Pages

Sunday, August 30, 2009

CAMPANIA ANTI-CIP IN BASARABIA. Miscare de protest a credinciosilor basarabeni: TOACA anunta Drumul Crucii si manifestare in Chisinau pe 4 noiembrie

Cui îi convine ca creştinii ortodocşi să fie impuşi să trăiască în ceartă cu conştiinţa lor religioasă sau, atunci când o urmează, să fie marginalizaţi şi trecuţi la categoria a doua de cetăţeni în propria ţară?
Nu vom vorbi aici despre impactul nefast al codurilor de identificare asupra vieţii personale a omului şi asupra libertăţii sale religioase. La această temă am publicat mai multe materiale şi vom reveni în continuare.
Problema zilei constă în faptul că cei care au conştientizat deja pericolul codului şi doresc să se debaraseze de el se ciocnesc de zidul legislativ şi birocratic existent la noi. Se impune întrebarea: cui îi convine ca creştinii ortodocşi să fie impuşi să trăiască în ceartă cu conştiinţa lor religioasă sau, atunci când o urmează, să fie marginalizaţi şi trecuţi la categoria a doua de cetăţeni în propria ţară?
Se poate, totuşi, de trăit fără de cod în Republica Moldova? Se poate. Mărturie a acestui adevăr sunt cei circa 400 de creştini ortodocşi întruniţi pe 25 iulie în incinta Uniunii Scriitorilor din Chişinău pentru a-şi pune în discuţie problemele stringente: imposibilitatea plecării peste hotare pentru închinarea la locurile sfinte sau pentru vizitarea rudelor (Formularul nr. 9 - unicul document fără cod din ţară - nu prevede aceasta), imposibilitatea întocmirii actelor de vânzare-cumpărare, imposibilitatea înregistrării nou-născuţilor fără de cod ş.a.
Cum e să trăieşti fără de cod în Republica Moldova? E foarte dificil. Acest lucru l-au confirmat într-un glas participanţii la întrunire. Exemple concrete în care creştinii fără de cod se pomenesc în situaţii fără de ieşire şi sunt nevoiţi să caute cele mai neverosimile soluţii au povestit părintele Veaceslav de la Tudora, Ştefan-Vodă (vizavi de imposibilitatea primirii documentului fără de cod care certifică naşterea), şi creştina Ala Alexeionoc din Vadul lui Vodă (cu privire la nocivitatea vaccinurilor şi la presiunile nelegitime de impunere a lor) ş.a.
Dintre persoanele oficiale solicitate de creştini pentru a clarifica unele aspecte ale (supra)vieţuirii fără de cod au dat curs invitaţiei doar dna Angela Chirilov, şef al Direcţiei Asistenţă Socială a Ministerului Protecţiei Sociale, Familiei şi Copilului, şi dl Ruslan Ciobanu, director al Întreprinderii de Stat „Registrul Animalelor", afiliate Ministerului Agriculturii. Aceştia, dincolo de retorică, s-a dovedit că au venit cu ... mâna goală. Adică fără de vreun mecanism de lucru pus la punct care ar ţine cont de convingerile religioase şi de necesităţile creştinilor ortodocşi. E adevărat că cei prezenţi, care ca şi cum ar fi străini, ca şi cum nu ar exista la ei acasă, s-au ales cu promisiuni a căror îndeplinire o vom monitoriza în paginile ziarului nostru: dna Chirilov a anunţat că până la finele anului se vor perfecta documentele în baza căror posesorii Formularului nr. 9 vor putea beneficia de ajutoare sociale, iar dl Ciobanu a făcut publică intenţia de a înainta în legislativ iniţiativa conform căreia, la cerere, va fi posibilă evidenţa fără de cod a animalelor.
Situaţia creştinilor ortodocşi care au refuzat codul (antihristic) personal de identificare, devine tot mai dificilă. Căci factorii de decizie, cu toate că problema s-a ridicat în repetate rânduri, nu vor sau nu sunt în stare s-o pună în discuţie şi s-o rezolve. De aceea participanţii la întrunire au convenit asupra organizării unei acţiuni de protest pe 4 noiembrie, 2009, în faţa Parlamentului.
Problema vieţii fără de cod, vor sau nu vor guvernanţii opaci la convingerile religioase ale propriului popor, există. Şi, într-o ţară care se vrea aliniată la standardele moderne, ea nu poate fi trecută cu vederea, cerând o soluţionare echitabilă. Cu atât mai mult cu cât este vorba de creştinii ortodocşi care constituie majoritatea covârşitoare a cetăţenilor ţării.
Această luptă nu este uşoară, fiindcă este pentru păstrarea identităţii creştine şi împotriva sistemului antihristic, ce tinde să înghită toată lumea. Iar fără ajutorul Bunului Dumnezeu nu poate exista nici o izbândă. De aceea trebuie să stăruim cât mai mult în rugăciune şi în post. De aceea s-a şi întreprins Drumul Crucii pe perimetrul Moldovei, drum de rugăciune continuă şi de osteneală în numele Domnului.
La protestul ce va avea loc la Chişinău pe 4 noiembrie 2009, sunt datori să vină creştinii din toată ţara. Fiecare dintre noi are propria responsabilitate faţă de Dumnezeu şi să nu creadă cineva că problemele lui vor fi rezolvate de alţii.
Toţi cei care nu vor să-L trădeze pe Hristos şi să-l primească pe antihrist, toţi cei care nu vor să intre în lagărul electronic global, să vină pe 4 noiembrie la Chişinău şi să-şi mărturisească credinţa, cerându-şi drepturile ce li se cuvin în propria ţară.

Departamentul Juridic al ACOM
"Fericita Maică Matrona"

No comments: