Pages

Friday, February 27, 2009

SCRISUL LUI LAVROV: Gaze pe rute directe, South Stream, vizita Basescu. VIZITA lui Cristi Diaconescu la Moscova. FOTO




Foto aici de Cristian Nistor, cu delapidatorul de carnetele Victor Roncea intr-un plan indepartat












MOCKBA II. Un roman la Moscova. FOTO vizita MAE











INTERESANT la TVR - Televiziunea nationala arata intr-o filmare ca pasapoartele biometrice contin cifra 666

Paşaportul biometric - între mit şi instrument administrativ
Paşaportul biometric sună sofisticat şi pune oamenii pe gânduri. Noul document de identitate este un fel de radiografie care conţine date unice despre fiecare dintre noi, date imposibil de falsificat.
Paşaportul biometric diferă de actele de identitate de până acum prin încorporarea unui cip electronic care conţine informaţii unice ale titularului documentului: amprentele digitale de la ambele mâini şi o amprentă facială, adică o fotografie digitală prin care sunt scanate amprenta retinei şi distanţa dintre pupile. Cipul cu aceste date amănunţite devine astfel elementul esenţial de identificare pentru fiecare persoană.
Documentul are şi un cod de identificare format din mai multe cifre, printre care şi controversata formulă 666.
http://www.tvr.ro/articol.php?id=58427
Poziţia BOR în problema paşapoartelor biometrice

MOCKBA I. VNUKOVO 3. LENIN 139



BISERICA si poporul ortodox grec in strada contra actelor biometrice

Thursday, February 26, 2009

DEPLASARE. Rusia si Romania se indreapta catre o "casatorie din interes"

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu merge vineri la Moscova cu ambitia de a recalibra de pe baze pragmatice o relatie bilaterala cu un parcurs dificil in ultimele doua decenii, din cauza blocajelor politice si a dezechilibrelor economice.
Exporturile Rusiei in Romania se ridica la circa doua miliarde de euro, pe cand cele ale Romaniei in Rusia se situeaza la nivelul a circa 100 de milioane de euro, informeaza NewsIn. "Ar fi foarte bine sa echilibram aceasta situatie. Constientizand problemele economice pe care le are Romania, cred ca o relatie pragmatica cu Rusia ar fi foarte benefica", este de parere ministrul de Externe Cristian Diaconescu.
Continuarea la
Rusia si Romania se indreapta catre o "casatorie din interes"
Un articol interesant al Ziare.com. Mai multe va voi putea povesti de la fata locului, Moscova, unde ma voi afla azi...

PARINTELE Arsenie Papacioc: Adevărul rămâne acolo unde n-ai cedat. Dacă unul singur ţine adevărul, acolo e Biserica. Ortodoxia va supravieţui prin el!

Fraţii mei, acum eu nu vă vorbesc ca un mare erou, ci mă rog lui Dumnezeu să mă întărească în lupta mea de a rămâne ortodox. Dar în ceea ce mă priveşte, eu aşa gândesc, sub nici un chip nu am de gând să cedez. Ferească Dumnezeu!
Am trăit şi continuăm să trăim în vremuri apostolice. Adevărul rămâne acolo unde n-ai cedat. Dacă unul singur ţine adevărul, acolo e Biserica. Ortodoxia va supravieţui prin el!
Pentru că, dragii mei, dacă ar fi vorba să comparăm cele de aici cu cele ce urmează după viaţa aceasta, e îngrozitor să te gândeşti că intri dincolo ca un trădător al adevărului!
Nu poţi să renunţi nici măcar la o unghie, este unghia mea! Putem să ne prezentăm la Judecată cu ciuntiri, cum vine asta?! Eu sunt ortodox numai cu o mână, nu şi cu cealaltă? Dar să nu murim de mai multe ori, ci doar o singură dată! O luptă n-are nici un sens, dacă nu este spre o victorie sigură. De aceea trebuie gândită foarte bine strategia luptei. Când porneşti un război, trebuie să fii sigur de biruinţă, iar cel care biruie, întotdeauna, este doar Adevărul. Mă bucur că încă mai sunt oameni conştienţi şi maturi: atât în Rusia, Grecia, cât şi în ţara noastră care sunt capabili de o atitudine sănătoasă. Deocamdată am pierdut o bătălie, nu şi războiul. Acestea sunt cuvintele mele şi aceasta este părerea mea.
Părintele Arsenie Papacioc

Vezi si
CIPUL la SFANTUL SINOD. Parintele Arsenie Papacioc contra fiarei si cipurilor biometrice: NU acceptati sub nici un chip!
SOC. Patriarhia binecuvanteaza cipul

CUVANTUL de raspuns al Maicii Ecaterina la atacul visceral al Purtatorului BOR Costel Stoica VIDEO La Nasul, cu Parintele Ioan Sismanian si V. Roncea

Fericitul Teodoret istoriseşte despre Avva Afraat, din pustia Siriei că: “Împăratul cel de tot nebun (Valens) l-a văzut odată când mergea la locul de exerciţii ostăşeşti(că acolo se adunau cinstitorii Treimii); în timp ce umbla pe malul râului, cineva l-a arătat împăratului, care privea din patul său, şi acesta l-a întrebat încotro merge cu atâta grabă. Răspunzând el că merge să se roage pentru lume şi pentru împărăţie, împăratul a întrebat din nou: “Şi de ce, dacă ai făcut făgăduinţele călugăreşti, umbli fără frică prin piaţă, părăsind liniştirea? – la care Afraat răspunde: “Spune-mi, împărate: dacă aş fi fost o fecioară ce stă închisă în iatac şi aş fi văzut pe cineva dând foc casei tatălui meu, ce m-ai fi sfătuit să fac la vederea casei în flăcări? Să stau înăuntru şi să trec cu vederea pârjolul? Dar astfel i-aş fi căzut şi eu pradă. Iar dacă spui că se cuvenea să alerg să aduc apă, să alerg încolo şi încoace şi să sting flăcările, să nu mă mustri, împărate, că tocmai asta fac: întrucât după sfatul ce l-ai fi dat unei fecioare închise în iatac sunt silit să fac eu, care am făcut făgăduinţele călugăreşti. Iar de mă mustri că las liniştirea, mustră-te mai degrabă pe tine, care dai foc casei lui Dumnezeu şi mă sileşti pe mine să îl sting: întrucât singur recunoşti că se cuvine a da ajutor casei părinteşti când aceasta e cuprinsă de flăcări…”. Acestea fiind spuse, împăratul a încuviinţat prin tăcere, covârşit de răspunsul dreptului.
Oare ce împărat atât de nebun ar putea sa mai indraznească astăzi să oprească luminile călugărilor şi pustnicilor să lumineze lumii, după cum Însuşi Mântuitorul Hristos le-a poruncit? Oare ce ascultare să dăm unui împărat nebun?
Rostit la B1 TV, joi, 27 februarie 2009


Transcrierea integrala a emisiunii de ieri Nasul - Seria a III-a, cu Radu Moraru, Maica Ecaterina, Parintele Ioan Sismanian de la Petru Voda si Victor Roncea, in curand, aici

NASUL si Pasapoartele Biometrice. Seria a II-a, care a disturbat activitatea patriarhal-politieneasca. Radu Moraru, Maica Ecaterina, V. Roncea VIDEO

Radu Moraru: Bună seara, bun găsit la „Naşul”. Sunt Radu Moraru, o emisiune lungă aseară, dar am văzut cât de mulţi oameni au fost interesaţi de subiectele de aseară. Astăzi, cum am anunţat, continuăm o dezbatere care sincer nu credeam că vă stârni atâtea valuri de audienţe, dar şi de scrisori. Astăzi a fost o... nu ştiu dacă a fost urmare a emisiunii, dar s-a întâmplat ceva în Parlamentul României, şi anume HG-ul acela satanic, cum îi spuneam eu în glumă, 1566, adică 1 + 5 = 6 şi încă 2 de 6, am putea spune 666 în glumă, a fost trimisă înapoi la comisie pentru a fi din nou discutată. După cum ştiţi, pe şest, pe final de mandat, Călin Popescu Tăriceanu a dat acest HG fără să existe însă o dezbatere în opinia publică. Şi atunci noi ne-am gândit să facem această dezbatere şi aseară aţi văzut, Maica Ecaterina şi Victor Roncea m-au combătut puternic când încercam să dau argumente pro-paşapoarte biometrice, sigur încercând să joc pe avocatul diavolului. În această seară ne-am gândit să chemăm şi un deputat din Parlamentul României, să discutăm în continuare despre oportunitatea introducerii în România de asemenea documente. Se vorbeşte de paşapoarte biometrice, de permise de conducere şi cu siguranţă cu toţii ne gândim şi la ce spuneau verstele Bibliei legat de cifra fiarei, de acele implanturi care sperie pe toată lumea. E greu de crezut astăzi că în România ar putea cineva să fie de acord sau mulţi să fie de acord cu aceste implanturi, adică să avem băgate pe sub piele nişte cipuri care să conţină toate datele noastre. Discutăm în această seară despre tot. Aştept mesaje de la dumneavoastră, argumente pro şi mai ales aş vrea să îi trezim pe cei care sunt pro în această seară şi să ne scrie. Poate că argumentele lor pot fi mai puternice decât cele pe care le-am prezentat aseară, le vom prezenta şi astăzi. (...) Viitorul omenirii e sumbru. O ştim de 2000 de ani. În câteva clipe Maica Ecaterina şi Victor Roncea la „Naşul”. Reluăm discuţia lansată aseară.

Radu Moraru: Am revenit. Două emailuri: „Hai să fim serioşi, cu ce deranjează un cip? De ce trebuie să ne prostim? Ce ar fi să ne întoarcem în peşteri, ce ar fi să renunţăm la electricitate? Chiar trebuie să ieşim în stradă pentru orice avans tehnologic? Manipulaţi vor fi numai cei slabi. E inevitabilă această schimbare. Suntem conduşi de noi înşine sau trebuie un preot ca să ne spună ce să facem? Cât mai trebuie să rămânem în urmă?” spune Stan Radu Vasile, din Târgu Neamţ. Bună seara. Multe mesaje după emisiunea de aseară, sunt multe argumente contra acestor implanturi, contra acestor cipuri din documentele noastre de călătorie. Până la urmă credeţi că interpretăm bine versetele din Biblie? Credeţi că marii cărturari au înţeles cu adevărat sensul acelui verset în care vorbim de numărul fiarei?
Maica Ecaterina: E o problemă foarte delicată. E ca un reziduu al discuţiei dumneavoastră în sensul că s-a creat aşa un fel de peliculă, să îi spunem, asupra ţării noastre. Ea funcţionează de vreo câteva sute de ani, nu de acum. Şi pelicula acoperă capacitatea noastră de penetrare în divin. Spre divin. De aceea punem sub semnul întrebării orice fel de cuvânt care vine din partea unei autorităţi bisericeşti, chiar a Bibliei în sine. Dispute interminabile, în foarte mare parte sunt datorate celor două războaie mondiale şi a activităţii umane între cele două războaie mondiale, a căderii absolute din perioada aceea, cu pecetluirea definitivă a comunismului din ţara noastră. Şi atunci acest tip de gândire pe care dumneavoastră l-aţi aruncat în eter acum.... deci, pe scriptă, noi funcţionăm ca 87% popor ortodox. Îmi plânge sufletul de durere a acestor cuvinte. Biserica nu mai pridideşte să bage în pangare şi în librării cărţi doveditoare a celor 2000 de ani de creştinism pe pământul ortodox român. Că suntem creştinaţi de 2000 de ani de Sfântul Apostol Andrei. Aici este...
Radu Moraru: Credeţi că biserica a pierdut competiţia cu mass-media?
Maica Ecaterina: Absolut. Şi atunci astfel de întrebare, e... îmi cer iertare, că vine din partea dumneavoastră, vă stimez, vă apreciez munca pe care o faceţi... e o mărturisire, şi e extraordinar de mare lucru în zilele noastre, dar ea vine cu un mare semn de întrebare...
Radu Moraru: Ştiţi ce presupune meseria mea? Să fiu de multe ori avocatul diavolului.
Maica Ecaterina: Da. Nu uitaţi că sunt nepoată şi fiică de ziarist, cunosc problema. Dar ce facem cu sufletul românesc care era ancorat până mai acum 2000 de ani, atât din punct de vedere religios, cât şi din punct de vedere civil, zi de zi...
Radu Moraru: Să vă dau un răspuns. Aş fi de acord, pe de o parte, cu aceste documente cu cip, nu aş fi de acord să mi se bage în corp nimic străin, electronic, nicio antenuţă. Nimic. De ce credeţi că odată ce se introduc aceste documente, suntem prinşi în acea capcană în care nu vom putea să ne mai opunem şi vom cere să fim implantaţi?
Maica Ecaterina: E vorba de o influenţă extraordinară care se petrece încă începând din momentul în care codul de bare s-a aruncat pe piaţă. Vă rog să mă credeţi că eram din acei partizani care au aruncat prima dată în rândurile creştinismului ideea feririi de astfel de obiecte care conţin codul de bare.
Radu Moraru: Astăzi ai muri de foame, că toate conţin codul de bare.
Maica Ecaterina: Efectiv despre asta e vorba. În sprijinul acesta sunt zeci de articole şi de scrieri ale sfinţilor părinţi trecuţi, ale sfinţilor părinţi din zilele noastre, din secolul 20... numai un singur fragment vă citesc...
Radu Moraru: În America aţi fost vreodată?
Maica Ecaterina: Nu, mulţumesc lui Dumnezeu că n-am ajuns acolo.
Radu Moraru: De ce spuneţi aşa?
Maica Ecaterina: Pentru că o consider o ţară care sub titulatura de democraţie şi libertate acoperă extraordinar de bine nişte orori monstruoase. Şi libertatea e o chestie, un drept dat de Dumnezeu omului.
Radu Moraru: Nu exagerăm aici?
Maica Ecaterina: Domnul Radu Moraru, avem liberul arbitru să alegem. Ce credeţi că avem liberul arbitru să alegem cu PSD sau cu PNL? Nu. Să alegem să fim cu Dumnezeu sau cu diavolul. Radu Moraru: Şi credeţi că americanii au ales să fie cu diavolul?
Maica Ecaterina: Nu. Deci este o ţară în care conducătorii şi elitele...
Radu Moraru: Daţi-mi altă ţară unde nu e ca în America?
Maica Ecaterina: Nu prea mai găsim.
Radu Moraru: Cică găsim, dacă a zis papa că aici e Grădina Maicii Domnului... De ce o fi zis aşa?
Victor Roncea: Pentru că este, pe de o parte, din tradiţia noastră ortodoxă.
Maica Ecaterina: Vedeţi dumneavoastră, timp de câteva, o mie şi ceva de ani s-a discutat mereu, domne, Biserica trebuie să îşi vadă de rugăciunea lor, de Doamne miluieşte, şi să lase politicul în pace. Problema, dacă o priveşti de la începuturile creaţiei, de la facere, de la momentul căderii lui Lucifer, revenind la textul pe care l-am spus ieri, titulatura de 322 te duce la facere, căderea lui Adam, şi căderea lui Lucifer din titulatura de înger al lui Dumnezeu, în diavol pe pământ, asta e dorinţa. În dedesubt e aberant, e anacronic, să vii la o televiziune mondenă în zilele noastre şi să spui, domne, vezi că ăia se luptă cu diavolul. Pare aberant. Luăm însă seria întreagă de filme făcute, care s-au strecurat...
Radu Moraru: Deci diavolul v-a luat-o înainte ca discurs.
Maica Ecaterina: Totdeauna face asta.
Radu Moraru: De ce o fi lăsat Dumnezeu competiţia asta pe pământ, şi tot timpul diavolul să aibă un pas înainte?
Maica Ecaterina: Dar nu e un pas înainte. Pentru că eu vă pot spune din experienţa proprie... viaţa mea n-a fost o viaţă uşoară la început şi nici o viaţă lipsită de periculozităţi în sensul acesta.
Radu Moraru: Pentru cei care nu ştiu, aţi fost actriţă, aţi avut o viaţă tumultuoasă, poate facem şi o emisiune o dată.
Maica Ecaterina: Mulţumesc, nu mă deranjează. Chiar mă bucură. Pentru a vedea omul că dintr-un exponent şi un practicant aproape fără voie al satanismului, se poate ajunge un slujitor al lui Dumnezeu.
Radu Moraru: Dar atunci nu era diavolul cu atâtea televiziuni...
Maica Ecaterina: A, mulţumim...
Radu Moraru: În România aveaţi decât două ore.
Maica Ecaterina: Aveam altele. Uite un spiritist, uite un yoga, uite un paranormal, uite un bioenergie... asta a fost toată creaţia asta newageistă în care eu m-am format în tinereţea mea, şi mult înainte... anii ’60 să ne amintim, formaţia Beatles, care a pus bazele rockului şi a muzicii psihedelice din ziua de astăzi, formaţia Beatles îl are ca mentor pe unul dintre cei mai satanişti oameni din lumea asta, de altminteri creator al cultului satanic...
Radu Moraru: Cine?
Maica Ecaterina: Alicia Crawley.
Radu Moraru: Dar Beatles a făcut o muzică atât de frumoasă...
Maica Ecaterina: Da, ca să atragă. Pentru că diavolul nu va veni la sfârşit... nici microcipul nu va veni cu forţa. Toţi ne vom duce.
Radu Moraru: Dacă vei fi şantajat... dacă nu te primesc în spital fără cip, ai de ales între a muri şi a pune cipul.
Maica Ecaterina: Dacă ai conştiinţă creştină... pentru asta am ieşit aici, în faţa telespectatorilor, pentru a striga către 23 de milioane de oameni. Dacă m-or auzi măcar 3, şi vor crede, să se trezească la conştiinţa adevăratei credinţei creştine, a adevăratei meniri pe pământ a omului. Omul, zice Psalmul 1 al lui David, cu puţin l-ai micşorat Doamne pe om faţă de înger. Oare ce o fi vrut să spună David aici? Ce e omul până la urmă? Şi de ce suntem veniţi aici pe pământ?
Radu Moraru: Ca să pierdem în final bătălia cu diavolul.
Maica Ecaterina: De ce să o pierdem?
Radu Moraru: Păi el are toate. El poate să vină cu cipul, el poate să vină cu toate...
Maica Ecaterina: E o provocare. Pentru că în smerenie, în binecuvântare, în umilinţă, în rugăciune... unde sunt 2 sau 3, e şi Dumnezeu cu ei.
Radu Moraru: Este întotdeauna Dumnezeu cu noi atunci când discutăm despre.... chiar şi despre acest subiect. Dar întrebarea e aşa, un om care are cip credeţi că nu poate să fie milos?
Maica Ecaterina: Nu, nu mai poate să fie nimic. Spune telespectatorilor despre cazul pe care îl ştii din America referitor la colegul nostru...
Victor Roncea: Sorin. Da, e vorba de un caz foarte grav care a fost relatat în presă foarte fugar şi tot la modul acesta derizoriu. Un român, întâmplarea face să fie român, a făcut o glumă nepotrivită într-un avion din Statele Unite, în sensul că vorbind la telefon, stewardesa l-a rugat să închidă telefonul, şi el a spus, e doar un telefon, nu e o bombă.
Radu Moraru: Dar cumva a glumit? Că ştirea venise că e o bombă.
Victor Roncea: E posibil să fi fost înţeles greşit, sau stewardesa să fi vrut să fi înţeles greşit, dar pur şi simplu i-a făcut-o, atunci chem FBI-ul, ceea ce a şi făcut. De la o simplă conversaţie la telefon, omul a ajuns la Guantanamo, implantat cu cipuri, bătut, interogat...
Radu Moraru: Implantat cu cipuri?
Victor Roncea: E obligatoriu în zona în care a fost. Un cetăţean român, e vorba de Sorin Ifrim, despre care nu ştiu cât s-a auzit în România sau la Ministerul de Externe.
Radu Moraru: Şi el ce face?
Victor Roncea: A fost arestat, între timp a fost eliberat în urma mărturiilor unor apropiaţi, după lungi interogatorii, în stilul Guantanamo...
Radu Moraru: Şi cipul încă îl mai are în organism?
Victor Roncea: Are la ora aceasta două cipuri în organism, implantate în zona pieptului, care îi controlează mişcările.
Radu Moraru: Deci el e eliberat sub supraveghere?
Victor Roncea: Cam aşa ceva. Nu s-a terminat procesul, e în continuare potenţial terorist.
Radu Moraru: M-a mirat faptul că ai noştri când au scos acest HG, cu introducerea acestor paşapoarte, au evitat din start anumite instituţii, Parlament, SRI, SIE, Curtea Constituţională...
Victor Roncea: Au evitat în primul rând orice dezbatere publică.
Radu Moraru: Dar de ce n-au propus o lege, domne, hai să punem cipuri infractorilor ăstora care au comis crime, violuri?
Maica Ecaterina: Pentru că nu e vorba de asta. Asta e o undercover. E o manevră...
Radu Moraru: Credeţi că urmăresc un scop precis clar?
Victor Roncea: Absolut. Pe termen lung.
Radu Moraru: Care e scopul lor?
Victor Roncea: Controlul total al omenirii. În momentul în care se ştie ce brânză vinde oierul nostru din munte, de ce trebuie oierul nostru să îşi pună codul de bare pe brânză? Ca să se ştie la câte grame vinde şi câte persoane cumpără? E o aberaţie mondială prin care se doreşte controlul total. Dacă Stalin ar fi avut posibilitatea să impună această tehnologie, credeţi că ar mai fi murit vreodată comunismul? Mă îndoiesc. Dacă în 21 decembrie 1989 cei care au ieşit în stradă aveau cipurile sub o formă sau alta, credeţi că ar fi îndrăznit să mai iasă pe stradă? E o formă de dictatură.
Radu Moraru: Vă dau nişte elemente noi. Mirela Sofronie spune, „o directivă a Uniunii Europene spune că măsurile obligatorii a fi introduse prin directive ale Uniunii Europene nu vor face obiectul unei dezbateri”. Asta înseamnă că ceea ce ne obligă Uniunea Europeană, Guvernul nu mai supune dezbaterii, ci pur şi simplu asta trebuie introdus.
Victor Roncea: E teroare. Am aici opinia Grupului european de etică în ştiinţă şi noi tehnologii către CE, care cere dezbatere între 18 şi 36 de luni.
Radu Moraru: Data introducerii s-a amânat de Guvern de 4 ori, din 2005 până acum.
Victor Roncea: Dar ei nu au făcut dezbaterea, deşi s-a amânat.
Radu Moraru: Aici e vina Guvernului.
Victor Roncea: Evident. Dar vedeţi când spunem chestia asta cu europenii, s-a transformat Bruxelles-ul în Moscova, e lumina de la Răsărit? De ce trebuie să ne aplecăm cu toţii în faţa Bruxelles-ului?
Radu Moraru: Da. Eu spun că Guvernul nostru trebuia să facă o dezbatere, băi Bruxelles nu pot să introduc în România, că uite ce spun ai noştri.
Victor Roncea: Uitaţi ce spune Varujan Vosganian, ministru la data respectivă, care a contribuit şi el printr-o semnătură pe o ordonanţă similară, din 18 decembrie, cum îşi bate joc el de români. Astăzi s-a dezbătut în Senat problema acestor paşapoarte...
Radu Moraru: Nu, s-au dezbătut doar nişte corecturi la aceste... nu s-a discutat dacă să se oprească această HG.
Victor Roncea: Evident. Dar cred eu că dacă nu exista această dezbatere publică de ieri-seară, dacă nu ieşeau nişte nebuni în stradă de două ori, dacă nu era apelul părintelui Iustin, poate totul trecea neobservat.
Radu Moraru: Ce a zis Varujan Vosganian?
Victor Roncea: A atras atenţia că orice superstiţie vine din lipsă de informare, ceea ce generează teamă, „şi eu cred că ar trebui să mai cumpănim şi să facem o dezbatere”. Păi de ce n-a făcut-o când era în Guvernul României?
Maica Ecaterina: Dar despre care superstiţie ar fi vorba?
Victor Roncea: Un alt senator, Toni Greblă, afirmă: „În realitate datele incluse în paşaportul electronic sunt de două categorii, o fotografie care există şi în prezent, şi amprentele de la două degete”. Păi acest senator PSD e chiar o greblă, pentru că nu ştie nici măcar normele metodologice. E vorba de amprentele tuturor degetelor, de amprenta facială, oculară... electronice.
Maica Ecaterina: Deci amprentele nu se iau ca pe vremuri aşa. Dar să venim cu informaţia, noi am participat la întâlnirea de la Azac, unde doi domni colonei de la MAI au venit să ne expună datele de pe paşaport cu obiectul în mână. Şi ne-au spus, conţine 52 de măsuri de securitate. S-a întrebat din sală, astea sunt incluse în microcip? Nu, microcipul e aparte. Microcipul conţine antenă. Acolo înăuntru e un text. Nu se ştie ce scrie acolo. Nu ni se spune.
Radu Moraru: Păi trebuie să conţină antenă ca să poată fi citit.
Maica Ecaterina: Da, dar poate să fie citit de la distanţă.
Radu Moraru: Vă citesc ce aflu de la Mirela Sofronie: „Nu este nicio legătură între nr. 666 şi elementele din cip de tip RFID. Datele nu se pot citi decât de la maxim 20 de cm. Apoi degeaba citeşti, că datele sunt criptate. E aşa-numitul pki, public key infrastructure”.
Victor Roncea: Îi recomand Mirelei să intre pe internet... arma asta a adevărului, dar şi a minciunii, şi să caute pe youtube.
Maica Ecaterina: Dumneavoastră ştiţi cum se numeşte computerul de la Bruxelles? Fiara! The Beast.
Victor Roncea: Să spunem că e o poreclă.
Radu Moraru: Nu sunt prea multe fiare acum?
Maica Ecaterina: Bine, dar pe aia chiar o cheamă Fiară. Iar pe microcipuleţul acesta pe care noi vrem să îl purtăm tot timpul, aşa cum pe umărul drept se aşează îngerul de la botez....
Radu Moraru: Mă gândesc că internetul acesta, care nu mi-aţi spus a cui armă e...
Victor Roncea: În momentul în care e propovăduit adevărul, e graţie lui Dumnezeu, arma adevărului.
Maica Ecaterina: Din partea mea veţi vedea lucrul acesta, că Dumnezeu foloseşte chiar armele diavolului pentru ca să te aducă la el.
Radu Moraru: Deci Diavole, te-am păcălit cu arma asta, internetul.
Victor Roncea: Deci pe youtube să tasteze 3 cuvinte, cloning, RFID, passport, şi o să dea de o filmare a unui hacker american...
Radu Moraru: Avem şi noi imaginile, poate clona aceste...
Maica Ecaterina: Dar de la 100 de metri, 200 de metri, nicicum de la 20 de cm.
Radu Moraru: Întrebarea mea e de ce o antenă, pe care o avem şi noi acum...?
Maica Ecaterina: Da, numai că se dau erori.
Radu Moraru: Dar de ce antena asta e bună şi antena asta pe care o are acel cip din paşaport nu e bună?
Maica Ecaterina: Dar nu spune nimeni că e bună. S-au introdus toate aceste măsuri şi se vor introduce până la momentul final al implantării în corp. Nu înseamnă că buletinul sau paşaportul e diavolul în el. Nu înseamnă că mi-am pierdut identitatea definitiv şi mi-am pierdut mântuirea, dacă eu iau acest lucru. E vorba de faptul că e o obişnuinţă.
Radu Moraru: Zice aşa, „adevărata credinţă nu înseamnă bigotism. În legislaţie există posibilitatea procurării unui paşaport temporal, valabil 6 luni, fără cip”.
Maica Ecaterina: Da, aşa este.
Radu Moraru: „Naşule, mai bine fă o emisiune despre şpăgile care se dau pentru a ocupa un post de preot în Bucureşti sau oriunde în ţară”.
Maica Ecaterina: Să ne lase doamna Mirela, să se ducă, poate se gândeşte că mai există şi mănăstiri...
Radu Moraru: Dar să ştiţi că şi eu am auzit de şpăgi.
Maica Ecaterina: Pădure fără uscături nu există. Dar nu asta e discuţia. Biserica e şi ea o instituţie cu oameni ca şi noi. Ca şi oricine.
Radu Moraru: Şi Burkina Faso şi China şi India au aceste paşapoarte electronice.
Victor Roncea: Tocmai asta e problema. Dar în China nu există un popor creştin ca în România, nici în Burkina Faso. Şi asta ar trebui să înţeleagă...
Radu Moraru: Ziceţi că în religia noastră, e clar că aceste paşapoarte biometrice reprezintă acea etichetă a fiarei despre care vorbeşte Biblia.
Victor Roncea: Nu o spun eu, o spun mari duhovnici şi mari sfinţi.
Maica Ecaterina: O spun de la 1600. Eu propun ce am propus... ca şi monarhie, eu locuiesc în Israel. Dar totuşi îndrăznesc, în ciuda faptului că locuiesc acolo, îndrăznesc să cer BOR, dacă sunt de acord cu parlamentarii, cu guvernele mondiale, să scoatem sfinţii părinţi din calendare. Din moment ce nu ne mai interesează părerile lor.
Radu Moraru: E vreun sfânt părinte care să fie de acord?
Maica Ecaterina: Nu există aşa ceva.
Victor Roncea: Un sfânt părinte nu este, dar s-ar putea să fie un sfânt Sinod care să fie de acord, pentru că vin veşti proaste de la Patriarhie, anume că Patriarhia Română, ceea ce ar fi un precedent în lumea ortodoxă, ar putea fi prima Patriarhie...
Radu Moraru: Nu e precedent. Serbia a introdus.
Victor Roncea: Eu vorbesc de poziţia patriarhiilor. Nici Biserica Ortodoxă sârbă, nici cea rusă, ucraineană, greacă, rusă, bulgară... nu au acceptat vreodată.
Maica Ecaterina: La început s-au opus.
Victor Roncea: Niciodată nu au acceptat. Dimpotrivă, au respins de la bun început.
Radu Moraru: Rusia a introdus de peste un an, Grecia a introdus şi ea...
Maica Ecaterina: Asta vorbim la nivel guvernamental. Biserica a fost forţată să primească aceste lucruri. Din Biserică sunt şi ei cei care circulă peste graniţe şi îşi iau paşaportul respectiv, şi cei care susţin, domne, nu? Deci există şi posibilitatea, de exemplu, în Moldova s-a făcut referendum şi s-a ajuns la concluzia, pentru a obţine dreptul de a nu avea CNP şi nici buletinul cu CNP, au cerut Guvernului şi s-a aprobat, o perioadă...
Victor Roncea: E o perfidie a guvernului comunism de la Chişinău, care înţeleg că va fi aplicată şi la Bucureşti. Despre ce e vorba? Patriarhia Română am înţeles că va da mâine un comunicat prin care va sugera Guvernului să dea posibilitatea alegerii. La ora aceasta e obligatoriu să ai paşaport cu cip. Şi nu e vorba numai de paşaport, e vorba de permis auto şi din 2011 de carte de identitate.
Radu Moraru: Crezi că până la urmă vom fi obligaţi?
Victor Roncea: Păi la ora asta suntem obligaţi.
Maica Ecaterina: Dacă luaţi celelalte ţări.
Victor Roncea: Din 2011 o să avem cu toţii cărţi de identitate.
Maica Ecaterina: Noi am participat la întrunirea asta unde au fost cei doi reprezentanţi ai MAI care ne-au certificat, toate datele prezente în paşapoartele din momentul acesta vor fi prezente în buletinele care vor fi gata pe întreg teritoriul României, în 2011. Care va să zică că ele deja sunt în lucru.
Radu Moraru: Dar dacă acceptăm acest compromis? Se vorbeşte de foarte mulţi ani să ai un singur card, pe care să ai toate datele. Cei de la bancă vor citi doar date de bancă, cei de la Poliţie doar elementele de poliţie, cei de la Sănătate doar date de sănătate. În sensul că nu va exista niciun organism care să poată citi toate datele.
Victor Roncea: Şi într-o zi ca să eviţi posibilitatea de a-l pierde, se va implanta, că e mai simplu.
Maica Ecaterina: La noi au apărut ceasurile astea, la metrou, de exemplu. Sunt nişte ceasuri. În loc de cartela de intrare la metrou, dar şi la RATB, tramvai, tren, autobuz, orice, vei avea acest ceas.
Radu Moraru: Să vă dau un alt exemplu.
Maica Ecaterina: I-a fost luat un interviu unui tânăr care a zis: „O, dar ce minunat! Până acum îmi cădea tot timpul din blugi, acum îl am în ceasul de la mână şi am terminat”.
Radu Moraru: De fapt aici e întrebarea. Eu cred că totuşi e libertatea noastră. Unii vor prefera să aibă acest card în buzunar tot timpul. Alţii vor prefera, domne, ştii ce, mă mai duc la piscină... ştiţi că în cluburile de lux se dă o brăţară pe care o pui acolo două săptămâni, dar cu brăţara aia care are şi cip, te duci comanzi mâncare, băutură şi acolo ţi se contorizează toate notele de plată. Când eşti în chiloţi nu trebuie să umbli cu portofelul la tine, cu cheia de la hotel...
Maica Ecaterina: Dar ce facem cu miile de implanturi care s-au făcut deja?
Radu Moraru: Deci până la un punct e de bine.
Victor Roncea: Acestea sunt argumentele celor care încearcă să ne manipuleze. Dar există şi o metodă inteligentă de a evita toată această poveste. Că dacă ai cipul la tine scapi. În accident...
Radu Moraru: Aici să ştii că sunt de acord.
Victor Roncea: Da, dar există o metodă mult mai simplă. Stocarea de date. Fiecare dintre noi e într-o bază de date.
Radu Moraru: Tu cazi pe stradă, n-ai niciun act la tine...
Victor Roncea: De aia ni s-a cerut să avem buletinul cu CNP.
Maica Ecaterina: Dar hai să scoatem antena din microcip, hai să scoatem datele... 0101 devine 4, nu 6.
Radu Moraru: Dar 0101 e un sistem binar... lumea de astăzi, totul e bazat pe sistemul binar.
Maica Ecaterina: Există o grupare de ciberneticieni japonezi, creştini... pentru că creştinismul s-a răspândit, apropo... e unul din semnele care se explică în Biblie înainte de venirea ca tot globul pământesc să aibă 666, numărul fiarei, trebuie să se transmită toate datele creştine la tot globul pământesc.
Radu Moraru: Adică dumneavoastră sugeraţi că practic se urmăreşte şi numărarea creştinilor, identificarea creştinilor? Cum se făcea identificarea evreilor cu steluţa respectivă?
Maica Ecaterina: Exact.
Victor Roncea: Cipul poate înmagazina mai multe date. Inclusiv dosarul tău personal, în care scrie eşti ortodox, ai ochelari, nu îţi place de Călin Popescu Tăriceanu şi aşa mai departe.
Radu Moraru: Mie-mi place de Călin Popescu Tăriceanu.
Maica Ecaterina: Da.
Radu Moraru: Dar mai citiţi-mi un pic versetul din Biblie...
Maica Ecaterina: Plecăm în Vechiul Testament unde la David...
Radu Moraru: Mai e valabil Vechiul Testament?
Maica Ecaterina: Cum să nu?!
Radu Moraru: Am auzit de multe ori oameni care spun, domne, eu trăiesc după Noul Testament, nu după Vechiul.
Maica Ecaterina: Acei oameni trăiesc după capul lor. Fac o biserică a lor, o credinţă a lor şi mulţi din românii pe care i-am auzit, de foarte proastă factură, au spus, eu am credinţa mea, în sufletul meu, eu fac ce vreau eu, gândesc cum vreau eu, mă ghidez după anumite cărţi, nu după ce spune popa... deci aceste conlucrări...
Radu Moraru: Adică toţi avem un mod de a trăi propriu. Ce spune în Apocalipsa, Noul Testament...
Victor Roncea: 13, cu 16-17. „Şi ea îi sileşte”, deci fiara despre care vorbeam, The Beast, în engleză, cum aţi speculat dumneavoastră.... „şi i s-a dat ei să insufle chipului fiarei”. Deci există un chip al fiarei, separat de fiară. Chipul fiarei există, acest ecran minunat pe care noi tot îl urmărim.
Radu Moraru: Care e nuanţa aici, cine e fiara şi cine e chipul fiarei?
Maica Ecaterina: 666.
Radu Moraru: Îl ştergem pe Călin Popescu Tăriceanu de aici, că l-au şters şi românii din memoria recentă. Avem aşa, fiara şi chipul fiarei.
Maica Ecaterina: Vedeţi, i s-a dat ei, acestei fiare, să insufle Duh chipului fiarei.
Radu Moraru: Deci fiara trimite Duh chipului fiarei.
Maica Ecaterina: „Şi să grăiască acel chip al fiarei. Şi să îi omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei”.
Radu Moraru: Cine să omoare, chipul fiarei...?
Maica Ecaterina: Să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.
Radu Moraru: Deci fiara omoară pe toţi cei care nu se vor închina chipului fiarei.
Victor Roncea: Deci care nu acceptă cipul.
Maica Ecaterina: „Şi ea îi sileşte”, ea fiara...
Radu Moraru: Deci toţi cei care sunt cu chipul fiarei, ăştia n-au treabă. Sunt exceptaţi.
Maica Ecaterina: „Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici, pe cei mari, pe cei bogaţi, pe cei săraci”, ea fiara adică, „slobozi, robi, să pună semn pe mâna lor...”
Radu Moraru: Deci frunte sau mâna dreaptă.
Victor Roncea: Şi e bine de observat că această companie, VeriChip care implantează cipuri în America, recomandă implantarea în mâna dreaptă.
Radu Moraru: Am văzut că sunt unii care au făcut cercetări şi au zis, domne, cea mai bună poziţie pentru acest cip este sub scalp, adică sub pielea capului, sau pe mâna dreaptă. Asta e o coincidenţă, să zicem.
Victor Roncea: O altă coincidenţă.
Radu Moraru: Sau băieţii au studiat Biblia şi au zis, dacă Biblia ne indică acolo, hai să facem acolo. Ori la mişto, ori...
Maica Ecaterina: Dar ştiţi cine e firma care se ocupă cu asta? Mondex. Mon, e jumătatea din money, bani, şi dex, dexter, dreapta. Deci banii la mâna dreaptă. „Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei”.
Radu Moraru: Deci toţi aceşti oameni, doar ei vor putea vinde sau cumpăra.
Maica Ecaterina: Care au numele fiarei. Deci toţi care au un număr, e vorba de numele... deci pe mine mă cheamă Maica Ecaterina sau Monica Femă, pe el îl cheamă 666. Pe fiară.
Radu Moraru: Dar fiecare va avea alt număr.
Maica Ecaterina: Alt număr da, dar tradus în dedesubt e 666.
Victor Roncea: E vorba de pecete.
Radu Moraru: Codul de bare înseamnă un infinit de numere, dar au toate 666 comun, ca simbol.
Maica Ecaterina: Da.
Radu Moraru: Deci aceştia, care vând şi cumpără, au 666.
Maica Ecaterina: Asta spune Apocalipsa. Pentru că e numele, sau numărul numelui fiarei. Deci spune clar. Şi numărul este, „aici e înţelepciunea, cine are pricepere să socotească că numărul fiarei e număr de om, şi e 666”.
Radu Moraru: 666. Aceştia sunt toţi care vor avea un semn în frunte sau mâna dreaptă, ei, doar ei vor putea să vândă şi să cumpere, şi toţi au numele numărului fiarei, adică un număr, 666. Ştiţi ce înseamnă asta? Un fel de OK. Se vede colegii? Cică semnul acesta înseamnă 3 de 6. 666.
Maica Ecaterina: Da, aşa este.
Victor Roncea: O altă coincidenţă.
Radu Moraru: Dar ce păţesc ceilalţi?
Victor Roncea: Ceilalţi suntem noi, care trebuie să ne opunem.
Radu Moraru: Dar ce spune Biblia pentru ceilalţi?
Maica Ecaterina: E vorba de apelul părintelui, că de aici am pornit.
Victor Roncea: Avem astăzi un nou apel al părintelui Iustin. Care practic a fost un avertizor public. Pentru că dacă dânsul nu făcea acel apel memorabil de pe 14 ianuarie, la ora asta nu vorbeam despre cip, Patriarhia evita la şedinţa sfântului Sinod să se adreseze statului, şi în Senat trecea totul pe şest. Şi maică, vă dau apelul de astăzi.
Maica Ecaterina: Da, primul apel, era vorba de apelul către creştinii care cunosc Biblia, care înţeleg...
Radu Moraru: Restul, ce se întâmplă?
Maica Ecaterina: Spune părintele Iustin: „Apelul acesta pe care l-am făcut eu împotriva cipurilor biometrice şi care a fost atât de controversat, nu l-am făcut ca să înspăimânt pe nimeni. N-am vrut să îngrozesc pe nimeni. N-am vrut să terorizez mintea nici a bogatului, nici a săracului, nici a înţeleptului, nici a neştiutorului, ci am vrut să amintesc acestui popor de unde a plecat. Că în venele lui curge un sânge românesc şi curat ortodox. Care nu poate să îngenuncheze în faţa cotropitorilor nu numai a trupului acestuia pe pământ, ci prin dictatura aceasta a tehnicii, ei ne cotropesc sufletele noastre asupra cărora nu au niciun drept. M-am adresat către cei care nu şi-au stins cu desăvârşire flacăra credinţei în inimile lor. Cu multă durere sufletească spun, şi îmi cer scuze că trebuie să fac această observaţie prin care nu incriminez şi nu învinuiesc pe nimeni, dar mă doare sufletul să văd atâta nepăsare şi ignoranţă din partea elitelor acestui neam, din partea oamenilor de cultură, laici sau clerici, care prin tăcerea lor săvârşesc o lepădare de Biserică şi de neamul în care s-au născut. Simplul creştin ortodox parcă e mai atent la aceste greutăţi. Participă cu mai multă durere decât participă chiar preotul lui. Stând în afara tuturor acestor conflicte, nepăsători faţă de oaia care e sfâşiată de ogor, sau la distanţă, şi se uită cum o devorează lupii. Cu multă durere am sesizat că cei mai mulţi dintre părinţii noştri parohieni nu au luat nicio măsură, măcar câtuşi de puţin să facă cunoscute nişte momente grele în istoria noastră.”
Radu Moraru: Bun, să vă arăt şi eu două materiale interesante, care cred că se completează. În exclusivitate filmate de Victor Roncea. Hai să vedem imaginile. Sunt subtitrate...
Reporter: Părinte, cum ne îndemnaţi să luptăm acum împotriva însemnării acesteia electronice, cu cipuri?
Intervievat: Asta e o mare primejdie, dragă. Nu credeam să înceapă aşa de curând. E fără discuţie, nu trebuie acceptat cu niciun chip. Acum lucrează şi el sistematic, de asta m-a îngrijorat pe mine poziţia părintelui Iustin, că le-am dat ocazie. Eu observ ce reacţie s-a făcut în urmă: schimbă poziţie, schimbă tactica. C-am văzut că pe toate părţile numai asta se discută, şi numai asta mă întreabă lumea. „Ce facem cu astea?” Le-am spus domne, eu nu accept. Atât pot să vă spun. Sigur, ei vor să ne familiarizăm cu 666, asta vor. Să ni-l bage ori în piele, ori în identităţile noastre. O mare primejdie. Însă dragii mei... /…/
Reporter: E luptă pentru libertate. Am plecat de la această idee, că statul ne-a supravegheat destul, statul a făcut destul de mult rău cetăţenilor săi, iar statul nu e condus chiar de cine trebuie, nu prea sunt duşi la biserică.
Intervievat: Eu nu numai pe stat îl învinuiesc. Pentru că... mi-a scris părintele Iustin câteva rânduri, mi-a spus după ce a făcut chestia asta. Eu n-am fost de părere să se facă. Avea dreptate, dar la luptă fără strategie e o mare greşeală. Mai ales acum când nu lupţi cu un ins, lupţi cu o fiară propovăduită deja. Şi trebuie să fii organizat. Şi s-a înţeles că eu sunt împotriva a ceea ce a spus Iustin. Nu. Dar nu trebuia să dea bătălia prea devreme, ci organizat.
Reporter: Dar de acum încolo ce putem face?
Intervievat: Ne închinăm, ce să facem?
Reporter: Acum părerea mea e că părintele Iustin a dat acest apel dintr-un motiv simplu. Anul acesta din luna ianuarie au început să fie aplicate ordonanţa şi legea de supraveghere. Acesta e motivul.
Intervievat: Întrebaţi-l care e timpul. Timpul e întotdeauna. Dar când se iveşte o fiară care vrea să te înghită... cum spune şi Antonie cel Mare „Păcatul de care trebuie să te fereşti mai întâi este cel care e mai lângă tine”. Mi-a plăcut poziţia lui Anania. E o instituţie. Un Sinod mitropolitan are autoritate. Şi a fost şi episcopul şi le spuneam, domne, ruginiţi aşa cum sunteţi, în sinod acolo, dar sunteţi o forţă. Ei n-au putere de discernământ să analizeze forţele fiecăruia dintre noi, ca un dom, dar ne apărăm pe anumite poziţii strategie, în momente din acestea, istorice.
Victor Roncea: "La lupta, muncitori!", mai spune părintele Arsenie, şi asta voiam să spun înainte, că şi părintele Arsenie şi părintele Iustin au suferit în temniţele comuniste unul 15, altul 17 ani. La ora aceasta au 90 şi 95 de ani pentru că Dumnezeu le-a recompensat suferinţa din închisoare, suferinţa pe care au avut-o pentru poporul român, pentru poziţia lor tranşantă. Eu au fost arestaţi şi au stat o viaţă de tânăr, închişi, pentru credinţa în Dumnezeu. Iată că ies acum la luptă pentru aceeaşi credinţă. Cum se face că după 45 de ani de comunism suntem gata să acceptăm cu atâta uşurinţă un alt sistem de control totalitar, printr-o tehnică mult mai îmbunătăţită, e adevărat?
Radu Moraru: Dar am o întrebare. Până la urmă o să vedem şi pe părintele Iustin... e ceva ce nu înţeleg. Ştim de atâta timp, deci Biserica ştie de atâta timp. Că la un moment dat asta se va întâmpla. Nu am avut argumente niciodată ca să nu se întâmple acest lucru. Şi doi, mai ştim ceva, parcă tot Biblia spune că va urma prigonirea creştinilor. Credeţi că de asta se teme creştinismul, atunci când vorbim de aceste cipuri? Că odată ce ştim, îi inseriem pe creştini, din momentul ăla ştim exact pe cine trebuie să terminăm?
Maica Ecaterina: Deci lupta fantastică, foarte mult acum... că de aceea vorbeam puţin de începutul de la Zeigeist. Filmul acesta a fost la mai multe instituţii private... patronii au dat obligatoriu în email acest film. Mă întreb oare de ce? Ce s-a urmărit cu asta?
Victor Roncea: O pregătire practic, o ieşire din umbră...
Radu Moraru: Eu am văzut acest film împreună cu colegii mei, şi am zis domne, aia mi s-a părut mult prea discutabilă, partea legată de religie.
Maica Ecaterina: Dar nu e vorba nici măcar de discutabilă.
Radu Moraru: Dar partea legată de criza financiară mondială are multe elemente plauzibile. Uşor cosmetizată.
Maica Ecaterina: Punem filmul acesta la o instituţie unde sunt angajaţi mai mult de 50% între 18 şi 25 de ani, fără nicio pregătire creştină...
Radu Moraru: Da, pot fi păcăliţi.
Maica Ecaterina: Cad în plasa faptului că, iată, frate, cu multe mii de ani...
Radu Moraru: Tot Biblia zice că diavolul va avea întotdeauna o prezentare, un marketing mai bun.
Victor Roncea: Aceasta e strategia de amestecare a adevărului cu minciuna, în felul acesta minciuna...
Radu Moraru: Uită-te în presa românească. La cei care se dau colegii noştri. Uită-te la ei cum mint fără să clipească. Uită-te la ei cum spun nişte bazaconii mai mari decât casa.
Maica Ecaterina: De aceea sunt guvernele astfel conduse şi de aceea ţările sunt astfel conduse. Pentru că sunt 1999% din ei sunt aşa.
Victor Roncea: Dar nu numai guvernele, ci şi bisericile. Vorbeam mai devreme că poziţiile bisericilor surori au fost împotrivă. Iată că se pare că de la Patriarhie ni se va spune că se poate şi aşa şi aşa.
Maica Ecaterina: Cu toate că eu am aici o foaie care spune că 8 arhierei şi un arhiepiscop mitropolit, din judeţul Alba Iulia, Oradea, Cluj, Satu Mare şi aşa mai departe, sunt complet împotrivă. Deci oficial spun aici că hotărârea care îi priveşte pe toţi cetăţenii n-a fost precedată de o dezbatere, argumentul de supraveghere, care contribuie la identificarea şi urmărirea delincvenţilor constituie o ofensă la adresa întregului popor român.
Victor Roncea: Pentru că nu suntem o bandă de infractori.
Radu Moraru: Dar mai e ceva, şi spunea cineva, lăsaţi-ne să alegem, cei pe care i-am votat ar trebui să ne lase să facem un referendum.
Maica Ecaterina: Exact.
Victor Roncea: Dar referendumul trebuie făcut prin informare prealabilă, or, acest lucru nu s-a făcut, s-a evitat.
Radu Moraru: Până la urmă, domne, ai de ales. Vrei paşaport din ăla sau nu?
Victor Roncea: Eu îmi doresc un referendum, pentru că acesta ar arăta că poporul român e creştin şi respinge o astfel de însemnare electronică.
Maica Ecaterina: Dar ştiţi dumneavoastră că noi mergem la conferinţe. Vorbim cu sute de oameni, care rămân cu feţele perplexe. Ei habar nu au nici de ce se întâmplă în ţară, nici de ordonanţe... e o dezinformare.
Radu Moraru: Paşapoartele biometrice sunt o cerinţă primordială a Statelor Unite înainte de a include România în programul Visa Waver. De fapt e vorba de a nu mai avea nevoie de viză. Vă garantez că 90% din cei nemulţumiţi de introducerea acestor paşapoarte îşi vor schimba părerea când vor afla acest lucru.
Victor Roncea: Eu vreau să vă aduc aminte că atunci când a izbucnit scandalul din Italia, e vorba de cazul Mailat, italienii au hotărât să amprenteze toţi ţiganii din taberele de refugiaţi. Şi noi ne-am revoltat cu toţii. Toate ONG-urile, aşa-zis ale drepturilor omului din ţara asta, au sărit cu fundul în sus că bieţii ţigani sunt consideraţi cu toţii infractori. Iată că astăzi 22 de milioane suntem consideraţi infractori.
Maica Ecaterina: Cuviosul Paisie Aghioritu, un sfânt care a trăit în zilele noastre, a murit de curând, zice: „Încet-încet, după cartelă şi buletinul de identitate, adică după îndosariere, vor înainta în mod viclean la pecetluire. Vor sili prin diferite mijloace viclene, pentru ca oamenii să primească pecetea pe frunte sau pe mână. Vor forţa astfel lucrurile şi vor spune: vă veţi mişca numai cu cartele, banii se vor desfiinţa”. Există zeci de cazuri ale băncilor mondiale care au propus astfel de desfiinţări ale banilor.
Radu Moraru: Eu zic aşa, haideţi să vedem, oare suntem noi ortodocşii mai sensibili decât alte religii?
Victor Roncea: Nu cred. O să vă dau un exemplu, iată că putem fi şi iehovişti. Adică nu că putem fi iehovişti, ci avem drepturi mai puţine decât o minoritate, cum e cultul iehovist. Iehoviştii au dreptul să nu se atingă de armă, oriunde în lumea asta. E un drept care nu numai că li se respectă, dar le e şi impus, de către Statele Unite, care vrea să ne bage paşapoarte biometrice. Deci de ce acordăm acest drept, de a nu pune mâna pe armă, de a nu-ţi apăra ţara ta, indiferent de cetăţenie, dar mie trebuie să îmi obligi familia şi tot neamul, să fie cipuit?
Radu Moraru: Eu cred că e şi o lipsă de informare. Ar trebui să le spunem tuturor, domne, noi în credinţa ortodoxă ne e natural să fim împotriva acestei măsuri.
Victor Roncea: Acest lucru ar trebui să îl înţeleagă Bruxelles-ul, dar ar trebui să avem şi un guvern care ţine cont de creştini.
Radu Moraru: Întrebare, de la care mănăstire e măicuţa cu care discutaţi şi de la cine are binecuvântarea să vorbească la TV?
Victor Roncea: Asta e de la părintele Stoica cred, e cu dedicaţie pentru dumneavoastră.
Maica Ecaterina: E cu dedicaţie din Deal. Deci informez toţi telespectatorii, eu locuiesc de 16 ani în Ierusalim, de altfel şi portul după cum se vede, mă trădează. Sunt călugăriţă, nu am portul românesc obişnuit, pentru că locuiesc de 16 ani în Ierusalim unde am plecat cu părintele Ilarion Argatu. Şi din 1990 locuiesc în Ierusalim, aparţin Bisericii Ortodoxe Greceşti din Ierusalim. Am făcut până acum 2 ani ascultare în cadrul Bisericii Ortodoxe Greceşti din Ierusalim şi locuiesc într-o mănăstire care se cheamă Mănăstirea „Bunica Maicii Domnului”.
Radu Moraru: Şi aţi spus că putem face o emisiune despre viaţa dumneavoastră, o viaţă extraordinară.
Victor Roncea: Dar de ce „Bunica Maicii Domnului”?
Maica Ecaterina: Pentru că Maica Domnului evident a avut şi ea o mamă, care se cheamă Ana. Şi mama Sfintei Ana era Sfânta Maria. Pe locul casei unde locuia această bunică a Maicii Domnului, s-a făcut o mănăstire pe la anul 300, şi eu locuiesc acolo.
Radu Moraru: Luăm o foarte scurtă pauză. Vă propun să fiţi atenţi la experimentul de după publicitate.

Radu Moraru: Am revenit. În câteva minute vom încerca un experiment în premieră pentru acest subiect. Avem şi emailuri, dar avem şi imagini cu marele duhovnic Iustin Pârvu, care s-a pronunţat pe acest subiect. Haideţi să vedem.
Iustin: Dacă iei veacul acesta al 20-lea, l-am pătruns în mai puţin cu 10 ani. Apoi veacul acesta a fost veacul tulburărilor. Pentru că m-am confruntat cu 4 mari diguri politice care au tulburat lumea şi Europa în special. Am avut perioada stalinistă, perioada hitleristă, perioada Mussolini, şi toată gama aceasta a oamenilor, am putea spune puţin bolnavi mintal, de urmările lor se văd şi până astăzi. Am fost în prea puţini ani în care într-adevăr am avut şi eu ocazia să stau liniştit, să gândesc, şi să văd cum s-a pus neamul acesta pe o temelie mai sănătoasă şi mai temeinică, pe linia unei ortodoxii dăruită de Dumnezeu ca mare dar neamului nostru. Am avut de-a face cu oameni de toate categoriile, şi oameni mici, şi oameni mari, şi oameni de mijloc, şi oameni mai buni, şi oameni mai răi, de toate soiurile. Şi am avut mereu, cu această lume, decât de dobândit o experienţă de rezistenţă şi de menţinere a vieţii mele pe care am format-o de mic copil, de la familia mea, de ortodocşi, ţărani sănătoşi, viguroşi, cu gânduri frumoase în credinţă şi în biserica strămoşilor noştri. De aceea dacă astăzi am privit şi privesc în urmă şi mă gândesc la anii copilăriei, când eram într-o şcoală câte 120 de copii, când ne împărţeam noi frumos şi făceam două rânduri, un rând care mergea spre nordul satului şi altul care mergea în sudul satului, şir de copii şi frumoşi, voioşi. Când întâlneam un bătrân, „Bună ziua, Bună seara”, când întâlneam preotul scoteam pălăriuţele „Sărut mâna, părinte”. Aşa petreceam posturile mari, cum, de pildă, acum suntem la începutul Triodului. Mergeam cu toţii la biserică şi acolo cântam împreună cu dascălii, cu învăţătorii, făceam dezlegarea de post pentru spovedanie, după care urma spovedania, încât ni se dădea în primele două săptămâni ale postului şi canon ce aveam de făcut, pentru ispăşirea noastră de greşeli şi păcate.
Radu Moraru: Da, şi o să mai fie o intervenţie.
Victor Roncea: În care părintele vorbeşte despre cipuri. E întrebat de către o maică dacă ştie ce cadou i-a făcut guvernul de ziua dânsului, respectiv un cip. Şi sfinţia sa îşi spune părerea despre cip.
Radu Moraru: Să vă citesc nişte mesaje. „666 e reprezentat de fapt de cele 3 păcate mari care vor stăpâni lumea.”
Maica Ecaterina: Nu vor, ci le stăpânesc.
Radu Moraru: Care sunt cele 3 păcate mari şi de ce fiecare are cifra 6?
Maica Ecaterina: Avariţia, dorinţa de înavuţire, deci planul economic, lăcomia; desfrânarea, care întrece orice închipuire, Sodoma şi Gomora erau mici copii pe lângă ceea ce se petrece acum în existenţa noastră, legiferarea homosexualităţii şi a drepturilor lor pe toate drumurile, chiar făcută publică prezenţa lor în societate. Şi al treilea e căderea totală, hula împotriva Duhului Sfânt, împotriva Dumnezeirii. A naşterii. Din ceruri.
Radu Moraru: Voiam o paranteză, creştinii sunt toleranţi, îi accepţi şi pe homosexuali, nu eşti de acord, dar nici nu poţi să îi ştergi ca oameni.
Maica Ecaterina: Nu îi ştergi, din contră. Încerci să îi recuperezi pe drumul normal.
Radu Moraru: Păi de mii de ani n-au fost recuperaţi, credeţi că ei pot fi recuperaţi aşa repede?
Maica Ecaterina: Dar pe mine cine m-a recuperat, domnul Radu Moraru?
Victor Roncea: Credinţa şi părintele Argatu, Dumnezeu.
Radu Moraru: E o discuţie lungă, nu avem timp acum. Dar aici aş avea multe contraargumente. Hai să lansăm, pentru prima oară în România... Întrebarea sună aşa: Vreţi paşapoarte biometrice, aceste paşapoarte sunt cele care au încorporat acest microcip, cu micuţa antenă. Cartela de la telefon e ceva similar, oricine poate testa acea cartelă SIM mică, dacă o rupeţi veţi descoperi înăuntru un cip. Cam aşa vor fi aceste paşapoarte obligatorii pentru Uniunea Europeană, şi buletinele vor fi la fel, şi permisele de conducere. E practic o decizie a Uniunii Europene, noi va trebui să o aplicăm şi probabil că ar trebui să cerem să avem şi alternativă. Adică să putem să optăm pentru documente sau alt tip de documente clasice, fără acest cip. Nu uitaţi însă că spunea cineva, aceste documente vă vor permite multe facilităţi. Veţi merge în Statele Unite fără viză...
Victor Roncea: Nu e aşa sigur, că mâine-poimâine în Statele Unite se va descoperi că aceste paşapoarte pot fi clonate şi atunci nu se va mai putea merge nici cu aceste paşapoarte şi fără viză în Statele Unite.
Radu Moraru: Da, dar deocamdată e această ipoteză că cei care vor avea aceste paşapoarte vor avea dreptul să călătorească în Statele Unite fără viză. De asemenea Uniunea Europeană ne-a cerut să facem acest lucru în lupta împotriva terorismului, pentru a putea să fim mai bine protejaţi, pentru că asta se pare că e teama mondială, frica, teama de violenţă, de terorism,
Victor Roncea: O teamă indusă. Dar problema e că nouă ni se cere să fim solidari cu o Europă neterminată, şi nedefinită, e o Europă fără Constituţie, o Constituţie care a căzut tocmai pentru că cei de la Bruxelles nu au vrut să introducă amendamentul bisericilor privind fundamentul creştin al Europei. Deci e un fel de Europă, o Europă fără Constituţie.
Radu Moraru: Deci în acest moment puteţi vota da sau nu pentru aceste documente, obligatorii din 2011 şi în ceea ce priveşte permisele şi buletinele de identitate.
Maica Ecaterina: Permisele deja funcţionează.
Victor Roncea: O să vă dau explicaţia, de exemplu, privind biometria. Biometria, conform DEX, e ştiinţa care aplică la animale vii metodele statistice şi ale calculului probabilităţilor. Deci noi am devenit nişte animale vii pentru care cineva trebuie să facă nişte statistici.
Radu Moraru: Trebuie să recunoaştem un lucru, şi cred că vor fi de acord de pe lumea asta toţi. Toate au ajuns la o limită. Şi dicţionarul şi cuvintele nu fac faţă progresului unde am ajuns.
Victor Roncea: E adevărat.
Radu Moraru: Adică la noi toate au ajuns la o limită. Oamenii politici din toată lumea au ajuns să nu mai facă faţă societăţilor pe care le-au păstorit.
Victor Roncea: Probabil mâine definiţia din DEX va fi biometrie = cea mai bună metodă de a te lepăda de Dumnezeu.
Radu Moraru: Să nu exagerăm. Dar trebuie să recunoaşteţi...
Maica Ecaterina: Dacă o luăm pe tema teroriştilor, mă întreb unde e bin Laden? De ce nu l-au găsit?
Radu Moraru: Pentru că nu are cip.
Maica Ecaterina: Asta e. Să îl găsim pe bin Laden...
Radu Moraru: Eu însă dacă mă întrebaţi, aş face următorul lucru: toţi infractorii ăştia periculoşi care au omorât, violat, tâlhărit, mi-ar plăcea să am un cititor, ei să aibă un implant, şi când merg în autobuz să înceapă să bipăie, ăla e violator... ca să ştiu cum mă feresc.
Victor Roncea: În cazul de faţă cu toţii vom fi tâlhari şi violatori, pentru că cu toţii vom avea cip. Care poate fi falsificat.
Radu Moraru: Eu cred că în România ăia vor avea mai multe metode să fie mai liberi decât noi. Încercaţi să nu vă lăsaţi influenţaţi de nimeni, încercaţi să gândiţi liber, e vorba de o întrebare, nu vă gândiţi deocamdată la implant, deocamdată vorbim doar de paşaport electronic, cu acel microcip, vreţi acest tip de paşaport sau nu?
Victor Roncea: Vreţi cu toţii să deveniţi prizonieri biometrici?
Maica Ecaterina: Fiecare e liber să aleagă.
Victor Roncea: În deplină cunoştinţă de cauză.
Maica Ecaterina: Exact, nu peste noapte. Ştiaţi că în Spitalul Central din Târgu Mureş, acum câteva zile, a fost introdus de la 1, sistemul de intrare în spital, a tuturor cetăţenilor angajaţi ai spitalului, cu metodă de amprentare electronică? De ce? Pentru că în sens opus, adică la Botoşani, în spitalul din Botoşani a intrat un individ dubios în blocul operator. Vai, trebuie să îi oprim pe toţi infractorii. Dar n-au implementat toată povestea în Moldova, ci s-au dus în Ardeal, unde lucrurile stau foarte rău, mai ales spiritual.
Radu Moraru: Cipurile RFID au fost instalate în bancnotele euro emise după 2005, spune Cristian. E adevărat?
Victor Roncea: Ce spuneam şi ieri-seară, se doreşte ca toate etichetele de pe acest pământ să aibă etichete RFID, într-un sens sau altul.
Radu Moraru: Cardurile bancare cu cip vor avea un cip RFID.
Victor Roncea: Mai puţin cele care vor fi date SRI, SIE, personalului Senatului, Camerei Deputaţilor.... dar ştiţi ce am observat după ce am spus ieri? Că cine a făcut ordonanţa, parte şi-a făcut. Lipseşte Preşedinţia şi SPP-ul. De ce? Pentru că legea a fost făcută de Călin Popescu Tăriceanu. Eu dacă aş fi în locul generalilor...
Radu Moraru: Dar şi Călin Popescu Tăriceanu se amprenta, că Guvernul nu era scutit.
Victor Roncea: Da, dar el e şi în Parlament
Radu Moraru: Hai să fim serioşi, cred că legea asta e doar tradusă de noi, după ce s-a cerut în Europa.
Maica Ecaterina: Absolut.
Victor Roncea: Nu cred că acolo s-a făcut excepţie la Senat şi la Camera Deputaţilor.
Radu Moraru: Aş vrea un europarlamentar dacă ştie să ne spună dacă s-au făcut excepţii şi în Europa?
Victor Roncea: Pe de altă parte, nu trebuie să ne uităm tot timpul la Europa.
Radu Moraru: Nu, ca să vedem dacă acolo s-a trişat.
Victor Roncea: Dar dacă cei de la Bruxelles au făcut o greşeală, noi trebuie să o repetăm? Noi nu avem creier?
Radu Moraru: Şi eu cred în ce spui tu, că astăzi toată lumea se va redefini. Şi e momentul să ridicăm şi noi mânuţa să spunem, domne, avem drepturi egale cu orice membru al Uniunii Europene. Uite, noi credem că nu e în regulă să fim obligaţi să avem acest tip de documente. Şi eu mai spun ceva, domne, Europa trebuia să oblige România pe bani europeni, ia desfăşuraţi o campanie prin care să convingeţi românii, că sunt multe elemente pro.
Victor Roncea: Da, acest lucru e stipulat într-o recomandare a Uniunii Europene.
Radu Moraru: Eu tot nu ştiu care sunt avantajele? Bun, am viză de America, ce mai e?
Victor Roncea: Eu nu ştiu care sunt avantajele pentru care a intrat România în Uniunea Europeană? Pentru că atunci când s-a intrat, pentru intrarea în Uniunea Europeană s-a votat în Parlament. Nici atunci n-a fost informată populaţia. Să ni se spună băi băieţi, care sunt avantajele până la urmă? Am scăpat de corupţie în România? Nu. Avem drumuri? Nu.
Maica Ecaterina: Plus că mai e şi NATO.
Radu Moraru: Dar unde să intrăm? Să participăm la celelalte războaie? Ori stai sub umbrelă, ori în afara umbrelei.
Victor Roncea: Vladimir Bukovski care a stat şi el prin închisorile din URSS, el atrage atenţia că această Uniune Europeană riscă să se transforme într-o URSS. De ce? Pentru că, de exemplu....
Radu Moraru: URSS-ul ăla de ieri, a luat-o în freză cu criza mondială şi toţi miliardarii ruşi astăzi sunt ciocu’ mic. Noi trăim acum un moment de nu ştie nimeni ce trăim. Iar oamenii uite ce spun, mie mi se pare că la referendumul nostru, uitaţi ce procent devastator e pentru „Nu”.
Victor Roncea: Ceea ce e un semn foarte bun.
Maica Ecaterina: Amin!
Radu Moraru: În Spania, toate buletinele au amprenta degetului pe ele, şi nu deranjează pe nimeni. Sunt carduri bancare care au amprente.
Maica Ecaterina: Ba mai deranjează şi acolo.
Victor Roncea: Dar nu auzim noi.
Maica Ecaterina: Comunităţi ortodoxe sau catolice care sunt informate. De asta vorbim, de dezinformare.
Radu Moraru: Încă o dată, eu dacă sunt un bun creştin, merg la biserică, urmez Biblia, dacă îmi fac paşaport din acesta, automat trec în categoria asta?
Maica Ecaterina: Da, categoric. Vreau să citesc despre ce a scris părintele Filoteu, care e cibernetician. „Conform dicţionarelor, e vorba de cuvântul care în Biblie e cuvântul pecete.” Cuvântul pecete din Apocalipsă. Deci cel care va primi semnul fiarei se va pecetlui. Or, cuvântul e haragma în greceşte. Care înseamnă aşa, gravat, imprimat, întipărit, sculptat, cioplit. Nu o simplă pecete aplicată pe deasupra.
Victor Roncea: Ceea ce se poate traduce în termeni moderni, implant.
Radu Moraru: Deci eu sunt astăzi... mâine dimineaţă mă duc la paşapoarte, domne, vreau şi eu un paşaport biometric. Eu până astăzi sunt cel mai cuminte creştin. Numai faptul că îmi iau paşaportul... trebuie să mă duc în America să zicem. Şi n-am cum să ajung acolo. Trebuie să mă duc să salvez de la pierire şi de la păcat un frate creştin în America. N-am cum să ajung acolo fără astfel de paşaport. Eu sunt deja declarat păcătos?
Maica Ecaterina: Uite ce spune părintele profesor Valica de la Iaşi, care a făcut un foarte pertinent raport vizavi de chipul omului. „În acest sens spune sfântul Vasile cel Mare, că omul e o făptură care a primit poruncă să devină Dumnezeu.” What about? Adică „chip al chipului”.
Radu Moraru: Deci nu al fiarei. Deci nu mi-aţi răspuns la întrebare.
Maica Ecaterina: Păi asta e întrebarea, primind pecetea, primind paşaportul, eu semnez acolo. Pe el îl cheamă 666, pe mine mă cheamă Maica Ecaterina.
Victor Roncea: Vă răspund eu mai pe civilie. În urmă cu 30-50 de ani, dacă aveai carnet PCR aveai nişte facilităţi. Ei bine, totuşi, în 21 decembrie au venit nişte oameni şi au ars carnetele PCR, şi au scăpat de acea pecete.
Radu Moraru: Deci sugerezi să luptăm pentru dreptul de a nu fi obligaţi să trecem pe asemenea tipuri de acte?
Victor Roncea: Dacă au fost unii care au acceptat carnetul PCR, sau care au acceptat fără să ştie acest paşaport, permis auto, e bine să se ducă să facă ce am făcut şi noi în 21 decembrie.
Radu Moraru: E diferenţă între a avea implant şi a avea paşaport cu cip?
Maica Ecaterina: Sigur că e diferenţă. Atunci când ai implantul, ai terminat, eşti deja în tartar.
Radu Moraru: La paşaport încă mai am o şansă.
Victor Roncea: Eu cred că dacă cei din Burkina Faso au putut fi păcăliţi, românii nu pot fi păcăliţi. Credeţi că Gigi Becali ar accepta implant pentru el şi familia lui?
Radu Moraru: Nu pot să răspund pentru nimeni.
Victor Roncea: Întrebaţi-l. Şi ca el sunt mulţi alţii.
Radu Moraru: Am stat de vorbă cu mii de oameni în viaţă. Ştii ce am descoperit? Că omul e foarte schimbător.
Maica Ecaterina: Dar cel ce e în Hristos, domnul Radu Moraru, şi e un adevărat chip al lui Hristos, ăla nu va face aşa.
Radu Moraru: Nu va cânta de 3 ori cocoşul şi te vei lepăda de nimeni, şi nu era oricine, era Petru.
Maica Ecaterina: Asta e drept, cu mila lui Dumnezeu, toţi am trecut prin Petru. Dar zice sfântul Siluan, păstrează-ţi mintea în iad, şi nu deznădăjdui.
Radu Moraru: Telefon. Bună seara.
Ionuţ Musceleanu: Bună seara. În primul rând aceste cipuri, e o mare diferenţă între nişte cipuri de pe un paşaport şi nişte cipuri implantate în corpul unui om, care nu pot fi excitate la distanţă aşa de simplu. Deci sunt foarte diferite, chiar materialele din care sunt făcute ele sunt foarte scumpe şi nu sunt fezabile economic pentru nişte populaţii mari, cum zice domnul Victor Roncea. Dânsul nu ştiu dacă cunoaşte sau nu care e tehnologia acestor cipuri.
Victor Roncea: E aceeaşi tehnologie, atât la cipurile VeriChip, cât şi la cipurile din paşapoarte. E un dispozitiv de identificare şi supraveghere prin unde radio RFID. Probabil că dumneavoastră credeţi că... aceste hârtii sunt studii de la Uniunea Europeană şi din Statele Unite, nu sunt hârtii goale.
Ionuţ Musceleanu: Abjurarea de la o religie nu are legătură cu introducerea unui cip, ci e o chestie pur personală.
Maica Ecaterina: Ce religie aveţi?
Ionuţ Musceleanu: Creştin-ortodoxă, nu ştiu dumneavoastră ce religie aveţi cu adevărat.
Radu Moraru: Vă spun eu, s-a botezat în religia creştin-ortodoxă...
Maica Ecaterina: Acum 20 de ani de către părintele Argatu.
Radu Moraru: Suntem ca la grădiniţă.
Victor Roncea: Dar dragul creştin de la telefon e un dezinformator de profesie?
Ionuţ Musceleanu: Vă mulţumesc că m-aţi făcut de profesie, dar nu sunt.
Victor Roncea: Intraţi pe internet, cipul costă 50 de cenţi. Deci vorbeşte nişte aberaţii. Verycip.com, vedeţi cât costă un VeriChip. 50 de cenţi. Deci nu mai dezinformaţi.
Radu Moraru: Deci dacă vreţi votaţi, e cel mai simplu, dar nu acuzaţi. Dumneavoastră aţi vrut să interveniţi... Care sunt ideile?
Ionuţ Musceleanu: Unu, nu sunt fezabile economic deocamdată. Doi, există o mare diferenţă între un cip de paşaport, de permis auto, şi un cip care se introduce sub piele, deoarece nu e tolerat de organism orice material.
Radu Moraru: Dar cipul din paşaport, dacă se bagă într-o capsulă care e tolerată de organismul uman, s-a rezolvat problema?
Ionuţ Musceleanu: Aparent. Nu sunt capsule. Există fel de fel de teorii conspiratiste, care pleacă din anii 1970...
Radu Moraru: Dumneavoastră de ce aţi vrea să aveţi implantul acesta?
Ionuţ Musceleanu: Eu nu aş vrea. Aş vrea însă... există două tabere, unii contra, unii pro cipul acesta.
Radu Moraru: Nu mă interesează. Dumneavoastră de ce vreţi să aveţi documente biometrice?
Ionuţ Musceleanu: Nu vreau niciun document biometric. Eu vreau să se folosească argumente rezonabile, pe când domnul Victor Roncea şi doamna Maica Ecaterina, sau nu ştiu ce Dumnezeu o fi...
Radu Moraru: Eu altceva vreau să spun. Domne, eu sunt Toma Necredinciosul. Eu vreau să îmi spună cei care vor asemenea documente, de ce le vor, cei care nu vor, spun la masa asta. Nu mă interesează să acuz pe nimeni. De ce vreţi documente de genul acesta, că e important.
Ionuţ Musceleanu: E adevărat ce spuneţi dumneavoastră, numai că nu ştiu în ce măsură mai putem noi să spunem dacă vrem sau nu, dacă suntem obligaţi din exterior să le deţinem.
Radu Moraru: Democraţia mondială şi europeană ne-a învăţat că avem drepturi.
Ionuţ Musceleanu: Aşa ni se spune. Dar diferenţa între realitate şi teorie e mare. Şi comunismul suna foarte frumos în teorie. Doamna măicuţă nu e obligată de nimeni să aibă un paşaport. Ea poate să stea în cătunul nu ştiu care...
Maica Ecaterina: Nu era vorba de paşaport aici. E vorba de buletin care până în 2011...
Ionuţ Musceleanu: Poate nici de buletin nu aveţi nevoie. Vă cere cineva la acea mănăstire grecească buletin?
Maica Ecaterina: Cum să nu îmi ceară? E vorba de buletinele româneşti. Eu mă simt româncă.
Victor Roncea: Cred că deja e neobrăzat.
Radu Moraru: Opriţi-vă. Dumneavoastră credeţi în Apocalipsă? Credeţi în fiara 666?
Ionuţ Musceleanu: Domne, când o să vină Apocalipsa, la fel cum scrie şi în Biblie, nimeni nu o să ştie.
Radu Moraru: Schema aceasta aţi înţeles-o? Am făcut această schemă bazându-mă pe versetele din Apocalipsă. Vi se pare de înţeles?
Ionuţ Musceleanu: Dacă aş vedea-o pentru prima oară nu înţeleg nimic, deoarece scrisul e foarte mic şi sunt nişte săgeţi alambicate. Dacă aş fi urmărit emisiunea de la A la Z probabil mi-aş da seama.
Radu Moraru: Mulţumesc pentru intervenţie. Înţeleg că sunt bune aceste paşapoarte ca să puteţi călători liber.
Ionuţ Musceleanu: Să zicem.
Radu Moraru: Alt avantaj.
Ionuţ Musceleanu: Domne, eu v-am spus, nu sunt pro, dar vreau, dacă aş fi contra, să am argumentele bune. Nu nişte argumente puerile, să încurc tehnologia cu versete biblice, prost interpretate sau greşit interpretate, ca să nu jignesc iarăşi, nu mă îmbrac în negru ca să îmi iau anumite posturi...
Radu Moraru: Am înţeles. Vă mulţumesc pentru intervenţie. „În presă sunt prezentate lucrurile foarte anapoda. Se creează senzaţia că faci parte dintr-o sectă ciudată dacă îţi ceri drepturile. Sunt prezentaţi în mare parte doar oameni care o ţin una şi bună cu 666, de parcă dacă ar fi alt număr acolo ar fi OK. Aspectul cu numărul nu e problema principală. Problema principală e încălcarea dreptului la intimitate şi a prezumţiei de nevinovăţie. În plus ni se încalcă dreptul de a alege”.
Maica Ecaterina: Exact.
Radu Moraru: Dar dacă dumneavoastră spuneţi că în religia ortodoxă e un păcat, înseamnă că aia e chestiunea fundamentală.
Maica Ecaterina: Sigur că aia e chestiunea fundamentală. Dar pe lângă păcat e şi dreptul de libertate umană. Aceste două aspecte se împletesc.
Radu Moraru: Spuneţi că marii părinţi au luat în considerare şi faptul că ni se afectează libertatea, drepturile noastre.
Victor Roncea: Pentru cei care nu sunt ortodocşi constituie un pericol în egală măsură. Şi noi trebuie să le atragem atenţia că aceste cipuri constituie un pericol.
Radu Moraru: Eu mai am un argument. Eu nu cred că aceste documente biometrice sunt în siguranţă în numele statului român, gândiţi-vă că la noi se falsifică cărţi de identitate noi, cu care se fură terenuri, pământuri, identităţile oamenilor. Şi-au pierdut casele foarte mulţi. Or, noi putem să creăm o armă care nu sunt sigur, decât poate peste vreo 10 ani, ca aceste date personale vor fi cu adevărat în siguranţă la statul român. Până atunci mi-e foarte frică să îmi fac acte de ăstea, că mâine mă clonează nu ştiu ce găinar din colţul străzii care are câte o relaţie prin Poliţie, poimâine nu ştiu care din clanul nu ştiu care... adică nu cred, Europa dragă, că noi în următorii 10 ani, cât timp eliberăm violatori pe bandă, criminali pe bandă, nu cred că sunt datele astea în siguranţă în mâinile unui şef de Poliţie, şef de Paşapoarte, şef de nu ştiu ce. Aici avem noi o problemă. Avem un telefon. Dan Ioan Vasile. Bună seara din nou.
Dan Ioan Vasile: Bună seara. Privitor la diferenţa dintre microcipurile de pe paşapoarte şi microcipurile care pot fi deja introduse în organismul uman, cei interesaţi pot vedea pe internet o sumedenie de filmuleţe în care se vor lămuri cât de simplu e ca un microcip să fie introdus în corpul uman. E de ajuns să ai o seringă şi cu ajutorul unei injecţii ai fost implantat cu microcip. Ce conotaţie religioasă are implantarea? În momentul în care omul acceptă să aibă în trupul său microcip, prin intermediul acestuia mintea sa poate fi controlată. Există studii foarte precise care arată că prin intermediul microcipului implantat în organism, omului i se poate da stare de sete, foame, oboseală, i se pot induce halucinaţii, pur şi simplu omul acceptă să fie controlat de la distanţă. Unii zic, cum poate un creştin să controleze mintea? Părintele Paisie Aghioritu spunea că nu poţi face semnul crucii pe microcip, pentru că nu se sfinţeşte, aşa cum urina nu se face aghiasmă.
Radu Moraru: Dumneavoastră sugeraţi că acest dispozitiv, RFID, vine de la Identificare prin Frecvenţă Radio? Atunci când trecem pe la Control paşapoarte, acest cip spune e Radu Moraru. Dar sugeraţi că cineva ar putea transmite prin unde radio date ca Radu Moraru să înceapă să danseze în aeroport?
Dan Ioan Vasile: Nu doar sugerez, există studii medicale.
Radu Moraru: Sunt nişte tineri extratereştrii că nu ştiu din ce zonă sunt, care au implantat un cip, şi zic: „Jos Traian Băsescu”, la fiecare 3 minute. Pe ăia îi cred. Cum credeţi că poate cineva de la distanţă să comande cipului din mâna extraterestrului ăla, să zică de mâine sus Traian Băsescu?
Dan Ioan Vasile: Se pot genera stări sufleteşti. În momentul în care Maica Ecaterina a făcut trecere la textul din Apocalipsă cu privire la pecetluire, acolo în ultimele traduceri scrie că e număr de om. Însă în original este numărul omului. Adică va exista o legătură între CNP şi înscrierea acestui CNP în această pecete, în acest implant.
Radu Moraru: Asta înseamnă ca cei care fac aceste implanturi să ne mintă.
Dan Ioan Vasile: Nu e evident? Câtă vreme Ministerul de Interne spune că paşapoartele nu pot fi falsificate, şi au fost falsificate grămezi de paşapoarte. Nu vă e clar că suntem minţiţi în faţă?
Victor Roncea: Au minţit chiar ieri că permisele auto nu au cip. Or, noi avem o confirmare de la un comisar care descrie exact ce e în cipul acela. Suntem minţiţi pe faţă, despre asta vorbim.
Radu Moraru: Dumneavoastră spuneţi că noi în această perioadă suntem manipulaţi să acceptăm acest cip şi odată ce îl avem acolo, vom putea fi teleghidaţi prin unde.
Dan Ioan Vasile: În clipa în care îl vom accepta în organismul nostru. Numai că într-o societate în care se renunţă la bani, în care oamenii sunt învăţaţi să îşi pună pe acelaşi card certificatul de naştere, asigurările de sănătate, cartea de muncă etc., după ce acest card unic va fi furat sau pierdut, se va duce o campanie similară şi se va spune...
Radu Moraru: Exact ce am spus. La un moment dat unii vor spune, bă unde mă duc îmi tot trebuie cardul, la început o să şi-l pună de gât, şi au cardul aici. Şi în final şi-l vor pune implant. Ei uită, de exemplu, şi asta e o spaimă, că vor veni unii cu cititor de carduri şi ţi-l clonează.
Victor Roncea: Plus starea psihologică, pentru că ştii că eşti permanent supravegheat.
Radu Moraru: Întrebare, aţi fi de acord ca aceste implanturi să fie doar pentru infractorii periculoşi, în aşa fel încât să creăm două lumi? Lumea celor nenorociţi, criminali, şi lumea celor drepţi?
Victor Roncea: Eu cred că în condiţiile justiţiei din România, şi de pe acest pământ, nu ne putem permite să ne jucăm de-a Dumnezeu.
Dan Ioan Vasile: În România există cadrul legislativ al eliberării deţinuţilor care au pedepse mici, dacă vor purta la ei astfel de brăţări de identificare pe mână sau pe picior. Numai că, deşi există cadrul legislativ, nu există aparatura pentru a se face acest lucru. S-ar putea ca peste 5 ani să se treacă direct la implantarea deţinuţilor. Dar nu are dreptul să fie pecetluit nimeni.
Maica Ecaterina: Acelaşi răspuns îl dau şi eu. Orice om de pe faţa pământului e un posibil criminal, dar e un posibil recuperat în faţa lui Dumnezeu.
Radu Moraru: Să vă arăt o probă cum că un carnet de conducere conţine ceva. Haideţi să vedeţi acest exemplu. Deci chiar e un cip în permisele ăstea?
Victor Roncea: Da. Asemenea teste au fost făcute cu bancnote euro.
Radu Moraru: Dar e cip RFID?
Maica Ecaterina: Da. În carnetul de conducere.
Radu Moraru: Asta nu ştim.
Maica Ecaterina: Un singur lucru mai vreau să subliniez, foarte important, despre chipul omului. Revenim la faptul că aţi spus, dacă iau numai buletinul, paşaportul, ce mi se întâmplă mie? A permite ca chipul nostru să fie clonat electronic... pentru că mie mi se ia amprenta electronică, şi înregimentat în cipuri, apoi manipulat după bunul-plac al cuiva, înseamnă a amaneta ceea ce nu ne aparţine, a diminua identitatea noastră iconică, care e unicat la un număr într-o bucată de plastic, spune părintele Valica
Maica Ecaterina: Părintele Iustin spune că adevărul ne face liberi, nu ne pune cip. Aş vrea să amintesc şi eu ce am făcut astăzi cu acţiunea pentru educaţie şi libertate, care e o federaţie de organizaţii care se opune obligativităţii acestor cipuri, am depus la Parlament un memoriu şi la Patriarhia Română, însoţit de 10 mii de semnături... deci sunt 10 mii de oameni care deja au spus „Nu” hotărât cipurilor biometrice, şi numărul lor creşte.
Radu Moraru: Procentul e de 94% al celor care nu vor paşaport biometric, 6% spun că vor. E un sondaj care e relevant doar pentru telespectatorii care se uită la „Naşul” şi au urmărit în această seară. Mi se pare însă că au fost peste 4000 de mesaje, ceea ce arată că interesul e foarte mare. Arată două lucruri, că Guvernul trecut a greşit că nu a dezbătut această chestiune. E timpul ca acest Guvern să dezbată, e timpul să spunem Europei că atunci când am intrat în Europa nu ni s-a cerut să ne lăsăm credinţa sau religia la uşă, dar daţi-mi voie pe final să spun că următorul subiect pe care îl am e legat de un violator foarte periculos, lăsat liber de justiţia română, de trei judecătoare care de trei ori l-au pus în libertate. Eu care sunt un păcătos, chiar mai mare aşa, eu i-aş pune şi cip, şi brăţară, şi orice e posibil...
Maica Ecaterina: Fără 666, suntem de acord.
Radu Moraru: În aşa fel încât să îl găsesc pe acel tovarăş foarte repede.
Maica Ecaterina: Suntem de acord dacă microcipul şi datele din interior nu conţin ...
Victor Roncea: Asta în condiţiile în care justiţia ar fi corectă în România. Şi eu cred că sondajul dumneavoastră trebuie să fie revelator şi pentru Sfântul Sinod care pregăteşte comunicatul de mâine.
Radu Moraru: Luăm o scurtă pauză, ne întoarcem în câteva minute. Interesant, mă aşteptam să fie mai mulţi români, dar repet, e uşor în faţa televizorului... dacă mâine ai de ales între bani, distracţie, străinătate şi a sta izolat aici cu paşaportul tău, s-ar putea ca procentul să se schimbe.
Victor Roncea: Deci să alegem libertatea sau sclavia, cam aşa ceva.
Radu Moraru: E alt subiect. O aşteptăm pe Maica Ecaterina, o viaţă incredibilă, jumătate de viaţă în care a slujit diavolul, cum spunea, şi jumătate de viaţă de când îl slujeşte pe Dumnezeu. Nu numai atât, a fost şi un instrument al diavolului, asta mi s-a părut... ceea ce mă face să cred că emisiunea următoare cu Maica Ecaterina va aduna milioane de români din toată lumea. Publicitate.
Radu Moraru: Am revenit, suntem în direct. Am impresia că unii au semnat pactul cu diavolul demult. Victor Roncea a făcut o rectificare. Semnăturile pe care le-aţi văzut în acele cutii sunt 100 de mii! (Prin Monitoring Media: B1TV – Naşul, Ora 20:00)
DATA: 25-02-2009
EMISIUNEA: NAŞUL
POSTUL: B1TV
MODERATOR : RADU MORARU
INVITAT: VICTOR RONCEA
MAICA ECATERINA

GARDASILUL retras si din Spania, dupa ce doua adolescente au fost spitalizate in urma vaccinarii

Spain Withdraws Gardasil After Illnesses
Spanish health authorities have withdrawn tens of thousands of doses of Gardasil, a vaccine against the human papillomavirus vaccine (HPV), after two teenagers who received the shots were hospitalized.
The two girls were vaccinated last week as part of a vast government program targeting adolescents. A batch of nearly 76,000 doses of the vaccine has been withdrawn from the market.The vaccine has been available since 2006.
Source: AFP February 10, 2009

Spain withdraws cervical cancer shot after illnesses
Feb 10, 2009
MADRID (AFP) — Spanish health authorities have withdrawn tens of thousands of doses of a vaccine against cervical cancer after two teenagers who received the shots were hospitalised, regional authorities said on Tuesday.
A batch of nearly 76,000 doses of the human papillomavirus vaccine (HPV) was withdrawn from market, a government statement said, after two girls in the eastern Valencia region fell seriously ill hours after receiving them.
"One of the girls got out of intensive care this weekend and the other is still there. Both are in stable condition," a Valencia health department spokeswoman told AFP.
The two girls were vaccinated last week as part of a vast government vaccination programme targeting adolescents.
The vaccine prevents the most common types of HPV, a common virus spread through sexual contact that can cause cervical cancer.
Some 500,000 cases of cervical cancer are discovered each year, according to United Nations estimates, many in developing countries. If left untreated, invasive cervical cancer is almost always fatal.
Spanish health authorities said in a statement the batch of the Gardasil brand of vaccines was distributed country-wide, with some earmarked for regional vaccination programs and the rest sold at pharmacies.
The vaccine has been available for girls since 2006, ideally before their first sexual encounter.
Sweden recently announced it would offer the vaccines to all primary school girls free of charge as of 2010.

Vezi si The Independent
Questions over vaccine safety - Health News, Health & Wellbeing ...
26 Feb 2009 ... Health officials have been forced to withdraw 21000 doses of the meningitis C vaccine from GP clinics around the UK after it emerged that ...
www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/questions-over-vaccine-safety-1632069.html