Pages

Friday, May 29, 2009

COMUNISTII de la Chişinău scapă de anticipate invocând sărbătorile creştine

Scris de George Roncea
Manevrele ispravnicilor moldoveni ai lui Lenin capătă accente paradoxale. Comuniştii de la Chişinău invocă ipocrit o sărbătoare ortodoxă pentru a trage de timp în procedura de alegere a preşedintelui Moldovei. Ieri ar fi urmat repetarea procedurii de alegere a preşedintelui şi, anticipånd eşecul, comuniştii au recurs la şmenul pioşeniei creştin ortodoxe.Parlamentul ar fi urmat să fie dizolvat şi să fie anunţate alegeri anticipate, însă liderul grupului comuniştilor, Maria Postoico, a pretins că: „astăzi e ispasul (Înălţarea Domnului) şi nu e cazul să discutăm probleme majore pentru ţară. Nu poate fi o zi a polemicilor şi a declaraţiilor care ar atrage ţara într-o nouă campanie electorală. Propun să anunţăm o pauză şi să transferăm şedinţa Parlamentului pentru 3 iunie“.Deputaţii comunişti, brusc loviţi de evlavie creştină, au votat în unanimitate amânarea şedinţei de alegere a preşedintelui pentru ziua de 3 iunie 2009. „PCRM nu-şi va schimba candidaţii (Zinaida Greceanâi şi Andrei Neguţă) la funcţia de preşedinte al ţării pentru alegerile din 3 iunie“, a declarat „creierul“ lui Voronin, „moldoveanul“ Mark Tkaciuk, un alter ego al lui Vladimir Socor.
Ateii comunişti, după ce au terorizat şi au ucis, luna trecută, tineri nevinovaţi ce au îndrăznit să iasă în stradă împotriva regimului bolşevic, sunt acum brusc apucaţi de „pioşenie“ creştin ortodoxă şi vor să „serbeze“ Înălţarea Domnului! Este evident pentru oricine că liderii comunişti nu cred în Dumnezeu, nici cât negru sub unghie, însă, la nevoie, sunt gata de orice blasfemie pentru a rămâne cumva la putere şi a nu ajunge să plătească pentru crime!

Comuniştilor le lipseşte „votul lui Iuda“

La 20 mai, Parlamentul nu a reuşit să-l aleagă pe noul preşedinte. Zinaida Greceanåi a acumulat 60 de voturi (mandatele comuniştilor în Parlament), dar nu i-a ajuns un vot pentru a fi desemnată şef al statului. Alegerea preşedintelui se face prin votul direct al parlamentarilor, iar comuniştii, deţinând doar 60 de voturi, au nevoie de un singur vot pentru a pune mâna pe puterea absolută.Comuniştii ştiau, când au desemnat la precedenta şedinţă a Parlamentului ziua de 28 mai ca zi de alegere a Preşedintelui Republicii, că aceasta este zi de sărbătoare pentru creştini şi e greu de crezut că numai într-o săptămână bolşevicii lui Voronin s-au convertit brusc de la ateismul anticreştin la ortodoxie ferventă.
Motivaţia reală a amânării este cu totul alta. Comuniştii încearcă disperaţi să spargă Opoziţia, pentru a smulge acel unic vot care le-ar permite să pună mâna pe preşedinţie. Comuniştii n-au găsit încă soluţia salvatoare - un vot din partea unui parlamentar al Opoziţiei - care să-i păstreze la putere, iar dacă nu vor putea obţine „votul lui Iuda“, se dizolvă Parlamentul şi urmează anticipate, la sfârşitul lui august. În condiţiile date, după evenimentele din aprilie care au atras atenţia internaţională asupra Moldovei, este greu de crezut că vor mai putea fi fraudate cu uşurinţă alegerile ca la scrutinul de acum, din 5 aprilie, când au votat şi morţii din cimitire pe listele comuniştilor.

„Eu vreau şi voi fi preşedintele ţării!“

Serafim Urechean, liderul AMN, căruia ziarul „Curentul“ i-a acordat spaţii largi, în ediţiile precedente, arătând conexiunile sale filoruse, pare să fie acel Iuda căutat de comunişti.
După şedinţa Parlamentului, de ieri, Urechean a declarat că el ar fi gata să fie preşedinte dacă se cade la pace cu comuniştii, iar presa aservită regimului comunist a preluat declaraţia şi susţine că Urechean e gata să deblocheze criza politică cu condiţia ca şeful statului să fie din partea opoziţiei.Voronin a declarat, în numele comuniştilor: „Noi nu vrem alegeri nici anticipate, nici repetate şi vom face tot ca să nu le avem. Astăzi am fi avut acelaşi rezultat, 60 la 0, şi mâine trebuia deja să emit decretele respective (de dizolvare a parlamentului). Am luat însă această pauză pentru a discuta cu opoziţia. Nu e vorba despre o coaliţie, ci despre o înţelegere. Am putea promova anumiţi oameni, persoane competente, din opoziţie“.
Voronin are şi el mare nevoie de un „competent“ fără scrupule de talia lui Urechean pentru a putea rămâne în funcţie. În prezent, Voronin cumulează două funcţii supreme în stat - este preşedinte al Parlamentului, ales la 12 mai curent, şi preşedinte interimar, în exerciţiu, mandat care expiră la 7 iunie 2009. Termenul de 3 iunie, invocat de comunişti pentru a repeta alegerile amânate ieri - pe motive de pioşenie creştin ortodoxă - este poate ultima şansă a comuniştilor de a scăpa de anticipate şi a rămâne la putere. Asta, desigur, dacă vor găsi destui arginţi pentru un Iuda care să le dea votul de aur...

Comentarii
1. 28-05-2009 21:54
Un ungur face lobby pentru comunisti
Reprezentantul special al UE in Republica Mol­dova, Kalman Mizsei a incercat sa-i convinga pe liderii opozitiei sa voteze pentru alegerea unui presedinte comunist. Serafim Urechean, liderul AMN, sustine ca o varianta accep­tabila ar fi ca postul de presedinte sa fie oferit opozi­tiei - mai exact sa-i fie oferit lui, Urecheanului!
Scris de Claudiu
2. 29-05-2009 00:34
Azi la Timisoara maine in toata Tara
Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara in colaborare cu Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti lanseaza Campania de sustinere a redobandirii cetateniei romane pentru basarabeni si bucovineni, “Pro Cetatenie Romana”.

No comments: