Pages

Tuesday, July 28, 2009

SPERANTE PENTRU HOMOSEXUALI & societatea civila: Europa ne critica, (o parte a) SUA ne lauda: Codul Civil roman interzice casatoria intre homosexuali

Noul Cod Civil adoptat de Romania interzice strict casatoriile intre persoane de acelasi sex si protejeaza institutia familiei, casatoria fiind definita ca uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie, a apreciat, miercuri, Roger Kiska, reprezentant al Alliance Defense Fund (ADF), organizatie a societatii civile din Statele Unite.
In aceeasi zi in care Comisia Europeana a prezentat Raportul pe Justitie, in care se subliniaza ca monitorizarea va continua pana cand sistemul judiciar va indeplini toate cerintele si va functiona corect, Kiska lauda noul Cod Civil, pe care il considera o adevarata victorie in lupta pentru pastrarea valorilor traditionale.
"Casatoria intre persoane de acelasi sex este interzisa. De asemenea, Codul Civil, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010, interzice recunoasterea in Romania a casatoriilor sau uniunilor homosexuale incheiate in alte tari de cetateni straini sau cetateni romani. Totodata, adoptia de copii de catre cupluri de acelasi sex este interzisa expres", puncteaza avocatul american, citat de One News Now.
Potrivit lui Roger Kiska, "Romania, la fel ca majoritatea statelor europene, are o traditie istorica de promovare a valorilor traditionale. Codul Civil continua traditiile si valorifica elemente esentiale ale culturii juridice romanesti, aducandu-le dintr-o lume apusa, traditionalista si conservatoare - dar in care cuvantul dat valora lege -, in vremuri actuale, in care lumea este constituita din forte in miscare, in care timpul devine un reper cardinal, iar stiinta, cercetarea si tehnica ne provoaca, ne obliga sa privim cu responsabilitate spre viitor si sa tinem pasul cu realizari altadata neimaginate".
Codul include si importante prevederi care protejeaza viata si demnitatea umana. Printre altele, se cere consimtamantul expres la transplantul de organe; sunt interzise experimentele pe subiecti umani, practicile eugenice, clonarea umana, crearea de embrioni in scopuri de cercetare sau alegerea sexului copilului prin reproducere asistata. De asemenea, legea considera nule toate actele care confera o valoare patrimoniala corpului uman.
Legile privind Codul Civil si Codul Penal, a caror modificare este mentionata in tratatul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, au fost promulgate vineri, 17 iulie, de catre presedintele Traian Basescu.Promulgarea celor doua coduri survine dupa ce pe data de 26 iunie au fost adoptate si de Parlamentul Romaniei. Pe 22 iunie, Guvernul Boc si-a angajat raspunderea pe doua dintre Codurile juridice, Codul Penal si Codul Civil, prin prezentarea formei finale a proiectelor in fata plenului reunit al Parlamentului.Codul Civil este legea care reglementeaza relatiile sociale si patrimoniale. Codul Civil si Codul Penal, impreuna cu Codurile de Procedura Civila si Penala sunt considerate cel mai important pachet de legi din sistemul juridic, dupa Constitutie.Alliance Defense Fund (ADF) este o organizatie a societatii civile din Statele Unite, care militeaza pentru libertatea religioasa, dreptul la viata si valori familiale. De la infiintarea sa in 1994, ADF s-a implicat, direct sau indirect, in numeroase cazuri legate de pastrarea casatoriei ca uniune intre un barbat si o femeie.
Sursa: Ziare.com

Ajutor pentru homosexuali la: www.homosexualitate.ro
Carti, studii si avertismente:

No comments: