Pages

Monday, March 2, 2009

ZIUA: NATO a fost penetrata de rusi la Bucuresti cu ajutorul "aliatilor" de la sud de Dunare

Bulgarul Marinov Zikolov cumpara informatii militare clasificate de la subofiterul MApN Floricel Achim * El le vindea apoi unui "stat nealiat" * Surse neoficiale sustin ca este vorba despre Rusia * Zikolov a fost arestat sub acuzatia de spionaj, iar Achim sub cea de transmitere de secrete

Un subofiter din Ministerul Apararii (MApN) si un cetatean bulgar au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, la propunerea procurorilor DIICOT, pentru tradare prin transmitere de secrete si spionaj. Ei acuzati ca au manipulat informatii de natura sa puna in pericol securitatea nationala.
Procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus, sambata, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea, pentru 24 de ore, a subofiterului Floricel Achim pentru tradare prin transmitere de secrete si a bulgarului Marinov Zikolov, pentru spionaj, potrivit unui comunicat de luni al Ministerului Public.
Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, astazi, recursul lui Floricel Achim, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a emis, in 28 februarie, mandat de arestare pe numele acestuia. Cazul de spionaj a fost descoperit de Serviciul Roman de Informatii in cadrul activitatii de cooperare cu DIICOT, cercetarile fiind efectuate cu sprijinul ofiterilor SRI, ai Directiei Generale de Informatii a Apararii si Inspectoratului General al Politiei Romane- Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate.
"In urma cercetarilor efectuate a rezultat ca cei doi inculpati au folosit (dezvoltat) un sistem, in baza caruia Floricel Achim a procurat din cadrul unei unitati militare a Ministerului Apararii documente cu caracter militar, inclusiv din categoria celor clasificate, a caror diseminare neautorizata este de natura sa puna in pericol securitatea nationala si apararea tarii, pe care ulterior le-a predat lui Marinov Zikolov", se precizeaza in comunicat.
Procurorii au mai stabilit ca, dupa prelucrarea datelor prin intermediul unui sistem de legatura complex, cetateanul strain le transmitea unor reprezentanti ai unui stat nealiat. Potrivit unor informatii neoficiale, spionul bulgar transmitea datele catre un agent al serviciilor secrete din Federatia Rusa. Aseara, in cadrul intalnirii pe care presedintele Traian Basescu a avut-o cu premierul Emil Boc la Cotroceni, a fost abordat si cazul spionajului din cadrul MApN. Din cercetari a mai rezultat ca acestia au urmarit obtinerea unor beneficii materiale, constand in diverse sume de bani. Din sumele obtinute pentru informatiile transmise, Marinov Zikolov il recompensa periodic si pe Floricel Achim.
Doru Dragomir si Marian Ghiteanu

No comments: