Pages

Tuesday, August 25, 2009

ILARION TIU ne face o oferta de nerefuzat: TEZA LENINISTA A LUI TISMANEANU - Noua Stanga si Scoala de la Frankfurt. In baza acesteia preda in SUA?!


Ilarion Tiu: Servilismul, de la noua stângă la noua dreaptă

Întors astăzi dintr-o scurtă călătorie în afara Capitalei, fără acces la tv, mail, radio etc., dau peste o ştire cu adevărat interesantă – Dorin Tudoran s-a săturat să asiste la maimuţărerile „hăituitului“ Vladimir Tismăneanu şi a postat pe blogul dumnealui câteva consideraţii extrem de interesante.
Texul este antologic, se va face referire la el ani buni de aici înainte. Mai ales prin avertismentele subtile pe care i le face „profesorului în America“. Cum spunea o reclamă acum ceva vreme: „Prietenii ştiu de ce“.
Deşi domnul Tudoran ne îndrumă să facem apel la prezentul lui Vladimir Tismăneanu şi nu la trecutul său, eu mă încăpăţânez să prezint „texte de tinereţe“ ale condamnatorului comunismului.
Astăzi, cartea sa Noua Stângă şi şcoala de la Frankfurt, în format PDF (este prelucrată pentru tipărire în format A4).
Să vedeţi cum „popularul“ de astăzi înfiera capitalismul acum 30 de ani...
Nu aveam de gând să postez lucrarea cu pricina, o fotocopiasem pentru colecţia personală de aberaţii ale domniei sale. Însă cinismul de care dă dovadă m-a făcut să-mi schimb intenţiile – de când Dorin Tudoran a lansat on-line textul cu pricina, Vladimir Tismăneanu tace mâlc (Spunea cineva - Mucles Tismaneanu - nota mea), şi ne mai şi sfidează pe deasupra. Spre exemplu, în editorialul de miercuri (apărut pe site marţi seara) din Evenimentul Zilei scrie despre... Albert Camus, spune Ilarion Tiu pe blogul sau.
Iar pe blogul lui, Tismaneanu, care, cum bine observa Ilarion, face pe niznaiul, dupa Camus il baga la gramada si pe... Andrei Oisteanu, despre care aflam de la un ofiter anti-KGB ca era urmarit pentru legaturi cu servicii de spionaj comuniste din fostul bloc sovietic.

Vezi si Cotidianul: V. Tismăneanu - un mic Platon al comunismului
HURDUZEU: La Editura Politica a PCR era IMPOSIBIL sa fie publicata lucrarea de diploma a unui student obisnuit
FANTASMELE SALVARII LUI TISMANEANU. Profesorul Paul Gottfried: "Cartea lui Tismăneanu are prospeţimea unui cadavru din care se ospătează viermii”
SCUZE DOMNULUI DORIN TUDORAN. Domnul Liviu Turcu este rugat sa comenteze noul Scandal Tismaneanu UPDATE: Mesaj de la domnul Dorin Tudoran
SMUCK TISMANEANU - STALINISTUL PENTRU ETERNITATE de sub presul lui Basescu. De la Noua Stanga la Noua Stramba - Elogii lui Stalin, Ceausescu, Iliescu
O FANTOMA BANTUIE ROMANIA: Vladimir Tismaneanu. Mircea Platon ii vine de hac "profesorului" care denunta "colectivismul primitiv - patria si natiunea"

PS: Constat cu placere :))) ca de pe site-ul Cotidianului au disparut dejectiile lui Ioan T Morar si compania - pentru care ii furau lui Vantu 3-4000 de euro pe luna, de caciula! - si, in schimb, au aparut caricaturile celebrului Devis Grebu, eliminat mizer de Doru Buscu si vechea conducere a Cotidianului. Felicitari!

No comments: