Pages

Tuesday, May 19, 2009

"ANTICOMUNISTUL" "dreptei romanesti" Traian Ungureanu, scos de ciuf din cutia cu maimute a PDL, e pro-homosexuali si pro-cipuri. Cand naivitatea doare

Motto: "Ca atare AFR recomanda tuturor recipientilor acestui Buletin Electoral, familiilor lor, rudeniilor lor, prietenilor lor, vecinilor lor, si intregului electorat sa voteze impotriva candidatilor europarlamentari de pe listele PSD si sa voteze pentru candidatii de pe listele PDL si PNTCD.(...)Iar pe listele UDMR Se afla D-l Laszlo Tokes, o personalitate provalori. "

Nota mea: "Cine se razama de umbra, da-ndata peste cap".

Traian Ungureanu - PDL
Sint un candidat diferit, nu un candidat perfect. Vin, alaturi de Monica Macovei si Cristian Preda, din spatiul public si intelectual. (...) Anticomunismul meu este intact (...) (dealtfel, am o relatie de lucru excelenta cu Vladimir Tismaneanu).

Întrebarea nr. 2 claudiu_irlanda
Buna Ziua stimati domni, as dori sa stiu din ce cauza vor sa se implimenteze tratatul de la lisabona in toate tarile europene? este un motiv anume? eu am impresia ca vor sa introduca microcipul mai repede si din aceasta cauza vor sa-l introduca pentru a fi o anumita lege in care sa faci puscarie daca nu vei aproba, deja sau inceput cu pasapoartele biometrice care de exemplu in irlanda sau implementat, ce se poate face ? de ce nu exista un partid anti tratat ?? vor introduce acest tratat si in romania?

Traian Ungureanu
Tratatul de la Lisabona e continuarea istorica a cadrului constitutional european. Exista nu unul ci mai multe partide si grupuri ant-Lisabona. Exemplu:Libertas. Nu s-a dovedit ca biometria si chipurile fac rau persoanei umane, desi, uneori, infierbinta serios imaginatia.

Întrebarea nr. 6 Axul
A fost adoptata in 2009 si spune ca toate statele europene trebuie sa recunoasca casatoriile homosexuale, cu toate consecintele care deriva. Am studiat materialele de informare distribuite de PNL si PDL si nu exista nicio mentiune despre aceasta rezolutie.
Credeti ca electorii romani au cunostinta despre aceasta rezolutie si despre modul in care europarlamentarii romani au votat?
Credeti ca daca electorii romani ar cunoaste aceste informatii, acest fapt ar avea vreo pondere in luarea deciziei de vot?
Care este explicatia pentru care o rezolutie asa de importanta nu se metioneaza ca performanta, sau contraperformanta, a activitatii actuale a europarlamentarilor romani?

Traian Ungureanu
Rezolutia Catania "recomanda" o armonizare a legislatiilor in statele membre UE, in ce priveste "statutul legal" al cuplurilor de acelasi sex. Rezolutia nu impune recunoasterea "casatoriilor", ci se refera la "uniunea civila" a cuplurilor de acelasi sex. Deosebirea e esentiala si trebuie bine inteleasa, in toate consecintele ei. Nu sint adeptul casatoriilor homosexuale, dar admit dreptul la uniuni civile.

Întrebarea nr. 8 George Damian
Cate si care sunt procedurile legislative din Parlamentul European? Ce functii si atributii are Conferinta Presedintilor? Din cine este formata? Care sunt mecanismele din Parlamentul European prin care poate fi influentata politica Uniunii Europene? Uniunea Europeana are personalitate juridica?Ce inseamna acordul conform al Parlamentului European? La cate domenii este in prezent valabila procedura codeciziei? Ce domenii noi sunt adaugate prin Tratatul de la Lisabona? Cati comisari europeni vor exista dupa adoptarea Tratatului de la Lisabona?
PS: Daca se poate, as fi frumos ca raspunsurile sa fie date in lipsa unui consilier. Sa vedem si noi cat stie eurocandidatul.

Traian Ungureanu
S-a strecurat o confuzie. Nu ma prezint la un concurs de parlamentari desemnati prin concursuri gen "cine stie citiga" si nu prin alegeri. Cunosc raspunsurile corecte la o parte din intrebrile dv. La altele nu, dar asta se rezolva la fata locului. (Nota mea: ?!)

Întrebarea nr. 10 Addy
1.Considerati nationalismul o ideologie depasita?
2. Care sunt cele mai mare oportunitati oferite de accederea in UE de care Romania nu s-a folosit ?
3. Considerati ca ati realizat un precedent prin faptul ca scrierile pro-PDL v-au catapultat in postura de candidat la europarlamentare ? Mai concret, credeti ca si alti ziaristi vor scrie pro-PDL (sau pro-PSD, sau pro-PNL) in speranta ca vor prinde un post politic ?
PS: Nu ma deranjeaza simpatiile politice ale ziaristilor, ci folosirea meseriei de ziarist ca o parghie pentru a ajunge pe un post politic.

Traian Ungureanu
1. Nationalismul e o ideologie catastrofala. Palmaresul ei european e clar. Identitatea nationala si patriotismul sint cu totul si cu totul altceva.
(Nota mea: ?!)
2. Indiscutabil, fondurile europene. Corect si inteligent folosite, ele pot rezolva decalajul de dezvoltare al Romaniei. Deasemenea, cadrul legal european care poate face in justitie ce pot face fondurile in economie.
3. Probe?
Sursa: HotNews

No comments: