Pages

Wednesday, March 4, 2009

SCANDALUL SPIONILOR. Cine va fi expulzat de la Ambasada Romaniei de la Kiev?

Presedintele Comisiei pentru securitate si aparare nationala din Parlamentul ucrainean, Anatoli Gritsenko, a declarat miercuri ca Romania a recomandat expulzarea atasatului militar ucrainean la Bucuresti si a asistentului acestuia, informeaza Mediafax.
"Stim ca partea romana a decis sa recomande retragerea de catre Kiev a atasatului militar si a asistentului acestuia", in legatura cu un diferend, a spus el, citat de Interfax in pagina electronica.
Gritsenko a adaugat ca gestul este neechilibrat si inamical, iar partea ucraineana ar trebui sa dea un raspuns adecvat. El a apreciat ca, daca partea romana a decis sa recomande rechemarea atasatului militar si a asistentului acestuia, "tot doi diplomati militari romani trebuie expulzati" din Ucraina, conform paginii electronice a cotidianului Ukrainska Pravda.
Deputatul ucrainean a adaugat ca recent au mai avut loc gesturi neprietenesti in legatura cu Ucraina. "In particular, declaratii ale presedintelui Romaniei, aceste declaratii nu au fost, din nefericire, evaluate corect si nu a existat un raspuns adecvat din partea presedintelui sau Ministerului nostru de Externe", a spus Gritsenko. (Z.O.)
PS: Tot ne facem ca nu ne-am lamurit... Qui Prodest?! :-)

No comments: