Pages

Monday, July 27, 2009

29 IULIE, ziua alegerilor din Basarabia mica, este Ziua Imnului National - "Desteapta-te romane!". Armata organizeaza o defilare la Arcul de Triumf

29 iulie - Militarii participanti la misiunile din Irak vor defila pe sub Arcul de Triumf. In aceasta zi, romanii sarbatoresc Ziua Imnului National - "Desteapta-te romane!". Inainte de ocupatia comunisto-stalinista, pe sub Arcul de Triumf defilau trupele care se intorceau victorioase de pe front. Dupa 1989, militarii romani au defilat pe sub Arcul de Triumf, doar de Ziua Nationala, 1 Decembrie, cand se sarbatoreste Marea Unire. Evident, se doreste reinvierea unei traditii. Intamplator, pe 29 iulie, zi in care R. Moldova aniverseaza a 15-a adoptare a Constitutiei, in Basarabia au loc (noi) alegeri parlamentare.
Continuarea la ZIUA

3 comments:

Andrei said...

Doamne ajuta sa se destepte romanii odata pentru totdeauna! Unire!

Anca said...

Ce sa caute sub Arcul de Triumf soldatii care au luptat in Irak? Nu exista victorie in urma razboaielor de cucerire, ci pustiire si moarte si valuri de singe nevinovat.
Ce legatura poate exista intre comemorarea eroilor romani cu intoarcerea acasa a unor mercenari aflati in solda marilor puteri?? Apararea intereselor strategice si economice ale imperiilor nu ne privesc nici pe noi, nici pe eroii nostrii..

Anonymous said...

Corect Anca.

Desteapta-te Romane!

Doamne ajuta!