Pages

Tuesday, May 26, 2009

VIITOAREA MOLDOVA FOSTA COMUNISTA la unison cu PNL: Crin şi Voronin vorbesc aceeaşi limbă

Scris de George Roncea
Într-un interviu publicat duminică de presa rusă - respectiv de „RIA Novosti“, fostul preşedinte al Moldovei, încă preşedinte interimar, l-a atacat violent pe Traian Băsescu afirmånd că „eşecul Uniunii Europene de a struni un astfel de individ ieşit de sub control precum Băsescu“ s-ar putea dovedi „deosebit de periculos“. N-ar fi o noutate atacul lui Voronin la adresa Romåniei, coincidenţa face însă ca tot ieri să-l auzim pe prezidenţiabilul Crin Antonescu referindu-se în context electoral la Traian Băsescu, introducåndu-se în ecuaţie, pentru prima oară în discursul electoral al PNL, „tematica Moldovei“. Mai exact, Băsescu era acuzat că „a promovat politici iresponsabile“ pe relaţia cu Moldova.
Responsabili ar fi desigur ei, liberalii, cei care au făcut totul pentru apropierea de Moldova, cică. Recent, liberalii au organizat chiar o întrunire la Parlament, unde s-au făcut că dezbat situaţia Moldovei, invitånd organizaţii ale studenţilor basarabeni din Romånia, aflaţi la studii la Bucureşti.
Reţeaua ruso-liberală

Ce au uitat însă să spună studenţilor basarabeni liberalii noştri este exact crema poveştii „implicării responsabile“ a liberalilor în „tematica Moldovei“. Interfaţa legăturii cu Moldova PNL şi-a creat-o cu un cunoscut agent de influenţă al Rusiei, ca şi Vladimir Voronin, respectiv cu Serafim Urechean, fost primar al Chişinăului, numit de un alt performant „caghebist de omenie“ Piotr Lucinschi. Agentura rusească de la Chişinău, drapată în ţoale evropeneşti a fost propulsată chiar de Tăriceanu în forurile europene liberale. Urechean, politicianul care deplângea în ziarul rus „Noviie Izvestia“, în 2005, scăderea implicării ruse în Moldova, a fost introdus pe uşa din faţă a internaţionalei personal de Călin Popescu Tăriceanu, în luna aprilie a anului 2007.
Pe 13 aprilie, la Zagreb, Croaţia, Consiliul Partidului European Liberal Democrat şi Reformator a decis să accepte în rândurile sale ca membru cu drepturi depline Partidul Alianţa „Moldova Noastră“. ELDR este o grupare cu o prezenţă substanţială în Parlamentul European, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi în alte foruri, în care votul său e, de multe ori, decisiv.
Urechean, „europeanul liberal“, este acelaşi care, anterior, în septembrie 2006, a semnat un acord de colaborare intimă cu Edinaia Rossia, (Rusia Unită) imediat după semnarea unui acord identic cu Partidul Naţional Liberal din România.

Kondiakov - consilierul liberalilor

Toate drumurile liberalilor duceau în 2007 la Moscova şi, întâmplător sau nu, la o lună după vizita „delegaţiei“ liberale la Chişinău, „un domn de bine“, marele maestru mason rus şi cadru „conspirat“ FSB, Kondiakov, s-a întâlnit cu membrii guvernului liberal, pentru a-i consilia în contextul încercării de suspendare a preşedintelui Băsescu, cel care le stătea şi atunci ca un spin în ochi liberalilor, dar şi unor domni de la Moscova.
Desigur, Urechean a negat că AMN a semnat un acord cu „Edinaia Rossia“, dar evident Urechean minţea. „Curentul“ a publicat extrasul din pagina de web a „Edinaia Rossia“, unde se anunţa acordul şi declaraţia comună a lui Constantin Kosaciov şi Urechean cu privire la semnarea acordului de colaborare dintre formaţiunea preşedintelui Putin şi partidul moldovenesc „năşit“ de Tăriceanu. Formaţiunea lui Urechean, AMN, a fost coordonată personal, în campania electorală din 2004, de Gleb Pavlovski, şeful campaniei electorale din Rusia a lui Vladimir Putin.
Asocierea publică a fostului premier liberal al României cu un personaj de genul lui Urechean interesează nu doar siguranţa naţională a României, ci a fost cert un subiect de interes şi pentru partenerii euro-atlantici, care desigur cunosc mult mai multe despre seraficul fost primar al Chişinăului.
http://www.curentul.ro/

No comments: