Pages

Tuesday, March 3, 2009

RUSINE Brasov! Rusine "stat roman"! Martirul Liviu Babeş, comemorat printre grătare cu mititei şi cârnaţi

Uitat de autorităţile judeţului * Acum 20 ani, Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc la Poiana Braşov, ca protest împotriva comunismului * Anul acesta doar soţia, fiica şi o mână de oameni au venit să-l omagieze

În acest loc, martirul Liviu Cornel Babeş a lăsat mesajul „STOP MORDER! BRAŞOV = AUSCHWITZ!”
Atitudine mai mult decât jenantă a oficialităţilor Braşovului, care au ignorat pur şi simplu comemorarea martirului Liviu Cornel Babeş – braşoveanul care, în 2 martie 1989, sub privirile a sute de turişti, în majoritate străini, îşi dădea foc pe pârtia „Bradul” din Poiana Braşov, într-un suprem gest de protest înpotriva comunismului ceauşist! Dacă în anii trecuţi oficialii de sub Tâmpa îşi mai aminteau de eroul care a prefaţat Revoluţia, anul acesta nici un reprezentant al Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Primăriei Braşov – ca să nu mai vorbim de parlamentari – n-a mai catadicsit să-şi lase distracţia de duminică pentru a „onora” comemorarea organizată ieri la modesta cruce din fier forjat aşezată în apropierea locului unde Liviu Babeş îşi împlinea martiriul, lăsând în urmă doar o pancartă pe care scrisese „STOP MORDER! BRAŞOV = AUSCHWITZ!”
Parastas printre petrecăreţi
Iar ca amărăciunea puţinilor participanţi la comemorare, alături de soţia şi fiica eroului, să fie deplină, să mai spunem că, pentru a-şi putea depune coroanele de flori, aceştia au fost nevoiţi să se strecoare, pur şi simplu, printre mesele crâşmei plantate în faţa crucii lui Liviu Babeş, unde clienţii înfulecau de zor la mici şi cârnaţi prăjiţi, ori sporovăiau la un pahar, total indiferenţi la slujba de pomenire ţinută la câţiva paşi de ei!
Foto si text de Adrian POPESCU 03 MARTIE 2008
adrian.popescu@gandul.info

Asociatia „15 Noiembrie 1987“ invita romanii la comemorarea lui Liviu Corneliu Babeş
02.03.2009
Asociaţia „15 Noiembrie 1987“ va comemora din nou, ca în fiecare an, la troiţa de la baza pîrtiei Bradul din Poiana Braşov, sacrificiul eroului martir Liviu Corneliu Babeş.
„Ca în fiecare an, vă aşteptăm alături de noi, cu o floare şi o lumînare, la crucea ridicată lîngă pîrtie, chiar pe locul unde eroul şi-a dat foc, pentru a asista la slujba de pomenire închinată lui Liviu Corneliu Babeş, cel care şi-a dat viaţa pentru libertate, devenind un simbol al acţiunilor de protest împotriva regimului comunist“, îi invită pe braşoveni Florin Postolachi, preşedintele Asociaţiei „15 Noiembrie 1987“. Evenimentul are loc astăzi, la ora 11.00. În urmă cu 20 de ani, Liviu Corneliu Babeş şi-a dat foc, în văzul a sute de turişti, fluturînd printre flăcări o pancartă pe care scria: „Stop Murder, Braşov = Auschwitz“. Era protestul său disperat faţă de teroarea instaurată la Braşov, după revolta muncitorească anticomunistă din noiembrie ’87.
A.P. - Actualitate - Index - Comemorare Liviu Corneliu Babeş - Monitorul Expres...
Vezi si

1 comment:

Alex sau cum vreți voi said...

da. pacat ca au fost cam putin. se implinea si un numar de ani, simbolic! Cu timpu' va uita din ce in ce mai multa lume. Sau nu neaparat va uita, va da uitarii prin faptul ca nu fac nimic spre amintirea acestor zile.
Oare azi s-ar mai sacrifica cineva pentru a atrage atentia oamenilor asupra pericolelor care ne pasc?