Pages

Wednesday, May 20, 2009

BASARABIA spre anticipate. Alegerea unui nou presedinte a esuat. In urma cu exact 19 ani comunistii reuseau in Romania

Incercarea de alegere a presedintelui Republicii Moldova a esuat
Vladimir Voronin a anunţat ca, pe 28 mai, PCRM o va propune tot pe Zinaida Greceanai la functia de sef al statului.
20 mai 2009

Zinaida Greceanai: "Nu m-am aşteptat că opoziţia nu va vota pentru candidatura mea. Am crezut că opoziţia va da dovadă de raţiune".
Avand in vedere cum se misca lucrurile peste Prut, desi in sala se aflau doar 60 de parlamentari, nu ar fi fost exclus ca Zinaida Greceanai, candidatul comunistilor, sa fie ales presedinte al R. Moldova cu 65 de voturi. N-a fost sa fie.
Potrivit Unimedia.md, reprezentantii partidelor de opozitie (PL, PLDM si AMN) au parasit sala, in momentul in care trebuia sa inceapa procedura. Situatie care l-a enervat cumplit pe Vladimir Voronin, presedintele parlamentului. Asa ca au votat doar cei 60 de parlamentari comunisti. Zinaida Greceanai a primit 60 de voturi, iar contracandidatul Stanislav Groppa, zero.
Pentru ca nici Greceanai şi nici Groppa nu au acumulat 61 de voturi, alegerile se vor repeta. Urmatoarea incercare va avea loc pe 28 mai si, in cazul unui nou esec, Parlamentul se va dizolva si se va ajunge la alegeri anticipate, situatie preferata de opozitia democratica.
20 mai 1990 - Duminica orbului:

No comments: