Pages

Friday, October 24, 2008

CIVIC MEDIA contesta toti candidatii in baza Declaratiei de necolaborare cu SECURITATEA. De ce a uitat "Guvernul roman" de KGB si comp AVO si STASI?!

UPDATE: S-a judecat. In regim de urgenta. Am ajuns la Curtea de Apel cu Recursul de mai jos. E in pronuntare. Rezultatul azi! Probabil o sa ajungem la Avocatul Poporului si CNCD (pentru a testa si acest Consiliu anti-romanesc inainte de a-l desfiinta...:-)
Tribunalul Municipiului Bucuresti

C O N T E S T A T I E

Asociatia Civic Media, organizatie neguvernamentala preocupata activ de consolidarea democratiei in Romania, contesta inregistrarea tuturor candidatilor la actualele alegeri parlamentare.

Contestatia noastra se bazeaza pe dreptul la nedisciminare al oricarui cetatean roman coroborat cu Declaratia Presedintelui Romaniei Traian Basescu de condamnare a regimului comunist si necesitatea deconspirarii agentilor politiei politice comuniste care au activat in Romania in perioada 1944-1989.

In speta contestam inregistrarea candidatilor prin completarea cu titlu obligatoriu, printre altele, a asa-numitei Declaratii pe Propria Raspundere, in care se arata, citam “că am fost/nu am fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia”.

In primul rand, in Romania nu a existat nici o institutie cu denumirea de “Securitate”, ceea ce atrage din punct de vedere juridic nulitate actului in sensul dorit de lege, respectiv al delimitarii de lucratorii si colaboratorii Departamentului Securitatii Statului sau ai Directiei Generale a Securitatii Statului care au suprimat sau îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului, în scopul susţinerii puterii totalitar comuniste”, conform OUG nr. 24/2008.

In fapt, ceea ce este mult mai grav, facem apel la urmatoarele Articole din Legea fundamentala a tarii, Constitutia Romaniei, pentru a denunta incalcarile drepturilor unor cetateni romani in favoarea unor cetateni romani cu dubla cetatenie sau/si legaturi cu servicii secrete ale totalitarismului comunist care au desfasurat activitati criminale si impotriva statului roman, pe perioada existentei Pactului de la Varsovia.

Astfel, ARTICOLUL 16 din Constitutia Romaniei, prevede:

“(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege”.

Iar ARTICOLUL 57 arata:
“Cetăţenii români, cetăţenii străini şi apatrizii trebuie să-şi exercite drepturile şi libertăţile constituţionale cu bună-credinţă, fără să încalce drepturile şi libertăţile celorlalţi.”

In acelasi timp, in Discursul oficial de Condamnare a Regimului Comunist al Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, de la data de 18 decembrie 2006, acesta afirma:

“Ca şef al statului român, condamn explicit şi categoric sistemul comunist din România, de la înfiinţarea sa, pe bază de dictat, în anii 1944-1947 şi până la prăbuşire, în decembrie 1989.”
In textul Declaratiei Sefului Statului se spune:
“Pentru cetăţenii României, comunismul a fost un regim impus de un grup politic autodesemnat ca deţinător al adevărului, un regim totalitar născut prin violenţă şi încheiat tot prin violenţă. A fost un regim de opresiune, care a expropriat poporul român de cinci decenii de istorie modernă, care a călcat în picioare legea şi a obligat cetăţenii să trăiască în minciună şi frică.”
De asemenea se arata ca “sistemul comunist totalitar din România a fost impus prin dictat străin”, printr-o ideologie “importată din URSS”.

In acest context, este mai mult decat evident ca orice candidat la alegerile din Romania care in perioada 1944-1989 s-a nascut sau a trait in fosta URSS – si, la actualele alegeri, sunt mai multi in aceasta situatie! - trebuie sa dea o Declaratie pe Propria Raspundere ca nu a colaborat cu serviciul secret sovietic KGB - Komitet Gosudarstvennoj Bezopasnosti, sau cel militar al URSS, GRU - Glavnoje Razvedyvatel'noje Upravlenije si nu cu “Securitatea”.

In acelasi timp, trebuie sa se tina cont si de faptul ca spionii regimului criminal comunist din tarile “prietene”, din lagarul socialist, cum ar fi cei ai serviciului secret al Republicii Populare Ungare – AVO sau al Republicii Democrate Germane – STASI, au activat pe teritoriul Romaniei racoland agenti romani care se pot afla si astazi sub santajul succesoarelor acestora sau a serviciilor mama si tata ale organelor Pactului de la Varsovia, respectiv GRU si urmasele KGB, FSB si SVR.

Nu intelegem de ce titlul de lucrator sau colaborator al Securitatii poate impiedica accesul unui cetatean roman in forul legislativ al tarii in timp ce acela de agent sau colaborator al unor servicii secrete straine, comuniste sau nu, permite cetateanului roman tradator sa acceada in Parlamentul Romaniei.

Apreciem asadar ca, in spiritul Legii si a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, o corecta formulare a Declaratiei pe Propria Raspundere trebuie sa priveasca si colaborarea sau racolarea de catre servicii secrete straine, urmand ca in cazul deconspirarii mandatul de parlamentar sa devina nul.

Asociatia Civic Media
24 Octombrie 2008


Tribunalul Bucuresti
Curtea de Apel
25.10.2008
R E C U R S

Subscrisa, Asociatia Civic Media, prin subsemnatul Victor Roncea, presedintele ei fondador, si personal, declar recurs impotriva hotararii date de Tribunalul Bucuresti la data de 24.10.2008 in dosarul 31/C/2008, cauza Contestatiei depuse in privinta procesului electoral si a candidatilor inscrisi.
In fapt, ceea ce reclamam tine de drepturile inalienabile ale cetateanului roman, in temeiul Articolului 16 si al Articolului 57 din Constitutia Romaniei, incalcate prin procedura inscrierii candidaturilor prin completarea asa-numitei Declaratii pe Propria Raspundere doar in ceea ce priveste colaborarea candidatilor cu Securitatea.
In contextul in care avem inscrisi la actualele alegeri mai multi candidati din tari ale fostului Pact de la Varsovia, in special din fosta URSS, Declaratia care limiteaza accesul unor cetateni romani din Romania in Parlament pe considerentul ca au lucrat sau colaborat cu Securitatea suprimand sau ingradind drepturi si libertati fundamentale ale omului, permite in schimb accederea altor cetateni romani sau cu dubla cetatenie, care este insa posibil sa fi colaborat cu serviciile secrete comuniste din statele din care provin, respectiv KGB, GRU, AVO, STASI, etc.
Situatia este cu atat mai grava cu cat este un fapt cunoscut ca serviciul cel mai represiv si considerat responsabil de milioane de crime in fostul lagar socialist este chiar cel sovietic, KGB, in contextul in care avem chiar mai multi candidati din fosta Republica Socialista Sovietica Moldoveneasca. Asadar, in ceea ce-i priveste pe acestia, completarea formularului ca nu au colaborat cu Securitatea RSR este cel mult o gluma.
In speta, candidatul Partidului Romania Mare pentru Colegiul 1 Ilie Ilascu, cetatean al Romaniei si al Republicii Moldova, a declarat in mai multe randuri ca a colaborat cu organele de securitate de peste Prut indeplinind misiuni speciale. La fel, candidatul Partidului National Liberal pentru Colegiul 2 Nicolae Dabija, cetatean al Romaniei si al Republicii Moldova, poate fi banuit ca a colaborat cu organele speciale ale fostei URSS tinand cont de functiile sale din perioada comunista. Acestea sunt doar doua exemple care demonstreaza ridiculitatea unei declaratii pe Propria Raspundere care priveste doar Securitatea, respectiv Departamentul Securitatii Statului, formularea corecta care nici macar nu se regaseste in respectivul act.
Lista poate continua, fara indoiala, si, dupa cum expuneam in Contestatia noastra, tinand cont de perioada Razboiului Rece in care racolarile serviciilor secrete comuniste controlate de KGB si GRU se faceau in lant la noi in tara, considerentul trebuie aplicat, nediscriminatoriu, pentru toti candidatii.
Practic, prin faptul ca aceasta realitate periculoasa pentru institutiile statului roman – posibila colaborare a unor candidati cu servicii represive comuniste din fostul Pact de la Varsovia - nu este exprimata in scris, nu este interzisa, practic se poate spune ca este permisa. Or, din cate stim, in aceasta tara trebuie sa prevaleze in mod indubitabil obligatia fidelitatii fata de Statul Roman a fiecarui ales sau functionar public. Nementionandu-se delimitarea cadidatilor de legaturile cu servicii secrete anti-democratice si, de multe ori, anti-romanesti, este erodata insasi ideea fidelitatii acestora fata de Romania si forul suprem al democratiei romanesti, Parlamentul tarii.
In consecinta, va rog sa examinati cauza sub toate aspectele ei, sa admiteti Recursul formulat si sa modificati in tot Hotararea poate cam pripita a primei instante. Amintim faptul ca Presedintele Romaniei a condamnat oficial regimul comunist instaurat in perioada 1944-1989 si a aratat in Declaratia sa oficiala din Parlamentul Romaniei ca acest regim criminal a fost impus prin forta armelor de catre fosta URSS, exact acel teritoriu de unde provin unii cadidati fosti cetateni ai Uniunii Sovietice, exact acel regim care prin structurile sale represive cat si prin agentii sai facuti in Romania, a afectat grav esenta poporului roman timp de 50 de ani. Nu in ultimul rand amintim importanta comunitate maghiara din Romania care a fost vizata de serviciul secret al Republicii Populare Ungare, AVO, sau cea germana, aflata in atentia directa a politiei politice a Republici Democrate Germane, STASI.
In consecinta solicitam rectificarea Declaratiei pe Propria Raspundere cu mentiunea "ca am fost/nu am fost lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia sau al altor servicii secrete straine in perioada 1944-1989" sau introducerea unei a doua Declaratii cu privire explicita la colaborarea cu serviciile secrete ale altor state pe parcursul existentei Pactului de la Varsovia, pentru ca scopul Legii sa fie pe deplin realizat in sensul inlaturarii colaboratorilor aparatelor de politie politica si represiune din viitorul Parlament al Romaniei, primul parlament roman al noii Uniuni Europene.
Victor RonceaPersonal si in calitate de Presedinte fondator al
Asociatiei Civic Media

Civic Media: "Intelectualii" si spagile lor zburatoare: PATAPIEVICI nu si-a declarat la ICR Volvo-ul cadou

PLANGERE PENALA

Cazul Horia Roman Patapievici, presedinte al Institutului Cultural Roman
Dnei Laura Codruta Kovesi, Procuror General
Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
Bd. Libertatii nr.12-14, sector 5
Bucuresti, Fax: 021 / 311-3939

Dlui Alexandru Macovei, Presedinte
Agentia Nationala de Integritate
Bd. Lascar Catargiu nr. 15, sector 1,
Bucuresti, Fax : 021 / 212-0702

Avand in vedere urmatoarele Actele normative cu modificarile si completarile ulterioare publicate in Monitorul Oficial, respectiv:

- Legea nr. 144/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, cu modificarile si completarile ulterioare

- Legea nr.115/1996 pentru declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare

- Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei

- O.U.G. nr. 24/2004 privind cresterea transparentei în exercitarea demnitatilor publice si a functiilor publice, precum si intensificarea masurilor de prevenire si combatere a coruptiei

- O.U.G. nr. 14/2005 privind modificarea formularelor pentru declaratia de avere si pentru declaratia de interese

- H.G. nr.175/2008 privind stabilirea modelelor Registrului declaratiilor de avere si Registrului declaratiilor de interese

Va solicitam sa cercetati incalcarea Legii de catre Patapievici Roman Horia (Horea), in prezent presedinte al Institutului Cultural Roman, luand in considerare, in special, urmatoarele prevederi legale:

1) Potrivit dispozitiilor art. 292 Cod Penal, Falsul în declaratii, „Declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitatea dintre cele la care se refera art. 145, în vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda."

2) Notiunea de conflict de interese este definita în Titlul IV, capitolul 2, sectiunea 1, art.70 din Legea nr.161/2003, modificata si completata ca fiind situatia în care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta îndeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care îi revin potrivit Constitutiei si altor acte normative.

Astfel, va semnalam faptul ca in Declaratia sa de Avere dispusa pe portalul institutiei www.icr.ro, la rubrica referitoare la Bunuri Mobile, numitul Patapievici a trecut doar un autoturim Matiz-Daewoo si un altul, Renault - Clio iar rubrica VI este ignorata.

Potrivit propriilor sale declaratii, reproduse in ziarul Cotidianul din 24 Mai 2007, sub titlul "Masinile-surpriza ale intelectualilor de elita", realitatea este alta. Citam: "Horia-Roman Patapievici a primit in dar o manusa luxoasa, desi "din piele mai groasa", cu care i-a luat citeva luni sa se obisnuiasca: "Am primit telefon de la dna Huidan, de la Volvo, care mi-a propus sa-mi puna la dispozitie, fara nici o obligatie, un Volvo S60. Cind am trecut de la Espero la Megane era ca si cind as fi trecut la o naveta spatiala. Dar de la Megane la Volvo! Volvo e din alta lume! E ca diferenta dintre un costum de in vara, foarte placut si practic, si un costum de tip Hemingway, care si el e foarte comod, dar e cu totul altceva! Incerc sa transform Volvo-ul intr-o manusa, dar luni intregi m-am simtit ca o pata de murdarie pe tapiseria ei. Ma simteam sub standardele ei!". Sofer tomnatic, Patapievici si-a luat carnetul la 43 de ani, nu e consumator de adrenalina si totusi pe soselele nemtesti n-a rezistat sa nu-si faca de cap, cu 190 km/h. Viteza atinsa in Romania e confidentiala: "Oficial, respect regulile de circulatie!"".

Facem asadar aceasta Plangere tinand cont de prevederea Capitolului VI din Declaratia de Avere pe care trebuie sa o completeze obligatoriu un functionar de stat cum e presedintele ICR, indiferent ce proptele are sau isi aroga, respectiv in ce priveste:

"Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subventionate fata de valoarea de piata, din partea unor persoane, organizatii, societati comerciale, regii autonome, companii/societati nationale sau institutii publice românesti sau straine, inclusiv burse, credite, garantii, decontari de cheltuieli sau alte asemenea, a caror valoare individuala depaseste 300 EURO"


Interesandu-ne asupra aspectului invocat de Patapievici privind folosirea unui automobil de lux marca Volvo S60, am inteles ca doamna la care face referire acesta este Lavinia Huidan, presedinte fondator al unei Fundatii, "Life for live", a carei activitate pare sa fi incetat candva in 2007. De pe portalul de internet al acestei organizatii "non-profit" aflam ca "Printre principalii sponsori se regaseste Grupul Euro Inter Trade si din cadrul sau, sucursala Forum Auto, importator Volvo in Romania, care aloca un procent din vanzarea fiecarei masini pentru sprijinirea Fundatiei Life for Life". Presedintele Fundatiei este, insa, acelasi cu presedintele Grupul Euro Inter Trade care-si aloca siesi acel procent din vanzarea fiecarei masini Volvo, respectiv Lavinia Huidan. Atat Andrei Plesu, membru al Consiliului de Conducere al Institutului Cultural Roman (care sofeaza un Volvo S80), cat si Horia Roman Patapievici, presedinte al ICR, ca detinator al acestui "cadou, serviciu, avantaj primit gratuit", au fost protagonistii speciali ai reuniuniilor despre "Afaceri si Cultura" desfasurate sub egida firmelor Volvo si a revistei Dilema (noua sau veche) dar prezentate, curios, pe protalul Fundatiei non-profit Life for Life.

Omiterea mentionarii folosintei unui astfel de bun echivalat la aproximativ 30.000 de EURO, in cazul unui functionar de stat care oricum are la dispozitie si automobilele institutiei, da nastere unor supozitii si fapte care trebuie sanctionate conform legii, public, pentru a ne alinia la mult ravnitele standarde europene la care tanjim ca cetateni ai Uniunii Europene, chiar fara pretentie de moralisti, cu sau fara blana.

In ceea ce priveste punctul 2), Conflictul de Interese, Patapievici Roman Horia (Horea) omite in Declaratia sa de Interese sa mentioneze, conform legii, ca este membru si al unor asociatii si grupuri de interese, respectiv Grupul pentru Dialog Social.

Atat unii directori ai ICR cat si multi dintre autorii unor carti precum si publicatiile lor sponsorizate de ICR din banul public apartin de acest Grup, infiintat, potrivit informatiilor noastre, de agentul NKVD-KGB Silviu Brucan si care beneficiaza, de la Guvernul Iliescu-Nastase, si de statutul de organizatie "de utilitate publica".

Amintim aici ART. 45 din Legea ANI: (1) In cazul unui conflict de interese, toate actele juridice sau administrative incheiate direct sau prin persoane interpuse, cu incalcarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese, sunt lovite de nulitate absoluta.

Pe site-ul organizatiei noastre, www.civicmedia.ro, veti gasi in cadrul prezentarii acestui demers public, documente scrise, foto si video in completarea acestei Plangeri.

Va reamintim totodata ca Parchetul Public a mai declansat o investigatie asupra numitului Patapievici Roman Horia (Horea), in urma unei alte infractiuni facute pe vremea cand acesta ocupa o alta functie publica, respectiv cea de membru al Colegiului CNSAS.

Atasam mai jos Plangerea formulata cu acea ocazia si va rugam sa ne tineti la curent cu desfasurarea anchetei, in interesul cetateanului pe care il serviti si aparati, a contribuabilului si Statului Roman.

Cu multumiri,
Asociatia Civic Media
22.10.2008
Filosofia "afaceristilor intelectuali" adica a "intelectualilor afaceristi"


Cum au primit Patapievici si Plesu un Volvo de caciula


Cum au primit Plesu si Patapievici cate un Volvo de caciula - Part II








"Catre: Ministerul Public
Parchetul de pe langa
Inalta Curte de Casatie si Justitie
Bd.Libertatii nr.12-14, sector 5
Bucuresti

P L A N G E R E P E N A L A

Asociatia Civic Media, organizatie neguvernamentala infiintata in 2000, prin coordonatorul acesteia, jurnalistul Victor Roncea, va sesizeaza abuzul in serviciu comis de fostul Colegiu al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) prin tainuirea de informatii in cazul unui colaborator al Securitatii si adreseaza prezenta Plangere Penala privind urmatoarele persoane (pentru stabilirea gradului lor de vinovatie in acest caz):

Gheorghe Onisoru, Horia Roman Patapievici, Andrei Plesu, Mircea Dinescu, Constantin Buchet, Aurel Pricu, Claudiu Secasiu, Florin Chiritescu, Ladislau Csendes, Mihai Gheorghe.

Domnul Sorin Antohi, membru fondator al Grupului pentru Dialog Social, profesor la Universitatea Central Europeana de la Budapesta, propus de ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu sa conduca Fundatia Ungaro-Romana „Gojdu", membru de onoare al Institutului de istorie AD Xenopol din Iasi, formator de opinie, colaborator regulat al „Dilemelor" si revistei „22", membru demisionar al Comisiei Prezidentiale pentru analizarea comunismului, a marturisit la data 5.09.2006 in paginile ziarului Cotidianul ca a colaborat cu Securitatea ca politie politica dar a ascuns acest fapt timp de zeci de ani (Sorin Antohi: „Am turnat la Securitate", Autor: Cristian Patrascoiu, Articol din editia din 5-9-2006 in rubrica Actualitate).

In Scrisoarea lui Sorin Antohi acesta afirma ca a intrat in posesia dosarului sau de la Securitatea in 2002 la sediul CNSAS.

Domnul Horia Roman Patapievici, membru al fostului Colgeiu al CNSAS, intr-o declaratie transmisa pe 12.09.2006 de Radio Europa FM si confirmata apoi mai multor ziare centrale, recunoaste ca a stiut de cazul profesorului Sorin Antohi inca din 2002, dar nu l-a deconspirat pentru ca "nu ocupa nici o functie publica în România în care Legea 187 din 1999 era în vigoare" (vezi Anexele).

In fapt, prin declaratia domnului Horia Roman Patapievici, se dovedeste nu numai necunoasterea de catre acesta a legii in baza careia a incasat timp de cinci ani salariu de demnitar public cu rang de secretar de stat ci se constituie si in proba privind incalcarea flagranta a Legii privind deconspirarea Securitatii.

Conform Legii nr. 187 din 7 decembrie 1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica, Publicata in Monitorul Oficial nr. 603 din 9.XII.1999 cu rectificarile publicate in Monitorul Oficial nr. 619 din 17.XII.1999, la Articolul 2, litera y) „persoanele cu functii de conducere, inclusiv membru al consiliului de administratie in regii autonome, companii nationale si societati comerciale avand ca obiect activitati de interes public sau strategic, precum si membrii conducerii fundatiilor, asociatiilor si filialelor care activeaza pe teritoriul Romaniei, inclusiv fondatorii acestora".

De altfel, cercetarea lui Sorin Antohi impreuna cu ceilalti membri ai Grupului pentru Dialog Social a fost solicitata de catre presedintele GDS, Radu Filipescu, tot in anul 2002.

Art. 17 alin 2 prevede: Consiliul asigura publicarea în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, a datelor de identitate, inclusiv numele conspirative si functiile detinute de ofiterii si subofiterii de securitate, activi sau acoperiti, care au desfasurat activitati de politie politica,

Conform Articolului 5, alin 3 si 5

(3) Este colaborator al organelor de securitate, ca politie politica, in sensul prezentei legi, persoana care:

a) a fost retribuita sau recompensata in alt mod pentru activitatea desfasurata in aceasta calitate;

b) a fost detinator de locuinta conspirativa sau de casa de intalnire;

c) a fost rezident al securitatii, in sensul prezentei legi;

d) orice alta persoana care a dat informatii securitatii, prin care s-a adus atingere, nemijlocit sau prin alte organe, drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

Informatiile cuprinse in declaratiile date in timpul anchetei de catre persoana retinuta sau arestata pentru motive politice privind cauza pentru care a fost cercetata, judecata si condamnata nu fac obiectul acestei prevederi.

Iar ART. 24 alin 2, prevede: Sustragerea, tainuirea, falsificarea, contrafacerea, deteriorarea sau distrugerea dosarelor, registrelor si a oricaror documente ale securitatii se pedepsesc potrivit legii penale, maximul pedepsei majorandu-se cu 2 ani.

Si alin 5 conchide: Prezentarea denaturata a datelor din dosarul de securitate, in scopul discreditarii sau al nedeconspirarii, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a mai lucra in domeniul arhivelor.
Nedeconsipirarea activitatii domnului Sorin Antohi de colaborator al Securitatii i-a permis acestuia sa se bucure de beneficii nemeritate si sa acceada in functii publice si de stat dupa 2002, inclusiv in Administratia Prezidentiala Basescu, in cadrul Comisiei Tismaneanu, fiind nominalizat si de catre fostul ministru Mihai Razvan Ungureanu pentru a conduce asa-zisa "Fundatie publica romano-maghiara Gojdu". Nu in ultimul rand se pune intrebarea: cati alti Sorin Antohi a ascuns fostul Colegiu al CNSAS ?!

Va rugam in consecinta sa dispuneti cercetarile in dreptsi sa luati masurile juridice necesare avand in vedere ca aceasta tainuire constituie un grav abuzsavarsit contra interesului public.

Asociatia Civic Media

Acestui document i-a fost atasate mai multe anexe care cuprind articole publicate în presa în ultima perioada pe acesta tema.

PS: Ne mai miram ca l-a bagat si in ICR-Turna-Tour?!...

Scrisoare Deschisa catre CNSAS: Cine si de ce ascunde lista "VOCI CURATE"?

Activitate intensa a Civic Media zilele acestea:

SESIZARE

Stimati membri ai Colegiului CNSAS,

Dupa cum probabil unii dintre Dvs va mai amintiti, in cursul anului 2006, mai precis in luna iulie, sub numarul P/2865/06/13.07.2006 Asociatia Civic Media a depus spre cercetarea CNSAS o lista consistenta de circa 300 de jurnalisti, formatori de opinie si analisti din presa centrala precum si membri ai unor organizatii neguvernamentale. Am considerat ca venim in intampinarea atributiilor si misiunii CNSAS cat si a aspiratiilor noii Romanii, membra a Uniunii Europene si a NATO, in vederea eliberarii de un trecut mult prea incarcat. La data de 20.07.2006 am revenit cu o completare la operatiunea supranumita "Voci curate" – si derulata simultan si eficient in Bulgaria de care o organizatie partenera - adaugand, la cererea colegilor nostri din provincie, si o lista suplimentara de jurnalisti, din intreaga tara.
Inca de la bun inceput am fost acuzati – evident de catre multi dintre cei aflati pe lista depusa – ca vrem sa impiedicam activitatea CNSAS de deconspirare a politicienilor. Drept urmare nu am insistat asupra urgentarii rezolvarii acestei cereri, asteptand, cu rabdare. Cu toate acestea, de-a lungul perioadei scurse am avut mirarea sa constatam ca alte categorii sociale, aflate cu mult dupa litera fixata jurnalistilor in cadrul prioritatilor CNSAS, beneficiaza de o atentie exagerata (dam ca exemplu ierarhii, pana la preoti, aflati si in noua OG pe lista in jos, respectiv la litera "u" spre deosebire de jurnalisti, aflati la litera "p").
Iata ca vin noi alegeri si CNSAS va avea din nou de lucru cu motoarele duduind. Cu toate acestea, nici dupa doi ani de zile, formatorii de opinie, cei care imping electoratul in directii politice anume, nu sunt deconspirati sau, dimpotriva, exonerati de colaborarea cu Securitate sau alte servicii secrete de sorginte totalitarista, cum ar fi AVO, STASI sau KGB.
Pe toata aceasta perioada, informarile si Deciziile privind lista "Voci curate" au venit sporadic, in ciuda asigurarilor regulate facute de Domniile Voastre. Iar in ultima perioada s-au intrerupt complet. Per total consideram ca, desi termenul legal a expirat de cateva zeci de ori, nici 10% din cerere nu a fost satisfacut, numele "grele" din lista, formatorii cei mai importanti, fiind oricum ca si nevazuti. Pentru a evita insa orice neintelegere va rugam sa faceti si dvs acest bilant si sa ni-l trimiteti insotit de Deciziile Colegiului CNSAS pentru a putea confrunta rezultatele: cele primite cu cele trimise. Avem, oricum, Decizii interesante.
In consecinta va solicitam sa urgentati si bilantul si definitivarea cererii si intr-un moment considerat proxim si pentru Dvs sa prezentam – daca doriti, chiar impreuna - opiniei publice cat si, evident, jurnalistilor si oengistilor, adevarul despre trecutul lor.
Cu stima,
Asociatia Civic Media
23 Octombrie 2008
Vezi si
http://www.civimedia.ro/

Bucurestii tac malc in fata tupeului lui Solyom Laszlo. Deasupra lui Basescu la Miercurea Ciuc flutura steagul Ungariei nu al Romaniei

Presedintele ungur se comporta in Romania ca un grof pe mosie: Este in interesul romanilor sa invete limba maghiara
"Daca exista o comunitate numeroasa de maghiari care traiesc in Romania, atunci este de asteptat ca in institutiile publice, politie etc., sa se vorbeasca limba maghiara. Iar pentru cei care sunt minoritari in aceasta zona este in interesul lor sa invete limba maghiara, la fel cum este si interesul maghiarilor sa invete limba romana", a declarat presedintele Ungariei.
Presedintele Ungariei, Solyom Laszlo, care s-a intalnit oficial joi cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat vineri, la Miercurea Ciuc, ca este in interesul romanilor din zonele locuite de maghiari sa invete limba maghiara, facand referire implicita la recenta propunere a presedintelui UDMR, Marko Bela, privind obligativitatea invatarii limbii maghiare de catre copiii romani din Transilvania.
Intrebat ce parere are de propunerea liderului UDMR, Solyom a spus ca are cunostinta despre aceasta initiativa si crede ca este in interesul romanilor din zonele in care maghiarii traiesc in numar mare sa invete limba maghiara, asa cum este si in interesul maghiarilor sa invete limba romana.
"Daca exista o comunitate numeroasa de maghiari care traiesc in Romania, atunci este de asteptat ca in institutiile publice, politie etc., sa se vorbeasca limba maghiara. Iar pentru cei care sunt minoritari in aceasta zona este in interesul lor sa invete limba maghiara, la fel cum este si interesul maghiarilor sa invete limba romana", a declarat presedintele Ungariei, citat de Agerpres.
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, recent, la Targu Mures, ca introducerea limbii maghiare ca materie optionala pentru copiii romani ar fi un pas important, insa Uniunea se gandeste la un proiect de lege care sa prevada obligativitatea invatarii acesteia de catre elevii romani.
M.A.B. / ZIUA Online: Bucurestii tac malc in fata tupeului lui Solyom Laszlo
Dan Tanasa:
Antal Arpad are spate! Eckstein Peter face lobby pentru el!
Ştire: OTPD-L Covasna crede că UDMR ar trebui să aibă alte preocupări decât minorităţile sexuale
UDMR cere interzicerea organizaţiei Noua Dreaptă
Noua Dreaptă a organizat contra-manifestaţii de ziua maghiarilor
Tamas Sandor, deputatul care e ajuns presedinte de CJ cu un slogan similar celui nazist
Criminalul de razboi Wass Albert comemorat in Romania cu bani din Ungaria!
Nesimtirea UDMR nu are margini - noi provocari la Oradea!
Contribuabilul tupeist: Drapelul Romaniei coborat in berna de 15 martie...

Iranul voteaza cu Obama

Teheranul l-ar vrea lider la Casa Alba pe candidatul democrat

Cu mai putin de doua saptamani inainte de alegerile din SUA, candidatul democrat Barack Obama isi mentine avantajul la nivel national si primeste sprijin din toate directiile. Teheranul a anuntat ca si-l doreste la Casa Alba pe Obama, excluzand riscul unui atac american impotriva Iranului. De asemenea, un numar de 26 de ziare americane care l-au sustinut pe George W. Bush in campania electorala din 2004 si-au declarat sprijinul pentru candidatul democrat.
"Suntem in favoarea lui Barack Obama deoarece este mai flexibil si rational in relatiile externe (...) chiar daca stim ca politica americana nu se va schimba mult", a precizat presedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, unul dintre responsabilii taberei conservatoare. Obama a afirmat ca SUA nu poate tolera un Iran dotat cu arma atomica, pronuntandu-se pentru sanctiuni mai dure, de natura sa determine Teheranul sa abandoneze "activitatile nucleare suspecte". Totusi, senatorul democrat de Illinois s-a declarat partizan al unei "diplomatii ferme si directe" si nu a exclus contacte diplomatice cu Teheranul.
Continuarea la
ZIUA: Iranul voteaza cu Obama

Talpes la ZIUA: Tariceanu e baiat de mingi

Invitat la "Intalnirile ZIUA", Ioan Talpes a descifrat comportamentul premierului dupa ultimul CSAT * Declaratiile lui Tariceanu au fost facute pentru a transmite cuiva un mesaj, spune fostul sef al Serviciului de Informatii Externe * El s-a referit in special la afirmatia primului-ministru privind faptul ca Basescu a acuzat Guvernul ca "serveste interesele Rusiei" * "Premierul nu avea voie sa faca acele declaratii. (...) n-a actionat in interesul romanilor", spune Talpes * Senatorul este suparat si pentru ca apar pe piata documente secrete"Cum este posibil ca un personaj (Marius Oprea - n.r.) care nu are nici macar dreptul de acces la documente secrete sa le faca publice fara sa pateasca nimic?" * "Este inadmisibil ceea ce se intampla in Romania. Acelasi vector vrea sa faca legile, acelasi vector vrea sa guverneze in baza legilor, acelasi vector administreaza mare parte din economia tarii si acelasi vector vrea sa creeze imaginea Romaniei despre toate aceste lucruri. Nici Ceausescu nu a facut asa ceva!", e concluzia lui Ioan Talpes * El a explicat ca a stat langa Iliescu dupa '90 pentru ca acesta "a evitat destructurarea Romaniei" * "Racirea efectiva fata de Iliescu a survenit in momentul in care l-am vazut alaturi de Patriciu si Voiculescu in demersul privind suspendarea lui Basescu" * Cat despre relatia cu Rusia, Talpes spune ca "Putin nu va fi niciodata un pericol pentru Romania"

Ioan Talpes este hotarat sa spuna el adevarul despre politica romaneasca post-decembrista, daca cei abilitati s-o faca nu-si vor onora atributiile

Ioan Talpes candideaza pentru un post de senator, intr-un colegiu din Bucu­resti, din partea PD-L. El spune ca, atata vreme cat programele, intentiile si aspiratiile celor doua partide (UPSC, partid al carui lider este si PD-L) in perioada urmatoare, va avea loc o fuziune prin absorbtie. Talpes a dat de inteles ca are suficienti asi in maneca, la care va fi apela in campa­nia electo­rala, impotriva competito­rilor politici cu tinichele de coada. Senatorul UPSC apreciaza ca apropie­rea de Traian Basescu si de demo­crat-liberali s-a produs firesc si va avea efecte de lunga durata.

ZIUA: Tariceanu e baiat de mingi -23 octombrie 2008

Wednesday, October 22, 2008

Mihai Gâdea şi Ion Cristoiu, locul I în talk-showrile de seară. Locul II, Firea, Nasul si Dan Diaconescu. Fetele Cotidianului stau la coada dupa Badea

de Adrian Vaduva
22/10/2008
Radu Moraru şi-a reluat rolul de Justiţiar, însă fără ca audienţa să depăşească cele 1,8 procente obişnuite. Cât despre Dan Diaconescu... mai aşteptăm graficele alea cu vârfurile de audienţă cu care ne sufoca pe vremea Elodiei şi care au dispărut din emisiunile sale.
Liderii de audienţă ai talk-show-urilor de seară au fost şi luni Gâdea & Cristoiu. Feţele Cotidianului, cu cei patru prezentatori, fără Dinescu, n-a reuşit să scoată decât un chinuit 0,8%. Adică un 0,2% de căciulă, cam puţin pentru ce personalităţi au fost în studio. (J.N.)

Va merge Traian Băsescu în Iran? Nabucco, Basescu in Iran - idei care-si asteapta concretizarea. Scrisori persane de Ion Cristoiu si Corneliu Vlad

Va merge Traian Băsescu în Iran?
22/10/2008

Luând în calcul şi posibilitatea unor vorbe-n vânt în capitala Siriei, noi nu excludem şi posibilitatea ca vizita în Siria să pregătească terenul pentru o vizită în Iran.
Duminică seara, la Zig-Zag de pe Antena 3, am tăifăsuit cu doi dintre colegii de comando jurnalistic în Iran – Carmen Gavrilă şi Victor Roncea – despre ce ni s-a părut mai interesant pe parcursul călătoriei întreprinse între 11-17 octombrie 2008 în spaţiul fostei Persii.
Am dat emisiunii un titlu sub forma unei întrebări: Va merge Traian Băsescu în Iran?.
un astfel de titlu – sugerând o ipoteză şocantă – n-aduce audienţă. Dacă el ar fi sunat Va viola Traian Băsescu o iraniancă? poate-poate că ar fi făcut să tresară ratingul. În orice caz n-ar fi reuşit să-l atingă pe cel al unei emisiuni al cărei titlu s-ar fi referit la aventura sexuală a unei muieruşti analfabete, zise şi Vedetă, cu un urangutan imbecil din lumea parveniţilor postdecembrişti.
Am dat titlul Va merge Traian Băsescu în Iran? pentru că aceasta a fost una dintre întrebările la care am încercat să găsim un răspuns noi, cei nouă membri ai delegaţiei de jurnalişti români invitaţi de autorităţile de la Teheran să întreprindem o călătorie de documentare în Iran.
Nu ne-am pus această întrebare de florile mărului. Cu mult timp în urmă am realizat la Zig-Zag un interviu cu ambasadorul Iranului în România. Răspunzând unei întrebări, Excelenţa Sa mi-a mărturisit că la prezentarea scrisorilor de acreditare a lansat preşedintelui Traian Băsescu invitaţia de a face o vizită în Iran. Nu puteam scăpa prilejul de a afla de la autorităţile iraniene stadiul în care se află această invitaţie. Mehdi Safari, adjunctul ministrului de Externe, şi Ali Baqueri, secretarul adjunct al Consiliului Naţional Iranian de Securitate, au răspuns că, de fapt, la convorbirea care a urmat ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare s-a discutat despre o vizită în Iran a şefului statului român. Autorităţile de la Teheran au insistat ulterior, pe canale diplomatice, pentru a primi un răspuns oficial, dar până la ora vizitei noastre în Iran acest răspuns, indispensabil lansării invitaţiei, n-a venit încă.
A zis preşedintele român că ar vrea să viziteze Iranul aşa, într-o doară, nimerit într-un gol de conversaţie sau ca să fie politicos?
Nu cred.
Oricât de zurliu ar fi Traian Băsescu, e greu de crezut că şi-ar fi permis să vorbească în dorul lelii. Ştia că ambasadorul Iranului la Bucureşti va informa autorităţile de la Teheran şi că acestea nu vor ezita să-l ia în serios. Iranul e o ţară declarată nefrecventabilă de America şi de ţările occidentale pentru suspiciunea că ar fabrica bomba atomică. Zisă într-o doară, vorba lui Traian Băsescu putea fi luată în serios în cancelariile occidentale, care ar fi aflat imediat pe canale diplomatice. E de presupus astfel că Traian Băsescu a ţinut să pipăie terenul. Se pare că până acum a considerat, luând în calcul reacţiile partenerilor din NATO şi din UE, că n-ar fi oportună o vizită a sa în Iran.
Luni şi marţi, Traian Băsescu a făcut o vizită în Siria. Siria e şi ea înscrisă de americani în aşa-zisa Axă a răului. Şi cu toate acestea Traian Băsescu a întreprins o vizită oficială cu mare huiet.
De la Damasc la Teheran nu e decât un pas în planul relaţiilor internaţionale.
Dar nu numai atât.
La conferinţa de presă care a urmat convorbirilor oficiale cu preşedintele Siriei, Traian Băsescu s-a referit la programul nuclear iranian. Poziţia SUA şi a principalelor ţări occidentale are la bază suspiciunea că Iranul fabrică bomba atomică. Traian Băsescu şi-a permis o nuanţă:
“Apreciem că orice ţară, orice stat are dreptul să-şi dezvolte programe nucleare civile. Deci acest drept îl are şi Iranul. În acelaşi timp, precizăm că Iranul are obligaţia la transparenţă în relaţia cu comunitatea internaţională pentru a îndepărta orice suspiciune că programul nuclear al Iranului ar avea şi valenţe militare”.
La aceeaşi conferinţă de presă, şeful statului român a mai venit cu o noutate, susţinând că România e una dintre ţările care cred că proiectul Nabuco poate fi aprovizionat inclusiv din Iran. E ceea ce Teheranul se zbate să obţină de la ţările angajate în proiectul Nabuco.
Luând în calcul şi posibilitatea unor vorbe-n vânt în capitala Siriei, noi nu excludem şi posibilitatea ca vizita în Siria să pregătească terenul pentru o vizită în Iran.
Ar deranja prea tare aliatul american?
Nu credem.
Candidatul democrat Barak Obama s-a angajat că, ajuns la Casa Albă, va face o vizită în Iran.
De ce n-ar fi Traian Băsescu un premergător din acest punct de vedere?
Jurnalul National

Scrisori persane din secolul XXI
Proiectul Nabucco, Basescu in Iran - idei care-si asteapta concretizarea
de Corneliu Vlad

“Avem o relatie excelenta cu romania din punct de vedere politic, economic si cultural”, a inceput ministrul adjunct de Externe al Iranului, Mehdi Safari (foto) discutia cu ziaristii romani aflati in vizita la Teheran. Demnitarul iranian a adaugat, insa, imediat: “Acum 22-23 de ani, volumul tranzactiilor economice intre cele doua tari atingea un miliard de dolari, dar anul trecut s-a inregistrat o cifra de afaceri de 300 de milioane de euro”. Si a conchis, laconic: “Desigur, acest volum este unul bun, dar cred ca potentialul este mai mare”.
Despre atuurile cooperarii romano-iraniene, viceministrul a spus: “Romania este o tara situata intr-o pozitie semnificativa in Europa. In acelasi timp, Iranul are o importanta deosebita din punct de vedere geopolitic, geoeconomic si geocultural. De aceea, tarile noastre pot colabora pe plan zonal si international”.
Unul din domeniile in care Iranul poate colabora intr-o masura sporita cu Europa este cel energetic, prin contracte de lunga durata privind livrarile de petrol si gaze. Se poate coopera si in ce priveste productia de energie, si in transportul prin conducte - a declarat viceministrul, care insa a continuat: “In urma cu trei ani, principalul partener economic al Iranului era Europa, cu importuri de 60 de miliarde, iar anul trecut au fost doar de 20 de miliarde de dolari. Deci, Europa pierde piata iraniana, din cauza sanctiunilor impuse Iranului.”
Investitorii europeni sunt in continuare cei mai doriti in Iran, dar in situatia descrisa economia iraniana nu este afectata de sanctiuni pentru ca, a spus viceministrul, “noi ne facem in continuare afacerile cu altii. Si atunci, cine pierde? Vin altii aici, iar Europa pierde o piata veche de 40 de ani”.
Si totusi, Iranul dezvolta in continuare proiecte cu state europene. Recent s-a perfectat cu elvetia construirea unui gazoduct din Iran, prin Turcia, spre Grecia, Albania, Italia, Elvetia. “Elvetienii au venit in Iran, vor sa investeasca in Iran si sa coopereze, in continuare cu Iranul” - a spus viceministrul. In schimb, proiectul Nabucco inainteaza greu, desi Iranul are consultari cu compania austriaca OMV, promotoare a proiectului. Fara Iran, a explicat, proiectul Nabucco nu va reusi, resursele iraniene sunt considerabile”. Iar OMV a facut calcule si a ajuns la concluzia ca numai gazul din Azerbaijan nu este suficient, cantitatea ar fi prea mica in raport cu costurile de construire a conductei. “Ne-am exprimat dorinta de a participa la proiectul Nabucco”, a repetat viceministrul, care a precizat ca, intre timp, tara sa este preocupata si de alte proiecte europene, care, insa, nu exclud perfectarea conductei Nabucco.
Iranul, a mai declarat demnitarul de la Teheran, are pe agenda ideea unei vizite a presedintelui Romaniei in aceasta tara. “La o discutie intre ambasadorul Iranului la Bucuresti si presedintele Traian Basescu, seful statului roman a avansat ideea de a veni in vizita la Teheran. Dupa care noi, prin Ministerul de Externe, am urmarit ideea si am incercat sa aflam mai multe depre interesul lui Traian Basescu de a vizita Iranul” - a explicat viceministrul stadiul proiectatei intalniri la nivel inalt.
Si ziaristii romani care au vizitat Iranul “au incercat sa afle mai multe” despre aceasta idee, dar n-au reusit sa obtina decat informatia ca Teheranul doreste de la Bucuresti o confirmare clara, oficiala, a faptului ca presedintele Romaniei doreste, intr-adevar, sa efectueze o vizita in aceasta tara.

IRAK-ul, AXA, Marea Neagra si Eroii Romaniei, la salonul de carte militara Polemos de la Cercul Militar National

Lansare azi la Salonul de carte militara "Polemos" - istorie, stiinte politice, securitate si aparare: "IRAK Calvarul pacii", de general Visaron Neagoe. Prezentare facuta de Seful Statului Major al Fortelor Terestre, general Teodor Frunzeti, de fostul ambasador al Romaniei in Irak (in prezent desemnat ambasador in Australia), Mihai Stuparu si de directorul Editurii Militare, Adrian Pantea. Visarion Neagoe, general de brigada, a fost loctiitor al Sefului de Stat Major al Fotei Multinationale din Irak pentru Operatiile Coalitiei, in a doua jumatate a anului 2007. La Salonul militar, unde am si eu cateva carti la care am lucrat (Romania in noua ordine mondiala, AXA - Noua Romanie la Marea Neagra, Eroi pentru Romania - Brasov 1987 si Transnistria 1992, Davai Ceas-Davai Traian) , m-am intalnit si cu doi "maresali" ai lumii publicistice de specialitate, istoricii Tesu Solomovici si Gheorghe Buzatu. Targul de carte este deschis pana pe 25 octombrie la Cercul Militar National.


Tuesday, October 21, 2008

L-am vizitat astăzi pe generalul Victor Stănculescu…

EUGEN MIHĂESCU: Declaraţie politică, rostită în plenul Senatului luni, 20 octombrie 2008
Acesta este destinul acestei naţii, care se lipseşte de eroi şi n-are demnitate! După ce l-a adulat şi ridicat în slăvi pe tiranul Ceauşescu, l-a împuşcat ca pe un cîine şi l-a aruncat la groapa de gunoi!
Cei 40 de hoţi care au pus la cale asasinatul au înhăţat comoara şi, de 20 de ani, se chinuie să-şi ascundă urmele. Acum nu mai au loc unii de ceilalţi şi spera să se ,,măcelărească” între ei, încercînd să apuce ce a mai rămas din caşcavalul ţării şi, mai ales, din cel al Europei.
Cei care l-au trimis în puşcărie pe generalul Victor Stănculescu îşi vor primi răsplata mai curînd decît se aşteaptă, dar nu va fi cea la care speră.
L-am vizitat pe generalul Victor Stănculescu în această dimineaţă. Mi-a spus că are nervii tari, aşa cum i-a avut şi în decembrie 1989. Ca general al Armatei Române, însă, ar fi preferat să fie condamnat la moarte prin împuşcare, deşi este complet nevinovat, decît să fie umilit de nişte nevolnici.
Domnilor senatori!
N-am fi fost astăzi pe băncile Senatului dacă generalul Stănculescu nu ar fi dat ordin pe 22 decembrie 1989, la ora prînzului, ca trupele să se retragă în cazărmi. Iar unii dintre noi ar fi fost şi astăzi pe lîngă Ceauşescu să-i lingă tălpile.
,,Armata e cu noi!” – s-a strigat acum aproape 20 de ani!
Marii ostaşi nu mor niciodată, spunea Eisenhower, ei doar se sting…

Vezi si
NOAPTEA GENERALILOR - De ce au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare?
Foştii generali Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac sunt investigaţi medical în aceste zile la Spitalul Penitenciar Jilava. Medicii au stabilit că ei suferă de numeroase afecţiuni cronice...
Ion Cristoiu: Victoria Securităţii asupra Armatei!
Motivarea sentinţei va rămâne astfel în istoria aberaţiilor juridice româneşti alături de stenograma Procesului Ceauşescu. Documentul îl acuză pe Victor Stănculescu de “vădit exces de zel” în exercitarea...
Adevarul - Cum a gândit Stănculescu dictatura militară în ’89 ...
Alex Stoenescu explică... I-am acordat încredere, acesta a fost de fapt adevărul...
In dialog cu Victor Atanasie Stănculescu , Generalul Revoluţiei cu piciorul în ghips ...
Dle Alex Mihai Stoenescu, de ce până acum nu au luat atitudine publică generalii Stănculescu şi ...

Dorin Tudoran: Cei 7 elefanti politici cu picioare de lut; Petre Roman, os de national-liberal; conturile lui Ceausescu si Trecutul ca opera deschisa

Elefanti si acronime
Cum pot fi unii asa de prosti si sa se dea destepti de dimineata pana seara e un mister. Si-apoi, chiar de ar fi ei asa destepti, trebuie ca e plictisitor de moarte sa ai dreptate tot timpul – de dimineata pana seara, plus in timpul noptii. Este recomandabil sa fii prost cel putin in timpul somnului, altfel lipsa de relaxare te poate ucide.

Mister ramane pentru mine si cum pot fi unii atat de destepti, dar sa para atat de prosti. Tot timpul. Vor ei sa se odihneasca pe seama prostilor, lasandu-i pe acestia din urma sa se omoare cu administrarea treburilor cetatii? Atunci, de ce, intr-o buna zi, toti desteptii astia striga in cor „Unde-a disparut cetatea noastra?"
Un destept pur-sange e la fel cu un prost de sange pur –conventional. Spune buna dimineata fiindca e bine crescut asa cum prostul nu spune, caci el vrea sa mai creasca un pic.
Prostul se mai uita si-n pamant, desteptul – tot timpul la stele. Asta nu anseamna ca primul este, intotdeauna, miner, iar cel de al doilea, pentru totdeauna – cosmonaut.
Trag cu coada ochiului la politichia romaneasca si incep sa cred ca batranii unora aveau dreptate: pamantul e plat si e purtat pe spate de sapte elefanti. Unde ma despart de credinta batranilor cu pricina este in legatura cu identitatea electorala a elefantilor. Eu, unul, cred ca lumea e tinuta pe spate de PSD, PNL, PD-L, PRM, PUR, PNG si UDMR.
Batranii cred ca lumea nu poate fi tinuta pe spate de niste acronime, astfel nu mai intelege nimeni nimic. Nu stiu ce sa zic. Ba stiu. Sunt de preferat acronimele, fiindca, mentionate in splendoarea lor, numele elefantilor ne pot aiuri.
De exemplu, e mai usor de inghitit sa auzi ca PD a devenit PNL. Ce mare branza? Si RDG a devenit RFG, nu?
Dar atunci cand afli ca Petre Roman a devenit os de Partid National Liberal, ai reprezinta pe copiii spirituali ai Bratienilor si le cere romanilor traind in strainatate sa-l recunoasca drept administrator al intereselor lor in Parlamentul Romaniei te apuca re-fe-geul, nu?
Pe de alta parte, recunosc, Petre Roman are de partea lui traditia. Daca un alt Roman s-a jucat de-a ghidul pentru tancurile sovietice eliberatoare, de ce n-ar putea Petre sa fie dirigintele romanilor plecati din tara?
Singura problema ridicata de elefanti si acronime ramane dificultatea insurmontabila de care se vor izbi generatiile viitoare de politologi, cand vor vizita cimitirul elefantilor.
Nu le va fi deloc usor de ghicit ca in groapa pazita de o cruce pe care sta scris UDMR se odihneste Tribunul; ca PUR pazeste linistea eterna a lui Draga Stolo; ca PSD da seama pentru Atilla Verestóy; ca PD-L sta la capul PNL-ului iar s.a.m.d. e piatra de mormant a pretutindenarei Daniela Buruiana-Aprodu-Purice.
Noroc cu vocea spectrala a Comandorului, reluata la fiecare cinci minute de statia de amplificare a stabilimentului Eternitate locala (vezi Eugen Seceleanu): „Petrica, esti cel mai mare din parcare!".

Necugetata svitera

De cand cu svitera asta care doreste sa dea o gaura neagra, neagra de tot, in inima pura, pieptul intact si plexul dinamic conservatoral catorva ganditori autohtoni, ce nu aveam eu incredere in grecii care fac daruri, dar acum ma indoiesc profund si de caracterul umanist al cercetarilor de tot felul facute de sviteri – de la cercetarea fundamentala la cercetarea penala, trecand prin si intorcandu-ne la cercetarea parlamentara.
De fapt, elvetienii astia – fie ei nascuti, fie naturalizati, fie depusi in conturi secrete – nu mi-au inspirat niciodata mare incredere. Cand unul de-al lor, Friedrich Dürrenmatt, le-a spus-o verde-n fata, s-a trezit cu piesele jucate peste tot in lume, minus in roata aia de cascaval cu nordul la Schaffhausen, sudul la Lugano, rasaritul la Davos, apusul la Geneva si gandul tot timpul la fondue.
Revenind la gandirea autohtona, ma nauceste destinul unei comisii parlamentare care ne-o spune si ea, verde-nfata, ca nu au existat niciodata Conturile Ceausescu. Un comentariu si un anunt de servici.
Comentariul: de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.
Anuntul de servici: o firma de taiat copaci anunta ca angajaza taietori cu experienta. Se prezinta si Coriolan Decuseara, fost Dan Flecarescu. Directoarea de cadre il antreaba „Cati ani de experienta aveti?" „40", raspunde pe nerasuflate candidatul. „Si unde ati taiat cel mai mult?" „In Sahara", raspunde autorul marsului muncitoresc „Noi cu muschii ca otelul/ Vom culege musetelul". „Bine, dar in Sahara nu sant copaci?!?" se stropseste la candidat bestia aia de cadrista. „Nu mai sunt" raspunde sigur pe sine candidatul.
Si atunci, de ce pierde Parlamentul timp pretios cu cercetari de futilitate publica?
Parca eram intelesi – de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Daca nu au existat Conturile Ceausescu – asa cum emotionat a recunoscut si Raposatul in fata plutonului inarmat cu doze babane de rigor mortis – de unde era sa le scoata comisia?
„S-avem pardon, coane Sergiule, da pe conu’Anghelachel-ati consultat? Macar asa, de-un lingou, doua. Macar, asa, in general, ca in colonel nu mai e de mult", se aude vocea reactiunii. „Ce lingai nenorociti!" constata scarbit para-parlamentarul Pardon. Cum are si treaba de facut, se uita grabit la Rolexul cel nou si-si spune „Nici ala vechi nu era rau." Nu, nu era, dar l-ati schimbat ca batea progresul la usa.
Cat despre Svitera, vorba lui Lenin: „Bine ca n-am ramas acolo, ca ajungeam sa joc sah in fiecare zi cu trotkistul ala de Tristan Tzara. As fi sfarsit prin a spune „Da, da" si cand gandeam „Nu, nu". Ca sa nu mai spun ca, pana la urma, ar fi trebuit sa-mi cumpar Moscova si m-ar fi costat o gramada de bani, pe cand asa, am luat-o aproape gratis, la pachet cu Sankt Petersburgul." (Apud. Abramovici, Berezovsky, Khodorkhovsky & Stanciulovsky, Convorbiri cu Krupskayadar si cu Krepkaya, Stolichnaya, ba si cu Martell, editie princeps si strasnic revizuita, Maison d’Éditions L’Hirondelle).

Trecutul ca opera deschisa

Daca viitorul este previzibil pana la plictiseala iar prezentul se dovedeste o himera limbuta, trecutul nu s-a intamplat niciodata. El abia va sa vina. Te asteapta an fiecare dimineata, in forme si gusturi noi, la masa din bucatarie – Nescafé de contrabanda, dar intotdeauna punctual. Adica, nu doar ca e acolo negresit, dar te si ia la antrebari, punct cu punct. Raspunsurile ti le da tot el, si tot punct cu punct, fiindca tu ramai blocat in ideea contorsionata ca trecutul e trecut, s-a intamplat cum s-a intamplat si nu mai e nimic de facut, de schimbat ori de adaugat la el. Ba mai e. Mai e intotdeauna ceva de facut si, mai ales, deschimbat si, oho!, de adaugat. Numai ca pe tine procesul acesta atat de natural te prinde mereu cu garda jos.
Azi dimineata, de exemplu, ai fost confruntat cu „neutralitatea morala". Trecutul – ce abia urma sa vina – ti-a pus-o pe masa, pe o tavita de argint, insotita de un ravas semnat de cativa prieteni. Seara – iacobini rau de tot, dimineata – dulci, foarte dulci functionari publici, dupa amiaza – liberi, foarte liberi cugetatori si an rest – oameni de geniu, prietenii astia ai tai inteleg resursele proteice ale trecutului.
Cum ai deschis ravasul, te-ai trezit pus intr-o luntre de partea careia, pe dreapta si an jos, curgea sangele celor cu „Cine a tras an noi?", iar pe stanga si in sus, da, da, in sus –sangele celor cu „Noi am tras an noi." Ce echilibru perfect!
Asta da neutralitate morala.
Ajuns la mal, te-ai trezit intampinat cu stramosescul „Si, ce-i cu asta?" A urmat painea si sarea, paharutul de vin si, incet dar sincer, ai inceput sa pricepi ca trecutul ramane marea sansa, caci el este singurul din pragurile vietii noastre care se da de trei ori peste cap si ne face oameni. Cat ai zice peste.
Si omul, spre deosebire de peste – care se impute de la cap, se rupe de la mijloc si se mananca de la coada – omul asta, mereu nou si numai nou, nu se impute niciodata de la functie, nu se rupe niciodata de la bugetul de stat si nu se mananca decat cu alt om – nou si el, dar om, cu „O" mare.Trecutul te ia prin surprindere si te obliga sa accepti ca „Neamtul ala mic, Herr Alzheimer, care ne fura mintile" nu e un banc ci confirmarea unui cont la Banca Timpului, pusculita din care cu cat iei mai mult, cu atat ramane mai multa nea. Un fel de inginerie financiara in care trecutul se inmulteste prin sciziparitate, ca la piramidele Caritas si FNA, pe principiul „Ce-am avut si ce-ai pierdut."
Dati-mi un exemplu de opera mai deschisa decat trecutul si o inchid.
Dar ar fi pacat, mare pacat.

Historiettes - Timpul

Cica unu, turcu, vroia sa se joace de-a economu in nisip cu ziaru-ziaru, la unu rapciunu, si tot asa, din unu-n unu. Deh, unu-i turcu! Si pistolu...




Monday, October 20, 2008

Sorin Ovidiu Vîntu: "Am atât de mare încredere în ţara asta, încât poţi spune că-s... tâmpit!". Vintu recomanda in BURSA solutia planificarii de stat

Make - Florian Goldstein - publica astazi un nou interviu de exceptie cu Sorin Ovidiu Vintu, in continuarea unor propuneri avansate de cunoscutul speculatorul intr-un dialog precedent. Solutia lui Vintu pentru stoparea caderii Romaniei pe derdelusul crizei mondiale este o strategie nationala care sa prevada si planificarea. Interesant!

SORIN OVIDIU VÎNTU: "Este necesar un Consiliu al planificării"
Speculatorul Sorin Ovidiu Vîntu a revenit cu o intervenţie la solicitarea ziarului "BURSA", după ce, cu zece zile în urmă, publicaserăm un interviu acordat spontan, prin telefon.
În interviul de atunci, Vîntu opinase că finanţarea de către state a giganţilor financiari aflaţi în dificultate ar fi o greşeală. "Este o greşeală să bagi bani buni ca să fie susţinuţi banii virtuali", a afirmat acolo Sorin Ovidiu Vîntu. Tot aşa, Vîntu a avertizat: "Guvernele care, acum, se hotărăsc să intervină asupra crizei, în viitor vor avea prea multă putere şi vor adopta măsuri dure. Dictaturile vor fi justificate cu situaţia". În discuţia ulterioară, cea de acum, Sorin Ovidiu Vîntu pare, la prima vedere, că se contrazice, susţinând că este necesară intervenţia statului şi o "planificare a consumului". Să urmărim cum agregă Vîntu această contradicţie într-un tot unitar.
Reporter: Aceste zile sunt delicate, căci, deşi autorităţile ne-au asigurat că sistemul bancar este solid, totuşi dobânzile de pe piaţa interbancară au explodat, ilustrând lipsa de încredere a bancherilor înşişi în sistem.
Sorin Ovidiu Vîntu: Deşi România pare să se găsească într-o situaţie ferită faţă de criza financiară internaţională, totuşi pericolul este real. Este doar o chestiune de timp ca, dacă rămânem pasivi, să avem români în stradă, manifestând nu pentru majorări salariale, ci gata să reteze capete. Va fi o criză mare, dacă Guvernul nu se deşteaptă să construiască un pachet de soluţii, de măsuri.
Reporter: Ceea ce spui este numit, îndeobşte, drept "un semnal de alarmă".
Sorin Ovidiu Vîntu: Numeşte-l cum vrei, pe mine mă interesează să se înţeleagă că trebuie demarat un proces de conştientizare la nivel de Stat. Că suntem un stat, iar nu o adunătură de bandiţi grupaţi în trei tabere. Nu suntem trei cvartale din Ferentari care să se bată pentru supremaţie în cartier. Suntem un Stat, trebuie să ne comportăm ca un stat.
Reporter: Ce vrei să spui cu asta?
Sorin Ovidiu Vîntu: Este nevoie de o strategie economică a statului român şi de un Consiliu de planificare alcătuit din mari economişti şi mari monetarişti ai acestei ţări. Este o necesitate imperioasă a acestui moment. Statul are nevoie de aşa ceva. Noi toţi avem nevoie de aşa ceva.
Reporter: Planificare?!
Sorin Ovidiu Vîntu: Da. Este o oportunitate a momentului să revenim la planificare la nivel naţional. Companiile minuscule, cele care trăiesc de pe o zi pe alta, nu dispun nici de mijloace, nici de condiţiile planificării afacerii. Dar, pe măsură ce te ridici pe nivelul business-ului, planificarea este din ce în ce mai elaborată, ajungând la strategii şi tactici de dezvoltare ori de survolare a dificultăţilor. Cum se poate ca o ţară întreagă să parcurgă optsprezece ani fără nicio planificare?Această criză de acum este o oportunitate pentru România să revină la normal.
Da! Planificare.
La jocul de şah (ai ştiinţă că-s titrat ca şahist) se spune că-i mai bine să ai o strategie de joc proastă, decât să nu ai nicio strategie.
Până acum, admiterea în NATO şi integrarea europeană au constituit obiective naţionale, transpartinice. Ele au ţinut loc de obiective strategice.
În prezent, însă, ele sunt atinse, lăsând un gol în categoria obiectivelor strategice naţionale.
Golul devine cu atât mai grav sub presiunea ameninţării crizei internaţionale financiare.
De aceea, absenţa unei strategii naţionale devine intolerabilă.
Reporter: Este rezonabil. Concret, ce vrei să spui că trebuie făcut? Unii susţin că perioada crizei se va întinde până la mijlocul anului 2010.
Sorin Ovidiu Vîntu: Nu ştiu dacă va ţine o jumătate de an, un an şi jumătate sau mai mult. Întrebarea care se pune este unde se va afla România la sfârşitul crizei? Înfiptă în abis cu picioarele în sus, sau va avea şansa să trăiască în continuare normal, măcar la nivelul de azi? Este nevoie de un Consiliu de planificare şi de o planificare a consumului.
Reporter: Planificarea consumului?! Sună cam sălbatic. De planificarea producţiei am mai auzit, dar de planificarea consumului se vorbeşte numai la fondurile de pensii şi în teoriile financiare matematizate...
Sorin Ovidiu Vîntu: Da, "meseriaşii" înţeleg...
Reporter: În interviul anterior, te pronunţai ferm contra intervenţiei statului, iar acum eşti un susţinător al ei.
Sorin Ovidiu Vîntu: Nu, sunt contra intervenţiei statului în forma sprijinului pentru balonul de săpun al banilor virtuali. În schimb consider stringent necesară o acţiune a Statului nostru pentru conturarea unei strategii de evitare a impactului negativ al crizei internaţionale. Se prăbuşesc marile bănci de investiţii. "Coca Cola" pare să sufere. Şeful FED-ului, va anunţa oficial recesiunea, dacă economia americană va înregistra al doilea trimestru de cădere.
Avem nevoie de o dezbatere naţională, cele mai luminate capete să ne traseze o strategie iar Guvernul, indiferent care este ori ar fi, să o aplice.
Reporter: Te-ai arătat mereu suspicios cu privire la întărirea rolului statului în economie...
Sorin Ovidiu Vîntu: Da, în aceste condiţii de criză, vor veni guverne foarte ferme, care vor recurge la măsuri dictatoriale ca să ţină în frâu lucrurile. Dacă vom adopta strategii pentru evitarea intrării în criză, astfel de dictaturi vor apărea în alte state, dar nu şi la noi.
Reporter: Ce măsuri imediate ai recomanda?
Sorin Ovidiu Vîntu: Creşterea cheltuielilor statului şi diminuarea impozitelor şi taxelor, ca şi reducerea dobânzii "cheie" a Băncii Naţionale.
Reporter: N-ar fi paradoxal că creşti cheltuielile statului când ar renunţa la o parte din venituri prin diminuarea impozitelor?
Sorin Ovidiu Vîntu: Diminuarea impozitelor a condus la creşterea veniturilor bugetare. Dar, înlesnirile pot fi şi nefiscale. Vrei porumb, creezi facilităţi pentru producătorii de porumb, vrei grâu, facilitezi producţia de grâu.
Reporter: Ai auzit de noţiunea de "corupţie" în legătură cu România? Ce garantează aici că, fiind nevoie de porumb, nu vor fi acordate facilităţi producătorilor de grâu?!
Sorin Ovidiu Vîntu: Bună! Da. În mod vag, am auzit de corupţie. Dar, vorbim de un Consiliu de planificare alcătuit din profesionişti adevăraţi. Îi plătim bine să ne facă o minimă planificare. Oricum, recomandările mele de măsuri concrete nu contează, important este să-i aducem la o masă pe Isărescu, Dăianu, Stolojan şi Mişu Negriţoiu, de pildă, chiar dacă sunt simpatizanţi ori membri ai unor partide diferite. Să plătim experţi internaţionali să dea expertiză statului. Încă mai avem experţi ai planificării din regimul trecut.
Discutăm despre Statul Român. Nu discutăm de Vîntu, Ţiriac, Patriciu şi Voiculescu, nu discutăm de PNL, PSD, PC şi PLD, nu discutăm de regimurile politice. Discutăm despre raţiunea de a fi a Statului Român. Este obligaţia clasei politice să acţioneze.
Reporter: Până la sfârşitul anului, clasa politică se află în căldurile electorale. După Anul Nou, clasa politică va fi mahmură, cel puţin o lună. Negocierile pentru sinecuri ale noii puteri vor depăşi Mărţisorul. Afirmi, însă, că nevoia de dezbatere şi structurarea unui Consiliu al planificării este imperioasă şi imediată. În aceste condiţii, mesajul tău nu devine utopic?
Sorin Ovidiu Vîntu: Clasa politică trebuie conştientizată.
Reporter: De altfel, nu eşti singurul care afirmă necesitatea intervenţiei statului şi nevoia găsirii de soluţii naţionale în faţa ameninţării crizei. Cristian Sima, într-un interviu de acum două săptămâni, publicat în "BURSA", a spus-o. Iar Ioan Cuzman, într-un interviu care va fi publicat mâine sau poimâine, o spune, de asemenea.
Sorin Ovidiu Vîntu: Nu ţin la paternitatea mesajului.
Reporter: O.K.
MAKE
20.10.2008

BURSA: Relaxaţi-vă! Nu mai e nimic de pierdut

Speculatorul Sorin Ovidiu Vîntu a răspuns cu veselie în cursul interviului acordat instantaneu la solicitarea ziarului "BURSA", prin telefon. În câteva ocazii a glumit teribil. Nu s-a arătat afectat de criză. Vîntu nu a răspuns întrebării în care îi ceream să precizeze cum l-a prins criza (în bani, în acţiuni sau în proprietăţi), dar nu a fost clar dacă a evitat-o deliberat sau dacă era prea preocupat să spună altceva.
Reporter: Se prăbuşesc giganţii financiari, guvernele bagă bani...
Sorin Ovidiu Vîntu: Este o greşeală.
Reporter: Ce este greşit?
Sorin Ovidiu Vîntu: Intervenţia guvernamentală în forma adoptată aiurea - finanţarea celor mari, aflaţi în dificultate - este o greşeală. Soluţia crizei este alta şi este naturală. Este o greşeală să bagi bani buni ca să fie susţinuţi banii virtuali.
Reporter: Adică?
Sorin Ovidiu Vîntu: Crizei acesteia nu i se aplică principiul lui Lomonosov - "Nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă."Dimpotrivă!
Astăzi, în finanţele mondiale, dispar banii. Dispar sume imense! Înainte, când unii sărăceau, alţii se îmbogăţeau. Acum, nu! Banii dispar, pur şi simplu. Pare un spectacol de hocus-pocus al lui David Copperffield, la scară planetară.
Reporter: Magie?
Sorin Ovidiu Vîntu: Magia banilor virtuali. Speculaţiile pe derivate. Bani care n-au existat vreodată, dar care asigurau un nivel de trai peste cel derivat în mod normal de realitatea economică.
Asistăm la schimbări radicale: mai întâi a dispărut comunismul, acum dispar banii virtuali. Au loc reaşezări la nivel de planetă.
Reporter: Este o criză a progresului?
Sorin Ovidiu Vîntu: N-am spus că progresăm.
Reporter: Către ce ne îndreptăm?
Sorin Ovidiu Vîntu: Guvernele care finanţează societăţile în dificultate, nu fac decât să cumpere timp ca să găsească soluţii. Dar soluţia pentru perpetuarea acestui mod de viaţă, nu există. La capăt, se vor găsi şi fără soluţie şi fără bani. Nu ne aşteaptă o escaladare către "mai bine", ci o nivelare în sărăcie.
Desfrâul consumului în exces va fi eliminat, iluziile destrămate.
Lumea va învăţa, din nou, să trăiască greu.
Guvernele care, acum, se hotărăsc să intervină asupra crizei, în viitor vor avea prea multă putere şi vor adopta măsuri dure. Dictaturile vor fi justificate cu situaţia.
Reporter: Un tablou expresiv. Care ar fi soluţia?
Sorin Ovidiu Vîntu: Soluţia nu trebuie formulată, pentru că se va ajunge la ea, vrei-nu-vrei. Lumea se va întoarce cu faţa la producţie.
Spre valorile clasice, valorile sigure - munca.
Reporter: Sunteţi un speculator; care va fi locul speculatorilor într-o astfel de lume?
Sorin Ovidiu Vîntu: Banii virtuali şi speculatorii sunt specii pe cale de dispariţie.
Reporter: Ce soartă credeţi că ne aşteaptă pe noi, în context?
Sorin Ovidiu Vîntu: Avem motive să fim optimişti. Dar, riscul uriaş pentru România este ca milioanele de concetăţeni care lucrează în străinătate să fie silite, din cauza crizei, să se repatrieze.
Oficial, românii din străinătate asigură un influx de şapte miliarde de euro, anual. Neoficial, este vorba de douăzeci de miliarde.
Repatrierea muncitorilor din străinătate nu doar că ne-ar lipsi de miliardele cu care ne finanţează, ci ar însemna încă două-trei milioane de guri de hrănit. Pe termen scurt, ar fi un dezastru.
Reporter: Şi pe termen lung?
Sorin Ovidiu Vîntu: Pe termen lung ar fi un câştig uriaş. Sunt milioane de meseriaşi. Piaţa noastră este înfometată de forţă de muncă. Reîntoarcerea muncitorilor din străinătate ar creea condiţii de dezvoltare, nu doar de supravieţuire. Repet, socotind pe termen lung şi fără să calculăm ce s-ar petrece în primă instanţă. Am atât de mare încredere în ţara asta, încât poţi spune că-s...
Reporter: ... ce?
Sorin Ovidiu Vîntu: ... tâmpit!
Reporter: În ce poziţie v-a surprins criza - în bani, în acţiuni sau în proprietăţi? Pentru speculatori, crizele sunt ca apa pentru peşte...
Sorin Ovidiu Vîntu: Crizele sunt elementul meu natural. Sunt expert în gestiunea crizelor. De altfel, ce fac eu de opt ani încoace? Gestionez crize!
Reporter: Ce ar trebui să facă investitorii, astăzi?
Sorin Ovidiu Vîntu: Să se relaxeze.
Reporter: ?!
Sorin Ovidiu Vîntu: Oricum, nu mai au nimic de pierdut.
Reporter: Da, viaţa e frumoasă!
MAKE
09.10.2008
Vezi
Cronica Romana - Cotidian National de Informatie si Atitudine ...
Ilie Serbanescu: "Din punct de vedere economic, Romania a disparut!"
si
ZIUA: Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei de Victor RONCEA
Intr-o Romanie in care, in timp ce sunt arestati generali ai Armatei Romane, agenti maghiari si rusi zburda prin Parlament (chiar si in cel European) si Guvern - dupa cum afirma si un fost responsabil al serviciilor secrete, mai exista, totusi, oameni, care se preocupa, desi aproape in van, si de problemele reale ale tarii...

Talpes in Sarindar, actuala strada Constantin Mille. Dezvaluiri fulminante in curand, in ZIUA

Duba bombele lansate la Nasu de la B1 si la Realitatea TV, Ioan Talpes, proaspatul candidat al PD-L in acelasi colegiu cu Dan Voiculescu, a poposit si la ZIUA. Fostul responsabil cu securitatea Romaniei nu a ezitat sa continue seria bombardamentului civil si militar. Nu ratati interviul de senzatie, in curand, in ZIUA.
Pana atunci, dupa cum a reamintit si azi, gasiti la mine o scrisoare pe care senatorul a promis ca o va transforma in Declaratie Politica electorala: Talpes expune efectele Retelei KGB-GRU in Romania. Scrisoare Deschisa jurnalistului Victor Roncea


Foto: Alexandra Mihale

Basescu accepta un Teheran nuclear. Mai mult: el sustine implicarea Iranului in proiectul Nabucco. Deci, se va intalni cu Ahmadinejad...

RADIO ROMANIA ACTUALITATI (20 octombrie, ora 16:03) - Presedintele Traian Basescu a declarat la Damasc ca in cadrul convorbirilor avute cu omologul sau sirian, Bashar Al-Assad, a fost abordata si problema iraniana. La randul sau, presedintele Siriei a vorbit despre traditia relatiilor romano-siriene si despre deschiderea unor noi perspective in domeniile economic si politic, in contextul problematicii actuale din Orientul Mijlociu.
Reporter: Oana Bala - Seful statului a tinut sa precizeze care este punctul de vedere al Romaniei in aceasta privinta.
Traian Basescu: Apreciem ca orice tara, orice stat are dreptul sa-si dezvolte programe nucleare civile. Deci, acest drept il are si Iranul. În acelasi timp, precizam ca Iranul are obligatia la transparenta in relatia cu comunitatea internationala pentru a indeparta orice suspiciune ca programul nuclear al Iranului ar avea si valente militare.
Reporter: Presedintele Siriei, Bashar Al-Assad, a vorbit despre deschiderea unor noi perspective politice si economice.
Bashar Al-Assad: Vizita presedintelui Basescu vine sa intareasca aceasta relatie veche si sa-i deschida noi perspective in viitor, in special in contextul problematicii actuale pe care o cunoaste lumea in momentul de fata si in special zona Orientului Mijlociu.
Reporter: Întrebat de un jurnalist roman daca Romania va incheia cu Siria un acord in domeniul justitiei, Traian Basescu a declarat ca subiectul Omar Hayssam a fost discutat, dar nu a facut alte precizari pe aceasta tema./
UPDATE:
La finalul întrevederii cu omologul său sirian Bashar al-Assad, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că România şi Siria susţin că proiectul Nabucco poate fi aprovizionat din zona Caspică, Iran şi Egipt, transmite NewsIn.
SINCRON TRAIAN BĂSESCU, preşedintele României: "Pe teritoriul Siriei se finalizează gazoductul care tranferă gaze din Egipt către Turcia. (...) Or România este una din ţările care susţin că proiectul Nabucco poate fi aptrovizionat cu gaze din zona Caspică din Iran şi din Egipt."
Pai, noi ce ziceam?...
QED
Concluzia maestrului Cristoiu: deci, am fost antemergatorii lui Basescu... ma rog, a politicii Romaniei!

Sunday, October 19, 2008

Zig Zag prin Iran cu Ion Cristoiu, astazi, de la ora 20.00, la Antena 3

UPDATE: Emisiunea Zig Zag cu Ion Cristoiu despre Iran poate fi descarcata si vizionata pe site-ul Antena 3, de aici 19.10.2005, urmarind partea a doua