Pages

Tuesday, May 19, 2009

TERORISTII UNGURI. Extremist maghiar fugit din Romania arestat la Budapesta ca "cetatean roman". SRI, SIE si MAE tac in continuare in Cazul Bolivia

Dupa ce in Scandalul Bolivia toata presa lumii a titrat ca un terorist roman a incercat asasinarea lui Morales, astazi presa europeana este servita cu acelasi gulas, privind un alt "roman terorist", in realitatea un maghiar extremist membru al organizatiilor "Legiunea Secuiasca" si HVIM. Iata stirea RRA: "Purtatorul de cuvant al Procuraturii Generale din Ungaria, Geza Fazekas, a confirmat astazi pentru postul nostru de radio - Radio Romania Actualitati - ca un barbat arestat zilele trecute de autoritati pentru ca ar fi facut parte dintr-un grup care intentiona sa detoneze o bomba la casa unui politician ungar este cetatean roman. Acesta a precizat ca barbatul este cercetat in stare de arest preventiv pentru pregatiri in vederea comiterii unei crime si pentru folosirea ilegala de materiale explozive si risca ani grei de inchisoare in cazul in care va fi gasit vinovat. Individul care a fost prins vinerea trecuta intr-o locuinta din Budapesta este suspectat ca ar fi pregatit o bomba ascunsa intr-o minge de fotbal, care ar fi urmat sa fie detonata la casa parlamentarului ungar Laszlo Ecsodi de membrii unui grup, care au fost, de asemenea, arestati recent. Consulul general al Romaniei de la Budapesta, Marin Ursut, a declarat ca se tine legatura cu autoritatile ungare pe parcursul anchetei si ca barbatul nu a solicitat deocamdata asistenta consulara".
Observati ca nu se da numele "romanului" pentru a nu deveni clara nationalitatea lui. Si de data aceasta, la un nou atac mediatic "prietenesc" la adresa Romaniei, autoritatile responsabile tac. Presa si opinia publica internationala mai afla despre inca un terorist "roman"...

Vezi si
Si: Inca o Scrisoare Deschisa pe adresa SRI. Redactia Napoca News: Scrisoare deschisă către SRI

Procurori din Bolivia vor merge în Ungaria în cadrul anchetei privind cetăţenii ucişi la Santa Cruz
BUDAPESTA (MEDIAFAX) - O delegaţie de procurori din Bolivia intenţionează să se deplaseze în Ungaria pentru a investiga relaţia unor cetăţeni ungari cu "conspiraţia antistatală" descoperită în Bolivia în aprilie, a anunţat marţi presa boliviană, relatează MTI.
Procurorul bolivian Marcelor Sosa doreşte să se întâlnească, printre alţii, cu Tibor Revesz, liderul unui grup de extremă dreapta din Ungaria, potrivit cotidianului bolivian La Razon. Comisia care investighează complotul îl consideră pe acesta drept unul dintre principalele personaje din acest caz.
Procuratura a cerut asistenţa Ministerului bolivian al Afacerilor Externe în organizarea unui interogatoriu al lui Revesz, precizează cotidianul.
Ungaria nu a primit informaţii despre această vizită, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului ungar de Externe, Zsuzsanna Matrai, adăugând că, dacă o astfel de cerere va fi primită, Budapesta va ajuta la activitatea delegaţiei.
Ambasadorul ungar non-rezident în Bolivia, Matyas Jozsa, a confirmat că nu a primit informaţii oficiale despre vizită, dar a precizat că a auzit informal despre acest plan.
În cursul unei operaţiuni pentru dejucarea acestei presupuse conspiraţii, la 16 aprilie, Eduardo Rozsa Flores, care deţine triplă cetăţenie ungară, boliviană şi croată, cetăţeanul româno-ungar Arpad Magyarosi şi irlandezul Michael Martin Dwyer au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine. Alte două persoane au fost reţinute în urma intervenţiei poliţiei în Santa Cruz, Elod Toaso, cetăţean român şi ungar, şi Mario Tadici, cetăţean boliviano-croat.
Poliţia boliviană a anihilat atunci ceea ce autorităţile boliviene au numit o "grupare teroristă" care ar fi pregătit un complot împotriva preşedintelui Boliviei, Evo Morales.
Cotidianul La Prensa a relatat recent că deputatul bolivian de opoziţie, Bernardo Montenegro, care face parte din comisia parlamentară de anchetă a evenimentelor petrecute la 16 aprilie, a spus că Tibor Revesz, care ar avea şi cetăţenie română, a fost cel care ar fi stabilit contactele necesare pentru grupul terorist condus de Eduardo Rozsa Flores.
Mediafax.ro

No comments: