Pages

Saturday, July 25, 2009

INVATATURILE CUVIOSULUI MAGICIAN PURIC catre fratii sai Neofit, Adolf si Riceard: Intre ZEN, BUDDHA, BRAHMA, MOZAICI, YOGA si CONTINENTA SEXUALA

http://vlad-mihai.blogspot.com/ informeaza din YOGA MAGAZIN: Interviu - DAN PURIC

text Oltea Mutulescu

Omul a intrat in criza pentru ca a iesit din taina. Iar arta are misiunea sa reabiliteze taina.

Daca ar trebui sa aleg un singur cuvant pentru a-l incorona pe Dan Puric as alege fara sovaire: magie. Iar restul este, intr-adevar, tacere. Paradoxul face ca, desi spectacolele lui isi aduna sevele din tacere si se desfasoara in tacere, Dan Puric este o voce sonora in teatrul contemporan. Pentru ca ridica tacerea la nivel de limbaj si propune o arta care se hraneste cu esente. Trezeste sufletul. Il face sa vibreze prelung si bogat ca un clopot.
Elogiat de critici internationali, premiat de UNESCO si UNITER, aplaudat si ovationat in tari care l-au numit maestru, Dan Puric si PassPartout, trupa pe care a creat-o, sunt deja un fenomen mondial. Visul, Toujours l’amour, Made in Romania, Hic sunt leones nu incap in etichete. S-a pomenit de pantomima, teatru-dans, teatru-gest, dar arta lui impetuoasa este in primul rand un omagiu adus energiei pure, descatusata din cuvintele lumii moderne, atat de adesea alienante.
Dan Puric e un cautator si un vizionar. El cerceteaza omul, caruia ii recupereaza maretia. Cerceteaza lumea, careia ii marturiseste lumina vie a spiritului. El insusi este in continua efervescenta. Nu nelinistit, ci insetat. Nu mistuit, ci ardent. Jucaus, plin de bucuria de a trai.
Dincolo de talentul sau exploziv de actor, dansator, coregraf si regizor, Dan Puric este adorator al cartii si un vorbitor care isi aduce cuvintele din imparatii. Yoga Magazin l-a provocat la dialog pe Dan Puric. Un deschizator de drumuri, un magician, o constiinta.

Reporter YOGA MAGAZIN: Esti crestin ortodox. Si iti afirmi deseori credinta. Accepti si alte credinte ca posibile cai spirituale, cai de apropiere de Dumnezeu?

Dan PURIC: Mie personal mi s-a petrecut ceva extraordinar. Din intamplare nascut crestin ortodox, intotdeauna m-am inteles admirabil cu budisti, cu brahmani, cu mozaici, cu tot ce vrei. Dar nu m-am inteles niciodata cu impostorii, cu ateii si cu bigotii. Un crestin autentic respecta religia celorlalti si, culmea, fuzioneaza cu ceilalti pe niste canale formidabile. In sensul acesta dialoghez si cu alte credinte. Si eu ma regasesc. Cu tibetanul, cu cel care practica meditatia zen... Nu inseamna ecumenism, din punctul meu de vedere, ci un respect profund fata de toate achizitiile umanitatii in drumul divin. Adica pana la venirea lui Iisus Cristos au fost minti luminate, au fost spirite inalte, nu poti sa le negi. Este un fel de pregatire, un fel de primenire pentru intampinarea lui Cristos. Omul sa fie antrenat, ca sa aterizeze ingerii. Apropo de Osho, el zice ceva extraordinar, importanta nu este superioritatea sau inferioritatea barbatului, ci unicitatea lor. Este un lucru pe care el, ca indian, l-a sesizat. De-asta mi se pare, in calitatea mea de crestin, ca este firesc sa recuperezi orice gandire benefica in suportul umanitatii. Acesta este crestinul ortodox adevarat.

Interviul-minune, integral, in Yoga Magazin
Vezi si Cuvantul Cuviosului SERAFIM ROSE vs cuvantul lui DAN PURIC privitor la regasirea cu tibetanul, cu cel care practica meditatia zen.

CUM MI-AM FACUT RECLAMA pe blogul unui intarziat si din ce m-am inspirat: Protestul "intelectualilor" anti-romani si gds-isti la adresa mea si a ZIUA

"PROTEST"-ul celor 18

Presa "libera si democrata" din Romania inregistreaza in ultimul timp derapaje ingrijoratoare. E greu de inteles si de acceptat modul in care unii jurnalisti romani ajuta, si nu de azi de ieri, la raspandirea ideilor xenofobe, sovine si antisemite, la propagarea unor mesaje extremiste si legionaroide. Sentimentul de "intoarcere in timp" in perioada de glorie a Garzii de Fier este din ce in ce mai pregnant si se accentueaza pe zi ce trece, fara ca nimeni sa reactioneze, ceea ce poate crea impresia unui acord mai mult sau mai putin tacit. Instigarea la ura si violenta este preluata de unii cititori care, la adapostul anonimatului, posteaza pe site-ul acestor ziare mesaje nocive, periculoase, care depasesc limita legii, ca sa nu mai vorbim de cea a bunului-simt.
Editorialul "Limba lui Ungureanu" semnat de Victor Roncea in ZIUA din 29 mai 2006 se inscrie prin ton si substanta in categoria mai sus mentionata. Ideile sale, de neacceptat intr-o presa civilizata, culmineaza apoteotic si in spirit pur gardist, cu o instigare la crima: "Comandante, da ordinul!." In editorialul din 13 februarie 2006, Roncea punea problema "disponibilizarii persoanelor cunoscute ca actionand impotriva Romaniei". Neintrebat la timp daca are deja pregatita lista cu disponibilizarea "tradatorilor", iata ca a devenit de-acum caduca. Dar lista poate servi, la rigoare, la aplicarea "ordinului Comandantului" pe care Roncea si ai sai il asteapta.
Ziarul ZIUA nu se afla in nici un caz la prima iesire de acest gen. Ziaristi precum Victor Roncea, Miruna Munteanu, Vladimir Alexe, Dan Chiachir, George Damian, s.a. au devenit varful de lance al atacurilor nationalist-securiste. Dupa promovarea incontinenta a lui Paul Goma, cu toate excesele lui, cu repetatul si obositorul sau negationism, ZIUA recidiveaza cu recentele atacuri la adresa lui Vladimir Tismaneanu, Smaranda Enache, Mihai Razvan Ungureanu, etc.
Iar sub pretextul libertatii de cuvant, iata ca in data de 29 mai 2006 acest cotidian a ajuns sa instige in mod deschis la crima. Finalul articolului "Limba lui Ungureanu" aminteste frapant de incitarile la asasinat politic ale Garzii de Fier, care a si pus in practica ceea ce a propovaduit.
Aplicarea legislatiei recent promulgate de presedintele Romaniei impotriva oricaror actiuni de tipul incitarii la crima dupa modelul Garzii de Fier, impune ca Procuratura sa se sesizeze si sa investigheze cine se ascunde in spatele "Departamentului National Antitradare" si al "Comandantului" invocat in maniera codrenisto-simista de Roncea.
Pe de alta parte, conducerea ziarului, dl Sorin Rosca Stanescu indeosebi, dar si acei colaboratori care asigura o anume credibilitate acestei publicatii, ar trebui sa constientizeze, macar cu intarziere, pericolul real reprezentat de acest gen de articole. Si eventual sa-si dea seama ca tocmai din cauza acestor articole ZIUA incepe sa semene, pe alocuri, cu publicatia organizatiei "Noua Dreapta".
Asteptam, in acest sens, o actiune concreta din partea domnului Sorin Rosca Stanescu.
Ágoston HugÓ, publicist.
Prof. Liviu Antonesei, Universitatea Al.I. Cuza, Iasi
Bányai Péter, publicist, Cluj-Napoca.
Dr. Mihai Chioveanu, Universitatea Bucuresti
Adrian Cioflanca, istoric, Iasi.
Dr. Andrei Cornea, Universitatea Bucuresti
Victor Eskenasy, publicist, Praga
Prof. Mihai Dinu Gheorghiu, Universitatea Al.I. Cuza, Iasi
Marco Maximilian Katz, director, Centrul Pentru Monitorizarea Antisemitismului, Bucuresti
Dan Matei, CIMEC - Institutul de Memorie Culturala
Raluca Moldovan, doctorand, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
Andrei Oisteanu, Universitatea Bucuresti
Prof. Marta Petreu, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
Prof. Liviu Rotman, SNSPA, Bucuresti.
Prof. Michael Shafir, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.
Tibori Szabo Zoltan, publicist, Cluj-Napoca
Daniel Ursprung, Universitatea din Zürich
Dr. Leon Volovici, Universitatea Ebraica, Ierusalim

(si tot neo-kominternul, urmat acum de orto-komintern :)

Detalii haioase si picante despre aceasta porcarie gasiti, pe larg, in Articolul ATAC LA ZIUA

Cum am copiat "conceptul izolarii" creat de cei 18 si am dezvoltat subiectul Roncea, sub semnatura andrei d, pentru a-l face de ras pe un gds-ist al "ortodoxiei" pe propriul lui blog :)

andrei d spunea

Succesul gruparii Roncea are la baza trei piloni principali. Poate in urma acestei in intalniri de azi se va surpa in sfarsit unul din ei, veti vedea imediat care.

Dincolo de acuzatiile nedovedite, cu aer SF, ca ar fi spion rus, ca a luat mita de la americani, ca e mason sau nebun de balamuc, trebuie sa vedem cum si-a construit de fapt gruparea Roncea pozitia de forta in dezbaterea publica ortodoxa si cum a urmarit si a ajuns unde si-a dorit de la inceput.

Pilonul 1: Cunostinte de nivel mediu – spre avansat despre lumea online, despre web 2.0, bloguri si Internet, pe fondul lipsei totale de cultura online din partea publicului romanesc, ce descopera abia acum blogurile.

Pilonul 2: Relatii cu persoane cheie de la Manastirea Petru Voda, din anturajul Parintelui Justin.

Pilonul 3: Identificarea slabiciunilor si nevoilor celorlalti actori din viata crestin ortodoxa romaneasca.

Acum sa vedem faptele. Cele doua websiteuri de la care s-a plecat sunt blogul lui Roncea si portalul apologeticum. Acestea reprezinta platforma gruparii Roncea de comunicare cu exteriorul, aici isi lasneaza pozitia oficiala. De ce are gruparea nevoie de mai mult de un site? Ca sa dea impresia ca sunt mai multi, ca sa se promoveze de pe unul pe altul, ca sa joace roluri bine definite, cu care sa pacaleasca lumea.

Avem pe de-o parte apologeticum, ultra crestin-ortodox, avand pozitii foarte dure, auto proclamat drept standardul maxim de „credinta”. Din aceasta postura este usor sa ii ataci pe ceilalti actori din spatiul crestin romanesc: niciunul din ei nu este la nivelul tau de credinta, toti au „slabiciuni”, sunt „caldicei”. Atentie, doar Roncea este in regula 100%, potrivit apologeticum. Acesta este deci bratul ortodox pur al gruparii. Totul aici este impachetat intr-un ambalaj nationalist, antiamerican, anti european, anti izraelian, anti straini. Siteul este anonim, cititorul nu stie cine este in spatele lui, insa observa ca ii identifica foarte clar pe „dusmani”, ca atrage atentia asupra „pericolelor”. Intre doua mesaje dure la adresa „dusmanilor”, se strecoara si cate un articol corect, dar si unul de delir scapat de sub control. Pentru grupul Roncea, scopul acestui website este foarte clar: sa castige influenta in blogosfera ortodoxa, pentru a-i putea pulveriza pe cei care deranjeaza si pe care ei ii simt puternici: vezi Puric, vezi Tarziu, vezi Codrescu.

va urma (1/3)

Il avem apoi pe Roncea, bratul politic al gruparii. Acesta se pozitioneaza ca jurnalist crestin, interesat domnule de soarta cetatii. Ritmul de adaugare de mesaje noi pe blog este foarte ridicat, semn ca acolo lucreaza mai mult de o persoana: este vorba de o echipa ce semneaza in numele lui Roncea. Articolele curg pe banda rulanta, sunt lungi, combina text cu poze si cu film, sunt redactate dupa standarde jurnalistice, cu intertitluri si cu cuvinte subliniate. Din punct de vedere cantitativ, blogul Roncea este bogat. Dar surpriza, pe agenda persoanelor care trebuie pulverizate se numara aceiasi oameni ca la apologeticum: vezi Puric, Tarziu etc. Atacurile se declanseaza de pe pozitii politice, adica se inventeaza si se fabuleaza legaturi ale acestor personaje cu entitati clare: masoneria, Uniunea Europeana, PSD, serviciile secrete. Arma favorita: calomnia de cea mai joasa speta, acuzatia nedovedita, fapta inventata, adevarul rostit partial, MINCIUNA ORDINARA. Roncea se pricepe totusi sa dea filme cu diversi calugari, pe care le trucheaza si le interpreteaza cum vrea el, sa scoata din contex declaratii, sa scrie destul de atractiv pentru publicul lui. Intr-o societate careia ii lipseste minima educatie online, care ia de bun orice gaseste pe net pentru ca „asa scrie acolo”, stilul Roncea merge perfect. Cine isi mai pune problema surselor, a dovedirii afirmatiilor, a verificarilor suplimentare, romanul inghite aproape orice.

Nu trebuie sa fii specialist in mediul online ca sa observi cat de bine se completeaza si se ajuta reciproc apologeticum si Roncea. Nu exista nici un atac, ci doar citate reciproce si comentarii de la unul la altul. Multi nu isi dau seama ca in blogosfera este foarte usor sa controlezi, sub protectia anonimatului, o retea de bloguri aparent independente, dar care lucreaza la comun, pentru acelasi scop. Nu este ceva complicat, dar lui Roncea ii iese foarte bine. Asa a ajuns el sa se legitimeze, vorba aia, il lauda apologeticum, marele ortodox anonim.

Aceste doua instrumente online nu ar fi avut nicio valoare fara relatiile din interiorul Manastirii Petru Voda. Astfel, gruparea Roncea a reusit sa:

- se foloseasca de numele Parintelui Justin si sa declanseze scandalul cipurilor. Aceasta grupare fiind in spatele scandalului, a putut sa pregateasca din timp, minutios, materialele „anti cip”, sa inunde de continut blogosfera, sa trimita proteste peste proteste la minister, la patriarhie, la politie, la primarie si sa preia, in ochii comunitatii crestine romanesti pozitia cea mai avantajoasa. Despre cum a ajuns la B1, la emisiunea Nasul mai trebuie analizat, sunt „legaturi periculoase” ce ajung in zona PD-L, senatorul „prieten” Iulian Urban, poate chiar spre Basescu.

va urma (2/3)

21 iulie 2009 16:22

andrei d spunea...
continuare

Tot prin intermediul relatiilor din interiorul Manastirii Petru Voda, gruparea Roncea a mai reusit sa:

- se foloseasca de numele Manastirii Petru Voda si sa organizeze evenimente prin mai multe orase din tara, unde Gruparea Roncea, prin Asociatia Civic Media, ocupa pozitia centrala. Este de discutat aici cum se combina, foarte periculos, memoria bietilor oameni morti in inchisorile comuniste cu pericolul cipurilor din pasapoarte. Tot aici e de analizat cum au reusit initial sa il coopteze si pe Danion Vasile…

- se tipareasca o carte anti cip, in colaborare: Manastirea Petru Voda si Asociatia lui Roncea, Civic Media, unde numele acesteia apare mare pe prima pagina. Nimeni nu este interesat de unde au provenit banii pentru aceasta carte si nici daca Parintele Justin chiar a dorit sa fie citat in ea, pentru a-i da binecuvantarea.

- se adune cateva sute de mii de semnaturi, dupa formatul promovat de apologeticum, de la romanii care, de cand se stiu ei, intai semneaza si abia apoi citesc sa vada ce au semnat, daca mai au rabdare. Nu s-a dat nici un termen pentru adunarea de semnaturi, nu s-a spus cine, ce va face cu ele, insa ele sunt bine pastrate. Sa nu ne miram daca ele vor fi depuse pentru infiintarea unui partid politic sau a unei grupari, sau pentru a face bani. Dupa principiile de marketing, exista acolo sute de mii de consumatori potentiali, interesati de produse similare (au semnat anti-cip) ce pot fi targhetati usor.
Ar mai fi si revista Atitudini si alte publicatii, insa acestea fac parte din esalonul doi al influentei.

Cel mai trist lucru este ca Grupul Roncea a stiut sa identifice faptul ca blogosfera ortodoxa romana este dezbinata, ca multi au slabiciuni, ca multi au un obiectiv personal mai important decat orice altceva. Manati poate de buna credinta, si convinsi ca in lupta anti cip nu mai conteaza trecutul celor implicati, site-urile ortodoxe s-au grabit sa ii faca o publicitate uriasa lui Roncea. Potrivit site-ului de monitorizare a blogurilor, technorati.com, blogul Roncea este citat de nu mai putin de 609 alte bloguri! Spre comparatie, acesta al Domnului Tarziu, este citat de doar 22 de alte bloguri. Cel putin in faza 1, imediat dupa lansarea acelui comunicat al Parintelui Justin, (aproape) nimeni nu a mai tinut cont de „cazierul” lui Roncea si toti au preluat cu ochii inchisi din materialele incendiare ale acestuia. A mai trecut o saptamana – doua de la comunicatul despre cipuri si unii si-au amintit de faptul ca Roncea este un calomniator de profesie, ca a scris lucruri groaznice despre Plesu sau Liiceanu, ca se spune ca e pe statul de plata al Rusiei samd. A inceput sa mai dispara din referintele ortodoxe, insa tocmai in acel moment siteul frate apologeticum si-a dovedit utilitatea. Multi au incetat sa il citeze pe Roncea, dar dadeau link catre apologeticum, nestiind ca ajuta membrii unei echipe bine sudate.

Din pacate la fel stau lucrurile si acum. Caracterele adevarate din blogosfera romaneasca nu spun lucrurilor pe nume despre Roncea si apologeticum decat daca sunt atacate in mod direct de acestia:

- Razbointrucuvant nu il mai pomeneste pe Roncea si nici nu sufla o vorba despre conferintele organizate prin tara de Civic Media. Insa in momentul cand un post de-al lui apologeticum despre un nou virus lansat de masoni sau despre spalarea creierelor in occident place, atunci este citat cu link. Pentru cei care sunt in spatele portalului Razbointrucuvant mai importanta este agenda proprie, anti-ue, anti-strainatate, ultra conservatoare decat faptul ca directioneaza indirect vizitatori pe site-ul lui Roncea.
- Parintele Savatie este echilibrat, se tine departe de extremismul lui Roncea, insa nu se abtine sa citeze din apologeticum in comentarii, atunci cand ii convine subiectul.

3/3

21 iulie 2009 17:23

andrei d spunea...
EPILOG:
- Rafael Udriste sau Danion Vasile nu sunt deranjati de faptul ca apologeticum ii are in lista de bloguri partener si le trimite zilnic cateva zeci de vizitatori. Asa ca ei nu iau acum nici un punct de vedere impotriva acapararii blogosferei ortodoxe de grupul lui Roncea si probabil ca vor interveni doar cand vor fi atacati direct.
- Sunt si altii care, desi manati de bune intentii au meciurile lor directe cu patriarhia. Lor le convine cand Roncea si apologeticum il ataca pe patriarhul Daniel sau il fac albie de porci pe Pr. Stoica si nu isi dau seama cat rau fac citandu-i pe acesti indivizi.

Concluzia este ca aproape nimeni nu este este deranjat de calomnie, minciuni sau de mistificari, decat atunci cand acestea sunt indreptate impotriva lor. Roncea, apologeticum si toti cei din gasca lor, inclusiv cei din Manastirea Petru Voda ar trebui izolati si citati doar pentru a arata ce fel de oameni sunt cu adevarat, nu pentru promovare.

Mai sper si ca cititorii online nu vor mai lua de bune orice informatii gasite pe Internet, fie ca este vorba de filme atat de puerile cum sunt cele din seria zeitgeist, fie ca este vorba de atacuri murdare la adresa lui Puric. Oameni buni, inainte sa inghiti gunoaiele lui apologeticum la adresa d-lui Tarziu, spre exemplu, verificati va rog din ambele surse, verificati si apararea acestuia din urma. Este un gest de minima igiena pe care ar trebui sa il faceti oricand: verificati din mai multe surse. Intrebati-va si de ce unele bloguri sunt anonime?! Daca vor sa sustina puncte de vedere categorice ar trebui sa stim cu cine stam de vorba, ce au de ascuns. Exista cumva un interes acolo? Si in cazul in care vocile importante din comunitatea online ortodoxa nu vor interveni impotriva Gruparii Roncea, macar protejati-va voi de manipularile acestea grotesti si incercati sa va dati seama cand cineva doreste sa va pacaleasca.
Dar poate intalnirea de azi, atat de asteptata, va constitui un nou inceput pentru noi toti.
SFARSIT

21 iulie 2009 17:23

acelasi andrei d spunea...
Permiteti o scurta completare: ii veti vedea aici pe toti cei 609 care il citeaza pe Roncea direct si care trimit linkuri direct in blogul lui: http://technorati.com/blogs/victor-roncea.blogspot.com?reactions

Ii veti recunoaste pe cei de la Razbointrucuvant (pe 3 iulie 2009), pe celebrul Urban, pe Bataiosu, pe ProOrtodoxia, pe Pr. Savatie, pe Laurentiu dumitru samd.

(Ha, ha, ha! - nota mea)

Apoi, pentru ca "se poarta" la greu pe acest blog - ca la Securitatea Poporului KGB de pe vremuri -, conceputul de "ortodox" anonim, am bagat si o anonima:

21 iulie 2009 17:37

Anonim spunea...

catre un alt Andrei care isi permitea sa-l conteste pe P Arsenie, dupa cum il contesta pe P Justin gruparea Puric-Tarziu Riceard -Codrescu Adolf (ce nume au, Doamne! A tunat si i-a adunat!)
Intrebarea ta reprezinta un sofism destul de subtire. De unde rezulta in mintea ta ca daca Parintele Arsenie Papacioc nu se implica direct,pe fata, sub ochii iscoditori ai presei, in proiectul de la Aiud, din smerenie cum spui tu, inseamna ca cel care se implica (aici insinuezi ca ar fi vorba de Parintele Justin, pentru ca sfintia sa a propus un proiect care nu a fost aprobat de cel care e "in charge", respectiv IPS Andreicut) e lipsit de smerenie? Adaug ca, e foarte posibil ca si Parintele Arsenie sa se implice mult mai cu folos decat noi, rugandu-se pentru Parintele Justin. Poti stii tu ca nu e asa? Iar rugaciunea dreptului e incomparabil mai puternica / folositoare decat aflarea noastra in treaba.

Poate ca Parintele Justin are o misiune spirituala, iar altii au o misiune de la "securitate", sa zicem! Ce-ar trebui sa faca Parintele? sa renunte, ca sa dovedeasca unora care gandesc ca tine, ca are smerenie?

Cum poti sa judeci tu smerenia unor oameni induhovniciti, daca (iarta-mi presupunerea) nu ai ajuns la masura lor?

Iti amintesc de cei doi mari Arhangheli, Mihail si Gavril: unul poarta sabie, iar celalat un crin. Fiecare are misiuni diferite. Insa amandoi au smerenia ingereasca! Asa poate fi cu Parintele Arsenie si cu Parintele Justin.

De ce crezi tu ca din smerenie cineva trebuie sa se dea la o parte? Poate tocmai Domnul i-a dat Parintelui Justin si doar lui sarcina de a face aceasta Manastire, ca unul ce a supravietuit, din mila Sa, temnitelor ingrozitoare ale Aiudului, pentru a da marturia adevarata despre credinta si despre satanismul ce s-a practicat acolo.

Ce vreau sa-ti spun este ca fiecare are misiuni diferite, iar noi n-ar trebui sa judecam pripit, prin lipsa de smerenie, pe cel care doreste sa-si impuna punctul de vedere. Trebuie sa vedem daca lupta pe care o duce acela e curata. Sa vedem daca omul e placut Domnului si daca foloseste, ca sa zic asa, "mijloace specifice". Atat.

Eu nu stiu daca IPS Andreicut are autoritatea morala in fata Parintelui Justin pentru a se ocupa de manastire. E de bun simt ca cei indelung patimitori care au supravietuit Aiudului au autoritatea morala in a spune ceva despre acest proiect, pentru ca lor si fratilor lor care au murit pentru credinta, le inchinam acest monument. Iar cand e vorba de mari duhovnici ai tarii, cuvantul lor ar trebui sa primeze in fata rangului bisericesc - administrativ. Ca la militarie - functia bate gradul.

Apoi, nu stiu de ce IPS, pentru a linsiti apele, nu explica public motivele pentru care respinge proiectul Parintelui Justin? Ar inceta toata tevatura sau, dimpotriva, s-ar creea una si mai mare...Cine stie!? Poate ca tocmai de-aia nu vor unii sa lamureasca lucrurile si merg pe burta. De frica sa nu se de-a de gol.

Cum spuneam, smerenia poate imbraca mai multe forme. Aminteste-ti cum Domnul i-a biciuit in templu pe negustori. Era cumva Domnul lipsit de smerenie? Sa nu credem o asemena prostie.

Am impresia ca ai o intelegere destul de simplista despre smerenie. Tot dintr-o sfinta smerenie, blindul Sf. Nicolae l-a palmuit pe batjocoritorul Arie. Si toti Parintii au stiut ca era palma Duhului Sfint!

Eu zic ca unii vorbesc pe fata si altii se ascund. Parintel Justin a vorbit pe fata. IPS Andreicut si Dan Puric au ramas datori. Numai vorbind limpede putem opri sminteala.
Cu respect
:)

Daca am vazut ca chiar e prost si isi face singur deservicii, am mai dat cu o anonima in doua parti:

Anonim spunea...
Claudiu, cu tot respectul, comentariul tau la adresa intilnirii intimplatoare deformeaza realitatea. Urmarind inregistrarea video, sunt de parere ca lucrurile par sa te contrazica.
Sper ca imi vei publica acest text - precedentul n-a trecut de cenzura, desi am respectat regulile scrise si nescrise ale bunei cuviinte.
1. Spui ca intilnirea intimplatoare dintre Parintele Justin si dl. Puric a fost "lucrarea lui Dumnezeu" incercand sa induci ideea unei situatii providentiale. Ca si cand cei doi barbati crestini au dorit tare mult sa se vada, dar imprejurarile vitrege i-au impiedicat, si atunci a intervenit Dumnezeu. Dupa tine, ce s-a intimplat alaltaieri a fost o regie cereasca la care ar trebui sa cascam ochii intr-un fel anume. Nu stiu de unde ai aceasta siguranta, pentru ca, desi nici un lucru nu se intimpla fara voia lui Dumnezeu, mai stim si ca necuratu' isi baga uneori coada; din cand in cand mai regizeaza si el...
E riscant sa pretinzi ca vezi lucrarea divina in anumite gesturi cotidiene (ma repet, cum stim cu totii, lucrarea lui Dumnezeu se desfasoara necontenit, deoarece El tine lumea, impreuna cu ingerii Sai) cand sunt Parinti cu experienta care nu se pronunta atat de categoric in astfel de situatii.
Am indoieli ca intilnirea a fost providentiala din cel putin doua motive:
- dl. Puric n-a aratat ca si-a dorit aceasta intilnire, a fost precipitat, iritat, cam lipsit de respectul cuvenit fata de un mare duhovnic cum il numeste adesea, si cum este de fapt Parintele Justin Pirvu.
- Parintele a fost retinut fata de Dan Puric si. as indrazni sa spun, dezamagit (dupa felul in care s-a produs despartirea)
Stim ca Dumnezeu implineste adesea neputintele oamenilor; tocmai ca ne respecta si vrea ca noi sa crestem, nu ne jigneste facandu-ne noua temele pe care suntem datori si ne sta in putinta sa le facem. Prin asta vreau sa spun ca barbateste-crestineste ar fi fost ca dl. Puric sa puna mana pe telefon si sa ceara Parintelui sa-l primeasca pentru a-i da o explicatie. Din cate stim din presa, acest lucru nu s-a produs si asta banuiesc ca nu din vina Parintelui Justin. Deci, de ce o minune daca nimeni nu o cere, daca nimeni n-are nevoie de ea?
va urma

24 iulie 2009 01:16

Anonim spunea...
continuare

2. Nu e lipsit de semnificatie ca, in titlul tau, primul mentionat este Dan Puric si nu Parintele Justin. Frumos este ca enumerarea sa se faca in ordinea importantei persoanelor. Sau tocmai asta ai facut, si nu ti-ai dat seama!?

3. Ai sustinut ca "s-a făcut astfel primul pas spre reapropierea celor două personalităţi ale Bisericii". As vrea sa fii mai limpede: cine "s-a facut primul pas"? Parintele Justin sau dl. Puric? Pentru ca Parintele prin "meseria" lui, face pasi nenumarati spre noi toti, rugandu-se cu putere pentru drepti si pentru pacatosi. Parintele tot face pasi inspre sufletele noastra. Inclusiv spre dl. Puric. Cred ca cel care era obligat sa faca pasul inapoi este cel care a "fugit", cel care a rupt relatia, iar acesta este dl. Puric. Din ce am vazut pe inregistrarea video, acest lucru nu s-a produs deloc, dimpotriva.
4. Ai folosit destul de neinspirat sintagma "celor doua personalitati ale Bisericii" pentru ca ai indus in mod nejustificat ideea de oarecare egalitate intre Parintele Justin si dl. Puric. Nu stiu cat de prieten esti cu Dan Puric, pe care si eu il pretuiesc mult, totusi, acest lucru nu ar trebui sa-ti tulbure discernamantul. Cunoastem multi dintre noi marturisirea dlui. Puric care este frumoasa, facuta cu o multa putere, insa, privind la viata de jertfa curata a acestui puternic stilp al ortodoxiei, care este Parintele Justin, cred ca ideea de apropiere spirituala pe care o induci este complet nepotrivita.
5. Afirmi adesea ca Parintele Justin este manipulat de fratii Roncea sau de anumiti ucenici neascultatori / rau intentionati.
Iti atrag atentia ca pozitia ta este lipsita de respect fata de Parintele, pentru ca ii negi puterea de discernamant pe care o are datorita experientei sale si mai ales datorita faptului ca este, asa cum de altfel multi recunosc, purtator de Duh Sfint. Ori Parintele Justin e duhivnicul neamului si atunci e omul lui Dumnezeu, la care se inchina o tara intreaga (alaturi de Parintele Arsenie Papacioc si de alti mari duhovnici mai putin faimosi), ori e un simplu monah, bine intentionat, dar manevrabil. Ori Parintele Justin e stilpul ortodoxiei, adevarata personalitate (cum bine ai recunoscut) si atunci ii recunosti si puterea pe care Dumnezeu i-o acorda, ori este doar un calugar care vrea sa faca un proiect. Pentru mine, Parintele Justin este marele duhovnic, stilpul ortodoxiei, omul cu viata curata, bine placut lui Dumnezeu, pe care Duhul Sfint il intareste. Ma rog si eu mult pacatosul, lui Dumnezeu sa-l tina neclintit in credinta pe Parintele, ca sa poata pastorii spre slava lui Dumnezeu cat mai multi crestini. Ar trebui sa lamuresti pozitia ta in privinta autoritatii Parintelui, pentru ca altfel creezi confuzie in rindul unora mai putin atenti.

Claudiu, iti apreciez munca si cred in bunele tale intentii. Publici de multe ori articole foarte interesante si folositoare. Totusi, in aceasta zinzanie care s-a creat ai avut si tu un rol semnificativ prin faptul ca n-ai clarificat la timpul cuvenit anumite lucruri. Cu cat vei fi mai limpede, cu atat vei ajuta ca iritarea / zminteala creata (si) de persoanele cate iti citesc articolele, sa ia sfirsit.
Numai bine :)

24 iulie 2009 01:19

Si, bonus, va divulg si unul dintre semnatarii cu pseudonime "kinky". Urmariti comentariul vitriolic semnat Mos Guerilla si veti descoperi adevarata fata a lui... Adolf Vasile Crivat Razvan Codrescu. Oare cat de prosti sunt baietii astia de nici nu stiu ca, de cand google e in Romania, orice comentariu "anonim" pe blogger poate fi identificat imediat?! Saracii! Noroc, totusi, si cu prostia asta...

VESNICA POMENIRE. Parastasul Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist la doi ani de la moartea sa subita VIDEO

Voi reveni maine cu amanunte si comentarii!

Friday, July 24, 2009

SLUJBA DE POMENIRE a Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist la doi ani de la moartea sa

Slujba de pomenire, astazi, pentru Fericitul întru adormire Părintele Patriarh Teoctist la comemorarea a doi ani de la trecerea sa la cele veşnice


Sâmbătă, 25 iulie 2009, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală din Bucureşti, de la orele 12.00, Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar patriarhal, va săvârşi o slujbă de pomenire pentru Fericitul întru adormire Părintele Patriarh Teoctist la comemorarea a doi ani de la trecerea sa la cele veşnice.

Vor participa preoţi, monahi, monahii, membri ai familiei Părintelui Patriarh Teoctist şi alţi credincioşi din Bucureşti şi din ţară.

Despre viata si moartea Patriarhului

MITING ANTI-CIP la Brasov. A aparut INGERUL DIGITAL (II) subtitrat in romana. Adevarul despre Era Tehnotronica si Dictatura Biometrica FOTO/VIDEO

CE SPUN SIMPLII CRESTINI despre lucifericul Dan Puric si Inaltul Andrei, care, din eroare, se impotriveste proiectului Parintelui Justin pentru AIUD

Natalia a zis,
07/21/2009 la 7:22 PM
Eu v-am spus de mai mult timp ca Puric e duplicitar, dar s-au gasit unii grijulii sa-l apere. Acum ce vor mai zice “aparatorii” lui neplatiti ?

Mircea a zis,
07/21/2009 la 7:25 PM
Doamne, nu-mi vine sa cred! Aceasta este reactia lui Dan Puric in fata duhovnicului neamului, Parintele Justin Parvu? Asa il tratezi pe acest monument de demnitate romaneasca? Vazand imaginile, incep sa inteleg ca Dan Puric s-a fosit doar de numele Parintelui. Convingerea imi este intarita si de informatia privind pierderea banilor dedicati Memorialului (despre care inca n-am inteles ce va fi).Citind blogul lui Tarziu am crezut ca Puric s-a smerit in fata Parintelui. Cand colo, n-am vazut decat mandrie si agresivitate.M-a durut si atitudine IPS Andrei, vizibil intoxicat (santajat) de gruparea lui Puric si cel mai probabil amenintat de PF Daniel. Cum sa ne explicam altfel atitudinea Sfintiei Sale, dupa ce mult timp s-a opus proiectului ne-ortodox al lui Puric? O sa aduc si dovezi in acest sens.

Just another name a zis,
07/21/2009 la 7:25 PM
Cred ca acest tip de comportament nu face decat sa confirme ceea ce stiam de multa vreme. Este incredibila indrazneala cu care actioneaza Dan Puric, tupeul lui de neinchipuit si strigator la cer.
Tot ceea ce s-a scris pana acum aici a fost foarte adevarat, poate multi condamna limbajul uneori agresiv, dar cred ca trebuie abordata o asemenea maniera pentru ca numai asa poti trezi constiintele adormite.
Este pacat ca sunt putini cei ca Roncea, Danion Vasile, bloguri ortodoxe ca saccsiv sau razboi intru cuvant, marturisitoare in adevaratul sens al cuvantului si care au mentinut aceeasi linie pana la capat fara sa tradeze pe parcurs cauza pe care o sustineau.

fevronia a zis,
07/21/2009 la 7:48 PM
cata mihnire i-a putut fi provocata parintelui Iustin,dar sa multumim lui Dumnezeu ca ne-a descoperit adevarul despre acesti oamneni care se laudau ca-i sunt ucenici.ar trebui ca toti sa facem rugaciune,macar acoperamantul Maicii Domnului ca sa-i impiedice sa puna in lucrare ce si-au propus.sfintilor de la Aiud rugati-va lui Dumnezeu pentru noi!!!!!!!!!!

stefania a zis,
07/21/2009 la 9:02 PM
e dureros ceea ce se intampla, am ramas socata cand am citit articolul lui Claudiu Tarziu si am zis Doamne fereste, ce usor o iau oamenii razna.Deja in unele comentarii se spunea ca pana la urma e necesar si cipul, ca nu poti conduce o masina fara el, e de-a dreptul cutremurator ce fac banii si interesele din om, nu mai zic de rautatea fata de dvs.Dumnezeu sa va dea putere sa rezistati in continuare asa cum ati fost de la inceput, ma bucur ca nu va dati dupa cum bate vantul si pastrati linia adevarului ortodox.

Valentin a zis,
07/21/2009 la 9:29 PM
Nu-mi vine sa cred!!

elena a zis,
07/21/2009 la 9:43 PM
Am urmarit cu durere cele doua inregistrari video,este absolut ingrozitor,cui se adresa episcopul,Parintelui Iustin Parvu? In felul acela, cu obraznicie? O fi episcopul…episcop, dar Doamne iarta-ma, Parintele Iustin este un Parinte cu o viata sfanta,cum poti vorbi asa cu Sfintia Sa,de parca ar fi fost vreun copilas sau un batran senil?
De altfel, asta incearca toti contestatarii Parintelui sa faca, vor sa credem ca nu mai este in deplinatatea tuturor facultatilor mintale si ca il manipuleaza unii si altii cum vor!
Dupa apostazia lui Corneanu, sa ma ierte Bunul Dumnezeu, asta mi se pare a fi cea mai mare greseala pe care o face un ierarh al BOR!
Ce se intampla, eu il credeam pe episcopul Andreicut un om extraordinar, chiar am fost, sufleteste, alaturi de el in momentele scandalului cu CNSAS…ce forte incearca sa puna bete in roate in problema martirilor din inchisorile comuniste?
Ce sa mai vorbesc despre marea deziluzie pe care mi-a provocat-o Dan Puric, despre care o persoana mai varstnica si cu mai multa experienta de viata crestina,imi spusese de demult,ca nu este ceea ce vrea sa para… acum,citesc ca este si mason, membru al Clubului de la Roma…maestre, cum ramane cu slujirea la doi stapani, la Dumnezeu si la mamona? Jos mainile de pe Parintele Iustin, toti cei care incercati sa-i faceti rau…. comunistii ar fi invidiosi pe cei care, in zilele de astazi, il chinuie pe Batran, ale carui suferinte fizice, sub calaii rosii, or fi fost mai usor de suportat decat batjocura la care este supus astazi!
Bunul Dumnezeu sa ii ierte si sa ne ierte pe toti,sa ne lumineze mintile, pentru ca nu stiu cat ne va mai rabda, daca vom continua astfel!

pr.mihai a zis,
07/21/2009 la 9:58 PM
Vai,vai!Ce atitudine a lui Dan Puric si mai ales a InaltPreasfintieiei Sale Andreicut!Domnul Hristos sa-i ietrte si sa-i lumineze ca sa se indrepte.Sfintii de la Aiud sa-i ajute sa-si revina in fire pana nu e prea tarziu pentru iei!Mi se rupe sufletul ce am vazut!

Florin BC a zis,
07/21/2009 la 10:37 PM
Chiar daca cei care lupta impotriva parintelui Iustin deturnand planurile si scopul lucrarilor se considera victoriosi mahnind-ul ,nu fac decat sa-i adauge cununi peste cununi ; si chiar daca parintele se roaga pentru iertarea si luminarea lor , acest lucru nu le este de nici un folos daca nu se vor pocai si smeri in fata cutremuratoarei jertfe a Martirilor neamului romanesc ! Mai presus de vointa noastra trebuie sa fie amintirea, pilda si exemplul daruirii acestor ,,nemuritori”.

Dana BC a zis,
07/21/2009 la 11:13 PM
puric,esti un dezertor ! Nu uita, mai presus de episcop este Dumnezeu,care vede tot.Ce pacat ca viata nu se opreste la mormant…Voi cei care va credeti puternici in aceasta lume aveti de dat mare raspuns in fata lui Dumnezeu pentru turma pastorita.Dar sa stiti un lucru;noi poporul ORTODOX ne dezicem de voi.Nu ne reprezentati pe noi cei multi.

Vremurile de pe urmă a zis,
07/21/2009 la 11:29 PM
Nu pot să cred ! Dan Puric mi se părea un om bun,la locul lui……..Mi-am schimbat părerea despre el . Să îi fie rușine ! Se foloesește și îl trădează pe Părintele Iustin !

Antonia a zis,
07/22/2009 la 12:42 AM
Am o incredere oarba ca Sfintii Inchisorilor vor veghea astfel incat chiar si in aceste timpuri sa se faca tot voia lui Dumnezeu. Povestea cu banii actorului Puric e un prim indiciu ca Sfintii sunt alaturi de cine trebuie. Asa ca, sa spunem cu nadejde ,,Doamne, miluieste-i pe cei binecredinciosi!”‘ E posibil s-o mai pateasca si altii daca se vor opune construirii acestei manastiri.

Codreanu a zis,
07/22/2009 la 1:14 AM
Din surse sigure Andracut a fost amenintat de catre ss Daniel cu dezvaluirea dosarului de la securitate. I s-a spus ca nu-i de-ajuns ca-l numesc unii “securist”, vrea sa fie numit si “legionar”, provocandu-l sa nu accepte nimic ce vine din partea manastirii PetruVoda. Dar din fericire la acel dosar au si altii acces si in cateva zile va vom trimite pagini din dosarul de colaborare a lui Andrei Andracut cu securitatea. Speram sa aveti taria si curajul de ale publica si pe acest blog. In rest, nadejde, caci pentru rugaciunile Sfintilor din Inchisori si ale parintelui Iustin, Domnul nu ne va lasa. Doamne ajuta!

praslea a zis,
07/22/2009 la 9:37 AM
Ha, ha! In sfarsit mascariciul isi scoate masca. Eu mai vad ceva dureros in acea filmare. Stiu ca de administarea lucrarilor de la Aiud se ocupa Parintele Tudor Stanescu, fost detinut politic 20 de ani. Am ramas uimit sa vad cum IPS Andrei se poarta cu dansul in acea filmare de parca ar fi ultimul pusti de pe strada. Cum adica nu are dreptul sa se implice cel ce a sufeerit nenumarate chinuri si torturi de la tortionarii neamului? Sa-i fie rusine acestui episcop nerusinat, caruia nu-i tremura sufletul sa mustre un marturisitor, dupa cum nu i-a tremurat nici mana sa semeze turnatoriile la Secu. Cu ce drept vorbeste acest turnator, acum chipurile dictator episcop, unui marturisitor, care acum incearca sa reabiliteze memoria fratilor sai de suferinta si sa nu o murdareasca in continuare aceeasi nefartati prin manii muradari ai masonilor? Slava Domnului ca s-au pierdut.

praslea a zis,
07/22/2009 la 9:46 AM
Eu zic, fratilor, sa ne implicam cu totii! Toti avem dreptul sa participam la ridicarea acelei biserici memoriale, pentru ca aceasta biserica s-a cladit nu din banii masonilor, ci mai intai din sangele curs prin santuri, de unde vor sa suga astazi parazitii societatii. Nu pentru Puric sau pentru IPS Andracut si-au varsat sangele acei tineri, ci pentru noi, trupul bisericii, neamul romanesc.Fratilor! Ne cheama sfintii mucenici din inchisori! Sa mergem cu totii si sa le facem dreptate! Noi, poporul, sa le construim biserica, noi cei ce ii iubim si ne rugam sa ne fie alaturi! Ei nu vor fala si cladiri savante, ci simplitate si dragoste frateasca in adevarul pe care ei l-au marturisit si pentru care si-au dat viata.De aceea sa cerem spre dezbatere publica acest proiect. Sa cerem interventia lui IPS Anania, care tot pe acolo s-a nevoit si dansul si ar avea un cuvant puternic.Tristetea si lacrimile Parintelui Justin sa cada pe sufletele lor si glasul proorocului Iezechiel, cel care s-a praznuit ieri, sa le zguduie constiintele.

Laurentiu Ganea a zis,
07/22/2009 la 10:09 PM
Nu ma mira de atitudinea dictatoriala a ierarhului Andrei. Acest ierarh a alungat de la manastirea Sub Piatra pe pr Nectarie Apostol iar la schitul Livezile a schimbat-o pe stareta Fevronia cu o maica de la o manastire din Oltenia care a facut tulburari prin Gorj impreuna cu pr Siluan, pila exarhului Andrei de Alba. Acestea cu aportul relatiilor si influientei ce o are staretul Melchisedec de la Lupsa in zona Albei. Pe pr. Nectarie l-a alungat in urma unei indelungi crize de gelozie a maicii Semfora Stefan care a jucat un rol important in aceasta actiune de care PS Andrei a stiut sa profite cu dibacie. In urma plecarii pr Nectarie obstea de maici a vrut sa plece impreuna cu duhovnicul lor dar ierarhul de Alba le-a interzis sa il urmeze impunandu-le sa se spovedeasca la exarhul Andrei, cel care a tras sforile in aceasta “actiune” misterioasa.

Liana a zis,
07/22/2009 la 11:18 PM
@ monica suslanescuCred ca ar trebui sa-l lasati in pace pe Parintele Iustin Parvu, ca dumnealui nu poate sa se si roage, sa stea si pe campul de lupta; ce fac cei din ASCOR in aceste zile? Sunt in vacanta? Ar fi trebuit sa fie cu miile la Aiud, ca sa pazeasca “cel mai sfant loc din Romania”(am citat pe cineva, si personal cred ca asa este) si atunci nu ar mai fi venit “din greseala” nici Puric, nu-i zic domn, si nici Andreicut, nu-i mai zic nici acestiua nicicum, Domnul sa-i miluiasca si sa-i faca sfinti mari, si sa ma miluiasca si pe mine pacatoasa !Daca tinerii din ASCOR ar avea credinta celor care au murit la revolutie, sau ce-o fi fost, ar fi facut o noua Piata a Universitatii la Aiud, si Parintele Iustin Parvu, ar fi putut sa-si implineasca visul de a face ceva sfant pe un loc sfant, si slugile vrajmasului nu ar fi indraznit sa se apropieFaceti zid de aparare cu trupurile voastre si la Aiud, si langa Parintele Iustin Parvu; eu nu mai pot ca sunt batrana, iar celor care asteapta ca totul sa faca Parintele Iustin le spun: sa va fie rusine !

Victoria Haiduc a zis,
07/22/2009 la 11:00 PM
Referitor la ce a scris Laurentiu Ganea as mai adauga: La manastirea Cergau era staret un parinte cuminte si linistit, pr Leonid. Luna trecuta IPS Andrei l-a destituit fara nici un motiv inlocuindu-l cu un hot de magazine, un anume Calinic, care in timpul studiilor teologice se ocupa cu furturi din magazine. Stirea despre acest Calinic a fost data si pe PRO-TV fiind interogat in sectia de politie. Acest Calinic e de loc din Piatra Neamt si a intrat in manastire la Petru Voda. Dupa mai multe abateri pr Iustin l-a mustrat pe Calinic si neindreptandu-se l-a lasat sa plece in treaba lui. Lui Calinic ii place luxul si viata comoda. Acest Calinic era pe placul exarhului (om cu influienta la curtea episcopului de Alba) deoarece stie sa faca cadouri si sa fie “cuminte”, fiind chiar apreciat de sefi in acest sens. Iata inca cateva dedesupturi din culisele “blandului” ierarh de alba. Ca ziarista, in viitor promit ca voi face un articol pe acest subiect cat si pe cele prezentate de Laurentiu Ganea mai sus. E interesant.

marius liviu a zis,
07/23/2009 la 12:43 AM
tinere, puric, sa-ti fie rusine! si cu smerenie o spun! si inca ceva, te imbraci foarte prost…

Alexdall a zis,
07/23/2009 la 9:30 AM
Deci toată problema este “Memorial cu anexe” unde mănăstirea e una din anexe, şi “Mânăstire cu anexe” unde memorialul ar fi una din anexe. După părerea mea ar trebui consultaţi supravieţuitorii anticomunişti ai închisorii de la Aiud. Judecând după gestul IPS Andrei, acela de a nu invita niciunul dintre foştii deţinuţi luptători anticomunişti la sfinţirea locului “Memorialului”, concluziile vin de la sine.
PS. Am încercat şi eu să postez pe blogul lui Claudiu Târziu, comentariul însă n-a apărut. Sângele apă nu se face.

nume a zis,
07/23/2009 la 9:47 AM
Ce atacuri perverse la acesti inchipuiti “razboi intru cuvant”! Priviti fratilor cum il catalogheaza pe autorul acestui site!“Uneori e vorba doar de rataciri ale busolei duhovnicesti, de o ravna sincera, dar fara socoteala, cum cred ca este cazul la unii frati tineri apologeti”
De mult n-am mai citit ceva atat de pervers; cred ca “razboinicii” sunt manipulati din umbra de forte antiortodoxe cu masca ortodoxa din interiorul BOR, care le spun pas cu pas ce cand si cum sa scrie. Poate ca nici ei n-au habar ce jocuri fac si se conformeaza ca niste roboti; ‘idioti utili’ cum spunea tov. lenin… Asa era si in ASCOR inca de acum 10-15 ani! De fapt e o agentura veche securista (partida anti-ciobotea) care apara pe falsii ierarhi Teofan si Andreicut, dovediti ca eretici si securisti! Vai de noi, in Romania noastra avem coruptie fara corupti si erezie (ecumenism) fara eretici!! Pe nimeni nu intereseaza ortodoxia. Vai si amar ce a ajuns BORul! Artena de lupta intre gastile noilor masoni ciobotea si compania si vechii securisti Teofan, Andreicut etc. si toti la mana lui ciobotea care ii santajeaza!

Sumanele Negre a zis,
07/23/2009 la 1:36 AM
Andreicut a fost omul Securitatii. Dovedit de CNSAS. Basmul cu “nu a facut politie politica” este o gaselnita din legea CNSAS asa cum a fost ea facuta de comunistii camuflati din Parlament pt a nu fi deconspirati. Dar e certificat ca Andreicut a fost informator oficial. Ce calitate are un astfel de individ sa se adreseze astfel unui om care a facut detentie politica in regimul comunist, in timp ce Andreicut si securistii lui din BOR isi umflau burtile de satietate si huzur prin manastiri si episcopii? Sa nu ma in telegeti gresit. Cred in Biserica lui Hristos, dar nu am incredere in biserica intekleasa ca structura administrativa. Am in familie preoti care au suferit mult de pe urma colegilor olor preoti securisti, care au si murit din acest motiv. Iar unii din securistii si informatorii de atunci, dovediti cu documente, sunt acum profesori la Teologie, sunt acum preoti pe la parohii “bune” din centrul Bucurestiului, inclusiv la biserici zise “legionare”, sunt acum in consistorii, sunt acum episcopi sau mitropoliti.Si, revin: ce calitate au acesti colaborationisti sa decida ce se face pe oasele mortilor nostri din Aiud? Ce calitate morala au? Sa-si ia labele murdare de sange nevinovat de pe Rapa Robilor ! Sa se ocupe de afacerile lor veroase si de comisioanele lor de la nunti si inmormantari ! Dar macar mortii acestui neam sa-i lase in pace, caci vad ca acum au poftit si la moaste de martir. Biserica Ortodoxa Romana nu-si va putea reface reputatia morala inaintea Tarii pana nu va elimina din sanul ei securistii, coruptii si francmasonii.Un crestin-ortodox

bogdan a zis,
07/22/2009 la 1:50 PM
Doamne ajuta.
Nu pot ramane fara replica la aceea ce am citit si vazut.
Despre Dan Puric s-au vehiculat multe, si bune si rele.Cred ca de multa vreme ar fi trebuit ca unii dintre noi sa spuna niste intamplari care sa duca la niste concluzii clare. Poate nu le-am dat importanta pana acum. Dumnezeu sa ne pazeasca si sa ne lumineze.Iata cateva intamplari adevarate:
1- Cu timp in urma (sa fie vreo jumatate de an) intr-o vizita facuta de Puric insotit de “niste prieteni” in Banat la o manastire, unui parinte care a primit delegatia domnilor de la Bucuresti i s-a facut “invitatia” de catre cei ce-l insoteau pe Puric in acel “pelerinaj” sa ia loc impreuna cu ei la o masa din manastire sa mai stea de vorba, invitatia sunand cam asa: “parinte haideti sa luam loc la masa masoneriei …..” Parintele i-a repezit, dupa care i-a poftit sa mearga sa se inchine si dupa ce i-a condus cu privirea pana acestia au plecat, s-a retras in chilie
2 – Dan Puric, in dorinta de a restaura sala Rapsodia din Centru Istoric m-a instiintat intr-o discutie telefonica legata de cu totul alt subiect ca are nevoie de fonduri si l-am rugat sa-mi trimita o prezentare sa vad daca acea cladire este monument istoric sau nu, daca se poate incadra pentru o posibila finantare europeana. Mailul trimis pentru a-mi oferi detalii a fost o descriere mai mult personala. Incercand sa stabilesc o intrevedere sa aflu mai multe detalii despre proiect si nu despre Puric, am fost chemat la unul din spectacolele dumnealui unde maicile de la Diaconesti au fost invitate sa cante si unde a fost lansat albumul martirilor inchisi in inchisorile comuniste. Am fost surprins sa constat ca in sala erau mai multi preoti evanghelisti si catolici (sa fie oare o dorinta ascunsa de a transmite mesajele sale crestin ortodoxe si altor crestini neortodocsi sau dorinta de a expune public o atitudine pro ecumenica?!?). Terminandu-se spectacolul am avut intentia de a-i adresa cateva cuvinte referitoare la acel proiect: atitudinea.. n-as vrea s-o descriu. Pur si simplu m-a lasat fara replica si m-am gandit ca poate o fi fost obosit.
3 – Am fost surprins sa vad ca pe toate tarabele cartile lui Puric expuse la vedere au poza dumnealui mare pe coperta. De ce nu a pus o cruce? Sau un simbol crestin? Poate responsabil este cel care a facut creatia pentru coperta.. nu stiu…insa un lucru e cert: sa nu judecam noi, dar sa fim cu luare aminte si sa ne pazim!
Domnului Puric ii transmit un sfat: “Lucifer din mandrie a cazut! Aveti grija la cei cu care va intovarasiti ca speculeaza slabiciunile, asta daca nu cumva sunteti de-ai lor, ca vine ziua cand toti raspundem in fata Lui Dumnezeu”.
Continuarea mesajelor la www.apologeticum.wordpress.com

FELICITARI Liana Stanciu, felicitari dr Emilia Corbu! Datorita lor am aflat la B1TV ca Inaltul Andrei Andreicut nu e... destul de "inalt" pentru AIUD

Intr-o emisiunea a Lianei Stanciu de la B1TV au aparut si cei doi frati patati Riceard Tarziu si Adolf Vasile pentru a-si pune in practica cursurile Scolii de la Baneasa urmate de colegiul lui Plesu. Cei doi au sustinut sus si tare ca piatra de temelie a "complexului" de la Aiud a fost pusa chiar de episcopul locului, Inaltul Andrei Andreicut; si asta e suficient. Dar doctor in istorie Emilia Corbu (foto dreapta), organizatoarea expozitiei itinerante despre martirii inchisorilor, le-a replicat celor doi, care au ramas perplexi - cam ca Gelu Voican Voiculescu, intre metafizica si ce a mai ramas din revista Rost - ca nu este de ajuns: Ar fi trebuit sa puna aceasta piatra persoane sfinte asupra carora nu poate plana nici o banuiala, ca Parintele Justin, Parintele Arsenie sau Inaltul Anania, le-a spus dr Corbu; si nici una dintre aceastea nu au fost invitate. In schimb a fost adus un... Puric (vezi foto). Dupa fetele celor doi in urma acestei puneri la punct am inteles ca, intradevar, prostia doare. Felicitari dr Emilia Corbu! Felicitari Liana Stanciu ca ai pomenit si de pozitia Parintelui Justin exprimata foarte clar in interviul sau din ZIUA, Manastirea Sfintilor Inchisorilor!

"PADRE" Bichir se ocupa, mai nou, si de divorturi :) FOTO


PISICA de ministru :) FOTO

Thursday, July 23, 2009

"CURVA" Pacepa - afacerea trădării (VIII). Trei variante ale „defecţiunii“ lui Pacepa

„Curva“ Pacepa - afacerea trădării (VIII)

Ziarul „Curentul“ continuă prezentarea opiniilor foştilor colegi ai adjunctului şefului Departamentului de Informaţii Externe, Ion Mihai Pacepa, cu privire la „defectarea“ fostului consilier al familiei Ceauşescu. Pe parcursul acestei luni, când se împlinesc 30 de ani de la momentul „rebrănduirii“ lui Pacepa, publicaţia noastră va trece în revistă elemente şi date inedite ale „dosarului Pacepa“, cu concursul Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul de Informaţii Externe şi al redactorilor revistei de specialitate „Periscop“, editată de membrii Asociaţiei. Menţionez că titlul acestui extins material dedicat celui supranumit „Curva“ Pacepa este inspirat de o sintagmă care nu îmi aparţine, deşi subscriu calificativului, termenii descrierii lui Pacepa aparţinånd unuia dintre cei mai influenţi şi mai importanţi jurnalişti americani, David Binder, veteran al jurnalismului american de elită, specialist în intelligence, apropiat al familiei Bush.
În episoadele următoare, istoricul şi cercetătorul Arhivelor CNSAS, dr. Liviu Ţăranu, oferă perspectiva unui investigator scufundat în documentele Securităţii, autor al volumului „Ion Mihai Pacepa în dosarele Securităţii 1978-1980“, lucrare ce cuprinde 132 de documente preluate din dosarul anchetei, coordonate la vremea aceea de generalul Iulian Vlad. Materialul face parte din selecţia „Dosarului Pacepa“, realizată de redactorii revistei de specialitate „Periscop“, editată de membrii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul de Informaţii Externe. (George Roncea)

Ipotezele trădării

Ionel Gal, şef al Arhivelor Statului în perioada de referinţă, îşi exprimă îndoiala în ce priveşte paternitatea unor iniţiative în domeniul spionajului politic, economic şi militar puse pe seama lui Nicolae Ceauşescu. El crede că mai degrabă acestea au aparţinut conducerii DIE, aflată într-o continuă goană după avansări, decoraţii şi diverse avantaje materiale.
De altfel, pentru toate contribuţiile sale, Ion Mihai Pacepa a fost răsplătit cu grade şi funcţii de aproape toţi miniştrii de Interne care l-au coordonat: Ion Stănescu, Emil Bobu şi Teodor Coman. Din aceleaşi considerente, Nicolae Ceauşescu ar fi intenţionat să-l numească şef al Casei Prezidenţiale, o structură care, păstrând totuşi proporţiile, urma să copieze organismul similar din SUA şi să se ocupe de toate problemele familiei Ceauşescu.
Aşadar, aflat în plină ascensiune şi cu certe perspective de afirmare, după ce mai bine de jumătate din viaţă lucrase în aparatul de informaţii externe, Ion Mihai Pacepa hotărăşte intempestiv să fugă în Occident.
În literatura dedicată serviciilor secrete (memorialistică şi chiar istoriografie), unii îl laudă pe Ion Mihai Pacepa pentru anticomunismul său şi lovitura dată regimului Ceauşescu, alţii, în schimb, spun că generalul ar fi contribuit la anihilarea unui număr destul de mare de spioni ai DIE în Vest, prin deconspirarea lor. Nici motivul real al defectării sale nu este încă pe deplin clarificat, existând, în acest sens, cel puţin trei variante prezente atât în mass-media, cât şi în bibliografia publicată după 1990.

Trei variante ale „defecţiunii“ lui Pacepa

Prima îi aparţine chiar generalului care, în apărarea sa, povesteşte că a părăsit ţara din cauză că Nicolae Ceauşescu i-ar fi cerut asasinarea lui Noel Bernard, directorul secţiei române a postului de radio Europa Liberă şi că, deşi a comis fapte reprobabile, nu a dorit să fie şi nici nu a fost implicat vreodată în omoruri. Iată „argumentele“ generalului: „în aprilie 1978, Ceauşescu m-a însărcinat să îi creez o Casă Prezidenţială după modelul Casei Albe şi m-a luat apoi cu el în vizitele de stat pe care le-a făcut în SUA şi Anglia. Acolo am fost împreună zi şi noapte, şi asta a creat o intimitate dezgustătoare între noi.
La 22 iulie, Ceauşescu m-a chemat la Neptun şi mi-a ordonat să organizez asasinarea duşmanului său principal, Noel Bernard. Asta mi-a umplut paharul“.
De remarcat aici că momentul în care generalul a fost chemat de Nicolae Ceauşescu şi propus pentru o nouă funcţie, dacă memoria nu îi joacă feste, are loc la scurt timp după destituirea din fruntea DIE a generalului Nicolae Doicaru şi înlocuirea acestuia cu generalul Alexandru Dănescu.
Varianta de mai sus nu este, însă, susţinută de nicio altă sursă, dintre cele pe care am avut posibilitatea să le consultăm. E posibil chiar ca lucrurile să nu stea întocmai după cum relatează generalul, în documentele anchetei din anii 1978-1980 neexistând absolut nicio referire la vreun ordin expres pentru anihilarea şefului secţiei române de la Europa Liberă.
În dosarele respective sunt enumerate, însă, alte raţiuni probabile care au stat la baza deciziei generalului de a rupe legătura cu regimul de la Bucureşti.

Varianta a doua - eşecul afacerii Fokker

Este vorba de cea de-a doua variantă vehiculată în timpul anchetei care a urmat defectării generalului Ion Mihai Pacepa, şi anume că acesta, nemulţumit de faptul că nu fusese numit la conducerea DIE şi având de ascuns o serie de ilegalităţi şi acte de corupţie, a fost nevoit să rămână în Occident. Şi, dincolo de aprecierile mai mult sau mai puţin subiective ale celor care i-au fost colegi ori subordonaţi, presa din Occident, foarte promptă în anunţarea evenimentului al cărei protagonist a fost Ion Mihai Pacepa, a prezentat cel mai bine raţiunea gestului făcut de general.
În RFG, ziarul „Kölnische Rundschau“, din 3 august 1978, încheie unul dintre articolele având ca temă defectarea adjunctul şefului DIE cu aprecierea unui partener de tratative din Bremen, care afirma că generalul „s-a dovedit întotdeauna un luptător pentru patria sa. Eu personal nu cred că el ar fi trecut de bună voie la un serviciu secret occidental. Mai degrabă bănuiesc că el a fost constrâns la aceasta pentru a salva ce mai era de salvat din afacerea cu Fokker“.
Încercarea eşuată a regimului de la Bucureşti de a cumpăra licenţa de fabricaţie a unui avion mediu-curier de la firma Fokker era văzută astfel ca principala motivaţie a fugii demnitarului român. Constantin Stanciu, ministru adjunct la Comerţul Exterior, implicat şi el în această afacere, era de părere că toate negocierile duse cu partea vest-germană s-au soldat cu un eşec, iar acesta putea constitui o cauză a trădării lui Ion Mihai Pacepa sau a alegerii momentului dispariţiei lui.
Elemente care ar putea veni în sprijinul ideii că afacerea Fokker ar fi cauza trădării lui sunt cele relatate de Spitra, respectiv starea de excesivă nervozitate şi lipsă de control a lui Pacepa în timpul discuţiilor cu Schäffler, preşedintele concernului vest-german Fokker-Bremen (violent, fuma ţigară după ţigară, lăsa ţigara din gură aprinsă în scrumieră şi aprindea ţigarete subţiri de foi, cerea brichetă, în vreme ce pe a lui o pipăia s-o scoată din buzunar şi n-o găsea).

Varianta a treia - deconspirarea de către contraspionaj

A treia variantă asupra motivelor care au stat la baza defectării generalului Ion Mihai Pacepa este cea vehiculată tot în mediile de informare occidentale, la începutul lunii august, atunci când vestea trădării acestuia, prezentat în mod eronat drept consilier pe probleme de securitate al preşedintelui Ceauşescu, a făcut înconjurul lumii. Astfel, ziarul „Die Welt“ publica în numărul său de marţi, 8 august 1978, sub titlul „Omul de încredere al lui Ceauşescu ar fi obţinut azil în SUA“ aserţiunea după care „românul întreţinea, de mai mult timp, contacte cu serviciul secret al SUA. Primele puncte de contact au existat înainte ca Ion Pacepa să fi făcut carieră politică“. La capitolul motive pentru dispariţia sa bruscă, ziarul vest-german pretindea că generalul a simţit „o dezvăluire de către contraspionajul român şi s-a decis să nu se mai întoarcă“.
În cadrul emisiunii „Ecoul zilei“ a postului de radio WDR, a fost prezentat, la orele 18,30 în ziua de 2 august, un comentariu în care se menţiona că Ion Mihai Pacepa „urma ca să fie inclus într-o amplă remaniere guvernamentală. Dacă a bănuit sau a ştiut acest lucru, atunci pentru el a fost tot atât de sigur că aceea era ultima sa călătorie în Occident şi, astfel, ultima sa posibilitate de a rămâne în străinătate“.
Aşa se explică şi modificarea de către Ion Mihai Pacepa a unor telegrame adresate şefului statului şi transmise de la Bucureşti, în timpul vizitei la Londra a lui Nicolae Ceauşescu. În una dintre aceste telegrame se cerea de la Bucureşti trimiterea unei delegaţii în RFG pentru negocieri economice, fără a se nominaliza anumite persoane. Ion Mihai Pacepa a schimbat, însă, conţinutul telegramei, introducând în textul acesteia solicitarea ca el şi ministrul adjunct al Comerţului Exterior, Constantin Stanciu, să se deplaseze la negocieri.
(va urma)

DETINUTII politic Raul Volcinschi si Octav Bjoza, presedintele AFDPR, despre Cazul Dan Puric vs Manastirea de la Aiud - VIDEO/AUDIO

FRATII basarabeni se alatura campaniei 2009 - ANUL EMINESCU - 120 de ani de la ucidere - JURNALIST POLITIC OMORAT LA COMANDĂ - VIDEO

Motto: „Treptat ies la iveală legături pe care anevoie le-am fi descoperit din frânturile de informaţii oficiale, ori oficioase ale vremii. Glasul său, unic în concertul politicianismului vremii, trebuia să fie stins. Supăra mult adevărul său, al căutătorului de Absolut! Căci pentru el, nu exista adevărul de conjunctură al partidelor, ci doar adevărul naţiei româneşti pentru care a trăit şi pentru care a fost sacrificat, cu tăcuta complicitate a unor personaje malefice.”
– Zoe Dumitrescu Buşulenga

“Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit şi a unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil încât suntem singurul popor fără dialecte propriu- zise ; ea ne-a ferit în mod egal de înghiţirea printre poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cine-o combate pe ea şi ritualurile ei poate fi cosmopolit, socialist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e.”
(M. Eminescu, Liber-cugetător, liberă-cugetare, “Timpul”, 2.02.1879, în « Opere », 1989, vol.X, p. 187).

Vezi VIDEO la Moldova Noastra

INTERVIU: Intre Brancusi si Dali cu o FOTO inedita

Radu Varia (dreapta), prieten si colaborator al lui Salvador Dali (centru) si Horia Damian (stanga), intr-o fotografie din arhiva personala
Licentiat in Litere - Universitatea din Bucuresti si Doctor in Istoria Artei si Civilizatiei al Universitatii din Paris, Radu Varia este o personalitate cu totul aparte a culturii noastre, recunoscut de un sfert de veac ca autoritate mondiala de prim rang in domeniul Brancusi. Cartea sa consacrata sculptorului, care nu a aparut insa si in limba romana, e publicata in numeroase editii la New York, Paris si Tokio. A organizat numeroase expozitii in muzeele lumii si a colaborat direct cu Salvador Dali la crearea in Spania a muzeului ce-i poarta numele. Este si un apropiat al marelui artist roman de la Paris Horia Damian, ale carui principale expozitii Radu Varia le-a organizat si prefatat in ultimii 40 de ani, si care va expune acum in Romania, pentru prima data dupa sase decenii.
Continuarea in ZIUA

PROPAGANDA ORDINARA LA VACCINUL GARDASIL pe HotNews prin gura reprezentatului OMS in Romania, un Olsavsky

Intalnirile DoctorH
VIDEO AUDIO
Victor Olsavsky, reprezentantul OMS in Romania: Scopul campaniei de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin este ca cetateanul sa poata lua o decizie informat
de Redactia HotNews.ro
Joi, 23 iulie 2009, 12:00
Ce inseamna aceasta recomandare OMS? Se numara Romania printre tarile vizate de aceasta recomandare? De ce OMS recomanda vaccinarea? Reamintim ca Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinare anti-HPV. Victor Olsavsky, reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.
Intalnirea online a fost urmata de un interviu inregistrat in Studioul HotNews.ro
Descarca interviul in format MP3

"Mama unei fetite de clasa a 6-a sau a 7-a care urmeaza sa-si vaccineze fetita anti-HPV trebuie sa stie ca este un vaccin sigur", a declarat reprezentatul Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Romania, Victor Olsavsky. "Efectele adverse nu sunt nici mai multe nici mai putine decat la alte vaccinari. Acest vaccin o va proteja impotriva acestei infectii care este responsabila in apropape 100% din cazurile de cancer de col uterin. Trebuie sa mai stie ca doar vaccinarea respectiva nu va proteja total fetita impotriva aparitiei cancerului de col uterin. La aparitia acestuia mai contribuie si stilul de viata pe care o sa-l adopte, numarul de parteneri sexuali pe care o sa-i aiba, varsta la care va naste prima data, fumatul", a declarat Olsavsky.

EMIL BOC isi reclama public pentru nedeclararea averilor proprii consilieri, mosteniti de la Tariceanu si impusi de Tismaneanu, cum ar fi MARIUS OPREA

Aproape incredibil, primul ministru Emil Boc si-a reclamat proprii consilieri care nu si-au depus declaratia de avere pe site-ul Guvernului Romaniei. Printre acestia, Marius Oprea, inca director al IICCR, cu rang de secretar de stat, fostul consilier pe probleme de securitate al fostului premier al Guvernului PNL-UDMR, Calin Popescu Tariceanu, cu toate ca era si este lipsit, si azi, de certificatul ORNISS. Desigur, ceva pute la Palatul Victoria, daca un asemenea personaj, sluga umila a lui Tariceanu si cel care ii terfeleste regulat familia lui Basescu este mentinut in continuare in functie. Dar am aflat si de ce: membru al GDS, Marius Oprea este "powered by" "Guvernul din umbra" condus de Tismaneanu. Confirmarea a venit zilele trecute, cand neo-kominternistul si-a exprimat "solidaritatea" sordida cu acest personaj. Iata: "G. Roncea scrie in Curentul un articol de o rara violenta lexicala impotriva generalului Pacepa. Invocand o scurta recenzie a jurnalistului David Binder care a lucrat la New York Times pana acum cativa ani, autorul in cauza recurge la termeni inacceptabili in orice discutie civilizata atunci cand se refera la Lucia Hossu-Longin, Gabriel Liiceanu, Marius Oprea si subsemnatul. (Adica, pentru a fi exact, Volo e pomenit o singura data, tangential. Asta l-a deranjat?: "La umbra brandului Pacepa s-au adăpostit tot felul de personaje care au câte ceva în comun cu acesta - de la Tismăneanu şi Liiceanu, la „caraghiosul Bădin“ (apud Traian Băsescu - n.n.) sau fosta meşteră de partid a TVR, Lucia Hossu Longin, care tot cerşeşte public de la Emil Boc, un post la CNSAS, cum a obţinut şi Marius Oprea, alt „pacepolog“ liberal.". Saracu' - Nota mea)

NEWS ALERT: FBI a arestat azi doi primari din New Jersey, rabini si alti oficiali in cel mai mare scandal de coruptie din istoria statului. VIDEO

View more news videos at: http://www.nbcnewyork.com/video.

Dirty Jersey: Feds Bust Dozens in Corruption Scandal
Corruption sweep to be among biggest in state history

By JONATHAN DIENST and MICHAEL CLANCY

The mayors of Hoboken and Secaucus were among 30 people arrested in early morning raids across New Jersey this morning as federal officials unveiled a long-ranging probe into public corruption and international money laundering, officials said

FBI and IRS rounded up scores of elected officials and several rabbis across the state in what is being described as one of the biggest investigations of its kind in Jersey's scandal-plagued history.

It appears to be a corruption-related investigation but Justice Department and FBI spokesmen would only say the corruption involved a "high-volume international money-laundering conspiracy." It is said to involve rabbis in the Syrian Jewish enclave in Brooklyn and Deal, New Jersey. The probe is said to have started when money transfers drew the interests of the feds who followed the trail back to small-town Jersey corruption.

Among those arrested this morning were Assemblyman Daniel Van Pelt, Jersey City Deputy Mayor Leona Beldini, Hoboken Mayor Peter Cammarano and Secaucus Mayor Dennis Elwell, authorities said. Several area rabbis and other community leaders and politicians, including Jersey City Council President Mariano Vega, were brought into custody in connection with this case, officials said.

In past years, New Jersey has seen more than 100 corruption-related arrests of public officials. There was no word on the specific charges against those being rounded up today, but a press conference is scheduled for noon.
Sursa: www.nbcnewyork.com

WASHINGTON TIMES critica alegerea lui Obama pentru Ambasada SUA din Romania. Mark Gitenstein, acuzat de conflict de interese (Eng)

Ex-lobbyist gets nod as envoy to Romania
Decision shades an Obama promise
By (Contact) Thursday, July 23, 2009

President Obama often boasted on the campaign trail that "lobbyists won't find a job in my White House," but he never mentioned anything about embassies. One need look no further than Mr. Obama's choice for ambassador to Romania to see why.
The nominee, Mark Gitenstein, was a registered federal lobbyist for the U.S. Chamber of Commerce, AT&T and Merrill Lynch until last year. Though now drawing a government salary, the former aide to Vice President Joseph R. Biden Jr., when he was in the Senate will receive $36,000 each year for the rest of his life from his old lobbying firm, according to a recent ethics filing.
"If I were in Romania, I would be quite offended," said Craig Holman, legislative representative for Public Citizen, one of seven watchdog groups that criticized Mr. Gitenstein in a letter to the Senate Judiciary Committee when he was rumored in the running for a Justice Department job earlier this year.
"This is sort of a favor because they couldn't get his appointment to Justice, so the White House is giving him a runner-up prize," Mr. Holman said of the nomination, which the Senate approved this month.
In e-mail, Mr. Gitenstein referred questions to the State Department, which in turn referred an inquiry to the White House.
White House spokesman Tommy Vietor said Mr. Gitenstein's financial arrangement presents no conflict of interest.
"These payments from Mayer Brown's defined-benefit plan represent Ambassador Gitenstein's retirement benefits," Mr. Vietor said. "We are fully confident that Ambassador Gitenstein will carry out his official responsibilities consistent with the high standards established by President Obama."
Mr. Gitenstein reported making $823,756 in partnership income and $80,000 in salary from Mayer Brown in a recent government financial disclosure, which covers income all of last year through the middle of June.
In addition, he reported earning $30,000 from the Obama-Biden presidential transition team and $4,000 in consulting fees from Citizens for Biden, Mr. Biden's campaign fund. In addition, he said he would receive approximately $36,000 per year under a Mayer Brown retirement plan for the rest of his life.
The White House didn't mention Mr. Gitenstein's lobbying history when it announced his appointment last month, saying only he was a partner at Mayer Brown.
Mr. Gitenstein isn't the only former lobbyist to find a job in the new administration. William J. Lynn, a former lobbyist for Raytheon, was appointed deputy defense secretary and Cecilia Munoz, director of intergovernmental affairs at the White House, previously lobbied on behalf of the National Council of La Raza, an advocacy group. Both were granted waivers from new White House ethics rules.
No such waiver is required in the case of Mr. Gitenstein because he hasn't lobbied the State Department in the past two years.
"It's certainly not a direct violation of the restrictions but it does run afoul of the spirit that the White House has embraced," Mr. Holman said.
Mr. Gitenstein's lobbying ties never arose as an issue of concern at his Senate confirmation hearing.
Sen. Christopher J. Dodd, Connecticut Democrat who has sharply criticized Washington lobbyists in his re-election campaign, called Mr. Gitenstein a "great, great" friend who has been his next-door neighbor in Washington for the past decade.
Mr. Gitenstein's nomination is one of more than a dozen political appointments by Mr. Obama to fill diplomatic posts, a practice criticized by career foreign service employees and watchdog groups.
The practice has been common for both political parties, but good government groups say the appointments seem at odds with Mr. Obama's populist rhetoric against "special interests" during his campaign.
Altogether, Mr. Obama's ambassadorial nominees and their families raised at least $4 million for his presidential run and another $1.6 million for his inauguration, according to the nonpartisan Center for Responsive Politics.
Since the Kennedy administration, presidents have given political appointees about 30 percent of the roughly 170 ambassadorships, records show.
Meanwhile, the American Foreign Service Association and American Academy of Diplomacy have called on Mr. Obama to reduce the number of political appointments to no more than 10 percent. Neither organization has commented on any specific nominee.
"If we are to strengthen the institution of American diplomacy, then people named to fill ambassadorial posts should possess the highest qualifications and have demonstrated interest in foreign affairs,"said Yvonne Siu, spokeswoman for the academy, which represents retired ambassadors and senior-level diplomats.
Sursa: Washington Times

PROFITORUL tuturor regimurilor, Liiceanu-Liicheanu-Liigheanu, prezinta: PETRE TUTEA un nou produs Humanitas-Rompetrol NO COMMENT

Newsletter

De la 1 august veti gasi audiobookuri Humanitas Multimedia si in benzinariile Rompetrol din toata tara!

Placerea de a conduce este strans legata de partenerii de calatorie. Iar cand parteneri va sunt vocile Humanitas Multimedia, chiar si blocajele din trafic se pot transforma intr-un prilej de relaxare.

Va oferim parteneri de drum care stiu sa va povesteasca, care va vor invata ceva, care va vor pune pe ganduri sau care va vor face sa zambiti.

Va invitam sa descoperiti audiobookurile noastre in benzinariile Rompetrol, de fiecare data cand faceti plinul. Va asteapta cuminti pe rafturile de carte, gata sa va transforme calatoriile, incepand de la 1 august. Orice drum poate deveni magic, daca aveti la indemana povestile Humanitas Multimedia.

Un partener de drum pentru o calatorie inspirata !

Comenzi prin e-mail: tudor.baciu@humanitas.ro
Comenzi prin posta: CPP Humanitas, CPCE - CP 14, Bucuresti
Comenzi telefonice: (021) 408 83 78; prin fax: (021) 4088377

Daca doriti sa nu mai primiti newsletter-ul, va rugam sa trimiteti un mesaj cu subiectul UNSUBSCRIBE la adresa pr.multimedia@humanitas.ro

Vizitati site-ul Librariilor Humanitas: www.libhumanitas.ro
Pentru a descarca legal versiunea electronica, vizitati http://www.owline.ro/