Pages

Saturday, May 10, 2008

Ce nu vede Realitatea TV cand sta cu spatele dar si cand sta cu fata la realitate: extremismul maghiar

Realitatea TV (pe care am poreclit-o odata, la o dezbatere, cu simpatie - desi un fraier de pe langa conducerea televiziunii s-a ofticat - Baselitatea TV sau Becalitatea TV - ceea ce e si acum) ne-a oferit ieri transmisii emotionante despre "cel mai mare pelerinaj crestin din Europa Centrala si de Est" la "cel mai mare deal (!) din Europa" al "credinciosilor de toate confesiunile". Aiurea in tramvai (au fost si ortodocsi, tovarasi?!)! Pelerinajul exclusiv maghiar de la Sumuleu a fost, ca in fiecare an dar acum parca mai abitir, si un pretext pentru o noua manifestare iredentist-extremista. Daca reporterita si editorii Realitatea TV ar fi avut ochi sa vada si minte sa inteleaga ar fi observat evidenta: adica realitatea. Dupa cum puteti vedea in imaginile selectate, in multime a fluturat tot timpul asa-numitul "steag al lui Arpad" (cu dungi rosii si albe orizontale), folosit atat de fascistii maghiari in timpul dictaturii Horthy cat si de extremistii de azi ai "Garzii Maghiare" si insotit, pe acelasi bat, de steagul ros-alb-verde cu stema "Ungariei Mari", drapel care nu este folosit oficial nici macar la Budapesta. Hai sa zicem ca reporterita era cu spatele (imaginile 1 si 2) dar, dupa cum se vede in imaginea 3, steagurile se aflau inca de dimineata pe stabiliment, tocmai pentru a putea fi filmate si fotografiate apoi in mijlocul multimii care se aduna. Hai sa zicem ca nu vedea pana acolo, dar, in imaginea 4, unul dintre "credinciosii de toate confesiunile" (poate un musulman...) are alaturi acelasi steag cu stema "Ungariei Mari"!
Noroc ca ma sunt si ziaristi romani prin presa "romana", care inteleg fenomenul si semnificatia acestuia:
«Nostalgia» Ungariei Mari, in pelerinaj prin Ardeal

Iredentismul maghiar pare sa nu mai cunoasca limite. Aproximativ cinci sute de pelerini maghiari de la Budapesta vor sosi, la sfârsitul acestei saptamâni, in Harghita, la pelerinajul de la Sumuleu Ciuc, cu un tren special, tractat de o locomotiva de epoca, ce poarta „in frunte” stema Ungariei Mari. Garnitura, care poarta numele „Nostalgia”, se va deplasa in localitatea Ghimes-Faget, din judetul Bacau, aproape de granita imperiului austro-ungar, mai cunoscuta sub denumirea „granita celor 1.000 de ani”.
Secretarul de stat din Ministerul Transportului al României, UDMR-istul Barna Tánczos, a anuntat deja ca va astepta personal trenul special in localitatea harghiteana Lazarea si ca va insoti pelerinii pâna la Miercurea Ciuc, iar apoi la Ghimes Faget, unde o parte a calatorilor maghiari va participa la dezvelirea unei placi comemorative bilingve ridicata in amintirea inginerului maghiar Pfaff Ferenc (1851 – 1913), care a proiectat mai multe gari in Ungaria Mare, dar si cantonul din Ghimes Faget.
Acest exemplu al exceselor iredentiste vine la scurt timp dupa ce, inaintea sarbatorilor pascale, Electrica Transilvania Sud a remis clientilor din toata zona Ardealului facturi pe verso-ul carora se afla fotografia mai multor oua inrosite, dintre care cel din mijloc purta stema Ungariei Mari. Acest fapt a condus la declansarea unei anchete interne la Electrica, fiind verificat atât contractul incheiat cu firma de publicitate care a realizat „capodopera”, cât si persoanele din cadrul institutiei care se fac responsabile de avizarea acestor felicitari.
Secretarul de stat din Ministerul Transportului al României, Barna Tánczos, va astepta trenul special in localitatea harghiteana Lazarea si va insoti pelerinii pâna la Miercurea Ciuc, iar apoi la Ghimes Faget, unde, ca si o parte a pelerinilor maghiari, va participa la inaugurarea unei placi comemorative bilingve, ridicata in amintirea inginerului maghiar Pfaff Ferenc (1851–1913), care a proiectat mai multe gari in Ungaria Mare, dar si cantonul din Ghimes Faget. Pentru prima data dupa 64 de ani, se pare ca o locomotiva ce poarta „in frunte” stema Ungariei va traversa Transilvania in perioada 9 – 12 mai, tractând un tren special cu acei maghiari care vor sa participe la pelerinajul de la Sumuleu Ciuc.
Organizatorul „excursiei” nostalgice este redactorul sef al magazinului cailor ferate maghiare „Indóház”, Hámori Ferenc. Acesta a declarat in presa maghiara ca exista promisiuni din partea Societatii Nationale a Cailor Ferate Române (SNCFR) ca o locomotiva maghiara sa poata tracta trenul special pâna in Harghita cu ocazia Rusaliilor, când la Sumuleu Ciuc are loc cel mai mare pelerinaj din Europa de Est.
Pelerinii maghiari merg la granita Ungariei Mari
Trenul „Nostalgia” va aduce aproximativ 500 de pelerini din Ungaria la Miercurea Ciuc si Ghimes. Intentia organizatorilor este ca trenul sa porneasca de la Budapesta in dimineata zilei de vineri 9 mai si sa intre in România pe la Episcopia Bihorului, urmând sa aiba urmatoarea ruta: Oradea – Cluj Napoca – Gherla – Dej – Beclean pe Somes – Deda – Toplita – Miercurea Ciuc, având ca statie terminus Ghimes-Faget. De asemenea se mai preconizeaza ca aceasta garnitura sa ajunga la Miercurea Ciuc dupa aproximativ 12 ore. Sâmbata 10 mai, maghiarii vor participa la traditionalul pelerinaj de la Sumuleu Ciuc, iar duminica locomotiva Nohab 017 (fabricata in Suedia si achizitionata de Ungaria in anii 1930) va intra in gara Ghimes-Faget, situata la 32 de km de la Miercurea Ciuc. Istoric, comuna a apartinut de Ardeal, dar la impartirea administrativa din 1968 a devenit parte a judetului Bacau. Lânga canton este inca vizibila granita de o mie de ani a Ungariei Mari, ruinele cetatii lui Rákoczi si coroana maghiara, construita din pietre, de honvezi, cu ocazia reanexarii Transilvaniei de Nord. Aici, la granita de dinainte de Trianon, in cantonul nr. 30 al Ungariei Mari, proiectat de inginerul arhitect Pfaff Ferenc, va avea loc un alt eveniment, care se doreste a fi la fel de atractiv pentru maghiari, ca si pelerinajul de la Sumuleu Ciuc. Astfel, chiar in duminica Rusaliilor va avea loc inaugurarea placii comemorative dedicate inginerului Pfaff Ferenc si deschiderea oficiala a unei expozitii istorice (maghiare!) in fostul canton al societatii feroviare regale ungare. Acest canton a fost vândut de catre SNCFR unui localnic, profesorul Deáky András, care l-a donat Consiliului Local, iar apoi a inceput sa strânga fonduri, atât pe plan local, cât si in Ungaria, pentru renovarea cladirii. Cantonul a fost renovat recent, dupa standardele societatii feroviare... maghiare.
Autoritatile "romanesti" nu au reactionat la expeditia maghiara
Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Tánczos Barna, a recunoscut pentru „Gardianul” ca va astepta trenul special in gara Lazarea si va calatori cu acesta pâna la Miercurea Ciuc. Acesta ne-a declarat, usor iritat, ca „daca voi fi insotit de familie, atunci ma voi duce cu acest tren si la Ghimes Faget”. La intrebarea noastra, daca el a fost acela care a aprobat ca trenul cu locomotiva Nohab 017, „in frunte” cu stema Ungariei, sa traverseze Transilvania, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor nu a dorit sa raspunda. Desigur am fi dorit sa aflam cum un tren din Ungaria poate sa circule nestingherit prin Transilvania, „asa cum nu s-a mai intâmplat de la Trianon incoace”, cum scriu chiar jurnalistii maghiari. Refuzul de a ne raspunde al secretarului de stat Tánczos Barna este unul destul de simplu. In spatele acestei inaugurari a unui amarât de canton se ascund adevaratele intentii ale demnitarului, si anume organizarea acelei „excursii” la moastele vechii granite, de fapt o excursie nostalgic-iredentista. Acest fapt este confirmat de directoul general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, care ne-a declarat ca „cel care se ocupa de toate aceste aprobari din partea Ministerului Transportului este secretarul de stat Tánczos Barna. Este adevarat ca, pentru a intra in România, trenul de epoca mai trebuie sa primeasca aprobare si de la Autoritatea Feroviara Româna”. Dar si aceasta institutie este subordonata lui Barna. Si cine stie, poate ca in viitorul apropiat vom avem surpriza (neplacuta, ce-i drept) sa vedem trenul „Nostalgia” prin gara din Suceava (Burdujeni), unde cladirea garii a fost construita tot pe vremea imperiului austro-ungar.
Cu astfel de autoritati inerte totul este posibil in România. Lipsa de atitudine, de reactie si uneori chiar de tradare a autoritatilor statului român duce la posibilitatea ca pe teritoriul României sa functioneze asa-numitul „stat in stat”. Iata un exemplu, când se incearca ca anumite sarbatori religioase importante, cum este si pelerinajul vestit de Rusaliile catolice, sa fie transformate in manifestatii pro-maghiare.
Claudiu Sere
06.05.2008

Publikus informáciokat akar megtudni? Tanuljon meg magyarul!

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului isi exprima nedumerirea fata de lipsa unei pagini oficiale a Primariei Municipiului Sfantu Gheorghe (jud. Covasna) in limba romana. Orice simplu cetatean care doreste sa se deplaseze in orasul Sfantu Gheorghe, in interes de afaceri sau ca simplu turist, si acceseaza pagina http://www.sfantugheorghe.ro/ este intampinat de mesajul „Primaria Municipiului Sfantu Gheorghe a incetat contractul pt. pagina prezenta. Va rugam sa ne contactati la adresa office@gnd.ro in cazul in cara aveti interes de a prelua sau cumpara pagina http://www.sfantugheorghe.ro/”. In acelasi timp, de pe aceasta pagina cetatenii pot accesa siteul http://www.sepsiszentgyorgy.ro/ un site redactat exclusiv in limba maghiara, foarte bogat in informatii de interes public, absolut necesare oricarei persoane care doreste sa se deplaseze in Sfantu Gheorghe. Nici pagina oficiala a Prefecturii Covasna (http://www.prefecturacv.ro/) nu contine informatii legate de pagina de internet a Primariei Sfantu Gheorghe. Pe internet mai circula si adresa http://www.sfantugheorgheinfo.ro/ care insa nu este accesibila.
Consideram ca situatia existenta constituie un abuz al Primariei Sfantu Gheorghe fata de cetatenii orasului vorbitori de limba romana, dar si fata de ceilalti locuitori ai tarii, potentiali turisti sau investitori in zona. Inexistenta unor informatii minimale in limba romana face imposibil un contact elementar intre cetatenii romani si propria administratie, ducand la o veritabila secesiune a autoritatilor in raport cu un procent semnificativ al propriului electorat. Reamintim faptul ca primariile sunt obligate prin lege sa detina o pagina de internet unde sa posteze, intre altele, declaratiile de avere ale conducerii locale.
In consecinta, Fundatia Pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului solicita Primariei Sfantu Gheorghe si Consiliului Local o situatie a bugetului alocat de primarie in perioada 2004-2008 pentru promovarea pe internet a orasului Sfantu Gheorghe precum si adresa oficiala a siteurilor in limba romana platite din bugetul primariei pe care cetatenii le pot accesa pentru a se documenta cu privire la activitatea Primariei si a Consiliului Local.
In plus, FACIAS solicita primariei Sfantu Gheorghe adresa exacta unde pot fi consultate de catre cetatenii romani declaratiile de avere ale autoritatilor locale.
Dan Tanasa, Director Investigatii FACIAS
Contact: 0744.822.581, tanasa@facias.ro, http://www.facias.ro/

Friday, May 9, 2008

Ambasadorul Bartas pus la punct pentru moartea lui Crulic


Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti si ale Administratiei Prezidentiale au declarat pentru ZIUA ca presedintele Traian Basescu a semnat decretul de rechemare a sefului misiunii diplomatice romanesti din capitala poloneza, Gabriel Constantin Bartas, sanctionat disciplinar anterior pentru neprofesionalismul de care a dat dovada in cazul de deces al cetateanului roman Claudiu Daniel Crulic.
Presedintele Traian Basescu a declarat in cadrul unui interviu recent ca ambasadorul Bartas nu i-a semnalat in rapoartele lunare cazul Crulic si ca va solicita ca acest diplomat "sa vina acasa si sa termine cu diplomatia". Seful statului a apreciat ca masura luata de ministrul de externe, Lazar Comanescu, in cazul ambasadorului Romaniei la Varsovia, de reducere a salariului cu 10% pe trei luni, este o "copilarie". (ZIUA online)
Detalii despre cazul Crulic-Bartas aici:

Concedieri suspecte la “Adevărul”. Mihuleac executat. Minciunile lui Halpert

Mirela Corlatan publica in
editia on line a Cotidianului stirea enervanta de mai jos:
Ziarul deţinut de Dinu Patriciu a anunţat mai mulţi comentatori de încheierea relaţiilor contractuale
De joi, ziarul “Adevărul” a renunţat la colaborarea cu câţiva dintre comentatorii săi, pagina de opinii apărând într-un nou format. Printre cei care nu vor mai scrie opinii în “Adevărul” se numără Romulus Căplescu, Cătălin Mihuleac, Gheorghe Stanca şi Adrian Majuru. Motivaţia oficială a reducerii numărului de comentatori a fost aceea a “schimbării conceptului” paginii de opinii în special, decizie luată încă de acum o lună, după cum spune Adrian Halpert, directorul editorial. Schimbarea coincide cu venirea unei noi echipe la conducerea ziarului, respectiv a lui Grigore Cartianu, ca redactor-şef, şi a lui Emilian Isăilă, ca redactor-şef adjunct, ambii plecaţi prin demisie de la “Evenimentul zilei”. În ziua în care ziarul a întrerupt colaborarea cu vechii comentatori, Grigore Cartianu a debutat cu “Tableta zilei”, o rubrică în care va scrie de acum zilnic. Adrian Majuru crede că în spatele acestei decizii stau, în ce-l priveşte, raţiuni politice. “Eram un comentator independent şi probabil au deranjat textele mele prin care criticam actuala putere, ziarul devenind aservit PNL şi Guvernului”, spune Majuru pentru cotidianul.ro. Romulus Căplescu, care a lucrat din anii ’70 la “Scânteia” şi din 1990 la “Adevărul”, susţine însă varianta unei “schimbări fireşti de generaţii”. “Oficial, eu încă nu am fost anunţat, dar cred că, dacă se confirmă zvonurile, reorganizarea se justifică prin schimbarea de generaţii”, spune jurnalistul Romulus Căplescu. “Am preferat ca, în locul unor comentatori fără nici o audienţă, să publicăm zilnic comentariul unui jurnalist străin. Aşadar, decizia nu are nici o legătură cu opţiunile politice, ci doar cu desfiinţarea rubricii în care aceştia publicau până acum. Domnul Căplescu va continua să scrie în alte pagini”, a precizat Halpert pentru cotidianul.ro.

Exlicatia e cam neobrazata. Spre exemplu, m-am uitat de curiozitate la accesarile avute de articolele tanarului scriitor cu nerv si verva Catalin Mihuleac. Unul dintre ultimele (din Adevarul) "C.T. Popescu, otrăvitorul de vipere" (http://www.adevarul.ro/articole/c-t-popescu-otravitorul-de-vipere/349025), din 22.04.2008, are 3425 afisari. Eu zic ca Mihuleac nu e chiar "fara nici o audienta". Poate subiectul sa fi deranjat. Zice(a) Mihuleac, despre CTP: "Niciun moment n-are teama că se înşală, fiind vaccinat de prunc împotriva îndoielii intelectuale de bun gust. E născut pentru a detesta şi o face şi pe budă, mai ales acolo. Se povesteşte că-ntr-o zi pe CTP l-a muşcat o viperă bătrână, şi vipera a murit otrăvită. N-am nimic cu el, ci doar cu acei critici care l-au asemănat cu Arghezi. Căci, oricât de mare i-ar fi slăbiciunea pentru dejecţii şi putrid, CTP nu va fi niciodată, ca Arghezi, un creator de limbă românească. Într-un stat de drept, criticul Manolescu ar trebui să-i plătească daune morale lui Arghezi, pentru această insultă bădărănească". Hopa! A calcat pe coada doua vipere dintr-o lovitura. Dupa cum bine stim, CTP e un alt fel de urmas nelegitim de-al lui Tinu. Mai nou, dupa modelul Manolescu, se crede si posibil presedinte. Poate il vedem, din nou, pe CTP, la Adevarul, daca s-a intors in mana celor de la Pravda. Mai stii?
Un alt editorial de-al lui Mihuleac, executoriu si plin de umor , e cel cu dusul scotian si "geniul" lui Mungiu. Conchide: "Cu riscul ca vreun domn colonel să mă scrie pe toacă, tot n-o să pricep ce au gândit băieţii cu ochi albaştri, când s-au hotărât să susţină un asemenea film" (http://www.adevarul.ro/articole/sub-dus-cu-geniul-mungiu/348703) L-o fi scris pe raboj vreo sub-coloneleasa din armata lui Soros. Sau sa fi fost vreun sergent-major deranjat de un alt articol suculent: Creierul ziaristului sportiv român. Care se inchie asa: "Cred că, dacă vreun trib de canibali ar pune mâna pe-un lot de ziarişti sportivi români şi le-ar prepara creierul în tigaie, bieţii africani s-ar alege cu o indigestie intelectuală cumplită".
Concluzia sinistra este ca se strange din ce in ce mai mult in lat libertatea presei din Romania. Zic si eu, exact ca Mircea Badea cand ma ameninta SRS cu expulzarea: daca as avea ziarul meu as fi onorat sa-l invit pe Mihuleac sa scrie cate o rubrica dintr-asta, "fara nici o audienta".

Si ia sa privim, spre comparatia, la "super-analistii" Magdalena Boiangiu, tocmai de la Dilema lui Plesu si Foreign Policy, si Grig Cartianu, de la... nu mai stiu de unde. Pai ei au sute de mii de accesari, care le justifica (din pix) jacuzziul in banii de la Patriciu-KazMunaiGas. Priviti mai jos, doua exemple de editoriale aparuta in aceeasi perioada cu cele ale lui Mihuleac de mai sus: Boiangiu - 511 afisari (uau!!!) si insusi redactorul-sef Cartianus, super vedeta societatii civile, care pleaca acasa cu roaba de ruble, a reusit performanta atingerii a 918 accesari (desi are mana-n falca ca un adevarat patatelectual). Of, Doamne!
Halpert, esti un mincinos ordinar! Puteai sa gasesti o explicatie mai buna. Pacat!
















