Pages

Thursday, April 23, 2009

SCRISOARE DESCHISA catre directorul Serviciului Roman de Informatii George Maior si conducerea SRI:Scoateti extremismul maghiar de sub presul Romaniei

UPDATE: Inca o Scrisoare Deschisa pe adresa SRI. Redactia Napoca News: Scrisoare deschisă către SRI
Domnului Ambasador George Cristian Maior

Directorul SRI


Bulevardul Libertatii Nr 14 D, Bucuresti

Motto: "Ii atentionez pe cei care cred ca cineva se poate juca cu integritatea teritoriala a statului roman sa nu faca exercitii"
Presedintele Romaniei, Traian Basescu

Excelenta,

Cazul prezumtivei tentative de asasinat asupra presedintelui Boliviei Evo Morales a scos la iveala o chestiune acoperita timp de 20 de ani de catre autoritatile romanesti: extremismul maghiar din Romania.

Inca de la infiintarea UDMR ca organizatie culturala structurata strict pe criterii etnice - care, cu toate acestea, a candidat la alegeri si a fost sponsorizata ilegal in toata aceasta perioada -, conducerea de atunci a statului, reprezentata de Ion Iliescu, Silviu Brucan si Petre Roman, a incurajat existenta acestei formatiunii para-politice discriminatorii la adresa romanilor.

Iata ca, daca pe 15 martie 1990, primul moment violent de dupa lovitura de stat din decembrie 1989, fidel asa-numitei Declaratii de la Budapesta din iunie, imaginile cu un roman batut bestial de unguri faceau inconjurul lumii cu titrajul "maghiar executat de romani", astazi, imaginea unui tanar maghiar extremist repeta acest tur, de data aceasta fiind prezentat ca "terorist roman". Din pacate pentru probitatea profesionala, foarte putine mijloace media, inclusiv din Romania, au prezentat fata ascunsa a acestui tanar: de membru fondator al asa-numitei Legiuni Secuiesti, o organizatie extremista care revendica "autonomia Tinutului Secuiesc", asemenea tuturor organizatiilor maghiare, de la UDMR la PCM sau UCM sau EMI sau HVIM sau Garda Maghiara sau Consiliul pentru Autonomia Maghiarilor din Bazinul Carpatic condus de Tokes Ladislau alias Laszlo, si chiar si Biserica Reformata. Cu toate protejate si incurajate, material, moral si logistic, de statul vecin, Ungaria.

Nu credem ca trebuie sa va explicam noi dvs ce efect are astazi asupra imaginii Romaniei pe plan mondial o astfel de stire, difuzata in ultima saptamana zi de zi, in intreaga lume. In contextul luptei globale impotriva terorismului, existenta a doi cetateni romani de nationalitate maghiara intr-un grup suspectat de complot pentru asasinarea unui presedinte si al altor oficialitati boliviene, aduce grave prejudicii imaginii tuturor romanilor, care oricum nu prea au beneficiat de o prezentare pozitiva in media internationale de la intrarea statului nostru in Uniunea Europeana. Dimpotriva. Stim ca din acest motiv ar fi trebuit sa ne adresam Serviciului de Informatii Externe, care, daca nu mai spioneaza membrii UE si NATO, are totusi atributii de apararea a Romaniei, inclusiv atunci cand se produc atacuri imagologice de tipul celor consemnate in ultima perioada. Insa, in cazul extremismului maghiar, ascuns de atatia ani sub presul "integrarii Romaniei", dvs sunteti cel si cei care trebuie sa iesiti din debara, in speranta repararii imaginii tarii noastre si a punerii la punct a unor cazuri de o gravitate, iata, criminala.

Va reamintim ca presa romana, in special ziarul ZIUA, a prezentat inca din 2006 date concrete privind pericolul reprezentat de asa-numita Legiune Secuiasca. De altfel, insasi sigla acesteia nu lasa loc de indoieli: la baza scutului Legiunii Secuiesti se afla un pseudo-militar maghiar cu o arma de mare putere in maini. Conform materialelor documentare ale ZIUA, aceasta organizatie a desfasurat activitati de antrenament pentru trupe de comando in Muntii Ciucului, la care au participat cel putin trei dintre protagonistii operatiunii din Bolivia: MAGYAROSI ARPAD, cetatean roman de nationalitate maghiara, rezident in Ungaria, EDUARDO ROSZA FLORES, cetatean croat si ungur, de nationalitate maghiara, evreieasca si spanioleasca, ambii convertiti la islam, membri ai asa-numitului curent "nationalist-anarhist", o rebotezare a celui nazist, in prezent morti prin impuscare, si TOASA ELOD, cetatean roman cu cetatenie si rezidenta in Ungaria, in prezent arestat la Bogota.

La taberele paramilitare din Romania au mai participat si alti membri ai "Szekely Legio", cu totii cu experienta militara si chiar vechi combatanti in razboaiele anti-ortodoxe din Balcani: Tibor “Photosniper” Revesz, un fost luptator în Legiunea Straina, Sandor “Guerilla” Csurgo, Zolt “Simca” Simonics, Gabor “Soldat” Katona si Janos “Hassan” Horvath, un fost ofiter al armatei ungare, cei doi avand state vechi in randurile mercenarilor care au luptat impotriva Iugoslaviei pana la faramitarea ei si, apoi, a Serbiei.

Evident, nu ne indoim ca aceste "exercitii" sau, daca vreti, "incursiuni montane", desfasurate in Harghita si Covasna, s-au aflat sub atenta supraveghere a SRI. Insa va intrebam, cu toata seriozitatea, cine este raspunzator de faptul ca tendintele lor teroriste au fost ascunse sub pres, in ciuda avertismentelor mass-media? Sau ca au ajuns sa se implice violent in problemele separatismului din Bolivia prin sustinerea "autonomiei" regiunii Santa Cruz? Daca operatiunea para-militara din Bolivia nu era dejucata si se solda cu alte victime omenesti, cine era acuzat, cine era responsabil? Nu cumva si statul roman, ai carui cetateni zburda in Harghita si Covasna inarmati cu kalasnikovuri in maini si agitand paranoic steagul lui Arpad si spectrul autonomiei "Tinutului Secuiesc"?!

Va cerem, asadar, domnule ambasador George Cristian Maior si onorata conducere a SRI sa informati de urgenta opinia publica, mass media romanesti si internationale si comisiile de specialitate din Senat si Camera Deputatilor asupra modului in care SRI a monitorizat activitatile "Legiunii Secuiesti" si, totodata, sa prezentati o analiza temeinica privind tendintele extremiste si teroriste ale altor organizatii maghiare care actioneaza, nestingherite, atat pe teritoriul Romaniei, cat si pe cel al celorlalte state din "bazinul carpatic", sub acoperirea unor asociatii cultural-religioase sau politice.

Aceste lucruri trebuie sa le faceti atat pentru prevenirea populatiei cat si pentru redresarea imaginii Romaniei de stat care incurajeaza extremismul si terorismul in lume.

In speranta unui raspuns favorabil, in interesul Romaniei si al stabilitatii regionale enuntate de Alianta Nord Atlantica,

Va adresam calde salutari romanesti.

Victor Roncea
Presedinte fondator
Asociatia Civic Media
www.civicmedia.ro/

Vezi si
Secuii paramilitari: ZIUA - 9 Mar 2006
Secuii paramilitari se antreneaza in Romania: ZIUA - 29 Ian 2007
Ce credea EDUARDO ROSZA FLORES (foto) despre Romania si Trianon: http://eduardorozsaflores.blogspot.com/2008/06/trianon-88_04.html
George Bara, Napoca News: Cum m-a salvat Evo Morales de teroriştii secui
Liderii principalelor partide din Ungaria, aşteptaţi la Congresul UDMR de la Cluj
Imnul secuilor, intonat la Congresul UDMR
Solyom Laszlo şi Ungaria susţin autonomia Ţinutului Secuiesc
Laszlo Tokes: “Îşi pun politicienii greşit problema ‘Că e mai bine să ai ce mânca decât să ai autonomie!’”
Teroristul Arpad Magyarosi avea legături cu gruparea iredentistă EMI
TINTA teroristilor unguri ucisi in Bolivia era tot autonomia. Bogota acuza un post ungar ca a acoperit tentativa de atentat. Ce vor UDMR si SRI?
UDMR - Dusmana Nr 1 a Romaniei. Marko Bela se opune cetateniei romane pentru basarabeni iar Frunda face maghiara a doua limba in statul roman, la APCE

6 comments:

George Bara said...

Great minds think alike :)

http://www.napocanews.ro/2009/04/scrisoare-deschisa-catre-sri.html

Anonymous said...

Da, deci ambasadorul Romaniei in Bolivia si Ministrul de Externe al Romaniei trebuiau sa iasa la rampa si sa clarifice situatia. Din pacate nu au facut-o. Chiar de data aceasta aveau un pretext pt a prezenta lumii intregi pericolul pe care il reprezinta gruparile paramilitare maghiare si puteau chiar sa si faca putina ordine printre acestea. Din pacate insa, in Romania politicienii sunt orbiti de lupta lor dupa ciolan si nu au capacitatea de a vedea mai departe de farfuria incarcata de sub nasul lor.

Dan Tanasa said...

Felicitari pentru demers Vicctor!

Anonymous said...

Tine-o tot asa!Felicitari!

adrianpop said...

felicitari pt articol

Liliana said...

Frumoasa initiativa!