Pages

Saturday, May 30, 2009

O JUDECATOARE ANTI-CIP la Conferinta DICTATURA SI MARTIRAJ de azi de la Cluj. "Mi se pare o umilinţă şi o decădere fără precedent să fiu amprentata!"

Problema cipurilor biometrice introduse în actele romanilor, fără consultare populară, şi omagierea martirilor din închisori vor fi două dintre temele conferinţei “Dictatură şi Martiraj”, organizată duminica, de Centrul Rezistentei Anticomuniste, cu începere de la orele 17.00, la Casa de Cultură a Municipiului Cluj Napoca.
Despre suferinţa şi biruinţa din închisorile comuniste vor vorbi profesorul Raul Volcinschi - 16 ani în inchisorile comuniste şi fostul deţinut politic Nicolae Purcarea, cu 20 de ani de temniţă grea, ambii trecuţi prin arhipelagul Gulagului românesc şi “colegi” de recluziune cu Constantin Noica, Mircea Vulcănescu, Petre Ţuţea, Parintele Arsenie Papacioc, teologul I.V Georgescu şi Traian Trifan.
Părintele prof dr Mihai Valica, va introduce lucrarea “Dictatura Biometrică”, realizată de Fundaţia Petru Vodă şi Asociaţia Civic Media, în care sunt cuprinse analize ale unor autori romani si documente europene şi americane, dar şi cuvinte duhovnicieşti ale sfinţilor părinţi privind era controlul total, perfecţionat prin intermediul tehnologiei RFID. Părintele Valica este autorul primului studiu despre pericolul actelor biometrice, scris imediat după apelul Parintelui Justin Parvu, de pe 14 ianuarie.
Parintele Ioan Sismanian si monahul Filotheu Balan, co-autor si, respectiv, coordonator al lucrării “Dictatura Biometrică”, vor prezenta la rândul lor rezultatele campaniei pentru Referendum anti-cip, pentru care s-au strâns, până acum, peste 500.000 de semnături si vor da indemnuri duhovnicesti de la Parintele Justin Parvu.
Unul dintre invitaţi-surpriză speciali ai organizatorilor este o judecatoare care s-a pronuntat ferm impotriva cipurilor biometrice in pasapoarte si permisele de conducere, in care a si demonstrat existenta acestora, in ciuda asigurarilor oficiale. Exemplul ei ar trebui urmat de toti ortodocsii "calduti" si cartite de la Roma, care isi permit sa-l conteste pe bunul Parinte si demersurile sale anti-insemnare electronica si pentru martirii de la Aiud.

Va prezint mai jos un articol despre doamna magistrat Carmen Paduraru, din Realitatea Media de Neamt:

"În calitate de judecător, mi se pare o umilinţă să fiu amprentată ca deţinuţii, din boxa arestaţilor, pe care-i judec"

Mişcarea apărută la nivel judeţean şi naţional, împotriva noilor permise de conducere şi paşapoarte europene a căpătat adepţi şi în rândul judecătorilor din Neamţ. Un astfel de caz este şi cazul magistratei Carmen Păduraru, judecător la Secţia civilă a Tribunalului Judeţean Neamţ. Într-un protest remis redacţiei, magistratul explică, din punct de vedere profesional şi uman, motivele pentru care se opune eliberării noilor documente.

Descoperirea cip-ului din Permisul Auto la microscop

Carmen Păduraru afirmă, într-o primă fază, că, deşi la noi paşapoartele biometrice, care se fac prin amprentare şi scanarea feţei, se vor elibera abia din luna iulie, noile permise de conducere (care sunt doar cu scanarea feţei) au început să fie emise din decembrie 2008. Judecătoarea susţine că permisele de tip nou prezintă acelaşi pericol ca paşapoartele care urmează să fie emise. "Tatăl şi fratele meu au fost obligaţi, la începutul lunii ianuarie, s-şi schimbe permisele de conducere. Deşi au cerut lămuriri cu privire la tipul de act pe care-l vor primi, de la Serviciului Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule li s-a spus că nu a intervenit nicio noutate şi că nu vor primi permis de conducere «cu cip». La eliberarea actelor, pe 22 ianuarie 2009, au constatat cu stupoare că acestea au cod de bare, care au încorporat numărul «666» şi care conţin două poze, nu doar una, cum era anterior (cea din partea dreaptă fiind scanată). Şi, atenţie, nu pare nimic suspect pentru că nu-ţi dai seama de noutate însă, a doua poză este făcută cu aparatură specială care scanează irisul ochiului şi faţa persoanei în cauză! Funcţionarii de la ghişeu au susţinut, răspicat, că deşi actele sunt de tip nou, acestea nu ar avea implantat şi un cip. Demonstrativ, mi s-a arătat un astfel de act tăiat cu foarfecul în două poziţii. Din studiul procesului tehnic a rezultat, însă, fără niciun dubiu, că noile permise de conducere conţin un microcip a cărui mărime este de 0,4 milimetri, ceea ce înseamnă că, practic, este invizibil pentru ochiul uman, însă poate fi detectat cu aparatură specială", spune judecătoarea Păduraru.

Argumentul juridic

Magistratul pietrean aduce mai multe argumente, din punct de vedere profesional şi uman, în sprijinul susţinerii ideii că noile acte biometrice sunt nocive. Judecătoarea declară că noile paşapoarte şi permise de conducere vor afecta sănătatea posesorilor: "Prin funcţia de antenă capabilă să perceapă unde de radiofrecvenţă direct asupra titularului, corpul uman este expus unor radiaţii permanente producătoare de cancer şi alte maladii, aşa cum s-a întâmplat la animalele care sunt înregistrate pe bază de cip".
De asemenea, Carmen Păduraru mai declară că în acest fel sunt călcate în picioare demnitatea şi onorea individului; omul fiind asimilat mărfurilor, identificate prin coduri de bare, şi animalelor, însemnate cu crotalii: "Devine ineficient principiul constituţional şi european al prezumţiei de nevinovăţie, pentru că luarea amprentelor unei persoane se face doar în cazul suspiciunii că a comis o crimă sau un delict. În calitate de om, dar şi de judecător, mi se pare o umilinţă şi o decădere fără precedent să fiu amprentată ca deţinuţii, din boxa arestaţilor, pe care-i judec. Legislaţia românească şi nu numai, în ideea ocrotirii credinţelor religioase ale fiecăruia, prevede, de exemplu, în mod diferenţiat jurământul pentru martor, în sala de judecată. Astfel, creştinul ţine mâna pe cruce ori pe biblie şi spune: «Jur că voi spune adevărul şi numai adevărul … Aşa să-mi ajute Dumnezeu!». Referirea la divinitate din formula jurământului se schimba potrivit credinţei religioase a martorului. Martorului de altă religie decât cea creştină nu i se aplică dispoziţiile cu privire la punerea mâinii pe cruce, iar persoana care nu crede în Dumnezeu va rosti jurământul prin raportare la «onoare şi conştiinţă»".

Explicaţia religioasă

Judecătoarea Păduraru, care a publicat în 2001 o lucrare de specialitate pe tema drepturilor umane şi a naturii divine a individului, subliniază faptul că "persoana care se consideră lipsită de importanţă şi mult prea mică pentru lumea exterioară, trebuie să coboare în sine şi să găsească resursa şi legătura dumnezeiască, şi atunci va înţelege şi rostul pentru care a fost creat, pentru că în constituţia lui omul este frumos, bun, puternic, dar mai ales liber şi unic".
Din punct de vedere religios, Carmen Păduraru mai susţine că noile acte biometrice contravin doctrinei creştine, deoarece Dumnezeu nu este un Tată egoist care să-şi doreasc sclavi în loc de copii.
"În acest context vin şi spun că, în calitatea mea de om al legii, prin introducerea actelor biometrice, se încalcă libertăţile cele mai elementare pentru că uniformizează şi transpune fiinţa umană într-un număr în sistem electronic, supus controlului. Avertizări serioase au existat şi la momentul când s-a impus obligaţia identificării animalelor dar nu am luat nicio atitudine, astfel că s-a ajuns la acest paradox legislativ despre care domnul avocat Cezar Axinte, care a întocmit şi o expertiză juridică pe această temă, spune că e prea târziu să mai reparăm ceva. Eu vin şi spun că dacă fiecare dintre noi vom fi conştienţi că, deocamdată, Constituţia României şi Convenţia europeană ne garantează aceste drepturi, şi că există căi de apărare ale acestora, despre care trebuie să-i întrebăm pe avocaţi, vom face ineficiente aceste abuzuri. Am scris acestea pentru că m-am simţit obligată să o fac, în primul rând datorită pregătirii mele profesionale şi, în al doilea rând, a ajutorului duhovnicesc pe care l-am primit de la bunul Arhimandrit Iustin Pârvu, de la Mănăstirea Petru Vodă", a explicat judecătoarea Carmen Elena Păduraru.
Mihai SAVA

CAMPANIA PRO CETATENIE - BASARABIA, Pamant Romanesc a ajuns la Timisoara. VIDEO. Petre Tutea despre Basarabia


Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara a susţinut vineri, 29 mai, în sala video a Prefecturii judeţului Timiş o conferinţă de presă pe tema redobândirii cetăţeniei române. Dezbaterea s-a axat în principal asupra campaniei de informare publică „Pro Cetăţenie Română”, care a fost lansată de către Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara în colaborare cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti.
Campania respectivă îşi propune să informeze şi să sensibilizeze opinia publică românească şi europeană asupra temei cetăţeniei româneşti şi a redobândirii acesteia de către cei care, în pofida voinţei lor, au fost deposedaţi de acest drept. Este vorba, în principal, de etnicii români din Basarabia şi Bucovina care au avut de suferit de pe urma consecinţelor nefaste ale pactului Ribbentrop – Molotov.
La conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi din partea OSB, a mass-media locale şi a ONG-urilor partenere, printre care se numără Organizaţia Studenţilor din Universitatea Timişoara şi Asociaţia Culturală „Pro Basarabia şi Bucovina”. De asemenea, în acţiunile ce urmează a fi desfăşurate, OSB se bucură de sprijinul autorităţilor locale, cum ar fi Prefectura Judeţului Timiş, Primăria Timişoarei, Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul Local Timişoara, dar şi de susţinerea din partea instituţiilor de învăţământ superior timişorene - Universitatea Politehnica şi Universitatea de Vest.
Conferinţa de la Timişoara, precum şi cea care a avut loc la Bucureşti în data de 21 mai, reprezintă lansarea oficială a campaniei „Pro Cetăţenia” în rândul socieăţii civile româneşti. Cele două organizaţii, preocupate de promovarea imaginii studenţilor basarabeni în mediul românesc, îşi propun să atragă în aceste acţiuni şi celelalte organizaţii de profil din ţară, extinzând astfel campania la nivel naţional.
Principalele obiective pe care le urmăresc organizatorii campaniei sunt: sensibilizarea opiniei publice, informarea basarabenilor despre modalitatea de obţinere a cetăţeniei şi restabilirea adevărului istoric cu privire la teritoriile româneşti aflate în afara graniţelor României.
OSB Timişoara alături de OSB Bucureşti speră în mobilizarea şi solidarizarea studenţilor basarabeni în vederea rezolvării acestei probleme comune fundamentale. De asemenea, se doreşte ca societatea românească să dea dovadă de receptivitate şi susţinere a acestui deziderat pro-românesc şi pro-european de care dau dovadă etnicii români din afara graniţelor ţării.
www.basarabeni.ro
www.cetatenia.ro

MAICA ECATERINA avertizeaza asupra riscului caderii Bisericii Ortodoxe in apostazie si asupra Noii Religii "caldute" a cartitelor de la Roma

DOAMNE DĂ-NE UN SEMN!

“Apoi le-a zis: Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi să o judecaţi, dar semnele vremilor nu puteţi!” (Matei 16, 1-4).
“De Te voi uita Ierusalime, uitată să fie dreapta mea!” (Psalmul 136)

Acesta a fost jurământul pe care l-am adoptat acum 19 ani, când am intrat prima oară în Ierusalim.
De atunci şi până în clipa de faţă, mii de bucurii duhovniceşti au încântat şederea mea în Ţara Sfântă. Aş fi vrut ca măcar anul acesta să pot arată şi povesti cititorilor de pe internet câteva din bucuriile şi înălţările sufleteşti ale întâlnirilor cu ”dulcele Hristos”. Şi drept dovadă voi posta câteva imagini din zilele minunate de Paşti, când mai mult ca oricând şi oriunde, aici în Ierusalim se simte şi se vede prezenţa divină mângâind duhul creaţiei Sale.
Din păcate şirul dulceţilor sufleteşti ne-a fost întrerupt anul acesta de vizita Papei Benedict. Spun că a fost întrerupt deoarece aproape nimic din ceea ce a constituit această vizită istorică (?!) nu a avut” mângâierea ” HARULUI DUHULUI SFÎNT! -în ciuda aparenţelor înşelătoare: primiri oficiale fastuoase, cuvântări meşteşugite, liturghii pompoase, cu mii de pelerini si toate acestea au fost ca o cusătură cu aţă roşie, pe marginea veşmintelor negre ale Ortodoxiei.
Cu durere în suflet şi cu toată responsabilitatea o să fac afirmaţia că în curând vom asista la : căderea definitivă a INTREGII BISERICII ORTODOXE ÎN APOSTAZIE!
Continuarea la

Octavian Andronic, FOST OFITER DE INFORMATII, despre Bilderberg, Trilaterala, Clubul de la Roma, Eugenie, Virusi, Cip, Guvern si Religie MondialeVIDEO




Vezi si Cine sunt oficialii americani care au participat la intalnirea grupului Bilderberg si ce au discutat ei : Mai multi oficiali din Administratia Obama au participat, intre 14-17 mai, la intalnirea anuala a grupului Bilderberg, desfasurata in apropiere de Atena, relateaza site-ul Politico, care precizeaza ca printre acestia s-au numarat Richard Holbrooke, Paul Volcker, numarul doi din Departamentul de Stat, James Steinberg, precum si directorul Agentiei Nationale pentru Securitate (NSA), generalul Keith Alexander.

MITING ANTI-CIP DUMINICA, Piata Victoriei, ora 13.00

Dragi colegi,

Dupa cum unii dintre voi deja ati aflat, continuam seria actiunilor Anti-Cip. Duminica, Asociatia Civica Dreptate din Hunedoara va fi organizatorul legal al unui nou miting impotriva masurilor dictatoriale legislative impuse de catre UE si SUA romanilor.
Mitingul va avea loc duminica 31.05.2009 in Piata Victoriei, la Guvern - incepand cu orele 13 (NU la Universitate - datorita festivalului de teatru de strada care are loc la Universitate, nu ni s-a mai aprobat acolo, ci in Piata Victoriei).
Va asteptam in numar cat mai mare, avem rugamintea sa postati acest mesaj pe cat mai multe bloguri, pentru a asigura participarea unui numar cat mai mare de oameni.

S-AU RUGAT, A PLOUAT. Dumnezeu a ascultat rugaciunile Inaltului Teofan si ale clerului, monahilor si credinciosilor Moldovei si din intreaga tara

Rugaciuni pentru ploaie in Mitropolia Moldovei de Inaltare
Slujba de la Manastirea Neamt, sustinuta de IPS Teofan, de Inaltarea Domnului, a cuprins o rugaciune speciala pentru ploaie pe pamantul romanesc, afectat grav de seceta. Dumnezeu a ascultat.
La îndrumarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Locţiitor de Episcop al Huşilor, preoţii din cadrul Cercului Pastoral nr. 5 Iaşi - Prut, Protopopiatul Iaşi 1, au oficiat în această perioadă slujba Sfântului Maslu, unită cu rugăciuni pentru ploaie. Astfel, preoţii de la parohii ca „Adormirea Maicii Domnului“ Bivolari, „Naşterea Maicii Domnului“ Roşcani, „Sfântul Ilie“ Soloneţ, „Sf. Dumitru“ Trifeşti, „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ Rădeni, împreună cu enoriaşii, au ieşit pe câmpuri pentru a se ruga lui Dumnezeu „să slobozească dar de ploaie curată asupra pământului“. Alături de preoţi şi credincioşi s-au rugat pentru ploaie şi elevii şcolilor din zonă şi chiar micuţii de grădiniţă, deşi, uneori, au avut de străbătut distanţe mari până la locul unde s-au săvârşit slujbele speciale.

ABSOLUT INEDIT: Primul film documentar despre Eminescu: "EMINESCU, VERONICA, CREANGA", realizat de Octav Minar in 1914 VIDEO







Are titlul "Eminescu, Veronica, Creanga" si este primul film documentar despre Eminescu. A fost realizat de Octav Minar in 1914. Filmul a fost descoperit la Arhiva Naţională de Filme de către Ion Rogojanu şi Dan Toma Dulciu si semnalat de mironmanega.

Octav Minar, un creator nedreptăţit

„Eminescu, Veronica, Creangă” se numeşte filmul, are 21 de minute şi a fost realizat, în 1914, de Octav Minar, un cercetător controversat al vieţii lui Mihai Eminescu. Pelicula, considerată una dintre cele mai valoroase piese de tezaur, a fost descoperită, în urmă cu câţiva ani, la Arhiva Naţională de Filme, de pasionaţii bibliofili Ion Rogojanu şi Dan Toma Dulciu. Documentarul, recuperat şi recondiţionat integral, este creaţia Casei de Filme “Pathé”, iar imagine poartă semnătura lui Victor de Bon. Acesta realizează aici o creaţie extrem de interesantă, în sensul că documentarul e presărat cu scene lirice, interpretate de artişti profesionişti (primele încercări de docudrama!), iar poemele eminesciene sunt ecranizate artistic, cu filmări făcute în Italia şi Egipt. Reamintesc că filmul a fost realizat în 1914! ReconstituirileNe reţin atenţia imagini autentice, filmate la începutul veacului trecut, ce pot fi considerate adevărate documente istorice, înfăţişând meleagurile natale ale Poetului, diferite fotografii inedite (inclusiv o controversată poză a Poetului, împreună cu tatăl său), Casa lui Aron Pumnul din Cernăuţi (unde a locuit Eminescu), imagini ale Iaşului, precum şi câteva clădiri pe unde paşii acestuia au poposit (Biblioteca Centrală, “Bolta Rece”, localul “Trei Sarmale” etc), rudele acestuia ( Arhimandritul Ioachim Iuraşcu), Mormântul lui Eminescu de la Cimitirul Bellu, busturile lui Eminescu de la Dumbrăveni, Botoşani, din faţa Ateneului, fotografiile Veronicăi Micle, Teiul lui Eminescu, Grădina Copou, Mânăstirea Văratec, Mormântul Veronicăi Micle, rudele în viaţă ale lui Creangă.Dacă acest film ar fi fost studiat cu atenţie (sau doar studiat), reconstituirea casei memoriale a lui Eminescu de la Ipoteşti ar fi fost cât se poate de aproape de realitate! În al doilea rând, filmul acesta, avându-l ca autor pe mult hulitul şi blamatul Octav Minar, este unul dintre cele mai elocvente documente cinematografice păstrate în întregime şi prima încercare de a ilustra, cu mijloacele specifice celei de-a şaptea arte creaţia eminesciană.
Miron Manega: PRIMUL FILM DOCUMENTAR DESPRE EMINESCU
Info: http://romania-mare-trecut-si-viitor.blogspot.com/

Friday, May 29, 2009

PARINTELE Ioan Sismanian la Conferinta "Dictatura si Martiraj" despre noul apostolat si purtarea lui Hristos

(R)evolutii sexuale

Vitalie Spranceana: (r)evolutii sexuale

Întâmplarea m-a întâlnit cu imaginea de mai sus într-un loc neașteptat: suplimentul pentru copii Kids al revistei „Aquarelle"... O ilustrație nevinovată a unei rubrici populare: să ajutăm fetița Dașa să-și aleagă un costum potrivit pentru diverse ocazii: sport, petrecere, plimbare în parc cu prietenii (după cum arată tipa, sunt sigur că nu doar copiii, ci și tații lor ar ajuta-o cu plăcere pe Dașa să rezolve "marea dilemă")...
Mă îndoiesc că băieții de 10-12 ani vor trece cu brio testul de (ne)fornicație la vederea Dașei, și, din punctul de vedere al unei maturizări sexuale pe cale de a se începe/sau în evoluție, în nici un caz finisată, prezența unei Dașe de acest tip, înțeleasă cumva în revistele pentru adolescenți și tineri, este condamnabilă în paginile unor publicații pentru copii. Mai mult decât un accident nefericit, faptul mi se pare un simptom - cel al unor mutații survenite în economia și discursul sexual al societății - deplasarea pragului.
Putem identifica două dinamici ale pragului sexual:
Una calitativă: Sutienul și chiloții, prin expunerea lor publică își pierd calificativul "intim" și devin accesoriu vestimentar normal, un fel de blugi/rochie, ceva mai deocheată. Prin scoaterea lor din starea de ascundere (esența intimității) acestea sunt de-erotizate (desexualizate) fiind trecute în regimul normalității vestimentare, și de ce nu, într-un viitor plauzibil, să devină haine de zi cu zi... Un nou raport cu nuditatea fiind astfel construit, Dașa în chiloți și sutien nu mai reprezintă o imagine sexuală, ci o fotografie personală acceptabilă. Prin impunerea publicizării, intimitatea este abolită, retrasă: corpul Dașei este asexual (în sensul că nu este sexual în mod clar)...
E un pas logic firesc, în continuarea regimului vizibilității explicite, Zeitgeistul insistent al epocii noastre (în aceeași linie: invenția prim-planului în filmele erotice - camera trebuie să fie cât mai aproape, cât mai "în temă", imaginea - cât mai detaliată, dispariția părului pubian din zona normalității sexuale, considerat atribut normal al corpului, acesta este anihilat din "zona de front", nu din rațiuni igienice, ci din motive de vizibilitate - spectatorul trebuie să vadă totul, să obțină garanția contactului între organe, această dispariție a podoabei capilare pubiene din pop-porn se referă atât la bărbați, cât și la femei).
Există o limită a regimului vizibilității? Se va opri aceasta la organele sexuale tradiționale sau va merge direct la țesuturi și citoplasmă (să fie oare departe ziua când punctul cel mai erogen al partenerului va fi celula în procesul mitozei) sau la miliardele de pixeli pe centimetru pătrat de imagine fotografică/cinematografică astfel încât să putem percepe porii partenerului, sau straturile epiteliului?
Există o dificultate (o logică perversă) a acestui proces: pe măsură ce devin vizibile tot mai multe lucruri, rămân tot mai puține de ascuns, așa că, va trebui, ca să păstrăm un sens rezonabil al sexualității, să repornim un proces de disimulare...
Una cantitativă: asemenea imagini, 1-2 generații în urmă, erau considerate a fi potrivite/decente tinerilor în apropierea maturității: 16-18 ani. Bariera a fost scăzută: modul de a zugrăvi femeia pentru copii de azi coincide cu cel al maturilor de ieri. E o revoluție sexuală? Mă îndoiesc. Mi se pare prematură și chiar iresponsabilă această mutație. Prematură, pentru că nu e coroborată cu o ajustare a celorlate instituții: familie, școală, cutumă, astfel încât tânărul maturizat sexual oarecum forțat (Dașa - unul dintre instrumentele cele mai eficiente), este, în majoritatea cazurilor, un infantil din punct de vedere fiziologic și psihic. Defazarea și decuplarea etapelor riscă să producă decalaje în dezvotarea firească/coerentă a personalității copilului... Iresponsabilă, pentru că această energie sexuală este vărsată în gol: suntem gata oare, să coborîm pragul de vârstă de la care actul sexual nu se penalizeaza, să zicem de la 15 ani la 10-12? Ca rezultat al disonanței între sexualitatea timpuriu dezvoltată și instituțiile/ritualurile/procedurile sociale de dezvoltare/exprimare/rezolvare ale acestuia, sexualitatea se vede obligată să caute alte căi de sublimare: violență juvenilă, agresiune, izolare și sociofobie...

S-A PRINS sau NU S-A PRINS IPS Andrei Andracut in spirala "marea imbratisare" de la Alba Iulia?

SOROS: "I HAVE A VERY GOOD CRISIS". Al doilea iunie 1989: cum vor ramane "moldovenii" fara Moldova

Scenariul 1989 pare sa devina realitate in Moldova comunista. Nu conteaza neaparat forma prin care regimul va fi schimbat - violenta sau pasnica, "revolutie" sau lovitura de stat - ci rezultatul: acelasi ca si in Romania. Fara indoiala ca regimul comunist trebuie sa dispara. Si, sa fim seriosi, Voronin e la degetul cel mic de la piciorul stang al lui Ceausescu. Nu el ar fi problema. Ci intelegerea.

In 1989, In ciuda istoriei oficiale perpetuata de gastile care au pus mana pe putere, conduse atunci de Militaru, pe plan militar, Iliescu, pe plan politic si Brucan, pe cel "civil", lovitura de stat a implicat mult mai multe forte decat se speculeaza: CIA in coniventa cu GRU, KGB si serviciile subordonate din Ungaria si Iugoslavia. O patura interpusa a mijlocit intre aceste servicii, care doar au executat ordinele. Declaratia de la Budapesta, de exemplu, din iunie 1989, prin care "societatea civila" maghiara si straina de Romania solicita "autonomia Transilvaniei" - declaratie de care nu s-au dezis nici pana astazi semnatarii ei, nume semi-importante - nu era aranjata de serviciile in cauza, chiar daca agenti ai lor se numara printre autori, ci de forma emergenta de organizare a "societatii deschise"a lui George Soros. Ce ne-au adus, dupa 1989, grupurile sociale reunite sub umbrela Frontului Salvarii Nationale vedem acum: deposedarea romanilor de Romania, fizic si institutional.
La fel, azi, in bucata de Basarabie injumatatita de URSS cu actuala Republica Moldova si o parte din Ucraina. Apropo: nu numai romanii din Republica Moldova au nevoie sa-si recupereze propria cetatenie, ci si cei din Ucraina: de la Maramuresul furat la nordul Bucovinei, Tinutul Herta sau Basarabia istorica, Bugeacul si, de ce nu?, Insula Serpilor. Chiar daca autoritatile noastre, infestate de cartite, din ministerele de resort, nu se prea grabesc sa-si sporeasca efectivul pentru a imbunatati mecanismul recuperarii cetateniei romane - dupa cum a solicitat foarte clar presedintele Traian Basescu, in repetate randuri - este bine sa sublinem ca avem o datorie de sange in ajutorarea acestor romani, aflati in situatii mult mai disperate decat cei din Moldova, chiar asa comunista. Ucrainenii practica in mod cert o politica nu de deznationalizare fortata, ci mai rau: un adevarat genocid etno-cultural la adresa romanilor. Speriati de spectrul dezintegrarii la amenintarile Rusiei, Ucraina ataca in sarje adversarul mai slab: Romania. Agresivitatea serviciilor de informatii ucrainene s-a intetit in ultima perioada: dincolo de propaganda neagra a presei haholilor, agentii lor au tocmit tot soiul de noi gainari ultrasi sa defaimeze Romania prin toate mijloacele, inclusiv asmutindu-i asupra Moldovei, "sub steag strain", pentru a se arunca vina tot pe noi. Scenariul 7 aprilie pare sa se reincalzeasca, de data aceasta cu un sprijin mai elaborat din partea societatilor cu usile "larg inchise".
Manevrele celor care se pregAtesc sa schimbe echipa de ocupanti ex-sovietici ai Moldovei romanesti, Basarabia romana, cu o alta, tot de ocupatie, sunt stimulate de esecurile pe banda ale comunistilor, care nici pana azi nu au reusit sa-si instaleze noul conducator de paie. Comunistii, satelizati de gunoaie ale spatiului post-sovietic, pretinsi "emisari UE" sau "analisti americani", dau din groapa in groapa. Manutele au inceput sa le tremure, mai ales cand scriu pe la gazeta de perete a PCRM. Unul dintre cei mai buni agenti ai Romaniei, infiltrat in randurile comunistilor, nu ezita sa transmita, asa cum poate, cu limbaj dublu, ca practicant al "informatiei deschise", semnele de slabiciune ale regimului. Fiecare raget sau flatulenta a lui Voronin se resimte in virgulele plasate, aparent aiurea, intre subiect, "Puterea", si predicat, pe care va las pe dvs sa-l ghiciti. E clar ca s-a trecut de la "faza Budapesta" la "vine-vine Timisoara". Cu tradatori, "Iude", sau fara, un vot in plus sau unul in minus, Moldova se va schimba, in curand, iremediabil. Pacat ca, la fel ca in Romania, nu a mai ramas nici o forta romaneasca pentru a salva basarabenii de o noua ocupatie. Adio (dar raman cu tine), Basarabie!

PS: "Agentul" este ex-agent, dar, involuntar, a redevenit... agent :) de circulatie a stirilor, ca fiecare dintre noi, scriitorii la gazeta...

ZIUA: Al doilea iunie 1989: cum vor ramane "moldovenii" fara Moldova de Victor RONCEA

COMUNISTII de la Chişinău scapă de anticipate invocând sărbătorile creştine

Scris de George Roncea
Manevrele ispravnicilor moldoveni ai lui Lenin capătă accente paradoxale. Comuniştii de la Chişinău invocă ipocrit o sărbătoare ortodoxă pentru a trage de timp în procedura de alegere a preşedintelui Moldovei. Ieri ar fi urmat repetarea procedurii de alegere a preşedintelui şi, anticipånd eşecul, comuniştii au recurs la şmenul pioşeniei creştin ortodoxe.Parlamentul ar fi urmat să fie dizolvat şi să fie anunţate alegeri anticipate, însă liderul grupului comuniştilor, Maria Postoico, a pretins că: „astăzi e ispasul (Înălţarea Domnului) şi nu e cazul să discutăm probleme majore pentru ţară. Nu poate fi o zi a polemicilor şi a declaraţiilor care ar atrage ţara într-o nouă campanie electorală. Propun să anunţăm o pauză şi să transferăm şedinţa Parlamentului pentru 3 iunie“.Deputaţii comunişti, brusc loviţi de evlavie creştină, au votat în unanimitate amânarea şedinţei de alegere a preşedintelui pentru ziua de 3 iunie 2009. „PCRM nu-şi va schimba candidaţii (Zinaida Greceanâi şi Andrei Neguţă) la funcţia de preşedinte al ţării pentru alegerile din 3 iunie“, a declarat „creierul“ lui Voronin, „moldoveanul“ Mark Tkaciuk, un alter ego al lui Vladimir Socor.
Ateii comunişti, după ce au terorizat şi au ucis, luna trecută, tineri nevinovaţi ce au îndrăznit să iasă în stradă împotriva regimului bolşevic, sunt acum brusc apucaţi de „pioşenie“ creştin ortodoxă şi vor să „serbeze“ Înălţarea Domnului! Este evident pentru oricine că liderii comunişti nu cred în Dumnezeu, nici cât negru sub unghie, însă, la nevoie, sunt gata de orice blasfemie pentru a rămâne cumva la putere şi a nu ajunge să plătească pentru crime!

Comuniştilor le lipseşte „votul lui Iuda“

La 20 mai, Parlamentul nu a reuşit să-l aleagă pe noul preşedinte. Zinaida Greceanåi a acumulat 60 de voturi (mandatele comuniştilor în Parlament), dar nu i-a ajuns un vot pentru a fi desemnată şef al statului. Alegerea preşedintelui se face prin votul direct al parlamentarilor, iar comuniştii, deţinând doar 60 de voturi, au nevoie de un singur vot pentru a pune mâna pe puterea absolută.Comuniştii ştiau, când au desemnat la precedenta şedinţă a Parlamentului ziua de 28 mai ca zi de alegere a Preşedintelui Republicii, că aceasta este zi de sărbătoare pentru creştini şi e greu de crezut că numai într-o săptămână bolşevicii lui Voronin s-au convertit brusc de la ateismul anticreştin la ortodoxie ferventă.
Motivaţia reală a amânării este cu totul alta. Comuniştii încearcă disperaţi să spargă Opoziţia, pentru a smulge acel unic vot care le-ar permite să pună mâna pe preşedinţie. Comuniştii n-au găsit încă soluţia salvatoare - un vot din partea unui parlamentar al Opoziţiei - care să-i păstreze la putere, iar dacă nu vor putea obţine „votul lui Iuda“, se dizolvă Parlamentul şi urmează anticipate, la sfârşitul lui august. În condiţiile date, după evenimentele din aprilie care au atras atenţia internaţională asupra Moldovei, este greu de crezut că vor mai putea fi fraudate cu uşurinţă alegerile ca la scrutinul de acum, din 5 aprilie, când au votat şi morţii din cimitire pe listele comuniştilor.

„Eu vreau şi voi fi preşedintele ţării!“

Serafim Urechean, liderul AMN, căruia ziarul „Curentul“ i-a acordat spaţii largi, în ediţiile precedente, arătând conexiunile sale filoruse, pare să fie acel Iuda căutat de comunişti.
După şedinţa Parlamentului, de ieri, Urechean a declarat că el ar fi gata să fie preşedinte dacă se cade la pace cu comuniştii, iar presa aservită regimului comunist a preluat declaraţia şi susţine că Urechean e gata să deblocheze criza politică cu condiţia ca şeful statului să fie din partea opoziţiei.Voronin a declarat, în numele comuniştilor: „Noi nu vrem alegeri nici anticipate, nici repetate şi vom face tot ca să nu le avem. Astăzi am fi avut acelaşi rezultat, 60 la 0, şi mâine trebuia deja să emit decretele respective (de dizolvare a parlamentului). Am luat însă această pauză pentru a discuta cu opoziţia. Nu e vorba despre o coaliţie, ci despre o înţelegere. Am putea promova anumiţi oameni, persoane competente, din opoziţie“.
Voronin are şi el mare nevoie de un „competent“ fără scrupule de talia lui Urechean pentru a putea rămâne în funcţie. În prezent, Voronin cumulează două funcţii supreme în stat - este preşedinte al Parlamentului, ales la 12 mai curent, şi preşedinte interimar, în exerciţiu, mandat care expiră la 7 iunie 2009. Termenul de 3 iunie, invocat de comunişti pentru a repeta alegerile amânate ieri - pe motive de pioşenie creştin ortodoxă - este poate ultima şansă a comuniştilor de a scăpa de anticipate şi a rămâne la putere. Asta, desigur, dacă vor găsi destui arginţi pentru un Iuda care să le dea votul de aur...

Comentarii
1. 28-05-2009 21:54
Un ungur face lobby pentru comunisti
Reprezentantul special al UE in Republica Mol­dova, Kalman Mizsei a incercat sa-i convinga pe liderii opozitiei sa voteze pentru alegerea unui presedinte comunist. Serafim Urechean, liderul AMN, sustine ca o varianta accep­tabila ar fi ca postul de presedinte sa fie oferit opozi­tiei - mai exact sa-i fie oferit lui, Urecheanului!
Scris de Claudiu
2. 29-05-2009 00:34
Azi la Timisoara maine in toata Tara
Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara in colaborare cu Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti lanseaza Campania de sustinere a redobandirii cetateniei romane pentru basarabeni si bucovineni, “Pro Cetatenie Romana”.

CRISTIAN TUDOR POPESCU, cea mai mare scursura amorala a presei din Romania. Astept demisia sa de urgenta, conform propriei afirmatii

"Mi-a mai rămas să-mi dau demisia din presă... Oricine îmi poate spune că sunt coleg cu mizeriile umane care iau leafă de la ziarele Libertatea, Click sau Cancan."
Saracul CTP

Ca raspuns la "curajosul" articol "demascator" al lui Cristian Tudor Popescu, Presa porcină - Gandul, in care, chipurile, acesta ataca presa tabloida, dar de fapt, loveste mizer doar in bietii jurnalisti - nu si in patronii lor, voi prezenta aici, in curand, motivele pentru care aceasta prostituata de lux din anturajul inruditilor Securitatii trebuie sa-si dea demisia si sa dispara din presa romana, dar nu ca colegul lui, afaceristul STS-SRI-MAI, Bogdan Chirieac, ci definitiv.
Momentan, doar un motiv: tiganizarea, manelizarea, imbolnavirea, propaganda homosexuala, incurvirea, inducerea violentei si decrestinarea Romaniei pe care o fac programatic Acasa TV si PROTV, posturile patronul lui, Adrian Sarbu, cercetat penal pentru ca, in timp ce era seful de cabinet al lui Petre Roman a propus sa dinamiteze balconul studentilor din Piata Universitatii, a vazut-o?!... Saracul, CTP, o curva si el acolo!
Exemplul 2. Ce a "uitat" curva presei neo-comuniste CTP ca se face chiar la el in "trust":
VOI REVENI!

POLITIA CAPITALEI a preluat Cazul agresarii jurnalistului ZIUA, Vladimir Alexe, atacat violent a doua oara, dupa 2001

Politia Capitalei a preluat Cazul agresarii jurnalistului Vladimir Alexe, redactor al suplimentului special al ziarului ZIUA, "Dosare Ultrasecrete". Purtatorul de Cuvant al Politiei Capitalei, Cristian Ciocan, ne-a asigurat telefonic ca, inca de dimineata, conducerea Politiei s-a autosesizat si va prelua plangerea depusa de ieri de catre Vladimir Alexe la Sectia 8 Politie. De altfel, in cursul zilei, specialistii Sectiei 8 au colaborat cu cei ai Sectiei 6 pentru investigarea cazului.
Este de mentionat ca ziaristul Vladimir Alexe a fost victima unui accident suspect si in anul 2001, in urma caruia a fost spitalizat in stare critica (foto), la Sectia Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta, cu diagnosticul hemoragie interna craniana. Mama ziaristului a declarat atunci ca fiul sau a fost lovit de o basculanta in Piata Unirii. Pe 8 noiembrie 2001, ziaristul Vladimir Alexe a fost adus in stare de coma la camera de garda a Spitalului de Urgenta Floreasca, din Bucuresti. In registre, s-a mentionat ca victima a fost adusa cu salvarea de la intrarea in statia de metrou Victoria. Vladimir Alexe prezenta o contuzie puternica in zona abdominala cu hemoragie interna, o rana deschisa la mana dreapta, insa diagnosticul pus de medici a fost accident vascular cerebral. El a fost internat de urgenta la reanimare, la Sectia de Neurologie - Terapie Intensiva, iar declaratiile ulterioare privind cauza reala a accidentului au ramas intr-o zona confuza, jurnalistul preferand sa nu faca valuri pe seama accidentului. Nici o pretinsa organizatie de apararea a jurnalistilor, cum ar fi sugatoarele de fonduri euro-atlantice MMA si CJI, nu s-a obosit sa cuprinda acest caz in vreun asa-zis "Raport anual", din care nu lipsesc insa niciodata jurnalistii de alcov nesatisfacuti sau minoritari pederasti.
Vladimir Alexe este unul dintre cei mai cunoscuti ziaristi specializati in dezvaluiri privind operatiuni ale serviciilor secrete interne si internationale, fiind autorul unor articole celebre, ca Enigmele 11 septembrie 2001: ZIUA si Agentul Volodea: ZIUA si ale unor carti de investigatie cu reverberatii puternice, cum ar fi Vladimir Alexe - Trustul Banilor - De la Imperiul Rothschild la Imperiul American. (Istoria secreta a Noii Ordini Mondiale). De altfel, accidentul din 2001 a survenit dupa deconspirarea originilor lui Iliescu, in lucrarea Ion Iliescu - Candidatul Manciurian.


Ziaristul ZIUA Vladimir Alexe agresat violent
Asculta mai multe audio Evenimente »

MAE roman raspunde MAE rus la atacul privind Tezaurul Romaniei de la Moscova. La NewsIn Diaconescu a ajuns ministrul de Externe al Federatiei Ruse

Ministerul Afacerilor Externe
Direcţia Comunicare


Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
MAE îşi exprimă regretul pentru faptul că partea rusă nu a informat în mod corespunzător cu privire la obligaţiile bilaterale referitoare la problemele ce decurg din istoria comună.
În realitate, există două comisii distincte din perspectiva statutului şi a obiectului de activitate care se ocupă de problematicile ce decurg din istoria relaţiilor bilaterale.
Pe de o parte, este o Comisie Comună, de interes public, învestită cu autoritate, constituită din specialişti în diverse domenii, pentru studierea problemelor izvorâte din istoria relaţiilor bilaterale, inclusiv problema Tezaurului românesc. Aceasta a fost înfiinţată potrivit Declaraţiei Comune a miniştrilor afacerilor externe ai României şi Federaţiei Ruse, semnată la Moscova, la 4 iulie 2003, odată cu Tratatul politic bilateral. Tema referitoare la Tezaurul românesc este menţionată expres în textul Declaraţiei.
Declaraţia Comună a fost ratificată de Parlamentul României împreună cu Tratatul privind relaţiile prieteneşti şi de cooperare dintre România şi Federaţia Rusă, semnat de preşedinţii celor două state la aceeaşi dată, prin Legea nr. 24 din 3 martie 2004.
Potrivit înţelegerilor celor două părţi, Comisia comună analizează, în prezent, problematica Tezaurului României, aceasta fiind prima chestiune aflată în discuţia membrilor Comisiei, potrivit deciziei acestora.
În cadrul întâlnirii din 27 februarie 2009, de la Moscova, dintre miniştrii afacerilor externe ai României şi Federaţiei Ruse, ministrul român al afacerilor externe a adresat omologului rus rugămintea de a transmite un semnal politic pentru organizarea unei noi reuniuni a Comisiei care gestionează inclusiv problematica Tezaurului românesc. Şeful diplomaţiei ruse a răspuns că îl va contacta pe co-preşedintele rus al Comisiei, pentru a da curs solicitării României de convocare a unei noi sesiuni a acestui organism.
Pe de altă parte, la nivel academic, mai funcţionează o comisie româno-rusă de istorie, condusă de reprezentanţii academiilor din cele două state, care constituie un forum de dialog cu privire la istoria relaţiilor româno-ruse în ansamblul lor.
De altfel, retrocedarea bunurilor culturale este o obligaţie internaţională a Federaţiei Ruse, aflată şi în atenţia Consiliului Europei. Astfel, Opinia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei 193/1996, redactată la momentul admiterii acestui stat în Consiliul Europei, menţionează necesitatea negocierii solicitărilor de returnare a proprietăţilor culturale cu statele europene, pe baze ad hoc în funcţie de tipurile de proprietate (arhive, opere de artă, clădiri etc.) şi de deţinători (de tip public, privat sau instituţional).


CUM VOM AJUNGE cand vom avea Buletine si Pasapoarte cu cip biometric. FOTO



Foto: Andrei Flore / ZIUA

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII strikes back: SRI induce in eroare opinia publica

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) critica Serviciul Roman de Informatii (SRI), declarand ca acesta induce in eroare opinia publica cu privire la situatia creata la Tribunalul Neamt.
"Consiliul Superior al Magistraturii dezaproba modalitatea in care Serviciul Roman de Informatii induce in eroare opinia publica referitor la pretinse activitati ce tin de identificarea acelor aspecte care pot afecta starea de legalitate, in considerarea faptului ca are obligatia protejarii valorilor constitutionale, demersuri pe care le-a efectuat in legatura cu sesizarea adresata de judecatorii Tribunalului Neamt autoritatilor europene: Comisia Europeana - Directia Justitie Libertate si Securitate, Parlamentul European si Consiliul Europei", se arata, vineri, intr-un comunicat al CSM, informeaza Agerpres
CSM sustine ca demersul magistratilor de la Tribunalul Neamt ar trebui sa reprezinte o stare de normalitate intr-un spatiu european al unitatilor de valori, mai ales ca dreptul la petitionare si libera exprimare sunt recunoscute si in plan intern, prin legea fundamentala.
"Comportamentul Serviciului Roman de Informatii excede pretextelor invocate public, referitor la siguranta statului, si competentelor prevazute de lege acestui organism. O justitie este cu adevarat independenta atunci cand toate autoritatile statutului recunosc dreptul la libera exprimare si la semnalare catre forurile competente a cazurilor care se pot constitui in abuzuri ale altor autoritati ale statului fata de puterea judecatoreasca", mai arata CSM.
"Atribuirea altor conotatii acestui demers al magistratilor de catre Serviciul Roman de Informatii demonstreaza oportunitatea gestului judecatorilor semnatari ai petitiei. Consiliul Superior al Magistraturii este ingrijorat de faptul ca o simpla atentionare a organismelor europene determina din partea reprezentantilor Serviciului Roman de Informatii efectuarea de verificari, care depasesc limitele prevazute de lege", se mai spune in comunicat.
Consiliul adauga ca, in timp ce CSM este preocupat sa asigure un act de justitie transparent si acces la justitie, SRI este preocupat de "siguranta" petitiilor adresate de magistratii Tribunalului Neamt forurilor europene.
SRI sustine ca nu a dorit sa ''intimideze judecatorii si justitia''
Serviciul Roman de Informatii a sustinut, vineri, printr-un comunicat transmis presei, ca nu a dorit sa "intimideze judecatorii si justitia", ci doar a vrut sa clarifice unele elemente semnalate de Asociatia Magistratilor din Romania.
Precizarea a venit dupa ce, tot prin intermediul unui comunicat de presa, Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a sustinut ca SRI ar face presiuni si i-ar supune unor acte de intimidare pe judecatorii care s-au adresat cu un mesaj institutiilor internationale si in care isi manifesta nemultumirea fata de justitia romaneasca.
"Ca urmare a mesajelor publice ale AMR referitoare la existenta unor "incercari de discreditare si presiuni" asupra justitiei in Romania, Directia Judeteana Neamt a SRI a efectuat un demers oficial pentru clarificarea aspectelor semnalate de Asociatie, care ar afecta starea de legalitate si principiul separatiei puterilor in stat", precizeaza comunicatul de presa al SRI, informeaza Agerpres.
Potrivit sursei citate, "este regretabil ca o actiune oficiala a acestei institutii, desfasurata in plan local, a fost interpretata, dupa mai mult de doua saptamani, intr-un mod tendentios si in totala neconcordanta cu realitatea, ca o incercare de "intimidare a judecatorilor si justitiei ca putere in stat"".
Protejarea justitiei, inclusiv prin verificarea informatiilor legate de posibila afectare a independentei sale, intra si in atributiile acestei institutii, se arata in comunicatul SRI. "Apreciem ca o atitudine deontologica adecvata a conducerii AMR ar fi impus consultarea oficiala a institutiei noastre anterior lansarii intr-un registru speculativ a unor acuzatii publice lipsite de orice fundament, care incearca, de fapt, in actualul context, atragerea Serviciului intr-o polemica pe tema situatiei justitiei din Romania", precizeaza SRI.
CSM va verifica daca SRI a facut presiuni asupra judecatorilor
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va face verificari in legatura cu presiunile exercitate de Serviciul Roman de Informatii (SRI) asupra magistratilor de la Tribunalul Neamt, a anuntat, vineri, Ana Cristina Labus, membru al CSM.
"Constat cu ingrijorare ca demersurile magistratilor de a fi recunoscuti ca o putere in stat sunt interpretate de celelalte puteri ca aducand atingere statului. Este regretabil ca, in ultimele zile, magistratilor li se interzice sa se adrese organelor judecatoresti, pentru a-si castiga drepturile si sa sesizeze organismele internationale", a afirmat Ana Labus.
Ea a precizat ca CSM va solicita relatii de la SRI, pentru a primi explicatii despre situatia de la Tribunalul Neamt.
Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), judecatorul Maria Mona Pivniceru (foto), a sustinut, intr-un comunicat de presa, ca Serviciul Roman de Informatii ar fi facut presiuni si i-ar fi supus la acte de intimidare pe judecatorii de la Tribunalul Neamt, care s-au adresat cu un mesaj institutiilor internationale, in care isi manifesta nemultumirea fata de justitia romaneasca.
Potrivit presedintelui AMR, judecatorii Tribunalului Neamt au decis sa se adreseze Comisiei Europene - Directia Justitie, Libertate si Securitate, Parlamentului European si Consiliului Europei pentru a le aduce la cunostinta "presiunile si discreditarea la care este supusa justitia din Romania, cu scopul vadit de decredibilizare si desfiintare a acesteia ca putere in stat".
Purtatorul de cuvant al Tribunalului Neamt, judecatorul Iulian Mitrofan, a declarat ca, in urma cu aproximativ o luna, Tribunalul a fost contactat de un reprezentant al SRI pentru a prezenta "protestul", documentul fiind, de altfel, public pe site-ul institutiei.
El a afirmat ca Tribunalul Neamt va analiza documentul Asociatiei Magistratilor din Romania, dupa care va lua o pozitie oficiala.
Z.O.

EX-JURNALISTUL Radu Calin Cristea si BILANTUL NEGRU al unui directorat ilegal la Muzeul Literaturii Romane, in noua ocupatie anti-romaneasca

INFO primita pe e-mail: Scurt bilant negru al dezastrului de la Muzeul Literaturii Romane. 20 de puncte in atentia DNA si ANI!

1. Alocarea sumei de 60.000 Euro unui proiect realizat cu informatorul Securitatii si doctorul inchipuit Sorin Antohi prin firma lui Aurel Borsan, "Cuvantul" (ce sacrilegiu - saracul Nae Ionescu!). Conferinta "Modernism si antimodernism", o adunare modesta ce a avut loc in septembrie 2008 intr-o sala de la Tinerimea Romana.
2. Se pare ca este locul predilect a lui R. C. Cristea, deoarece tot aici a organizat o pompoasa gala a revistei "Manuscriptum", revista sobra, de istorie literara, ce apare de 40 de ani sub egida Muzeului. "Gala" a fost prezentata cu un umor grosier de celebrul Toni Grecu si a inghitit din banii muzeului suma de 30.000 Euro.
3. Tot la finalul lui 2008, R. C. Cristea. a realizat un alt "proiect" cu acelasi Borsan si firma acestuia, "Cuvantul". Proiectul consta intr-un calendar literar, tiparit in tiraj urias, ce zace in depozitele muzeului. Selectia celor douasprezece poezii a fost efectuata de profesoara de romana a fiicei sale, Cristian Gabriela, care a fost platita de muzeu prin firma "Cuvantul". Tiparirea se inscrie si la furt de dreptyuri de autor deoarece foloseste fotografii furate pentru care autorii lor nu au primit nici un leu si nici nu si-au dat acordul pentru reproducere.
4. Tot in buzunarele lui Borsan au intrat si banii alocati pentru tiparirea "analelor" Conferintei lui Sorin Antohi, doctorul inchipuit de la Budapesta, acoperit de Patapievici si stipendiat de ICR, volumul "Modernism si antimodernism".
5. In aceeasi conditii a aparut si lucrarea de doctorat a angajatei Vasililoiu Ioana, investita peste noapte cu functia de redactor-sef la revista Manuscriptum. Ofelia Cretia, sotia lui Petru Cretia, care lucra la acest periodic de 22 de ani, fiind eliminata din functie fara nici o explicatie.
6. R.C.C. a organizat la sediul Uniunii Scriitorilor un fel de parastas al defunctului "Cenaclu de luni" al "mentorului' Manolescu (20 de ani de la desfiintare), din vremea studentiei sale, cu sume exorbitante platite de M.N.L.R. care au fost alocate unor "colaboratori".
7. Tot in toamna lui 2008 a finantat deplasarea unor muzeografi si a unor angajati ai personalului tehnic, la Sinaia, la o manifestare organizata de Aurel Borsan cu o tematica vag literara, de tipul "Turism si Literatura".
8. Mentionam ca toate aceste manifestari au fost departe de sediul muzeului, in sedii unde a fost platita chirie si care au purtat doar antetul acestei institutii.
9. Pe plan intern, in muzeu, directorul a organizat concursuri de angajare cu comisii constituite ad-hoc din care n-au facut parte specialisti, ci doar oameni de incredere ai conducerii. De exemplu: sotia soferului, Doicescu Victorita, gestionara la depozitul de obiecte de patrimoniu, ce are dosar penal pentru lipsa in gestiune si care a fost promovata recent in functia de "asistent manager". Soferul, Doicescu Leonida, este si el un fel de "asistent personal", care nu face nici o cursa in interesul institutiei, deservindu-l doar pe director si pe familia acestuia.
10. Noile angajate, Ciolpan Gina si Vasiloiu Ioana, functioneaza pe post de bone si meditatoare. O iau de la scoala pe fiica directorului si fac meditatii cu aceasta la lb. romana si engleza. Mai nou, in mai 2009, Ciolpan Gina a fost promovata din functia de dactilograf in cea de muzeograf printr-un concurs bizar, neanuntat si tinut pe sest, iar postul ei a fost obtinut de la primarie prin transformarea unui post de specialist in unul minor de debutant.
11. In luna martie 2009 , R. C. Cristea s-a deplasat in Germania desi in fisele de pontaj figureaza ca fiind prezent pe toata aceasta perioada. Nu a prezentat nici o zi de concediu medical, desi potrivit declaraiilor sale ulterioare deplasare a fost pentru operatie.
12. In cele cateva interviuri pe care le-a dat de la instalarea sa in functie - in urma unui concurs ilegal contestat in instanta - a defaimat in mod constant memoria lui Alexandru Condeescu, fostul director, decedat, om lipsit de aparare, iubit si respectat de toata lumea culturala precum si de angajatii muzeului. In aceleasi interviuri date in mod special in presa sectei anti-romanesti, "Revista 22" a GDS si altele asemenea, copiate parca la xerox, a improscat cu noroi si dispret institutia pe care o conduce si munca de multi ani ai specialistilor muzeografi. Are o atitudine manifest dispretuitoare fata de tot ce au facut acesti oameni in atatia ani de munca si nu a participat la nici una dintre cele douasprezece expozitii temporare organizate in ultimele luni.
13. Mai mult: a refuzat cu nonsalanta suma de 500.000.000 de lei vechi obtinuti de la A.F.C.N. de compartimentul multimedia prin niste proiecte aprobate de comisia respectiva. Acest refuz fiind facut anume pentru a nu da posibilitatea de afirmare celor care au intocmit aceste proiecte. Datorita acestui refuz, Muzeul, ca institutie, nu mai are dreptul de a aplica la fondurile nerambursabile ale Ministerului Culturii.
14. A desfiintat printr-un ordin abuziv manifestatiile de traditie ale muzeului: Rotonda 13, Serile de muzica si poezie, Teatru la Muzeu,
15. Pe durata directoratului sau ilegal, Editura M.N.L.R. nu a mai participat la nici un targ de carte si aproape ca nu mai exista. Editura a fost infiintata in urma cu 18 ani si a obtinut premii importante la prestigioase targuri si festivaluri de carte, avand in patrimoniu peste 200 de titluri.
16. In ceea ce priveste relatiile interne in muzeu, domneste degringolada, spaima de concediere si in general este o atmosfera sufocanta. Directorul trimite din cand in cand cate un mail intern cu amenintari si ordine pentru a mentine aceasta atmosfera. Cu toate acestea, in tot acest timp au fost realizate nenumarate expozitii temporare, care nu se bucura decat de aprecierea presei culturale si a publicului, directorul afisand un dezinteres vadit si neonorand nici macar cu prezenta, ca amfitrion, vernisajele respective.
17. Intre timp au plecat din institutie multi specialisti scarbiti de acest nou tip de totalitarism anti-cultura romana, prin transfer sau prin demisii si pensionare inainte de termen. R.C.C. nu are habar de muzeografi, de muzeografie literara nici atat. Marele ex-jurnalist a tiparit o singura carte, lucrarea de diploma, un mic eseu despre Emil Botta. Dealtfel isi afirma public nestiinta, cu sinceritate, prin sintagma: "Nu ma pricep!".
18. M.N.L.R. reprezinta pentru R. C. Cristea, acest director instaurat fraudulos, o sursa de a beneficia de sume uriase de bani pe care poate sa si-i insuseasca prin intermediul firmei "Cuvantul" a lui Aurel Borsan, specialist in a extorca pe cale "legala" - acoperit de hartii si legi - banii Statului.
19. Ultima manifestare pe care si-o asuma este un alt "mega-proiect", cu aer de festin utecist, un concurs de eseuri al elevilor din licee, intitulat "Romania pitoreasca". Aceste tipuri de manifestari exterioare muzeului, care nu au nici o legatura cu valorificarea patrimoniului muzeal - ce contine 300.000 de piese manuscrise, fotografii, documente, obiecte, acte ce au apartinut scriitorilor, acumulate cu greu in cei peste 40 de ani de existenta a acestei institutii - reprezinta preocuparea predilecta a acestui jurnalist netalentat care a ajuns sa conduca fara habar o institutie de cultura de rang national.
20. Nu in ultimul rand mentionam cinismul sau cand, la moarte marelui poet Cezar Ivanescu la cererea familiei acestuia de a-i omagia memoria la Muzeul unde a avut atatea manifestari culturale, Radu Calin Cristea a refuzat brutal cu vorbele: „Muzeul nu e capelă!”, desi multi alti scriitori au fost omagiati la moarte in holul Muzeului si desi doi trotkisti mascati pentru naivi drept "anticomunsiti" au primit "onoruri nationale", desi erau arsi, necrestineste, chiar la Ateneul Roman.

Vezi si
Dat afara de la Cuvantul, Sorin Antohi, "savantul" ICR, turnator, impostor si "dr" inchipuit are totusi si cu ce sa se laude: delapidare profesionista

Primita la Redactie:

Sorin Antohi a fost dat dat afara de la Cuvantul - revista odinioara de prestigiu, ajunsa in Trustul Voiculescu - chiar de catre cei pe care ii angajasera: Paul Cernat si Victor Rizescu!
Motivele despartirii au fost mai mult financiare („in special de ordin administrativ”) decat cele ideologice sau doctrinare („performantei academice si a excelentei intelectuale”), spune Paul Cernat in editorialul noului numar al revistei: http://www.cuvantul.ro/articol/?artID=2.
De fapt, motivul real al divortului de Sorin Antohi a fost legat de impartirea profitului gras provenit din organizarea pe bani publici a unor conferinte, finantate de catre Muzeul Literaturii si Ministerul Culturii. Cele doua tabere, pe de o parte (Sorin Antohi, Liviu Chelcea, Aurelian Craiutiu, Bogdan Enache, Mihail Neamtu si Razvan Paraianu), pe de alta parte (Paul Cernat, Victor Rizescu, Cosmin Perta, Raul Huluban, Ioan si Aurel Borsan - SC Grup Management SRL) se acuza reciproc de gainarii financiare.
Operatiunea a fost simpla, dar perversa (marca Sorin Antohi) si a vizat capusarea unor institutii publice si drenarea fondurilor acestora catre Editura Cuvantul si Fundatia Amfiteatru! Dupa ce devalizase, in calitate de director conturile Fundatiei Soros, impostorul Sorin Antohi a gasit o alta vaca de muls: bugetul Primariei Bucuresti, prin Muzeul Literaturii, la conducerea careia a ajuns prin frauda (cu ajutorul lui Ioan T. Morar si Mircea Mihaies) un alt xxxxxxxxxx la Europa Libera, Radu Calin Cristea, dupa spusele lui Ioan Talpes (dosarul lui e bine ascuns in arhiva DIE!). (NOTA MEA: Le cererea lui Radu Calin Cristea, exprimata telefonic, am eliminat aceasta afirmatie din cadrul informarii primita la redactie pe e-mail, deoarece nu poate fi verificata. Il rog pe cel care are aceste detalii sa vina si cu probe).
Devenit consilier de taina si strateg al ilegalului director fraudator R. C. Cristea, Antohi si Fundatia „Amfiteatru” au inceput prin a organiza cateva conferinte megalomanice ("Modernism si antimodernism. Teorii, viziuni, ideologii, politica", „Romania Mare: Integrare si Dinamici Culturale”) etc., cu bugete consistente din fondurile alocate Muzeului Literaturii de catre Primaria Capitalei. Ca exemplu, numai prima conferinta ("Modernism si antimodernism”) ar fi costat peste 60. 000 euro! Numai ca impostorul Antohi si-a gasit nasul, unul mai hotz decat el: Aurel Borsan.

Nota mea: Ha, ha, ha!

Vezi aici cum s-a pricopsit Antohi pe seama "Romaniei Mari"

ILEGAL - DIRECTORUL Muzeului National al Literaturii Romane, Radu Calin Cristea, instalat prin frauda. Justitia a demonstrat sforariile sectei. BOMBA

Sentinta Definitiva - Radu Calin Crisea este director ilegal la Muzeul Literaturii
Miercuri, 21 mai 2009, prin decizia nr. 1405, Curtea de Apel Bucuresti - sectia contencios administrativ si fiscal – a respins recursul declarat de Primaria Municipiului Bucuresti impotriva hotararii de fond, prin care Sande Varjoghe, reprezentat de Cabinet de Avocat “Alexander Stefan Popa” a obtinut invalidarea concursului pentru ocuparea postului de director al Muzeului National al Literaturii Romane.
Curtea de Apel a sustinut hotararea instantei de fond care a considerat ca proiectul de management declarat castigator, apartinand domnului Cristea Calin Radu, nu indeplinea conditiile prevazute de dispozitiile legale. Procesul intentat de Dl. Sande Vârjoghe impotriva Primariei Municipiului Bucuresti a restabilit astfel adevărul într-un concurs care, prin modul ilegal de desfăşurare, s-a dovedit a fi contrafăcut şi dominat de interese obscure care au viciat rezultatul.
Domnul Cristea Calin Radu a participat in cadrul recursului in calitate de intervenient accesoriu, implicand, de altfel si Muzeul National al Literaturii Romane in aceeasi calitate de intervenient accesoriu. Curtea de Apel a respins prin aceeasi hotarare ca nefondate cele doua interventii formulate.
Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti este obligata prin aceasta hotarare, definitiva si irevocabila, sa anulareze concursul pentru ocuparea postului vacant de Director General al Muzeului Naţional al Literaturii Române, sa emita decizia de revocare din functie a directorului Cristea Calin Radu si sa dispuna organizarea unui nou concurs, conform dispozitiilor legale.
Sande Varjoghe - telefon: 0741 253 312
Alexandra Cionca (Alexander Popa Law Office) - telefon: +40314283783


Vezi si
Dumnezeu nu uita: Radu Calin Cristea dat afara de la Muzeul Literaturii, unde a fost instalat ilegal de Secta culturnicilor

„Muzeul nu e capelă!” - Reactia lui Radu Calin Cristea la cererea familiei Cezar Ivanescu de a omagia poetul dupa moarte

Exista Justitie! - Comunicat de presă
Acţiune admisă în cadrul procesului privind anularea Concursului de director general al Muzeului Naţional al Literaturii Române


Miercuri 25 iunie a.c., Tribunalul Municipiului Bucureşti, Secţia de contencios administrativ şi fiscal a admis cererea de chemare în judecată formulată de dl. Sande Varjoghe având ca obiect anularea concursului desfăşurat pentru ocuparea postului de director general al Muzeului Naţional al Literaturii Române.
Prin soluţia acordată în dosarul nr. 5326/3/2008, instanţa de judecată a anulat atât Decizia nr. 3/30.01.2008 a Comisiei de soluţionare a contestaţiilor prin care a fost respinsă contestaţia formulată de dl. Sande Varjoghe cât şi concursul desfăşurat în perioada 09 - 23.01.2008 pentru ocuparea postului vacant de Director General al Muzeului Naţional al Literaturii Române.
Astfel, Tribunalul Municipiului Bucureşti a restabilit adevărul într-un concurs în cadrul căruia au fost încalcate în mod abuziv nomele legale care au stat la baza desfăşurării concursului, respectiv Ordonanţa nr. 26/2005, precum şi Metodologia nr. 10288/19.12.2007.
În perioada 09 - 23.01.2008 a avut loc concursul pentru ocuparea postului vacant de Director General al Muzeului Naţional al Literaturii Române, iar, în urma respingerii contestaţiei depuse de către dl. Sande Vârjoghe, câştigătorul concursului a fost declarat dl. Radu Calin Cristea. Precizăm faptul că persoana declarată câştigătoare era neeligibilă pentru participarea la concurs (proiectul de management depus de către aceasta fiind în fapt un articol sumar de gazetă despre Muzeului Naţional al Literaturii Române) şi nu întrunea condiţiile minime legale pentru participarea la acest concurs. Cu toate acestea, la data de 15.02.2008 acesta a fost numit ilegal în funcţia de Director General al Muzeului Naţional al Literaturii Române, deşi Primăria Municipiului Bucureşti fusese notificată asupra procesului promovat de către reclamant în data de 07.02.2008.
Motivele invocate de dl. Sande Vârjoghe în cadrul procesului formulat împotriva Primăriei Municipiului Bucureşti au fost următoarele:
Primăria Municipiului Bucureşti (organizatorul concursului şi ordonatorul de credite al Muzeului) a admis ilegal în concurs proiectul de management depus de către Radu Călin Cristea, care nu întrunea condiţiile legale pentru participarea la acest concurs şi a respins abuziv contestaţia depusă de către reclamant;
Membrii Comisiei de concurs, formată din Mircea Mihăieş, Ioan T. Morar şi Romeo Pop, nu au întrunit condiţiile legale şi profesionale necesare evaluării unui proiect de management pentru Muzeul Naţional al Literaturii Române şi au evaluat abuziv şi incorect proiectele de management prezentate de către candidaţi;
Primăria Municipiului Bucureşti a numit ilegal în funcţia de Director General al Muzeului Naţional al Literaturii Române pe dl. Radu Călin Cristea, deşi fusese notificată anterior numirii asupra procesului în temeiul Legii contenciosului administrativ deschis de către reclamant.
Tribunalul Municipiului Bucuresti a constatat ilegalităţile şi abuzurile de drept care au stat la baza desfăşurării Concursului, admitând, în consecinţă cererea de chemare în judecată formulată de dl. Sande Varjoghe şi anulând concursul pentru ocuparea postului vacant de Director General al Muzeului Naţional al Literaturii Române.
Date de contact:
Sande Vârjoghe – telefon (021) 212. 96. 53
Cabinet de Avocat "Alexander Stefan Popa":
Avocat Paul Cosmovici – telefon 0314.283.744/0314.283.783

SRI raspunde Scrisorilor Deschise ale NapocaNews si Civic Media legate de teroristii "romani" din Legiunea Secuiasca: "Datele sunt clasificate"

Serviciul Român de Informaţii a răspuns azi scrisorilor deschise în care se cereau explicaţii cu privire la activitatea unor terorişti maghiari pe teritoriul României si nu numai, informeaza Napoca News care a transmis o Scrisoare deschisă către SRI, iar Civic Media a adresat urmatoarea SCRISOARE DESCHISA catre directorul Serviciului Roman de Informatii George Maior si conducerea SRI: Scoateti extremismul maghiar de sub presul Romaniei.
În răspunsul SRI se menţionează că datele cerute sunt clasificate şi că nu se pot nici confirma, nici infirma.

Iata răspunsul abscons al SRI:

"In ceea ce priveste solicitarea adresata institutiei noastre, va comunicam faptul ca Serviciul Roman de Informatii are competente expres si limitativ prevazute de lege.
Orice date privind activitatea institutiei noastre constituie informatii clasificate, in conformitate cu prevederile normative:
- art. 17 alin. (1) lit. f) si g) din Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate;
- art. 2 din Legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii;
- art.10, art. 12, art. 23 din Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei.
Prin urmare, intrucat datele si informatiile de natura celor solicitate au caracter clasificat, in acesta situatie sunt incidente dispozitiile art. 12 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Fata de cele dezvoltate mai sus, reiese cu puterea evidentei faptul ca necesitatea respectarii prevederilor imperative ale legislatiei in vigoare determina imposibilitatea confirmarii ori infirmarii situatiei reclamate de dumneavoastra."

Vezi si

INTERVENTIILE VIDEO ale doamnei Aspazia Otel si profesorului Ilie Badescu la conferinta Dictatura si Martiraj. Despre Basarabia si jertfele romanilor


Video: www.vlad-mihai.blogspot.com

CONFERINTA "Dictatura si Martiraj", duminica, la CLUJ. Casa Municipala de Cultura. Ora 17.00. INVITATI SURPRIZA - ANUNT si AFIS

Problema cipurilor biometrice introduse in actele romanilor, fara consultare populara, si omagierea martirilor din inchisori vor fi doua dintre temele conferintei "Dictatura si Martiraj", organizata duminica de Centrul Rezistentei Anticomuniste, cu incepere de la orele 17.00, la Casa de Cultura a Municipiului Cluj Napoca din Piata Unirii 24.
Despre suferinta si biruinta din inchisorile comuniste vor vorbi profesorul Raul Volcinschi, 16 ani in inchisorile comuniste si fostul detinut politic Nicolae Purcarea, cu 20 de ani de temnita grea, ambii trecut prin arhipelagul Gulagului romanesc si "colegi" de recluziune cu Constantin Noica, Mircea Vulcanescu, Petre Tutea, Parintele Arsenie Papacioc, teologul I.V Georgescu si Traian Trifan.
Parintele prof dr Mihai Valica, va introduce lucrarea "Dictatura Biometrica", realizata de Fundatia Petru Voda si Asociatia Civic Media, in care sunt cuprinse analize ale unor autori romani si documente europene si americane dar si cuvinte duhovniciesti si ale sfintilor parinti privind era controlul total, perfectionat prin intermediul tehnologiei RFID.
Parintele Mihai Valica este autorul primului studiu despre pericolul actelor biometrice, scris imediat dupa apelul Parintelui Justin Parvu, de pe 14 ianuarie. Monahul Filotheu Balan, coordonator al lucrarii "Dictatura Biometrica", va prezenta la randul sau rezultatele campaniei pentru Referendum anti-cip, pentru care s-au strans, pana acum, peste 500.000 de semnaturi.
Organizatorii promit si invitati surpriza speciali.

MEDICAMENT ANTI-CANCER care te scapa de amprente

Un medic oncolog din Singapore, Eng-Huat Tan, descrie într-un articol publicat online de Annals of Oncology că un pacient de 62 de ani, bolnav de cancer nazo-faringian şi aflat pe parcursul ultimilor trei ani sub tratament cu medicamentul capecitabin (Xeloda), şi-a pierdut complet amprentele digitale.
Bărbatul a încercat să îşi viziteze rudele din Statele Unite în luna decembrie a anului trecut şi a fost reţinut timp de patru ore după intrarea pe teritoriul SUA, deoarece oficialii vamali nu au reuşit să îi preia amprentele. Pielea din vârful degetelor bărbatului devenise perfect netedă.
"Este necunoscut momentul în care se declanşează procesul de pierdere a amprentelor digitale în cazul pacienţilor susceptibili aflaţi sub tratament cu capecitabin", subliniază Tan şi coautorii articolului publicat în Annals of Oncology şi, în acelaşi timp, le recomandă medicilor care prescriu acest medicament să le ofere pacienţilor o adeverinţă prin care atestă că este posibil ca tratamentul să cauzeze dispariţia completă a amprentelor digitale.
Realitate.net