Pages

Wednesday, May 20, 2009

FRUNDA-KGB: Impotriva cetateniei romane pentru basarabeni. Hai sictir, ungure!

Reprezentanti ai PNL, PSD si UDMR au dezbatut miercuri situatia din Republica Moldova, discutiile centrandu-se pe subiectul acordarii cetateniei, dar si al situatiei politice de la Chisinau, informeaza NewsIn.
Observatorii au remarcat si cativa PDL-isti rataciti.
Liderul Grupului PNL din Camera Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat ca Romania "s-a lasat antrenata" intr-un raport diplomatic "care a depins exclusiv de toanele conducerii de la Chisinau".
Presedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, udemeristul Gyorgy Frunda a intervenit in cadrul dezbaterii pentru a puncta faptul ca daca s-ar acorda cetatenia doar pe baza de cerere, s-ar infaptui de fapt "visul rusofililor", care ar putea spune ca romanii au plecat din Moldova si aceasta tara a devenit pamant rusesc. "Daca veti pleca din Moldova, veti face din Moldova - pamant multietnic, o Moldova ruseasca", a afirmat el.Frunda a mentionat ca primii dintre cei care vor pleca in momentul in care acest lucru va deveni mai facil - intelectualii, oamenii cu resurse financiare - sunt tocmai cei care ar trebui sa ramana, avand resursele de a fi lideri ai comunitatii. "Situatia din Republica Moldova trebuie rezolvata de cei din interior", a afirmat el.
Discutiile au avut loc in cadrul dezbaterii "Solidari cu Moldova. Solutii europene pentru o democratie reala in Republica Moldova" organizata de deputatul PNL Alina Gorghiu.

1 comment:

Anonymous said...

Subscriu pentru sictir ungure !!!! :))))))))))))))))))))