Pages

Tuesday, May 26, 2009

ROMANII UITATI din Valea Timocului. O ISTORIE PENTRU ROMANII DE LA SUD DE DUNARE


In cursul lunii iunie la craiova va fi editat primul manual de istorie pentru tinerii etnici romani din Valea Timocului (atat din Serbia cat si din Bulgaria). Autorul, cadru didactic la un prestigios liceu din Craiova si-a pus in practica intreaga sa putere de munca pentru a reda cititorilor interesati adevarata istorie a romanilor, sarbilor si bulgarilor din aceasta regiune.
O prioritate a autorului a constituit-o adevarul istoric. Lucrarea intitulata O ISTORIE PENTRU ROMANII DE LA SUD DE DUNARE va fi disponibila atat clasic (pe hartie, color, 300 de pagini, format A4 si in format bilingv romano-bulgar si romano-sarb) cat si electronic, urmand a fi postata pe doua site-uri din Romania care au in preocupari soarta romanilor timoceni (www.romaniuitati.eu si www.valeatimocului.ro).
Manualul va fi distribuit gratuit catre toti cei care vor sa cunoasca adevarul istoric. Pentru comenzi prin posta, cei interesati (din Serbia, Bulgaria si Romania) sunt rugati sa trimita datele lor postale la adresa contact@romaniuitati.eu (www.romaniuitati.eu).

No comments: