Pages

Thursday, July 30, 2009

IN SFARSIT! Mafiotul ungur Arpad Paszkany trimis în judecată pentru sprijinirea unui grup infracţional. Pe cand si pentru activitate anti-Romania?

In sfarsit, dupa doi ani de cercetari, ceea ce scriam la Blog Roncea: SPIONII SI TRADATORII care bantuie Romania ... si Cand cadrele tradatoare din SIE isi dau mana pentru bani murdari cu dusmanii Romaniei. Cazul Ghibernea-Paszkany plus Civic Media PASZKANY si reteaua de informatii maghiara din inima Ardealului ... incepe sa aiba o finalitate:

BUCUREŞTI / 12:26, 30.07.2009
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a lui Arpad Zoltan Paszkany, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi şantaj.
Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat că, în perioada 2004 - 2006, a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului Gazeta, pe care le-ar fi folosit în interes personal. Potrivit unui comunicat de joi al DIICOT, în perioada 2004-2006 Arpad Paszkany a susţinut financiar un grup infracţional condus de Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor aparţinând trustului Gazeta, cunoscând componenta grupului şi modul de operare.
Paszkany este acuzat că a folosit publicaţiile acestuia în interes personal sau al societăţilor sale, orchestrând şantajul exercitat de către membrii grupului, respectiv pentru a determina societăţile concurente să facă sau să nu facă anumite activităţi, să renunţe la participarea la licitaţii sau să încheie contracte în scopul de a obţine foloase materiale în scop ilicit.
De asemenea, omul de afaceri clujean este acuzat că în perioada ianuarie - noiembrie 2006 a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilor trustului Gazeta la adresa lui Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup Iaşi, firmă pe care a şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 euro, o suprafaţă de teren de 13.974 de metri pătraţi situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de piaţă era de 400.000 de euro.
Conform sursei citate, în perioada 2004-2006 Paszkany a virat societăţilor lui Liviu Mandiverse sume de bani, sub pretextul finanţării ziarului, pentru înfiinţarea de noi publicaţii. De asemenea, i-a închiriat la preţuri modice mai multe birouri pentru a asigura spaţiul necesar desfăşurării activităţii trustului de presă.
Probele administrate la dosar arată că Paszkany a finanţat deschiderea ziarului "Gazeta de Bucureşti", discuţiile purtate în mediul jurnalistic avansând suma de aproximativ 200.000 – 300.000 de euro.
Pe parcursul anchetei penale, mai mulţi martori au declarat că era de notorietate în mediul jurnalistic faptul că Arpad Paszkany finanţa publicaţiile trustului Gazeta pentru a se folosi de acestea în promovarea afacerilor sale şi compromiterea celor care îi făceau concurenţă prin declanşarea unor campanii de presă tendenţioase şi negative împotriva acestora.
"Sprijinirea financiară şi logistică a grupului a fost făcută de Paszkany în mod interesat, pentru a-si proteja imaginea sa şi a firmelor pe care le conducea. Pe de altă parte, în situaţiile în care interesele personale sau ale societăţilor sale o cereau, acesta a folosit, prin intermediul lui Liviu Man, toate publicaţiile trustului în scopul creării unei imagini negative, tendenţioase asupra unor persoane fizice sau juridice cu interese contrare acestuia", se precizează în comunicatul DIICOT.
Dosarul prin care Arpad Paszkany este trimis în judecată sub acuzaţiile de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi şantaj a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Cluj.
În dosarul "Gazeta" este inculpat Liviu Man, preşedintele trustului cu acelaşi nume, care edita zece publicaţii în judeţele Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Bihor, Sibiu şi Mureş. Alături de Liviu Man mai sunt judecaţi, în calitate de ziarişti sau directori ai trustului, Aurel Mureşan, Dorel Alexandru Vidican, Ioan Oţel, Călin Dan Pârcălab, Aurelian Grama, Anca Elena Cocuţ, Adrian Avarvarei şi Memoranda Suppllexa Onac. Acuzaţiile vizează infracţiunile de asociere la un grup infracţional organizat şi şantaj calificat în formă continuată. Aceştia au fost trimişi în judecată în 19 ianuarie 2007.
Procurorii au stabilit că ziariştii au constituit un grup infracţional organizat, iar din anul 2004 şi până în noiembrie 2006 au constrâns 43 de persoane, în 53 de cazuri, să încheie contracte de publicitate cu trustul. În caz contrar, erau ameninţaţi cu dezvăluiri compromiţătoare în publicaţiile aparţinând trustului de presă Gazeta.
Mediafax

1 comment:

Alex sau cum vreți voi said...

am citit pe undeva ca a si plecat deja din tara. Ungurasu' mamii lui