Pages

Monday, April 13, 2009

OBSESIA Iurie Rosca

Iurie Rosca, reprezentantul singurului partid nationalist din Basarabia - de fapt din intreg spatiul romanesc - pacalit, ca si altii, de consilieri americani indoielnici, care se prezinta ca reprezentanti ai Washingtonului (vezi si SUA trebuie sa schimbe calea razboiului in Irak: ZIUA si Cand Ambasada SUA in Romania e obligata sa asculte de presedintele tarii gazda) sa faca o alianta nefasta cu PCRM, este, culmea!, subiectul central al tuturor discutiilor care se poarta in aceste zile, in culise sau pe canalele media specializate in dezinformare si intoxicare.

Desi a iesit din cartile parlamentare, furat in mod clar, prin jocurile murdare ale unui alt consilier de-al lui Voronin, similar celui american, dar cu cetatenie rusa, tot Iurie Rosca e vinovat! Vinovat de distrugerile din Chisinau, de totalitarismul lui Voronin, de proastele relatii dintre Romania si Moldova, de... Trrradare (ah, ce cuvant satios, pentru cei carora le place sa-si umple gura cu el!).
Securisti de doi bani, de pe toate meridianele, isi dau cu parerea in sus si-n jos. In loc sa se preocupe de faptul ca in Parlamentul de la Chisinau au intrat NUMAI agenti ai Rusiei, activisti sovietici, masoni, mafioti, smenari, bagabonti, pacalici si pupincuristi (cu o singura exceptie, notabila, Dorin Chirtoaca, dar care va fi probabil silit sa ramana la Primarie), care nu au nici o treaba cu Romania, alta decat hotia si ura fata de tot ce e autentic romanesc, tovaraseii nostri de cartier urla tot dupa... Iurie Rosca. Ar fi de ras daca n-ar fi de plans, pentru Romania. Cat de complicat este sa vezi ca in tot spatiul romanesc nu a mai ramas nici un partid parlamentar de dreapta, caruia sa-i pese de cruce si neam? PPCD era ultimul! N-are nimic: acum se bucura si "americanii" si "rusii" si "romanii"...
Ca a gresit Iurie Rosca cand a ales sa intre la guvernare cu Voronin, si sa nu iasa la timp, este treaba lui. Si greseala lui. Politica si nu numai. Dar pentru care plateste acum. Cu varf si indesat.
Dar cu ce este mai prejos Iurie Rosca si alianta lui cu Vladimir Voronin decat partenerul sau din PPE Emil Boc si alianta lui cu Ion Iliescu, "presedintele de onoare" al PSD, acuzat de crimele din decembrie 1989 si iunie 1990?! Puteti sa raspundeti, mandri securisti? Hai, sictir!, v-am mai spus-o si o repet. Asta a fost 1.
Si 2: Cine cunoaste dedesubturile acestei aliante stie ca Iurie Rosca a facut aceasta alegere, paguboasa, dupa ce s-a consultat cu... trei presedinti. Cu totii de la Marea Neagra. Si-am pus punct si la 2.
3. Ce poate fi mai clar cand acelasi Iurie Rosca este terfelit de oamenii lui Voiculescu si ai lui Tismaneanu si ai Rusiei, in acelasi timp?! Sa va mai spun ca in emisiunea 100% de la Realitatea TV, de duminica, Mircea Popa, presedintele Fundatiei Rusia-Romania l-a acuzat pe Iurie Rosca ca a pus la cale toate violentele din Chisinau si ca a dat si foc la Parlament... Emisiune in care a mai fost invitat, in calitate de "expert" si alt presh cunoscut al tuturor serviciilor trans-frontaliere, Bogdan Chirieac, care a afirmat cu aplomb ca "moldovenii sunt neprimitori si neospitalieri cu romanii", el, care, dupa parerea mea, n-a calcat niciodata, ca ziasrit cel putin, peste Prut! Cam astia sunt oamenii care se pot lauda ca-l ataca pe Rosca, alaturi de mafiotii de Ghimpu, Salaru, Stati, Filat si Urechean - preferatul lui Adi Nastase, singurul "moldovean" care a primit cetatenie romana impreuna cu toata familia lui plus ginerica pe perioada Guvernarii Iliescu-Nastase. Altfel, maaaree patriot, maarree roman, maaare PCUS-ist. Cu astia defiliati voi, bai tembelilor? Astia sunt "opozitia" pro-romaneasca? In astia ati pompat banii de taxe ai bunicii mele, ai orfanilor Romaniei, ai vaduvei romane?! Hai, sictir!, a treia oara.
Nu vreau sa mai repet tot ce a facut PPCD pentru cauza romaneasca dar o sa amintesc, ultra-scurt, doar inregistrarea Mitropoliei Basarabiei si opunerea in Parlament - pe perioada guvernarii comuniste - a introducerii legii homosexualilor. Sa vedeti voi cum o sa treaca acum...
Ar mai fi ceva, pentru cei care se bucura prea devreme de moartea nationalismului: anii de protest real - nu ca cel mimat de "Opozitie" zilele acestea, pe cadavrele copiilor - pentru "Istoria Romanilor" si "Limba Romana", cand zeci si sute de mii de copii au iesit in strada cu drapelul Romaniei - da, bai Voronin, al Romaniei - cu Eminescu si manualele romanesti in maini, au format un tineret credincios care va muta si muntii din loc. Ei, tinerii Basarabiei, care nu-si gasesc locul alaturi de nici o formatiune politica mincinoasa - ca si dincoace de Prut - sunt cei care vor apara flamura credintei stramosesti.
Asadar, obsesia asta dupa Iurie Rosca, "raufacatorul", nu ma face decat sa-mi fie si mai simpatic, desi, va asigura, am destule alte lucruri de facut decat sa devin empatic in urma unor necopti sau preacopti. Dar nu mai zic mai multe ca sa nu fiu acuzat si eu ca "atac Romania" (care Romanie, bre?, Romania lui Vanghelie?, Romania lui Voiculescu? Romania lui Tismaneanu?, sau Romania serviciilor carora le put picioarele a bocanci rusesti sau... ciorapi americani?!).
Si, inainte de toate, ce ati facut voi, bai caraghiosilor cu mot sau bai, romane, bai, pentru Romania, pentru Romania strabunilor nostri, pentru Romania martirilor nostri, pentru Romania Sfintilor Romani, pentru Romania Mare? Unii au pus-o pe Cruce. Altii au siluit-o. Altii au transat-o. Dar cati dintre voi i-ati spalat ranile? Cati dintre voi i-ati eliminat dusmanii? Cati dintre voi ati sarutat, vreodata, de bucurie sau deznadejde, pamantul acesta sfant, de la Nistru pan' la Tisa?
Obsedatilor, va dau un singur sfat: nu va bucurati prea repede... PPCD, prin tineretul Basarabiei - cu sau fara Iurie Rosca, acum senior - va renaste din propria-i cenusa.
A, si nu uitati: daca nu prindeti judecata pe acest pamant sigur o sa o prindeti in alt loc!
Parerea mea... :-)

7 comments:

Anonymous said...

Jos palaria! Am fost, suntem si vom fi alaturi de Iurie Rosca si PPCD. Singurul partid din Moldova care tine cu adevarat la valorile nationale.

Anonymous said...

Din pacate afisarea ostentativa a parteneriatului cu Voronin nu e doar treaba lui Rosca, ci a tuturor acelor care au luptat alaturi de el. Iar nadejdea ca PPCD va renaste este subtire din simplul motiv ca lideri ca Rosca se nasc rar, magnificii nu pot fi luati in calcul - sunt prea cruzi si neexperimentati. Nu exista succesor. Situatia se putea redresa si dupa 4 aprilie daca erau utilizate eficient resursele media controlate de PPCD. Sfetnici prosti, mama lor de sfetnici!

Anonymous said...

1.Va asigur ca magnificii au reusit sa ia multe de la Iurie Rosca, nu sunt deloc noi in partid. Igor Ciuru, spre exemplu, este de 11 ani in PPCD.
2. PPCD nu a dispus de nici un fel de resurse media, iar in cazul in care nu se apropia de putere, risca sa fie distrus de restul "opozitiei".
Atat comunistii, cat si liberalii ar dori moartea PPCD, de aici si balansarea politica...

Anonymous said...

Domnule Roncea, cu tot respectul pe care vi-l port, nu sunt de acord cu acest articol despre Rosca. Il transformati pe Rosca in martir. Va rog sa lasam istoria sa se pronunte despre ce a facut bun si mai putin bun Iurie Rosca. Cunosc si relatia dv de prietenie cu I.R. si, din aceasta cauza, consider ca articolul este subiectiv, nu obiectiv. De ce nu scrieti si de lucrurile, avantajele, beneficiile personale ale lui Rosca in urma relatiei cu Voronin? Sunt multe de spus, dar astept si un material semnat de dv despre afacerile si metodele de imbogatire folosite de Rosca dupa colaborarea cu Voronin. Aveti curaj?

Anonymous said...

celui din urma anonim...

Poate ne spui ceva ce nu stim noi... Ca eu vad ca acest om numai de coruptie nu poate fi invinuit! Poti sa zici ca tea tradat, e treaba ta, dar ca ar fi corupt nu cred ca ai putea baga mana-n foc. Sau poate totusi risti sa dai si tu cu piatra? sper ca ai inteles aluzia

Anonymous said...

spre deosebire de ceilalti deputati moldoveni Rosca a avut ridicata imunitatea de cateva ori anume din cauza miscarilor contra imperializmului rus,si spre deosebire de Filat nu a avut dosare penale pentru activitati de tip mafiot.Voi fi alaturi de PPCD pentru ca a legalizat mitropolia Basarabiei,ceea ce este o apropiere reala de Tara dar nu numai vorbaraie liberala si respingerea memorandumului Cozac,care departa catastrofal visul unirii...

Anonymous said...

Nu mai incercati sa-l spalati pe acest tradator de neam. Chiar daca il veti spala cu totu detergentii, el tot o sa puta a rahat. astea merita cel putin expulzati din tara.