Pages

Thursday, July 30, 2009

MISTERUL SPRIJINULUI ACORDAT DE BASESCU LUI VORONIN era dezlegat pe blogul Roncea: e vorba de alianta cu Iurie Rosca. RECUNOASTERE OFICIALA DE ONOARE

Basescu despre Voronin: "Presedintele Voronin si-a adus aminte ca la un moment dat i-am dat o mana de ajutor sa formeze majoritatea de dupa alegerile trecute. (...)De data aceasta presedintele Voronin nu poate spera la sprijinul meu pentru a face majoritatea de care are nevoie pentru desemnarea unui preşedinte." (Interviu RRA - 30 iulie 2009)

Pe Blog Roncea despre alianta Voronin-Rosca: "Cine cunoaste dedesubturile acestei aliante stie ca Iurie Rosca a facut aceasta alegere, paguboasa, dupa ce s-a consultat cu... trei presedinti. Cu totii de la Marea Neagra. Si-am pus punct." (Obsesia Iurie Rosca - 13 aprilie 2009)

Cei trei au fost Saakasvili, Iuscenko si Basescu, care a insistat ca PPCD sa formeze o alianta cu PCRM, promitandu-i lui Iurie Rosca ca il va sustine pentru a deveni presedintele Parlamentului, ceea ce, totusi, nu s-a mai intamplat... Bine ca a recunoscut acum!

Azi: Băsescu îl acuză pe Voronin de "propagandă bolşevică"

BUCUREŞTI / 14:17, 30.07.2009
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că rezultatele alegerilor de la Chişinău reflectă o victorie a opoziţiei democratice şi l-a acuzat pe Vladimir Voronin, care a spus că şeful statului român a fost agresiv în relaţia cu Moldova, de "propagandă bolşevică"
Băsescua remarcat că, la alegerile din R. Moldova, comuniştii au pierdut 12 mandate, faţă de scrutinul anterior, având nevoie acum de 13 mandate, nu de doar de unul, ca în urmă cu câteva luni, pentru a forma o majoritate pentru desemnarea preşedintelui.
"Aş eticheta rezultatul un succes al opoziţiei democratice", a spus Băsescu.
El a fost întrebat cum comentează unele declaraţii ale lui Vladimir Voronin, făcute pentru RRA, care spunea că nu preşedintele Moldovei a fost agresiv în relaţia bilaterală, ci şeful statului român.
Băsescu a răspuns că nu el a expulzat ambasadorul român de la Chişinău şi nu el a schimbat regimul vizelor din Republica Moldova.
"Mă rog, propaganda bolşevică", a adăugat Băsescu.
El a menţionat că la alegerile trecute, l-a sprijinit pe Voronin pentru a se putea degaja o majoritate în Parlament. Băsescu a menţionat că, în prezent, Voronin nu mai poate conta pe sprijinul preşedintelui român în acest sens.
"Pesedintele Voronin si-a adus aminte ca la un moment dat i-am dat o mana de ajutor sa formeze majoritatea de dupa alegerile trecute. Probabil mesajul acesta s-ar vrea un mesaj prin care sa arate ca ar vrea sa coopereze. De data aceasta presedintele Voronin nu poate spera la sprijinul meu pentru a face majoritatea de care are nevoie pentru desemnarea unui preşedinte", a spus Băsescu.
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a obţinut 48 de mandate în Parlament, iar trei formaţiuni politice, între care PPCD, nu au reuşit să acceadă în Legislativ, potrivit rezultatelor finale preliminare, prezentate joi de autoritatea electorală, relatează Interlic în pagina online.

Băsescu: Iau în calcul varianta de a nu candida pentru un nou mandat

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat, joi, la RRA, că ia în calcul varianta de a nu candida pentru un nou mandat, precizând însă că nu s-a hotărât până la acest moment.
El a precizat că nu este important dacă va candida sau nu, ci dacă se pot lua măsuri pentru diminuarea efectelor crizei.
Întrebat dacă ia în calcul varianta de a nu candida, el a răspuns afirmativ.
El a declarat, în mai multe rânduri, că nu s-a decis dacă va candida sau nu pentru un nou mandat, precizând chiar, în una dintre ocazii, că acest lucru va depine de cum evoluează efectele crizei.
Mediafax

2 comments:

Anonymous said...

legat de Rosca am mai zis eu, nu cred ca din tradare sau din dorinta lui de a guverna a facut compromisul cu comunistii...acum cu articolul asta m-am convins de adevaratele manevre...repede au sarit unii cu gura ca Rosca e tradator si bla bla bla, da asa e cand vorbesti fara sa cunosti...

Anca said...

Daca Basescu nu participa la alegeri inseamna ca noul presedinte este deja desemnat.