Pages

Sunday, August 30, 2009

OPINII/INTELEGERE. Doamna judecator Carmen Paduraru: Ridicarea Bisericii Marturisitorilor de la Aiud ar fi o bucurie pentru toti crestinii ortodocsi

Citind ambele comunicate ale detinutilor politic, cel catre Inalt Prea Sfintia Sa Bartolomeu Anania, semnat de peste 40 de fosti detinuti politic si cel al Federatiei, semnat de cinci fosti detinuti, ambele binecuvantate de Parintele Justin, am trait cu totii bucuria ca in sfarsit va incepe constructia Bisericii de la Aiud.
Am primit frumoasele lectii date de catre doamna Aspazia Otel Petrescu (14 ani de temnita), Monahul Paulin (22 de ani), Nicolae Purcarea (20 de ani), Grigore Caraza (21 de ani), Gavrila Rusu (fost condamnat la moarte, 21 de ani de rezistenta in munti) sau Raul Volcinschi, Demostene Andronescu si sora "Sfantului Inchisorilor" Valeriu Gafencu, Valentina Elefteriu Gafencu, la care s-au alaturat presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, Octav Bjoza si presedintele Asociatiei 15 Noiembrie 1987 - Brasov, Florin Postolachi, cativa dintre semnatarii primului Apel, si, apoi, pe cele ale fostilor detinuti politic Constantin Iulian si Gheorghe Jijie, secondati de Pavel Chirila si Dan Puric, in cazul celui de-al doilea Apel. Se spune ca, uneori, pacea este mai presus decat dreptatea, iar un mare inaintas de-al nostru ne invata ca "mai mare vrednicie a socoti nu poate decat indata galceava in pace a intoarce, si pe cat mai in graba ar fi, cu atat mai laudata ieste". Asa si bunul nostru Parinte Justin.
Numai caracterele formate au capacitatea de a vedea dincolo de interesul imediat sau, pentru altii, de propriul orgoliu, in ideea de a sluji pentru un scop mai inalt. Numai personalitatile profunde stiu sa renunte la ceea ce au mai de pret pentru a primi rolul pe care Bunul Dumnezeu, in marinimia lui, l-a pregatit fiecaruia.
Nu oricine are puterea sa-si recunoasca greseala si sa incerce sa se pocaiasca. Recunoasterea greselii este un dar de la Dumnezeu, nu este o slabiciune, cum ar spune sufletele mici. Iata de ce ne-am bucurat cand am auzit ca semnatarii celui de-al doilea Apel au dat dovada de smerenie, mergand, dupa mult timp, la Parintele Justin, pentru a cere binecuvantare.
Ca fii duhovnicesti ai Parintelui Justin, vom sta mereu gata pentru a da o mana de ajutor tuturor, si celor slabi si celor puternici, si celor mici si celor mari, si fratilor nostri mireni si fratilor nostri monahi, si autoritatilor locale si celor bisericesti.
Asteptam ca foarte repede sa se puna piatra de temelie a Sfantului lacas, curat ortodox, pentru ca noi toti sa contribuim la ridicarea acestuia iar Martirii nostri dragi sa se bucure, acolo in Cer.

Judecator Carmen Paduraru

Vezi si APEL: FOSTI DETINUTI POLITIC cu peste 350 de ani de temnita comunista ii cer IPS Bartolomeu sa respecte "ultima lor dorinta": Manastire la AIUD
MINTEA ROMANULUI CEA DE PE URMA pentru AIUD

2 comments:

Un om care iubește dreptatea said...

Văd scris la adresa http://apologeticum.wordpress.com/2009/08/18/iudele-ataca-prin-spate-la-usa-parintelui-justin/ :
Totul a fost pregatit in prealabil, de catre doctorul Pavel Chirila, printr-un telefon in care ii adreseaza parintelui urmatoarele cuvinte: “Parinte sunteti inconstient, pentru ca acordati incredere ucenicilor implicati in campania anti-cip si in legatura cu proiectul de la Aiud. Sa va fie rusine, pentru ca ati inlaturat toata intelectualitatea din proiectele pe care le aveti.”.
Puteți, vă rog să ne spuneți dacă acest lucru este adevărat. Aveți vreo informație în acest sens?
Să te adresezi Părintelui Iustin Pârvu cu „să vă fie rușine”, mi se pare un lucru foarte grav și o culme a mârlăniei.
Vrem să știm dacă este adevărat.
Vă rog domnule Roncea, ca un apropiat al Părintelui, dacă ne puteți confirma sau infirma cele ce sunt scrise pe apologeticum.
Eu îmi cam dau seama cine este acest Pavel Chirilă, dar aș dori să aflu amănunte dintr-o sursă mai documentată. Poate îi dedicați un articol, domnule Roncea.

Să înțeleg din articolul scris de doamna judecător că cei ce l-au obligat pe Părinte în data de 17-o8-2009 să semneze documentul „Apel către țară”, al foștilor deținuți politici, adică Pavel Chirilă și Dan Puric & comp. s-au pocăit și au venit la Părinte, să-și ceară iertare?
Vă rog să faceți un pic de lumină, domnule Roncea.
Și încă ceva. Dacă lucrurile stau așa cum sunt descrise de doamna Camelia Corban (http://victor-roncea.blogspot.com/2009/08/o-doamna-ortodoxiei-catre-dan-puric-si.html),
atunci ele îmi par a atinge domeniul penalului, adică sechestrare de persoane și altele.
Am înțeles că Părintele este un om al păcii și i-a lăsat în plata lui Dumnezeu.
Am spus-o și în recentele mele dispute cu domnul Claudiu Târziu pe blogul său: semnătura Părintelui Iustin pe acel document este semnătura făcătorului de pace și ca om își va respecte semnătura pusă, nu asta este problema, treaba este că Dan Puric & comp. s-ar putea să aibă ei surprize din partea lui Dumnezeu, că El se pare că n-a prea semnat acolo.

După mine lucrurile sunt clare. La Aiud trebuie să fie doar mănăstire, pentru că asta este voința lui Dumnezeu transmisă nouă prin intermediul sfintelor moaște de acolo.
Atunci când osemintele martirilor au izvorât mir, ne-au comunicat în mod clar voința lui Dumnezeu.
Ce centru de studiu martirologic? Implicăm și statul acolo, că de, avem nevoie de fonduri și de salarii grase. Mai căpușăm un pic neamul asta supt și vlăguit. Dacă ne mai gândim bine la afacerea cu certificate de revoluționar, mâine poimâine toți delicvenții din pușcăriile comuniste o să capete certificate de martir, la corupția bolnavă care domnește la noi. Să-și facă Puric și Chirilă o mie de institute, dar nu la Aiud și fără a implica în vreun fel bugetul statului.
Este clar ca lumina zilei că acolo se dorește orice altceva în afară de mânăstire. Încă una după modelul celei de la Petru Vodă și tot imperiul minciunii și al intereselor din BOR se prăbușește.

Victor Roncea said...

Draga omule care iubesti dreptatea,
Iti multumesc pentru toate luarile de pozitie, in numele celor multi si tacuti care gandesc la fel. Le-am remarcat si chiar repostat aici http://victor-roncea.blogspot.com/2009/08/orb-sa-fii-debil-mintal-agent-antiroman.html
Nici eu nu pot sa stau linistit cand stiu ca pacea, desi e mai mare, e zidida pe nedreptate strigatoare la cer!
Sunt foarte nefericit de atitudinea dlui Pavel Chirila, pe care l-am prins cu cel putin trei minciuni in interviul sau, ce pare rescris de Razvan Codrescu.
Imi vine greu, dar o sa ma ocup si de tratarea acestui/or subiect/i, care implica securisti si masoni, agenti si cartite, delapidatori si evazionisti. O sa pun, la momentul potrivit, punct, definitiv, acestei agresiuni asupra Parintelui, Sfintilor Inchisorilor si a Adevarului. Nu ne lasam!
Situatia a fost cam asa cum a descris-o doamna Corbea, cu multa emotie, revolta si intristare.
Cat despre pace, unii spun ca este armistitiu. Sa vedem ce va fi de acum incolo. Noi suntem cu ochii pe ei.
Va rog sa ma mai tineti la curent cu observatiile dvs foarte pertinente!
Doamne ajuta!