Wednesday, March 4, 2009

COTIDIAN anti-crestin. Degeaba i-a spus Basescu "analistului" Pirvulescu ca e un mincinos. El continua sa scrie. Ieri anti-Icoane azi pro-666

Apocalipsa biometrică
de Cristian Pirvulescu / Cotidianul

Calea către absurda apocalipsă biometrică a fost facilitată de resemnarea tactică în faţa „istoriei“.
Desen de Devis GrebuÎncă o dată jocul intelectual de-a relativismul, combinat cu tradiţionala înclinaţie conservatoare către abandonul raţiunii ca mijloc privilegiat de cunoaştere, a făcut loc, pe un câmp cultural fertil, fanatismului şi ignoranţei. Şi nu întâmplător în această Românie au înflorit milenarismele, căci după 1990 a fost încurajată atitudinea ostilă a publicului faţă de gândirea critică. Aşa că, de la scandalul Tanacu la isteria paşapoartelor biometrice, trecând prin etapa introducerii icoanelor în spaţiul public paralel cu scoaterea teoriei evoluţioniste din manualele de biologie, drumul a fost liber.
Dar oare către ce urma să se îndrepte noua societate românească astfel croită? Către ignoranţă? Aşa s-ar părea, câtă vreme statul, spaţiu public prin vocaţie, a fost pus în derută de câţiva ignoranţi bigoţi atunci când panica indusă de „numărul Fiarei“ prezent în paşapoartele biometrice a cuprins o parte a opiniei publice. Publicitate
Când Parlamentul, printr-o Cameră a sa, trădează statul şi cedează în faţa primei presiuni „publice“ retrimiţând fără vreo justificare raţională o lege „controversată“ către Comisia juridică, rolul său ca instituţie publică dispare. Mult mai raţională s-a dovedit decizia Sinodului BOR decât cea a Senatului României. Ar fi absurd, dacă nu ar fi trist. Tirania sondajelor - o autentică dictatură a „majorităţii“ - a instaurat un fel de sindrom Stockholm la nivelul clasei politice. În absenţa oricărei ancorări ideologice, aceasta se orientează după cum bate vântul. Şi, de prea multă vreme prizonieri ai „opiniei“, politicienii au dezvoltat o autentică empatie faţă de „curentul dominant“.
Dar, pe de altă parte, ideologia naţionalistă, folositoare pe timp de criză, are nevoie şi ea de un sistem de legitimare pe care Biserica îl poate asigura. Cum BOR nu se pronunţase încă, politicienii au ales să se compromită şi să aştepte. Frica de nou a unor ignoranţi pentru care biometria, cibernetica şi nano­tehnologia, ca orice nouă descoperire a ştiinţei şi tehnologiei care nu se încadrează în sistemul lor de referinţă, sunt pericole de moarte a creat o isterie care a dovedit fragilitatea „statului“. Şi pentru că trebuie să existe şi un fundament al întregii poveşti care să dea credibilitate primejdiei s-a folosit, ca de atâtea ori în trecut, pasajul din Apocalipsa după Ioan în care este prezentată revelaţia privind venirea Fiarei, celebrul paragraf 13:16-17 în care este amintit fatidicul număr 666.
Cum în codurile de bare cifrele sunt grupate de trei ori câte şase, conspiraţia satanică a fost dezvăluită. Iar profesorii de religie s-au transformat, de multe ori, în agenţi ai acestei teorii conspiraţioniste, strângând de la elevii lor prea puţin pregătiţi să le reziste tabele de semnături împotriva paşapoartelor biometrice. O diversiune? Probabil mai mult decât atât, chiar dacă isteriile antisectare din anii ’70-’80, propagate de fosta Securitate pentru a controla o societate atomizată şi copleşită de criză, seamănă destul de bine cu ceea ce s-a întâmplat în ultima lună. Căci fondul care a permis această stranie derivă a rămas intact.
03 Mar 2009
Desen de Devis Grebu (putin prelucrat civico-artistic)
Ce scriam in urma cu o luna:

Bataiosu semnaleaza un act la care ne asteptam: ONG-urile finantate de Soros s-au gandit si ele sa conteste Legea 298, asta dupa ce noi, bloggerii, facem asta de 2 saptamani. Bloggerii, la care se adauga Coalitia Impotriva Statului Politienesc, cu asociatiile sale membre si alte foruri, printre care si ziarul ZIUA, care a contestat deja Legea 298 la Avocatul Poporului, de vreo 10 zile. Deci, cam ce vor aceste "OMG"-uri?! Pai, printre altele, sa se constituie in "blocul unit" al "societatii civile" care va asigura "dezbaterea publica" asupra controversatelor acte anti-constitutionale, in fata microfoanelor si a administratiei politice, blocand astfel toate initiativele adevaratei vox populi.
Dupa ce au tacut malc atunci cand s-a votat legea in Parlament, si, la fel, dupa ce a intrat in vigoare, societatea in civil a fost trimisa la inaintare pentru a confisca mesajul autentic al celor ingrijorati de cipul biometric si legea controlului electronic si a deturna intreaga miscare spre fundatura in care se scalda Romania de 20 de ani. Operatiunea este clasica; scoasa din manuale. Asa am aflat si in decembrie '89 ca trupa lui Iliescu-KGB a facut "revolutia", asa am aflat si dupa iunie '90 ca profitorii de la GDS-ul, organul noului PCR infiintat de Silviu Brucan la Andrei Plesu in casa, ar fi fost de fapt organizatorii Pietei Universitatii. Asta in timp ce ei stateau cu Iliescu la aceeasi masa! Astazi ei stau, la fel, cu orice e la putere, atat pentru a acapara fonduri cat si pentru a bloca orice initiativa cetateneasca reala. V-ati intrebat de multe ori, cred, de ce nu avanseaza Romania. E simplu: pentru ca exista o plaga care sufoca Romanie - aceasta "societate civila" corupta, aceeasi de 20 de ani, mana in mana cu "clasa politica" tradatoare, aceeasi de 20 de ani.Haideti sa vedem cat de civili sunt cativa dintre diversionistii de serviciu de ieri, azi si, speram, nu si de maine: Mircea Toma, cu a sa Asociatie de Monitorizare a Presei este militar.
Despre Cristian Pirvulescu (foto dreapta cu Alina Mungiu), de la Pro Democratia, presedintele Traian Basescu a spus, dupa legiferarea porcariei de "lege a uninominalului" de catre Cabinetul PNL-UDMR: "Concluzionez că a fost o minciună promovată de Guvern şi de domnul Pirvulescu. Din acest moment, personal o să-l mai cred pe domnul Pirvulescu şi în analizele domniei sale când soţia sa nu va mai fii salariată la Guvern. Cât timp rămâne în Palatul Victoria, să nu mai vândă analize politice nimănui". Adica, sotia sa lucra, mentinuta de 16 ani!, si, cred, lucreaza si azi, la sectorul "non-profit" al Guvernului PNL-UDMR in timp ce Pirvulescu reprezenta acelasi sector "non-profit". Si azi, tot "vinde analize".
Un alt "OMG", Centrul de Resurse Juridice (CRJ), a fost mosit de Renate Weber (foto stanga cu Bogdan Olteanu), fosta sefa a SOROS, actualmente europarlamentar PNL. Altul, Liga Pro Europa, (de fapt Pro Ungaria Mare) este "co-prezidata" de Istvan Haller, membru al CNCD cu rang de secretar de stat si de Smaranda Enache, fosta activista si informatoare PCR, in prezent vice-presedinte al PNL. Curat "societate civila", coane Fanica!
Ca sa intelegeti mai bine, negru pe alb: atat Legea 298/2008 cat si Hotararea 1566/2008 au fost promovate si semnate de ministrii Guvernului PNL-UDMR si de catre seful PNL, si prim ministrul de la acea data, Calin Popescu Tariceanu.Ca sa intelegeti si mai bine, pe limba noastra, romaneasca, a crestinilor: toate aceste organizatii si cele afiliate lor au introdus si sustinut la CNCD, in mass media si pe canale politice murdare, interne si internationale, eliminarea Icoanelor si a Religiei din scoli, legalizarea prostitutiei, "drepturile" homosexualilor, "asuprirea" tiganilor si maghiarilor, etc, etc. Si o fac si azi, aruncand in derizoriu dimensiunea crestina fundamentala a poporului roman ortodox.
Dovada a fost, cred eu, clara pentru oricine a intrat azi in asa-zisa discutie online de la HotNews, promovata cu, sa-i spunem, naivitate, iresponsabila, de unele portaluri ortodoxe.
Orice crestin le intra in joc in orice mod, si acorda pana si un dram de credit acestor grupari militarizate ale retelei anti-crestine si anti-romanesti - care are infiltratii ei printre ortodocsi -, face un pact direct cu tatal minciunii si cu dusmanii Romaniei.
Alegeti! Nu exista cale de mijloc.
Vezi si
Comunicat al Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios

No comments: