Pages

Saturday, January 10, 2009

Actiune: recuperarea textului Bibliei de la 1914

Bucurie!
Va rog, daca se poate, promovati la prietenii dvs. ideea recuperarii textului electronic al Bibliei de la 1914, pentru a putea gasi binevoitori la aceasta lucrare.
Avem nevoie de niste binevoitori care sa ne ajute la recuperarea textului Bibliei de la 1914, pentru a-l avea si sub forma electronica, text ce va putea fi folosit la o eventuala retiparire mai de calitate decat cea care a avut loc deja prin fotocopiere. Oricum, textul electronic va putea fi folosit si la introducerea lui in programele de cautare biblica.Pentru cei care nu stiu, textul acesta din 1914 este cel folosit de parintii D. Staniloae si D. Fecioru, printre altii, în pofida traducerilor ulterioare. El este cel care a pastrat poate cel mai bine apropierea de originalul grecesc. Nu multi stiu ca BOR a inceput sa foloseasca din 1936 la traducerea VT editia mazoretica, evreiasca (din sec. 7-8 dupa Hristos) care nu corespunde in multe privinte: dogmatice, cronologice, etc. cu textul folosit dintotdeauna de Biserica Ortodoxa, cel dupa Septuaginta, tradus cu trei sec. inainte de Hristos.
Ca un ultim argument pentru a intelege ca merita acest efort, fie si ca exercitiu duhovnicesc, de a ne apleca prin corectura asupra textului din 1914, este si indemnul pr. Rafel Noica la conferinta din 2007, care, printre altele, spunea ca Biblia de la 1914 ramane de referinta fata de toate incercarile de traducere de pana acum.Pana acum s-au recuperat: Pentatehul, Psaltirea, Noul Testament, iar unele au fost date deja spre recuperare. Au mai ramas si alte carti de recuperat.Hotarati-va, daca puteti sa lucrati - printre picaturi, in timpii morti de la serviciu ori in alta parte -, asupra uneia din carti, poate mai multe si corectati-le exact, la virgula, dupa original, fara sa interveniti in vreun fel. Textul corectat trebuie sa fie normal pe un A4, nu cum apare in biblie pe 2 coloane. Se sterg corespondetele, adica ce este scris mic in josul paginii. Deci totul trebuie sa fie cat se poate de simplu. Va voi da originalul sub forma pdf si textul ce trebuie corectat in momentul cand veti opata pentru o anumita carte.
Originalul il puteti descarca de la urmatoarea adresa:
http://s6.transfer.ro/storage/transfer_ro-7653b538aa.zip
In caz ca nu se descarca puteti sa-mi scrieti pe adresa de mai jos.
Pentru cei care doresc sa participe la aceasta lucrare, sa scrie la ovidiunaso@yahoo.com pentru mai multe detalii.

Friday, January 9, 2009

Adevărul despre Eminescu – la 120 de ani de la ucidere. Duşmanii lui Eminescu sunt duşmanii României

2009 este anul deşteptării, un an aflat sub semnul Eminescu. Au trecut o sută şi douăzeci de ani de la moartea sa. Pentru prima oară însă, circumstanţele reale ale morţii sale sunt puse în discuţie publică iar conturul activităţii sale politice şi jurnalistice este luat în calcul pentru a desluşi dispariţia sa abruptă. Puţină lume ştie cum a murit Eminescu: lovit în cap în timp ce cânta "Deşteaptă-te române"!
Manualele şcolare sunt pline de parascovenii despre Eminescu dar omit astfel de mici "amănunte" continuând perseverent să descrie circumstanţa morţii lui Eminescu ca urmare a îmbolnăvirii acestuia de o boală venerică. Cine sunt aceia care perpetuează falsul şi alimentează mituri mincinoase pe seama lui Mihai Eminescu? Ce fel de profesori de limba română predau tâmpenii peste tâmpenii pe seama lui Eminescu, copiilor? Cine le-a dat diplome, cine îi girează, cine le scrie manualele? Cine sunt aceia care se fac vinovaţi de risipirea zestrei lăsată de acesta? Ce fel de stat este statul român care recompensează detractorii lui Eminescu şi pune la loc de cinste falsificatorii memoriei acestuia, ca HR Patapievici sau Ana Blandiana si eiusdem farinae?

Tendinţa detractorilor este de a-l coborî în planul discutabilului şi al disputabilului. Negaţia şi denigrarea, “demitizarea” şi “prelucrarea” lui Eminescu din ultima perioadă este însă expresia unui alt tip de apetit critic, generat şi coordinat de o grupare descalificată moral dar totodată dominantă, încă, din punct de vedere politic. Eminescu ba nu ar fi fost suficient de creştin ortodox, ba nu ar fi meritat să fie numit poet naţional, ba nu era “politically corect”, ba aşa ba pe dincolo. Pe undeva tot răul este spre bine, pozitivarea negativităţii funcţionează şi (mai ales) în “cazul Eminescu”. Punerea sub semnul întrebării a valorii, chiar negaţia şi contestarea lui Eminescu are şi o parte pozitivă deoarece până la urmă îl întăreşte. Critica valorii instituţionalizate este utilă în sine fie şi pentru că astfel are loc testarea trăiniciei scării de valori. Faptul că o operă ajunge, periodic, obiect de contestaţie se încadreaza în ciclul firesc al "ajustărilor" contemporaneităţii.

Eminescu a trecut cu bine prin toate aceste încercări. Chiar sub aspect comercial, Eminescu a rămas în top, producându-se mai mulţi bani din re-re-editările sale decât din toate operele cumulate ale întregii bresle scriitoriceşti din România, pe parcursul ultimului secol. În cei peste 150 de ani de circulaţie neintrerupta, numele său nu s-a estompat nicio clipă. Singurul reper serios de evaluare a circulaţiei numelui lui Eminescu este chiar biblioteca Eminescu, constituită la Botoşani, din donaţia renumitului bibliofil Ion. C. Rogojanu, care include 8.000 de titluri de cărţi de şi despre Eminescu, la care se vor adăuga, alte (cel puţin) 7.000 de volume. Au apărut şi vor mai apare mii de cărţi, ale multor mii de autori care l-au adjudecat sau l-au judecat, l-au contestat, refuzat, criticat.

„Sacrificarea” lui Eminescu, re-executarea sa simbolică, re-aducerea sa la starea de cadavru este însă cu totul altceva. Tipologia curentului contestatar dirijat de la nivel de stat din ultima perioadă este diferită tocmai deoarece este executată de persoane politice cu poziţii nu doar în viaţa literară ci şi, mai ales, în stat sau în instituţii ce ţin de statul român. Este o formă de reeditare a asasinatului său – realizat tot de “persoane de stat” - precedat de moartea civilă. Eminescu este ţinta, şi astăzi, a unui curent aşa zis “progresist” izvorât de fapt din catacombe ideologice care încearcă să-l împingă la o periferie a istoriei şi culturii româneşti. O tentativă demolatoare colectivă, dar care îşi are originea într-un centru ideocratic comun, forţează schimbarea orizontului de receptare a lui Eminescu. Instanţe culturale, literare şi politice cu platformă de audienţă cum ar fi criticul literar şi amploaiatul MAE Nicolae Manolescu, îndeamnă la renunţarea omologării naţionale a lui Eminescu. Dezavuare, demitizare, reconsiderare, negaţie sunt noii vectori normativi ai discursului “oficial” despre Eminescu.

Eminescu – cadavrul…

Însă purtătorul de cuvânt al “ideilor progresiste”, totodată reprezentant la nivel de stat al canonului oficial, este actualul şef al ICR, H.R.Patapievici. Acesta consemna în câteva fraze cheie, următoarele consideraţii despre modelul Eminescu într-un cunoscut articol scris în 2002 şi dedicat "Inactualităţii lui Eminescu", reluat (respectiv asumat şi întărit) şi mai recent, în 2006:

- “Ca poet naţional Eminescu nu mai poate supravieţui, deoarece noi azi ieşim din zodia naţionalului”
- “Eminescu nu mai e la modă, deoarece nu mai “dă bine””
- “înţelegem amploarea prăbuşirii cotei lui Eminescu la bursa valorilor proclamate la lumina zilei” - “azi, Eminescu a devenit suspect”
- “patul lui Procust al noului canon importat din “ţările progresiste” a arătat fără dubiu că fostul poet naţional al României clasice e “politic incorect”
- “Din punct de vedere politic, Eminescu pare a fi irecuperabil”
- “Eminescu nu ne mai poate apărea decât ca exasperant de învechit”
- “cultura română din ultimii ani, în lupta pentru integrare euro-atlantică, nu doreşte decât să scape de tot ce este învechit adică să fie progresistă”
- “Pentru nevoia de chip nou a tinerilor care în cultura română de azi doresc să-şi facă un nume bine văzut înafară, Eminescu joacă rolul cadavrului din debara”

”Sintagma utilizată de Patapievici, “cadavru din debara” pleacă de la expresia, folosită “în ţările progresiste”, “ skeleton from the closet”, cu sensul de secret stânjenitor. De expresia “corps in the closet” nu am auzit încă. Există însă sintagma “cadavru politic” şi mi se pare destul de plauzibilă ipoteza clivajului de sensuri (intenţionat sau nu), mai ales având în vedere faptul că accentul pus asupra temei politice în textul “manifest” al viitorului secretar de stat pus de administraţia prezidenţială să reprezinte cultura României în lume. Compunerea imaginii Eminescu-cadavru spune, intertexual, poate mult mai mult decât a intenţionat autorul. Vocaţia excremenţială din textele de debut ale lui Patapievici se rafinează aici, intervenind o subtilă abordare exegetică necromaniacă. Concepţia de abordare a tezei este tot în cheie politică, de aici şi invocarea integrării euro-atlantice, un proces profund politic şi de siguranţă naţională, nu cultural. Un “text manifest” similar în concluzii aparţine lui Cristian Preda, tot amploaiat al mai multor administraţii prezidenţiale. Cristian Preda s-a afirmat mai din timp decât Patapievici, în 1998, în Dilema, publicaţia ministrului de externe al României, Andrei Pleşu. "Eminescu trebuie contestat şi demitizat, dar nu pentru rudimentele sale de gândire politică. Din acest punct de vedere, el este realmente nul. Nu ai obiect". Mai putin iscusit decât Patapievici, Preda nu s-a gândit să introducă şi „cestiunea siguranţei naţionale” în ecuaţia Eminescu poate şi deoarece NATO era încă o fata morgana la vremea aceea, pentru România „progresistă”.

Modelul Eminescu ar fi deci, pentru epoca noastră, din punct de vedere cultural şi politic, inadecvat, “irecuperabil”, “suspect”, “învechit”, “nul”, iar junii şi junicile care vor nume “afară”, care aspiră la sincronie europeană, au nevoie de alte modele, de succes, nu cadaverice. Am aflat de curând şi care ar fi modelele “adecvate”, “euro-atlantice”, propuse de Patapievici, iar “sincronia” culturală invocată a fost confirmată public prin scandalurile de anul trecut legate de finanţarea de către ICR a unor juni dedicaţi pornografiei şi promovării simbolisticii anticreştine. În plan cultural, ne-am lămurit asupra “chipului nou a tinerilor care în cultura română de azi doresc să-şi facă un nume”. Chiar şi-au făcut un fel de nume, junii “progresişti” ai lui Patapievici.

În plan politic, “sincronia”, adecvarea clasei politice actuale, conformă în întregime “noului canon importat din “ţările progresiste”, s-a vădit elocvent la alegerile recente din 2008 când din 18,3 milioane de români cu drept de vot au participat la vot doar 7 milioane, cea mai scăzută rată de participare din perioada postcomunistă a României. Dacă ar fi fost cuprinşi şi cei 12 milioane de români dinafara graniţelor între cetăţenii cu drept de vot probabil că ar fi fost şi mai grăitoare amendarea de către popor a actualei clase politice, cu tot cu modelele “bine văzute afară”.

Chipul nou al clasei politice actuale, “înnoite”, “progresiste”, integrată euro-atlantic şi pe drept cuvânt ieşită din zodia naţionalului, cuprinde parlamentari infractori, excroci, derbedei, securişti, foşti comunişti ba chiar şi un caz de căcănar/gunoier-şef/om politic de succes.

Acesta este referenţialul politic al unor Patapievici/Preda/Pleşu, ei înşişi, de altfel, tot oameni politici, stipendiaţi cu poziţii politice în calitatea lor de noi formatori ai bursei de valori cultural-politice. “Bursa” unde s-au “tranzacţionat” cel mai intens valorile conforme “noului canon importat din “ţările progresiste” este pe Calea Victoriei, respectiv sediul GDS, instituţie fondată de fostul comisar bolşevic Silviu Brucan. Aici a fost instalat “patul lui Procust” invocat de Patapievici. Racordurile mitologice pot juca feste celor care se folosesc de ele. Cu sau fără voie, invocarea eliminării lui Eminescu prin utilizarea de către Patapievici a imaginii “patului lui Procust al noului canon” spune totul despre ucenicii, calfele şi “meşterii” (Maeştrii) noului canon. Procust, se ştie, era un bandit, cam sadic si diabolic, un torţionar mitologic, devenit simbol al sistemului abuziv de încadrare (prin mutilare) în tipare ideologice. Patapievici, Preda, sunt doar porta-voci ideologice. Maiştrii cu funcţii comisariale stau mai la fereală, meşteresc prin fundaţii pretins (nou) europene.

Procust şi sfârşitul “noului canon” politic

Teza trâmbiţată zgomotos de comisarii lui Procust, a inadecvării cultural politice a modelului Eminescu, invocarea chiar a dezacordului dintre obiectivele de siguranţă naţională (integrarea în NATO) şi modelul politic eminescian se dovedeşte a fi, astăzi, doar o simplă gogomănie. Cel mai important factor de ameninţare la adresa siguranţei naţionale, o spun chiar rapoartele SRI, au fost chiar oamenii politici, clasa politică “progresistă” din care au făcut şi fac parte învăţăceii şi alumnii GDS-ului procustian. Jefuirea patrimoniului naţional, distrugerea sistemului de învăţământ (certificată de nivelul precar al generaţiilor ieşite de pe băncile şcolilor), fărâmiţarea coeziunii sociale şi naţionale, impunerea unor standarde anticreştine în sânul societăţii româneşti (vezi interzicerea icoanelor, finanţarea pornografiei cu accente sataniste) sunt “opere” ale clasei politice, îndrumată ideologic, comisarial, de maeştrii “noului canon”, de “progresiştii” patului lui Procust. La rândul lor, comisarii GDS-ului sunt finanţaţi chiar de noii moguli ai sistemului la care au pus umărul, pe care l-au avizat şi certificat.

Sistem politic “bine văzut înafară”, dar care a fost acum, iată, invalidat “înăuntru”, chiar de alegători – de marea majoritate a poporului român. Poporul român a arătat fără dubiu că sistemul noului canon politic invocat de Patapievici în antiteză faţă de modelul Eminescu este cel care e, cu adevărat, “politic incorect”.

“Nefiind oameni vrednici cari să constituie clasa de mijloc, scaunele instituţionale existente le-au umplut caraghioşii şi haimanalele, oamenii a căror muncă şi inteligenţă nu plăteşte un ban roşu, stîrpiturile, plebea intelectuală şi morală. Arionii de tot soiul, oamenii cari riscă tot pentru că n-au ce pierde, tot ce-i mai de rînd şi mai înjosit în oraşele poporului românesc (...)

Ţărani? Nu sînt. Proprietari nu, învăţaţi nici cît negrul sub unghie, fabricanţi – numai de palavre, meseriaşi nu, breaslă cinstită n-au, ce sînt dar? Uzurpatori, demagogi, capete deşerte, leneşi cari trăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieraşi şi fudui(...)

Oameni de stat cari nu pot justifica nici săvîrşirea şcoalei primare, advocaţi fără ştirea lui Dumnezeu, pictori orbi şi sculptori fără de mîni, generali cari nu ştiu citi o hartă, subprefecţi ieşiţi din puşcărie, legiutori recrutaţi dintre stîlpi de cafenele, jucători de cărţi şi oameni cu darul beţiei, caraghioşi care înaintea erei liberale vindeau bilete la cafe chantant, iată banda ocultă care guvernează azi Români” (art. Icoane vechi şi icoane noi, în Timpul, nr. 11, dec. 1877, Opere, X, p.19 şi 110)

“Arionii”, la care se referă Eminescu, indică o tipologie inspirată de figura unui om politic contemporan cu ziaristul, ministrul cultelor şi instrucţiunii publice, Virgil Arion, cel care a avut un rol important, ulterior morţii lui Eminescu, în stigmatizarea ziaristicii eminesciene prin ruperea în două a operei eminesciene, cu aruncarea la coş, ca netrebuitoare, a ziaristicii. Ministrul Arion a jucat un rol decisiv în această operaţiune de extincţie a circulaţiei operei jurnalistice, deoarece era vizat direct şi cu autoritatea publică pe care a avut-o a instaurat, de fapt, modelul maiorescian al unui Eminescu-poet, diafan, singur, abuzând de cafea, obosit de munca istovitoare ca ziarist etc.

Poate judeca oricine cu uşurinţă “adecvarea” la realitatea de atunci dar şi la actualitatea momentului politic de azi a celui pe care Arionii de azi, Patapievicii şi eiusdem farinae şi l-ar dori mort şi ascuns într-o debara.

Marea majoritatea a românilor a înţeles deja că sistemul ticăloşit a ocupat România iar cadavrele politice care împut aerul României sunt “ticăloşiţi” care se află în băncile Parlamentului, la Preşedinţie, la guvernare. Cât despre scheleţii vechiului sistem nici măcar nu mai stau în debara, ci se afişează la vedere, în posturi “preşedinţi de onoare”, cum e cazul criminalului cu mâinile mânjite de sânge până la cot, Ion Ilici Iliescu. Situaţie care spune totul despre ce înseamnă conceptul onoarei pentru partidul de guvernământ din care face parte.

“Canonul politic” procustian invocat de ciracii lui Procust este un eşec total, un antimodel politic. Deocamdată poporul român nu a aplicat încă metoda lui Tezeu, de “rezolvare” a torţionarului Procust, dar nu este timpul pierdut. Au trecut doar două decenii de la trasul cu arma în stradă.

Dosarul Eminescu

Cei care îl portretizează astăzi pe Eminescu în chip de cadavru îşi asumă astfel, pe cale simbolică, şi nu numai, filiaţii strânse cu cei care şi l-au dorit pe Eminescu cadavru, în epoca sa, cei care l-au şi înlăturat pe Eminescu din viaţa publică, tot în numele culturii politice “progresiste”, invocate în textul lui Patapievici. Un excurs jurnalistic lansat acum doi ani de ziarişti de investigaţie afiliaţi la organizaţia Civic Media, pe tema sfârşitului abrupt a vieţii ziaristului şi omului politic Mihai Eminescu a dat recent roade neaşteptate. Ipoteza lichidării sale fizice a fost lansată ca o temă de anchetă de către ziarişti şi cercetători de marcă care au pornit un demers investigativ dedicat “colegului de breaslă” Mihai Eminescu. Tema de lucru a fost preluată şi urmărită cu o deosebită atenţie pentru cel mai mic detaliu arhivistic şi istoriografic, de filosoful Constantin Barbu care a lansat nu mai puţin de zece volume, ale unei investigaţii analitice complete realizate sub egida Academiei şi Fundaţiilor Mihai Eminescu. "Codul Invers - Arhiva înnebunirii şi uciderii nihilistului Mihai Eminescu", cum se intitulează seria de volume cuprinde mii de pagini de documente, însemnări în facsimil din Eminescu, grăitoare despre sacrificarea sa, fotocopii ale originalelor unor acte secrte din arhivele imperiale austro-ungare, fragmente din jurnalul şi memoriile regelui Carol I, din însemnările zilnice ale lui Maiorescu şi din ale altor contemporani ai crimei, note informative secrete din arhivele unor servicii ale ţărilor europene. Un astfel de "plan de măsuri" în ce-l priveşte pe militantul societăţii conspirative "Carpaţii" - Mihai Eminescu – poartă semnătura însuşi împăratului Franz Josef!

Deoarece Eminescu era o ţintă de stat, o ameninţare la adresa siguranţei imperiale! Context care dezvăluie un Eminescu geopolitician şi naţionalist implicat în acţiuni conspirative pentru proiectul Daciei Moderne – România Mare.

Lansarea in premiera a volumului "Cranii de lemn" si parastas la Bucuresti pentru Mota si Marin, legionarii cazuti in Spania pe frontul anticomunist

Sambata aceasta, la Biserica Ilie Gorgani, are loc un parastas pentru luptatorii legionari Ion Mota si Vasile Marin, cazuti in urma cu 72 de ani pe frontul anticomunist din Spania. In seria manifestarilor de 13 ianuarie, duminică, 11 ianuarie 2009, orele 15,oo, va fi lansata in cadru festiv culegerea de articole ale liderului legionar Ion Mota, intitulata "Cranii de lemn". Apărută pentru prima data in România dupa 68 de ani, lucrarea va fi lansata la Muzeul de Istorie a Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu - Piata Universitatii, peste drum de Biserica Colţea), ocazie la care vor vorbi pe marginea subiectului cartii si personalitatii autorului, dl prof. univ. dr. Cosmin Dumitrescu si dl prof. Mircea Nicolau, presedintele Fundatiei "George Manu" (http://www.fgmanu.net/). Participantii vor putea urmări proiectia documentarului "Mota si Marin, in apararea civilizatiei europene", realizat de Editura Sânziana (http://sanziana2007.blogspot.com/). Intrarea este libera, transmite Fundatia "Profesor George Manu", care comemoreaza anual jertfa luptatorilor romani din Spania. Redau mai jos un articol aparut in presa la 70 de ani de la moartea celor doi luptatori anticomunisti.
La ceremonia anuala de la Majadahonda au luat parte vechi luptatori nationalisti exilati dupa 1948 si camarazi din mai multe tari

Legionarii Mota si Marin comemorati in Spania

Vechi luptatori nationalisti exilati dupa 1948, fosti detinuti politici din Romania, dar si multi tineri au comemorat, la Madrid, 70 de ani de la moartea romanilor Ion Mota si Vasile Marin, inrolati in armata nationala din Spania, in lupta cu brigazile comuniste. In 13 ianuarie s-au implinit 70 de ani "de la jertfa profetica a legionarilor Ion Mota si Vasile Marin, plecati sa lupte in Spania pentru apararea Crucii in fata amenintarii bolsevice", se arata intr-un comunicat remis, marti, agentiei Mediafax, de catre Fundatia "Profesor George Manu" si retransmis presei.
"Se poate spune, fara a gresi, ca acest gest a fost unul deschizator de drumuri. Peste Romania au trecut decenii de framantari si suferinte. Acum s-a ajuns intr-un punct care pune o noua pecete, inca una, pe adevarul credintei si al luptei lor. Gestul recent al Romaniei de a condamna in mod oficial comunismul drept un sistem si o ideologie criminala va ramane in istorie (dincolo de amanuntele sale pe alocuri imperfecte) cu o valoare unica de simbol. Si, tot in vremea din urma, majoritatea covarsitoare a romanilor se solidarizeaza in jurul icoanelor, intuind ca atacurile perverse impotriva prezentei lor in spatiul public pot avea pe termen lung consecinte dezastruoase pentru identitatea noastra nationala si spirituala", se arata in comunicat.
Apelul figurilor legendare

Amintirea jertfei lui Ion Mota si Vasile Marin s-a comemorat ca in fiecare an si la Majadahonda, langa monumentul inaltat pe locul unde ei au cazut fulgerati de obuzele rosii. In acest loc de pelerinaj devenit deja traditional s-au adunat din nou, sambata, legionari din mai multe tari, nationalisti crestini spanioli si un numeros public. Slujba parastasului a fost oficiata de doi preoti, apoi a urmat discursul "camaradului" Radu Popescu, dupa care Blas Pinar, liderul formatiunii nationaliste Frente Espagnol, a sustinut o cuvantare.Totodata, s-au intonat imnurile "Sfanta tinerete legionara" si "Cara al sol", s-a dat onorul si s-a facut apelul figurilor emblematice ale Miscarii Legionare: Ion Mota si Vasile Marin, cei comemorati cu acest prilej, precum si Corneliu Zelea Codreanu si Horia Sima. La finalul manifestarii, grupul legionarilor adunati in jurul crucii din fata monumentului a intonat acordurile "Imnului legionarilor cazuti".

In apararea Crucii

In urma cu 70 de ani, "o mana de legionari romani" plecau sa lupte in Spania impotriva comunismului. Prin aceasta ei urmau cu "fidelitate linia de rezistenta anticomunista a Capitanului lor, Corneliu Codreanu, pe ambele planuri: cel al actiunii si cel spiritual". "Au plecat pentru ca se tragea cu mitraliera in obrazul lui Christos". Iar Ion Mota avea sa scrie intr-unul din articolele sale trimise de pe front: "Sa nu lasam urmasilor nostri o tara fara Biserici, fara icoane, fara ocrotirea mainii lui Dumnezeu! Sa nu lasam copiilor nostri o viata in care vor fi pierdut pe Christos! Iar pentru aceasta, sa nu fugim din fata jertfei pentru apararea Crucii!", se arata in comunicat. Romanii "care se solidarizeaza in jurul icoanelor, atacate astazi cu mijloace mult mai rafinate decat mitralierele anilor '30, dar nu mai putin primejdioase", urmeaza, poate fara sa o stie, indemnul "la icoana!" al aceluiasi Ion Mota. "O fac calauziti de un instinct inca sanatos si de constiinta inca vie a identitatii noastre ca neam. Cu toate acestea, suntem atat de departe de ceea ce ar trebui sa fim! E suficient sa ne uitam in jur, pentru a vedea ca mizeria morala e parca mai mare decat oricand. Evenimentele recente ne arata ca mai avem doar un instinct de conservare intact si intuitia de unde ne poate veni mantuirea", noteaza fundatia citata. (Mediafax)

Cazul Aurel Agache si al ucigasilor bestiali unguri aparati de colegul lui Eckstein Kovacs din UDMR, Gyorgy Frundo, militant al autonomiei etnice FOTO

Daca aveti stomacul si nervii tari vizionati la http://www.martiriromani.com/Decembrie1989.asp noi fotografii dupa macelul unguresc din Targul Secuiesc, in 1989, puse la dispozitie de fiul colonelului post mortem Aurel Agache.

Ungaria refuza extradarea criminalilor maiorului Aurel Agache

Cu toate ca Tribunalul Municipiului Bucuresti a emis mandate europene de arestare impotriva criminalilor Filip Orban Daniella Kamilla si Konrad Ioan, stabiliti pe teritoriul Ungariei, Tribunalul Budapesta refuza executarea mandatelor europene de arestare. Cei doi, alaturi de Reiner Anton, Octavian Paizs si Hejja Dezideriu l-au ucis cu bestialitate, iar apoi i-au profanat cadavrul maiorului de militie, Aurel Agache, in decembrie 1989.
Dupa insistentele repetate ale fiului cel mare al colonelului post mortem, Aurel Agache, ucis cu bestialitate in decembrie 1989, in orasul Târgu Secuiesc, judetul Covasna, in data de 18 aprilie 2007, Tribunalul Municipiului Bucuresti a emis mandate europene de arestare impotriva criminalilor Filip Orban Daniella Kamilla si Konrad Ioan, stabiliti pe teritoriul Ungariei. Cei doi, impreuna cu Reiner Anton, Octavian Paizs si Hejja Dezideriu, l-au ucis cu bestialitate dupa care i-au profanat cadavrul maiorului de militie Aurel Agache, in decembrie 1989.
Biroul National Interpol a comunicat, in data de 26 aprilie 2007, pe canalul Interpol, catre tarile Uniunii Europene, mandatul European de arestare. Cu toate acestea, familia colonelului post mortem a primit recent o instiintare, de la Curtea de Apel Budapesta, potrivit caruia Instanta maghiara refuza executarea mandatelor europene de arestare emise de Tribunalul Bucuresti impotriva celor doi criminali.

Cazul Agache, la CEDO

In urma plângerii depuse de familia Agache impotriva Statului Român, CEDO a cerut Guvernului României sa-si exprime punctul de vedere cu privire la aplicabilitatea principiului „ratione temporis“ in ceea ce priveste modul in care autoritatile interne au efectuat ancheta in cazul uciderii colonelului post mortem Agache Aurel. Guvernul României este invitat sa-si expuna punctul de vedere pâna la data de 4 aprilie 2008.
Fiul cel mare al colonelului post mortem, Agache Aurel Dionisie ne-a declarat: „Dupa ce am primit actele de la CEDO, am cerut lamuriri prin internet si am primit urmatorul raspuns: Statul Român va trebui sa faca dovada ca prin modalitatea in care s-a efectuat in concret ancheta s-a transmis un mesaj clar in sensul ca se descurajeaza orice act prin care in mod direct sau indirect se aduce atingere dreptului la viata. in speta, ancheta, care s-a prelungit si dupa aderarea României la Conventie, este cea care poate determina competenta «Ratione tempori» a Conventiei“. Urmasii maiorului Agache au reclamat la CEDO faptul ca justitia româna a tergiversat judecarea acestui proces timp de 11 ani si 3 luni, precum si lipsa de independenta si impartialitate a procurorilor care au instrumentat acest caz.

Senatorul UDMR Frunda nu are dreptul de a pleda impotriva statului român

La sfârsitul lunii septembrie CEDO a pronuntat sentinta, prin care a dat câstig de cauza, partial, celor care l-au ucis cu bestialitate, in timpul Revolutiei din decembrie 1989, pe maiorul de militie Aurel Agache. Avocatul celor patru ucigasi, senatorul UDMR, György Frunda, a sustinut in permanenta nevinovatia celor cinci si a cerut rejudecarea cazului.
Avocatul familiei Agache, avocata Mariana Stefan a spus ca Frunda a incalcat dispozitiile legale in ceea ce priveste statutul avocatilor-parlamentari, in ideea ca un avocat parlamentar nu are dreptul de a pleda imporiva statului român. „Domnul avocat Frunda, poate doar redacta cererea civila prin care condamnatii solicita plata daunelor la care a fost condamnat Statul Român, insa nu are dreptul de a sustine, de a pleda impotriva statului român fiindu-i interzis de art. 44 ind. 1 alin. 3 din legea 51/1995 potrivit caruia avocatul parlamentar nu poate sa pledeze in cauzele civile sau comerciale impotriva statului, autoritatilor sau institutiilor publice, companiilor nationale ori societatilor nationale, in care acestea sunt parti. De asemenea, nu poate sa pledeze in procese intentate statului român, in fata instantelor internationale“ a conchis Mariana Stefan.
Kovacs Anna / Gardianul
Vezi si
http://agache1989.googlepages.com/index1.htm

Scrisoare Deschisa adresata Presedintelui Romaniei privind cazul Eckstein Peter Kovacs, sustinatorul "casatoriilor" intre homosexuali la Cotroceni



Scrisoare deschisa
Domnului Traian BASESCU,
PRESEDINTELE ROMANIEI,

Am aflat din presa despre gestul Dumneavoastra de a-l numi pe fostul senator Peter Eckstein Kovacs in functia de consilier prezidential pentru minoritati. Dumneavoastra i-ati propus acest post avand in vedere experienta domnului Eckstein in ceea ce priveste minoritatile, acesta aratandu-se inca de la inceput foarte interesat de rezolvarea problemelor minoritatii rrome, in special.
Ratiunile numirii domnului Eckstein Kovacs in functia de consilier prezindential va apartin. Doresc insa sa va atrag atentia asupra unor implicatii care s-ar putea sa va fi scapat la momentul luarii deciziei.
In primul rand domnul Eckstein Kovacs este cunoscut la nivelul opiniei publice ca fiind un promotor al drepturilor comunitatilor de homosexuali din Romania, acesta fiind chiar premiat de catre "comunitatea gay" in cursul anului trecut pentru pozitia sa in chestiunea casatoriilor intre homosexuali (foto pe langa homosexualul travestit Naomi). Legat de acest aspect as dori doar sa va reamintesc faptul ca atunci cand Dumneavoastra ati depus juramantul ca presedinte al tarii iar domnul Eckstein a depus juramantul ca si senator in Parlamentul Romaniei, ati pus mana pe Biblie, cartea sfanta in care se vorbeste despre dragostea dintre Adam si Eva, si nu despre dragostea dintre Adam si Adam sau dintre Eva si Eva. Iar Biblia reprezinta cartea fundamentala a ortodoxismului intr-o tara in care 89% din populatie este crestin ortodoxa.
In al doilea rand domnul Eckstein Kovacs face parte dintr-un partid politic constituit pe criterii etnice care are ca scop declarat obtinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice in Harghita si Covasna, criteriul etnic fiind acela al apartenentei la etnia maghiara. Pot sa fiu de acord cu faptul ca umilintele la care sunt supusi romanii din cele doua judete de catre formatiunea politica din care face parte domnul Eckstein Kovacs sunt detalii nesemnificative pentru calculele Dumneavoastre politice. Daca va ganditi, dupa cum banuiesc, sa castigati votul electoratului maghiar la viitoarele alegeri prezindentiale cred ca ati gresit un pic calculul pentru ca alegerile din acest an, atat cele locale cat si cele generale, au spart mitul electoratului maghiar disciplinat la vot. Astfel, primarul municipiului Sfantu Gheorghe a ajuns in functie cu doar 15% din voturile cetatenilor cu drept de vot, iar UDMR a intrat in parlament cu doar o treime din voturile electoratului de un milion si jumatate de votanti pe care il reclama.
In al treilea si ultimul rand, numirea unui reprezentant al UDMR pe un post de sfatuitor al Presedintelui Romaniei, dupa ce chiar Dumneavoastra personal ati infierat modul feudal si discriminatoriu la adresa romanilor in care UDMR administreaza judetele Covasna si Harghita imi reconfirma faptul ca politica de purificare etnica a romanilor din cele doua judete, aplicata in fiecare zi de administratia UDMR, are girul celor mai inalte foruri si institutii din aceasta tara.
Dan Tanasa, cetatean din Covasna umilit de UDMR
http://tanasadan.blogspot.com/
Sfantu Gheorghe,
09 ianuarie 2009
Vezi si
Romanii din Covasna si Harghita va multumesc domnule Basescu pentru ajutorul acordat acestora!

In cazul lui Basescu, Putin si gazele Rusiei pentru Romania se pare ca Victor-Roncea.blog e ceva mai cautat ca Cotidianul, Gandul, etc, etc...

Ce se ascunde in spatele provocarii lui Putin

de George DAMIAN

Nu este prima oara cand Vladimir Putin provoaca Romania. Propunerea ca Romania sa primeasca direct gaze naturale din Rusia pe care apoi sa le vanda Ucrainei, lansata cu un zambet pisicher de premierul Vladimir Putin, este de natura sa bage clasa politica de la Bucuresti in corzi.
Pe 9 iunie 2004, Stanislav Belkovski - un apropiat al Kremlinului - lansa o ipoteza care a pus pe jar clasa politica de la Bucuresti si Chisinau: Basarabia sa se uneasca cu Romania, iar Transnistria sa devina independenta. "Ipoteza Belkovski" a paralizat clasa analistilor politici de la Bucuresti care s-au balbait fara sa fie in stare sa enunte o pozitie clara. Cel mai probabil strategii de la Moscova au zambit ironic la pozitia nearticulata de la Bucuresti.
Apoi, Putin ne-a bagat in seama in octombrie 2007, cand a lansat ipoteza unei Romanii confruntate cu conflicte interetnice - in contextul desprinderii provinciei Kosovo de Serbia. De data aceasta la Bucuresti a adiat putin vant siberian: daca nu aveti acum conflicte, s-ar putea ca la un moment dat sa le aveti. Printre picaturi, de la Moscova au mai venit cateva ironii: ministrul rus de Externe Lavrov se intreba de ce nu a fost consultata si Rusia privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, chestiunea prizonierilor romani disparuti in Uniunea Sovietica a fost rezolvata cu copia xerox a dosarului unui oarecare Ion Popescu.
Putin a lansat o propunere "greu de refuzat", iar cuvintele lui merita citate, asa cum au fost ele traduse: "Am o propunere pentru Romania, pe care este greu sa o refuzi. Va rog sa-i transmiteti presedintelui ca suntem dispusi sa vindem companiei dumneavoastra de stat intregul volum al consumului anual al Ucrainei, iar dumneavoastra sa vindeti in continuare Ucrainei. Sunteti de acord?". O provocare mai mare pentru o tara nici mare, dar nici mica din Uniunea Europeana cu greu ar fi de imaginat.
Precedente exista: Bulgaria, Ungaria si Grecia au batut deja palma cu Gazpromul lui Putin si nu au fost excluse din NATO sau Uniunea Europeana. La categoria grea, Germania isi face conducta proprie cu Rusia. Uniunea Europeana se afla in prezent intr-o pozitie in care nimeni nu mai poate vorbi de "politica energetica comuna". Rusia a spart presupusa solidaritate europeana si si-a impus vointa: in loc sa trateze cu Uniunea Europeana, a tratat direct cu fiecare tara in parte. Nu vad cine ar putea condamna Romania daca se semneaza un contract cu Rusia.Putin a mai aruncat un atu pe masa: Romania sa devina intermediarul pentru aprovizionarea energetica a Ucrainei. O propunere care nu este altceva decat o palma pe obrazul Kievului. Putin stie foarte bine ca la Kiev au aparut in presa scenarii politico-militare in care Romania este prezentata ca stat agresor, ca Statul Major al armatei ucrainene a desemnat Romania ca inamic. Romania, intermediar energetic intre Rusia si Ucraina - aceasta ar reprezenta cu adevarat o pozitie de pivot geopolitic. Ucrainenii ar trebui sa infiinteze curse regulate de avion pe ruta Kiev-Bucuresti si si-ar toci talpile pe Calea Victoriei.
Insa o astfel de pozitie nu poate veni gratis. De exemplu, ar fi inacceptabila o formula prin care sa se refaca ideea sovromurilor sau sa se ajunga la un fel de privatizare pe sub mana. De asemenea, nu poate fi acceptata propunerea economica a lui Putin in conditiile in care vine la pachet cu o serie de angajamente politice. Din televizor, premierul Rusiei ne-a facut cu ochiul: "De acord?". Ar trebui sa fim nebuni sa nu acceptam un acord economic si ar trebui sa fim prosti sa acceptam un acord economico-politic. Insa in Romania se stiu foarte putine despre Rusia, iar decodarea adevaratelor intentii ale Kremlinului pare aproape imposibila. Exista si varianta in care mesajul nastrusnic al premierului rus sa nu fie altceva decat o incercare de a creste presiunea asupra Kievului, pentru a-l sili sa accepte un set de conditii necunoscute.

Un sindicat din Italia propune boicotarea magazinelor evreilor si a comertului Israelului. Scandalul vizeaza incetarea bombardamentelor din Gaza





Un sindicat de la Roma a propus boicotarea magazinelor detinute de evrei

In semn de protest fata de ofensiva israeliana in Fasia Gaza, sindicatul autonom italian Flaica-Uniti-CUB (Confederazione Unitaria di Base), din care fac parte comerciantii de la Roma, a propus boicotarea magazinelor detinute de evrei, informeaza cotidianul "La Repubblica" in editia de vineri, citat de AFP.
Sindicatul a impartit fluturasi si a postat pe siteul sau mesaje prin care indemna populatia sa nu mai cumpere din magazinele apartinand membrilor comunitatii evreiesti, in semn de protest fata de actiunile armatei israeliene in Fasia Gaza.
"Nu mai putem sa pastram tacerea cu privire la ceea ce se petrece in Gaza. Ne-am gandit sa facem o lista a comerciantilor care au legaturi cu Tel Aviv-ul, pentru ca nimeni nu stie precis cine sunt", explicase joi pentru "La Repubblica" secretarul sindicatului, Giancarlo Desiderati, aflat la originea initiativei. Liderul sindical a explicat miercuri ca "nu este vorba despre a face o lista a magazinelor tinute de evrei (...), ci despre a viza Israelul prin aceste magazine", afirmand ca "boicotarea economica trebuie sa impiedice Israelul sa continue sa finanteze cumpararea de arme", informeaza NewsIn.
Actiunea sindicatului a provocat un scandal imens in Italia si Europa occidentala, aflat inca in derulare...

Vezi si
Site-ul Federatiei lucratorilor din comertul agro-industrial al Italiei
http://nuke.flaica-roma.it/
si
Companii internationale cu actiuni israeliene
http://www.bigcampaign.org/ si http://www.inminds.co.uk/boycott-brands.html

Cititi mai jos ce vrea acest Sindicat, care este de fapt Federatia lucratorilor din comertul agro-industrial al Italiei:

Il segretario provinciale Giancarlo Desiderati: “In relazione al comunicato stampa sul boicottaggio dei saldi nei negozi della comunita israeliana a Roma PRECISIAMO QUANTO SEGUE: Non è mai stata nominata nei nostri comunicati la comunità ebraica Romana, a cui esprimiamo tutta la nostra solidarietà per le sofferenze che ha subito nel passato e che riconosciamo quale composta da cittadini e lavoratori onesti. NON ESISTE NE' SARA' DIFFUSA NESSUNA LISTA DEI NEGOZI IN CUI NON COMPRARE. Condanniamo a prescindere qualunque forma di antisemitismo di destra e di sinistra e siamo per l'integrazione completa di tutte le etnie culturali. Quello che proponiamo con la nostra iniziativa è il boicottaggio finale di Israele perchè chiunque usi mezzi militari contro civili inermi, sia Palestinese che Israeliano, commette un crimine contro la vita umana e per questo và boicottato anche nella parte economica per impedire con questi soldi di continuare ad acquistare altre armi da guerra. Ricordiamo anche il pronunciamento del vaticano che condanna le violenze messe in atto contro i civili inermi nella striscia di Gaza. Il linciaggio mediatico per chi tocca argomenti di questo genere è sotto gli occhi di tutti e serve solo a spostare l'attenzione dalla tragedia in atto. Tanto vi dovevamo per esattezza di cronaca."

FERMIAMO IL MASSACRO DEL POPOLO PALESTINESE. Il massacro compiuto da Israele, che sta provocando centinaia di vittime civili tra la popolazione, tra cui donne e bambini, è un pessimo segnale per il mondo intero: sta a dimostrare che l’arroganza e la certezza dell’impunità da parte del governo di Tel Aviv non si fermano davanti a nessuna barbarie. Se si vuole finalmente arrivare ad una vera pace in Medio Oriente non si può continuare a negare giustizia, libertà e diritti per il popolo palestinese.

Un piccolo gesto contro la politica dei massacri a Gaza!!! Cari consumatori e cittadin vi chiediamo con una mano sul cuore di dare un contributo affinchè il genocidio a Gaza si fermi. Non ci sono molte cose da dire, le immagini e il numero di bambini morti parlano da soli!!! Non vogliamo forzare nessuno, ma oggi sentiamo il dovere morale di indicare una strada per protestare contro il governo israeliano e contro la sua politica militare di massacri. Non acquistate prodotti che iniziano con il codice a barre 729, quella merce è stata fabbricata in Israele. Fermiamo il massacro di Gaza... STOP ai bombardamenti subito!!!

Nu citi asta!

Nu citi asta !
Sa nu citesti asta pentru ca s-ar putea sa afli ceva din acest text si noi nu putem permite asa ceva, nu-i asa ?
Supune-te programarii ce ti s-a facut si nu citi asta !
Ba chiar nu citi chiar nimic, daca se poate.
Nu citi acest material. Nu fura acesta material. Tine-ti gura si supune-te.
Daca ai mers pana aici, felicitari – ai reusit sa rezisti programarii la care esti supus, macar intr-o masura.
Si – in ce consta programarea la care esti supus?
Dupa unele informatii, exista mesaje subliminale (adresate direct subconstientului, adica dincolo de controlul si intelegerea ta, ca o otrava ce ti se toarna pe furis in minte si in suflet - n.t.), in filme si alte imagini video, la radio, in muzica si in alte surse ce-ti instileaza ideea de « a nu citi ». Inchide ochii ! Vezi indemnul « nu citi » ?
Se folosesc si alte mesaje subliminale ca sa se manevreze oamenii.
Oare de ce sa se dedea cineva la asa ceva ?
Ei bine, raspunsul este destul de usor de aflat. Se face asta pentru ca stiinta este putere si
deoarece clasa conducatoare mondiala stie asta si, de aceea, a decis sa faca totul ca sa tina gloatele in intuneric asa incat ea (clasa conducatoare mondiala) sa ramana mai departe la putere. Oamenii neinvatati si nestiutori pot fi usor manevrati.
Aceasta este Epoca Informatiei si omul obisnuit are azi mai mult acces la informatie decat in orice moment al istoriei. Si, atunci, de ce nu progreseaza lumea in salturi ? De ce, dimpotriva, se pare ca de fapt dam inapoi, intorcandu-ne la vremurile cele mai inapoiate ? Da, asa este, este Epoca Informatiei. Dar uitati-va cu atentie la toate gunoaiele de pe Internet. Puteti conchide ca traim in Epoca Falsei Informari sau Epoca Dezinformarii. Poate fi un program minutios de distragere a atentiei oamenilor spre chestiuni minore si de coborare a nivelului lor de judecata. Unii spun ca Internetul este un exemplu de coborare a nivelului mental al omenirii - cuvant de ordine in spatiul cibernetic.
Altii zic ca Internetul este ce este pentru ca asta vor oamenii. Ei spun ca gloatele au vrut totdeauna distractie descreierata si reamintesc « painea si circul » din Imperiul Roman.
Dar este o chestiune! Imperiul Roman oferea deliberat gloatelor de plebei, maselor, paine si circ pentru a le mentine linistite.
Insa nu exista nimic mai rau decat inrobirea mentala si acceptarea nejudecata a unei situatii inacceptabile.
Majoritatea oamenilor incep sa-si piarda capacitatea de a gandi critic, daca, ma rog, au avut vreodata o astfel de insusire.
Deci, care este solutia ?
E usor. Ganditi. Pur si simplu – ganditi! Incepeti sa ganditi cu discernamant despre lumea din jurul dumneavoastra. Ganditi despre orice. Dar fiti siguri ca gandurile dvs sunt propriile dvs ganduri si nu ideile altcuiva ce v-au fost turnate in cap.
Ati ajuns pana aici? Daca da, felicitari pentru ca ati rezistat cu succes programului de manipulare. Si ganditi in continuare!

de Hamid Golpira /Tehran Times

Don’t read this

Don’t read this.
Don’t read this because you might learn something from it, and we can’t have that, can we?
Obey your programming and don’t read this.
As a matter of fact, don’t read anything at all if possible.
Don’t read this article. Don’t steal this article. Be silent and obey.
If you have gotten this far, congratulations -– you have successfully resisted your programming, at least to some extent.
And what is the programming?
According to some reports, there are subliminal messages on television, in films and other video images, on the radio, in music, and in other sources saying “don’t read”.
Close your eyes. Can you see the message “don’t read”?
Other similar subliminal messages are also being used to control people.
Now why would anyone do that?
Well, the answer is easy enough to discover. It is because knowledge is power and the global ruling class knows this and has thus decided to make every effort to keep the masses in the dark so they can stay in power.
Uneducated people are easier to control.
This is the Information Age and the average person now has more access to information than at any time in world history.
So why is the world not making progress in leaps and bounds? Why does it seem like we are actually moving backwards, regressing to a more retrograde era?
Yes, this indeed is the Information Age. But take a look at all the nonsense on the Internet. That may lead you to conclude that we’re living in the Misinformation Age or the Disinformation Age.
This very well may be an elaborate program to divert people’s attention to matters of no real importance and to lower the level of their thinking.
Some people say the Internet is an example of the dumbing down of the world, writ large in cyberspace.
Others say the Internet is what it is because that’s what the people want. They say the masses have always wanted mindless entertainment and point to the bread and circuses of the Roman Empire.
But there’s the rub. The Roman Empire deliberately gave the masses bread and circuses to keep them complacent.
There is nothing worse than mental slavery and mindless acceptance of an unacceptable situation.
Most people are beginning to lose the ability to think critically, if they ever had such a skill in the first place.
So what is the solution?
It’s easy. Think. Just think. Begin to think critically about the world around you. Think about anything at all. But make sure your thoughts are your own ideas and not the ideas of someone else that have been downloaded into your head.
Did you get this far? If so, congratulations for successfully resisting your programming. Keep on thinking.

By Hamid Golpira / Tehran Times

Doua saptamani in lagarul de exterminare din Gaza. Ziua a 14-a: 30 de civili executati. 810 morti, 3400 de raniti. FOTO: Copiii din Gaza

http://madalinecsutu.blogspot.com/:
30 de civili executati azi in Fasia Gaza

Franta si alte state occidentale au parasit ieri reuniunea Consiliului de Securitate al ONU privind Orientul Mijlociu, dupa ce ambasadorul Libiei a comparat situatia din Fasia Gaza cu cea din lagarele de concentrare naziste. In limbajul diplomatic astfel de exprimari sunt total gresite. Dar nu stiu cat de departe de adevar a fost acel diplomat libian dupa evenimentele de azi. Am avut senzatia unui deja vu cand am vazut ca alte 30 de persoane din randul civililor din Gaza au fost ucise azi. Nu era decat ciclicitatea unor evenimente macabre din peisajul apocaliptic al Fasiei gaza. Dupa ce marti trei obuze israeliene de artilerie au lovit perimetrul unei scoli din Jabalya, gestionate de Organizatia Natiunilor Unite, ucigand 40 de persoane, la mai putin de trei zile un alt incident similar s-a produs in calvarul din Gaza. Daca la primul incident armata israeliana a motivat prin faptul ca urmarea militanti Hamas care ar fi intrat in aceea cladire fiind astfel nevoiti sa riposteze la focurile trase de acestia, scenariu de azi e total diferit dar la fel de lugubru. Potrivit Reuters, care citeaza oficiali ai ONU, fortele israeliane au ucis azi intr-un bombardament 30 de civili care faceau parte dintr-un grup de 110 palestinieni pe care fortele statului evreu i-au adunat intr-o casa din Gaza. In decursul acestei zile aceasta casa a fost bombardate succesiv lasand in urma alte 30 de cadavre. "Conform mai multor marturii, la 4 ianuarie, soldatii au evacuat circa 110 palestinieni intr-o singura casa din Zeitun (dintre care o jumatate erau copii), ordonandu-le sa ramana inauntru", se arata intr-un comunicat al Oficiului ONU pentru coordonare umanitara (OCHA).

