Pages

Thursday, September 3, 2009

MONICA MACOVEI, membra de onoare a asociatiei homosexualilor ACCEPT, nu prea accepta transparenta. Activista refuza sa explica cum a ajuns la Skopje

Monica Macovei, acuzată de acoperirea unor acte de corupţie

Eurodeputata Monica Macovei (PPE/PD-L) este acuzată într-un mesaj e-mail primit de membrii Comisiei pentru Libertăţi Civile a Parlamentului European (LIBE) de favorizarea unor acte de corupţie şi de "potenţiale abuzuri privind fondurile diverselor organizaţii non-profit pentru activităţile sale comerciale private în Europa de Sud-Est, în special în timpul angajării sale la ambasada britanică din Skopje care acoperă, de asemenea, perioada recentelor alegeri pentru PE".

E-mail: "Vă rog să luaţi notă că înţeleg şi respect deplin cel mai important rol al libertăţii şi democraţiei: o persoană este nevinovată până la proba contrarie. Vă scriu pentru că anterior doamna Macovei a refuzat să răspundă întrebărilor mele; făcând acest lucru, senzaţia mea este că domnia-sa încearcă să se plaseze deasupra legii UE. Nu aduc acuzaţii, dar ca cetăţean al UE aş dori să cer o analiză asupra potenţialei implicări a doamnei Monica Macovei în proceduri netransparente prin care şi-a asigurat un contract lucrativ de la guvernul britanic (încă activând ca ministru român al justiţiei). Doresc o investigaţie care să clarifice dacă doamna Macovei a folosit fonduri ale companiilor britanice - pentru care a făcut un lobby intens în Macedonia - în timpul recentei campanii electorale pentru Parlamentul European. Doresc să se clarifice şi dacă electoratul român a fost informat adecvat despre serviciile doamnei Macovei pentru guvernul britanic la momentul recentelor alegeri pentru Parlamentul European", se menţionează în mesajul e-mail semnat de cetăţeanul polonez Stanislaw Pigon adresat membrilor LIBE.

Este foarte posibil ca autorul e-mail-ului către membrii LIBE să activeze în cadrul unei firme de lobby şi consultanţă din Bruxelles, ştiut fiind faptul că instituţiile europene colaborează cu multe astfel de companii, informează Agerpres.

În acelaşi mesaj se solicită ca europarlamentarii să declare, în special în campaniile electorale, toate sursele de venituri personale, iar declaraţia în cauză să includă şi venituri derivate din diverse conferinţe şi seminarii de care europarlamentarii au beneficiat simultan cu activităţile lor lucrative.

'Dacă aceste chestiuni nu sunt de competenţa dumneavoastră, vă rog să mă sfătuiţi cui trebuie să mă adresez în cadrul Parlamentului European sau cărei alte instituţii europene, furnizând document şi împărtăşind lucrurile pe care le ştiu', se menţionează în acelaşi mesaj e-mail adresat membrilor LIBE.

Eurodeputaţii români din LIBE nu au confirmat sau infirmat până în prezent primirea mesajului e-mail semnat de Stanislaw Pigon.
Jurnalul National

Macovei a încasat în 100.000 de euro de la Ambasada britanică la Skopje

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a încasat anul trecut peste 100.000 de euro de la Ambasada Marii Britanii în Macedonia, pentru consultanţă, iar ca reprezentant într-un proces la CEDO a primit de la o persoană fizică aproape 50.000 RON, brut.

Potrivit declaraţiei de avere, completată la 31 martie 2009, Macovei şi-a achiziţionat, după ce a plecat din Guvern, o casă de 202 metri în comuna Corbeanca, judeţul Ilfov, cumpărat în 2007.
Ea mai deţine o serie de terenuri intravilane în comuna Limanu, judeţul Constanţa, şi un teren agricol de 2,43 hectare în comuna Frăţeşti, judeţul Giurgiu, primit moştenire de la tatăl său.
Candidatul PDL la alegerile europarlamentare deţine o casă la Limanu, şi trei apartamente în Bucureşti. Pentru unul dintre apartamente a primit chirie pentru anul 2008 suma de 1050 lei.
Fostul ministru al justiţiei are în conturi şi depozite bancare din România, Franţa şi Macedonia, deschise în perioada 1997-2007, 16.687,36 euro, 2130,521 USD şi 440,11 lei.

Monica Macovei a contractat în 2007 un credit ipotecar de 40.000 euro de la Unicredit Ţiriac, bani pe care trebuie să-i returneze până în anul 2018.
Mediafax

No comments: