Pages

Tuesday, May 19, 2009

RETEAUA MALIGNA A IMPOSTURII. Coalitia Codurilor de la cap se impute. Victor Alistar, un Mickey Mouse Jackson al "societatii civile"

Victor Alistar, un tanar pletos coafat delicat, a fost in ultimele zile o prezenta aproape continua in spatiul public, comentand la nesfarsit pe tema Codurilor si amenintand cu degetul ridicat moralizator pe cine vrei si cine nu vrei, dar mai ales, cum altfel? – pe Traian Basescu, ciuca batailor societatii in civil, mai nou.
Alistar, fost purtator de cuvant al coalitiei anticoruptie este membru sau executiv in numeroase comitii si comitete, de la filiala romana a organizatiei Transparency International, la Sojust, si actual purtator de cuvant al Coalitiei care a incercat blocarea Codurilor. Pare un personaj policalificat si abilitat moral in toate domeniile, un fel croitorasul cel viteaz de basm, insa pe fond acest Querida a societatii civile ilustreaza pe deplin formula imposturii morale care carecterizeaza mizera “societate civila” de larga respiratie sorosista.
Transparency International este organizatie care se declara drept etalon de bune practici in domeniul combaterii eficiente a coruptiei din sectorul public iar Alistar, reprezentantul roman al acesteia ar trebui sa fie un “etalon moral”, un model imaculat.
Alistar un cocalar al “societatii civile”
Pe fond insa etalonu’ Alistar este de fapt un dalmatian crescut in cresa PSD-ului, din epoca glorioasa a renumitului, imaculatului Cozmanca, fostul recrutor al cadrelor UTC din vremurile glorioasei stapaniri comuniste. Alistar a fost, la o varsta frageda, purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici in timpul lui Octav Cozmanca, in perioada de maxim impact al coruptiei institutionalizate si a uriaselor abuzuri savarsite de PSD.
Gazeta de Bucuresti, o publicatie care s-a mai referit si al un alt subiect legat de numele lui Alistar – respectiv la calitatea acestuia de “om de casa al primarului Lis, care i-a oferit doua locuinte din fondul locativ al primariei, absolut ilegal - i-a dedicat spatii largi preferatului PSD, cel care “apara cu trup si suflet pe cei trei demnitari care au facut posibila concedierea abuziva si ilegala a miilor de functionari publici care incomodau guvernarea PSD. Octav Cozmanca, Verginia Vedinas si Joszef Birtalan au fost prezentati de PR-istul Alistar drept „olimpienii administratiei publice“.
Victor Alistar s-a ocupat si cu monitorizarea avertizorilor de integritate din ANFP, adunând „probe“ pentru executarea sumara si rapida a functionarilor care se opuneau ilegalitatilor comise de guvernantii iresponsabili. Rapoartele de evaluare si de monitorizare intocmite de oficialii si expertii europeni au fost cosmetizate de „vajnicul“ functionar, realitatea fiind contrafacuta sistematic si livrata opiniei publice la comanda politica a noilor sai stapâni.
Interfata pesedistilor securisti
Pe plan academic, asistentul universitar Alistar este considerat copilul de suflet al sotilor Matei din cadrul scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA). Prof. univ. Ani Matei este prorectorul universitatii, fiind fostul lider al Uniunii Tineretului Comunist si facând parte din echipa fostului rector Secares, liantul dintre SNSPA si fosta Academie comunista „{tefan Gheorghiu“. Victor Alistar se afla si pe statul de plata al Institutului National de Administratie (INA), acolo unde Ani Matei a fost director general adjunct in guvernarea PSD. Sotia fostului lider utecist este prof. univ. Lucica Matei, decanul Facultatii de Administratie Publica si coordonatoarea lucrarii de doctorat a doctorandului Victor Alistar.”
Dragostea dintai nu se uita si anul trecut Victoras era una dintre variantele discutate de PSD pentru functia de ministru “independent” al Justitiei, dupa cum afirma presedintele social-democrat, Mircea Geoana.
Aspirantul pentru portofoliul Justitiei era preferat de PSD sI pentru criticile sale la adresa Monicai Macovei, pe care o acuza ca modificarile aduse la Codul de Procedura Penala incalca grav drepturile omului si ca infiintarea Agentiei Nationale de Integritate ar fi o tentativa de spalare a averilor acumulate ilicit. Alistar avea in poseta, desigur, un proiect mult mai bun al Agentiei de Integritate, respectiv, bineinteles, varianta promovata de PSD in 2004. Cu toate ca ii putea ANI, in 2007 Alistar s-a propus si pentru sefia Agentiei insa Consiliul National de Integritate i-a respins dosarul de candidatura pentru functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate. Candidatura lui Alistar a fost o intreaga commedie, deoarece acesta afirmase initial transant ca nici vorba sa candideze, apoi cu cateva minute inainte de inchiderea concursului pentru candidaturi a sosit gafaind sa-sI depuna sI el dosarul. Dupa ce n-a prins jobul la ANI, Alistar a intrat o vreme in carti ca o posibila varianta pentru ocuparea functiei de secretar de stat la Ministerul Justitiei - in timpul guvernarii PNL-UDMR.
Reteaua maligna a imposturii
Alistar si organizatia sa fac parte dintr-o retea de persoane si ONG-uri legate prin tesatura densa a banilor de la Soros, intr-o prima instanta, si alimentate apoi neincetat din conducta fondurilor europene praduite pentru dezvoltarea societatii civile si a mediului asociativ si politic din România. Asa-zisa Coalitie pentru un Parlament Curat, Societatea Academica din România, GDS, Pro Democratia, FDSC etc. reprezinta organizatii ale unei retele a imposturii, care isi atribuie roluri de “educatori”, “judecatori” sau “medici” ai societatii românesti “bolnave”. Ei dau note, distribuie verdicte si diagnostice, desi chiar membrii de vârf ai retelei sunt fie mânjiti, fie rosi de boala imposturii maligne, care i-a transformat in mutanti fara leac.
George Roncea
http://www.curentul.ro/

No comments: