Pages

Thursday, July 30, 2009

PATAPIEVICI, Basarabia, patrioviciul si caviarul "boierilor-limbrici" ai culturii romane

Micul fuhrer de Galitia cu tatal traducator al Armatei Rosii da acum si "lectii de patriotism". Gauritorul culturii romane, care presteaza si ca "senator" la Ringier, ne spune in EvZ: "Pe scurt, nu ştim ce înseamnă să fim patrioţi în chestiunea Republicii Moldova. Pur şi simplu, nu ştim. Împreună: responsabili politici şi opinie publică. Prin extensie, întrebarea care atârnă deasupra capetelor noastre, şi la care nu avem răspuns în ciuda celor câteva instituţii subfinanţate pe umerii cărora statul a abandonat această sarcină, este: suntem noi patrioţi în chestiunea românilor de pretutindeni? Ştim să fim? Răspunsul e nu." (!?)
Of, ce ne-am face fara el, Patrioviciul nostru?... Un cititor raspune:

Intelo-Caviar
de A lu' Parizianu (Vizitator), joi, 30 iulie 2009 - 03:28
Cum traiesc "boierii culturii", se poate vedea chiar din scrierile unora dintre ei. Un exemplu poate fi Usa interzisa de G. Liiceanu.
Iata un pasaj elocvent, situat la pag. 353-354 : "Astazi la pranz, orgie culinara la hacienda doctorului Irinel Popescu. Am fost cu profesorul Setlacec, cu Catrinel si cu Andrei Plesu. Doamna doctor ne-a propus urmatoarea suita: "o intrare" cu icre negre si somon, apoi mici de la "Cocosatu" facuti la gratarul din curte. (Andrei mananca vreo zece, eu vreo sase-sapte.) Ne mutam apoi in living, unde se incepe cu sarmalute in foi de vita, sarmalute in foi de varza si mamaliguta. Urmeaza limba cu sos de masline. Apoi costite de porc cu cinci "miresme" si orez cantonez. Vinurile inaugurale sunt din 1950 (!) ..."

1 comment:

Anonymous said...

Mentionand numai titlurile unor articole scrise al acestui personaj bizar: “Pervesiunea stapinilor cu sclavii placerilor”, “Religia oficiala a sangelui” “Terorismul in arta” “Perversiuniile clasicilor” ti se face parul maciuca realizand gravitatea situatiei pentru arta intr-o tara care condusa de un presedinte incult si grobian, intr-o societate care a luat-o razna. AGAINST ALL ODDS – ROMANIAN ARTISTS
Vizitatorii iubitori de arta si frumos care intra la expoziitiile ICR se pare ca trebue convinsi din nou, ca romanii sunt un obsedati de prezentarea in public a organelor sexuale, sunt violenti si perversi si oricum trebue interzis minorilor la astfel de manifestari. In acest sens nu ramane decat sa deschideti si-te oficial al ICR New York si sa va ingroziti personal la imaginile mizeriei prezentate in cazul expozitiei sponsorizate de ICR la Galeria SLAG. Daca bestialitatea lucrarii lui Ghe orghe Ficl Bullterrier with Wings, a ofensat sensibilitatea multora expozitia personala care a urmat a creiat un soc greu de descris sau imaginat pentru lumea artei si a galerilor americane. Daca multi considera ca manifestatia “culturala” cea mai violenta din istorie este probabil prima intrebuintare pertinenta a artei, ca forma de terorism.
LABYRINTH – GHEORGHE FIKL
Pentru a descrie aceasta blestametie este necesar intrebuintarea unui termen mai putin cunoscut pana acum, cel de ” Carnography”. El provine din latinul “carnis ” si din grecul “grafi” si se refera la intrebuintarea unui largi cantitati sange si violenta creind un extrem soc emotional. Carnografia este un tabu si incalcarea lui este pedepsita in orice societate civilizata. Scopul acestui pictor este de a agresa privitorul peste limita psihologica creind o tensiune peste limita suportabila. Cruzimea nu este sublimata artistic ci exagerate devenind un element de teroare receptate personal .Fikl plaseaza intro atmosfera opulenta sub un candelabru un superb taur violet. El este inconjurat ca niste ingeri ai nevinovatiei de o turma de miei pregatiti pentru o moarte mistica. Vizualizam imediat ca aceste animale sunt ucise intr-un abator intr-o baie de sange fara inceput sau sfarsit. Realizam imediat undeva in adancimile inconstientului, ca halcile de carne sun atarnate de carligele de abator sunt trupurile noastre fara posibilitate de scapare. Totul dureaza cateva fra ctiuni de secunda. si o luam la fuga pe scarile galeriilor spre strada care speram sa ne acorde salvare. .OPERATIUNE DE SPALARE DE BANI.

De la venirea directoarei Corina Suteu sau cheltuit (furat) din bugetul ICR aproape 1.000.000 $. (Bugetul anual fiind un sfert de milion anual)i. Intrand in ” colimatorul ” meu si a revistei New York Magazin, se incearca confuzarea comunitatii romanesti si a organelor de control financiar, prin deshiderea unui spatiu cultural paralel. Dupa cum sper sa realizati acesta denota pe langa disperare, un infantilism evident. Pentru moment se simt acoperiti de adevaratul sef al clanului, marinarul mioritic .Dar criza economica poate schimba peste noapte datele problemei. Un ziar bucurestian se intreaba cine va urma dupa ministrul Ridzi. Se pare chiar Horia Patapievici. Robert Horvath DEVA artist New York 26 iulie 2009. devagallery.com

PS : Pentru a vedea noile mizerii patapievicene deschideti:http://www.icrny.org/ SLAG Gallery :AGAINST ALL ODDS – ROMANIAN ARTISTS SI LABYRINTH – GHEORGHE FIKL