Pages

Friday, March 6, 2009

PARINTELE Petru Vanvulescu, ucenic al lui Arsenie Boca, despre cipul Parintelui Costel Stoica: „o vorbă de prost gust influenţată de interese lumeşti”

„Biometria este o stiinţă fără Dumnezeu”
- a spus părintele Petru Vanvulescu într-o conferinţă la Oradea

Joi 5 martie 2009 a avut loc la Teatrul Arcadia din Oradea conferinţa cu tema „Părintele Arsenie Boca – craiul duhovnicesc al Ardealului”. Invitatul conferinţei a fost preotul Petru Vanvulescu din Sibiu, ucenic al duhovnicului Arsenie din Ardeal. S-a vorbit despre viaţa şi învăţăturile părintelui Arsenie Boca, şi s-au discutat chestiuni de actualitate atât din viaţa religioasă cât şi în plan cultural. Conferinţa a fost organizată de ASTRADROM – Oradea în colaborare cu alte asociaţii culturale şi religioase din localitate. Au participat peste 300 de persoane.

„A avut dreptate părintele Iustin Pârvu”
În cadrul conferinţei pr. Petru Vanvulescu a criticat cultura laică profană care afectează negativ subconştientul moral şi intelectual al individului aducând critici dure şi la adresa piesei de teatru „Evangheliştii”: „Intelectualii noştri ar trebui să promoveze o cultură a duhului şi nu una a lumii acesteia viciate cum este şi cazul deja binecunoscut al acestei doamne Pipidi Mungiu Alina Tatiana care şi-a bătut joc de evanghelişti tocmai într-o ţară ortodoxă, aici, la noi la români”.
Ucenicul părintelui Arsenie Boca a catalogat afirmaţia purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, pr Constantin Stoica, drept „o vorbă de prost gust influenţată de interese lumeşti”. „A spus că va fi primul care va lua cipul biometric. Nu i-a fost ruşine? Mulţi dintre ei sunt interesaţi cum să îşi apere scaunul şi câştigul material. A avut dreptate părintele Iustin când a zis că suntem chemaţi la mucenicie. Biometria este o stiinţă fără Dumnezeu. Nu cartonul ne deranjează ci faptul că suntem manipulaţi, teleghidaţi, controlaţi sub numele unor bune intenţii, aşa le zic ei anti-terorism. Deocamdată poate se vor linisti puţin lucrurile dar sunt sigur că vor reveni din nou cu o forţă mult mai mare.” spune preotul Vanvulescu.

„Pr. Constantin Stoica să işi ceară scuze”
Secretara ASTRADROM, Anca Budău, a spus după terminarea conferinţei, prin telefon, că asociaţia îşi menţine în continuare poziţia faţă de îndosarierea populaţiei sub formă electronică şi îl îndeamnă pe pr. Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române să îşi ceară scuze faţă de monahia Ecaterina Fermo şi de feţele bisericeşti pe care le-a jignit prin declaraţiile sale: „O cunosc personal şi o admir pe maica Ecaterina pentru curajul ei de a demasca dedesupturile tehnologiei RFID, lucruri pe care sinodul BOR le trece sub tăcere în mod voit. Cei care o condamnă pe maica Ecaterina probabil fac parte din conspiraţia ce se ascunde in spatele acestor acţiuni, sau poate le este frică, sau poate că sunt corupţi iar când spun asta nu mă refer doar la pr. Stoica”. În discuţia avută cu doamna Budău aceasta a mai spus: „Ţinând seama că înainte de 1989 mulţi ierarhi ai BOR erau supuşi curentului comunist iar după 1990 s-au supus curentului occidental, ei au doar o putere juridică în Biserică dar nu şi credibilitate morală”.
Am contactat telefonic şi pe Ancuţa Avram, preşedinta ASTRADROM. Aceasta a spus că în curând asociaţia va emite un comunicat oficial referitor la această problemă: „Introducerea cipurilor biometrice nu e o chestiune strict religioasă ci în primul rând o problemă civică, o problemă ce priveşte drepturile unei persoane indiferent de religie, etnie, sau opţiune politică”.
Diana Morar
Foto: M Eftimie

No comments: