Pages

Wednesday, May 20, 2009

MIRCEA TOMA Uber Alles. Batranelul de la Pasive Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei devine activ cu Ioana Lupea: monumentul Holocaustului la DNA

Săptămâna trecută s-a consumat una dintre ultimele tentative de căutare civilizată a unei soluţii pentru o problemă delicată – în parcul Brezoianu urmează să fie construit, împotriva legii, un monument dedicat Holocaustului.
Planul urbanistic zonal, autorizaţia de defrişare şi autorizaţia de construcţie încalcă OUG 114/2007 (care interzice schimbarea destinaţiei spaţiilor verzi). Un grup de organizaţii neguvernamentale preocupate de soarta Bucureştiului, care se agită încercând să salveze pomişorii ameninţaţi de proiect, i-au invitat la o dezbatere pe toţi cei care ar putea fi interesaţi de o soluţie legală. A fost invitată, între alte instituţii, şi Ambasada Israelului. Invitaţia nu a fost onorată de ambasadă pentru că, au explicat oficialii, este vorba despre o problemă „care priveşte autorităţile române“.
O constatare pertinentă. Pertinenţa, când în propoziţie există cuvântul „holocaust“, devine, însă, inaccesibilă ziaristei Ioana Lupea, care scapă rău hamul în Evenimentul zilei: „Treizeci de pomi pentru 380.000 de evrei şi 11.000 de romi ucişi în Holocaustul din România şi din teritoriile aflate sub administraţie românească“. Preţul nu ar fi mare nici dacă ar fi pierit un singur om. Mutarea celor 30 de pomi din micul parc Brezoianu din Bucureşti pentru a face loc Complexului Holocaustului a răscolit muşuroiul antisemit. Dintr-o dată mulţi şi-au descoperit vâna de activist pentru salvarea mediului înconjurător, îmbrăcând verdele ecologist deasupra verdelui legionar“.
Ca să recapitulăm, citez Ambasada Israelului: este vorba despre o problemă care priveşte administraţia locală. O administraţie care, în succesivele ei variante politice, a redus spaţiile verzi din Capitală la 50%. O administraţie coruptă care nu e în stare să facă un pas fără să încalce o lege. Or, Ioana Lupea descoperă răul la ONG-ştii care sunt un „muşuroi antisemit“ şi „legionari“. Brava logică, fato! Păi, ce-o să mai scrii dacă, Doamne fereşte, o să ajungă pe biroul DNA dosarul „Monumentul Holocaustului“? Că şi procurorii-s antisemiţi? De ce nu-i acuzi de antisemitism pe corupţii din administraţie care n-au găsit alt loc pentru un monument de importanţa asta decât peste un parc şi – să nu mai zic – lângă o benzinărie? Oare nu puteam înlocui Ţeapa cu Cartoful din Piaţa Revoluţiei cu un monument adevărat?
Mircea TOMA (foto dreapta),
Pasive Watch – Agenţia de Monitorizare a Presei

Ioana Lupea (foto stanga), mai evreica decat evreii:
EVZ.ro -- EDITORIALUL EVZ: Nu vedem Holocaustul din cauza copacilor

No comments: