Pages

Friday, March 6, 2009

STIRI RFID. S-a trezit si HotNews: O mie de euro pentru un pasaport biometric sarbesc falsificat (cam mult, zic eu)

Pasapoartele biometrice-controversa continua
Si totusi pasapoartele biometrice se pot falsifica. Dupa ce ziarul sarbesc Politika relata la sfarsitul anului trecut despre faptul ca politia sarba a arestat o retea de falsificatori de pasapoarte biometrice, infractiunile de acest gen s-au inmultit in tara vecina.
Conform presei sarbe aparatura pentru falsificarea lor costa intre 5000-6000 de euro. Falsificatorii vand pasapoartele biometrice falsificate retelelor mafiote cu 20 de euro bucata, iar acestia le revand pe piata neagra cu o mie de euro.
Politia nu a oferit insa informatii despre metodele prin care pasapoartele biometrice erau falsificate.
Autoritatile sarbe sustineau anterior ca pasapoartele biometrice sunt cele mai moderne din Europa, avand 7 nivele de siguranta in plus fata de cel vechi si fiind practic imposibil de falsificat.
Serbia a introdus pasapoarte biometrice inca de anul trecut, dar la presiunea Bisericii Ortodoxe Sarbe a lasat cetatenilor sai posibilitatea de a opta intre acestea sau vechile pasapoarte.
Publicatia britanica "The Times" a facut un experiment in cadrul caruia un specialist a clonat cipurile de pe doua pasapoarte britanice si a implantat imagini digitale ale lui Osama ben Laden si ale unui atacator sinucigas. Cipurile au fost considerate autentice de un program de citire a pasapoartelor utilizat de agentia ONU.
Testele au fost efectuate de Jeroen van Beek, cercetator in securitate de la Universitatea din Amsterdam. El a folosit un cod de programare cunoscut de public, un cititor de carduri de 78 de dolari si doua cipuri RFID de 19 dolari, reusind sa cloneze si sa manipuleze in mai putin de o ora doua cipuri pana la nivelul in care puteau fi plantate intr-un pasaport fals sau furat.
Hackerii olandezi au reusit sa demonstreze acum cateva luni vulnerabilitatea noilor pasapoarte electronice, dupa ce un act falsificat, cu poza lui Elvis Presley, a fost recunoscut ca fiind autentic de un scanner amplasat pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. Pe ecranul automatului apar urmatoarele informatii: Elvis Aaron Presley, nationalitate americana, nascut in 8 ianuarie 1935, alaturi de poza si de seria pasaportului.
Intr-un video postat pe siteul http://www.freeworld.thc.org/ ("THC" = "The Hacker's Choice"), o persoana al carei chip nu se vede in inregistrare introduce pasaportul in aparatul de scanare.
Surpriza: nicio alerta nu este emisa, iar pasaportul este recunoscut ca fiind autentic.
Pe pagina anuntata, hackerii descriu pasii care trebuie urmati pentru producerea chip-ului, furnizand inclusiv codul sursa.
de Ionut Baias HotNews.ro
Vineri, 6 martie 2009, 16:56
Actualitate Esenţial

No comments: