Pages

Saturday, October 11, 2008

Ion Cristoiu nu a fost (inca) rapit

In ciuda unor zvonuri vehiculate in mediile diplomatice si informative, maestrul Ion Cristoiu nu a fost (inca) rapit. Dovada in foto, pe aeroportul Ataturk din Istanbul, unde Ion Cristoiu este alaturi de reputatul analist Corneliu Vlad.
Stirea este ca ambasadorul Romaniei in Iran, Cristian Teodorescu, ar fi aflat ca Ion Cristoiu nu mai este in grupul de ziaristi romani care se indreapta spre Teheran. Dar singura sa aventura turceasca tine doar de faptul ca a fost nevoit sa-si ia viza de Turcia pentru a putea fuma o tigara, in afara aeroportului. Altfel, maestrul Cristoiu este cu noi rememorand vizite similare in Orient (Irak, etc), si dezbatand probleme de KGB si politica externa.
De fapt, ceva este. Dar cam ca la Radio Erevan, nu Radio Teheran. Sursele guvernamentale iarasi nu-si fac treaba. Pentru ca, in realitate, este vorba de cei doi redactori ai Televiziunii nationale, Dragos Tabaran si Cristina Liberis, care au fost retinuti la sol (romanesc) in ciuda vointei lor. Deh, probleme de serviciu/i...
Intr-o ora decolam spre aeroportul Imam Khomeini unde vom ajunge pe la 12 noaptea. Diferenta orara este de o jumatate de ora! De la Teheren voi posta si niste fotografii din Istanbul, de azi. Pe curand!

Friday, October 10, 2008

Sfanta Parascheva si Sfintii Inchisorilor



Un link pentru a descarca reportajul-documentar "DE CE NU CANONIZAM MARTIRII ANTICOMUNISTI?", difuzat pe TVR1 astazi este:
http://s6.transfer.ro/storage/78a237613d.zip
Despre minunile Cuvioasei Maici Parascheva cititi aici

Larry Watts scrie istoria UM 0110: KGB contra Romaniei. Un Dosar care ar trebui sa stea pe masa lui Basescu dupa ce va baga pe foc Raportul Tismaneanu

Confruntarea inegala: KGB contra Romaniei

In randurile ce urmeaza va prezentam o ampla analiza realizata de istoricul american Larry Watts asupra confruntarii dintre serviciile secrete sovietice si Securitatea de la Bucuresti. Incercarile Romaniei de a iesi de sub tutela Moscovei au fost sanctionate dur de sovie­tici prin declansarea unor ample operatiuni secrete care antrenau toate serviciile de informatii ale statelor satelite. Intertitlurile apartin redactiei. Studiul de fata face parte dintr-un volum ce urmeaza sa fie publicat in curand. (G.D.)
Bunatatea sovietica
In toiul revolutiei romane din 1989, autoritatile sovietice isi anuntau dorinta si intentia de a asigura o "asistenta" masiva statului "vecin prieten" si aliatului din Tratatul de la Varsovia. Moscova anunta ca Crucea Rosie sovietica trimisese la frontiera "aproximativ 60 de echipe mobile" de chirurgi si personal medical, multe dintre acestea trecusera deja granita in teritoriul romanesc si isi coordonau eforturile cu cele ale altor membriiai Pactului. De asemenea, liderii comunisti de la Budapesta anuntau ca "un grup de lucru din cadrul pactului de la Varsovia care este in contact permanent" urma sa se intalneasca la Moscova pentru a discuta situatia din Romania. Aceste declaratii de prietenie si preocupare binevoitoare se situau in totala contradictie cu unul dintre cele mai bine pazite secrete ale operatiunilor de spionaj din Europa de est, ale Tratatului de la Varsovia si erau contrare uneia dintre cele mai surprinzatoare descoperiri din arhivele blocului sovietic din timpul Razboiului Rece. In perioada Revolutiei, Romania a fost tinta operatiunilor de dezinformare si timp de mai bine de doua decenii, tinta a "masurilor active". Din 1962, Kremlinul a inceput sa trateze Romania ca pe un stat ostil, atunci cand Hrusciov a ordonat statelor membre "aflate in stransa cooperare" " RDG, Ungaria, Cehoslovacia, Bulgaria si Polonia " sa restrictioneze cooperarea in materie de spionaj cu aceasta. In 1963, aceasta animozitate a motivat o tentativa de asasinat impotriva conducatorului roman Gheorghe Gheorghiu Dej. Ministerul Securitatii de Stat al Germaniei de Est (STASI) avea motive independente pentru ostilitatea fata de Bucuresti, deoarece acesta refuzase sa recunoasca divizarea permanenta a Germaniei si incheiase un acord, negociat in secret, cu Germania de Vest, la sfarsitul anului 1963.
Sovieticii exclud Securitatea
Intre 1962-1964, Departamentul Securitatii Statului din Romania (DSS sau Securitatea) a fost exclus din programul de transformari, asistate de sovietici, ale serviciilor de informatii, prin care au fost introduse departamentele de dezinformare in RDG, Ungaria si Cehoslovacia (precum si in Bulgaria si Polonia, la scurt timp dupa aceea) si le-a modificat rolul din servicii satelit, in principal pasive, in operatiuni active. In 1965, DSS a fost din nou pierduta din vedere atunci cand Centrala KGB a introdus "relatiile operationale regulate si directe" dintre departamentele de dezinformare, excluzandu-l din operatiunile blocului de "masuri active" (propaganda, dezinformare si provocare). La mijlocul anului 1965, Romania a fost "brusc" eliminata cu totul din strategia de razboi a Pactului de la Varsovia.

UDMR-istul Gergely Olosz il depaseste in nesimtire pe Verestoy Attila. Dan Tanasa se ia la tranta legal cu nesimtirea UDMR-PCM din Harghita si Covasna




Olosz Gergely a fost numit in functia de presedinte al ANRE in luna martie 2007.
Presedintele Basescu a declarat vineri ca salariile foarte mari ale sefilor de agentii guvernamentale reprezinta "expresia lacomiei si a nesimtirii politicului" si a acuzat Executivul ca tolereaza aceasta situatie pentru a satisface clientela politica.
Seful statului a dat exemplul ANRE, dupa ce presa a scris ca veniturile sefului ANRE, aratand ca aceste institutii "asa-zis autofinantate" sunt de fapt finantate din taxele pe care agentii economici le platesc.In ceea ce priveste veniturile anuale incasate de presedintele ANRE, Gergely Olosz, acestea au fost de 137.530 lei, dintre care 115.449 lei salariul de presedinte al ANRE, potrivit declaratiile sale de avere publicate pe portalul companiei. Presa a scris ca reprezentantul UDMR de numai 32 de ani castiga din banii nostri echivalentul a 50.000 de Euro pe luna.
Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Gergely Olosz, validat miercuri ca deputat, a declarat vineri pentru NewsIn ca nu va renunta la niciuna dintre demnitati si-si va ridica salariu atat de la Autoritate, cat si de la Parlament.
Detalii la
http://www.ziare.com/Scandalos__Gergely_Olosz_isi_pastreaza_salariul_enorm_de_la_ANRE_si_pe_cel_de_la_Camera-432232.html

Ce mai vor extremistii maghiari:
Marko Bela: Copiii romani trebuie sa invete ungureste
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat vineri seara, la Targu Mures, la lansarea candidatilor Uniunii in campania electorala, ca, daca copiii maghiari trebuie sa invete romaneste, atunci si cei romani din zonele locuite de maghiari vor trebui sa invete ungureste, relateaza NewsIn.

Dan Tanasa informeaza

In Romania e permis orice! Iredentismul maghiar are vad comercial...in Covasna si Harghita

In Romania e permis orice. Dar absolut orice. Iti poti bate linistit joc de insemnele nationale fara consecinte. Poti vandaliza drapelul Romaniei fara probleme, asa cum au facut patru tineri in seara de 1 Decembrie 2006. Nu au patit nimic. Nici o problema.Poti fara probleme, sa il comemorezi, cu bani de la buget, pe criminalul Wass Albert. Ce s-ar intampla daca in Germania s-ar trezi unii sa faca "Saptamana Adolf Hitler" in care sa il omagieze pe acesta nu pentru viziunea sa politica sau pentru lucrarea "Mein Kampf" ci pentru vreo pictura, vreun tablou la care cica ar fi lucrat. Oare cum ar reactiona opinia publica din Germania? Asa ca la noi se poate. In Romania exista oameni platiti din fonduri publice, cum e domnul Nemes Elod de exemplu, presedintele Asociatiei Tinerilor Maghiari din Ardeal, care nu produce nimic, are salariul secret de stat si il tot vedem in mass media cum militeaza el pentru epurarea etnica a romanilor din Covasna si Harghita. Totul cu bani de la buget.In Romania poti sa vinzi tricouri cu harta Ungariei Mari fara probleme, dupa cum se vede in aceasta poza facuta la Corund in judetul Harghita in vara aceasta (poza mi-a fost pusa la dispozitie de un domn cumsecade din Bucuresti care si-a facut concediul in zona dar care este stupefiat de obraznicia autoritatilor locale controlate de UDMR). Ce daca promovezi iredentismul maghiar cu ele. Nici o problema. La noi totul e posibil. No problem! No problem at all!

Petitie impotriva iredentismului maghiar promovat la Salina Praid din judetul Harghita

Catre: Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului
In atentia: Domnului Presedinte Teodor Atanasiu
Sediul: Str. Cpt. Alex Serbanescu, nr. 50, sector 1, Bucuresti
Spre stiinta: Societatea Nationala a Sarii SA
Sediul: Calea Victoriei, nr. 220, sector 1, Bucuresti

Obiect: prezenta in incinta Salinei Praid, judetul Harghita, a expozitiei foto cu caracter permanent a numitului Varadi Peter Pal denumita „1000 de monumente ale secuimii”, expozitie cu un pronuntat caracter iredentist si sovin

Nemes Elod, presedintele Asociatiei Tinerilor Maghiari din Ardeal este slujbas al Statului Roman! Consiliul
Nemes Elod, presedintele Asociatiei Tinerilor Maghiari din Ardeal s-a aratat foarte deranjat de sesizarea pe care am facut-o Procurorului General al Romaniei legat de comemorarea pe bani publici a criminalului de razboi Albert Wass. Nu mai pot eu de asta! Ce nu stie multa lume este ca Nemes Elod este slujbas al Statului Roman, platit deci din fonduri publice. Adica, pe intelesul lui Nemes Elod, platit din salariile urmasilor slugilor criminalului Wass Albert. Frumos nu?! Tanarul Nemes Elod este platit asadar din fonduri publice pentru a milita pentru autonomia pe criterii etnice a maghiarilor, pentru separatism si pentru epurare etnica a zonei Covasna-Harghita. Felicitari PNL, felicitari UDMR! Si mai ales felicitari SRI si SIE!

Nr. 9594 /07.10.2008
Către,
Domnul Dan Tanasa
Ca urmare a adresei dumneavoastră înregistrată la Consiliul Judeţean Covasna sub nr. 9594/02. 10. 2008 formulată în virtutea prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, Vă comunicăm că
Domnul Nemes Előd este salariatul Consiliului Judeţean Covasna, iar salariul acestuia este confidenţial, conform art. 158 din Legea nr. 53/2003, Codul Muncii.
Cu stimă,
Preşedinte Director Executiv
TAMÁS Sándor SZTAKICS István Attila
Detalii
http://tanasadan.blogspot.com/

UPDATE:
Ziare.com: Presedintele ANRE a demisionat
Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Gergely Olosz, si-a dat demisia, luni, in urma scandalului privind salariile mari ale sefilor de agentii. [toata stirea]

Abuz al MIRA. Un refugiat politic tratat cu rasism ca un infractor. Autoritatile au uitat cam repede vremurile cand si noi eram tratati la fel

Mai multe organizaţii ale societăţii civile vor protesta luni în faţa sediului MIRA pentru a cere eliberarea voluntarului nigerian Ohiku Austin. Personaj insolit, cunoscut de întreaga presă, Ohiku a ieşit în evidenţă la manifestaţiile de stradă din cursul acestui an, desfăşurate de societatea civilă în faţa sediului PSD, în faţa Parchetului General, sau în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Înalt de doi metri, negru ca pana corbului, cu trăsături puternice, Ohiku striga cât îl ţineau plămânii Iliescu arestat! alături de victimele Mineriadei, ceea ce l-a transformat în vedetă pentru cameramanii şi fotoreporterii agenţiilor de presă.
Din păcate nu doar cameramanii televiziunilor l-au băgat în seamă pe Ohiku ci şi cei ai Poliţiei. Undeva, la un nivel obscur s-a hotărât ca vedeta neagră a mitingurilo anticomuniste sau anti-ruseşti să fie înlăturată din peisaj. În urmă cu trei zile Ohiku a fost înşfăcat pe stradă de trei gealaţi în civil şi aruncat într-o maşină cu motorul pornit, ca în filmele cu spioni vizionate seară de seară de Cristian David, pe când era şoferul lui Tăriceanu. Nigerianul făcea parte dintre voluntarii Asociaţiei Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor (APADAR), organizaţie fondată de un fost refugiat politic român, Viorel Ene, victimă a bâtelor hoardei de mineri adusă de Ion Iliescu în capitală pentru a planta flori cu târnăcopul în capetele bucureştenilor bărboşi sau cu profil intelectual. APADAR a luat sub protecţia sa cazuri dramatice, de la cubanezi vânaţi de serviciile castriste la chinezi persecutaţi de regimul comunist, refugiaţi politici din Sry Lanka, victime ale tigrilor tamili, sudanezi şi nigerieni scăpaţi prin minune de căsăpirea cu macetele practicată de diversele formaţiuni criminale care sunt la putere în Africa, irakieni torturaţi de serviciile secrete ale lui Saddam Husein, iranieni cu ani grei de puşcărie ai regimului islamic – o adevărată Arcă a victimelor şi nenorociţilor lumii.
O bună parte din aceşti refugiaţi, ajunşi prin Dumnezeu ştie ce peripeţii în “raiul” românesc participă alături de organizaţia victimelor Mineriadelor la protestele şi mitingurile susţinute de români împotriva autorităţilor corupte care muşamalizează de ani de zile procesele vinovaţilor şi autorilor Mineriadei, în frunte cu Ion Iliescu.
“Reţinerea voluntarului nigerian Ohiku Austin este un abuz flagrant arestarea sa având loc în mod ilegal în data de 07.10.2008 orele 10.00 în faţa sediului Asociaţiei noastre” arată într-o întâmpinare depusă pe adresa ministrului de interne, preşedintele organizaţiei voluntarilor, Viorel Ene. Ene s-a adresat Justiţiei chemând în judecată MIRA pentru abuz şi rasism. În plângerea adresată instanţei se arată: „Ohiku Austin a fost arestat în mod ilegal şi încarcerat la Centru de Cazare Otopeni, sub pază militară. Ni s-a refuzat accesul în „puşcăria” de la Otopeni numită sui generis Centru de Cazare, ba mai mult Directorul O.R.I.- Bucureşti Narcis Dumitru nu a fost în măsură să ne pună la dispoziţie fantomatica Decizie de luare în custodie voluntarului nostru. Felul în care autorităţile abrutizate ale statului român au tratat un refugiat scot în evidenţă atitudini tipice sistemului rasist aplicate împotriva cetăţeanului de culoare (negru) din Nigeria – persecutat la rândul său în propria sa ţară deoarece este creştin, regimul la putere din Nigeria fiind unul agresiv - represiv musulman.
Nu ştim dacă organele noastre de interne sunt sau nu musulmane dar maniera agresivă se regăseşte şi la miliţienii MIRA astfel că am depus la P.M.B. un anunţ de protest al organizaţiei noastre ÎMPOTRIVA RASISMULUI promovat de MIRA. Voluntarul Ohiku Austin a fost cel care a manifestat spirit civic şi ataşament faţă de valorile democratice, exact valorile călcate în picioare de organele noastre de interne, fără a mai vorbi de dispreţul normelor elementare creştine, de omenie şi de bun simţ.
Nu înţelegem de ce voluntarul nostru este hăituit şi urmărit de organele de poliţie, nu pricepem de ce creştinul Ohiku Austin este tratata ca şi când ar fi un ciumat, un dăunător şi o primejdie pentru statul român în timp ce musulmani ca Yaher Iskandarani, Fahti Taher, Omar Hayssam, Mohammad Munaf, Kemal Kader, şi încă mulţi alţii de aceeaşi teapă au avut parte de un tratament privilegiat din partea autorităţilor, deşi s-au dovedit în nenumărate rânduri legăturile acestora cu medii mafiote şi cu organizaţii teroriste.
Voluntarul nostru, creştin persecutat şi în ţara sa şi în România (creştină!) de autorităţi brutale şi represive nu a făcut nimic împotriva statului român şi nu a încălcat nici o lege. Se află în custodia noastră tocmai pentru a fi protejat şi pentru a avea o şansă la o viaţă normală. Sperăm ca măcar acum cazul său să fie luat în seamă iar noi ne vom face datoria de a informa opinia publică românească şi internaţională asupra abuzului exercitat împotriva sa de autorităţi – altfel foarte permisive când e vorba de mafioţi arabi, musulmani, etc”

Stimati ziaristi, va rugam sa luati in considerare cazul prezentat mai jos:

Un refugiat politic, voluntar umanitar al Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor (APADAR) a fost inhatat si arestat de organele de politie si tratat total abuziv si ilegal.
Si romanii sunt la randul lor tratati abuziv si ilegal in alte tari europene, ca Italia, Germania, Spania etc
Cazul voluntarului nostru, refugiat in tara noastra deoarece in tara sa de bastina - Nigeria - crestinii sunt omorati pe strada de autoritatile regimului musulman este un exemplu de cum nu ar trebui sa fie abordati si tratati cei care cer azil in Romania.
Inainte de 1989 o multime de romani isi cautau salvarea peste hotare si deseori au fost gazduiti cu omenie de catre "lumea libera". Acum Romania face parte, teoretic, din lumea libera.
Practic, lucrurile stau altfel. Cazul refugiatului nostru probeaza o mentalitate si un mod de actiune nesanatoase si nedemocratice din partea autoritatilor, scoate la iveala reflexe militienesti si comportamente de tip rasist.
Va stam la dispozitie cu orice fel de date si informatii suplimentare, stimati ziaristi, aparatori ai libertatii, si va rugam inca odata, in incheiere ,sa luati in considerare, jurnalistic, Cazul Ohiku Austin, un caz relevant, (si scandalos) in opinia noastra...

Cu multumiri anticipate

(la aceste link-uri se gasesc imagini cu refugiatul nostru. este usor de recunoscut deoarece este singurul protestatar negru)
mai jos protestul trimis
Parchetului General
Către,
Curtea de Apel Bucureşti
Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal
In atenţia
Domnului Preşedinte
Subscrisa Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor (APADAR), cu sediul în Bucureşti, str. Batiştei nr. 11, Sector 2, Bucureşti, prin reprezentant legal preşedinte Ene Viorel, în solidar cu Ohiku Austin, voluntar umanitar al Asociaţiei noastre formulăm prezenta
CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ
A pârâtelor:
- Ministerul Internelor şi Reformei Administrative cu sediul în Bucureşti, Piaţa Revoluţiei nr. 1A, Sector 1, în calitate de autoritate ierarhică superioară a Oficiului Român pentru Imigrări prin domnul Ministru Cristian David
- Oficiul Român pentru Imigrări – prin domnul Director Drăgoi Vasile
Solicităm anularea Deciziei de luare în custodie publică a voluntarului Ohiku Austin, act administrativ realizat fără temei juridic de către ORI..
Reţinerea şi domnului Ohiku Austin este un abuz flagrant arestarea sa având loc în mod ilegal în data de 07.10.2008 orele 10.00 în faţa sediului Asociaţiei noastre –str. Batiştei, nr. 11, sect. 2, Bucureşti.
3 civili l-au înhăţat din faţa sediului şi împins într-o maşină, fără să îi explice nimeni în limba sa maternă motivele reţinerii. Am fost informaţi de capturarea sa de către oamenii care au asistat la incident şi ne-am prezentat împreună cu asistenţa juridică în str. N. Iorga nr.29 – la Oficiul Român pentru Imigrări al Municipiului Bucureşti, unde am preuspus că a fost dus refugiatul aflat în grija noastră. S-a depus o nouă cerere de azil de către Voluntarul Umanitar al Asociaţiei noastre care a fost remisă prin fax, Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti.
Cererea care permitea rămânerea pe teritoriul României, a fost admisă prin adresa nr.2316567/k/CT din 07.10.2008.
Cu toate acestea domnul Ohiku Austin a fost arestat în mod ilegal şi încarcerat la Centru de Cazare Otopeni, sub pază militară. Împreună cu domnul Istrate Serafim, consilier juridic al Asociaţiei noastre, ne-am prezentat la centrul de detenţie. Sigurul act justificativ care ne-a fost remis era un document semnat de şeful Centrului de Cazare Otopeni care NU AVEA NUMĂRUL REZOLUŢIEI DE LUARE ÎN CUSTODIE.
Am depus şi aici o solicitare de punere în libertate a voluntarului nostru, nr.7658/07.10.2008, înregistrată la ora 18, 35..
Am depus solicitări asemănătoare la O.R.I şi M.I.R.A.
Astăzi 08.10.2008 ni s-a refuzat accesul în „puşcăria’’ de la Otopeni numită sui generis Centru de Cazare, ba mai mult Directorul O.R.I.- Bucureşti Narcis Dumitru nu a fost în măsură să ne pună la dispoziţie fantomatica Decizie de luare în custodie voluntarului nostru.
Am revenit cu sesizări la O.R.I. - pe adresa Directorului Vasile Drăgoi, MIRA - Ministrului Cristian David, denunţând actele de abuz şi de flagrantă încălcare a legii.
Menţionăm că nu s-au respectat nici prevederile art. 87 alin. 7 O.UG.194/2002, cu modificările ulterioare.
Deasemenea luarea în custodie NU SE PUTEA aplica voluntarului umanitar Ohiku Austin.
Felul în care autorităţile abrutizate ale statului român au tratat un refugiat scot în evidenţă atitudini tipice sistemului rasist aplicate împotriva cetăţeanului de culoare (negru) din Nigeria – persecutat la rândul său în propria sa ţară deoarece este creştin, regimul la putere din Nigeria fiind unul agresiv - represiv musulman.
Nu ştim dacă organele noastre de interne sunt sau nu musulmane dar maniera agresivă se regăseşte şi la miliţienii MIRA astfel că am depus la P.M.B. un anunţ de protest al organizaţiei noastre ÎMPOTRIVA RASISMULUI promovat de MIRA.
Voluntarul nostru a participat la numeroase acţiuni ale organizaţiei noastre, în colaborare şi cu alte organizaţii ale societăţii civile, campanii desfăşurate pe mai multe paliere, începând de la protestele în faţa Ambasadei Rusiei faţă de invadarea Georgiei, proteste la adresa Primăriei Capitalei, pentru încălcarea legii întrunirilor publice de către primarul general şi până la acţiunea recentă din faţa Parchetului General care a avut ca scop atenţionarea opiniei publice asupra muşamalizării Dosarului Mineriadei. Imaginile apărute în presă sunt o dovadă a spuselor noastre. Pe scurt voluntarul Ohiku Austin a fost cel care a manifestat spirit civic şi ataşament faţă de valorile democratice, exact valorile călcate în picioare de organele noastre de interne, fără a mai vorbi de dispreţul normelor elementare creştine, de omenie şi de bun simţ.
Nu înţelegem de ce voluntarul nostru este hăituit şi urmărit de organele de poliţie, nu pricepem de ce creştinul Ohiku Austin este tratata ca şi când ar fi un ciumat, un dăunător şi o primejdie pentru statul român în timp ce musulmani ca Yaher Iskandarani, Fahti Taher, Omar Hayssam, Mohammad Munaf, Kemal Kader, şi încă mulţi alţii de aceeaşi teapă au avut parte de un tratament privilegiat din partea autorităţilor, deşi s-au dovedit în nenumărate rânduri legăturile acestora cu medii mafiote şi cu organizaţii teroriste. Deşi ataşamentul celor menţionaţi mai sus faţă de valorile democratice sau faţă de ţara gazdă - România - este mai mult decât îndoielnic, partidele de guvernământ, cu precădere PSD –ul le-a acordat importante beneficii, le-a oferit acces la petrolul României, le-a oferit terenuri, hoteluri, păduri ba chiar şi onororuri publice.
Implicaţiile mafiei arabe în crima organizată din România sunt arhicunoscute dar cei vinovaţi de proliferarea acestui fenomen periculos pentru siguranţa naţională nu sunt deranjaţi de către cerberii de la Interne decât pentru a încasa şpaga – lucru dovedit deja de marile dosare de corupţie aflate în atenţia opiniei publice.
Voluntarul nostru, creştin persecutat şi în ţara sa şi în România (creştină!) de autorităţi brutale şi represive nu a făcut nimic împotriva statului român şi nu a încălcat nici o lege. Se află în custodia noastră tocmai pentru a fi protejat şi pentru a avea o şansă la o viaţă normală. Sperăm ca măcar acum cazul său să fie luat în seamă iar noi ne vom face datoria de a informa opinia publică românească şi internaţională asupra abuzului exercitat împotriva sa de autorităţi – altfel foarte permisive când e vorba de mafioţi arabi, musulmani, etc
Precizăm că am formulat în prealabil cerere de reexaminare a soluţiei căte cele două pârâte, în conformitate cu prevederile art. 2 pct. 1 lit.. i) şi art. 7 pct. 1 din Legea nr. 554/2004 procedură prealabilă de reexaminare, cerere la care nu am primit nici până acum un răspuns.
MOTIVE
HOTĂRÂREA fără număr este nelegală şi netemeinică.
- Arestarea este ilegală, luarea în custodie s-a efectuat în mod ilegal
ÎN DREPT: ne întemeiem cererea pe OUG.194/2002, Legea 122/2006, Legile U.E şi legea contenciosului administrativ nr. nr. 554/2004.
Dovada celor arătate înţelegem să o facem cu înscrisuri, martori, interogatoriul pârâtelor precum şi orice alte probe a căror necesitate ar reieşi din cursul dezbaterilor.
Menţionăm încă odată că numitul Ohihu Austin este voluntar umanitar al asociaţiei noastre şi nu poate obţine viza umanitară din cauza acestei decizii.
Cu stimă,
Preşedinte A.P.A.D.A..R.
Viorel Ene

Va rezista Romania la criza americana?

Florin Budescu: In urma cu cateva, zile, am fost rugat de un vizitator al blogului meu sa imi spun parerea despre ceea ce se intampla acum cu criza aceasta economic-financiara si caderea bancilor. Un user, Anda, mi-a dat de inteles ca mama domniei-sale este ingrijorata pentru soarta bancilor din Romania, din diferite motive: ar putea avea un credit sau un depozit bancar si se intreaba ce sa faca in continuare.
Vreau sa fiu clar inteles: eu nu voi da niciodata sfaturi nimanui ce sa faca intr-un anumit moment.
Tot ceea ce imi permit sa fac este sa spun ce gandesc.
Cititorul acestor randuri nu trebuie sa uite urmatorul sfat al meu: nu te lua niciodata dupa cel care iti spune cum sa faci, fara sa faca chiar el acest lucru, ci dupa cel care face.
Invata de la acesta, nu fa ceea ce face, ci gandeste, compara, analizeaza si apoi actioneaza exact cum crezi ca este mai bine.
Acestea fiind zise, iata cum vedem noi situatia actuala.
Continuarea la

Salariu de procuror

Primit de la Roncea Sr: Astazi, am trecut pe la Tribunal si am gasit (prin mijloace specifice:) un fluturas de salariu al unui tanar procuror. Salarizarea se face in raport cu gradul instantei.
Astfel Judecatoria are gradul 1, Tribunalele gradul 2, Curtile de Apel gradul 3, Inalta Curte de Casatie si Justitie, gradul 4.
Salariile judecatorilor urca de la 2000 de euro in sus, in raport si cu vechimea, se mai adauga sporurile de tot felul si alte alea alea.
M-am gandit ca este de folos pentru publicul larg sa ia la cunostinta faptul ca pot dormi linistiti, deoarece procurorii nostri isi fac treaba pe bani buni.
Cetatenii pot fi astfel asigurati ca magistratii nostrii nu pot fi cumparati de infractori sau mai stiu eu ce moguli rai...

"Pe noi ne-a ales Bunul Dumnezeu. Pe voi, noi v-am ales. Nu uitati asta!" Mamica Ionela Danciu va fi ajutata de Alianta Familiilor


Conform surselor mele Alianta Familiilor din Romania va prelua cazul mamicii de tripleti Ionela Daniciu din Aiud pentru a schimba legea aberanta.

Premieră

Victoria unei românce pentru o indemnizaţie decentă
Ionela Danciu le învaţă pe mame cum să învingă statul



O tânără, mamă a trei bebeluşi, a obligat ieri statul, în instanţă, să-i plătească retroactiv indemnizaţia de creştere pentru fiecare copil în parte, demonstrând că legea actuală este discriminatorie
Legea mamelor, în varianta actuală, transformă româncele într-o categorie de asistate social: statul le condamnă să trăiască din 600 de lei, refuzând să le ia în considerare salariile şi nivelul de contribuţie
Ionela Danciu le învaţă pe mame cum să învingă statul
Larisa şi Mihnea Tache (foto mare) au venit pe lume, miercuri noaptea, la Spitalul Universitar. Pentru că legea nu-i dă mamei lor decât o singură indemnizaţie valorând 600 de lei pe lună, Larisa şi Mihnea vor fi nevoiţi să înjumătăţească pamperşii, laptele, hăinuţele şi hrana. Aşa au gândit legiuitorii: gemenii sau tripleţii fac cât un singur copil, statul pontând la naştere, şi nu la numărul de bebeluşi născuţi. De ieri însă, mama celor doi are o cale să învin­gă statul. După doi ani de procese, Ionela Danciu din Aiud (foto stânga), mamă de tripleţi, a câştigat, în instanţă, dreptul la câte o indemnizaţie pentru fiecare copil. Victoria ei a fost salutată de 20 de mame şi taţi care au sărbătorit în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 146 de familii vor da şi ele statul în judecată. În acest timp, o lege care le-ar oferi mamelor o indemnizaţie egală cu 85% din salariu va fi dezbătută săptămâna viitoare de Parlament.
După doi ani de procese
Ionela Danciu din Aiud, o mamă de tripleţi, a învins, ieri, statul român. Practic, ea a obţi­nut o decizie irevocabilă din partea judecătorilor prin care autorităţile sunt obligate să-i plătească indemnizaţie de creş­tere pentru fiecare dintre cei trei copii şi nu doar pentru unul singur, cum s-a întâmplat până acum. Ionela Danciu a născut, în urmă cu un an şi zece luni, trei fetiţe.
Femeia s-a judecat cu Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială din judeţul Alba, care – invocând prevederile legii – i-a plătit indemnizaţia de creştere doar pentru un minor. Nemulţumită, mama tripleţilor a dat în judecată Direcţia Muncii Alba şi a cerut ca Legea privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului să fie declarată nelegală. Aceasta pentru că, potrivit Legii 148/2006, mamele primesc indemnizaţie la fiecare naştere, fără ca actul normativ să facă vreo referire la mamele care la o singură naştere pot aduce pe lume doi-trei sau mai mulţi copii. Prima izbândă a femeii în lupta cu sistemul a fost consemnată la Curtea de Apel Alba. În august 2008, Ionela Danciu a câştigat procesul, judecătorii, admitând excepţia de nelegalitate. Direcţia Muncii Alba a făcut însă recurs la instanţa supremă.
Protest la guvern
Susţinută de vreo 20 de mame şi taţi, mama tripleţilor apărut ieri în faţa judecătorilor de la Înalta Curte şi a avut câştig de cauză şi de această dată. „Domnilor parlamentari, nu uitaţi că aceşti copii cresc individual”, şi-a susţinut, ieri, recursul mama tripleţilor. Pledoaria pare să fi fost suficientă pentru instanţă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul instituţiei din Alba, ceea ce înseamnă că Ionela Danciu va primi indemnizaţie pentru fiecare copil al său. De altfel, femeia a şi cerut judecătorilor să i se dea retroactiv banii care le-ar fi revenit de drept celorlalte două fetiţe, suma ridicându-se la 28.800 RON. Victoria din instanţă a Ionelei Danciu a dat aripi altor 150 de familii cu gemeni şi tripleţi. ‘’Am trimis copii după toate actele mele la aproape 150 de familii. I-am învăţat pe toţi cum să se lupte pentru drepturile lor“, a declarat, ieri, mama tripleţilor.
Viaţa Ionelei Danciu s-a schimbat radical în urmă cu doi ani. A terminat facultatea cu 10, s-a angajat ca economist pe un salariu de 23 de milioane şi a născut tripleţi. A trebuit să renunţe la slujbă, doar pentru a constata că statul român nu plăteşte indemnizaţia de maternitate decât pentru un singur copil, chiar dacă femeia naşte gemeni sau tripleţi. “Am trecut de la 23 de milioane la 12, adică alocaţiile pentru copii şi o singură indemnizaţie”, a povestit Ionela Danciu.
146 de familii vor urma exemplul Ionelei Danciu
Treisprezece părinţi de gemeni sau tripleţi, conduşi de Ionela Danciu, au ajuns, ieri, după proces, în faţa Gu­ver­nului, pentru a cere modi­ficarea legii privind acordarea indemnizaţiilor de maternitate. Părinţii au cerut modificarea legii pentru a nu fi nevoiţi să o atace fiecare în parte în instanţă. “Actele pe care le-am depus eu la proces stau la dispoziţia tuturor părinţilor, drept model. Avem 146 de familii care sunt dispuse să atace legea în instanţă, în cazul în care nu va fi modificată”, a declarat Ionela Danciu. Femeia a justificat şi numărul destul de mic de părinţi care au venit în faţa Guvernului.
“Nu au putut veni mai mulţi, tocmai pentru că a avea gemeni sau tripleţi îţi ocupă tot timpul. Dar nu trebuie să socotiţi că sunt doar 13 oameni. Fiecare părinte de aici reprezintă doi sau trei copii. Ar trebui să numărăm din patru în patru”, a mai spus Ionela Danciu.
Fiecare dintre părinţi a venit cu câte un tricou având imprimat o poză a copiilor. De asemenea, protestatarii aveau afişe cu lozinci ca: “Domnule preşedinte, vrem să trăim bine” sau “Consideraţi că i-am născut individual, daţi-le drepturi individuale”.
Dan RADU, Iulius CEZAR 10 OCTOMBRIE 2008 Gandul



600 de lei pentru mamele românce, procent din salariu pentru europence
Mihnea ia pamperşii, Larisa – laptele praf
Judecătoarea-mămică a convins statul să o despăgubească
Foto: Mircea Paun / ZIUA

De ce ajung rusii si filo-rusii sa enerveze: Cimitir al eroilor romani profanat oficial de Tiraspol in cinstea "Ostasului Rus"

Comunicat al Oficiului National pentru Cultul Eroilor

Revenirea în actualitate a unui caz flagrant de încălcare a dreptului umanitar internaţional (Convenţiile de la Geneva din 1949 privind victimele de război şi Protocoalele adiţionale la acestea), precum cel de la Tighina, prin inaugurarea „oficială“, zilele trecute, a aşa-zisului „Complex memorial istorico-militar al Ostaşului Rus“ este mai mult decât regretabilă.
Schimbarea identităţii unui „cimitir aflat în paragină“ – de fapt, lăsat în paragină –, nu va putea şterge paginile adevăratei istorii a regiunii şi locuitorilor acesteia, indiferent cât de complexe şi grandioase vor fi amenajările de azi.
Nu credem că demnitatea celor îngropaţi acolo, în Cimitirul militar „G-ral Dragalina” din Tighina – români, ruşi, germani, francezi ş.a., – va fi mai respectată dacă noua configuraţie a necropolei a fost, iată, în anul 2008, dedicată doar unuia dintre ostaşi, ci dimpotrivă.
În ceea ce priveşte ONCE, şi în viitoarele noastre proiecte de reamenajare a cimitirelor militare, în ţară sau peste hotare, vom trata cu acelaşi respect pe cei căzuţi pentru ţara lor, indiferent dacă ne-au fost aliaţi sau inamici, într-o etapă istorică sau alta.
Nu în ultimul rând, aşteptăm în continuare reacţia autorităţilor competente din Republica Moldova, pe teritoriul căreia a avut loc anacronica ceremonie.

Cum stie poetul-portofel Mircea Dinescu-KGB sa scoata bani de la gentitalul HR Patapievici-ICR prin Muma Rusie


Zilele trecute, mai precis pe 8 octombrie, fostul poet Dinescu a impuscat doi, ba chiar trei iepuri dintr-o lovitura: si-a facut si datoria de agent propagandist al Maretei Rusii, si cea de ginere KGB si si-a umplut putin si portofelul, din banii publici si cu neobositul concurs al detractorului Romaniei, genitalului Patapievici.

Astfel, la ICR s-a consumat (deja) a treia editie a Zilei Filmului Rus, proiect organizat împreună cu Fundaţia Est-Vest şi Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu“, dupa cum aflam chiar de la http://www.icr.ro/film_rus3. Proiecţia - de la care a fost cenzurat fara explicatii unul dintre filme - a fost urmată de o dezbatere despre filmul rus şi cel românesc, intitulată „Modalităţi de abordare în documentarul biografic, istoric şi etnografic“.

Au participat: Tatiana Donskaia, Ivan Golovnev, Tofik Şahverdiev, Alexandru Solomon, Thomas Ciulei, criticul de film Mihai Fulger şi traducătoarea Maria Dinescu, ati ghicit, chiar sotia "poetului-portofel".

Nu sunt absurd: avem nevoie de filmul rus. De altfel, dupa parerea mea, nici o alta scoala de film nu se ridica la inaltimea si, totodata, profunzimea celei rusesti. Insa Fundatia pentru Poezie "Mircea Dinescu" si traducatorea Maria Dinescu sunt cei/cele mai abilitatate sa prezinte romanilor filmul rus?!
Propun ca prima conferinta a gata-de-a-fi-infiintatului-ca-merge-Base-la-tata-si-mama-judoka-Putin ICR-Moskba (eventual chiar cu Mashenka Dinescovicia director) sa fie realizata de Fundatia pentru "MoskFilm" si sa trateze rolul poetului in "revolutia"-tv din decembrie 1989.

Oricum, lumea buna a Capitalei (inclusiv ambasadorul rus Alexandr Ciurilin) nu s-a obosit cu vrajelile familiei Dinescu, fiind prezenta la Ziua Hispanitatii serbata de Ambasada Spaniei la Palatul Bragadiru, in aceeasi seara...

NB: Soacra lui Dinescu, Ludmila Loghinovskaia, este cunoscuta in mediile informative ca fiind fosta agenta a KGB. Socrul lui Dinescu poarta numele de Albert Kovacs si este un adulator al Rusiei lui Putin (vezi http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-12-08&id=230449) si totodata un nostalgic al URSS si al "Ungariei Mari". Mircea Dinescu a efectuat in 1989 o vizita "conspirativa" in Crimeea, via tarile baltice, pentru a primi ultimul instructaj inainte de lovitura de stat din decembrie acelasi an.

Tuesday, October 7, 2008

Ieri a fost ziua lui Petre Tutea. Dumnezeu sa-l aiba la dreapta Sa!

Petre Tutea: "Fara Dumnezeu, fara Credinta, omul devine un animal rational care vine de nicaieri si merge spre nicaieri"

www.tutea.ro

Destine de martiri: sase saptamani de tacere de cand sfinti romani ucisi a doua oara sunt ignorati de Sfantul Sinod si Patriarhia Romana

CĂTRE,
SFÂNTUL SINOD AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE
ASOCIAŢIA ZIARIŞTILOR ŞI EDITORILOR CREŞTINI
In atenţia întregii opinii publice ortodoxe
Spre ştiinţă Secretariatului General al Ministerului Culturii şi Cultelor
PREA-SFIINŢIŢI PĂRINŢI,
STIMAŢI ZIARIŞTI,
FRAŢI ŞI SURORI ÎNTRU DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS,
Chiar şi după 2000 de ani de la venirea Mântuitorului, Hristos este în continuare umilit, gonit, hăituit. Cel mai recent exemplu este cenzurarea expoziţiei ,,Destine de Martiri,, un proiect iniţiat de Muzeul Judeţean Ialomiţa şi aflat la a doua ediţie, proiect care îşi propunea evocarea personalităţii a şase creştini care au suferit pentru Hristos în temniţele comuniste şi au dat mărturie atât prin viaţa cât şi prin moartea unora dintre ei. Este vorba de pr. Arsenie Boca, jurnalistul Sandu Tudor (ieromonahul Daniil), pr. Gheorghe Calciu, studenţii Ioan Ianolide şi Valeriu Gafencu, pr. Arsenie Papacioc, martor încă în viaţă al prigoanei din timpul comunismului. Expoziţia conţinea fotografii din diverse perioade ale vieţii furnizate de diferite persoane fizice şi juridice, deţinătorii drepturilor de copyright, documente cu privire la condamnarea, perioada de detenţie, regimul de închisoare, urmărirea permanentă de către securitate, furnizate de CNSAS. Expoziţia a fost apreciată de specialişti şi public la Slobozia, Vaslui, Iaşi unde a fost corelată cu un simpozion referitor la represiunea din comunism.
Aşa stând lucrurile am fost contrariaţi să primim din partea CNSAS, cu cinci ore înaintea vernisajului de la Iaşi, o adresă prin care această instituţie îşi retrăgea toate documentele prezente în expoziţie şi interzicea expunerea lor.
Continuarea la Blogul lui Rafael Udriste
http://rafaeludriste.blogspot.com/

Zile grele pentru Guvern. MediaSind anunta ca si sindicatele din presa ies in strada pentru majorarea salariilor

Federatia Sindicatelor Jurnalistilor si Tipografilor din România
Federatia Sindicatelor din Societatea Româna de Radiodifuziune
Sindicatul 2002 din Societatea Româna de Televiziune
SZR – Federatia Sindicatelor din intreaga Presa
Uniunea Jurnalistilor MediaSind din Republica Moldova
Membru cu drepturi depline al Federatiei Internationale a Jurnalistilor
Casa Presei, Piaţa Presei Libere nr.1, corp B2, etaj 3, camera 330
http://www.mediasind.ro/
Nr. Inreg. 075/07.10.2008
Comunicat
Uniunea Sindicală MediaSind, organizaţie reprezentativă pentru ramura mass-media, ce cuprinde peste 8000 de membri din radio, televiziune, agenţii de presă, edituri, tipografii şi presă scrisă, este solidară cu revendicările colegilor din învăţământ, sănătate, funcţionari publici, precum şi cu revendicările confederaţiilor sindicale CNSLR-Frăţia, BNS, CSDR şi Cartel Alfa, organizaţii care au participat astăzi la “Mitingul pentru o muncă decentă”.
US MediaSind, având în componenţă şi organizaţiile reprezentative din Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune şi din Agenţia Naţională de Presă Agerpres, a atras în nenumărate rânduri atenţia guvernanţilor despre situaţia financiară dezastruoasă în care se află aceste instituţii de interes naţional. Atitudinea Statului român de a aplica o politică de subfinanţare în cazul acestor instituţii publice a dus la nerespectarea drepturilor obţinute prin contractele colective de muncă negociate la nivel de ramură mass-media şi la nivel de unităţi, în concluzie la diminuarea veniturilor tuturor salariaţilor din SRR, SRTv şi Agerpres.
Având în vedere această politică antisindicală şi antisocială dusă de guvernanţi, Comitetul de Conducere al US MediaSind consideră că majorarea cu 25% a salariilor din SRR, SRTv şi Agerpres ar ameliora situaţia dramatică în care se află jurnaliştii din aceste instituţii. În cazul în care revendicările MediaSind nu vor fi soluţionate în cel mai scurt timp posibil, pe data de 18 octombrie a.c. va fi convocat Congresul MediaSind, unde se va hotărî declanşarea acţiunilor de protest: pichetarea sediului Guvernului şi a Parlamentului, acţionarea în instanţă a administraţiilor SRR, SRTv şi Agerpres pentru nerespectarea contractelor colective de muncă şi, nu în ultimul rând, declanşarea grevei generale.
Comitetul de Conducere al US MediaSind
Preşedinte,
Cristi Godinac

Scanteia revine in presa romana. Ea "iese la rampa", "in exclusivitate", "sub forma unui vagin", in Evenimentul Zilei, cu Benedek Levente de mana.

Detalii la www.u-a-p.org

In atentia domnului Primar General: mizerie cat casa la UAP-Atelier 35, in Centrul Istoric al Capitalei.

Policlinica MI-MAI-MIRA a ales impachetarile cu iaurt. Hm... S-or fi ars?

In sfarsit, a cazut. Adomnitei ramane in istoria Guvernelor de dupa 1989 drept cel mai idiot ministru al Educatiei. De-asta a si fost pus!


Igor Smirnov i-a urat "pace" lui Vladimir Putin de ziua lui

Liderul separatist de la Tiraspol l-a felicitat cu prilejul zilei de nastere pe premierul rus
Liderul regiunii separatiste transnistrene, Igor Smirnov, l-a felicitat, marti, pe premierul rus Vladimir Putin, fost presedinte al Federatiei Ruse, comunica DECA-press. Vladimir Putin a implinit la 7 octombrie varsta de 56 de ani. In mesajul adresat, Putin este felicitat „personal” de catre Smirnov, dar si „din partea poporului transnistrean”.
Gratie experientei si intelepciunii Dumneavoastra, a proiectuelor derulate de Dvs, in fata Rusiei s-au deschis perspective nemarginite, sustine Smirnov in mesajul de felicitare adresat lui Putin. Aproband o decizie strategica privind recunoasterea independentei Osetiei de Sud si Abhaziei, Moscova a dat dovada ca este un centru puternic si responsabil pentru asigurarea protectiei compatriotilor. Aceasta masura, scrie Smirnov, a cimentat increderea transnistrenilor in solutionarea corecta a contradictiilor moldo-transnitrene.
In incheierea mesajului de felicitare, Smirnov ii ureaza lui Putin pace, numai bine, bunastare si noi realizari in slujirea Patriei si poporului Rusiei.

Monday, October 6, 2008

Pierdut stat roman. Il declar nul.

Presedintele Romaniei a venit nervos din Spania. Si pe buna dreptate. La patru ani de la preluarea mandatului, a ajuns la vorba noastra. Practic, Basescu a citat din ZIUA: "Statul roman trebuie sa renunte la a mai batjocori romanii de pretutindeni prin neimplicarea in sprijinirea actiunilor lor". Diferenta dintre noi si el este insa ca Traian Basescu, in calitate de presedinte al Romaniei, este chiar reprezentarea Statului. Dar, domnul presedinte vrea sa ne spuna ca Statul "nu sunt eu".
Oricum, iata pana unde s-a ajuns: seful statului roman este silit sa sara in sus pentru ca drepturile romanilor de pretutindeni nu sunt respectate de... statul roman. Desigur, aici se pot gasi multe interpretari. Unii, care din prea mare intindere morala si intelectuala nu-si mai regasesc "patria" in Romania, o tara de care oricum nu apartin, ar putea spune ca statul roman nici nu mai exista. O si fac, de altfel, atacand prin toate mijloacele identitatea nationala, pe care - iata! - Basescu se cazneste sa o apere. Deci, despre care stat mai vorbim?
In acelasi discurs incendiar privind apararea drepturilor romanilor, Basescu trimite politicienii la lege: la Legea 299/2007. Pai, din primul articol al acesteia aflam asa: "Prezenta lege reglementeaza: a) drepturile persoanelor de etnie romana, precum si ale celor care apartin filonului cultural romanesc, din afara granitelor Romaniei, denumite in continuare romani de pretutindeni, avand ca scop mentinerea, promovarea si afirmarea identitatii lor culturale, etnice, lingvistice si religioase; b) atributiile autoritatilor competente din Romania".
Daca domnul presedinte s-a referit la problemele statului roman in raport cu punctul a), atunci avem o problema. Chiar la Cotroceni, un fel de institutie a... statului roman. Pentru ca onor ditamai presedintele pompos intitulatei "Comisia prezidentiala de analiza a regimului politic si constitutional din Romania", care se ocupa de "cadrul dezbaterii privind revizuirea Constitutiei si reorganizarea institutionala a statului", are cu totul alte pareri decat seful statului. Preparatorul Ioan Statomir considera asa, vizavi de identitatea nationala, de "specificul national", tratat intre ghilimele: ca este "o obsesie din imaginarul national", "un element fantasmatic central" si, oricum, "in cele din urma, identitatea nationala monolitica se fisureaza in mii de spatii guvernate de afinitati elective". Asa ca, ce ne mai trebuie "identitate nationala", cand aceasta este, conform editorului Andrei Cornea, care i-a publicat opiniile lui Ioan Statomir: "o conserva insipida, o marfa expirata. Feriti-va - e toxica!". Acest om lucreaza la schimbarea din temelii a Constitutiei - de ce nu ar incepe prin renuntarea la Articolul 1 privind caracterul statului national, suveran, unitar si indivizibil? - si la reorganizarea institutionala - de ce nu si teritoriala? - a statului pe care, iata, presedintele vrea sa-l apere atat pentru romanii de acasa, cat si pentru cei de pretutindeni.
Daca insa domnul presedinte se referea la problemele statului in raport cu punctul b), atunci trebuie aratat ca legea inlocuieste referirile la "Ministerul Afacerilor Externe" si la "ministrul Afacerilor Externe" cu referiri la "Cancelaria Primului-Ministru", respectiv "seful Cancelariei Primului-Ministru". Si atunci Statul, aflam, e Calin Popescu Tariceanu. Adevarat. Cum la fel de adevarat este si ca bugetul Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni e insignifiant. Dupa cum arata presedintele, pentru cei 10 milioane de romani din afara tarii, in 2007 au fost alocate 20 de milioane de lei, iar anul acesta 10, dintre care 5 au fost datorii. Comparativ, tot in aceeasi perioada, Institutul Cultural Roman a avut un buget de 45,5 milioane lei, "pentru promovarea in strainatate a culturii romane si protejarea identitatii culturale" a... statului roman, cred... Ce ar mai fi de spus? Aproape nimeni nu observa ca pentru acesti romani, circa 10 milioane, dupa cum arata presedintele, sunt desemnati 2 senatori si 4 deputati, care trebuie sa strabata intreaga strainatate. Iar pentru cei 20 de milioane ramasi avem 137 de senatori si 332 de deputati. Asa a decis... statul roman.

Articolul orginal la
Pierdut stat roman. Il declar nul. de Victor RONCEA

PS: Intre timp Legea 209/2007 s-a schimbat printr-o OU care a intors DRRP-ul la MAE, la inceputul anului. Dar degeaba. Tot ICR-ul toaca de 10 ori mai multi bani decat are DRRP pentru romanii din intreaga lume. Degeaba se semnaleaza la cel mai inalt nivel, din februarie, ca nu se pot derula programele angajate cu doar 5 milioane de lei! Evident, Basescu s-a referit la mult mai multe din Legea 209: Congresul romanilor de pretutindeni, etc. Cu ce bani? Ca sunt mai importante erectiile lui Iuda si exportul de "turnatori buni", de-ai nostri, anti-romani!
Din cate inteleg Basescu vrea o centralizare a oficiilor care se ocupa de romanii de pretutindeni, evntual sub bagheta Presedintiei, ceea ce am propus de la inceputul mandatului sau. Dar daca o face cu genitali penali ca Patapievici & Co le ucide identitate mai repede decat o fac Iuscenko si Voronin. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ar trebui, de fapt, doua institutii separate. Una este sa tratezi cu romani plecati la munca in Occident si alta sa aperi drepturile incalcate ale celor din Rasaritul romanesc. In fine, cu gasca sinistra de la GDS, de care s-a lasat inconjurat, nu o sa faca niciodata ceva pentru tara ci numai pentru dusmanii ei. Iar intr-o zi o sa-l devoreze si pe el cu tot cu cascheta de Capitan, dupa cum i-am mai spus-o! In fine, mai exista, totusi, niste sperante...
Despre planul de distrugere a Romaniei gasiti detalii prin campaniile purtate de anti-crestinii dereglati mintal si hormonal Alina Mungiu Pippidenara si Andrei Plesu "Tulceanu" in Dilema veche iar "noile directive" sunt date in suplimentul GDS "Altfel despre identitatea nationala" din revista "22" cu nr 967 din 16 - 21 septembrie 2008 (in baza paginii de web a "22", sectiunea Arhiva).
Aici veti afla ca sceleratii de neo-kominternisti care isi permit sa considere "toxica" identitatea noastra mai afirma, prin aluzii sau direct, ca: romanii sunt o reprezentare a raului transmis "biologic sau istoric, genetic sau social" si ca , de aceea, trebuie "sa ne descotorisim de trecut", ca romanii de ne-elita (ca ei) dispretuiesc "adevarata cultura europeana" promovata numai de Patapievici, Liiceanu, Plesu si restul cooperativei, care, saracii, sunt victimele "calibanilor Romaniei integrate (ca Dan Voicu­lescu si Antenele sale, o parte dintre zia­ristii Realitatii TV, ziarul Ziua si altii ca ei)" - "Romania integrata" vs Romania dezintegrata? -, ca arta nu mai poate fi "nationala", si ca ICR este avangarda noii ordini cultural-politice dintr-o "Altfel" de Romanie. Urmariti campania anti-Romania "Altfel" care se deruleaza in medii diferite. "Altfel" adica pe dos! Stupizii astia au locuri asigurate in Iad. Parca si vad etichetele: Rezervat pentru "elita"!

Demolata de Bratianu, ridicata de Nastase & Co.Generalii armatei maghiare care au ucis 40.000 de romani comemorati la Statuia "reconcilierii" din Arad


ZIUA Online informeaza:
Arad: La comemorarea celor 13 generali acuzati de genocid impotriva romanilor s-au intonat imnurile Ungariei si secuilor
La comemorarea care marcheaza incheierea manifestarii denumita "Zilele Culturii Maghiare" au participat ministrul Apararii al Ungariei, Szekeres Imre, seful Marelui Stat Major al Armatei Ungare, generalul Mikita Janos, ambasadorul ungar la Bucuresti, Fuzes Oskar, dar si presedintele UDMR, Marko Bela
Cei 13 fosti generali ai armatei austro-ungare, acuzati de genocid impotriva populatiei romanesti din Transilvania in timpul Revolutiei de la 1848 au fost comemorati, luni, la Arad. Acestia au luptat pentru independenta Ungariei fata de imperiul habsburgic dar si impotriva revolutionarilor romani condusi de Avram Iancu care cereau aceleasi drepturi ca si ungurii. Ei au fost executati, in anul 1849, de armata imperiala. Momentul a fost deschis prin intonarea Imnului de stat al Ungariei si respectiv a Imnului Secuilor. La manifestarile comemorative organizate cu ocazia implinirii a 159 de ani de la executia care a avut loc in Arad au participat cateva sute de etnici maghiari, intre care multi veniti din Ungaria, dar si din judetele limitrofe. Ziua a debutat cu o manifestare comemorativa organizata la Grupul Scolar "Csiky Gergely" din Arad, dupa care, la Catedrala Romano - Catolica, din centrul orasului, a avut loc o slujba comemorativa.

NewsIn:
"Peste 1.000 de maghiari au participat la comemorarea celor 13 generali executaţi la Arad
Aproximativ 1.000 de maghiari, atât din ţară, cât şi din Ungaria, au participat luni, la Arad, la manifestările dedicate comemorării a 160 de ani de la executarea celor 13 generali ai Revoluţiei de la 1848-1849, transmite corespondentul NewsIn.
Manifestările au debutat la Obeliscul ridicat în memoria celor 13 generali executaţi la Arad, unde a fost oficiat un serviciu religios la care au participat o serie de oameni politici, din România şi Ungaria, care au depus coroane de flori. Participanţii au continuat seria evenimentelor dedicate comemorării celor 13 generali în Parcul Reconcilierii româno-maghiare, unde au fost rostite discursuri în care au fost omagiaţi eroii Revoluţiei. „Este extrem de dificil să transformăm doliul în sărbătoare, înfrângerea în victorie. Cei 13 generali, care, deşi erau de naţionalităţi diferite, au devenit adevăraţi maghiari eroi în sufletele noastre şi a urmaşilor lor şi ne-au dat un exemplu demn de urmat. 6 octombrie este o zi de doliu pentru arădeni. Aradul este oraşul doliului. Dar este oraşul în care, la 6 octombrie, sărbătorim dragostea de libertate şi solidaritatea. Statuia Libertăţii este dovada faptului că succesul se întemeiază pe solidaritate, perseverenţă. Am învăţat că nu ne putem permite să renunţăm la obiectivele noastre nici atunci când realizarea lor pare imposibilă“, a declarat Marko Bela, preşedintele UDMR.
Prezent la manifestările organizate la Arad, ministrul apărării din Ungaria, Imre Szekeres, a spus că acest oraş a devenit un „simbol al sacrificului“: „Aradul este un simbol care oglindeşte mereu aceeaşi realitate, anii îndoliaţi ai maghiarimii, lupta cu absolutismul. Cred că niciodată nu va exista cineva care să uite data de 6 octombrie care, împreună cu cea de 15 martie, împlineşte un moment deosebit al istoriei noastre. Aradul a devenit, în acelaşi timp, un simbol al sacrificiului, dar şi al responsabilităţii şi fraternităţii"."

Sa ne aducem aminte:

Pozitia tradarii

Nastase si Iliescu s-au sucit cu 180 de grade fata de problema statuii celor 13 generali maghiari * Inainte de 2000, PSD a avut o pozitie similara cu a PRM condamnand dur reamplasarea monumentului * In 2004, Guvernul Nastase a fost un promotor al Parcului Reconcilierii din Arad * Dovada a schimbarii de pozitie a actualului premier sta si un senzational articol publicat in ziarul "Dimineata" din 5 octombrie 1999 * Acesta poarta titlul "Un vis al iredentismului unguresc: Reamplasarea la Arad a "Monumentului Libertatii maghiare"" * Deputatul Nastase cerea ca "Guvernul sa faca ansamblul "Reconcilierii" de la Arad, daca are bani, dar cu monumente noi si numai daca aradenii vor!" si sfatuia Ungaria sa-si ia statuia la ea acasa * Premierul Nastase l-a sfidat pe ziaristul Nastase * Intrebare: Cand si-a expus Adrian Nastase adevaratele principii fata de "iredentismul maghiar", in 1999 sau in 2004?

Editorial
De ce s-a sucit Nastase

Presedintele Executiv al Partidului Democratiei Sociale din Romania anului 1999, profesorul de drept international Adrian Nastase, denunta atunci, in oficiosul partidului, "Dimineata", "Visul iredentismului unguresc: Reamplasarea la Arad a "Monumentului Libertatii maghiare". Pozitia sa, din postura "mai libera" a unui politican din Opozitie, i-a permis atunci actualului premier Adrian Nastase sa fie sincer.
Desi nu ar fi trebuit sa mai fie necesar, deoarece tendinta rescriitorilor istoriei este de a uita din relatarile oficiale acest "mic amanunt", subliniem: statuia rusinii, cum am denumit-o noi, reamplasata luni la Arad dupa fix 80 de ani, reprezinta 13 generali ai armatei maghiare, care, in 1848, au ucis peste 40.000 de romani in cadrul unei operatiuni de radere de pe fata pamantului a 300 de sate romanesti. Ungurii de azi, ai "Ungariei Mici", nu contesta acest fapt, ei doar sustin ca statuia reprezinta, dupa cum o si intituleaza ei, un "simbol al libertatii". Al libertatii de a ucide? Daca i se pot contesta multe lui Nastase, cunoasterea perfecta a istoriei si din perspectiva finului cunoscator al dreptului international, nu. Materialul sau, republicat azi de ZIUA, demonstreaza concret acest fapt. Profesorul Nastase puncteaza: "Dar daca din 1920 pana astazi revizionismul maghiar a condamnat in sute de lucrari si conferinte "barbaria" romaneasca fata de simbolurile Ungariei Mari, in nenumarate ocazii insisi oficialii maghiari au mers atat de departe incat au conditionat pana si bunul mers al relatiilor dintre Ungaria si Romania de reamenajare pe locul initial al Monumentului Libertatii din Arad". Extrem de corect. Presiunile Ungariei - dupa ce Ionel Bratianu, artizanul Marii Unirii si "distrugatorul" grupului statuar, a fost si el "uitat" de noua era comunista -, au fost consecvente si puternice, pana astazi. Cand ungurii se pot considera, din nou, invingatori.
Deputatul din Opozitia de ieri Adrian Nastase critica acerb Guvernul CDR si condamna regimul Constantinescu pentru ca "sfideaza dispretuitor intreg poporul roman". Si totusi, ce l-a determinat pe premierul Romaniei de astazi, sa faca azi exact acelasi lucru pe care il blama cu atata vehementa atunci? Desi s-a eschivat de la prezenta la inaugurarea monumentului, prim-ministrul a fost reprezentat de un alt fin cunoscator al istoriei: ministrul Culturii si Cultelor, profesorul academician Razvan Theodorescu. "Inaugurarea de astazi a Parcului Reconcilierii este un moment de referinta, poate cel mai important din istoria relatiilor dintre cele doua tari vecine", a spus inalta fata culturala a PSD. Seful sau direct insa, aprecia in 1999, din Opozitie, demersul pentru concretizarea acestui moment - pe care, totusi, in ciuda aliantei cu UDMR-ul, regimul Constantinescu s-a ferit sa-l implineasca - drept "o provocare intolerabila si inconstienta din partea unor forte revansarde maghiare". Presedintele UDMR, Marko Bela, este de parere ca "solutia pe care am gasit-o, aceea a dialogului intre doua monumente, este cea mai buna". Insa, ne intrebam intemeiat, ce dialog poate fi acela intre calau si victime?
Liderul maghiar a mers mai departe, afirmand ca reinstalarea memorialului este un semn al recunoasterii oficiale de catre Romania a faptului ca trecutul ungar ocupa un loc meritat in Transilvania. Chiar locul meritat al trecutului ungar sa fie ocupat de sange si crime? Noi speram ca, odata ce vom intra impreuna in acelasi club, reconcilierea sa se bazeze pe impartasirea valorilor comune, europene. Si astfel ajungem si la bietul ambasador al UE, Jonathan Scheele, pacalit sa fie martorul unui troc politic, al carui dedesubt partidul aflat la guvernare, impreuna cu actualul sa presedinte au datoria sa il dezvaluie poporului roman, atat de aparat in urma cu cinci ani prin declaratii sforaitoare. "Aceasta ceremonie, de o adanca intelepciune, este profund europeana, spiritul reconcilierii care domina in prezent Europa trebuind sa domine si aici", a spus Scheele. Consilierii sai romani probabil ca sunt mai preocupati de gestionarea fondurile nerambursabile decat de respectarea adevarului istoric.
Nu ne putem inchipui ca reprezentantul Europei ar putea milita vreodata pentru ca, de exemplu, poporul evreu, care s-a reconciliat cu cel german, sa-i ridice si statuie lui Hitler pe deasupra, daca se poate chiar la Auschwitz. Nu credem ca, armenii, ca un alt exemplu, ar putea fi obligati europeneste sa ridice statuie Marelui Vizir si executorilor ordinelor care au dus la eliminarea a circa 1.500.000 de oameni. Este peste masura oricarei imaginatii ca Europa sa ceara vreodata fostelor natiuni subjugate din Estul Europei sa-i ridice statui lui Stalin si Beria. Nu. Aici ambasadorul a fost cras dezinformat. Exemplele pot fi criticate de detractorii de serviciu, victimele generalilor sunt mai putine. "Doar" 40.000. Insa crima poate avea grade de comparatie?
Daca in 1999 deputatul Adrian Nastase se numara printre mai multi politicieni care criticau restaurarea monumentului maghiar, astazi tacerea Parlamentului Romaniei si a societatii civile a fost cu atat mai suspecta. Cativa, putini, au comentat si azi. In surdina. Unde este "patriotul" de Vadim Tudor, care chiar de ziua lui Eminescu prefera sa apara pe toate posturile sa faca balci politic? Unde este acidul de Basescu, care aici, pe tarlaua lui, isi gaseste timp sa apere virulent un Mausoleu al comunistilor, demn de a fi dinamitat?! Si, mai presus de toti, unde sunt urmasii lui Bratianu, aceiasi care mieunau catre PSD la Bucuresti, in fata statuii de pe bulevardul Dacia a marelui roman, pentru ca fusese mazgalita cu spray-ul?! Unde este cuvantul elocvent al auto-intitulatei "societati civile"?! Unde sunt romanii? Pentru ca pe unguri ii vedem. Si noi si Europa.
In timp ce ei il reinhumeaza pe Horthy cu onoruri militare, noi ii facem cosciug de tabla bustului lui Antonescu, din chiar curtea bisericii ctitorite de el. In timp ce drepturile romanilor din jurul granitelor sunt incalcate flagrant si programat, ungurii isi apara conationalii, creeaza si aplica legea maghiarilor de pretutindeni, in ciuda criticilor Europei. In timp ce noi nu mai stim ce legi sa mai facem, transformand in obligatii simple recomandari privind minoritatile, extremistii unguri agita steagul separatismului si incita nu numai simplii maghiari, ci si secuii si ceangaii. In timp ce aripa PSD din SRI nu mai stie cum sa acopere super-grofii maghiari gen Csibi Istvan, noi ne milogim la Budapesta sa ne recuperam bunurile Fundatiei romane Gojdu, rechizitionate de guvernele ungare, indiferent de culoarea lor politica.
Simion Barnutiu, Blaj, 1848: "Tineti cu poporul toti ca sa nu rataciti, pentru ca poporul nu se abate de la natura, nici nu-l trag strainii asa de usor in partea lor", este chiar motto-ul "Diminetii" care publica articolul lui Adrian Nastase. Ar fi poate cazul sa ne explice prim-ministrul ce l-a facut sa decada din tinuta sa morala de atunci si sa accepte azi aceasta schimbare totala.

Victor RONCEA
ZIUA Nr. 3000
Miercuri, 28 aprilie 2004
Acum, dupa patru ani, intrebarea este: cat va mai santaja agentura ungureasca UDMR-PCM Romania?

Partidul Civic Maghiar, un partid nazist care foloseste svastica mascat?

Primita de la un cititor al blogului. Multumiri!

90 de ani de la fondarea criminalului serviciu secret bolsevic NKVD. Peste 100 de milioane de morti numai in Europa. Sute de mii de martiri in Romania


Televiziunea NIT a lui Voronin cloneaza TVR pe banda Moebius. NATO Bucharest Homo Summit

















Ambasadorul Spaniei in vizita la ZIUA, discutand despre diplomatia spaniola, cultura romana, Vintila Horia, Mircea Eliade si Emil Cioran

ES Juan Pablo GARCIA-BERDOY, Amabasadorul Spaniei in Romania, sustine ca imigrantii romanii sunt recunoscuti ca cetateni in Spania, nu ca minoritate ES Juan Pablo GARCIA-BERDOY, Amabasadorul Spaniei in Romania, intervievat de ZIUA, ar dori ca limba spaniola sa se regaseaca in sistemul de invatamant romanesc. Diplomatul spaniol, care si-a inceput mandatul la Bucuresti in 2005, considera ca trebuie facut mai mult pentru a pune in valoare cultura romaneasca in Spania.
Excelenta, Spania s-a dezvoltat foarte mult cu ajutorul fondurilor structurale, practic o inovatie spaniola. Cum putem invata din aceasta experienta a Spaniei?
Se spune ca Romania nu a avansat prea mult in acest sens. Insa eu sunt de parere ca Romania face pasi importanti in aceasta directie. Romania are timp, fondurile se acceseaza cu un anumit decalaj. Cred ca e prea devreme sa judecam situatia. Prin 2010 sunt de parere ca Romania va beneficia din plin de aceste fonduri structurale. In acelasi timp, pentru dezvoltarea Romaniei eu consider ca cel mai important element este o administratie publica profesionista. Aceasta trebuie pastrata si nu inlocuita complet, odata la patru ani, pe motiv de ordin politic si totodata trebuie pregatita in acest sens.
Ziua Spaniei se va sarbatori la noi miercuri, la palatul Bragadiru.

Pe 3 octombrie a fost si Ziua Unitatii Germaniei.
Redau aici cuvantul pentru ZIUA al ambasadorului Germaniei, Excelenta Sa Roland Lohkamp
Reunificarea Germaniei, temelie a Europei
Este o bucurie pentru mine sa pot saluta cititorii ziarului ZIUA chiar de Ziua Unitatii Germane. Doresc sa folosesc acest prilej pentru a multumi redactorilor Departamentului Externe ai cotidianului national ZIUA.
Destinul Germaniei s-a schimbat brusc la 3 octombrie 1990, atunci cand reunificarea, petrecuta in deplina independenta politica si suveranitate, a pus capat divizarii celor doua state germane, dupa mai bine de 40 de ani.

Sunday, October 5, 2008

Se încinge tărâţa la Caţavencu-KGB. După declaraţiile-bombă făcute de Florin Călinescu la Ciutacu, careul Academiei Caţavencu îşi ingroapă uniformele



Florin Calinescu, membru al Senatului Academiei Catavencu, in calitate de fondator al saptamanalului "de moravuri grele", si-a acuzat joia trecuta fostii colegi de apartenenta la unele servicii secrete straine anti-NATO. Afirmatiile incendiare au fost facute in emisiunea lui Victor Ciutacu "Vorbe grele" de la Antena 2. Primele reactii din partea "catavencilor" au venit de la Istodor si Mircea Toma. In ce-i priveste pe Eugen Istodor Berceanu sau pe Viorel Mihai Motoc si Octavian Mardale, este foarte posibil ca ei sa fie singurii fraieri care nu sunt, sau se fac ca nu stiu ca sunt incadrati in UM AC D1. Altfel, analiza oricarui pifan in contrainformatii poate arata ca, pe langa spuma haiosenilor imprastiata de "catavenci" la tot poporu', blatul tortului e mult mai gros si are un gust amar. De-a lungul anilor, tintele favorite ale Academiei Catavencu au fost fixate prin comenzi clare anti-romanesti. In principal, favoritii la trese sunt si cei care s-au imbogatit peste noapte din spalari de bani si spaga la greu (TVR - 300.000 USD, etc...) mimand deontologia si activismul. Mircea Dinescu, cunoscut pentru activitatea sa la sanul KGB, este si el una din "fetele cotidianului" care a participat la "Afacerea Catavencu". Cornel "Balea" "Alexandru" Ivanciuc e caz cronic deja, de predat la jurnalism si post-comunism. (Vezi
Cornel Ivanciuc, agent al politiei politice: „Am turnat si am fost platit de Securitate")

Liviu Georgica Mihaiu a ajuns didamai Guvernatorul Deltei. Mircea Valentin Toma, un milionar "vai de capul lui", isi duce misiunea pana la cap, in ciuda varstei, ca si Iliescu-KGB. Iar I.T.Morar, la fel, un propagandist utecist adventist ajuns la Bucuresti de la Muca Cacaii prin semnatura personala a Elenei Ceausescu, dupa cum afirma veterani ai presei comuniste. Dar, inainte de a-i lua pe rand, sa vedem cum l-au enervat pe Istodor declaratiile lui Calinescu, enervat la randul lui de un articol despre Pro-Optica din "Catavencu", despre care pana si Istodor recunoaste, cu jumatate de gura, pe blogul lui: "bun, poate sintem neprofesionisti… nu om fi verificat corect informatiile cu optica romana, dar de aici si pina la kaghebism, hail sictir!". Deci, sictir:

"Calinescule, esti un bou!
Culmea e ca ii pot multumi lui Ciutacu. In emisiunea lui, a stors Florinelul pina a dat muguri de intelepciune: catavencii sint kaghebisti.
“Astia de la Catavencu nu stiu de NATO, ca sunt din alte structuri, oricum, diametral opuse… Ma bucur ca lucrez cu armata, restul sunt cacaturi. Academia Catavencu se ocupa cu prostii. Nu ma apuc acum sa spun de unde isi iau banii, pe lista cui sunt nevestele lor. La Catavencu este o alta problema… Eu sunt civil si asa vreau sa raman.”
Calinescu iti spun eu: esti un bou, fiindca noi sintem kaghebisti. Si iti spun eu de unde ia nevasta-mea bani: de la Dilema veche a lui Patriciu, ii plateste salariu plus colaborari. Si o stii si pe nevasta lui Morar, a lui Mardale, a lui Doru, a lui Vulpe. Ca doar ani de zile am mincat, am baut, ne-am pisat, ne-am facut boi, am glumit, am kaghebit impreuna. Esti bou! Politica are nevoie de tine! O sa am ce scrie inca 4 ani.
Tags: Ciutacu, Florin Calinescu, KGB"

Istodor e cam parcimonios cu extrasele din afirmatiile lui Calinescu. Ele sunt mult mai multe si mult mai suculente. Hai sa le ofer eu:

"Florin Călinescu: Eu ştiu foarte bine cum se face Academia Caţavencu. Şi nu vreau să intru în amănunte cu distinşii mei foşti colegi. Acolo, ca în toată presa vin nişte turnătorii pe diverse canale şi se asamblează nişte date după ureche. Nu vreau să discut acum despre colegii de la Caţavencu pe unde şi ce şi-au angajat şi cât au încasat.
(...)
Victor, astea sunt prostii. Şi Caţavencu se ocupă cu prostii şi cunosc foarte bine. Şi alte ziare. Şi trebuie lăsaţi în pace. Repet, nu mă ocup eu, ca să încep să dezvălui fiecare ziarist, chiar şi de la Caţavencu, pe lista cui e, pe salariul cui, cât de moral este, cui şi-a vândut acţiunile etc. Şi unde stau nevestele lor etc.
Victor Ciutacu: Păi le-ai zis lor atunci. Când te-au întrebat ei dacă mai eşti prieten cu nu ştiu cine... le-ai răspuns că lor le-a ieşit mai bine cu Vântu.
Florin Călinescu: Probabil că le-a ieşit mult mai bine.
Victor Ciutacu: E un miracol ăsta. I-au vândut de vreo 3 ori acţiunile lui Sorin.
Florin Călinescu: Mi se pare normal. Dar la Caţavencu nu asta-i problema, acolo e o altă problemă pentru care eu am plecat de-acolo şi să fie sănătoşi. Eu sunt civil. Şi am să rămân toată viaţa un civil.
Victor Ciutacu: Era chestie de subordonare ierarhică acolo?
Florin Călinescu: Probabil.
Victor Ciutacu: Pe grad şi funcţie?
Florin Călinescu: Da, eu am să rămân toată viaţa mea un civil.
(...)
Florin Călinescu: Mai e ceva pe care colegii militari de la Caţavencu trebuie să ştie mai bine ca mine. Când s-a cumpărat Pro Optica a trebuit să semnez o clauză că voi rămâne în cadrul industriei naţionale de apărare şi în caz de război trebuie să...
Victor Ciutacu: Era punctul acela special din Legea privatizării în care spunea de capacităţile speciale.
Florin Călinescu: În caz de război chiar trebuie să cârmesc toată activitatea pentru armata română. Pro Optica colaborează cu armata română de la înfiinţarea IOR. Şi e una din unităţile de bază ale armatei. Dar răutatea asta simplă... la Caţavencu se lucrează mult după ureche, sunt mulţi urechişti acolo şi răspândaci. Ca şi la alte ziare. Şi atunci se dă numai ce-i interesant. Repet, acest contract este al cincilea an dintr-un contract câştigat în urma unei licitaţii în 2002 şi nu mai este necesar în 2008 să se facă licitaţie, se poate negocia direct pentru că tot NATO a zis, numai că ăştia de la Caţavencu nu sunt din structuri NATO, sunt din alte structuri...
Victor Ciutacu: Diametral opuse?
Florin Călinescu: Oarecum. NATO s-a săturat ca pe câmpul de luptă armatele să vină ba cu calul verde, ba cu calul sur. Înţelegi? (...) Restul sunt căcaturi.
Victor Ciutacu: Tu ai avut curajul asumării în anumite momente cheie a prieteniei cu oameni aşa-numiţi controversaţi.
Florin Călinescu: Inclusiv cu Traian Băsescu.
Victor Ciutacu: Ai fost unul dintre cei care...
Florin Călinescu: Inclusiv cu colegii de la Academia Caţavencu... (...) măi, ăştia de la Caţavencu repet, n-au treabă cu armata, ei au treabă cu alte servicii.
Victor Ciutacu: O să mă reclame Toma la CNA.
Florin Călinescu: Lasă-l pe Toma, Toma cum a venit la Caţavencu să se încadreze?
Victor Ciutacu: Cum?
Florin Călinescu: În uniformă kaki. Nu a venit de la armată?... să fim serioşi. Dar nu vorbesc acum despre distinşii mei... că sunt senator pe viaţă.
Victor Ciutacu: Eşti senator pe viaţă la Caţavencu?
Florin Călinescu: O să convoc senatul Academiei ca să ne lămurim în puşti şi pistoale. (...)"
(Prin Monitoring Media: http://www.monitoring.ro/)

Pentru ca presa este controlata intr-o masura de 90%, afirmatiile alarmante facute joi de Calinescu despre starea libertatii presei cazone de azi nu au fost reproduse decat pe bloguri, in firava media electronica si in Cancan, care are cativa profesionisti aflati mereu pe faza. Iata:


Florin Calinescu acuza "Catavencii" ca sunt agenti acoperiti
sâmbata, 04 octombrie 2008

Eticheta. Calinescu ii numeste pe camarazii lui de la Academia Catavencu "colegii mei militari" Actorul Florin Calinescu, candidat al PNL pentru Camera Deputatilor, a formulat, joi seara, o serie de acuzatii grave la adresa jurnalistilor Academiei Catavencu, despre care a spus ca sunt agenti ai serviciilor secrete, cu insinuari ca ar fi vorba chiar de servicii anti-NATO.

Invitat la emisiunea "Vorbe grele", de la Antena 2, Florin Calinescu a declansat un atac taios la adresa fostilor sai colegi de la Academia Catavencu, despre care a declarat, textual: "Nu ma apuc acum sa spun de unde isi iau banii, pe lista cui sunt nevestele lor. La Catavencu este o alta problema. Diferenta dintre mine si fostii mei colegi de la Catavencu este ca eu sunt civil. Dar astia de la Catavencu nu fac parte din structurile NATO, ci din cele diametral opuse. Toata lumea stie cum a venit Mircea Toma la Catavencu: in uniforma kaki!". Declaratiile fierbinti ale lui Calinescu se suprapun peste cele facute de fostul presedinte Emil Constantinescu in septembrie 2005, la postul B1 TV, potrivit carora Dumitru Tinu figura pe celebra lista de spioni a lui Severin si ca la Academia Catavencu lucreaza fosti ofiteri de Securitate, afirmatii ramase fara nicio reactie din partea saptamanalului vizat.
Pana acum, doua nume grele de la Catavencu, Felix Anton Rizea si Cornel Ivanciuc, au fost deconspirate oficial ca fiind colaboratoare ale fostei Securitati, in timp ce despre Mircea Toma se stie ca inainte de 1990 a lucrat ca psiholog la Centrul de Medicina Aeronautica Bucuresti, unde testa pilotii care conduceau aeronavele cuplului Ceausescu, raspundere similara, potrivit Asociatiei Civic Media, cu cea a ofiterilor din Directia a V-a a Securitatii Statului.
Mircea Toma: "Calinescu e fiul unui colonel de Securitate"
Mircea Toma a declarat ieri, in replica, pentru Cancan, ca e dezamagit de afirmatiile actorului "mai ales ca acesta e fiul unui colonel de Securitate din Timisoara. Sunt convins ca la originea acestui atac survenit la o televiziune a lui Voiculescu se afla un demers al meu de acum cateva zile, in fata senatorilor care se ocupa de legea CNSAS, prin care am cerut ca fondatorii de fundatii, precum e liderul PC, sa intre pe lista celor care pot fi verificati de catre consiliu. Eu nu am cum sa ma apar de asemenea acuzatii, mai ales ca am fost, pe rand, agent al DIM, al serviciilor unguresti, al CIA, acum sunt al KGB... Cat despre asa-zisa uniforma, eu eram angajat civil la Centrul Aeronautic, asa ca aveam blugi si halat drept uniforma".
Bogdan Tiberiu Iacob

Mircea Toma manca rahat! Si nu cu polonicul, ci cu vadra. Pentru ca legea CNSAS prevede foarte clar verificarea fondatorilor fundatiilor; nu trebuie sa ceara el nimic. De altfel, in baza acestei prevederi l-am dat si pe el si pe Voiculescu la cercetat pe lista "Voci Curate" a Asociatie Civic Media. Ciudat, desi oamenii mei m-au informat ca Toma a facut mai multe vizite la CNSAS, la audieri, pana acum nu am primit nimic in ce-l priveste. Dupa 17 ani de APV-ist, chiar nici o nota?!... Nu-i bai, Toma ma face sa cer socoteala CNSAS pentru Omerta practicata fata de unele nume "grele" din presa romana. Calinescu a spart buboiul!

Istodor nu ar trebui sa se supere asa de tare cand Calinescu zice ca stie unde stau (unele) neveste al Catavencilor, si chiar ei. Bine, Guvernatorul sta acum intr-un apartament cu vedere la Herastrau, cu un pret nesimtit care are in coada vreo cinci - ba, zic unii - chiar sase zerouri. Treaba lui. Bravo lui. Cel putin isi arata, pe fata, averea. Dar, totusi, pe langa el, mai e unii. La banii lor de milionari, si campaniile "deontologice" duse de Cotidianul si Catavencu pentru ca unii-altii sa elibereze casele de la RAAPPS, cum de are tupeul fantastic didamai seful concernului cu multe fete catavencice, recte Doru Buscu, sa se lafaie intr-o vila RAAPPS luata printr-o fundatie-fantoma (Tomo, poate-l cauti si pe Buscu la oua!)?!
Pai uite ce zice Revista Presei Mediafax:

Ziaristul Doru Buşcu, deontolog cu vilă de la RAAPPS

Ziarele sunt pline, de obicei - cum este şi firesc - cu anchete privind situaţia imobiliară a oamenilor politici. Cel mai adesea, aceştia sunt nişte răsfăţaţi ai sorţii, beneficiind de locuinţe din fondul RAAPPS pentru care plătesc chirii modice, în comparaţie cu preţurile reale din piaţă.Interesant este că tocmai unul din deontologii care denunţă frecvent sistemul ticăloşit al clasei politice româneşti şi-a băgat adânc mâna în borcanul cu miere al RAAPPS.
Citeste toata stirea AICI, de la www.curentul.ro
ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ
Verdictul Curţii: afară cu chiriaşii-expiraţi ai RAAPPS!
Demnitari de ieri şi de azi, maeştri la înşfăcat case
Melcii din parlament isi iau casa cu ei
Basescu respinge negocierea directa pentru vanzarea caselor RA-APPS
Parlamentarii şi-au făcut cadou locuinţele de lux ale RA-APPS

Misto, vorba lui Columbeanu Jr!
Despre Toma si Morar gasiti la Civic Media:
Cazul Ioan T. Morar zis Biju, trompeta delatorilor de serviciu - Cu un PS pentru Mircea Toma

Mi-e prea scarba sa-i mai comentez.
In rest, Dumnezeu si DNA cu mila! Caci, chiar daca Florin Calinescu are destule resurse de dat si la altii, "cu bolta", dupa cum spune, umbrela le-o tin bine serviciile.

Si, pentru ca e deontologic :), sa ne amintim cum se ingroapa unele cazuri si cum au devenit distinsii fripturisti atat de atractivi media:
Fara sa faca nimic,

Sefii de la "Academia Catavencu" au primit in conturi personale miliarde de lei de la Fundatia "Anonimul"

Fundatia "Anonimul", alaturi de Grupul Rompetrol, figureaza intr-un raport al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor ca efectuand operatiuni suspecte de spalare a banilor
Parchetul National Anticoruptie a fost sesizat, asa cum aratam in Adevarul de ieri, de catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) in legatura cu "operatiunile suspecte de spalare a banilor efectuate de Patriciu Dan Costache, Marin Sorin si Marin Mihaela Rodica prin intermediul mai multor societati comerciale".
Aceste operatiuni au fost realizate, conform specialistilor ONPCSB, in principal prin intermediul firmelor din cadrul Grupului Rompetrol, condus de Dinu Patriciu. In sesizarea remisa PNA de catre ONPCSB se fac referiri insa si la o serie de fundatii si persoane fizice intre care s-au efectuat importante tranzactii banesti.
Este vorba de dl. Marin Sorin - care a organizat ieri o conferinta de presa -, sotia acestuia, Marin Mihaela Rodica, Tudori Fondation, Fundatia "Anonimul" (Don Quijote). Aceasta din urma, la data de 7 noiembrie 2002, a platit cu suma de 8,6 miliarde de lei cinci persoane fizice, membri fondatori si actionari la "Academia Catavencu", respectiv Mihaiu Liviu, Buscu Doru, Toma Mircea, Ivanciuc Cornel si Ioan T.Morar.
Sumele - variind intre 1,3 miliarde de lei si 2,1 miliarde de lei - au ajuns in conturile personale ale ziaristilor si nicidecum in cel al saptamanalului "Academia Catavencu".
De bani de la Fundatia "Anonimul" a beneficiat si Fundatia "Noua Romanie", care a incasat suma de 4 miliarde de lei. Asa cum a aratat ieri dl. Marin Sorin, in cadrul conferintei de presa, Fundatia Anonimul sustine o serie de activitati din domeniul cultural, intre acestea figurand si Asezamantul Cultural "Academia Catavencu".
In principal, donatiile din care, la randul sau, doneaza Fundatia Anonimul provin de la Tudori Fondation, o firma cu sediul in Liechtenstein, reprezentata in Romania de Marin Sorin. Aceasta firma a vandut OMV participarea pe care o detinea la Romanian Oil and Gas Investments, care - la randul sau - detinea Rompetrol Group BV, societate care controla Grupul Rompetrol Romania.
Si, uite asa, mai pe ocolite, se ajunge si la Dinu Patriciu, care - la randul sau - a incasat in contul personal suma totala de 11,7 miliarde de lei de la societatea nerezidenta Tudori Fondation. In cadrul conferintei de presa de ieri, Marin Sorin a declarat ca nu a fost instiintat oficial despre faptul ca este cercetat pentru spalare de bani, precizand ca miza anchetei desfasurate de ONPCSB "este PETROM-ul, care este o sursa de venituri ilicite pentru mii de oameni.Totul a plecat de la adversarii privatizarii PETROM. Implicit, scandalul are legatura si cu politicul, dar interesele economice sunt cele care primeaza. Aceasta informare a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor este o dovada a faptului ca autoritatile statului au niste instrumente incompetente".
Marin Sorin a mai aratat ca va face o plangere penala impotriva lui Ioan Melinescu, presedintele ONPCSB, care a semnat sesizarea catre PNA pe data de 7 mai a.c., in conditiile in care fusese revocat din functie cu doua zile mai inainte, conform Hotararii publicate in Monitorul Oficial.
Surse din cadrul ONPCSB ne-au informat ca prima sesizare catre procuratura a fost facuta in noiembrie 2003 (cum rezulta, de altfel, si din textul informarii), iar decizia efectuarii sesizarilor se ia de catre plenul Oficiului, din care fac parte mai multe autoritati ale statului, inclusiv reprezentantii serviciilor secrete.
De precizat faptul ca Marin Sorin nu este o persoana straina de afacerile din domeniul petrolier, domnia sa fiind - conform propriei declaratii - persoana care a negociat in numele Rompetrol contractul de privatizare si care a ramas doar membru in Consiliul de Administratie al Grupului Rompetrol, cu rol de observator pana la finalizarea contractului de vanzare-cumparare actiuni.
Sursa: Adevarul
Evident, vechiul Adevarul, din 28-05-2004

De unde a pornit: Regalul lui Florin Călinescu la Antena 2

De: Victor Ciutacu
Fiindca-s baiat riguros si pentru ca am avut o sumedenie de cereri, postez aici (saru’ mana pe obraz, Paule!) scriptul emisiunii de aseara cu Florin Calinescu si inregistrarea ei (in doua variante: pe site la Monitoring Media si aici, pe bucati): http://www.ciutacu.ro/

Vezi si MIRCEA DINESCU urma sa fie deferit Justitiei de Cezar Ivanescu