Pages

Friday, July 31, 2009

MANCURTII DIN SERVICII (SIE, SRI, SIS, ETC) AU UN TUTARAS si un subiect nedigerabil: "Obsesia Roncea"

Mai multi ofiteri de informatii profesionisti, ingrijorati de involutia si chiar disolutia serviciilor romanesti, mi-au atras atentia asupra unui "trend", inspirat de mancurtii infiltrati in structurile care ar fi trebuit sa fie de "siguranta nationala": promovarea incompetentei, mai ales pe spatiul rasaritean.

Ascultand de "sfaturile" unor anti-romanii notorii, ca Socor sau Tismaneanu (mai nou si "patriotul" Patapievici!), cu totii romani sadea, unele cadre din conducerea SRI si SIE si-au dezvoltat o adevarata "obsesie Roncea" (mai ales ca e si la patrat :). Nu sunt singurele (cu accent pe gu): monitorizatorii de serviciu de la Ambasada Rusiei, tovarasii lor de la SIS, o sluga mai speciala a lui Voiculescu (reangajata de Harnagea), Tatiana Alina Mungiu Pippidi (T.A.M.P.) sau Iliescu si Tismaneneanu, la unison - dupa cum se vede pe blogurile lor -, etc, etc, au aceeasi obsesie.

Iata, de altfel, cum un tutaras de pe Planeta Moldova - care afirma ca nu e roman ci basarabean (tare: a patra sau a cincea natie de "romani", dupa vlahi, moldoveni, "minoritatea aromana", mancurti!) - le canta in struna acestor ofiterasi facuti pe banda. Nu m-as fi obosit sa semnalez acest caz retard - sesizat de un coleg - daca n-ar fi existat "trendul" in cauza, prin care se incearca eliminarea competentei si prin punerea mea in antiteza cu Basescu pe tema Basarabiei (asta-i chiar culmea!). Dupa cum vedeti in foto, ma si resimt putin, pe undeva, din cauza asta...

Recomand baietasilor de pe centura informatiilor bucalo-chisino-kievene sa mai invete putin si limba romana sau... basarabeana, daca le e mai la indemana, eventual printr-un schimb de experienta, mai ales cand se gasesc atatea amatoare doritoare si sa predea si sa preia ce limbi gasesc prin Ambasada Romaniei de la Chisinau, cum e simpatica domnisoara "Lady Dracula Ursol"!

Noroc ca exista si ziaristi care vad ca ma cunosc (cam bine) - ca si multi adevarati profesionisti ai muncii de informatii care mai tin sistemul national de securitate - si ii si raspund bietului mancurt.

PS: De altfel, dupa cum observam si partenerii oficiali ai acestui blog "inteligent" - Romanii Mari micsorate prin eliminarea Basarabiei istorice, conform doleantelor ucrainene si socoriene - e clar ca in loc de "s.o.s basarabia" au facut, desteptii, un adevarat sos de Basarabie.

Situatiunea:

“Obsesia” lui Victor Roncea pentru Iurie Rosca in ultimul ceas
iulie 30, 2009 de sosbasarabia
Am citit pe blogul oficial al jurnalistului Victor Roncea afirmatii care tintesc direct catre presedintele Basescu in mod indirect si uneori direct, si-l acuza de tradarea PPCD in mod indirect.
Puteti vizualiza articolul lui:
Acuzele lui Victor Roncea
Nu sunt in totalitate de acord cu ceeea ce a scris, ca profesie il stimez pe dl Roncea , dar la unele puncte de vedere il contrazic in totalitate.
Mai multe informatii postate pe blogul lui au fost interpretate si nuantate ca si cum Romania la aceea vreme ar fi vinovata de tradarea PPCD, GRESIT!
ADEVARUL:
Atunci cand lupti pentru o cauza asa cum o sustinea Iurie Rosca, atunci nimeni nu te clatina nici presedintii presedintilor ( Exemplu: cele trei paride de opozitie PL, PLDM si AMN care nu au tradat nici macar 1 vot , ramand neclintite in fata presiunilor UE si ale Rusiei ).
De aceea consider ca dl Rosca este singur vinovat de ceea ce a facut, ori esti BARBAT ori esti FEMEIE , si CU ASTA AM SPUS TOT!
Si inca un articol ce mi se pare ff ciudat, imediat dupa protestele de dupa 7 Aprilie , pe blogul dansului si-a postat asa zisul articol: “OBSESIA Iurie Rosca” DAR , dl. Victor Roncea, lasati-l pe Rosca, e de DOMENIUL TRECULUI, altfel veti parea ca dvoastra aveti obsesia.
P.S.: Faptul ca am postat acest articol de critica nu inseamna ca il si invinovatesc ci doar nu sunt de acord cu punctul de vedere care il promoveaza si mi se pare un pic nuantat anti-romanesc ( prin atacarea presedintelui Romaniei Traian Basescu )

Ce-i zice un ziarist (bun! - felicitari!):

draga tinere, pari foarte dedicat cauzei Basarabiei, desi observ ca esti nou venit in spatiul public pe aceasta tema.
este bine ca ai comentarii de facut asupra temelor politice la zi. ar fi mai bine insa ca atunci cand te decizi sa apesi pe tasta enter, dupa ce ti-ai examinat productia “la zi” sa realizezi o minima verificare – google este o inventie miraculoasa .
iti recomand, spre exemplu sa introduci in spatiul de search al google urmatorii termeni de cautare
roncea + basarabia la rascruce
ziua + bararabia
ziua + roncea + ucraina + rusia + kgb
ziua + roncea + bastroe
ziua + roncea + transnistria
ziua + roncea + detinuti politici din Tiraspol
roncea + anticomnunist
roncea + mineriada
roncea + revolutie
si, nu in ultmul rand:
roncea + iliescu

dupa ce examinezi miile de link-uri care iti vor fi afisate de browser, iti recomand sa si citesti macar primele cateva sute dintre articole. daca vei avea rabdarea sa citesti pana la capat vei avea o concluzie, probabil, in orice caz vei ajunge la o idee, respectiv ca in presa ultimului deceniu cele mai multe materiale despre Basarabia au fost tiparite in ziarul si sub semnatura acestui Victor Roncea pe care il blamezi tu acum, poate pripit poate ne-informat.

cu alte cuvinte, tema Basarabiei, in ziarul la care lucreaza acest ziarist este reprezentata la un nivel neatins nici la jumatate de totalitatea ziarelor din Romania, la un loc.
in plus se adauga campaniile Civic Media, organizatie fondata de acelasi jurnalist (apropo, intra si pe site-ul civicmedia.ro si da un search inside la numele Basarabia, sa vezi cam ce iti vine la rezultate)

nu stiu daca tu ai fost vreodata in Basarabia sau prin jurul granitelor, stiu insa ca Roncea a fost deseori si chiar a si fost arestat din cand in cand de forte ale securitatii rusesti sau filoruse, si in Basarabia, si in Transnistria si in Ucraina – unde de altfel a capatat inderdictie sub amenintarea cu incarcerarea mai multi ani.

spui tu ca il stimezi pentru profesionalism insa la unele puncte de vedere il contrazici in totalitate. foarte bine e dreptul tau sa contrazici pe oricine. e recomandabil sa o faci insa cu argumente si/sau cu fapte sau informatii, daca le detii.

am intrat si eu pe “blogul oficial” al lui Victor Roncea sa vad ce e cu “acuzele” cum zici tu, respectiv “afirmatii care tintesc direct catre presedintele Basescu in mod indirect si uneori direct, si-l acuza de tradarea PPCD in mod indirect”.

Daca esti un bloger, oficial sau nu, onest, as vrea sa imi (ne) arati “Acuzele lui Victor Roncea” – asa ai intitulat tu hiperlink-ul catre adresa blogului sau.

Deci, am citit de la un cap la altul postarea incriminata de tine si iata ce scrie Roncea (e mai bine sa citezi decat sa interpretezi, daca vrei sa fii obiectiv si corect):

“MISTERUL SPRIJINULUI ACORDAT DE BASESCU LUI VORONIN era dezlegat pe blogul Roncea: e vorba de alianta cu Iurie Rosca.
RECUNOASTERE OFICIALA DE ONOARE

Basescu despre Voronin: “Nu poate spera la sprijinul meu pentru a face majoritatea de care are nevoie pentru desemnarea unui presedinte.” (Interviu RRA – 30 iulie 2009)

Pe Blog Roncea despre alianta Voronin-Rosca: “Cine cunoaste dedesubturile acestei aliante stie ca Iurie Rosca a facut aceasta alegere, paguboasa, dupa ce s-a consultat cu… trei presedinti. Cu totii de la Marea Neagra. Si-am pus punct.” (Obsesia Iurie Rosca – 13 aprilie 2009)

Cei trei au fost Saakasvili, Iuscenko si Basescu, care a insistat ca PPCD sa formeze o alianta cu PCRM, promitandu-i lui Iurie Rosca ca il va sustine pentru a deveni presedintele Parlamentului, ceea ce, totusi, nu s-a mai intamplat… Bine ca a recunoscut acum!

Azi: Basescu îl acuza pe Voronin de “propaganda bolsevica”

mai departe in postare se gaseste comunicatul Mediafax…

tinere nou venit in spatiul comunicarii publice, nu stiu ce studii deontologice ai, nu stiu daca lucrezi in domeniul presei sau daca ai vreo tangenta cu simpla lectura a unui text. un lucru stiu sigur: acest text nu este nici o acuza si cu atat mai putin o critica la adresa presedintelui Traian Basescu.

Dimpotriva este un elogiu la adresa presedintelui care astazi, nu fara rost probabil, a ales sa ofere public un secret de stat.

Victor Roncea numeste clar acest gest al lui Traian Basescu: “RECUNOASTERE OFICIALA DE ONOARE”

asadar, daca esti de buna credinta, ar trebui sa admiti ca te-ai pripit cu consideratiile, altfel ceea ce ai postat dumneata se numeste dezinformare.

si mai am o ultima observatie, cu privire la utilizarea limbii romane (sau a logicii elementare): a spune ca cineva este “un pic, un pic, nuantat, anti-roman” este ca si cum ai spune ca cineva, un pic, un pic, nuantat, a savarsit un viol.

trebuie sa te hotarasti sa fii clar cand te exprimi, iar daca ai o opinie mai bine o spui de-a dreptul decat sa te pretezi la jocuri de cuvinte rizibile, mai ales cand asezi astfel de ganduri in contextul in care pretinzi ca este vorba de “atacarea presedintelui Romaniei Traian Basescu”.

abia in acest fel aduci chiar tu prejudicii imaginii presedintelui, desi pari un sustinator al presedintelui.
pana una alta era bine sa dai un search pe acelasi google si la Roncea + Basescu, si ai sa descoperi ca acest ziarist a purtat un adevarat razboi (unic in presa romaneasca) cu propriul sau director de ziar, Sorin Rosca Stanescu, care l-a amenintat ca-l da afara de la ziar daca il mai sustine public pe Traian Basescu.

Acest Roncea si-a riscat serviciul, mijloacele de trai, pentru a-l sustine pe Basescu, in contextul in care toti colegii sai de ziar taceau malc sau ii dadeau ascultare directorului care se afla in razboi deschis cu Basescu, de teama de a-si pierde slujba. Pana la urma datorita interventiei organizatiilor internationale ale jurnalistilor si ale organizatiilor de protectie ale ziaristilor din tara precum si ale unor personalitati din lumea intreaga, care au intervenit la acest abuz de opinie al lui Rosca Stanescu, acesta din urma a pierdut razboiul cu Roncea.

Mai mult Rosca Stanescu a acceptat un fel de duel public, oferindu-i spatiu de editorial lui Roncea, spre onoarea sa, dovedind ca este un jurnalist autentic, deoarece conflictul a adus pana la urma foloase presei in intregul sau. Culmea, ulterior, dupa ce Rosca a parasit ziarul pe care l-a fondat, Roncea a ramas printre putinii sai apropiati, in pofida vederilor diferite pe tema Basescu.

Intamplarea face sa fiu unul dintre vechii abonati ai ziarului Ziua si desigur un cititor documentat in ceea ce il priveste pe Victor Roncea si un comentator asiduu al forumului Ziua, unul dintre cele mai vechi si mai consistente forumuri. Am simtit asadar nevoia sa intervin la postarea dumitale.

Propabil ca dumneata, mai tanar, mai cu sange iute, esti grabit sa pui etichete. Sunt insa atat de putini cei care muncesc pentru Romania cu abnegatie si atat de multi cei care arunca cu rahat incat mi s-a parut un pacat sa nu iti adaug consideratiunile mele, fie si pentru a rectifica un punct de vedere despre un om la care dumneata te-ai repezit sa arunci cu acuze desi este evident ca nu stii mai nimic.

este lipsit de onestitate si nedrept sa acuzi, fara criterii si fara minima verificare, un jurnalist care si-a probat dedicarea si a riscat aparand o cauza. cand voi afla ca matale esti dispus sa risti totul pentru o cauza, oricare ar fi aceea, am sa te aplaud – pana acum insa nu am auzit de matale sau de vreo atitudine in care sa te fi expus riscului pentru ceva, orice – necum pentru Basarabia, Tara, Neamul, Presedintele Basescu etc

daca tema Basarbiei ar fi atat de simpla si daca matale crezi ca ai fi vreun Barbat de seama, nu inteleg de ce nu ti-ai suflecat manecile pana acum si nu ai si rezolvat-o.

si ca sa iti dau si o tema legata de Basarabia – sa te vedem aici cum raspunzi – ce ai alege dumneata, “daca ai fi barbat, nu femeie”, (ceea ce este o atitudine sexista si nepotrivita), daca ai avea de ales sa te insotesti cu comunisti/si/sau/kaghebisti rusi. Dl Dumitru Diacov este cetatean rus, era locotenent colonel KGB in 1990 iar acum partidul sau va fi acela care da un sef de stat sau prim-ministru cel putin Moldovei. Marian Lupu, brusc, in mai putin de 60 de zile, s-a schimbat la fata si din premiantul lui Voronin a devenit seful de clasa al “democratilor” Opozitiei (intre care se afla si un Urechean – mai da si matale un search ca m-am plictisit sa scriu).
noapte buna

am totusi si un PS, ca nu pot trece peste observatia ta cu femeile si barbatii. stii micule Barbatush ca Moldova exista azi – in forma asta degradata, dar exista inca, neocupata inca total – datorita unei femei?
Anume o femeie a salvat Moldova de transnistrizare si ocupatie rusa totala.
da inca un search aici: “Moldovan president rejects Russian proposal for a peace settlement with Transdniester, as opposition masses on the streets” si apoi citeste “The rebuilding of Greater Russia” scrisa de Bertil Nygren, la pagina 89 vei gasi cateva randuri interesante: “The Kozak plan seemed to promise a new start. Putin was to sign the Kozak plan together with Voronin in Chisinau. The day before the visit, Voronin backed off from the agreement and Putin cancelled the visit”.

hai sa te vedem tinere plin de bune intentii pe tema Basarabia daca stii cine este femeia la care ma refer, cum se numea ea si ce a facut ea. din ce motiv Voronin backed off from the agreement, cu o zi inainte de semnare si mai ales afla si spune-ne si noua cine era barbatul care a adunat masele in strada – vezi la “opposition masses on the streets”…astept cu interes

Ce raspunde mancurtelul:

sosbasarabia
Am observat din tot materialul si cuvintele de dezvinovatire ,ca incercati sa aparati cauza Rosca,va spun din start,sunt anti-Rosca,datorita tradarii lui! Al doilea rand de unde stiti ca sunt roman si nu basarabean? Foarte elaboroare cuvintele,in asa fel incat sa te ameteasca,ca final sa sugerati ca sunteti pro-Rosca,atunci va inteleg asa mare devotamentu!Nu e problema dvoastra ce studi deontologice am! Sunt un om mai indraznet si numi place fatarnicia! Ca profesie e ok Roncea,dar sunt capitole unde impartasesc viziuni diferite! Mai am o intrebare pt dvoastra – Ati stat mult sa va scrieti “compunerea”?Nu de alta,dar am vazut ca aveti anumite tendinte sugestive antirusesti,ceea ce ma face sa cred ca ati fi de la ppcd,noua generatie sau vreun fan infocat pt o cauza pierduta,care nu a existat vreodata din partea lui Rosca! Acu nu denaturati adevaru,Roncea chiar il critica voalat pe Basescu!

Doamne, mare e Gradina ta!

1 comment:

Anonymous said...

legat de harta aia ciuntita, cred ca ei promoveaza o unire "cu sufletul". am intalnit pe la unii harta asta sub care scria cu font arhaic "Romania Mare", si fraierii pun botu din pacate.