Pages

Friday, July 31, 2009

INCEP CURSURILE DE MAIESTRIE ARTISTICA ale Marianei Nicolesco, la Braila, pe urmele legendarei Hariclea Darclée: 2 - 8 august

Master Class Mariana Nicolesco : 2 - 8 august
Numai 12 luni ne despart de ediţia 2010 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, când vom celebra 150 de ani de la naşterea, la Brăila, a legendarei soprane.
«Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes - declară Mariana Nicolesco - au loc anul acesta între 2 şi 8 august, oferindu-ne pe lângă bucuria de a face muzică împreună, o fericită ocazie de verificare a forţelor noastre artistice şi de pregătire a triumfului manifestărilor ce vor onora marele eveniment din anul viitor».
Prezenţa atâtor tineri, nu numai din România ci şi din alte colţuri ale lumii, este garanţia cea mai sigură a valorii internaţional recunoscute a ceea ce aduc în universul muzicii manifestările închinate artei cântului din Oraşul de la Dunărea de Jos.
Odată cu numeroasele ore de lucru, culminând cu acel tradiţional maraton liric care este Concertul - Master Class, ce are loc sâmbătă 8 august, va fi adus un omagiu, ca şi în trecut în cazul lui Mozart, Verdi şi Puccini, altor mari muzicieni, la comemorarea lui Haendel (250) şi Haydn (200), prin concertul cu pagini alese din creaţia lor, ce va fi precedat de conferinţa muzicologului dr. Stephan Poen Mariana Nicolesco şi vocalitatea în baroc şi clasic, vineri 7 august.
Publicul brăilean va asista joi 6 august, la reprezentaţia cu opera donizettiană Parisina d’Este, pregătită de Mariana Nicolesco şi avându-i în rolurile principale pe unii dintre laureaţii Concursului Darclée, spectacol care a entuziasmat publicul şi critica la premiera absolută în ţara noastră, la Opera Naţională din Bucureşti, şi apoi în Salonul de Muzică al Castelului Peleş din Sinaia.
«Este un privilegiu pentru cultura română, ca o mare artistă din trecut, cum este Hariclea Darclée, să fie onorată în acest mod - a mai declarat Mariana Nicolesco - şi ca în numele ei să aibă loc o asemenea renaştere în domeniul artei cântului, la care au participat şi participă nu numai tinere talente din România, ci nu mai puţin, până acum, de 1500 de voci din 45 de ţări şi 5 continente».

No comments: