Pages

Monday, May 25, 2009

DICTATURA si MARTIRAJ - Marturii tulburatoare ale supravietuitorilor inchisorilor si imbolduri in lupta anti-cip. Inregistrarea maine

Conferinta a fost transmisa in direct la http://www.ortodoxradio.ro/


Sfantul Inchisorilor - Valeriu Gafencu, va fi omagiat astazi chiar de catre una dintre surorile lui, Valentina Elefteriu, la conferinta "Dictatura si Martiraj", organizata cu incepere de la orele 18.00 la Aula Magna a Facultatii de Drept din Bucuresti. "Fericiti cei prigoniti - martiri ai temnitelor comuniste", este una dintre cartile ce se vor lansa astazi intr-o conferinta publica organizata de Fundatia Petru Voda, Asociatia Civic Media, Fundatia Luptatorii din Rezistenta Armata Anticomunista, Centrul Rezistentei Anticomuniste si Centrul de Geopolitica si Antropologie Vizuala - Universitatea Bucuresti. Albumul "Fericiti cei prigoniti", o fresca insangerata a martiriului, cuprinde marturii, documente si fotografii inedite despre elita romaneasca exterminata de catre regimul bolsevic de ocupatie a Romaniei. Despre suferinta si biruinta din inchisorile comuniste va vorbi si fostul detinut politic Nicolae Purcarea, cu 20 de ani de temnita grea, trecut prin arhipelagul Gulagului romanesc, "coleg" de recluziune cu Mircea Vulcanescu, Petre Tutea, Parintele Arsenie Papacioc, teologul I.V Georgescu si Traian Trifan. Iata ce povestea, recent, domnul Purcarea despre marele filosof Mircea Vulcanescu, "detinutul K9320": "Mircea Vulcanescu a murit ca un martir. A fost izolat in celula special, cu ciment pe jos, cu apa pe jos. S-a a?ezat pe jos ca sa poata sta alti doi peste el si s-a imbolnavit. Boala i s-a accentuat. A fost pedepsit pentru ca tinea conferinte si bagat la izolare, unde i s-a agravat boala si a murit ca un martir. Ar trebui ca Biserica ortodoxa sa-l canonizeze. Si pe el, si pe altii. Spre exemplu, Traian Trifan, care in permanenta a dus o viata de ascet. Era tot asa de puternic ca si Valeriu Gafencu, care de altfel a fost elev al lui Trifan. De asemenea, Parintele Arsenie Boca, avea o personalitate puternica, avea un mare har. Crima cea mare a comunistilor e ca au omorat oameni cu potente uriase. Au distrus elitele." Dupa moarte, cadavrul mucenicului Mircea Vulcanescu a fost aruncat la groapa comuna, pe Rapa Robilor.
Lucrarea va fi prezentata de profesor dr Ilie Badescu de la Centrul de Geopolitica si Antropologie Vizuala - Universitatea Bucuresti, presedinte al Asociatiei Romane de Sociologie, care va conduce si discutiile conferintei "Dictatura si Martiraj", alaturi de Florian Palas, redactor sef al revistei de atitudine ortodoxa VEGHEA.
Despre exemplul martirajului va vorbi si parintele arhimandrit Justin Parvu, cu 17 ani de temnita, printr-o interventie video speciala de la Manastirea Petru Voda, in care explica sacrificiul generatiei interbelice ca model in fata incercarilor de azi. Parintele Justin va introduce lucrarea "Dictatura Biometrica", realizata de Fundatia Petru Voda si Asociatia Civic Media, in care sunt cuprinse analize ale unor autori romani si documente europene si americane dar si cuvinte duhovniciesti si ale sfintilor parinti privind era controlului total, acum realizata momentan prin intermediul tehnologiei RFID. Tot printr-o astfel de interventie se va adresa audientei si fosta detinuta politic timp de 14 ani, dna Aspazia Otel Petrescu. Cuvantul marturistorilor din inchisori va fi urmat de prezentarile parintilor Filotheu Balan si Ioan Sismanian, coordonator, respectiv, co-autori ai lucrarii "Dictatura Biometrica", care vor aborda si "Cazul Aiud", al Manastirii Sfintilor Inchisorilor.
La conferinta vor fi disponibile cele doua lucrari alaturi de cele mai noi aparitii ale revistelor Veghe si Atitudini si, de asemenea, se va lansa si site-ul www.pentrulibertate.ro.
Din pacate, participarea senatorului Iulian Urban si a deputatului Florin Postolachi, presedinte al Asociatiei 15 Noiembrie 1987 si secretar al Comisiei pentru Drepturile Omului, a fost scurtcircuitata de anuntata prezenta a presedintelui Traian Basescu in plenul grupurilor parlamentare ale PDL, chiar la aceeasi ora, iar parintele Mihai Andrei Aldea are o slujba de maslu. In schimb, avocati, militanti civici si ziaristi vor intregi imaginea campaniei impotriva insemnarii electronice a populatiei si vor oferi un document secret parvenit de pa masa presedintelui Senatului, Mircea Geoana, precum si un indemn pentru Referendumul anti-cip si alegerile europarlamentare care bat la usa.
Conferinta publica "Dictatura si Martiraj" se va desfasura astazi, la Universitatea Bucuresti, Aula Mare a Facultatii de Drept, Bd Mihail Kogalniceanu 36-46, cu incepere de la ora 18.00.
ZIUA: Conferinta la Drept despre martirajul detinutilor politici si "Dictatura biometrica"

No comments: