Pages

Friday, March 6, 2009

SCURT PE DOI. Dana Iliescu de la Curentul: Alina Mungiu Pippidi „şi cu dânsa-n trânsa şi cu sufletu’n rai". Mungiu, sustinuta de un Carlan penal

Scris de Dana Iliescu
Am citit cu stupoare o declaraţie a Alinei Mungiu Pippidi, care condiţionează prezenţa sa pe listele PD-L la europarlamentare de promovarea unor candidaţi „impecabili“. Alina Mungiu s-a declarat deranjată de anunţare, pe listele PD-L, a unor „candidaţi penali“, categorie unde i-a nominalizat pe Dumitru Dragomir şi Irina Schrotter. Se pare că militanta pentru integritatea politicienilor l-a uitat tocmai pe cel care a propus-o pe listele la europarlamentare, preşedintele PD-L Iaşi, Dan Cårlan, pe care chiar domnia sa l-a inclus pe lista parlamentarilor pătaţi, acuzându-l de falimentarea Bancorex. Ce-o fi mai dificil de acceptat pentru Alina Mungiu Pippidi: să aibă colegi penali sau să fie susţinută politic de un penal?
INFO: Sora regizorului Cristian Mungiu conduce Coalitia pentru o Guvernare Curata din 2004
Fostul candidat patat Dan Carlan o propune la europarlamentare pe Alina Mungiu din partea PDL Iasi
de Redactia iasiinfo.ro
Alina Mungiu-Pippidi nu este membru al PDL, iar in vara a refuzat sa candideze din partea partidului la alegerile generale.
Democrat-liberalii ieseni l-au inlocuit repede pe Dumitru Oprea pe lista propunerilor de candidati la viitoarele alegeri europarlamentare din iunie. Seful filialei judetene a PDL intentioneaza sa o propuna pentru o candidatura la un post de europarlamentar pe Alina Mungiu-Pippidi, informeaza Ziarul de Iasi.
„Am avut o prima discutie cu doamna. Sint foarte bucuros ca nu a spus «nu», cum a facut in vara cind i-am facut o propunere pentru alegerile parlamentare. Voi face propunerea in cadrul Biroului Judetean. Sedinta va avea loc la sfirsitul acestei saptamini. Doamna Alina Mungiu-Pippidi este propunerea mea si a colegilor cu care am discutat acest lucru. Daca vor fi alte propuneri, le vom discuta. Daca se aproba in Birou, vom face invitatia oficiala catre Alina Mungiu-Pippidi", a declarat Dan Carlan, seful filialei judetene a PDL. El a mai spus ca in acest moment Mungiu-Pippidi nu este membru al PDL. In cazul in care se va decide sa accepte propunerea PDL, ea va trebui sa se inscrie in partid. „Doamna e din Iasi (mai precis din Balti, RM). Cred ca la inceputul saptaminii viitoare vom sti sigur daca va candida sau nu. Nu vreau sa ma pronunt acum cu privire la sansele de a accepta sau nu. Am avut doar o prima discutie", a adaugat Carlan. Reamintim ca Dan Carlan a figurat la alegerile parlamentare din noiembrie 2008 pe lista candidatilor patati data publicitatii de „Academia Catavencu”.
Miercuri, 04/03/2009 12:14 > Politic

No comments: