Pages

Wednesday, May 27, 2009

BASESCU se duce in barlogul lui Voronin, la summitul SEECP de la Chisinau

Un oficial moldovean anunţă că Traian Băsescu va participa la summitul SEECP de la Chişinău
CHIŞINĂU (MEDIAFAX) - Preşedintele român, Traian Băsescu, a confirmat participarea la summitul SEECP de la Chişinău, care se va desfăşura în zilele de 4 şi 5 iunie, a anunţat, miercuri, un oficial din Ministerul de Externe moldovean, citat de Info-Prim Neo în pagina electronică.
Şeful Direcţiei cooperare regională din cadrul Ministerului de Externe moldovean, Dumitru Ţâra, a precizat că Băsescu a confirmat prezenţa la summit, în cursul căruia ar putea fi discutate relaţiile moldo-române tensionate din ultima perioadă.
"Nu exclud ca în cadrul summitului unii şefi de delegaţii să scoată la masa de discuţii relaţiile bilaterale dintre ţările membre SEECP" (Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est), a spus el, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.
Ţâra nu a exclus nici posibilitatea organizării unor întrevederi bilaterale, precizând însă că, până în momentul de faţă, nu au fost formulate solicitări în acest sens. "Întrevederi bilaterale nu au fost solicitate nici de noi, nici de partea română. Nu exclud, însă, că ele vor avea loc. De regulă, toate întrevederile au loc în cadrul summitului. Noi suntem pregătiţi logistic pentru a oferi spaţii şi pentru discuţii bilaterale", a spus el.
Summitul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est va fi prezidat de preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova,Vladimir Voronin.
Până la ora transmiterii ştirii, Administraţia Prezidenţială nu a confirmat informaţia referitoare la participarea lui Traian Băsescu la Summitul SEECP.
După protestele din 7 aprilie de la Chişinău, preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, a acuzat România de implicare în organizarea unei tentative de lovitură de stat. La solicitarea preşedintelui, ambasadorul României de la Chişinău a fost expulzat şi a fost instituit regimul de vize pentru călătoria cetăţenilor români în R. Moldova. Preşedintele României, Traian Băsescu, a respins acuzaţiile, subliniind că responsabilitate pentru violenţe o poartă autorităţile comuniste de la Chişinău şi a cerut Guvernului român să simplifice procedura de acordare a cetăţeniei române pentru basarabeni.
Departamentul Externe, externe@mediafax.ro

No comments: