Pages

Wednesday, September 2, 2009

PRETUL VIETII UNUI TANAR: 30.000 DE EURO! Salvati-l acum! Trimite acest mesaj mai departe. Poate mai exista 30.000 de oameni in Romania sa dea un euro

Baiatul din poza se numeste Daniel, este verisorul colegei mele, Irina Chiroiu, si in 16 septembrie va implini 23 de ani. O sa o las pe ea sa va spuna povestea lui:

E militar de cariera si, pana in urma cu cateva luni era cel mai fericit baiat din lumea asta: are o prietena absolut superba, cu care planuia sa se casatoreasca si sa aiba multi copii, o cariera infloritoare si multi, f multi prieteni. Numai ca Dumnezeu a planuit altceva pentru el: rezultatul unei banale ecografii a scos la iveala faptul ca ficatul sau era distrus de tumori. Diagnosticul medicilor a fost cutremurator: hepato-carcinom stadiul 3. Nimeni nu-si poate imagina ce a urmat: analize peste analize, spitale, doctori. Timp de cinci saptamani, Dany a fost internat si la Spitalul Militar din Bucuresti. Dar pana aici medicii au dat neputinciosi din umeri, boala fiind intr-un stadiu mult prea avansat. Insa, Cel de Sus si-a indreptat privirea spre noi, cei care il iubim enorm pe acest om cu suflet mare si cald: cand toate sperantele noastre se spulberasera, am aflat ca exista o sansa de salvare, in Italia. Numai ca PRETUL VIETII ESTE 30.000 DE EURO. Bani de care familia nu dispune. In conditiile actuale, nicio banca nu mai ofera un credit atat de mare. E112 - formularul minune - e blocat de birocratie. Iar timpul nu mai are rabdare nici cu noi, dar mai ales nici cu Dani. Orice ajutor, oricat de mic, ori chiar si o simpla incurajare pe care promit ca personal o voi printa si i-o voi trimite, e important in aceste clipe. Pentru Dani a fost deschis chiar si un cont bancar:

RO 50BTRL 022 0120 1G805 2200, deschis la Banca Transilvania pe numele Nicoleta Jitaru (mama).

Dani merita sa traiasca ! De ziua lui, merita o sansa la viata ! Ii multumesc din suflet bunului meu coleg Mihai Radic de la Hunedoreanul, alaturi de care am luptat si pentru Raluca si Florin(http://irinachiroiu.blogspot.com/2009/04/trista-poveste-doua-suflete-blande.html), si care acum m-a ajutat sa demarez o campanie de strangere de fonduri pentru Dani(http://www.hunedoreanul.ro/comunitate/voi-lupta-speranta-normal-ca-mai-am-speranta-e-tot-ce-mi-a-mai-ramas-4841688). De data asta trebuie sa biruim ! Si asta pentru ca Dani un om incredibil de optimist. Inainte cu o ora de a ma urca in trenul ce saptamana trecuta m-a adus inapoi la Bucuresti de acasa, am fost la el. Nu va puteti imagina cat optimism poate avea acest om ! E plin de curaj, desi e doar piele si os, iar boala il macina pe zi ce trece tot mai mult. E plin de speranta, de dorinta, de pofta de viata, desi niciunul din medicii care il trateaza in prezent nu-i mai da vreo sansa de supravietuire. Dar el, in ciuda tuturor, ramane un supravietuitor. Un invingator care vrea sa biruie, care nu se da batut in fata obstacolului numit cancer, care crede ca imposibilul poate deveni posibil. Un suflet care vrea sa traiasca, care viseaza, care-si face planuri marete de viitor. As putea scrie pagini intregi despre el si totusi cuvintele nu sunt de ajuns de marete pentru a-l putea descrie asa cum merita. Tot ce stiu e ca Dani trebuie sa traiasca. Si ca eu voi face tot ce-mi sta in puteri ca acest lucru sa devina realitate, iar el sa se vindece.

2 comments:

Irina said...

Victor iti multumesc din suflet !

Anonymous said...

este un cont in lei?