Pages

Wednesday, May 13, 2009

MASCA LUI PURIC. O alta fata a "Maestrului" Dan Puric. Cine si ce vrea la Rapa Robilor de la Aiud, locul de drept al Manastirii Sfintilor Inchisorilor

BLESTEMUL AIUDULUI. Parintele Justin Parvu pune capat initiativelor actoricesti de la Rapa Robilor. La cinci luni de la Apelul Parintelui, Puric tace

"Nu poate interveni nimeni care sa profite de pe urma sacrificiului lor, pentru ca este blestemul lui Dumnezeu peste tot cel care ar cauta sa deranjeze acest scop maret al eroilor nostri din Aiud. Nu se poate!"
Manastirea Sfintilor Inchisorilor
Discutiile purtate pana acum, oarecum in surdina, despre proiectul Parintelui Justin Parvu, al Manastirii Sfintilor Inchisorilor de la Aiud, si interferenta de netolerat a actorului Dan Puric, au capatat rapid, la nivelul internetului dar si al zvonisticii si dezinformarii profesioniste, o tenta de conflict diversionist. In loc sa se discute concret, despre ce face Puric la Aiud, tabara vrajita, a celor care au inca incredere in el, a sarit, aproape cu o nota sectara, la gatul celor care au avut incredere in el, pana acum, fara sa mai analizeze faptele: incalca sau nu "Maestrul" cuvantul Parintelui.
Mai grav, multi dintre cei care se pretind traditionalisti, nici macar nu s-au obosit sa afle care este parerea Parintelui, care este Adevarul, inainte de a arunca cu pietre in cei care o stiau deja, in cei care stiu mult mai multe decat ei.
In acest timp, din divizia falsilor ortologi - a pretinsilor reprezentanti ai unei drepte imaginare, personaje fade cumparate de mult, cu catel si cu purcel, active la vorbe pasive la fapte -, unii s-au facut ca nu stiu nimic iar altii au prezentat, ca intotdeauna, doar o jumatate de adevar despre sfintirea de la Aiud, defasurata pe 27 aprilie de catre IPS Andrei Andreicut la cererea si in prezenta actorului Dan Puric. O jumatate de adevar, adica o minciuna plina.
Despre aceasta vorbeste, iata, definitoriu, Parintele Justin Parvu: "Cu durere va spun ca eu nu am fost instiintat cu privire la aceasta sfintire, despre care am aflat ulterior. Sfintirea aceasta a fost foarte surprinzatoare pentru mine si mi se pare o lipsa de respect, fata de cei care au suferit in inchisori si mai pot da inca marturie... Cu multa durere suport aceasta jignire care este adusa martirilor si eroilor nostri de altadata... Aud insa acum ca nu se mai doreste construirea unui complex monahal, ci a unui centru memorial. Domnul Puric trebuie insa sa inteleaga ca noi aici lucram pe o conceptie pur crestin-ortodoxa, fara influente straine cultului nostru bisericesc, fara vreun amestec de orice alta natura in afara vietii liturgice bisericesti, monastice care se va dezvolta pe viitor... De aceea, am sa fac tot posibilul ca acest centru cultural sa nu fie in incinta manastirii, ci undeva in afara, pentru ca cele doua lucrari sunt diferite si nu este cuviincios a strica linistea monahala cu zarva si duhul unei astfel de institutii straine de ortodoxie." Integral, in interviul despre ultima dorinta a Parintelui Justin: Manastirea Sfintilor Inchisorilor, aparut la exact 61 de ani de la arestarea sa si la exact 45 de ani de la eliberarea sa, tot intr-o zi de 14 mai, dupa 16 ani de temnita comunista, data devenita azi Ziua de praznuire a Sfintilor Inchisorilor.
Este asadar mai mult decat o datorie necesitatea de a va prezenta si o alta fata a actorului Dan Puric. Voi incerca asadar cel putin sa aduc putina lumina sub masca sa de "marturistor". Dar, spre deosebire de "ortologii" numiti, eu nu voi spune "Ex Oriente Lux". Ci o voi aduce din Muntii Neamtului si din surse publice, dar mai greu de vazut de catre cei prea obisnuiti cu ochelarii de cal.
In primul rand, in ce priveste proiectul, cred ca "Viziunea Puric" (stanga sus, alaturi de o moschee) vorbeste de la sine.
Si acum, sa vedem cine sunt sponsorii "Intreprinderii Puric" si caror organizatii mai apartine talentatul actor.
Mai nou, actorul Dan Puric a trecut de la "Omul frumos" la "omul banos", in sensul ca reprezinta "Imaginea Bancii Comerciale Carpatica". No comment.
Acum, o alta imagine (admirati sigla):

Putina istorie: In 1972 un raport al unui club misterios de care nu auzise nimeni a fost publicat si a socat lumea. Raportul vorbea de colapsul spre care se indreapta civilizatia si nu era scris de membrii vreunei secte ci de niste oameni de stiinta foarte cunoscuti si apreciati ce isi bazau afirmatiile pe analizele facute cu noua, pe atunci, unealta moderna, computerul. Nu era vorba de un grup de cercetatori dintr-un domeniu restrâns ci de un grup de oamenii din domenii stiintifice diferite, unii cu premiul Nobel in buzunar.
"Limitele Cresterii" era numele raportului si pe lânga soc a provocat o unda de oroare in toata lumea. Cu putin timp inainte de prima criza petroliera (1973) raportul aducea mesajul ca lumea se indreapta spre dezastru din cauza cresterii necontrolate a populatiei, expansiunii industriale, declinului de resurse naturale, distrugerii planetei si in final lipsei mâncarii.
Studiul se baza pe un model, o simulare, un program, o reprezentare matematica a variabilelor principale din lume si a interactiunilor lor dinamice, reprezentare cunoscuta ca modelul WORLD III. Lumea care anticipeaza WORLD IV - Era Tehnotronica. Lumea controlului total, a dictaturii biometrice, redata succint in THE TECHNOTRONIC ERA de Zbigniew Brzezinski, membru fondator al Comisiei Trilaterale, membru de frunte al Consiliului pentru Relatii Externe (CFR) si al Grupului Bilderberg, artizan al instalarii lui Barack Obama la Casa Alba. Vezi VIDEO - Brzezinski on CFR, Bilderberg, and Trilateral Commission.

"Futurologul" Brzezinski a dezvoltat temelia necesitatii unui nou sistem - a unei "Noi Ordini Mondiale" - in cartea sa "Between Two Ages: America’s Role in the Technotronic Era". Conform conceptiei sale si a grupurilor din care face parte, omenirea a trecut prin trei mari etape de evolutie, si in prezent se afla la jumatatea celei de-a patra si ultima etapa. Prima dintre ele a descris-o ca fiind Religioasa, combinand un ceresc “universalism oferit de acceptarea ideii ca destinul omului se afla esentialmente in mainile lui Dumnezeu” cu pamanteasca “ingustime derivata din masiva ignoranta, analfabetism, si o viziune limitata la mediul imediat inconjurator.”
A doua etapa a fost Nationalismul, punand accentul pe egalitatea crestina in fata legii, care a “marcat un alt gigantic pas in redefinirea progresista a naturii si locului omului in lumea noastra.” A treia etapa a fost Marxismul, care, spune Brzezinski, “reprezinta o mult mai vitala si creatoare etapa in procesul de maturizare a viziunii universaliste a omului”. A patra si finala etapa este Era Tehnotronica a lui Brzezinski, sau "idealul rationalismului umanist pe scara globala" – rezultatul trasformarilor evolutionare american-comuniste. [Nota: Brzezinski, Zbigniew, Between Two Ages: America’s Role in the Technotronic Era (New York: Viking Press, 1973), p. 246. Vezi si Comisia Trilaterala: Uzurparea suveranitatii (I) AlterMedia România]

"Misteriosul club", care a comandat si lucrarea lui Brezinski, este The Club of Rome - Clubul de la Roma, al carui motto este, pentru cei mai putin "cunoscatori": "Gandeste global, actioneaza local". Din Clubul de la Roma fac parte doar doi romani: ca membru de onoare, Mircea Maliţa, academician si diplomat comunist, fost preşedinte in tinerete al UNSR (Uniunea Naţională a Studenţilor din România), organizaţie de masă a Partidului Comunist, până la reunirea tuturor organizaţiilor de tineret în UTM, si, ca membru plin, Mugur Isărescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, singurul demnitar neschimbat din functie in ultimii 20 de ani (cu exceptia intermezzo-ului cand a fost premier) si singurul membru roman al Comisiei Trilaterale, mentionata mai sus (vezi sigla in dreapta).


Mugur Isarescu este ca atare si presedintele Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma ARCoR. Lista celor 80 de membri ai ARCoR, personalitati dar si personaje extrem de ciudate, ca sa nu zic controversate, o gasiti aici: http://www.clubofrome.ro/organisation/index.html (cu voia lor, ultimul pe lista, Dan Voiculescu!). Va recomand sa o parcurgeti cu atentie ca sa intelegeti mai bine cine "conduce" Romania...
Secretar General al aspirantilor Clubului de la Roma din Bucuresti este Calin Georgescu. Calin Georgescu este acelasi personaj cu care actorul si interpretul Dan Puric s-a prezentat la "printul" Radu Duda, oficial, in ultimul timp, de un numar important de ori: JURNAL DE PRINTZ: Dan Puric in cartile "princiare" ale lui "Radu Duda de Romania" .
O activitate principala a ARCoR, finantata si de Guvernele Romaniei, este, inca din 1999, asa-numita "Strategie nationala pentru dezvoltare durabila" (foto stanga).

Prin 2008 s-a si finalizat: http://strategia.ncsd.ro/. Pentru aceasta s-a creat si National Centre for Sustainable Development (totul se petrece in engleza cu acest ARCoR - foto dreapta) - Centrul National pentru Dezvoltare Durabila (CNDP), sub pulpana Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
Componenta Grupului de Redactare a acestei Strategii este, conform mapelor prezentate cu ocazia lansarii, urmatoarea: 1. Adrian Curaj, 2. Adrian Turek, 3. Alexandru Badescu, 4. Angheluta Vadineanu, 5. Aureliu Leca, 6. Bogdan Andreescu, 7. Calin Georgescu, 8. Dan Barna, 9. Dan Puric, 10. Dragos Jaliu, 11. Elena Teodoreanu, 12. George Ionescu, 13. Gheorghe Mencinicopschi, 14. Gheorghe Onut, 15. Gheorghe Zaman, 16. Ionut Purica, 17. Letitia Zahiu, 18. Madlen Serban, 19. Moise Guran, 20. Petre Sabadeanu, 21. Razvan Buzatu, 22. Serban Sturdza, 23. Sergiu Celac, 24. Silviu Negut, 25. Valentin Lazea, 26. Vasile Ghetau, 27. Vladimir Alexandrescu.

Interesant, nu? Ati fi zis ca micutul actor de la Nr 9 e si strateg durabil? Nu v-ati plictisit pana acum, sper...

La "Team"-ul CNDP - Echipa, adica - il gasim, primul pe lista - ati ghicit! - pe Calin Georgescu, "Executive director and representative of UNEP National Committee for Romania" si, Nr 2, pe Sergiu Celac, "Ambassador, Senior Advisor". UNEP este Programul de Mediu al Natiunilor Unite, in cazul in care va intrebati.
Parteneri ai Centrului, evident, ARCoR, UNEP, Academia Romana, Fundatia Universitarea a Marii Negre, Institutul International pentru Dezvoltare Durabila si, nu in ultimul rand, Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare - http://www.ipid.ro/ - IPID.

IPID "este un forum de idei, o intalnire de minti si experiente pentru rezolvarea problemelor vitale ale societatii romanesti", aflam de la Directorul Executiv al Institutului - poate ati ghicit, din nou - Calin Georgeeescuuu!

Printre membri IPID, institut infiintat in 2006, ii gasim, printre altii, pe actuala ministreasa distructiva a Educatiei, Ecaterina Andronescu, Daniel Daianu (fost presedinte IPID, 2007, candidatul lui Andrei Plesu pentru diverse functii politice, fost ofiter al Securitatii, cu ambii parinti ofiteri de rang inalt ai DIE), Mugur Isarescu, Mircea Malita si... Dan Puric.

Anul 2006 marcheaza, de altfel, si inceputul ascensiunii publice spectaculoase a lui Dan Puric, bine mediatizata mai ales in ultima perioada. Neindoios, bazata pe merite si emotii artistice reale, ceea ce poate ridica intrebarea in ce masura actorul Puric s-a lasat manevrat de regizorul Puric si apoi a crezut sincer in ce face oratorul crestin Puric si, pe la spate, strategul Puric, pana cand a descoperit "cine suntem" si a fost preluat si "ridicat" la nivelul de "om frumos", ditamai "Imagine de Banca Comerciala", chiar pe scena Ateneului Roman.

Parteneri IPID sunt cam aceiasi: Academia Romana - http://www.acad.ro/, Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma - http://www.clubofrome.ro/, Fundatia Universitara a Marii Negre, Institutul Bancar Roman - http://www.ibr-rbi.ro/, Centrul National pentru Dezvoltare Durabila - http://www.ncsd.ro/. Ei intre ei.

Dintr-o relatare din 2006 a portalului Euractiv.ro, un fel de partener media al IPID, aflam: "Noul 'Institut de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare' isi propune sa ajute la reprofesionalizarea Romaniei. Dupa ce au asistat la 16 ani de tranzitie, cateva personalitati de prima mana in domeniul lor de activitate vor sa elaboreze politici pentru guvernari mai eficiente."

De pe acelasi portal aflam ca, in 2007, Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID) si Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma (ARCoR) au dat publicitatii concluziile dezbaterii publice cu tema "Schimbari Climatice. Energie. Protectia Mediului". "Aceste concluzii vor constitui baza viitoarei Strategii de Securitate Energetica a Romaniei si vor tine cont de cerintele de protectie a mediului, ale Uniunii Europene", scrie Euractiv.ro.

Din 2008, IPID trece de la simple strategii la "coagularea elitelor" si lanseaza volumul "Reprofesionalizarea Romaniei - un raport care ofera cateva solutii pentru iesirea din criza si dezvoltarea durabila a Romaniei". Trecerea accentului de la "cine sunt" catre "ce stiu sa fac" si "formarea elitelor profesionale", se afirma intr-o relatare a aceluiasi portal, Euractiv. Interesanta "coincidenta" de concept - "cine sunt" - cu titlul celebrei carti a actorului strategic Dan Puric - "Cine suntem".

Prezent la lansarea Raportului, Dan Puric, actor si membru in Consiliul Director al IPID, afirma : "Aceasta profesionalizare a Romaniei presupune 'atitudini' - (nota mea: iarasi o ciudata coincidenta de nume). Romanul nu coaguleaza in jurul unui pachet de legi, ci in jurul unei stari de spirit". Mai mult, "trebuie creat un camp de competenta pentru scoli, de orice natura ar fi ele", a precizat Puric. "Problema consta in discrepanta dintre potentialitatea uriasa pe care o avem si campul de manifestare pus la dispozitie pentru exprimarea ei", a conchis el, inainte de a-i preda microfonul presedintele PSD, Mircea Geoana, care a atentionat asupra problemei tinerilor care studiaza sau profeseaza in universitati occidentale si care sunt respinsi sau nu gasesc un loc de profesor la universitatile din tara.

Institutul si-a prezentat recent ultimul Raport la Academia Romana, prin gura "PRINTULUI" DUDA, care a venit insotit de Dan Puric si de alte personalitati importante, cum ar fi dr Pavel Chirila, dupa cum se poate vedea in VIDEO si foto din Ziarul Lumina

De pe siteul IPID aflam ca acelasi Calin Georgescu este secondat de... acelasi Sergiu Celac. Despre Sergiu Celac se pot scrie multe: de la faptul ca a fost singura fiinta alaturi de Ceausescu in caleasca in care acesta se afla impreuna cu Regina Marii Britanii pana la faptul ca a fost primul Ministru de Externe instalat de Ion Iliescu si FSN in decembrie 1989. Sergiu Celac mai este si fratele Marianei Celac. Dar cine este Mariana Celac? Sa aflam dintr-o ancheta mai veche: Pai, pe langa faptul ca este membra fondatoare a GDS, si fosta propagandista pentru Ion Iliescu inainte de 1989, ea mai este si fosta sotie a lui Mihai Botez. Despre Mihai Botez, puteti auzi destule. Ce stim sigur este ca a fost prima alegere a lui Ion Iliescu pentru pozitia de ambasador al Romaniei la ONU si apoi in SUA, in timp ce Sergiu Celac a fost primul ministru de Externe al Guvernului FSN si, apoi, timp de sase ani, ambasador in… Marea Britanie. Sergiu Celac nu a fost insa, inainte de 1989, numai traducatorul lui Ceausescu in timp ce se plimba in caleasca cu Regina, la Londra. Despre Sergiu Celac orice apropiat al serviciilor de informatii o sa-si spuna parerea destul de transant: agent al Moscovei; poate cel mai batran kaghebist din structurile actuale. Tatal lui Sergiu si al Marianei a fost de altfel primul prefect al Craiovei in perioada sovietizarii si apoi, membru al Comitetului de Stat al Planificarii. Simpatia lor pentru Ion Iliescu venea, asadar, pe linie de serviciu. De altfel, fidelitatea membrilor GDS - majoritatea dintre ei nomenclaturisti comunisti si kominternisti – fata de Iliescu-KGB a fost aratata si in anul 2000 cand au lansat “Apelul pentru democratie” rezumat prin imboldul tovarasesc “Votati-l pe Iliescu!”.

Ilegalistul Celac era prieten cu ilegalistul Tismaneanu si ambii provenea din acelasi loc. Stefan Andrei, fostul ministru de Externe al Romaniei indepartat de Elena Ceausescu, afirma despre ce li s-a cerut acestora dupa moartea lui Stalin: "Sa aleaga: ori Romania, ori Rusia! Si asa s-a intamplat si cu Tismenitki. Acum, toti ilegalistii au ramas pro-sovietici. Si aschia nu sare departe de trunchi... Al­tul, la fel: tatal lui Celac, primul mi­nistru de Externe pus de Iliescu chiar in '89. Agent sovietic. Numele lui e de fapt Cealik, e pe jumatate gagauz. Are si o sora, Mariana, pe care o intindeau colegii mei de la "Scanteia Tineretului" pe sus, deasupra Cofetariei "Albina", unde aveam sediu atunci... El era ofiter in Armata Romana. Nevasta-sa era cel putin pe jumatate evreica. Erau in agentura. Si-atunci, guvernul lui Armand Ca­linescu l-a trimis din Basarabia la Perisor, langa Craiova. Cand au venit trupele sovietice si apoi comunistii, la 6 martie 1945, l-au pus primul prefect de Dolj, al Craiovei." Vezi VIDEO - Stefan Andrei despre Sergiu si Mariana Celac ... si Iliescu in pat cu Elena: ZIUA.


Acum, ce sa-i faci?, domnul Celac este coleg cu domnul Puric si co-autor al Strategiei care ne va trimite pe culmile fericirii in 2030. Ciudat, totusi, ca nu apare nimic despre cipuri in aceasta Strategie. Poate de aceea nici nu vorbeste despre ele actorul, interpretul, regizorul si strategul Puric...
Iata ce mai aflam despre creatia mai putin cunoscuta a lui Puric, dintr-o relatare a revistei Eu.Ro.Com de la inceputul acestui an:
"Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei pina in 2030 exista si, mai mult, va fi cu siguranta implementata. Pentru Romania documentul reprezinta coloana vertebrala a dezvoltarii in urmatoarele doua decenii. Putini stiu insa ca Strategia este rezultatul unui proces complicat de colaborare, consultare si redactare coordonat de Centrul National pentru Dezvoltare Durabila, iar editorul textului final, dupa luni de dileme si dispute, este diplomatul Sergiu Celac." Hopa!, deci Celac e traducatorul lui Puric, ca nu mai inteleg nimic!
Iata ce ne spune Serghei Cealik, profetul din Comrat, vicepresedinte al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma si "Senior Advisor" al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila, colegul "apostolului" Dan Puric SRL: "Strategia este construita pe trei orizonturi de timp: 2013, 2020 si 2030. Pentru fiecare orizont ne-am straduit sa gasim o formulare succinta a obiectivelor centrale, care sa fie pe intelesul tuturor. Obiectivele strategice pe orizonturi de timp au format subiectul principal al discutiilor noastre cu ministerele si specialistii. Interesant este ca aceste obiective au trebuit sa fie corectate in sus, nu in jos, deoarece erau sub potentialul real al tarii. Ne dorim ca pina in anul 2013 sa incorporam principiile dezvoltarii durabile in toate politicile publice si legislatia romaneasca. In 2020, la incheierea urmatorului exercitiu bugetar pe sapte ani al UE, ne vom apropia, la majoritatea indicatorilor, de media europeana. Iar in 2030 vom atinge principalii indicatori ai dezvoltarii din Uniunea Europeana, depasind in unele sectoare media. Vorbim de media de atunci a Uniunii. " Bine-bine, si cu cipurile? Nimic-nimic?



Si, ca sa nu-l lasam mai prejos pe prietenul domnului Puric, domnul Georgescu, sa-i publicam, totusi, prezentarea laudativa, din aceeasi Revista a Comunitatilor Locale si regionale din Romania:

"In vacarmul creat de agitatia politica, se intimpla adesea sa trecem cu vederea initiativele importante si oamenii care muncesc pentru o viziune a Romaniei, ca natiune independenta si ca stat european. Calin Georgescu este un astfel de profesionist care, fara sa fie in prim-planul scenei publice, si-a dedicat intreaga activitate dezvoltarii durabile si are un optimism debordant in ceea ce priveste destinul nostru national. Pasionat inca de la inceputul activitatii sale de protectia mediului si dezvoltarea durabila, Calin Georgescu si-a construit cariera identificindu-se pe deplin cu domeniul in care activeaza. Centrul National pentru Dezvoltare Durabila (CNDD), agentie de implementare a Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), amplasat in zona veche a Bucurestiului, este locul in care managerul si echipa sa isi desfasoara activitatea, aplicind in Romania programul Agenda Locala 21 (sau Planul Local pentru Dezvoltare Durabila), adica acel plan de actiune pentru administratia locala, pentru secolul al XXI-lea, care combina in mod obligatoriu dezvoltarea economica cu componenta sociala si cea de protectie a mediului.

Calin Georgescu este un om care nu vorbeste mult despre sine. Proiectele il reprezinta, ele spun cine este, care sint viziunea si solutiile sale la provocarile mileniului trei, intr-o Romanie europeana, dar din ce in ce mai sufocata de inertie, nepasare civica si lipsa de actiune politica. Preocuparea pentru protectia mediului este punctul din care a pornit totul, studiile de inginerie a mediului in tara fiind completate de specializari in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, de un doctorat in pedologie si mai ales de activitatea din cadrul retelei ONU, incepind cu 1996. Fiind director executiv al unei recent lansate initiative a elitei stiintifice romanesti - Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare -, manager de proiect pentru Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, precum si secretar general al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, se poate spune ca are o cariera exceptionala si - mai mult decit atit - intr-un domeniu de care depinde evolutia nationala."

Voi reveni, pentru cei mai naivi, cu amanunte despre ce vor aceste "elite" cu acest popor, ortodox, si rolul actorului si interpretului Dan Puric in toata aceasta "lucrare".

Pana atunci, aflati mai jos cine se mai ocupa de "dezvoltarea durabila a Romaniei":


Vezi si

PERSONA non principe Radu Duda, actorul preferat al lui Dan Puric, despre "locul naşterii Domnului, de la Nazareth..."

DAN PURIC si RADU DUDA: doi actori grabiti. De la ortodoxie la "imaginea Bancii Comerciale Carpatica". De la actorie la falsul titlu de "print". VIDEO

DAN PURIC: un actor si un vorbitor extraordinar. In rest, "Off Broadway": "Nu poti trada un crez cu Dumnezeu"

"PRINTUL" DUDA, insotit de Dan Puric si alte personalitati, la Raportul "Institutului de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare", de la Academie

JURNAL DE PRINTZ: Dan Puric in cartile "princiare" ale lui "Radu Duda de Romania"


INCEPUTUL DVD-ului "Alegeti cu Dan Puric" - NO COMMENT

PARINTELE ARSENIE PAPACIOC despre proiectul Puric de AIUD: "Centru cultural nu mai e si manastire". P JUSTIN PARVU: "O manastire este incontestabila"!

APOLOGETICUM: "Lovitura" de teatru pe "scena" Aiudului. Dan Puric in dublu rol: Faust si Mefisto

14 comments:

Goran said...

Sincer imi pare rau de el.Chiar era un om extraordinar, dar banul si faima au inceput sa-l domine.La Aiud ies din pamantul sfant moastele sfintilor martiri din care curg mir.Nu-l lasati sa-si bata joc de lucruri sfinte!

Doamne ajuta!

Eminescu said...

De ce nu-si fac Templu la Ateneu?! Nu le mai ajunge?! Trebuie sa ne spurce si martirii?! Poate ma reped acum in ei...

Anca said...

Extraordinar! Isarescu in Comisia Trilaterala?? Responsabilul cu 'pusculita' Romaniei timp de douazeci de ani?? Banuiam ca are un spate si probabil si vreun grad, de a rezistat atita timp, dar nu mi-am imaginat ca este infipt chiar atit de sus....
Cind si cum au patruns oamenii acestia la virful piramidei politice in timp ce noi dormeam linistiti somnul 'libertatii'? Cine i-a impins si cine i-a sprijinit? Totul este din ce in ce mai complicat si intrebarile se inmultesc. Cine a stiut in '89 sa-i arda dosarul lui Daniel? Cine si de ce l-a chemat din Elvetia inca din '88 de la Institutul ecumenic de la Bossey unde era angajat bine-mersi? (Institut fondat de Consiliul Mondial al Bisericilor (!!) si al carui director este astazi un preot ortodox roman). Cit de vechi sint planurile in ce priveste tara noastra? Spre ce deznodamint sintem impinsi? Ma tem ca daca nu ne raspundem curind la aceste intrebari n-o sa mai avem cale de intoarcere.

Anonymous said...

Multumesc Victore, ce sa mai spun...

Tocmai ce am citit si eu (celebra cum spui tu) "Cine suntem" si sincer am avut un sentiment de manipulare fina. Cel putin la partea in care vorbeste despre Sfintii Inchisorilor. Acolo e toxic. In loc sa ceara analiza STIINTIFICA a ceea ce s-a intamplat acolo (psihiatria si fiziologia ca arme de distrugere a celor mai buni reprezentanti ai unei natiuni, experiente stiintifice ale caror rezultate sunt aplicate si azi) d-l Puric solicita trimiterea in legenda a inchisorilor si a Sfintilor. De neanalizat, de neconceput spune d-l Puric. De ce asta?
Trebuie sa se stie exact: CINE, CAND, CUM, UNDE, DE CE. Este capital din punctul meu de vedere. Altminteri urmatorul atac ne va prinde la fel de "martirizabili". De ex. la ce bun martiriul lui Avram Iancu daca azi n-ar mai fi romani in Ardeal? La ce bun martiriul lui Avram Iancu daca n-ar fi demonstrat cat de luminosa este coroana Sfantului Stefan in "bazinul Carpatic" cum le place ungurilor sa spuna? Avram Iancu a marturisit ceva.
Ce au marturisit Sfintii Inchisorilor trebuie asimilat astazi. Altminteri in loc de martiri vor ramane simple victime cu un mesaj incert, un mesaj universal-general si in consecinta fara continut.

Omul mai face niste erori hilare (de ex cand vorbeste despre "aparenta" si o confunda cu "inchipuirea"). Incearca sa straluceasca si a iesit o trasnaie neclara cu un titlu datator de sperante.

Concluzia mea:
Baietii se dau de "drepta" dar dorm cu adorno, freud, marcuse, etc sub cap.

Anonymous said...

si totusi und esunt cipurile in plan?!?!

Anonymous said...

De pe Razboi...

HRISTOS A-NVIAT !

Am auzit niste zvonuri mai demult…si i-am scris d-lui Puric, pe care il stimam pentru atitudinea de “smerit maturator” al cararii ce duce la biserica, intrbandu-l, in numele lui Hristos, care este adevarul. Nu mi-a raspuns.
Ce trist…
Adevarul se vadeste acum!

Adevarul nu este cultural!
Adevarul nu este romantic!

Calea, Adevarul si Viata sunt Iisus Hristos!
Prin trimisii Lui, pe masura vredniciei noastre, Adevarul ne mangaie uneori…
Si, cum spunea si Sfantul Parinte Arsenie Boca, Adevarul este o fiinta !

Sa ne rugam fratilor pentru aducerea la Adevar a celor vrednici de destinul Nemului Romanesc si sa-i slavim pe Cei de aici si din cer care prin rugaciunile Lor ne conduc pe Cararea Imparatiei. Amin.

…………………………………………………………….

PS - nu ma pot abtine sa nu fac o remarca despre actori…cei care au jucat exemplar si la evenimentele din decembrie ‘89 si despre cei care joaca si acum…
Dar mai bine nu…
Mai bine sa ne rugam pentru ei.
…………………………………………………………….

Doamne-ajuta!

Anonymous said...

Incepind de astazi are loc reuniunea grupului Bilderberg in Grecia:

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article6283373.ece

Anonymous said...

In legatura cu societatile secrete precum Bilderberg Group: Jonh F. Kennedy a fost omorat pentru ca a incercat sa avertizeze asupra pericolului lor. Urmariti mai ales incepind de la minutul 1:58.

http://www.youtube.com/watch?v=CaaUC8Mtjw4&feature=related

Anonymous said...

Ar fi mai intelept sa nu-l mai asociem pe Dan Puric cu ortodoxia. El este exemplu clasic al unui ortodoxism prost inteles si lipsit de iubirea lui Dumnezeu. Discursul lui este foarte intelectualizat dar din pacate plin de ura si rautate. Dumnezeu sa ne ierte pe toti si sa ne fereasca de cel rau. Doamne ajuta!

Anonymous said...

Domnule Roncea am glasuit de ceva vreme ca domnul Puric isi face marketing pe seama evalviei relgioase!! .Ma bucur ca in sfarsit nu vorbesc in van si am putut citi articolele d-voastra despre adevaratul Dan Puric

Anonymous said...

Ceasusescu a refuzat intrarea in trilaterala... rezultatul este Romania in care traim

Anonymous said...

hmmm... oare cum o fi sa ajungi in aceeasi tabara cu "prietenul" plesu? si asta in doar sase (???) luni... ca sa improspatam memoria oricum are ochi sa vada si net sa caute: http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/filosoful-andrei-plesu-prietenul.html

Anonymous said...

Mi-am suparat multi prieteni in trecut cu opinia mea despre Dan Puric.
As vrea doar sa adaug un link pentru a vedea si cei ce nu stiu deja, care sunt colegii lui:
http://www.ipid.ro/consiliul_director.html

Anonymous said...

La inceput Puric nu cerea bani. La Ateneul Roman erau bilete de 100 sau 150 RON. Enorm! Oricum el repeta la mai toate conferintele aceleasi vorbe, povestiri. Nimeni pana acum nu a mai cerut bani ca sa vorbeasca despre Dumnezeu. Este un tupeu nemaiintalnit. In biserici, preotii tin predici gratis, slava Domnului! Cine vrea pune un banut in cutie cine nu, nu. Nu este o obligatie. Dar majoritatea pun cate ceva.