O stire eronata a Novinite a creat un val de dezinformare in regiune si in Occident

Dezinformarea bulgareasca cu eliminarea vizelor pentru cetateni din Moldova si Ucraina, despre care am scris aici http://victor-roncea.blogspot.com/2008/05/senzational-bulgaria-abolit-regimul-de.html, face in continuare victime.
Agentia bulgara de presa Novinite a publicat joi o stire eronata privind abolirea de catre guvernul de la Sofia a regimului de vize pentru cetatenii din Ucraina si Republica Moldova, stire preluata fara a fi verificata de mass-media din Bulgaria, Romania, Republica Moldova, Ucraina, Federatia Rusa, Macedonia si Grecia. Ulterior, Novinite a publicat o noua stire privind modificarea regimului de vize, cetatenii bulgari beneficiind de relaxare a conditiilor de calatorie in Ucraina, Republica Moldova si Albania, omitand insa sa precizeze ca aceasta era o erata la stirea falsa anterioara (http://www.novinite.com/view_news.php?id=92907 ).
Nenorocirea e ca teapa a fost luata si de Associated Press, fiind preluata apoi de International Herald Tribune, ceea ce a dat peste cap inclusiv oficiali guvernamentali si ziaristi straini. Unii dintre acestia m-au cautat pentru a-mi impartasi "stirea" si a-mi cere comentarii si reactii din Romania. D.E.-ul ZIUA a reusit sa evite plasa. AP si altii nu. O mica lista mai jos:

Thursday, May 8, 2008

De ce tin cu Gigi Becali


Pentru ca adevarul e de partea lui: Paszkany Arpad Zoltan este un agent straveziu al unor cercuri anti-romanesti. Si un mafiot de duzina. Iar pentru Steaua Romaniei merita sa faci tot ce iti sta in putinta. Chiar au ajuns ungurii sa fie stapani in tara asta si peste serviciile secrete romanesti?!


GIGI BECALI: SUNT HINGHERIT DE SCLAVII UNOR SERVICII OCULTE UNGUREŞTI (AUDIO)
Patronul Stelei, Gigi Becali, este urmărit penal de DNA pentru dare de mită, după ce, miercuri seară, la Cluj, apropiaţii acestuia au fost surprinşi cu 1,7 milioane de euro într-o servietă. Într-o invervenţie telefonică la News FM, în cadrul emisiunii News First, cu Alessandra Stoicescu, Becali a spus însă că banii respectivi erau destinaţi achiziţionării unei proprietăţi imobiliare.










Apropos de Plesu & Comp. Hai sa va arat la cine si pentru ce presteaza. No comment. Strict autentic




"Intelectuali angajati", epigoni ieftini


Romania libera de ieri ne informeaza ca prestigioasa revista britanica Prospect, sustinuta de la fel de prestigioasa publicatie Foreign Policy, a pregatit o noua editie a topului 100 al intelectualilor publici din toata lumea. Primul pe lista: Noam Chomsky. Dar, ce sa vezi, pe lista FP nici un roman! Si asta chiar daca Plesu slugareste acum si pe langa editia de Romania a revistei FP, la curtea lui Patriciu, pe rublele Rusiei!

Uite ca n-avem si noi recunoscut in lumea asta rea vreun "intelectual angajat" - ca la orice stapan, normal, de la Iliescu la Basescu - ca Portofelo-Dinescovici sau "filosoful" de la Fabrica de geamuri Pataghiveci sau cuplul Pat Plescoi si Patason Liigheanu. Adica, mai precis, nu s-a gasit nici un sponsor gen tov Soros care sa pompeze putin pe la juriul Topului pentru ei, cum s-a facut pentru fratiorul Alinei Mungiu-Plugaru. Naspa, ca sa zic asa. Poate la anu'... daca da cine trebuie din coada.
Oricum, articolul din Rl m-a ajutat sa-mi dau seama pe cine imita frecangii astia cu minele lor de intelectuali, pozand mereu cu o mana-n falca, ca niste cimpanzei tampiti in fata oglinzii. Pe Chomsky, hombre! Cu care, de altfel, se si identifica, in ciuda pretentiilor lor de falsificatori ai realitatii. Priviti fotografia lui Chomsky si pe una din cele ale epigonului de Dambovita, ca si cea a tutarului epigonului, pescuit de prin canalele cotidiene... Si ganditi-va mereu la asta cand ii veti vedea prin poze cu o alta mina "intelectuala", cautandu-si creierul cu mana. Fetele de catalog sunt mai cinstite decat ei...

The Empire Strikes Back



Foarte bune observatiile lui Bogdan Stanciu privind regia instalarii cuplului Putin-Medvedev.
http://www.bogdanstanciu.eu/2008/05/08/the-empire-strikes-back/

Si parada militara de 9 mai, full version, via propaganda channel Russia Today

In memoriam Nicapetre

Alternativaonline.ca a creat o pagina speciala In memoriam Nicapetre, un alt mare roman dus la ceruri in Saptamana Mare, ca si Cezar Ivanescu si Marcel Chirnoaga.
Intervievat de fotograful Emanuel Tanjala, unul din inimosii si muncitorii frati Tanjala, insuflatori de romanism in exil, Nicapetre spunea: „Eminescul meu nu a fost o comanda oficiala, nu a fost facut de un meserias; Eminescul meu a fost cioplit de un om care citeste si iubeste ce a dat acest poet lumii. Dar, in primul rind, eu am sculptat nevoia noastra de Eminescu.“ „Ma simt romån, cu toate ca eu am decis sa imi schimb locul. Tot sarmale manånc, tot romåneste vorbesc si rugacinile le fac tot in romåneste. Desenez, pictez si cioplesc cu gåndul acolo. Si imi scot ideile din zestrea acumulata in locul unde m-am nascut, långa balta aia mica" (a Brailei) . Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei trei mari romani!
http://www.alternativaonline.ca/Nicapetre.html
http://www.alternativaonline.ca/InMemoriam0804B.html

Clujul: violenta si nesimtire! Poate aude si vede si Boc

Cameramanul Jandarmeriei a fost aproape omorat in bataie de "galeria" de cretini de la "U" Cluj. Operatorul a protejat camera si a rezistat loviturilor, cu demnitate. Merita ridicat in grad.










Foto: Gazeta Sporturilor

Marsul Carucioarelor, al parintilor care s-au saturat de nesimtirea unora si lipsa de reactie a autoritatilor, a ajuns, ieri si azi, pe EuroNews.
Mai multe detalii la
http://www.reactieinlant.ro/cum-a-fost-la-marsul-carucioarelor
si 110 foto la
http://picasaweb.google.co.uk/mdomnita/2008MaiPozeMarsCarucioare

Foto stanga: Adevarul

Agentia Novinite ne-a tras teapa. Senzationalul "Bulgaria a abolit regimul de vize cu Moldova si Ucraina" a fost o...bulgareala

Ora 15.56. Stire Rompres: Bulgaria a eliminat vizele pentru cetatenii din Ucraina si Republica Moldova
Sofia, 8 mai /Rompres/ - Guvernul bulgar a aprobat joi abolirea regimului de vize cu Ucraina si Republica Moldova, informeaza Novinite. Conform acestei masuri, cetatenii bulgari vor putea calatori si ramane pe o perioada de 90 de zile fara vize in Ucraina si Republica Moldova, aceeasi reglementare aplicandu-se si cetatenilor acestor doua state care vor calatori in Bulgaria. Tot joi, guvernul de la Sofia a modificat regimul de vize cu Albania. In timp ce bulgarii vor putea calatori liber in Albania, cetatenii acesteia vor avea nevoie de vize pe perioada sederii lor in Bulgaria. ROMPRES/(Irina Cristea)
Data: 2008-05-08 - ora: 15:56:40
Tot D.E.-ul (Departamentul Externe al ZIUA) se mobilizeaza. E de senzatie: in timp ce autoritatile din Romania hartuiesc romanii din Basarabia si Bucovina, Bulgaria le da liber la vize! Consultam agentia bulgara de stiri Novinite.com. Intr-adevar. Asa zice. Repede: scoate din arhiva. Eforturile noastre in acesti patru ani (pierduti) in vederea eliminarii vizelor pentru romanii din afara spatiului UE, dupa modelul Ungariei si Poloniei. Declaratii Basescu catre MAE pentru liberalizarea regimului vizelor. Contrele lui Cioroianu - ca el nu raspunde la "comenzi electorale" de la Basescu - si vrajelile lui Ungureanu - ca basarabenii vor avea un regim de invidiat (haida, de!). Ce zice Comisia Europeana, etc. De sunat MAE de la Sofia. Reactii MAE de la Bucuresti si alte foruri. Si-uite asa, iesise o paginuta super-tare. Dar, vorbind cu baietii nostri din MAE roman am cerut, evident, si o verificare. Baietii au dat alarma in minister si au sunat pe linia lor la Sofia. Dupa para-verificari le-a venit si raspunsul pe fir scurt: teapa! Novinite a... gresit. Intre timp stirea lor fusese preluata si de Rompres si de Mediafax si de alte surse. E ora 17.30. Trebuia sa fiu in deja in drum spre Cotroceni, la receptia de Ziua Europei. Schimba tot. Alta pagina, alta distractie! Injuram novinitii cu ceafa groasa si mergem mai departe. D.E.-ul rezolva operativ.
La cererea MAE roman si MAE bulgar Novinite schimba stirea fara sa-si recunoasca greseala initiala.
La 18.17 Rompres transmite o alta stire, din mai multe surse.
Bulgaria a modificat regimul de vize cu Ucraina, Republica Moldova si Albania
Sofia, 8 mai /Rompres/ - Guvernul bulgar a aprobat joi acordurile de modificare a regimului de vize cu Ucraina, Republica Moldova si Albania, informeaza BTA.
Potrivit noilor reglementari, cetatenii bulgari vor putea calatori si ramane pe o perioada de 90 de zile fara vize in cele trei state. In schimb, cetatenii ucraineni, moldoveni si albanezi vor avea in continuare nevoie de vize pentru Bulgaria, a precizat Radio Darik, preluat de site-ul Novinite. Acordurile bilaterale cu Ucraina si Republica Moldova au fost semnate in acest an, in conformitate cu o decizie din ianuarie 2008 a Uniunii Europene.ROMPRES/(Irina Cristea)

Data: 2008-05-08 - ora: 18:17:40
Pacat!

Foto: http://www.flickr.com/photos/alexxius/

Decizie aberanta a CNA. Jos cenzura!

Mai multe organizatii ale societatii civice au anuntat azi ca vor contesta public si in instanta deciza aberanta a CNA de a interzice clipul de atentionare a opiniei publice - "Alege-ti stapanii cu grija", realizat de tanarul cineast Dan Pavel. CNA se transforma intr-un organ totalitar care trebuie pus la punct cu tot cu sugatorii lui de buget.



Detalii despre clip la
www.bogdanstanciu.eu
si despre explicatia abracadabranta a CNA la
http://www.cna.ro/Decizia-nr-329-din-06-mai-2008.html

Spaga Remes premiata de RSF

Viena, 8 mai /Rompres/ - Jurnalistul roman Ovidiu-Mihai Vanghele a obtinut Premiul pentru Libertatea Presei, acordat anual de organizatia Reporteri fara frontiere /RSF/, informeaza DPA.
Premiul i-a revenit pentru ancheta asupra fostului ministru roman al agriculturii, Decebal Traian Remes, care a dus la demisia acestuia. Ovidiu-Mihai Vanghele va primi 15.000 euro, acordati de compania austriaca OMV.La categoria audio-vizual, premiul anual al RSF a revenit jurnalistelor bulgare Svetlana Batalova si Kristina Ivanova Koleva-Tunceva pentru reportajele lor despre traficul de persoane in Uniunea Europeana si, respectiv, decesul unor pacienti bulgari bolnavi de cancer, carora li s-a refuzat tratamentul.Premiile vor fi decernate in cadrul unei ceremonii ce va avea loc la sediul parlamentului austriac, la data de 15 mai.
Felicitari, Ovidiu!

ENDGAME in Romania

INFOCON.RO și Altermedia lansează ENDGAME în România, primul documentar al lui Alex Jones cu participarea lui Paul Dorneanu

„JOC FINAL”, UNUL DINTRE CELE MAI APRECIATE DOCUMENTARE ALE ANULUI 2007, ARE PREMIERA IN ROMANIA

Asociația Altermedia și Infocon.ro vă invită la premiera în România a unuia dintre cele mai bine cotate documentare din 2007: „Endgame” („Joc final”), în regia lui Alex Jones. Proiecția va avea loc la Sala Union a Cinematecii Române, strada Ion Câmpineanu 21, vineri 9 mai 2008, orele 18,30. Filmul este subtitrat în limba română. Intrarea este liberă.

Documentarul include imagini video și interviuri de la reuniunea din 2007 a Grupului Bilderberg din Istanbul, Turcia, imagini realizate de către Paul Dorneanu, primul jurnalist român ce s-a deplasat la o reuniune a Grupului Bilderberg.

Alex Jones (34 de ani) este un jurnalist american de orientare paleo-conservatoare (tradiționalist și anti-autoritar) binecunoscut în țara sa și în Canada pentru opoziția vehementă față de instituțiile și organizațiile internaționale precum ONU, Banca Mondială sau Grupul Bilderberg. Jurnalist de radio, realizator al emisiunii zilnice The Alex Jones Show, transmisa în direct de peste 60 de posturi de radio din SUA, regizor, documentarist, autor a 15 documentare de lung metraj despre pericolul unei dictaturi mondiale și al instaurării unui stat polițienesc în SUA. Fondatorul unei rețele de website-uri de informare alternativă (http://www.prisonplanet.com/, http://www.infowars.com/ etc.)
Sursa: http://www.infocon.ro/

Ungurii din Har-Cov au eliminat tricolorul din sigla Postei Romane


Dan Tanasa informeaza:

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului isi exprima nedumerirea in raport cu bizara criza de identitate prin care continua sa treaca Posta Romana. In acest moment, aceasta institutie strategica a statului roman este reprezentata de mai multe sigle, in functie de sensibilitatile locale si politice. Astfel, dupa cum se poate observa mai jos, sigla agreata de site-ul oficial al Postei Romane si de oficiile postale din majoritatea judetelor tarii contine steagul Romaniei – fapt aflat in acord cu caracterul strategic al institutiei. Pe de alta parte, in judete precum Covansa, Harghita si Brasov, sigla Postei Romane apare intr-o versiune simplificata – considerandu-se oportuna vizual eliminarea tricolorului romanesc.


Reamintim ca „rebrandingul" fara tricolor al Postei Romane a fost decis de fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy in anul 2005. Ministrul a explicat faptul ca o strategie de marketing complexa impune o serie de modificari de imagine – singura modificare de imagine fiind insa eliminarea tricolorului romanesc.


In urma unui val de prosteste, ministrul Nagy s-a angajat la momentul respectiv sa regandeasca strategia de marketing a Postei Romane, luand in calcul caracterul sau de institutie strategica. Eventuala revenire asupra prezentei tricolorului romanesc in sigla Postei Romane nu pare a afecta insa institutii postale precum cele din Sfantu-Gheorghe (vezi foto de sus).
Pe de alta parte, actualul director al Postei Romane, reprezentantul BNS Dan Mihai Toader, a explicat ca eliminarea tricolorului din sigla Postei Romane reprezinta un proces firesc de aliniere la practica europeana in domeniu – practica bazata pe evitarea elementelor identitare. Faptul ca nu este asa o demonstreaza numai cateva din siglele companiilor postale nationale din Europa:



In consecinta, Fundatia Pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului solicita Postei Romane si Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor o pozitie inteligibila privind sigla institutiei. Care varianta a acesteia este cea oficiala in acest moment? Care au fost efectele campaniei publice din 2005, cand opinia publica a cerut revenirea la sigla consacrata? Are sigla un caracter variabil in functie de judet sau de organizatia civica din care provine actualul ministru al comunicatiilor? Exista o practica tacita a eliminarii tricolorului romanesc in judete precum Covasna si Harghita?

Dan Tanasa, Director Investigatii FACIAS
Contact: 0744.822.581, tanasa@facias.ro, http://www.facias.ro/

Wednesday, May 7, 2008

Noroc cu Basescu! Ambasadorul din Polonia va fi pedepsit pe masura. Cu Cioroianu si Ungureanu cum ramane?

Aici (http://victor-roncea.blogspot.com/2008/04/ambasadorul-romaniei-in-polonia-ar.html) si in ZIUA s-a scris cu revolta despre magaria sanctionarii ambasadorului Gabriel Bartas din Polonia (foto dreapta) cu doar 10% din leafa pe trei luni (1000 de euro), ca urmare a mortii tanarului Daniel Claudiu Crulic. O porcarie sinistra. Se pare insa ca Basescu a inregistrat si nu a uitat. Mama lor de pseudo-diplomati! Hai sa ne uitam la burtile si gusile lor si sa ne amintim cum a murit Crulic. Si sa ne mai amintim si de ce a fost arestat: pentru ca o casiera reclamase ca niste "romi" sunt vinovati. Si atunci au fost gasiti doi romani.
Dar cu Cioroianu si responsabilitatea lui ministeriala cum ramane? Si cu rezidentul SIE care nu si-a facut treaba si Ungureanu care raspunde si el, nu?, de neinformarea presedintelui?!

Din emisiunea de la Radio Romania Actualitati:

"Traian Basescu: (...) Presa isi face datoria, le semnaleaza, evenimentele acestea, si ele usor dobandesc caracterul de eticheta pentru toti romanii. Deci aici avem de actionat rapid si acum. V-as aminti ca la discutia pe care am avut-o, la intalnirea pe care am avut-o anul trecut, in luna septembrie, cu Corpul Diplomatic Roman, una din solicitarile exprese la adresa diplomatilor romani, fie ca erau consuli, fie ca erau ambasadori, a fost grija pentru comunitatile de romani. Am si cerut o raportare lunara de la ambasade, semnata de ambasador si de consul, cu privire la situatia grupurilor de romani aflati in strainatate. De aceea - si aici, ies putin din tema - ma surprinde masura blanda luata pentru ambasadorul nostru de la Varsovia, unde Ministerul de Externe a considerat ca trebuie sa-i dea o sanctiune de 10%, reducere de salariu pe doua luni sau trei luni. Este o copilarie, acest ambasador trebuie sa vina acasa, mai ales ca legea spune foarte clar ca ambasadorul il reprezinta pe presedintele Romaniei, nici pe ministrul de externe, nici pe primul ministru nu il reprezinta, asa ca eu voi face solicitarea ca acest ambasador de la Varsovia sa vina acasa si sa termine cu diplomatia. În rapoartele pe care mi le-a trimis lunar despre comunitatea de romani nu este mentionat cazul Crulic, ceea ce inseamna ca nu si-a facut treaba si nu a respectat o dispozitie a celui pe care-l reprezinta, pe presedintele Romaniei. (...)

Sigur, este usor sa spui: suntem toti romani, asa este, toti suntem cetateni ai Romaniei, dar avem o problema comportamentala in comunitatea de romi si va trebui sa avem curaj sa o recunoastem, sa o spunem deschis si sa actionam in consecinta, in interiorul acestor comunitati, sa ducem efortul nostru nu spre a ascunde realitatea prin programe propagandistice, sa spunem, afara, ci sa intram in interiorul comunitatii de romi, avem foarte multe institutii care se ocupa in Romania de ...

Realizator: Avem si programe, strategii.