A report by the U.N.'s Office for the Coordinator of Humanitarian Affairs (OCHA) said at least 30 people were killed in the incident. Most were members of Samouni's family. OCHA deputy chief Allegre Pacheco quoted eyewitness in the Zeitun district as saying Israeli troops had ordered about 100 civilians to get into the house and stay there, out of their way. But the following day the house was hit by Israeli shells. "There are no bomb shelters in Gaza," she said. The Israeli army said it was investigating the incident. Speaking to Reuters from his hospital bed in Gaza, the boy recounted how his family came to be herded into the building that was later targeted. "We were asleep when the tanks and the planes struck, we all slept in one room," Samouni said in a weak voice. "One shell hit our house. Thank God we were not hit." "We ran out of the house and saw 15 men ... they landed from helicopters on rooftops of buildings." Soldiers beat residents and forced them all into one house. After it was hit the next day and his mother was among those killed, Samouni kept his three younger brothers alive and tried to help injured adults lying among the dead. "There was no water, no bread, nothing to eat," he said. Local Red Cresent rescue workers and a team from the International Committee of the Red Cross (ICRC) managed to reach the house on Jan.7 after being denied access by the Israeli military for what the Red Cross called an "unacceptable" period. The children were starving when help finally reached the place, the Geneva-based ICRC said. "They were too weak to stand up on their own. One man was also found alive, too weak to stand up. In all there were at least 12 corpses lying on mattresses," it said. Earth redoubts built by Israeli bulldozers blocked the streets so the ambulances could not get close. "The wounded had to be brought out on donkey carts," Pacheco told Reuters. "This is a shocking incident," said Pierre Wettach, ICRC chief for Israel and the occupied Palestinian territories. The ICRC accused Israel of delaying ambulance access to the area and demanded it grant safe access for Palestinian Red Crescent ambulances to return to evacuate more wounded. "The Israeli military must have been aware of the situation but did not assist the wounded. Neither did they make it possible for us or the Palestinian Red Crescent to assist the wounded," he said. In a written response, the Israeli army said it works in coordination with international aid bodies "so that civilians can be provided with assistance" and that it "in no way intentionally targets civilians".
REUTERS

Vezi si Sameh Akram Habeeb, Jurnalist in Gaza
Foto Copiii din Gaza

Danion Vasile despre rolul crestinului in societatea de azi si biruinta Icoanelor si a Ortodoxiei



Danion Vasile

Icoanele raman in Scoli, Catedrala Mantuirii Neamului se va inalta. Comunicat al Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios

Comunicat al Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios

Icoanele raman in Scoli, Catedrala Mantuirii Neamului se va inalta

Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios, un for al societatii civile care a reusit sa blocheze initiativa anti-crestina de eliminare a Icoanelor din Scoli, constata ca personajele implicate in campania ateist-comunista din ultimii doi ani revin cu atacuri avand aceleasi teme, obsesive: Scoala si Biserica.

Este bine de stiu ca agitatorii principali, Emil Moise si Remus Cernea, si-au divizat, precum o ameoba, organizatia-mama, asa-zisa "Asociatie Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta", si se prezinta in spatiul public si cu asa-numita “Asociatie Umanista Romana”.

Simultan, cele doua celule comuniste au emis doua comunicate cu un continut propagandistic ateist complet fals prin care presa si opinia publica sunt grav dezinformate.

Cu privire la comunicatul remis publicitatii de Asociatia Umanista Romana in data de 7 ianuarie 2009, prin care aceasta solicita noii conduceri a Ministerului Educatiei “sa puna in aplicare neintarziat decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii privind simbolurile religioase din scoli”, Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios, prin reprezentantii sai, face urmatoarele precizari:

Decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării la care se face referire in comunicatul citat a fost anulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin Decizia nr. 2393/11.06.2008, irevocabila. Ca atare, respectiva decizie invocata nu mai poate produce nici un efecte juridic, fiind... desfiintata, fapt pe care atat CNCD cat si Asociatia in cauza il stiu prea bine. Icoanele raman in Scoli atat prin vointa Justitiei Romane cat si prin dreptul de netagaduit al majoritatii crestin-ortodoxe a acestui popor.

Tot dintr-o stire de presa, din aceeasi zi, aflam ca “Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta cere Tribunalului Bucuresti sa anuleze cedarea gratuita a terenului pentru Catedrala Mantuirii Neamului" catre Biserica Ortodoxa. Reprezentantii organizatiei, altfel ateiste, considera ca “statul roman discrimineaza celelalte culte religioase”, prin aceasta decizie, desi Biserica Ortodoxa Romana reprezinta majoritatea covarsitoare a cetatenilor Romaniei si inclusiv presedintele tarii, Traian Basescu, a subliniat caracterul national al Bisericii stramosesti. Mai mult, Catedrala Mantuirii Neamului, ultima dorinta a regretatului Patriarh Teoctist, se va inalta in primul rand prin contributiile credinciosilor ortodocsi si nu prin sprijinul autoritatilor statului.

"Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta este cunoscuta pentru scoaterea icoanelor din scoli”, se afirma, in mod eronat, in stirea de presa.

Tinand cont de aceste deformari ale realitatii, publicate din pacate fara a fi verificate, facem apel la presa romana sa nu mai cada in capcanele acestor doua organizatii indoielnice, formate din doar doua personaje, ce necesita, in cel mai bun caz, un minim consult psihic.

Consideram ca reluarea, mai ales in aceste conditii lipsite de fond si temei juridic, a falsei “probleme” a eliminarii simbolurilor religioase din Scolile publice din Romania este o expresie a preocuparilor obsesive pe care le au anumite grupari agitatorii din asa-zisa “societate civila” - Grupul pentru Dialog Social, Asociatia Pro Democratia, Liga Pro-Europa si Fundatia Soros -, in promovarea unor interese profund anti-romanesti si anti-crestine, tipice regimului comunist decapitat de miscarea insurectionista anticomunista din 1989-1990.

Multumind presei romane, reamintim opiniei publice ca pozitia Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios este sustinuta de dascali si mari personalitati ale culturii romane, cat si de toate confesiunile din Romania – crestine, musulman si mozaic - si este in concordanta cu reglementarile europene in materie, inclusiv cu declaratia Universala a Drepturilor Omului a Organizatiei Natiunilor Unite, conform carora comunitatea este singura care poate decide in aceasta chestiune.

Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios
http://www.salvati-icoanele.info/
Coordonatori
Bogdan Ioan Stanciu, Asociatia Provita Bucuresti
Victor Alexandru Roncea, Asociatia Civic Media

Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios este o structura federativa fara personalitate juridica, formata in toamna anului 2006 din 150 de asociatii si organizatii ale societatii civile crestine, cu scopul de a apara drepturile copiilor si prezenta simbolurilor de credinta in spatiile publice.

UPDATE: Puteti descarca si citi motivatia deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie in format pdf - dati clic aici pentru document.

Vezi si
VICTORIE IMENSA: Icoanele copiilor raman in Scoli!
Iunie, 2008
Reteaua anti-crestina tinteste distrugerea fiintei nationale
Iunie, 2007

Audiati aici
Conferinta Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios - Dan Puric despre rolul presei in fata atacului anti-crestin
si
Emisiune RRA - “Luminile nopţii – cultură şi spiritualitate”, realizator Cristian Curte; invitati: Dragos Tacaluta - avocat ASCOR, Victor Roncea - Civic Media, Csabo Astalosz - CNCD si Emil Moise din Buzau

Scandalul Europeana.eu-Romania-Sida-Provincie a Ungariei ia amploare. O reactie stupida a Comisiei Europene si o interventie in Parlamentul European

Pornind de la sesizarea unei cititoare, Mirela Luca, prezentata in postul Romania reprezentata pe Europeana.eu ca o tara bolnava de SIDA, o provincie a Ungariei, unde Eminescu si Caragiale sunt, si ei,... maghiari! Alo, MAE?, scandalul privind imaginea deformata a Romaniei a luat amploarea cuvenita. Comisia Europeana, prin reprezentanta de la Bucuresti, isi permite sa ne ofere o "reactie" cel putin nepotrivita, mai precis stupida, in timp ce euro-parlamentari romani intervin, pe drept, la Parlamentul European. Promitem ca nu o sa ramana doar asa.

Subject: Biblioteca EUROPEANA
Reactie cu privire la articolul din ziarul Ziua din 7.1.2009

In legatura cu articolul din ziarul ZIUA, din data de 7 ianuarie 2009, intitulat "Imagini socante ale Romaniei", Comisia Europeana doreste sa faca urmatoarele clarificari:
Biblioteca electronică europeană (EUROPEANA) oferă acces la colecţiile instituţiilor culturale europene. Acestea pot conţine lucrări care ar putea fi percepute ca inadecvate în anumite State Membre sau care pot crea o imagine nedorită despre un Stat Membru.
Instituţiile culturale ale fiecărui Stat Membru sunt responsabile şi decid asupra conţinuturilor pe care le arhivează în format electronic şi pe care le oferă publicului prin intermediul Bibliotecii electronice europene. Europeana nu poate împiedica accesul la colecţiie instituţiilor culturale ale Statelor Membre.
Aceste fotografii, care fac parte dintr-o colecţie din Marea Britanie, înfăţişează copii în orfelinatele şi în spitalele din România la începutul anilor nouăzeci. Motorul de căutare al bibliotecii afişează fotografiile pe prima pagină din cauza corespondenţei dintre termenul după care se efectuează căutarea şi informaţiile ataşate fiecărei fotografii la momentul în care aceasta a fost încărcată în baza de date.
Fotografiile apar doar dacă se caută după termenul "Romania". Dacă numele ţării este scris într-o altă limbă (de ex. "Roumanie") se obţin cu totul alte fotografii.
Pe măsură ce vor fi adăugate alte materiale despre România, aceste imagini nu vor mai fi printre primele rezultate generate de către o căutare.

Mihai ROSIORU
Assistant to the Press Team (?!)
European Commission - Representation in Romania
Str. Jules Michelet 18, RO-010461, Bucharest
Tel.: 00 40 21 203 54 86
Mail: mihai.rosioru@ec.europa.eu
Web: http://ec.europa.eu/romania

Promovarea unei imagini negative a Romaniei pe site-ul Bibliotecii Digitale Europene, contestata de europarlamentarii Rares-Lucian Niculescu, Dragos Florin David, Flaviu Calin Rus si Alexandru Nazare (PPE-DE, PD-L)

Portalul Bibliotecii Digitale Europene - http://www.europeana.eu/portal/brief-doc.html?start=1&view=table&query=romania prezinta pe prima pagina la sectiunea dedicata Romaniei imagini din anii '90, care infatiseaza copii orfani sau bolnavi de SIDA, copii internati in institutii de ocrotire a persoanelor cu handicap mintal etc, in timp ce alte tari sunt reprezentante de scriitori, artisti, obiecte din patrimoniul national. "Europeana.eu" este o retea tematica infiintata de Comisia Europeana in cadrul programului eContentplus.

Europarlamentarii romani cer explicatii Comisiei Europene cu privire la lipsa informatiilor relevante pentru Romania si someaza Comisia sa gaseasca solutii pentru evitarea repetarii unor astfel de situatii.

"Imaginile copiilor orfani, bolnavi, abandonati nu mai reprezinta de cel putin 15 ani imaginea Romaniei. Opinia publica romana a fost impresionata negativ de includerea, pe portalul Europeana. eu, a acestor informatii cu privire la tara noastra, pe care le consideram irelevante pentru imaginea acestei tari, pentru istoria si cultura poporului roman si care sunt de natura sa creeze Romaniei o imagine care nu corespunde adevarului. De asemenea, lipsesc cu desavarsire informatiile cu privire la cele mai importante personalitati ale culturii si istoriei romanesti. Am cerut explicatii Comisiei pentru a atrage atentia asupra acestui fapt si pentru a se lua masurile imediat necesare pentru remedierea situatiei" considera europarlamentarii romani.

NOTA CATRE EDITORI : PPE-DE este cel mai numeros Grup politic din Parlamentul European cu 288 de membri din toate cele 27 de state membre UE

Bruxelles, 08.01.2009

Ce porcarii mai fac ProTv si CTP-KGB sub semnul Ganditorului de la Hamangia: propaganda homosexual-anala. Fara cuvinte. Vedeti FOTO mai jos



CTP ex-CRP imi plagiaza argumentele despre relatia Ucraina-Romania-Rusia pentru a le intoarce in final pe o concluzie tipic KGB-ista

Cămaşa şi haina, Rusia şi Ucraina
de Cristian Tudor POPESCU

Nu obişnuiesc să-mi încep articolele cu fraze de genul „Presa n-a înţeles nimic“. În marea majoritate a cazurilor, ele reflectă megalomania respectivului megagazetar şi nu situaţia de fapt. De data aceasta însă, mi-e imposibil să nu observ fenomenul de orbire mediatică manifestat de zile întregi în presa românească. „Rusia taie gazul“, „Rusia închide robinetul“, „Rusia îngheaţă România“, „Vine frigul de la ruşi“, „Putin ne arde la gaz“ sunt titlurile care au invadat canalele TV şi ziarele. Practic, întreaga presă românească se chinuie, dincolo de nesfârşitele detalii tehnice legate de conducte, rezervoare şi electrocentrale să transmită opiniei publice imaginea unei Rusii chitite sadic împotriva României, care a aşteptat cu cinism să ne calce gerul ca să ne ia gazul. Analiştii pomenesc cu aere de atotştiutori de kaghebiştii care controlează Gazprom, de arma politică pe care o reprezintă gazul, de şantajul Kremlinului. Rusia, Rusia, Rusia. Şi România. Despre Ucraina, aproape nici un cuvânt cu litere mari.
Este un reflex îmbâcsit de autobăgare „patriotică“ în seamă de care constat, consternat, că suferă şi mulţi jurnalişti tineri. Pericolul „Marelui Frate“ de la Răsărit. Marota pe care Ceauşescu şi-a construit deceniile de minciună naţională. În clipa de faţă, România nu este din nici un punct de vedere un obiectiv de prim rang pentru Rusia. Suntem o ţară NATO şi UE, relaţiile noastre cu Rusia sunt în mare măsură „la pachet“, iar în plan bilateral sunt reci şi distante.
Cu excepţia vechii probleme, greu actualizabilă, a Tezaurului, România nu are diferende directe cu Rusia. Declaraţiile oficialilor ruşi în legătură cu România sunt protocolare, indiferente sau absente. Fireşte că e vorba de KGB şi de bomba fără gaz pe care Kremlinul o utilizează fără să şovăie, dar asta în relaţia cu UE, în conexiune cu Iran şi Qatar, nu cu România gărzilor patriotice din presa noastră.
Haina rusească ne e largă şi rece, în schimb rubaşca ucraineană ne arde strâns la piele. Cu o Ucraină mincinoasă, hoaţă şi agresivă ne judecăm la Haga pentru rezervele de petrol şi gaze din adâncul Insulei Şerpilor. Cu o Ucraină care îşi bate joc de ani întregi de argumentele ecologice, bazate pe reglementări europene, ale României în chestiunea canalului Bâstroe, ministrul ucrainean al Transporturilor, Viktor Bondar, replicând public la protestele Bucureştiului cu un dispreţuitor: „Nu-i nimic, să facă gălăgie“. Nu ministrul rus al Apărării, dragi colegi, ci acela al Ucrainei, Iuri Ehanurov, a declarat România „inamic potenţial al Ucrainei“. Tov. Ehanurov a cuvântat aşa: „Atunci când s-a destrămat URSS, Ucraina a moştenit mai mult de jumătate din potenţialul militar sol-aer al întregii URSS. Aceste capacităţi ar putea face treabă bună şi astăzi, pentru că le-am întreţinut în tot acest timp.“ Antiromânismul a devenit în Ucraina o politică de stat care se reflectă până la nivelul simplilor cetăţeni. Minoritatea românească o simte pe pielea ei.
Rusia este un stat autoritarist, în care Vladimir Putin deţine puteri imense, ceea ce înseamnă o democraţie vai de mama ei, dar control, stabilitate şi predictibilitate. Ucraina este un stat nemembru NATO sau UE, un stat puternic militar, sălbatic, imprevizibil, sfâşiat de lupte interne pentru putere şi cangrenat de crima organizată până la cele mai înalte niveluri. Odată ce îşi va face interesul, Rusia va relua livrările de gaze, în vreme ce Kievul, dacă ar putea, ne-ar lăsa să îngheţăm definitiv numai pe noi din toată zona Balcanilor.
Problema României nu e gazul, ci felul cum îl arde guvernul. Preşedintele Băsescu a telefonat la Kremlin probabil ca să-i spună lui Vladimir Vladimâci că o să-l mai sune unu’ Boc, care e băiat bun. Cu atât mai bine ţării, şi lui cu atât mai bine. Dar de ce n-a sunat dl. Băsescu şi la portocaliul său prieten de pe tronul Kievului, Iuşcenko? Nu era dl. preşedinte Băsescu mare mediator-voiajor de conflicte în spaţiul estic? Nu ne rezolva el problemele cu Moldova, cu Transnistria, cu Marea Neagră, cu Ucraina?
La 40 de ani după august ’68, n-am terminat încă de mestecat bucata asta din hoitul lui Ceauşescu.
Gandul 08 IANUARIE 2009

Articolul mi-a fost sesizat de un prieten, care mi-a transmis si ce circula pe un forum:

mi se pare tare amuzant sa-l vad pe CTP preluand, pe tema Ucrainei, cuvant cu cuvant aproape argumentatia pusa in pagina de ZIUA, respectiv V.R., si pe blogul sau, inca de acum doua saptamani, repetata in articolul de zilele trecute "Pregatiti-va pentru razboiul cu Ucraina". In schimb, o rasuceste de tot pentru a concluziona in stil tipic KGB-ist, conform misiunii sale de agent de influenta. Nu stie ca lui Putin nu-i mai plac kaghebistii ci... fesebistii?


2009. Marsul spre Est

("La predarea stafetei la MAE, de la, probabil, viitorul consilier prezidential Lazar Comanescu la actualul ministru Cristian Diaconescu, Traian Basescu a catalogat drepte "semi-esecuri" abordarea relatiilor cu Ucraina si Rusia ca actori regionali. Daca una este Rusia, in cazul Ucrainei putem vorbi fara gres despre o intreaga politica regionala tradatoare a intereselor europene "comune" - vezi Bastroe, Insula Serpilor, Transnistria. Aceasta pe langa politica de purificare etnica a romanilor din Bucovina de nord, Tinutul Herta si Basarabia de Sud, la care Romania asista ca proasta satului UE. Poate doua palme via NATO-Rusia sa o mai trezeasca pe "buna" noastra vecina, Ucraina.")


"In editorialul din 2009 "Marsul spre Est" publicat la sfarsitul anului trecut in ZIUA scriam ca Ucraina nu mai are nici o sansa sa-si revina din nesimtire si extremism: "Daca una este Rusia, in cazul Ucrainei putem vorbi fara gres despre o intreaga politica regionala tradatoare a intereselor europene "comune" - vezi Bastroe, Insula Serpilor, Transnistria. Aceasta pe langa politica de purificare etnica a romanilor din Bucovina de nord, Tinutul Herta si Basarabia de Sud, la care Romania asista ca proasta satului UE. Poate doua palme via NATO-Rusia sa o mai trezeasca pe "buna" noastra vecina, Ucraina."Na ca n-au trecut nici doua-trei zile si si-a si luat primele doua palme: Rusia i-a taiat gazul si UE a anuntat azi ca nu se baga. Astept cu interes si alte palme care sa trezeasca autoritatile de la Kiev.Poate si Romania isi aduce aminte ca avem romani nu numai in Moldova ci in intreaga Basarabie istorica si Bucovina de nord si, atunci, ar trebui sa avem la Guvern un Oficiu pentru Moldova si Ucraina, pentru Rasaritul romanesc, care sa apere drepturile congenerilor conform Strategiei Nationale de Securitate. Poate si NATO observa ca Ucraina, ca stat CSI, cam incalca normele euro-atlantice in cazul situatii de la Gurile Dunarii europene (nu slave) sau al implicarii mafiote in Transnistria si reconsidera si asa-zisul Membership Action Plan. Poate si Rusia se enerveaza mai abitir si revendica Crimeea si inca o parte din Ucraina. Poate-poate..."



Nota mea: Vezi si Oda lui CTP marca Cotidianul

Ha, ha, ha!

Thursday, January 8, 2009

Putin face Romaniei "o oferta de nerefuzat": sa intre in South Stream si sa aiba relatii direct cu Gazprom. "Sa-i transmiteti lui Basescu!" FOTO-VIDEO

"Noi nu suntem impotriva ca Romania sa participe la proiectul South Stream. Asta in primul rand. In al doilea rand este aspectul care tine de firmele intermediare care livreaza gaz pe piata romaneasca. Iar presedintele Basescu a ridicat aceasta problema la ultima discutie telefonica avuta cu mine (in urma cu doua zile - nota mea). Noi suntem de acord sa trecem la relatii directe cu companiile nationale. Apropo: noi suntem de acord sa procedam la fel si cu Ucraina. (...) Dar eu am pentru Romania o contra-oferta pe care, cred eu, va va fi greu să o refuzaţi. Va rog sa-i transmiteti acest lucru presedintelui Basescu: ca noi suntem de acord sa vindem companiei dumneavoastra de stat tot volumul de gaze pe care Rusia il livreaza Ucrainei timp de un an. Dupa aceea puteti să vindeti mai departe acest gaz, Ucrainei. E buna oferta?! Sper ca ati notat-o!..."
Vladimir Putin
8 ianuarie 2009
Conferinta de presa speciala cu jurnalisti straini acreditati in Rusia, tinuta la resedinta sa de la Novo-Ogarevo cu participarea corespondentelui Televiziunii Romane.

Se pare ca celor doi, Basescu si Putin, le-a prins bine convorbirea telefonica de acum doua zile.
Vezi Ce au discutat Basescu si Putin azi la telefon. EXCLUSIVITATE :-) . STS a dat alarma. Statcounter l-a interceptat. VIDEO Putin Maximus-Miller Gazprom
Foto: Sorin Lupsa

ONU a suspendat ajutorul umanitar in GAZA dupa ce TSAHAL-ul a tintit deliberat un convoi ucigand un om. Vatican: Gaza, un mare lagar de concentrare

BBC: UN suspends Gazan aid operation
Chris Gunness, Unwra spokesman: 'We've had no other choice'
The UN's main aid agency has suspended its operations in Gaza because its staff have been hit by Israeli attacks.
The suspension would continue "until the Israeli authorities can guarantee our safety and security", the UN said.
Meanwhile, the US, UK and France have dropped opposition to a UN resolution urging an immediate ceasefire, and Arab nations are studying a draft.
It comes on day 13 of an offensive by Israel aimed at stopping Palestinian militants firing rockets from Gaza.
Unrwa's move came shortly after it said one person had been killed and two hurt when a fork-lift truck on a UN aid mission came under Israeli tank fire at Gaza's Erez crossing.
It said it was "with great regret" that it had been forced to make a difficult decision.
"We have suspended our operations in Gaza until the Israeli authorities can guarantee our safety and security," said Unrwa spokesman Chris Gunness.
"Our installations have been hit, our workers have been killed in spite of the fact that the Israeli authorities have the co-ordinates of our facilities and that all our movements are co-ordinated with the Israeli army."
The UN said the movements of the truck hit at the Erez crossing had been co-ordinated and cleared with the Israeli military.
The Israeli army has not commented on that claim but has said it is looking into the matter.
In a statement, UN Secretary General Ban Ki-moon condemned the Israeli military's action.
John Ging, director of operations in Gaza for Unrwa, said a convoy of two UN vehicles and an ambulance had also been fired at - although it was not clear by whom - despite having clearance for its movements from Israel.
The incident occurred as Israel for a second day suspended its military operation for three hours to allow Gazans to find food and bury their dead.
Mr Ging said the Israeli military had to give his staff a credible guarantee of safety.
"If they give us clearance to move then it is wholly and totally unacceptable that their soldiers on the ground are firing on our aid workers," he said.
A UN spokeswoman said other agencies including the World Health Organization, World Food Programme and Unicef would continue aid operations in Gaza.
The International Committee of the Red Cross has also accused Israel of failing to fulfil its duty to help wounded civilians in Gaza.
The ICRC said its staff had found four weak and scared children beside their mothers' bodies in houses hit by shelling in Zeitoun.

VIDEO
ONU se retrage: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/7818993.stm
Vaticanul asemuieste GAZA cu un "mare lagar de concentrare"
http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/index.php?cl=11451093

Ministrul de Justitie al Vaticanului:
Guardiamo le condizioni di Gaza: assomiglia sempre più ad un grande campo di
concentramento.
Interviul originial aici
http://www.ilsussidiario.net/articolo.aspx?articolo=10714

Iadul din Gaza. Ziua a 13-a. Rezistenta Digitala ne informeaza: 770 de morti, 3200 de raniti. VIDEO din RAFAH

Day 13 of Israeli War On Gaza
Death toll 770, injured 3200 and most of them Civilians


By: Sameh A. Habeeb

Dear Editors, Journalists and Friends,
I have got three calls from anonymous persons stop blogging or I would be killed. Yet, I would keep on this track. Some of you do wonder how I send news in such conditions. I really suffer a lot to send you this update due to lack of power. I go around 4 kilo meters a day in this cruel war where I charge my laptop battery to be able to send this work! This is very risky since shells rain down and drones hover over me! I will keep this up.
This is a new report for the 13th day of Gaza War and the outcomes of Israeli invasion. For more reporting, breaking news, interviews and accounts in Gaza, you could reach me on my contact info below. Please try both numbers below because there is a big problem in communication resulted in Israeli power cuts.
I'm available 24 hours for media coverage in occupied Gaza. You could reach me any time in my house. welcome to call me on this number in the night: Landline: 0097282802825
PLEASE: FORWARD THIS EMAIL IN SUPPORT OF THE OTHER SIDE OF THE STORY!

Mob: 00972599306096
Landline: 0097282802825
E-mail:
Sam_hab@hotmail.com
Sameh.habeeb@gmail.com
Skype: Gazatoday, Facebook: Sameh A. habeeb
Web:
http://www.gazatoday.blogspot.com/
Vezi aici VIDEO din GAZA ACUM

Please, make sure you forward this email to those who you feel are interested in this matter.

Deadly Outcomes of Israeli Ground Military Operation:
1-Israeli tanks move towards Abu Sha’er area, near Kosopheme area mid of Gaza Strip.
2-An Israeli air raid in an open area in Gaza.
3-An air raid targeting the house of Mr.Sameeh El nady Middle area.
4-Shelling Deir El Balah police station.
5-An air strike targeting El Moghrarby Municipality.
6-Bombarding the house of zakout family(Al Aqsa Brigades) Beit lahia.
7-Destroying a five-storey building belonging to Mr.Merwan Akeel in Leit lahia.
8-Air raid on the central police station which was hit on the first day of this war.
9-Destroying a five-storey building belonging to Hawari family in El Zaitoun neighborhood .
10-Tank Shelling of Abu Haduf area in Qarara, north of khanyounis.
11-Destroying a house belonging to Bawadi family in Jabalia.
12-Destroying a house belonging to Mr.Adnan Abu Shmaisa El Sawarha area middle area.
13-Targeting with six rockets the police station in Bani Sohaila, south of khanyounis.
14-Destroying the house of Mr.Mohammad El Sinwar(Qasam)Al Amal neighborhood in Khanyounis.
15-launching six rockets on the border area.
16-Targeting a house in Al Joneinah neighbourhood in Rafah.
17-Partial destroying of El Sakhra, shopping area in Gaza.
18-Destroying a house belonging to Jondia family in shojae’a-Gaza.
19-Destroying a house belonging to Al Jabri family in shojae’a.
20-Shelling a house belonging to Shamia family in Jabalia-Refugee camp.
21-Bombarding a house in Rafah-near the East cemetery.
22-An air raid on two houses belonging to Joma and Fayez El Rahal in Bait Lahia(four casualties) 23-Targeting two women with a missile south of Qarara.
24-Air raid on a house belonging to Abu Abeer, a key leader for Popular Resistance Committees in Al sahaba street.
25-Bombardment of Adnan Shaw’s house seven casualties one child dead immediately.
26- Artillery shelling south Jabalia.
27-An air attack on a house in Jabalia.
28-Shooting at two vans belonging to UNRWA one injured and one dead.
29-Targeting a car by three missiles-Al Nafak street Gaza.
30-Four Jehad A ctivities killed north of Gaza.
31-Killing an Israeli soldier and injuring other 13 in clashes with resistance men.
32-Besieging a house belonging to Abu Ghanima family in which several family members were injured.
33-An air raid on a house in Gaza-Daraj neighborhood.
34-Preventing a ambulance and paramedics from getting the dead bodies of the people killed north of Gaza.
35-Targeting 97 houses in Rafah.The inhabitants fled to UNRWA schools.
36-Shelling Al Nour Al Mohamad mosque, a two storey building in Al Sheikh Redwan neighborhood.
37-Air raids on orchards and farms belonging to Al Wehaidi and Al Sorani families.
38-Preventing ambulance men to rescue injured people in Al Zaitoun Quarter east sout of Gaza City.
39-Clashes between résistance men and the Israeli army around kosopheme crossing for 14 hours.
40-An Israeli vehicle was destroyed by Palestinian fighters and one Israeli solider killed.
41-Targeting a group of unarmed citizen in Khanyounis.
42-Destroying a house belonging to Abu kwaik in Al Zaitoun neighborhood.
43-An air raid in meraj street near Raffah Municipalities-many causalities are reported .
44-Destroying two houses in Rafah belonging to keshta family.
45-Killing the citizen, Jehad Kawareh in Khanyounis.
46-The death of a physician’s wife and son in El Shuef area-south Gaza.
47-Intensive artillery shelling targeting El Sha’ef area east of Gaza City.
48-Shelling the houses of civilians at Al Zahra quarter by phosphorus bombs.
49-Destroying a house belonging to Mr.Nour Baraka in Bani Sohaila Abassan.
50-UNRWA suspends its services as Israel kills one of its staff.
52-Bombings several targets east of Gaza City.
53-Palestinian paramedics and ambulances get Israeli fire.
54- Water is hardly accesses for hundreds of thousands in northern areas and Gaza City.
55-Bread is no longer available and only 5 bakeries work out of 47.
56-Palestinian paramedics found 50 dead bodies in many destroyed houses and open places. Thus, victims' number up to 770 persons.
57-Palestinian fighters launch around 20 rockets into Israeli civilians.
58-Gaza still plunges into deep darkness.
-----------------
Sameh A. Habeeb, B.A.
Photojournalist & Peace Activist
Humanitarian, Child Relief Worker
Gaza Strip, Palestine