Monday, May 4, 2009

EPILOG. Trupul lui Arpad Magyarosi, fondatorul "Legiunii Secuiesti", a ajuns acasa, in Ungaria. Filmul vietii si mortii lui Eduardo Rozsa Flores VIDEO

Trupul fondatorului "Legiunii Secuiesti", Arpad Magyarosi, maghiarul cu cetatenie romana ucis în Bolivia, a fost transportat în Ungaria
BUDAPESTA (MEDIAFAX) - (Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial duminică, 3 mai).
Trupul neînsufleţit al lui Arpad Magyarosi, cetăţeanul româno-ungar împuşcat mortal într-o operaţiune a poliţiei boliviene, în Santa Cruz, la 16 aprilie, a ajuns în Ungaria duminică după-amiază, relatează MTI. Cetăţean român aparţinând minorităţii etnice maghiare, Magyarosi a fost împuşcat mortal de poliţie alături de Eduardo Rozsa Flores, cetăţean ungar, croat şi bolivian, şi irlandezul Michael Dwyer. Echipa poliţiei a anihilat ceea ce autorităţile boliviene au numit o "grupare teroristă" care ar fi pregătit un complot împotriva preşedintelui Boliviei, Evo Morales.
Transportarea trupului lui Magyarosi a fost finanţată din fonduri strânse de Crucea Roşie ungară.

Filmul vietii si mortii lui Eduardo Rozsa Flores - Chico
Extremistul maghiaro-evreo-bolivian din Legiunea Secuiasca ucis in Bolivia in prezumtivul atentat la adresa lui Evo Morales, un personaj complex, banuit de a fi fost pe statul de plata al CIA, a jucat in filmul vietii si mortii sale - Chico (2001). Aici un extras.


Marius Cosmeanu trateaza in stilul sau problema:

Testamentul lui E.R. Flores: “Nu am fost un mercenar!”
Aseară târziu, postul public de televiziune din Ungaria, MTV1, ne-a oferit exclusivitatea unui moment de istorie media, cu tot tragismul lui: András Kepes, jurnalist la MTV, a prezentat un interviu-testament realizat în septembrie anul trecut cu Eduardo R.
si

No comments: