elaborat un protocol strict pentru demnitari aflati in astfel de situatii. Astfel, Spitalul Militar Central este locul in care se intruneste de urgenta o Comisiei Centrala Medicala, din care fac parte responsabili de la cele mai inalte nivele. Aceasta stabileste, in functie de afectiunea demnitarului, o Comisie de Specialitate care decide apoi daca pacientul poate fi operat in tara sau in strainatate. Daca CSAT ar fi hotarat ca si Patriarhul BOR trebuie sa urmeze acest protocol destinat demnitarilor de stat, astazi ar fi fost in viata. (Victor Roncea)

Martor ocular: "Taietura exista"

Dupa prima noaptea in care trupul neinsufletit al Prea Fericitului Patriarh Teoctist a fost adus la Catedrala Metropolitana s-a realizat o a doua interventie medico-legala, cu formol, in scopul prezervarii acestuia pe perioada de pana la inmormantare. ZIUA are la dispozitia Parchetului general o declaratie in varianta audio a unui martor ocular, privind existenta taieturii de 10-15 cm.
Martorii oculari prezenti la aceasta operatiune confirma dezvaluirile facute de calugarii care l-au invesmantat pe Parintele Teoctist la spital: pe trupul Patriarhului se putea observa o cusatura proaspata in zona abdominala "de sub buric in jos". Cei care au asistat la aceasta operatiune ne-au povestit, sub acoperirea anonimatului, ca taietura respectiva "era cusuta ca si cu o sfoara". In consecinta, respectiva taietura purta urmele unei interventii de taietura ca si cum ar fi fost imbalsamat sau inchis dupa moartea survenita in urma unei operatii deschise. Imbalsamare propriu zisa nu a fost facuta la Spitalul "Fundeni" unde exista asistenti medico-legal care se ocupa de acest lucru, insa in tot cazul procurorii trebuie sa solicite Raportul obligatoriu al anatomopatologului sef al Clinicii de la Fundeni. "Nu va pot descrie cum arata trupul patriarhului", ne-a declarat unul dintre martorii care au asistat la procedura din Catedrala Mitropolitana. Cert este ca trupul neinsufletit al celui care a pastorit Biserica Ortodoxa Romana a necesitat o noua interventie cu formol, prin venele trupului. Nu s-a pus, insa, problema unor prelevari de probe de tesut sau de o autopsie. Specialistii medico-legali au ajuns acolo la solicitarea unui reprezentant al Patriarhiei. Scopul lor a fost doar sa il imbalsameze cu formol si sa il "cosmetizeze" pe Patriarh.

Nu se observa nici o taietura veche

Doctorul Sorin Oprescu a afirmat, recent, intr-un cotidian central ca patriarhul Teoctist ar fi fost operat de el, in urma cu 30 de ani la Spitalul Brancovenesc. Firesc, urma acestei operatii ar fi trebuit sa se vada pe trupul Prea Fericitului. Numai ca cei care au asistat la imbalsamarea din Dealul Mitropoliei nu au vazut asa ceva. "Era o taietura in forma de J", sustinea doctorul Oprescu, citat de "Adevarul". Despre acest lucru, cei care au vazut trupul patriarhului Teoctist au negat vehement. "Nu se observa o astfel de taietura", sustin sursele noastre. Este posibil ca aceasta, daca ar exista, sa fie aproape neobservabila tinand cont de vechimea operatiei, peste 30 de ani. Drept urmare, teoria lansata de doctorul Oprescu, precum ca taietura de pe burta Patriarhului ar fi fost urma operatiei sale este nula. Mai mult decat atat, specialisti in medicina legala sustin ca ar trebui cautate adevaratele cauze ale mortii. "Au fost destule cauze ale mortii unor pacienti din cauza neglijentei sau indiferentei unor medici", ne-a precizat un medic legist. (Petrisor CANA)

Sinescu nu va merge "mai departe"

"Majoritatea angajatilor nu sunt de acord cu dezmembrarea Institutului Clinic Fundeni (ICF), sustine dr. Constantin Nicolae Popa, managerul acestui spital. Reactia dr. Constantin Popa intervine ca urmare a interviului acordat recent de dr Ioanel Sinescu in care acesta se referea la proiectul de infiintare a Institutului de Boli Renale pe platforma Fundeni si la operatia in urma careia Patriarhul Teoctist a decedat subit. Potrivit sefului Spitalului Fundeni, "performantele se apreciaza prin indicatori obiectivi ce pot fi comparati. Acestia sunt cumulativi si calitativi si cantitativi si reflecta toate rezultatele inclusiv medicale, financiare, organizatorice". "Centrul de Urologie este incorect si subiectiv apreciat ca fiind "cel mai performant" din ICF", il pune la punct Popa pe Sinescu. "Divizarea spitalului ar insemna (oferim doar foarte putine argumente din cele existente): existenta pe acelasi etaj sau pe etaje intercalate a doua spitale; nemultumirea pacientilor prin cresterea procedurilor birocratice; sistarea activitatii si finantarii ICF pe o perioada lunga de timp; incapacitatea utilizarii structurilor comune: radiologie, laboratoare, camere garda urgente, anatomie patologica etc.", se spune in textul semnat de managerul Institutului Clinic Fundeni.
"Intr-o sedinta a Comitetului Director al ICF din 08.08.2007 s-a votat in unanimitate impotriva scindarii datorita gravelor prejudicii suportate de bolnavi si intregul institut. Marea majoritate a sefilor de sectii, laboratoare si a medicilor spitalului nu au fost de acord cu dezmembrarea, existand memorii semnate cu motivatiile lor", precizeaza textul semnat de dr. Constantin Nicolae Popa in urma articolului "Sinescu merge mai departe" din Jurnalul National.

Ancheta bate pasul pe loc

Agentia regionala pentru Drepturile Omului - Human Rights (HRP) a solicitat ieri Parchetului General sa furnizeze opiniei publice stadiul dosarului privind anchetarea mortii Patriarhului si sa explice de ce aceasta cauza nu a ramas in atentia forului central, desi in alte cazuri s-a practicat aceasta solutionare.
Solicitarea HRP vine dupa ce Gradianul a publicat ieri un articol in care sustine ca ancheta privind cazul mortii Patriarhului Teoctist bate pasul pe loc. "La 22 de zile de la moartea Patriarhului, nici o autoritate nu a demarat cercetarile. Politia sectorului 2 a trimis doar o cerere Institutului Fundeni, prin care solicita anumite documente, insa conducerea spitalului sustine ca cererea nu are nici un termen", este concluzia autorului articolului, care adauga ca, de la momentul decesului lui Teoctist pana in prezent nu s-a desfasurat nici o audiere". Nici o autoritate din Romania nu este interesata sa afle cauza reala a mortii Patriarhului. Colegiul Medicilor din Bucuresti s-a antepronuntat, sustinand nevinovatia lui Sinescu, pentru ca apoi sa-si decline competenta. Colegiul Medicilor din Romania, dupa ce a sugerat ca nu are cum sa gaseasca nereguli in interventia chirurgicala, a avansat un termen de circa doua luni pentru a da un verdict oficial. Ministerul Sanatatii si-a trimis o echipa care sa cerceteze, chipurile, cazul decesului lui Teoctist. Dupa ce au mimat ancheta, reprezentantii ministerului au concluzionat ca lipseste de la apel prof. Tulbure, anestezistul Patriarhului, care a plecat intr-un concediu prelungit. In absenta unui participant la operatie nu putem finaliza ancheta, sustineau acestia, pentru ca trebuie audiate toate partile. Parchetul Tribunalului Municipiului Bucuresti a pasat cazul la Parchetul din sectorul 2, care nu ancheteaza morti suspecte. Acesta din urma a predat rezolvarea cazului Politiei sectorului 2", mentioneaza materialul din Gardianul. (L.I.)
Sinescu: "Patriarhul a decedat la 30 iulie, ora 17:00"
"Jurnalul National:
Cum a fost operat Patriarhul?
Sinescu: Inca o data si raspicat: endoscopic; pe intelesul tuturor... "cu laser""


Omerta lui Daniel a fost sparta de Varsanufie * Printr-un comunicat oficial al Biroului de Presa al Patriarhiei, PS Varsanufie, Vicar Patriarhal, isi mentine afirmatiile publicate in ZIUA


Patriarhia confirma: a existat o taietura
Declaratie PS Varsanufie (MP3, 630 kB) Descarca » Asculta »

Dezvaluirile publicate de ZIUA privind faptul ca Patriarhul Teoctist nu a fost operat prin rezectie endoscopica, dupa cum sustine chirurgul Ioanel Sinescu, ci prin interventie deschisa, taietura fiind de circa 10-15 cm, au starnit rumoare atat la Patriarhie cat si in lumea medicala.
In ce priveste conducerea tranzitorie a Patriarhiei, din pacate, reactia a fost cel putin ciudata din partea unui inalt ierarh care se presupune ca respecta si apara Calea, Adevarul si Viata, propavaduite de Mantuitor: IPS Daniel al Moldovei, care a incercat sa impuna o "Omerta" asupra acestui caz de o gravitate maxima.

Omerta

Surse apropiate Bisericii au marturisit inca de saptamana trecuta pentru ZIUA ca cei patru calugari care au spalat trupul Patriarhului la Spitalul Fundeni au constatat cel putin o taietura cusuta, de 10-15 cm, dispusa central, pe verticala, in zona ombilicala. Inainte de a publica insa aceasta informatie am verificat-o cu mai multe alte surse, inclusiv spitalicesti, ulterior purtand o conversatie inregistrata - conform practicii redactionale - cu Prea Sfintitul Varsanufie, Vicar Patriarhal considerat un apropiat al regretatului Parinte Teoctist. Din pacate, desi am incercat sa-i comunicam ca vom face publica discutia in spiritul deservirii interesului public si al adevarului, PS Varsanufie nu a mai fost abordabil, fiind ocupat cu inventarierea Cabinetului Patriarhal, in calitate de presedinte al Comisiei incredintate cu aceasta misiune. Surprinzator insa, in dimineata aparitiei articolului nostru, marti, 14 august, loctiitorul Patriarhului, IPS Daniel al Moldovei, instalat deja la Palat, i-a convocat de urgenta pe cei patru monahi care au indeplinit la Spital ritualul de ungere cu aghiazma, ulei sfintit si mir. Insa nu pentru a-i consulta si a-l contacta apoi pentru explicatii si clarificari absolut necesare pe medicul Ioanel Sinescu. Nu. Ci pentru a le solicita celor patru, pe un ton mai mult decat autoritar, sa nu mai dea nici un fel de declaratii si chiar sa nege cele afirmate de PS Varsanufie. Ceea nu se poate aplica insa si in fata investigatorilor Parchetului.
Dar operatiunea de acoperire a lui Sinescu a mers mai departe si ieri, printr-o dezinformare aparuta in cotidianul de mare tiraj "Libertatea", unde se sustinea ca PS Varsanufie neaga afirmatiile din ZIUA, in ciuda inregistrarii pe care o punem din nou la dispozitia publicului pe site-ul ziarului nostru. In urma explicatiilor cerute de ZIUA Biroului de Presa al Patriarhiei fata de aceasta presupusa afirmatie a Vicarului, Patriarhia Romana a dat ieri un comunicat oficial in care se atesta din nou declaratia initiala a PS Varsanufie privind existenta cel putin a unei operatii in zona abdominala a trupului Patriarhului. Practic, prin aceasta recunoastere cvasioficiala, medicul Ioanel Sinescu trebuie sa dea de urgenta explicatii la Parchet, privind minciuna sa colosala legata de "rezectia endoscopica efectuata in conditii standard", dar in urma careia Patriarhul a murit subit.

A doua taietura

Este de notat ca, in urma aparitiei acestor noi informatii, surse spitalicesti de la Fundeni au prins curaj si ne-au dezvaluit noi amanunte, inclusiv legate de o a doua incizie, de circa doi centimetri, aflata imediat sub coaste, pe partea dreapta, inca sangeranda atunci cand au incredintat trupul Patriarhului calugarilor sai de la Catedrala. Aceasta dovedeste ca operatia deschisa a necesitat si un drenaj. Insa cauzele mortii nu trebuie cercetate neaparat in conexie cu executia operatiei, ci cu etapa pregatitoare si decizia de a se efectua o anestezie totala, ne-au transmis aceleasi surse. Acestea au confirmat si supozitia aparuta in ziarul "Gardianul", in care se arata ca hemoragia a fost cea mai probabila cauza a mortii Patriarhului Teoctist. De altfel, cosul de la Reanimare, unde se afla trupul Patriarhului, era plin de tampoane imbibate cu sange. Amintim si declaratiile medicului personal al Patriarhului, dr Nicolae Ursea, care afirma ca Parintelui Teoctist nu i se suprimase cu 72 de ore inainte de operatie administrarea unuia dintre cele mai puternice medicamente anticoagulate, Plavix, aflat pe lista sa pentru o mai buna circulatie a sangelui. Lista consultata si de echipa chirurg Ioanel Sinescu-anestezit Dan Tulbure. In ce-l priveste pe acesta din urma, care, conform lui Sinescu incercase sa-i faca o rahianestezie, dar nu reusise, surse medicale afirma ca, in acest caz, operatia putea si trebuia amanata. (Victor RONCEA)

Operatia putea fi oprita

"In timpul operatiei de prostata pot interveni sangerari. Cauzele sangerarii pot fi locale, cum ar fi un adenom mare sau inflamat, sau generale, de genul tratamentelor antiagregante. Aceste tratamente se iau pentru alte afectiuni, cerebrale sau cardiace, cum e si Plavixul, care trebuie intrerupte cu trei zile inainte de interventia chirugicala. Trebuie facut testul de coagulare si testul de agregare trombocitara, iar chirurgul si anestezistul stabilesc momentul operatiei. In momentul in care pacientul sangereaza, medicul nu se mai poate orienta in campul operator. Si atunci solutia este ori sa convertesti interventia endoscopica in operatie deschisa, ori pur si simplu opresti interventia si o reiei peste o zi, doua sau o saptamana", a declarat pentru "Gardianul" dr. Ion Luchian, medic primar urolog. (L.I.)

Comunicat de la Patriarhie

Mentionam urmatoarele: afirmatiile Preasfintitului Varsanufie, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, cuprinse in articolul mentionat, sunt in conformitate cu cele declarate de Preasfintia Sa redactorului ZIUA. In data de 15 august intr-un cotidian national i-a fost atribuita Preasfintiei Sale o afirmatie in contradictie cu cea aparuta in cotidianul ZIUA si pe care Preasfintitul nu a facut-o niciodata. Aceasta apartine redactorului care a semnat respectiva stire.
Biroul de Presa al Patriarhiei
Vezi si: Patriarhul a fost taiat si anesteziat, impotriva vointei sale. PS Vicentiu l-a abandonat pe Patriarh in Spital
Ultimele trei zile ale Parintelui Teoctist
DECLARATIE MARTOR Descarca » Asculta »
Costel Calapod dezvaluie, in exclusivitate pentru ZIUA, imprejurarile in care Patriarhul Teoctist a luat decizia sa se opereze si momentele de dinainte ca acesta sa ajunga pe masa lui Sinescu
Spalarea lui Sinescu si Armaghedonul lui Daniel