Traian Basescu: ... romi, foarte multe strategii, participam la foarte multe simpozioane, facem foarte multe conferinte cu exponenti ai acestei minoritati, spre exemplu, dar nu stiu cati din exponentii acestei minoritati pe care ii vedem la televizor si ii vedem si foarte agresivi, cum spui vreun adevar despre comunitatea de romi, nu stiu cati dintre ei au luat un copil rom de manuta sa-l duca la scoala? Deci, trebuie sa ne dam jos fardul, sa ne privim pe noi insine si sa actionam acolo unde trebuie sa ducem banii unde trebuie.(...)

Traian Basescu: Aici nu avem decat o singura solutie, intarirea legislatiei. ªi atata timp cat respectul pentru institutii nu vine dinspre cetatean catre institutii, institutiile trebuie ranforsate legal, sa-si poata face treaba. Este inadmisibil sa vedem fenomene ca la Craiova, si nu numai la Craiova, clanurile se bat peste tot, si la Constanta... Aduceti-va aminte evenimentele de anul trecut de la Constanta, cu implicatii pana la nivelul politic local cel mai inalt. Este clar ca ne trebuie o legislatie care sa faca din institutiile responsabile cu ordinea, sa faca niste institutii care sa poata actiona in orice conditii. Altfel, riscam, in numele unei false declaratii de democratie, sa avem o crestere exponentiala a astfel de conflicte civile, daca mi-este permis sa spun, intre clanuri cu interese de tip mafiot implicate in trafic de droguri, in prostitutie, in controlul activitatilor economice a micilor agenti economici. Or acest lucru nu mai poate fi tolerat. Ne trebuie olegislatie mai puternica, care sa lase organismele statului sa-si faca treaba. (...)"
RADIO ROMANIA ACTUALITATI (6 mai, ora 10:08) - "Ziua si evenimentul".

CTP se vede... presedinte! Nu, nu de asociatie de locatari, ci de... tara. Ha, ha, ha!

Despre CTP s-a spus ca Iliescu il vedea presedintele PSD, in locul lui Geoana. Azi zbanghiul se vede in locul cucuvelei de la Cotroceni. Intr-un dialog regizat cu Cristoiu, arunca pe piata bomba ca sa dea apoi cu trompa. Ii e rau la cap, il doare mintea. Si se vede.

ANTENA 3 (4 mai, ora 20:27:26) - Emisiunea "Zig-zag" - Realizator: Ion Cristoiu

"Realizator: V-ati gandit ca, daca ati candida la presedintie, eu v-as sprijini

Cristian Tudor Popescu: Da, mi-ati spus lucrul acesta.

Realizator: Dar acum va spun si in direct, serios.

Cristian Tudor Popescu: Dumneavoastra imi spuneti si public... Ce sa va spun? Nu am vocatie pentru asa ceva. Trebuie sa stie... o calitate, pe care eu o pretuiesc la un om, deci, unu: trebuie sa stie cand sa se retraga - acesta e un sport foarte greu la romani, in general, momentul retragerii, si doi: trebuie sa stie cum ii e felul, sa fie cum ii e felul, sa nu iasa din propria lui fiinta, sa faca ce stie si pentru ce a aparut pe pamantul acesta. Or, eu nu am vocatie de politician tocmai pentru ca stiu foarte bine cum arata fisa postului de politician. Eu stiu ce trebuie sa faca un politician foarte bine, nu, fiind analist, ca si dumneavoastra, sa zicem, si stiu, tocmai pentru ca stiu foarte bine, stiu ca nu pot sa fac asta. Deci un politician trebuie..., in fisa postului lui este sa minta, domnule. Asta e o deosebire fundamentala intre politician si gazetar."


Ce gargara ordinara!

Se pregateste un cartel al OMG-urilor de media. Tovarasiile locotenent-coloneilor cu steaua rosie-n frunte

De unde pana mai an, AMP-ul, sau MMA-ul vesnic tanarului rebel Mirciulica Toma (nu mi-e prea clar cum le zice) reclama, pe buna dreptate, poate si instigat de COM, ca CRP este un Cartel al patronilor din presa, iata ca organizatia care cheltuie banii contribuabililor americani inclusiv pe "chefuri" in Spice (o carciuma catavencoasa, normal -banii se plimba "deontologic", in Familie) s-a gandit anul asta sa premieze CRP! Cu premiul "Ziarist, da cinstit". Pentru ce? Cica pentru ca a umblat la codul deontologic dupa ce cazul "Chirieac - bani de la Secu la Secu" s-a spart ca un ou in capul tuguiat al lui CTP. Si acum nu mai e voie de la CRP sa-ti promovezi afacerile daca esti ziarist si nici sa iei publicitate. Zau, mancati-as?, ca sa vorbesc pe limba lui Toma. Da' ca seful CRP era CTP, colegul milionarului sarac, ziarist si cinstit, Chirieac si el, cica, nu stia ca-si promoveaza afacerile in ziarul pe care il conducea tot el, de pe Cuirasat, cum e? Dar ca din gasca fostului Pravda/Prezent/Gandul sunt toti numai unu' si unu': de la CTP, omul-in-geaca-cu-dacie-si-ceas-de-plastic-dar-conturi-de-sute-de-mii-de-euro, care nu stia ca incaseaza de la Taher si "guzganul rozaliu" decat cand a fost dat afara, la Chirieac, deontologia in persoana si "poetul-portofel" Dinescovici (si nici Ursu nu se simte prea bine), nu mai observa "monitorizatorii" lui peste. E tare! Au ajuns sa se premieze intre ei. Acum Clubul Rechinilor de Presa e bun. Mai ales ca si-a mai tras si o suveica, dupa modelul "clasic" brevetat de Catavencu cu AMP OMG (sau ONG, cum le-o zice). Iata, gura pacatosului adevar graieste:

"Ion Cristoiu: Un lucru care m-a surprins, ati plecat de la Clubul Roman de Presa si, dupa parerea mea, s-a distrus institutia. V-ati dus, sunteti, dar nu sef, la o asociatie a jurnalistilor din Romania, da?

Cristian Tudor Popescu: Da, care a fost creata de Club aceasta asociatie."

Oemgisti, oemigisti, dar mai rasfirati baieti! Si mai respirati
...
Foto: Lucian Curelariu
"Prezent" la raport in fata Casei Scanteii

Politist si militian (dovada in foto). Mircea Toma nu se dezice.

Media Monitoringul lui Mircea Toma, una din afacerile de ONG ale catavencilor, iar s-a facut ca lucreaza la "Raportul anual" al libertatii presei. Sa mori de ras nu alta. La cat incaseaza pentru lipiturile astea din ziare, ca sa se produca doar jumatati de adevaruri, adica minciuni fardate, cred ca o sa ma vad nevoit sa semnalez la Washington ca banii familiei mele si ai altor contribuabili americani se scurg pe sticlele lui Toma de la Vama Veche (alta afacere "ongista" gretoasa marca catavencii). Sa ramana cu banii lui Soros. Nu le ajung? Si Toma oare nu e la varsta pensionarii? Uite: sa ia exemplu de la alti brontozauri ca el: SRS, Nistorescu, CTP, Chirieac, etc. Sau astia-s mai mari in grad ca el si de-asta au fost lasati la vatra?...
Ma mir ca au bagat in "raport" scandalul cu SRS (vezi mai jos)... Pentru ca a fost prea public. Dar datoria lor, daca vor si ei, recrutii lui Toma, sa fie niste catelusi la ros de os pe langa noi, "cainii de paza", atunci sa descopere si sa-i apere pe cei fara protectie. Eu n-am nevoie de textele lor rasuflate. Si anul celalalt, cand ne-a atacat securistic Ungureanu, au reactionat cu viteza si dara limacsilor, si cu "empatie" pentru "angajatii MAE", pentru ca apoi, cand a intervenit RSF (la solicitarea altcuiva) sa sanctioneze din varful buzitelor ministerul. Anul trecut, destui jurnalisti au fost amenintati sau eliminati din diverse publicatii, fara sa aiba nici drept de apel, nici vre-un "monitorizator" sa-i apere. In schimb, situatia creata de "saracii" anarhisti popo-teribilisti sado-masochisti cercelo-limbisti - un caz minor si chiar cretin, de ambele parti -, e subiect principal al adulatorilor extremei-stangi de pe langa Catavencu. Iar nu stu' cum, da' la fata locului, si in hala tovarasilor anti-NATO si pe la si in sectia de politie, s-a aflat toata "echipa de soc" a AMP. De la bunicutul Toma necredinciosul la sotie si toti nepoteii "raportori". Da-o in ma-sa de treaba!



2.3. Presiuni ale autoritatilor. Presiuni politice si economice


(...)Pe 19 aprilie, organizatia Civic Media, condusa de jurnalistul Victor Roncea, se
alatura unui apel în favoarea presedintelui Traian Basescu semnat de mai multe organizatii
neguvernamentale. Apelul era lansat chiar în ziua suspendarii presedintelui de catre
Parlamentul României, eveniment catalogat de semnatarii apelului drept o “veritabila
lovitura de stat” care ar fi urmarit ca „prin suspendarea Presedintelui României,
pârghiile statului român sa fie preluate de grupuri de interese politico-economice”.
Pe 20 aprilie, Roncea a fost înstiintat de Sorin Rosca Stanescu, directorul
cotidianului Ziua, ca i se pune în vedere sa paraseasca redactia ziarului în urma semnarii
apelului pro-presedinte care continea puncte de vedere diferite de politica editoriala a
ziarului. Conform declaratiilor lui Roncea, acestuia i s-a solicitat depunerea demisiei „ca
solutie a despartirii‚ fara scandal' si cu eventualitatea angajarii într-un alt ziar din cadrul
Trustului SOV, unde se joaca sceneta sustinerii lui Traian Basescu, respectiv ‚Cotidianul'...
Mi s-a comunicat ca daca nu ma voi supune voi fi oricum în imposibilitatea de a mai
practica jurnalismul pentru ca pe piata media functioneaza o întelegere secreta a
'Cartelului oligarhilor de presa'. Pentru ca nu dadeam semne de ‚întelegere' am fost pus la
index în redactie iar articolele mi-au fost cenzurate, cele publicate fiind supervizate
înainte personal de catre Rosca Stanescu. Ulterior, când nu am dat curs invitatiei de a-mi
da demisia ‚de buna voie', mi s-a comunicat prin intermediari ca avocatii ziarului ma vor
obliga sa parasesc ziarul”.
Punctul de vedere al lui Victor Roncea a fost publicat integral în paginile ziarului
Ziua, fiind urmat de un raspuns al lui Sorin Rosca Stanescu, în care acesta face publice
motivele conflictului. Printre acestea este mentionata implicarea tot mai activa a lui
Roncea în activitatile Civic Media în detrimentul celor de la ziar, precum si lipsa unei linii
de demarcatie între aceste doua activitati, ceea ce a adus prejudicii de imagine ziarului
Ziua. „I-am comunicat lui Roncea ca, în mod normal, ar trebui sa ne despartim. Si l-am
rugat sa se gândeasca daca nu cumva e bine sa se consacre o vreme activitatii Civic Media.
Când mi-a raspuns ca, în aceste conditii, nu ar câstiga suficient de multi bani, i-am spus ca,
eventual, pot interveni la un alt ziar, unde ideile sale s-ar afla într-un mai mare confort cu
ideile celorlalti”.
În cele din urma, conflictul a fost stins, Roncea continuându-si activitatea
editoriala în cadrul redactiei Ziua. (...)

Finantatori:
Open Society Institute
Ambasada Statelor Unite la Bucuresti
(Hello, wake up, US Emb!)
Inca un raport na turbinka. Poate ultimul.
(na, ca le-am facut si reclama)
PS: Le raman recunoscator tuturor celor care m-au sustinut atunci, in cazul conflictului cu SRS; organizatii neguvernamentale, colegi din presa sau simpli cititori si in special Conventiei Organizatiilor de Media (inclusiv AMP si CJI), ca si altor doua persoane

Tuesday, May 6, 2008

Sunt putin plecat (vorba unui prieten - cu totii suntem putin plecati)

Sunt de o saptamana in SUA si n-am avut cand sa postez nimic.

Timpul trece ingrozitor de repede aici, cu programari la minut.

Parca intreaga coasta de Est se invarte mai repede in jurul pamantului.

Pregatim ceva, pentru Romania, la Washington, in curand.

O sa va tin la curent.

In tot cazul, stiti vorba - daca vrei, gasesti timp.

Asa ca in week-end am dat curs unei invitatii la un Safari unde - surpriza! - am gasit o groaza de cunostinte de prin Romania.

Iata-le mai jos:


Tariceanu si Guvernul lui, tot mai la fund

UDMR , asisderi

Parlamentul

Blaga, in viziunea lui Basescu

Candidatul inexistent

Electoratul feminin

Electoratul masculin

Presarii de duzina

Ziaristii independenti, in Romania

Secu (cea de azi)

Iliescu (oriunde l-ai pune, tot in drum iti sta)

Patriciu (bine ingradit)

Vantu (puternic, dar tot in cusca)

Basescu