Pages

Friday, November 21, 2008

Doi ani fara Parintele Calciu. Dumnezeu sa-l aiba la dreapta Sa!

”O sa se bata cu noi si morti, iar noi o sa fim alaturi de voi ca sa ne aparati. Si morti vom izbandi!”

Ce dor ne e de părintele Calciu
Azi se împlinesc doi ani de la despărţirea de părintele Gheorghe Calciu. A trecut la Cer senin, curajos, cu un cuvînt bun pentru cei rămaşi. S-a purtat pînă la sfîrşit cu acelaşi firesc de-o viaţă. Mi-e tare dor de sfinţia sa, de sfaturile cumpănite, de dojana aspră, de verbul pătrunzător ca un fier roşu în conştiinţele păcătoase, de rîsul său molipsitor, de cum povestea despre suferinţele din temniţă, de parcă era viaţa altcuiva (dar ce duh aveau acele istorisiri!)... Tuturor celor care l-au cunoscut, sau doar l-au preţuit, le este dor de părintele Calciu. Un reper fundamental într-o Românie bezmetică, scrie Claudiu Tarziu.
Mîine, la mănăstirea Petru Vodă din Neamţ, unde este îngropat, părintele Iustin Pârvu, înconjurat de un sobor de preoţi, îi vor face un paratas părintelui Calciu. Să-i cinstim memoria nu numai prin rugăciuni şi pomenire, ci şi prin felul în care trăim.
Dumnezeu să-l aibă în ceata sfinţilor Săi!

Cititi aici, pe blogul lui Claudiu Tarziu despre ultimile zile ale parintelui.
Vezi si Biserica Parintelui Calciu despre Pãrintele Gheorghe Calciu

Razbointrucuvant:
2 ani fara Parintele Calciu - intre strigatul marturisitor si slava prigonitorilor neo-farisei

Astazi se implinesc 2 ani de cand parintele Gheorghe Calciu a parasit aceasta lume si a intrat si el, condus de Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, in Sfanta Sfintelor cea mai presus de ceruri, traind implinirea fagaduintelor bogate ale lui Hristos, Cel pentru Care a trait, pentru Care a suferit si pentru Care s-a primejduit pe sine intreaga viata, pana in clipele cele din urma. Parintele si-a sfarsit si si-a plinit alergarea pe calea cea stramta si cu chinuri, iar acum traieste plenar Fericirea celor prigoniti pentru dreptate. A lui este Imparatia cerurilor cu adevarat pentru ca prigonit ca nimeni altul a fost intreaga viata sa si sicanat pana si dupa moarte de rautatea si meschinaria unor neo-farisei. (Nu putem sa nu ne amintim ce comunicat de presă incalificabil referitor la aprobarea inmormantarii parintelui a Petru-Voda au produs atunci oamenii Mitropolitului de atunci al Moldovei si actualului Patriarh, care pe langa pretextele proceduriste pur fariseiste, dadea de inteles ca se face numai o concesie unui om… certat cu Biserica in timpul vietii sale(!): “Deşi nici Părintele Gheorghe Calciu, pe când trăia, nici Părintele Iustin Pârvu, nici familia Părintelui Gheorghe Calciu n-au solicitat binecuvântarea Chiriarhului locului pentru înmormântarea Părintelui Gheorghe Calciu la mănăstirea Petru Vodă din Arhiepiscopia Iaşilor, ci totul s-a rezumat la o înţelegere personală dintre Părintele Iustin Pârvu şi Părintele Gheorghe Calciu, totuşi dorinţa testamentară a Părintelui Gheorghe Calciu se poate împlini fără a fi condiţionată de binecuvântarea arhierească în ceea ce priveşte slujba de înmormântare şi înhumarea sa la mănăstirea Petru Vodă. Arhiepiscopia Iaşilor, prin iconomie, respectă testamentul persoanelor privind înmormântarea lor, chiar dacă ele n-au respectat rânduielile bisericeşti canonice în vigoare pe când erau în viaţă, deoarece trebuie preţuită mai întâi lumina unei persoane care a trecut la Domnul. Secretariatul Centrului eparhial Iaşi”).
Lepadandu-se de orice cinste si de cea mai mica mangaiere omeneasca a ales sa duca aproape de unul singur de multe ori Razboiul intru Cuvant. Astazi strigatele sale impotriva daramarii bisericilor si impotriva minciunii ateiste ar fi ridiculizate de catre “inteleptii” si “diplomatii” crestini postmodernizati ca fiind “patetice” sau fanatice, pentru ca astazi este la moda ca nimic sa nu se ia in serios, totul sa fie relativizat, bagatelizat, compromis, tavalit in vorbe zeflemitoare care sa anuleze valoarea exemplara si practica a oricarui model marturistor! Ce razboi, doml`e, fugi d`aci, plimba ursul, noi trebuie sa ne aranjam aicea, sa ne facem o situatie, sa facem orice numai sa ne punem bine cu Patriarhul, sa nu ne stricam ploile cu Episcopul, cu oamenii Episcopului, cu cutare si cutare, sa ne dea si noua un os de ros in “misiunea Bisericii” (ce, e musai sa marturisesti impotriva ecumenismului, iote, ma, de parca trebuie sa o faci pe martirul, cand poti sa sa stai linistit in banca ta, ca doar nu salvam noi Biserica, nu?) Orice forma de eroism intra automat in “tarbaca” deriziunii pamfletare, a cinismului batjocoritor sau, daca nu, sunt temeinic ignorate, sistematic boicotate prin tacere, asa cum au si fost, de altfel, repetatele si explicitele avertismente ale parintelui Calciu legate de satanizarea lumii, de “Pitestiul” generalizat si globalizat care se construieste peste tot, de intrarea Romaniei in UE (”imperiul satanei“), de tradarea Bisericii in fata Statului, de prigonirea manastirilor si, mai ales, de ecumenism (cine a mai avut curajul ca el sa afirme negru pe alb ca ecumenismul nu este doar erezia ereziilor, ci pur si simplu o diabolica strategie a masoneriei?).
Dar constiinta ne spune tuturor celor care nu vrem sa ne mintim ca parintele Calciu este stalpul si reperul nostru, ca el - si nu vedetele ecleziale agreate de Biserica oficiala - este pilda de urmat pentru cei care vor sa ramana cu Hristos in vremurile acestea in care omul a dat coplesitor de multe drepturi satanei si s-a vandut aproape complet, desi pe nesmitite, Tatalui minciunii si ucigasului de suflete… Parintele Nicolae Steinhardt a spus-o definitiv in al sau “Jurnal al fericirii“: “Singura sansa de supravietuire a crestinismului rasaritean este aceea a unui razboi întru cuvânt. Solutia noastra este aceea a lui Calciu-Dumitreasa“. Deci aceasta este Solutia si Calea nu de a fi sfinti, ci de a supravietui ca si ortodocsi!
Parintele Gheorghe Calciu este marturisitorul prin excelenta al Bisericii si neamului nostru in secolul XX si este inca si mai mult: rascumparatorul fricii, lasitatii si apostaziei noastre, cel care a ales sa strige Adevarul din toti rarunchii cand cei mai multi taceau, iar altii turbau si scrasneau din dinti impotriva-i, perfect aidoma evreilor scandalizati mai intai de Hristos si apoi de Apostolii care Il marturiseau fara frica, vadindu-le minciuna si rautatea. Parintele Gheorghe a fost mereu un incomod pentru conformismul si “cumintenia” lumeasca a crestinilor, mereu o constiinta treaza; intr-o lume in care despre Dumnezeu se vorbeste “frumos” si “cultivat”, dar cu vorbe goale si moarte, el a fost un martor viu, a intrupat in viata sa Evanghelia lui Hristos, a facut-o lucratoare si ne-a aratat-o posibila! Este, fara exagerare, un adevarat Apostol al veacului nostru. Cu inima ca o torta arzand pentru durerea celor necajiti (inclusiv cand era in spital, in ultimele sapatamani de viata, chinuit de cancer!), framantat pentru soarta Bisericii, pentru adevarul Ortodoxiei, gata mereu sa sara in apararea celor slabi (a fost unul din putinii aparatori ai parintelui Daniel de la Tanacu), sa infrunte pe cei puternici, sa marturiseasca adevarul, de multe ori singur, doar cu Hristos in mijlocul furtunilor celor mai mari, mergand pana la capat in toate.
Cititi aici pentru Continuare

Va recomandam sa cititi materialele dedicate parintelui Calciu pe pagina noastra:
“SA ROSTIM RASPICAT ADEVARUL!”
Parintele Calciu: “Stai ca un stalp neclintit in fata satanei!”
Cea mai grea lovitura - cea de la frati
Parintele Gheorghe Calciu: PITESTI DUPA PITESTI
File de Pateric cu parintele Calciu
Parintele Gh. Calciu - inedit: “POATE CA VOM INTRA IN CATACOMBE DIN NOU…”
Parintele Calciu despre rugaciune
“NU, DOMNULE!” - IMPOTRIVIREA SI RUGACIUNEA: CHEILE REZISTENTEI
Parintele Gheorghe Calciu despre Biserica si calugarii de la Tanacu
Marturia Parintelui Calciu despre IPS Bartolomeu Anania - 2006
Masoneria si familia
MASONERIA SI ORGANIZATIILE INTERNATIONALE
Pr. Gheorghe Calciu despre masonerie
PR. GH. CALCIU: “Ortodoxia si ecumenismul”




Ortodocsii ii scriu presedintelui Traian Basescu in memoria Sfintilor Inchisorilor

SCRISOARE DESCHISĂ PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI, DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU,
adresată de către un grup de creştini-ortodocşi, reprezentînd un şir de organizaţii, prin care se semnalează acte grave de instigare la ură religioasă şi naţională, precum şi încălcarea libertăţii religioase şi de gîndire a creştinilor-ortodocşi

1. Evenimentele recente, cînd la Iaşi a fost închisă expoziţia „Destine de martiri” dedicată unor foşti deţinuţi politici creştini, unde au fost expuse materiale din fondurile CNSAS, lucru admis de Constituţia României, ne descoperă existenţa cenzurii de tip totalitar în statul român de azi. Printre cele 6 personalităţi a căror memorie a fost cinstită, cu scop educativ, prin expoziţia „Destine de martiri” se numără şi 4 preoţi ortodocşi, motiv pentru care creştinii au perceput închiderea ordonată a expoziţiei ca pe o încălcare a libertăţii religioase şi de opinie.
2. Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, garantează dreptul oricărei persoane de a-şi manifesta în mod individual sau colectiv, în public sau în particular, religia pe care o împărtăşeşte: „Statul român respectă şi garantează dreptul fundamental la libertatea de gândire, de conştiinţă şi religioasă al oricărei persoane de pe teritoriul României, potrivit Constituţiei şi tratatelor internaţionale la care România este parte. Nimeni nu poate fi împiedicat sau constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrară convingerilor sale, şi nici nu poate fi supus vreunei discriminări, urmărit sau pus într-o situaţie de inferioritate pentru credinţa, apartenenţa sau neapartenenţa sa la o grupare, asociaţie religioasă sau un cult ori pentru exercitarea, în condiţiile prevăzute de lege, a libertăţii religioase. Libertatea religioasă cuprinde dreptul oricărei persoane de a avea sau de a adopta o religie, de a şi-o manifesta în mod individual sau colectiv, în public sau în particular, prin practicile şi ritualurile specifice cultului, inclusiv prin educaţie religioasă, precum şi libertatea de a-şi păstra sau schimba credinţa religioasă” (Art. I, al. 1-2; Art. II, al. 1).
3. Se ştie că un loc aparte în credinţa creştinilor (ortodocşi şi catolici) îl constituie cultul sfinţilor. Sfinţi sînt consideraţi oamenii care au plăcut lui Dumnezeu în orice timp. Din mărturiile Sfintei Scripturi, cei mai vrednici de cinstire sînt consideraţi mucenicii sau martirii. Martirii au fost cinstiţi chiar de la întemeierea Bisericii Ortodoxe, primul martir fiind Apostolul Ştefan, de neam evreu. Cinstirea sfinţilor în Biserica Ortodoxă nu cunoaşte graniţe naţionale, de rasă, ori de obîrşie socială. Astfel creştinii, indiferent din care Biserică locală fac parte, cinstesc atît sfinţii proveniţi din rîndul poporului lor, cît şi pe cei proveniţi din rîndul grecilor, romanilor, evreilor, ruşilor, sirienilor, egiptenilor, iar mai nou, chinezilor, indienilor, iraqienilor etc. Cultul sfinţilor în Biserica Creştină are rădăcini în credinţa vechilor iudei, care cinsteau mormintele prorocilor şi drepţilor, fiind cunoscut că şi în zilele noastre evreii venerează mormîntul Sfîntului Proroc David.
4. Există toate temeiurile prevăzute de tradiţia creştin-ortodoxă pentru a-i cinsti pe martirii din închisorile comuniste drept sfinţi. Canonizarea lor oficială de către Sfîntul Sinod al BOR este doar o formalitate ce ţine de timp, ştiut fiind că alte Biserici Ortodoxe cu care Patriarhia Română se află în comuniune canonică şi liturgică, deci cinsteşte aceeaşi sfinţi, au canonizat mii de martiri din perioada comunistă. Credincioşii ortodocşi din România cinstesc icoanele şi cîntă imne închinate martirilor din perioada comunistă. Dovada sfinţeniei lor, pe lîngă mărturiile camarazilor de suferinţă rămaşi în viaţă, o constituie rămăşiţele lor pămînteşti care răspîndesc bună-mireasmă, izvorăsc mir şi fac tămăduiri, ceea ce le face să fie cinstite ca sfinte moaşte. Prin urmare, închiderea expoziţiei „Destine de martiri” a fost percepută şi ca o jignire adusă memoriei colective a Bisericii Creştine, inclusiv a cultului sfinţilor.
Continuarea la Parintele Savatie Bastovoi
SCRISOAREA ORTODOCŞILOR CĂTRE PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
Ataşăm acestei scrisori şi cererea fără răspuns a celor 54 de istorici adresată CNSAS.
Vezi şi Scrisoarea pe înţelesul tuturor
Scrisoarea este semnata, pana acum, de urmatoarele organizatii:
Asociatia ROST
Asociatia Cathisma
Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni
Asociatia Prietenii Muntelui Athos
Asociatia Ieromonah Arsenie Boca
Asociatia Brancoveanu
Asociatia Drept
Asociatia Civic Media

Chirtoacă si Tomac în atentia bloggerilor. Interviu cu primarul Chisinaului in BURSA: Santaj cu gaz rusesc

Primarul basarabean Dorin Chirtoaca este intervievat de ziarul BURSA pe tema santajului cu gaz rusesc la care este supus. Cititi integral aici http://www.bursa.ro/on-line/?s=print&sr=articol&id_articol=37566. Intre timp, la Chisinau, continua campania pentru Basarabia, pentru Romania.

Elena Băsescu se mută la Chişinău
Mezina preşedintelui Traian Băsescu va petrece următoarea săptămână în Basarabia, unde va susţine candidatura lui Eugen Tomac, cel mai tânăr candidat pentru Parlamentul României. Elena Băsescu şi-a sacrificat confortul şi s-a implicat direct în campania electorală, fiind "detaşată" la Chişinău pentru a-i face campanie electorală în "Colegiul Basarabia" consilierului personal al tatălui său. Eugen Tomac este consilierul pentru relaţia cu românii de pretutindeni al preşedintelui Traian Băsescu, doctorand al Facultăţii de Istorie, redactor al revistei "Magazin istoric" şi profesor de istorie la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi.
Continuarea la
http://www.curentul.ro/index.php/Actualitate/Elena-Basescu-se-muta-la-Chisinau.html

Ceva trebuie schimbat. de http://www.ionbargan.md/blog/
Seara zilei de 20 noiembrie o voi tine minte pentru mult timp. Si asta deoarece am petrecut-o alături de Dorin Chirtoacă, primarul general de Chisinău si Eugen Tomac, candidatat pentru functia de deputat în Parlamentul României. Această întâlnire informală sau Off-line, cum este numit de organizatorii de la UNIMEDIA, mi-a oferit posibilitatea să-i cunosc ceva mai altfel pe cei doi tineri politicieni. Analize si pronosticuri politice, bere, alune, muzică nemtească - toate acestea timp de două ore în localul Beer Platz. Apropo, pentru curiosi în aceeasi seară la o masă din apropiere s-au aflat cei doi sefi ai PSD-ului, Dumitru Braghis si Eduard Musuc, purtând discutii cu o persoană pe care nimeni din cele 12 persoane aflate la off-line nu au recunoscut-o.
Discusii cu bloggerii
Scopul întâlnirii a fost ca cei doi politicieni să discute informal cu bloggerii care reprezintă un mijloc de informare, la fel, informal. În cele din urmă s-a primit o discusie deosebită care mi-a oferit informatii interesante ce ar putea trezi interesul publicului larg. Sunt convins că o bună parte din lucrurile pe care le voi mentiona mai jos nu le cunosteai despre Chirtoacă si Tomac.
Stiai că?..
1. Candidatura lui Eugen Tomac, propusă de Partidul Democrat-Liberal s-a hotărât prin interventia Chisinăului, si anume a Partidului Liberal si a vicepresedintelui Dorin Chirtoacă.
Continuarea la

Eugen Tomac - atuurile şi neajunsurile candidatului la Parlamentul român în colegiul Basarabia
Aseară, un grup de bloggeri de la Chişinău (vedeţi poza din stânga), inclusiv eu, am fost la bere cu Eugen Tomac, candidat în Parlamentul României în colegiul Basarabia (parcă aşa se numeşte /vedeţi aici/ site-ul lui de campanie). Alături de Tomac a fost principalul său susţinător din R. Moldova, Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău şi vicepreşedinte al PL-ului, formaţiune care şi-a anunţat sprijinul pentru acest tânăr de doar 27 de ani. Voi încerca să fac o scurtă analiză a punctelor tari şi slabe ale lui Eugen, în raport cu ceilalţi alţi 4 candidaţi din acest colegiu.
Continuarea la

Sursa: Blogosfera Unimedia.md
Foto: Ion Bargan

"Realitatea te priveste" a Andreei Cretulescu, cu judecatoarea spirtoasa, urmata de Magureanu si Roncea, a spart audienta Realitatea TV

Realitatea TV a avut miercuri cele mai urmărite talk show-uri
20 Noi 2008
“Realitatea te priveşte” a depăşit la audienţă “Sinteza zilei” şi “În gura presei”, difuzate de Antena 3. Emisiunea “Realitatea te priveşte” a înregistrat miercuri seară o audienţă medie de 285.000 de telespectatori din mediul urban în fiecare minut. Astfel, postul de ştiri a consemnat în intervalul orar 22.00 - 24.00 un rating de 2,5 şi o cotă de piaţă de 7,7%.
Programul realizat de Andreea Creţulescu a devenit cel mai urmărit talk show al zilei graţie unui subiect care a tratat povestea unei judecătoare din Târgovişte suspectată că ar fi fost prinsă de poliţie băută la volan şi că şi-ar fi folosit poziţia pentru a scăpa fără sancţiune, scrie COTIDIANUL de azi uitand sa adauge ca cea de a doua jumatate a emisiunii, anuntata inca de la inceput, a fost consacrata "Secretelor lui Magureanu". De altfel, graficul arata clar ca audienta a depasit Antena 3 si celalalte posturi doar dupa ce am intrat noi in platou. Rusinica Cotidianule! (Sau poate vrea sa iasa din Realitatea-Catavencu, mai stii? :-)
În aceeşi seară, “Sinteza zilei” şi “În gura presei”, difuzate de Antena 3 în acelaşi interval orar (22.00 - 23.00, respectiv 23.00 - 24.00) au avut fiecare un rating de 1,9, mai scrie Cotidianul.
Iar Razvan Savaliuc ataca si scufunda azi:

ATENTIONARE PUBLICA: "GARDASIL-SILGARD", UN VACCIN CONTROVERSAT. "Efecte adverse": MOARTE si STERILITATE

Conferinţă publica marti, 25 noiembrie, ora 17

În loc să rezolve criza asistenţei medicale din România, Ministerul Sănătăţii promovează o campanie de vaccinare a fetelor de 11-12 ani cu Silgard (Gardasil în variantă americană), vaccin destinat prevenirii cancerului de col produs de virusul papilomatos uman (HPV).
Punerea pe acelaşi plan a vaccinurilor care previn bolile copilăriei cu un vaccin ce se presupune că ar preveni o boală care apare doar după începerea vieţii sexuale (mai ales în condiţii de libertinaj), denotă o grabă nejustificată, de neînţeles pentru cei preocupaţi cu adevărat de soarta copiilor noştri, cu atât mai mult cu cât nu au fost comunicate şi informaţiile privitoare la efectele nocive.
De aceea, Asociaţia „Christiana", Asociaţia „Pro Vita", Asociaţia „Sfintii Martiri Brancoveni" şi Asociaţia „Rost"" organizează marţi, 25 noiembrie, la ora 17, la biserica Sfânta Treime din incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu", bd. Iancu de Hunedoara 30-32, o conferinţă de presă a prof. univ. dr. Pavel Chirilă cu privire la efectele controversate ale vaccinului „Silgard".
Persoane de contact:
Andreea Băndoiu, tel. 0788.436.195
Rafael Udrişte, tel. 0748.034.951


http://www.editurachristiana.ro/
http://provitabucuresti.ro/
http://nuvaccinurilor.blogspot.com/

Vezi si
Gandul:
100.000 de fetiţe, injectate cu un vaccin controversat - Contra
De luni, peste 100.000 de fetiţe de clasa a IV-a vor fi vaccinate, împotriva cancerului de col uterin. Campania naţională de imunizare din România este o premieră la nivel mondial.
Cotidianul
Cancerul de col uterin, combătut cu 23 de milioane de euro - Pro/Neutru
De luni, 110.000 de eleve de clasa a IV-a vor fi vaccinate împotriva virusului care produce de îmbolnăvirea de cancer de col uterin. (...) Cotidianul american „New York Times“ a fost gazda unei dezbateri aprinse: „În ciuda aşteptărilor foarte mari şi a rezultatelor promiţătoare la testele clinice, încă ne lipsesc destule dovezi că vaccinul este eficient împotriva cancerului de col uterin. Cu atâtea întrebări care nu au un răspuns, există motive suficiente să fim precauţi“, scrie dr. Charlotte J. Haug, într-un editorial publicat în „The New England Journal of Medicine“.
ZIUA
Vaccin controversat - Contra/Neutru
Ministrul Sanatatii a lansat ieri campania de vaccinare impotriva cancerului de coluterin la fetitele de clasa a IV-a * Multi parinti se tem ca serul le va ucide copilele Aproximativ 110.000 de eleve de clasa a IV-a vor fi vaccina­te impotriva cancerului de col uterin, incepand de luni, in cadrul unei campanii nationale in valoare totala de 23 de milioane de euro

Roncea:
In atentia SRI si a ONG: Guvernul vrea sa impuna un vaccin care aduce sterilitatea si moartea. Gardasil: o afacere de milioane cu riscuri similare

In conditiile in care populatia Romaniei este in continua scadere iar avorturile in masa de dupa 1989 au provocat un adevarat genocid - cifrele depasesc peste 10 milioane de prunci ucisi - Guvernul vrea sa impuna, obligatoriu, din aceasta toamna, introducerea in scoli a unui vaccin controversat care poate provoca atat infertilitatea cat si moartea. Asociatiile pro vita, crestine, civice, jurnalistice sunt chemate sa stopeze aceasta grava ilegalitate care ascunde atat o afacere murdara cat si un atentat la adresa viitorului natiuni. Este dreptul si datoria fiecarui parinte sa refuze orice vaccin asupra copilului sau. Asociatiile responsabile sunt solicitate sa se uneasca si sa adreseze reprezentantilor oficiali ai Romaniei, Bisericii Ortodoxe Romane, Parlamentului, o cerere imperativa argumentata pentru oprirea acestui abuz. ACTIONATI ACUM!
Opriti posibila administrare "obligatorie" a vaccinului GARDASIL/SILGARD, destinat oficial imunizarii impotriva virusului HPV, dar cu riscuri de sterilitate si moarte!
Populatia Romaniei s-ar putea diminua cu 21%, adica la 16,92 milioane de locuitori pana in anul 2060. Astfel, potrivit previziunilor publicate, in luna august, de biroul european de statistica Eurostat, citat de NewsIn, tara noastra va inregistra una dintre cele mai accentuate scaderi din Uniunea Europeana, alaturi de Bulgaria, Letonia, Lituania si Polonia. Numarul locuitorilor Romaniei ar putea scadea de la aproximativ 21,42 milioane de persoane in 2008, la 19,62 milioane de locuitori in 2035, respectiv 16,92 milioane de persoane in 2060. In aceasta situatie, Romania s-ar clasa pe pozitia a patra intre tarile cu cel mai mare spor negativ al populatiei. De asemenea, datele prezentate de biroul european de statistica indica o imbatranire a populatiei, generata in special de reducerea fertilitatii si de cresterea sperantei de viata.
Potrivit unui studiu al Population Services Romania, filiala locala a organizatiei americane Population Services International, intre 1989, respectiv 1990 si 2000 au fost inregistrate 11 milioane de avorturi. Cifrele nu includ intreruperile din clinicile care nu monitorizeaza fenomenul, consemna British Medical Journal intr-un articol din 2005. Incurajarea avorturilor pe banda rulanta prin campanii profesioniste, dirijate si stimultate financiar din exterior, este o activitate subversiva, anti-nationala, care ar trebui sa se afle cel putin in atentia Serviciului Roman de Informatii (SRI). Un calcul sumar arata ca Romania ar fi putut avea un alt rol in Uniunea Europeana si in lume daca ar fi avut o populatie de 35.000.000 de oameni, dintre care peste o treime ar fi reprezentat noua generatie. Exponential, cu totul alta ar fi aratat Romania azi si in 2060, anul luat drpet referinta de studiul Eurostat. In schimb, din aceeasi statistica aflam ca gradul de dependenta a persoanelor varstnice, calculat prin raportarea categoriei de varsta ce depaseste 65 ani la populatia activa, va creste in Romania de la 21,3%, la 65,3% in 2060.
In atentia aceleiasi structuri destinate apararii Romaniei, SRI, trebuie sa se afla si incercarea agresiva de a se impune romanilor un vaccin respins in mai multe state din America si in Canada, pentru efectele sale adverse. Trebuie subliniat de la bun inceput ca anuntul recent facut de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, privind introducerea unui vaccin impotriva virusului HPV, asociat cancerului de col uterin, incepand chiar cu acest an scolar este ulterior unui vizite interesate facute in tara noastra in luna mai de fostul secretar de stat american din Guvernul democrat al lui Bill Clinton, Madeline Albright. Vezi Alerta: Albright ne aduce moarte si sterilitate.
In prezent, fost sefa a diplomatiei democratilor americani conduce firma de consultanta si lobby Albright Strategy Group, contractata de compania care produce vaccinul Gardasil/Silgard, Merck Sharp & Dohme (MSD). Asadar in aceasta calitate, de angajata cu contract a MSD, a facut Madeline Korbel Albright vizita sa in Romania, in luna mai, cand s-a intalnit si cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu presedintele Traian Basescu. Oriunde in lume, a profita de o postura oficiala actuala sau anterioara pentru a promova un interes privat se numeste trafic de influenta, de data aceasta la cel mai inalt nivel. Pentru ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu a ezitat sa-si exprime sprijinul si entuziasmul Guvernului sau pentru implementarea Afacerii Gardasil/Silgard, un plan financiar estimat la mai multe milioane de euro, care se vor inmulti corespunzator si "obligatoriu" in fiecare an. Chiar daca pare destinat unor eforturi nobile, imunizarea impotriva Human Papilloma Virus - un virus transmis pe cale sexuala si asociat intr-o masura cancerului de col uterin - nu trebuie exclus factorul profit, compania Merck Sharp & Dohme estimand ca ar putea atinge 4 miliarde anual doar in SUA. De unde si de ce aceasta graba la noi de a injecta imediat fetitele incepand cu cele de clasa a IV-a? Pentru ca in afara ministerului condus - dezastruos! - de liberalul Nicolaescu, nici un for medical national nu a fost consultat pentru a-si da avizul in acest caz. Iar la nivel international contestarile se tin lant.
ZIUA arata in articolul "Cobaii Americii", aparut la inceputul acestei luni, ca intr-un Raport special, din 30 iunie 2008, al organizatiei americane Judicial Watch se dezbat o serie de analize ale agentiei guvernamentale americane FDA - Food and Drug Ad­ministration , in care se manifesta ingrijorarea fata de efectele adverse asociate Gardasil. Astfel, tinere paciente reclama de la dureri de cap, ameteli, stari de voma, aparitia unor negi pe fata sau corp pana la infectii ale cailor respiratorii, dureri de dinti sau chiar pierderea cunostintei si paralizii. S-au inregistrat de asemenea cateva zeci de decese, insa Judicial Watch apreciaza ca, si in cazul in care "ar fi vorba de simple coincidente, dat fiind faptul ca exista inca multe necunoscute privind siguranta completa a Gardasil acestea nu pot fi pur si simplu ignorate". Si in Europa s-au raportat doua decese survenite brusc la femei carora li se administrase Gardasil. Unul dintre cazuri a aparut in Austria, celalalt in Germania. Cu toate ca, in ambele cazuri, nu s-a putut stabili cauza decesului si nici relatia dintre acestea si Gardasil, Agentia Europeana a Medicamentelor - EMEA - a anuntat ca va continua monitorizarea atenta a sigurantei in utilizare a medicamentului Gardasil si, in cazul aparitiei unor informatii noi care pot avea impact asupra raportului beneficiu/risc, va lua masuri adecvate.
Raportul, semnat de presedintele Judicial Watch, Thomas Fitton, de Directorul de Investigatii Christopher J. Farrell si de cercetatorul principal Tegan N. Millspaw, conchide astfel:
"Judicial Watch este ingrijorat de dovezile detaliate privind efectele adverse reclamate FDA in asociere cu Gardasil. Merck a dezlantuit o campanie agresiva de lobby la nivelul Guvernelor unor state pentru a impune obligatoriu vaccinul HPV pentru tinerele fete. Luand in considerarea toate problemele legate de Gardasil, cea mai buna politica de sanatate ar fi sa fie reevaluat gradul de siguranta al acestuia si sa fie interzisa distribuirea sa catre minori. In cel mai rau caz, Guvernele trebuie sa reconsidere orice efort de a impune si promova acest vaccin pentru copii".
Merck & Co este o companie controversata cu o lunga istorie a unor fapte nesanatoase pe piata farmaceutica. Suspendata temporar in 2006 din Association of the British Pharmaceutical Industry pentru practici nepermise, Merck & Co este subiectul mai multor cercetari federale americane si procese judiciare soldate cu despagubiri de zeci de milioane de dolari. Cele mai importante scandaluri publice legate de medicamentele Merck privesc produsul anti-inflamator VIOXX, destinat tratarii artritelor dar considerat ulterior vinovat de producerea mai multor decese prin atac de cord. Tot pentru Vioxx, pe 20 mai 2008, Merck & Co a fost gasita vinovata de Curtea federala americana pentru folosirea unor tactici inselatoare de marketing pentru promovarea acestui medicament, 30 de state americane fiind obligate sa imparta despagubirile de 58 de milioane de dolari, in ceea ce s-a constituit in SUA drept cel mai mare caz multi-statal impotriva unei companii farmaceutice. Conform hotararii Curtii, pana in 2018, orice campanie de publicitate a firmei Merck & Co este verificata de Food and Drug Administration si poate fi schimbata sau amanata la cererea FDA.
In acest moment, Merck & Co este cercetata de FDA pentru un alt medicament, aparent banal, folosit pentru tratarea astmei si a rinitelor alergice, SINGULAIR, care pare a fi raspunzator insa si de inocularea unor stari de depresie cronica duse pana la extrem, respectiv sinucideri. Profitul Merck pentru Singulair a fost anul trecut de 4.3 miliarde dolari.
Vezi si
Vaccinul anti-HPV Gardasil - Silgard: Pericol de moarte!
Arhiva de documente si inregistrari video
VACCINARE CU SILGARD? NU, MULTUMIM!
http://www.nuvaccinurilor.blogspot.com/

Astazi: "Iarna Demografica- Declinul Familiei" la Bucuresti

Problematica scaderii drama­tice a populatiei Romaniei, care se preconizeaza ca in 2100 ar putea ajunge la 8-9 milioane, este abordata astazi in cadrul conferintei care precede lansa­rea documentarului "Iarna Demo­grafica". Evenimentul, or­ganizat de Asociatia Provita, are loc la Cinemateca Romana - Sala Eforie incepand cu ora 19.00. Premiera romaneasca a filmului va beneficia de o pre­zentare facuta de Vasile Ghe­tau, director al Centrului de Studii Demografice "Vla­dimir Trebici" al Academiei Romane, care va lansa si volumul "Raz­boiul impotriva populatiei: eco­no­mia si ideologia contro­lului mondial al populatiei" de dr. Jacqueline Kasun.
“Iarna Demografica - Declinul Familiei” este primul dintr-o serie de documentare care exploreaza fiecare aspect al declinului demografic care deja se face simtit. “Iarna Demografica - Declinul Familiei” este filmul pe care adeptii corectitudinii politice, ai controlului populatiei, ecologistii radicali si promotorii “culturii mortii” n-ar vrea sa il vedeti.
“Iarna Demografica - Declinul Familiei” va dezvaluie consecintele dramatice ale stilului de viata “modern”, marcat de declinul familiei si al moralitatii, de banalizarea avortului si “normalizarea” homosexualitatii, de influenta otravitoare a majoritatii mass-media si a “culturii Hollywood” care inoculeaza egoismul, frivolitatea si fuga de responsabilitate.
Mai mult la AlterMedia
Invitatie la film: “Iarna Demografica - Declinul Familiei”

US National Intelligence Council: Lumea in 2025

GLOBAL TRENDS 2025: THE NATIONAL INTELLIGENCE COUNCIL'S 2025 PROJECT
From the Chairman of the National Intelligence Council
"Global Trends 2025: A Transformed World" is the fourth unclassified report prepared by the National Intelligence Council (NIC) in recent years that takes a long-term view of the future. It offers a fresh look at how key global trends might develop over the next 15 years to influence world events. Our report is not meant to be an exercise in prediction or crystal ball-gazing. Mindful that there are many possible "futures," we offer a range of possibilities and potential discontinuities, as a way of opening our minds to developments we might otherwise miss.
Some of our preliminary assessments are highlighted below:
The whole international system—as constructed following WWII—will be revolutionized. Not only will new players—Brazil, Russia, India and China— have a seat at the international high table, they will bring new stakes and rules of the game.
The unprecedented transfer of wealth roughly from West to East now under way will continue for the foreseeable future.
Unprecedented economic growth, coupled with 1.5 billion more people, will put pressure on resources—particularly energy, food, and water—raising the specter of scarcities emerging as demand outstrips supply.
The potential for conflict will increase owing partly to political turbulence in parts of the greater Middle East.
As with the earlier NIC efforts—such as Mapping The Global Future 2020—the project's primary goal is to provide US policymakers with a view of how world developments could evolve, identifying opportunities and potentially negative developments that might warrant policy action. We also hope this paper stimulates a broader discussion of value to educational and policy institutions at home and abroad.
Raportul poate fi gasit aici, in format PDF:
"Global Trends 2025: A Transformed World"
http://news.bbc.co.uk/2/shared/bsp/hi/pdfs/21_11_08_2025_Global_Trends_Final_Report.pdf

Wednesday, November 19, 2008

VIDEO INEDIT: In culisele emisiunii "Realitatea te priveste". Dialog incins, in pauza, intre Virgil Magureanu si Andreea Cretulescu. Simpatic :-)

Emisiunea Andreei Cretulescu cu subsemnatul si Virgil Magureanu, in care fostul sef al SRI afirma ca stie cine a organizat farsa ordinara a arestarii generalilor Victor Stanculescu si Mihai Chitac, poate fi vizionata aici, urmarind cea de a doua jumatate: http://www.realitatea.net/emisiuni/realitatea-te-priveste_24876_54222.html. Insa ceea nu veti vedea niciodata pe site-ul Realitatea TV este ce se intampla in platou in pauza publicitara. De multe ori, discutiile pot fi chiar mai incinse decat cele din timpul emisiunii. Dovada aici, mai ales in a doua filmare. (Exclusivitate! :-)
PS: E invocat si Vantu...



Pentru secretele lui Magureanu urmariti a doua parte

Virgil Magureanu iese din umbra. Memoriile primului sef al SRI. FOTO si VIDEO aici. Detalii si la Realitatea TV, incepand cu ora 23.00

Foto: Cautati-l pe Magureanu :)
Virgil Magureanu, primul director al Serviciului Roman de Informatii, participant la evenimentele din jurul loviturii de stat din decembrie 1989, cunoscut drept un om al penumbrelor istoriei secrete a Romaniei din ultimii 50 de ani, si-a lasat astazi la Gaudeamus prima sa carte de memorii, publicata la editura RAO sub forma unui dialog cu istoricul Alex Mihai Stoenescu. Un volum necesar care ne releva un cu totul alt Magureanu decat cel pe care l-a lasat pana acum profesorul de sociologie sa transpara public. Un Virgil Magureanu care se prezinta desprins de complotul sovietic anti-Ceausescu dar, in acelasi timp, un cunoscator al tainelor loviturii de stat mascata sub forma unei revolutii in decembrie 1989.
O lovitura de stat care, dupa cum ne da de inteles in lucrarea sa "Romania postdecembrista (1).De la regimul comunist la regimul Iliescu.", a fost realizata de mai multe forte externe in aparenta concurenta, coordonate de KGB si CIA, in procente diferite. "Am cunoscut inca din anii '70 numele celui care urma sa-l inlocuiasca pe Nicolae Ceausescu. Si, dupa 20 de ani, acest lucru chiar s-a intamplat", a marturisit Magureanu la lansarea de la Gaudeamus. Cert este ca miscarea pe care si-o dorea Ion Iliescu, de inspiratie perestroikista, a fost modificata de elanul popular anti-comunist al miilor de romani care au iesit in strada.
Din pacate, ramarca Virgil Magureanu, pe cadavrele nevinovatilor ucisi in timpul evenimentelor, ale militantilor de la Piata Universitatii si strazile Bucurestiului, s-au ridicat numai profitorii acestora. Pe langa agentii KGB si-au facut loc si agentii unor tari vecine care aveau ca misiune sfartecarea Romaniei. Evenimentele de la Targu Mures, prima proba de foc a serviciului de informatii romanesc aflat in curs de constituire pe scheletul fostei Securitati, au constituit dovada necesitatii consolidarii rapide a structurilor de informatii disipate de agentul GRU Nicolae Militaru sub cupola Armatei.
Virgil Magureanu aminteste si de momentul critic in care Militaru a fost dat jos de la conducerea MApN de cadrele tinere ale Armatei, care, intr-o actiune aproape sinucigasa, au prezentat date din dosarele "Corbii". Militaru a vrut sa-i impuste pe membrii CADA (Comitetul de Actiune pentru Democratizarea Armatei) ca si pe profesionistii USLA,. dezvaluie Magureanu.
O a doua incercare majora pentru SRI a fost "Fenomenul Piata Universitatii", in cadrul caruia, la fel ca si in decembrie 1989, printre manifestantii sinceri anti-comunisti au circulat reprezentantii unor diverse forte interesate in destabilizarea Romaniei. Ceea ce le-a si reusit, in parte.
In volumul realizat cu profesionalism extrem, cu acribie, de Alex Mihai Stonescu, Virgil Magureanu face dezvaluiri-bomba in lant, de la evenimentele ce au premers lovitura de stat din decembrie 1989 - inclusiv despre scoala de cadre a PCR, "Stefan Gheorghiu", tartorul stalinist Leonte Rautu si legaturile retelelor KGB-GRU - pana la momentele actuale ale instaurarii unei "mediocratii" politice in care intelectualii grupati in GDS au ca misiune "ocuparea institutionala" a Romaniei. "La aproape doua decenii de la ceea ce s-a numit - cu un termen imprecis - revolutie, continua stagnarea si chiar o involutie (ambele inexplicabile) in domenii care altadata aduceau faima acestei tari.
Din pacate, nici unul dintre cei care au condus Romania in acest interval nu au avut o viziune strategica cu privire la prezentul si viitorul ei. Un experiment cumplit: persoane neindicate sau chiar contraindicate - ca nivel de cultura si mai ales de competenta - au indeplinit (si o fac inca) roluri de maxima importanta in viata noastra publica", afirma Magureanu in primul sau volum de memorii.
La finalul marturisirilor sale, Virgil Magureanu isi arata o antipatie fata de fostul sef al Securitatii romane, generalul Iulian Vlad, care, chiar daca nu i-a putut dovedi apartenenta succesorului sau la structurile de informatii sovietice, rusesti, a acreditat aceasta ipoteza, la fel ca si alti specialisti in domeniu.
Profesorul de sociologie ii sfideaza: "Virgil Magureanu maghiar, evreu maghiar, agent KGB, omul din umbra... sunt proiectii ale celor care infecteaza zilnic poporul roman si se tem foarte tare de cel care le cunoaste adevarata identitate", incheie oarecum veninos cel poreclit si "sarpele cu ochelari". Alex Mihai Stoenescu concluzioneza in finalul cartii: "Temut, urat sau numai ocolit, Virgil Magureanu s-a aflat la inceputul acestui drum (de reconstructie a Romaniei). El nu poate fi scos din istorie."

(Victor RONCEA)

La lansare au participat, printre altii, colonelul Filip Teodorescu (foto centru dreapta), acad Forin Constantiniu, prof Ilie Badescu, Nic Ulieru, Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu si multi ofiteri de informatii romani si straini...



Razboiul din Georgia asa cum a fost. Fundatia Pentru Romania si Ambasada Georgiei au premiat jurnalistii romani la aniversarea "Revolutiei Rozelor"




Imagini de la expozitia "Razboiul din Georgia, asa cum a fost"
Ambasadorul Georgiei, Levan Metreveli, si presedintele Institutului National pentru Studiul Totalitarismului, profesorul Radu Ciuceanu (Foto ZIUA, M.A.B.)
Redactori de la ZIUA si ZIUA Online au fost premiati miercuri de catre Ambasada Georgiei la Bucuresti, Fundatia pentru Romania, Asociatia Civic Media si Asociatia pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor pentru "profesionalism, onoare si curaj in sustinerea adevarului, pentru responsabilitate civica si pentru compasiune fata de drama poporului georgian in timpul conflictului Rusia-Georgia din august 2008". Diplomele au fost inmanate personal de catre Excelenta Sa Ambasadorul Georgiei, Levan Metreveli, si de catre presedintele Institutului National pentru Studiul Totalitarismului, profesorul Radu Ciuceanu, in cadrul unui eveniment care s-a desfasurat la Muzeul de Istorie si Arta a Municipiului Bucuresti.
Evenimentul a fost prilejuit de lansarea si la Bucuresti a unei expozitii itinerante de fotografii intitulata "Razboiul din Georgia, asa cum a fost". Momentul ales este totodata unul aniversar, la cinci ani de la debutul "Revolutiei Rozelor" de la Tbilisi, fenomen politic care a determinat noul curs al reformei democratice in Georgia si al apropierii statului de la Marea Neagra de structurile euro-atlantice.
Distinctiile au fost oferite urmatorilor:
Cristian Zarescu - Realitatea TV
Codrut Manescu - Realitatea TV
Laurentiu Radulescu - Antena 1 si 3
Alexandru Buzdugan - Antena 1 si 3
Cristina Dumitrescu - Radio Romania
Marian Voicu - TVR International
Oana Dobre - Evenimentul Zilei
Luciana Pop - ZIUA
Marius Batca - ZIUA Online
Madalin Necsutu - ZIUA Online
Mihai Isac - Karadeniz Press
George Damian - Dosare Ultrasecrete
Emil Neacsu - Gardianul
Corneliu Vlad - Cronica Romana
George Daniel Rapa - Adevarul
Irina Cristea - Jurnalul National
Simona Maties - Cotidianul
Nadia Dincovici - Nine O'Clock
Miruna Badea - Mediafax
Sorin Calciu - Rompres/Agerpres
Geta Huzum - NewsIn
Ileana Maros - NewsIn
Luana Pavalauca - NewsIn
George Roncea - Curentul
Mihai Rapcea - APADAR
Ion Varlam - Asociatia Adevar si Dreptatea
Viorel Ene - Asociatia Victimelor Mineriadelor
Prof. Radu Ciuceanu - Institutul National pentru Studiul Totalitarismului
Ambasadorul georgian E.S. Levan Metreveli a tinut sa le multumeasca acestora in numele poporului georgian pentru curajul, fie de pe teren, fie din redactiile institutiilor citate, de a reda in mod obiectiv si foarte prompt evenimentele de pe frontul din Caucaz. El a evidentiat faptul ca, pe langa razboiul conventional, ziaristii au avut de dus si ei o lupta pentru a putea transmite stiri in tara, in conditiile in care majoritatea canalelor de transmisie erau bruiate in mod deliberat. "Tin sa multumesc in numele tarii mele tuturor jurnalistilor romani prezenti in Georgia pe timpul razboiului din luna august si totodata intregului popor roman pentru sprijinul acordat in frunte cu domnul presedinte Traian Basescu", a declarat diplomatul.

Text, Foto si Video - ZIUA si Ziua Online: Editiile tiparita si online ale ZIUA, premiate de Ambasada Georgiei * ZIUA premiata pentru profesionalism

Noul ambasador georgian le mulţumeşte lui Băsescu şi Comănescu pentru vizita la Tbilisi
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Noul ambasador al Georgiei la Bucureşti, Levan Metreveli, le-a mulţumit, miercuri, preşedintelui Traian Băsescu şi ministrului de Externe, Lazăr Comănescu, pentru vizitele efectuate la Tbilisi în cursul acestei veri.
"Vreau să transmit mulţumiri poporului român şi în mod deosebit preşedintelui României, Traian Băsescu, şi ministrului de Externe, Lazăr Comănescu, pentru sprijinul permanent acordat ţării mele", a spus Metreveli.
El a precizat că a fost numit ambasador al Georgiei pentru România şi Republica Moldova la 2 august, înainte de începerea conflictului.
"Am fost numit ambasador în România şi Moldova la 2 august 2008, deci înainte de începerea războiului. Am ajuns aici la 15 septembrie. Pe toată perioada desfăşurării războiului m-am aflat în Georgia. Şi, credeţi-mă, pentru concetăţenii mei a fost deosebit de important că liderii europeni, că preşedintele Băsescu au venit în Georgia într-un moment în care încă mai erau bombardamente ruseşti", a spus Metreveli.
El a ţinut să transmită mulţumiri speciale atât românilor, cât şi societăţii civile din România, care a organizat trei mitinguri împotriva conflictului izbucnit în Georgia.
Ambasadorul s-a referit la evenimentele petrecute în Georgia în luna august ca la o "agresiune brutală asupra unei naţiuni mici, a unei naţiuni democrate europene".
"Peste câteva zile, ţara mea va sărbătorii cinci ani de la victoria revoluţiei trandafirilor (...), perioadă în care am reuşit să aplicăm reforme democaratice, am reuşit să combatem corupţia şi am reuşit să construim o bază solidă pentru o nouă societate democratică", a spus noul ambasador al Georgiei la Bucureşti.
Levan Metreveli a făcut aceste declaraţii la un eveniment prilejuit de lansarea, la Bucureşti, a unei expoziţii itinerante de fotografii intitulată "Războiul din Georgia, aşa cum a fost". Momentul ales marchează şi a cincea aniversare a debutului "revouţiei trandafirilor" de la Tbilisi, care a influenţat apropierea Georgiei de structurile euroatlantice.
Cu aceeaşi ocazie, Fundaţia pentru România împreuna cu Ambasada Georgiei în România au premiat mai mulţi jurnalişti pentru acoperirea media acordată subiectului conflictului din Georgia din cursul acestei veri.
Miruna Badea
miruna.badea@mediafax.ro

Detalii: www.fundatia.org

De la FSB la PSD si invers. Cine-l (mai) sustine pe Pantiru, pe langa cercetatul Corlatean: un Filat penal

Lansarea candidaturii PSD-istului Tudor Pantiru la Chisinau a dat prilejul unor noi devoalari interesante, din seria "stilatilor FSB" (vezi foto, de pe Unimedia.md: Troika Corlatean, Pantiru, Filat)

Filat penal
Deputatul Vladimir Filat, lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, este cercetat penal pentru depasirea competentelor legale in procesul de privatizare a fabricii de ciment din Rezina si comercializarea unor avioane model TU-154-B ale companiei Air Moldova. Fostul sef al Departamentului privatizarii de la Chisinau mai este cercetat penal intr-un dosar privind contrabanda cu tigari in Romania. "Vlad Filat este cercetat penal pentru ca, impreuna cu un grup de persoane, ar fi facut contrabanda cu peste un milion de pachete de tigari in Romania" au declarat surse judiciare. Vladimir Filat beneficiaza de imunitate parlamentara si nu poate fi judecat. (13.10.2008)

Alte date interesante despre Filatul penal:
Dinozaurii regimului sovietic, tartorii coruptiei moldovenesti (PDF, 16640 kB) Descarca »
Apropierea alegerilor parlamentare provoaca convulsii politice in fosta republica sovietica
Lansarea recenta a doua volume de dezvaluiri politice declanseaza vii polemici in Republica Moldova. Liderii Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD) de la Chisinau acuza cunoscuti oameni politici de coruptie si apartenenta la vechile structuri sovietice de ocupatie.
Lansarea de catre editura Flux din Chisinau a cartilor "Vladimir Filat - un gangster al tranzitiei care a pradat tara" si "Dinozaurii regimului sovietic, tartorii coruptiei moldovenesti" a relansat, in Republica Moldova, vechile polemeci privind clasa politica din Republica Moldova. Conform presedintelui PPCD, Iurie Rosca, citat de cotidianul Flux, primul volum al seriei "Vladimir Filat - un gangster al tranzitiei care a pradat tara" este o culegere a unor documente, reprezentand extrase din hotarari ale Curtii de Conturi, rapoarte ale Comisiei parlamentare de ancheta a cazurilor de administrare frauduloasa si de deturnare a banilor publici in care apare si numele actualului lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), deputatul Vladimir Filat. Cartea citeaza si documente ale Ministerului Public roman, care sublinia la sfarsitul anilor '90, intr-un rechizitoriu, ca "examinand materialul de urmarire penala in cauza (...) expun urmatoarele: Acestia, impreuna cu Filat Vladimir, s-au asociat in scopul savarsirii mai multor infractiuni. Astfel, Filat Vladimir, cetatean al Republicii Moldova, este asociat la SC "Romold Trading" SRL Iasi. In conformitate cu contractul international de distributie exclusiva nr. 56/08.10.1997, SC "Romold Trading" SRL Iasi a devenit distribuitor al produselor de tutun ale "Tutun" SA Chisinau, Republica Moldova. SC "Romold Trading" SRL Iasi, prin repre­zentantii sai, s-au hotarat sa comita o serie de infractiuni pentru a introduce in tara marcajele si tigarile aferente."
Avioane disparute
Unul din cele mai cunoscute episoade in care a fost implicat Filat este cel al vanzarii de catre Republica Moldova a sase avioane Tupolev 154-B, cu un pret mult sub media internationala. Conform raportului oficial al comisiei de ancheta privind modul de comercializare a avioanelor Mig-29 si TU-154B din patrimoniul statului, instituita de Legislativul de la Chisinau, Vladimir Filat, director general al Departamentului Privatizarii si Administrarii Proprietatii de Stat, apare in actul respectiv si ca presedinte al comisiei de negocieri directe. "In urma acestor negocieri a fost intocmit procesul-verbal nr. 2, conform caruia pretul initial al setului era de 950.000 dolari SUA, iar pretul final a fost stabilit la suma de 1.110.000 dolari SUA. Persoane din componenta comisiei de negocieri au declarat in sedinta Comisiei de ancheta ca cifra de 1.110.000 dolari SUA a fost propusa de Vladimir Filat, presedintele comisiei" mai este subliniat de catre raport, care conchide ca "cele 6 avioane de tipul TU 154B din patrimoniul Companiei Aeriene de Stat "Air Moldova" au fost comercializate cu incalcari grave ale legislatiei in vigoare".
Dinozaurii sovietici
Cel de-al doilea volum, "Dinozaurii regimului sovietic, tartorii coruptiei moldovenesti", aparut saptamana trecuta la editura Flux, descrie cu lux de amanunte, apartenenta unor lideri ai Aliantei Moldova Noatra (AMN), la vechile structuri comuniste sovietice ca si la masonerie. Vechile cadre comuniste Ivan Timofeevici Gutu si Anatol Onceanu si-au gasit un loc pe listele parlamentare ale AMN, in pofida trecutului rosu, arata volumul. Cartea mai detaliaza operatiuni imobilare de care este acuzat fostul primar de Chisinau, Serafim Urecheanu, deputat si actualul lider al AMN, formatiune care a incheiat o serie de acorduri cu partidul pro-Kremlin "Edinnaia Rossia". Trecutul politic si averea deputatilor AMN Valeriu Cosarciuc si Alexandru Oleinic sunt de asemenea analizate intr-o lucrare care a reaprins mari pasiuni in capitala Republicii Moldova.
Mihai ISAC / ZIUA

Personaje de varf din Romania, Moldova, Rusia si Ucraina intrebuinteaza influentele masonice pentru promovarea unor interese economice si geopolitice in spatiul rasaritean al Europei
5213 afisari
27 comentarii

Si mai avem... In curand, dezvaluri consistente despre tanarul PSD-ist Titus Corlatean si mafia ruso-ucraineana de pe spatele romanilor basarabeni

Fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu, in deplasare la Chisinau pentru Eugen Tomac si "Colegiul Basarabia"

Mediafax: Fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu, secretar general al Organizaţiei de Tineret a PDL, a fost prezentă, luni, pentru scurt timp, la începutul şedinţei Biroului Permanent Naţional al democrat-liberalilor.
Elena Băsescu a venit în sediul PDL din strada Valter Mărăcineanu doar pentru câteva minute, ea discutând cu principalii coordonatori ai campaniei electorale,Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Emil Boc.
În calitate de lider al Organizatiei de Tineret PDL, Elena Băsescu este implicată în campania electorală pe care candidatul PDL în Colegiul care include Europa de Est şi Asia, Eugen Tomac, o desfăşoară la Chişinău.
De altfel, Elena Băsescu a fost "detaşată" la Chişinău în ultimele două săptămâni, pentru a-i face campanie electorală lui Eugen Tomac. Acesta are 26 de ani şi este consilier personal al preşedintelui Traian Băsescu pentru relaţia cu românii de pretutindeni.
ZIUA: Elena in Moldova
Fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu - liderul Organizatiei de Tineret al PD-L, se ocupa de campania electo­rala pe care candidatul parti­dului in Colegiul care include Europa de Est si Asia, Eugen Tomac (n.r. - consilierul perso­nal al sefului statului pentru relatia cu romanii de pretu­tindeni), o desfasoara la Chisi­nau. In ultimele doua sapta­mani, Elena s-a aflat mai mult in capitala Republicii Moldova, dar ieri mezina familiei prezi­den­tiale si-a facut timp sa partici­pe la sedinta sapta­ma­nala a partidului, unde a dis­cutat cu liderii formatiunii timp de cateva minute. (I.S.C.)
De la stanga la dreapta: fostii detinuti politici in temnitele rusesti din Transnistria Tudor Popa si Alexandru Lesco, europarlamentarul PDL Maria Petre, Elena Basescu, Eugen Tomac, Dorin Chirtoaca si putin din fostul lider al Ligii Studentilor Viorel Badea (contra-candidatul lui Petre Roman la Senat)

Reactii bune peste Prut la articolul "Tomac, Yes You Can!". Doar "Ochii dulci ai lui Putin pentru Zinaida" il intrece, inca, pe Blogosfera Unimedia.md

Ma bucur ca Scrisoarea Deschisa catre Presa Basarabeana intru apararea crezului romanesc si a tanarului Eugen Tomac a avut un astfel de ecou: peste 1000 de accesari pe Unimedia.md si zeci de comentarii. Am primit si eu multe reactii de la Bucuresti si nu numai, din medii diferite, specializate; am urmarit, de asemenea si reactiile de la Chisinau. Pro si contra, evident. Multe din cele din Basarabia, parte a campaniei de dezinformare si diversiune anti-romaneasca, demonstreaza din nou, din prostia actorilor/figurantilor, caracterul josnic si limitat al celor care sunt impotriva noii generatii de politicieni basarabeni reprezentata ideal de Eugen Tomac. Un jalnic colaborator al oricaror forte anti-Romania, propagandist infocat pro-homosexualitate, imi face, saracul, (anti)reclama pe site-ul lui: Candidaţi PDL sau candidaţi PPCD?! 43 Comentarii » .
In alt registru, Tudor Darie, tanarul coordonator de la Unimedia, publica pe blogul lui o Precizare referitor la replica jurnalistului român Victor Roncea. Folositoare si nu prea. Personal, ma indoiesc ca expertii SIS nu-si baga nasul pe unde vor ei, peste Prut. Oricum, ii multumesc pentru profesionalismul de care a dat dovada in tratarea problemei Stela Popa-Eugen Tomac.
Altfel, toate bune si pe curand!

Monday, November 17, 2008

Tomac, Yes You Can! Scrisoare Deschisa adresata Unimedia.md si Presei Basarabene


Draga Tudor Darie si stimati colegi romani,

Citind presa basarabeana on-line am aflat ca numele meu a inceput sa aiba relevanta pe portalurile media romanesti din stanga Prutului si in special pe site-ul Unimedia. Relevanta ambivalenta, culmea, deoarece functioneaza in doua moduri complet opuse. Pe de o parte este citat destul de des numele meu, pe de alta parte numele meu este obliterat, in ce priveste Unimedia, in cazul preluarii unui articol recent din ZIUA, respectiv "Basarabia, Yes WeCan!" (http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=8202 - versiunea originala la ZIUA: Basarabia, "Yes, we can!").

Daca tot s-a creat un precedent al publicarii mele de catre Unimedia, va trimit acest text, cu rugamintea de a a-l publica integral, de data aceasta cu semnatura. Eu nu m-am jenat niciodata de vreun text aparut sub semnatura mea si nu am publicat niciodata materiale anonime. Cred ca este firesc ca acest drept – drept intelectual se numeste in termeni juridici – sa fie respectat, mai ales de catre cei care fac presa, autori care au o responsabilitate civica explicita, deoarece prin atitudinea lor pot influenta si – eventual - educa publicul cititor.

Am observat ca articolul "Basarabia, Yes We Can!", preluat din ZIUA, fara citarea autorului, adica a mea, a adus si ceva trafic. Cred ca daca ar fi fost pusa si semnatura mea in josul articolului, asa cum se obisnuieste, numarul de accesari ar fi crescut, deoarece am descoperit ca am o notorietate surprinzatoare, mai ales in ultima vreme, in mediul public din Basarabia. O parte din aceasta notorietate se datoreaza, indirect, si site-ului Unimedia, care a abordat frontal campania electorala pentru "Colegiul Basarabia", implicandu-se direct din punct de vedere media, inca inainte de debutul oficial al campaniei electorale din Romania. Strategia Unimedia a fost buna, cred eu, deoarece am observat ca site-ul a reusit in cursul acestei luni sa-si mareasca numarul de vizitatori unici pe zi, conform ournet.md, unde sunt afisate datele statistice de audienta ale principalelor publicatii online din Basarabia.

Revenind la motivele care m-au indemnat sa solicit publicarea acestui - hai sa-i zicem - drept la replica sau precizare publica, trebuie sa spun din capul locului ca intentia mea nu este polemica, ci are ca obiectiv restaurarea adevarului. Este deci vorba de o chestiune principiala mai ales ca afecteaza mai multe persoane, nu doar pe mine, din punct de vedere privat, ci si pe candidatul PDL pentru colegiul Basarabia, Eugen Tomac. De asemenea, este posibil ca si alte persoane si personalitati prezente in viata politica din Basarabia sa fie afectate, pozitiv sau nu, datorita unor asocieri fortuite (si poate nepotrivite) cu numele meu, ceea ce nu mi-am propus in nici un caz.

In primul rand, doresc sa clarific date si informatii prezentate trunchiat si neadevarat pe site-ul dvs, care sunt la originea unui adevarat val al dezinformarii si calomniilor, ce alimenteaza o campanie furibunda de intoxicare care s-a extins in tot mediul online din Basarabia. M-am mirat putin zilele trecute cand colega dvs, Steluta Popa, m-a rugat sa elimin de pe blogul meu, www.victor-roncea.blogspot.com, unele comentarii facute de un fost coleg de-al ei, operator, vizavi de prestatia sa jurnalistica in cadrul unui interviu cu reprezentantul Ambasadei Ungariei al Chisinau, Janos Barabas, remarcat la Bucuresti prin jignirile de nereprodus aduse unei (alte) jurnaliste. Trebuie sa va spun ca nu-mi sta in fire sa cenzurez, cu atat mai putin as putea sa fac acest lucru unui coleg din Basarabia. Solicitarea ei m-a mirat cu atat mai mult cu cat pe site-ul dvs si pe blogul ei gazduit de Unimedia se afla un numar impresionant de comentarii negative referitoare la persoana mea. Daca, asadar, prin reciprocitate, as pretinde acelasi lucru ca si colaboratoarea dvs, ati ramane practic fara comentarii la articolele dvs politice, legate, mai ales, de candidatul PDL pentru "Colegiul Basarabia", tanarul Eugen Tomac.

La fel de surprinzator este faptul ca modelul comentariilor postate pe forumurile tuturor publicatiilor si televiziunilor care il prezinta pe candidatul PDL Eugen Tomac, are ca baza a atacurilor un stereotip comun: un comentariu aparut in "premiera mondiala" si basarabeana chiar pe blogul Stelutei Popa gazduit de Unimedia.

Acest stereotip, care contine nucleul intoxicarii la care m-am referit mai sus, a fost lansat asadar prin intemediul Unimedia – care a gazduit, fara sa verifice, un scenariu plasat de "un forumist" si intitulat - "Who the Fuck is Tomac?" - in care se induce ideea asocierii tanarului istoric Eugen Tomac - prin intermediul meu, cu liderul unui partid din Basarabia, Iurie Rosca, seful PPCD. Tomac este facut in fel si chip – si, atentie, chiar amenintat! -dar axul central al atacului la adresa sa este ideea ca acesta ar fi o marioneta a "clanului" Rosca-Roncea, sambure al unui neadevar – mai exact o minciuna sfruntata raspandita cu repeziciune si profesionalism in tot spatiul virtual basarabean.

Sunt ilustrative cateva citate, aparute, dupa cum spuneam, de atunci, in zile diferite, pe toate forumurile posibile, la toate orele posibile:

"Este un lucru cert, Eugen Tomac este omul lui Iurie Rosca, in ciuda afirmatiilor aduse de Tomac ca nici nu a discutat cu Rosca pe aceasta tema. Atunci singura persoana pe care mai putem miza acum ramine Tudor Pantaru".

"Tomac la ai sai 27 de ani nu stie nimic decat scoli de vara, mici si bere. E omul pe care l-a promovat Rosca cu ajutorul lui Roncea de la Ziua. Daca va fi ales, va fi omul lui Rosca in Parlamentul Romaniei. Despre RM a auzit doar de la televizor si din vizitele lui scurte pentru a consuma placinte, a bea vin si imparti niste brosurele copiilor basarabeni. Alegerea trebuie facuta intre Dabija si Pantiru. Totusi, Pantiru este unicul care are experienta relevanta.Votati Tudor PANTARU!" (observati ca Pantiru este scris cand cu "i" din "i" cand cu "i" din "a" - n.n.)

"Tomac este un angajat la Cotroceni un simplu functionar. ROMANI DIN BASARABIA NU CREDETI MINCINOSII. ROSCA VREA SA AIBA OMUL LUI IN PARLAMENTUL ROMANIEI. El este un copil de bani gata cocotat la Cotroceni de cineva care i-a gasit si post parlamentar din partea Basarabiei de parca Basarabenii nu-si dau seama cu cine trebue sa votam. Jos veniticii. Toate mingile sunt in terenul lui Tomac si Badea. Cert este ca se joaca o tseapa de mai mare dragul, regizata de Iurii Ivanovich Rosca. Sa ne traiti, tov Rosca! sunteti cel mai tare Combinator din Balcani!"

"Tomac este un anonim din Ucraina sustinut de Rosca, care nu a facut nimic pentru Romani din Basarabia si nici nu putea sa faca fiindca nu-l duce capul. In Republica Moldova este sustinut numai de Rosca. NOI ROMANII DIN BASARABIA, BUCOVINA SI SERBIA SUSTINEM CANDIDATURA ACADEMICIANULUI NICOLAE DABIJA, PRESEDINTELE FORULUI DEMOCRAT AL ROMANILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA".

"Tomac e un mucos impostor. Minte chiar si in acest interviu spunand ca e de aici din Basarabia. Uita sa spuna ca de fapt e din regiunea Odesa, Ucraina si ca a fost prin RM doar in vizite. In plus e omul lui Rosca. Pantiru e cel mai pregatit pentru aceasta functie. Fost judecator CEDO, judecator international, presedinte a comisiei juridice a primului Parlament".

"STOP Tomacistii

MINCIUNI TOMACiste!!!!!

da eu chiar n-o sa-l votez pe Tomac, pentru ca minte de rupe, sau nu spune adevarul pana la capat ceea ce este egal cu minciuna! (asta e stiut de juristi dar de istorici nu prea)!

1) A inceput-o spunand ca vine din Basarabia! mi-e sila sa-l aud pe un jmeker ce se leaga de acest cuvant ca musca de fundul calului! spune-dle clar si sa te auda lumea intreaga: Vin din Ukraina, satul Oziornoe, regiunea Odesa, sunt etnic roman dintr-o zona ocupata de URSS. Spune ca esti cetatean al Ucrainei si de ceva timp si al Romaniei. Sau iti este rusine de radacini? s-ar putea, altfel nu se poate explica tacerea. Mi-e sila de tipii ce se fac ca ploua cand e vorba de origini si radacini.

2) A fost intrebat ce are cu Rosca si PPCD? a tacut si a mornait ceva sub nas, ca l-a durut inima prin 2002 cand tinerii erau in PMAN , bla, bla, bla, si atunci l-a zarit pe Rosca din intamplare. Te-a durut nu inima ci limba in gura ca sa trantesti o minciuna mai mare decat tine. Spune dle Tomac ca te-ai vazut cu Rosca mult mai des si regulat si pana acu jumatate de an. Sa nu crezi ca acest capitol a fost inchis. Esti doar lasat inca vre-o 2 zile sa recunosti sincer, iar de nu, sunt suficiente probe si martori dornici sa te scoata la lumina! Daca nu stiai Rosca a devenit Iuda Moldovei. E mai rau decat Voronin si multi s-ar oferi sa-l linsheze pentru ce face si pe cine promoveaza.

3) A fost intrebat ce a facut la Ziarul Ziua si de ce V. Roncea (mana lui Rosca la Bucuresti) il promoveaza atat de insistent pe Tomac oriunde are ocazia??? tacere si aici de parca a fost intrebat ce a mancat aseara"!!!

4) Functia minciunoasa de consilier prezidential, si multe alte chestii ce nu mai incap intr-un mesaj.

D-le Tomac, ati hotarat sa intrati in viata publica dar va comportati ca un lash ce nu intelege ca odata intrat in politica te expui publicului si intrebarilor acestuia! sunteti obligat moral sa dat raspunsuri clare si promte, altfel veti fi catalogat drept MINCIUNOS! desi, ati si fost deja de mine!

Raspundeti celor ce mai cred in Tomac!!!
Manusha v-a fost aruncata in fata. aveti curajul sa o ridicati??? -

14 Noiembrie, 19:10"

Ortografia apartine autorilor.

Toate aceste "comentarii" ce fac parte dintr-o campanie mai vasta de dezinformare si intoxicare se "fundamenteaza" pe un text "de insider", de pretins "cunoscator din interior" aparut, dupa cum va spuneam, in data de 26 octombrie, noaptea, pe la ora unu, pe site-ul Unimedia. Textul este licentios inca din titlu, dupa parerea mea, dar poate sunt eu prea decent, fata de normele acceptabile la Chisinau. Ma intreb insa cum ar suna sa plasez si eu comentarii – bine documentate - despre "Who' s fucking who, where and when in Moldova" pe blogul-ul Stelutei Popa de pe Unimedia, cea care a dat bun de difuzare textului de "fuck" la adresa lui Tomac dar altfel este deranjata de ce spun fostii sai colegi, despre stilul sau jurnalistic si abordarea cu totul personala a acestei meserii?!

Pretextul aparitei dezinformarii anti-Tomac, care practic prefateaza campania electorala, a fost un material nevinovat de analiza publicat de tanara dvs colaboratoare, dar cu mari sanse de afirmare, Steluta Popa, pe care o apreciez in mod deosebit pentru farmecul sau ingenuu, ca majoritatea celor care au cunoscut-o mai bine. Eu am cunoscut-o mai putin bine, doar in trecere, pe cand era vedeta postului EuTv, o angajata tinuta la mare cinste de Iurie Rosca, cel pe care l-a uitat, cred eu, mult prea repede, desi ii datoreaza in mare parte, chiar daca poate doar accidental, ascensiunea fulminanta in diverse medii sociologo-informative de la dreapta Prutului.

Demersul initial jurnalistic al tinerei analiste este fundamentat pe o premisa corecta: cineva trebuia sa dea startul unei aprecieri comparative a principalilor candidati pentru "Colegiul Basarabia". Ea a facut-o inca din data de 24 octombrie in materialul intitulat: "Noi cu cine votam la alegerile din Romania?" articol care a adus vreo 90 de comentarii.
Materialul este echilibrat si la locul sau, Steluta executand o analiza SWOT, a celor trei principali competitori pentru "Colegiul Basarabia" Eugen Tomac, Tudor Pantiru si Nicolae Dabija. Pana aici totul este Okay.

De a doua zi lucrurile insa se schimba.

Sub rubrica "Cu cine tin forumistii: cu Pantiru, cu Tomac sau cu Dabija?" a inceput derularea unei operatiuni profesioniste, de manual aproape. Tema intoxicarii are ca punct de plecare o teorie de tip conspirationist, gen cu mare priza la public, teorie care amesteca numele Rosca, Roncea, Tomac, Chirtoaca, Basescu de nu se mai vede om cu om. Textul "Who the fuck is Tomac?" este semnat de o anume Ecaterina, probabil o trimitere la Potemkin si a sa Ecaterina. Relevanta substratului sexual care da un indiciu (si) despre autor ne intereseaza mai putin. Retinem ca autorul este un fel de "fucker" care vorbeste "cool", si se doreste a fi cam ca motociclistii de cartier. Ne intereseaza in principal doar subiectele principale ale dezinformarii, care vor deveni ulterior temele de baza ale campaniei de intoxicare – asa zisa dezinformare gri – conform manualelor de specialitate, ce se desfasoara acum la scara larga, impotriva candidatului PDL Eugen Tomac.

Iata cam ce afirma pe puncte interlocuitorul si "fuckerul" gazduit – si creditat - de Steluta si portalul dvs:

Maleficul Rosca este un malefic si jumatate, poate chiar omul rusilor. Este atat de tare si de malefic incat "pe langa tipografia Prag 3, televiziunea EuTv si multe altele" mai controleaza si presa din Bucuresti si ar avea la degetul mic "si cunoscutul ziar bucurestean ZIUA".

Eu, Victor Roncea, execut tot ce vrea Rosca deoarece "Victor Roncea nu este doar un bun prieten si partener de afaceri de-a lui Iurie Rosca" ci mai mult decat atat… Ori el, ori eu, nu e foarte clar, il manevram pe consilierul presedintelui, tanarul Eugen Tomac si am regiza inclusiv venirea fiicei presedintelui, Elena Basescu, la Chisinau, deci influentam chiar si Presedintia Romaniei.

Pe cale de consecinta, toate acestea ar fi subordonate tarului Putin si ispravnicului sau, Mos Vova. Iar alianta Roncea-Rosca este cealalta fata a aliantei Roncea-Basescu.

Asa este. Ma leaga de Iurie Rosca mult mai mult si mult mai multe. Ma leaga tineretea mea, si amintirile tineretii, cand ii faceam campanie lui Mircea Druc – neintamplator, poate, tot candidat PDL -, atat in Romania cat si, pentru sprijin, in Statele Unite, in 1992, cand fostul prim-ministru al Basarabiei a candidat la presedintia Romaniei. Cam atunci, dupa "Drumul Crucii" Basarabiei l-am cunoscut personal si pe Iurie Rosca, atunci am facut intre noi schimb de carti de literatura si istorie romaneasca ocultata timp de 50 de ani. Eu am luat de la el editia cartonata de Politice a lui Mihai Eminescu. O am si acum acasa, la loc de cinste. El a primit de la mine o Biblie veche romaneasca pe care o aveam de la un calugar dintr-o sfanta manastire. Fratele meu a primit atunci, la prima intalnire cu Rosca o sticla de coniac ales iar el la randul sau a primit de la fratele meu un pumnal din nesfarsita sa colectie. Situatia schimburilor dintre ei, de aceeasi natura, s-a tot repetat si cu alte ocazii de (re)intalnire.

In decursul anilor care au trecut nici eu si nici Iurie nu am schimbat intre noi decat carti si nu ne-a legat altceva decat drapelul romanesc. Multe steaguri tricolore au fluturat la manifestatiile din Chisinau, aduse pe furis, si de mine si de fratele meu si de prietenii nostri, pe sub haine, pitite prin mai stiu eu ce cotloane din masina sau prin alte metode speciale, in vremea protestelor pentru limba si istoria romaneasca tinute sub crucea din mana lui Stefan cel Mare si Sfant. Iurie Rosca este un om care a contat si conteaza la Chisinau, pentru Romania, iar asezarea sa alaturi de comunistii lui Voronin a fost o optiune externa, (si extrema) a celor care au organizat "revolutia portocalie", inclusiv din Statele Unite (a se ponta aici si Vladimir Socor). Personal nu pot sa suport comunistii, pentru cat rau au facut neamului romanesc. Insa cel putin cei aflati la conducere la Chisinau au decenta sa-si insuseasca aceasta doctrina, fatis. Iar politica e politica. Cu seful lor s-a intalnit si se intalneste si capul Rusiei, si presedintele Comisiei Europene, si seful NATO, si presedintele SUA si presedintele Romaniei. Cei pentru care am insa o scarba incomensurabila sunt ceilalti oameni ai Kremlinului, vopsiti in blana de "rrromani", care insa inainte de 1989 erau slugile prea-plecate ale sovieticilor, cu cariere bine construite la Moscova si grade pe masura. Cat despre "Revolutia portocalie" sunt tare curios cine are tupeu sa-i combata pe cei care au impus-o ca experiment regional - Ucrainei, Moldovei, Romaniei, imediat dupa alt experiment reusit - "revolutia rozelor" de la Marea Neagra, din Georgia. Cu exceptia rusilor, care au sarit peste georgieni direct cu bocancii, recent, nu vad cine ar avea ceva de comentat fata de cromatica si optiunile acelui moment.

Am prieteni multi, in toate capitalele importante ale lumii, nu doar la Chisinau. Printre prietenii mei nu se numara nici un kaghebist (ba as zice chiar ca dimpotriva). Daca Iurie Rosca se va dovedi vreodata ca a fost cadru al KGB sau ca este agent al FSB sau SIS ii voi sterge poate numele din memoria afectiva, si mai mult ca sigur ca as mai face si alte lucruri la care nu am timp sa ma gandesc acum. Pana una alta Iurie Rosca face politica, si o face ca mai toti politicienii din lumea asta prost facuta. Asa e sistemul democratic construit, cu zone extinse de vacuum moral si etic. Pe de alta parte in ceea ce priveste apararea limbii si a istoriei reale a Romaniei, si a tuturor romanilor din spatiul carpato-danubiano-pontic, inclusiv la nivel european, sustinerea Mitropoliei Basarabiei pentru care s-a batut inclusiv la CEDO, pozitia fata de pervertirea tinerilor prin propaganda agresiva a homosexualitatii si pozitia fata de educatia crestina in randurile tinerilor, PPCD-ul a ramas unul dintre putinele partide "normale" de pe intreg cuprinsul Romaniei. De la Nistru pana la Tisa este singurul partid din spatiul romanesc care si-a mentinut un punct de vedere clar, corect si sanatos, crestin-democrat. Cand se va gasi un alt sistem mai bun, mai curat, cand la Chisinau se va gasi cineva, vreun om politic care sa aiba caderea sa ridice piatra, preacurat fiind la suflet, la cont si la toate cele, mai vedem…

A lansa despre mine teze ale subordonarii fata de o forta politica sau alta reprezinta prostii caraghioase, pe care nici dusmanii nu pun pret. Eu ma subordonez doar singurului "partid" al carui membru fidel voi fi pana la sfarsitul vietii. Partidul meu se numeste Romania. Chiar "fucker"-ul aflat prin preajma Stelutei se refera in textul sau la episodul confruntarii de la locul meu de munca, ziarul ZIUA, cu directorul meu, celalalt Rosca, Sorin Rosca Stanescu, pentru chestiuni de principiu – legate de pozitia mea ca jurnalist fata de incercarea de lovitura de stat indreptata impotriva presedintelui Romaniei, acum un an, de catre forte politice de la Bucuresti conectate la "habul" de la Moscova si "serverul" de la Chisinau. Iar cu Rosca, Sorin, ca si cu Rosca, Iurie, chiar daca a avut, are sau va avea simpatii politice diferite, raman mai mult decat prieten, pentru aspecte care ne leaga, de viata si de moarte, si care nu pot fi uitate niciodata, de la sangele scurs in timpul loviturii de stat din 1989 si al mineriadei din 1990 in Piata Universitatii si pana la luptele prin cuvant de astazi cu agentii neo-kominternisti. La fel, ca si in cazul lui Iurie Rosca, ceea ce a facut Sorin Rosca Stanescu pentru Basarabia, Bucovina si romanii din jurul granitelor, ca director al ZIUA, nu va putea fi nicicand sters din istoria recenta a Romaniei si din cea fizica a dusmanilor ei. A induce in orice fel ideea ca echipa de Politica Externa a ziarul ZIUA ar servi interesele rusesti, ale KGB/FSB sau SVR este, fara indoiala, suprema perversiune inversionista a dezinformatorilor de profesie. Orice analist politic, istoric sau specialist pe probleme de securitate, roman sau chinez, rus sau american, stie prea bine ce a insemnat, inseamna si va insemna pentru geopolitica zonei ZIUA si profesionistii ei, activi la randul lor in mai multe organizatii civice de media.

In ce priveste preferintele lui Iurie Rosca in actuala campanie electorala, ei bine, acesta a ales, poate, sa ramana fidel amintirilor tineretii sale. Fiecare are insa dreptul la optiuni diferite. Cu vreo luna inainte de inceperea campaniei m-a sunat un prieten, ofiter in Kosovo, la Pristina, si apoi un alt prieten, de la Bucuresti, si apoi un alt prieten, de la Chisinau, cu totii rugandu-ma sa ma intalnesc cu Tudor Pantiru, un om de isprava, fara dar si poate. Auzisem si de baiatul lui Pantiru, avocatul - daca nu ma insel - Radu Pantiru, membru de varf al CAIRO, care a luptat, cu ani in urma, pentru proportionarea corecta a transmisiilor posturilor de radio in limba rusa, in raport cu posturile in limba romana. Nu prea a avut succes, cred, dar efortul a fost onorabil si mi-a ramas in minte pledoaria acestuia. Ulterior, atat eu cat si fratele meu am avut discutii foarte deschise cu domnul Pantiru, ca specialisti si romani preocupati pana in adancul fiintei de soarta Basarabiei.

Probabil nici dincolo, la fel ca nici dincoace de Prut, nu se obisnuieste ceea ce in Statele Unite, de exemplu, constituie deja o banalitate. Ca publicatiile si liderii de opinie importanti sa-si exprime direct optiunea fata de un candidat sau altul. Este parte a jocului democratic consolidat si implica, fara indoiala, cinstea si onoarea. Eu am ales sa fac acest lucru. Si am demonstrat-o, cred, destul de clar, in articolul meu de opinie "Basarabia, Yes We Can!". Nu am nimic de ascuns. De aceea va si impartasesc ceea unii ar putea considera "dedesubturi", pentru ca eu sunt adeptul informatiei deschise, a conceptului de "free open source".

Asadar: desi am avut si am respect pentru activitatea sa, eu i-am transmis domnului Pantiru ca optiunea mea este sa fiu alaturi de tanarul Eugen Tomac. La randul sau, fratele meu, George Roncea, i-a comunicat foarte transant, si cu acelasi respect cuvenit unui om cu parul alb, stimabil, si cu un trecut profesional notabil, ca are sanse aproape nule, datorita faptului ca PSD-ul este o piatra de moara de gatul sau, mai ales avand in vedere combinatiile antiromanesti, de inspiratie moscovita, ale acestui partid pe zona Basarabiei. Mai mult, i-am spus ca, in afara lui Tomac, toate celalate optiuni sunt reprezentate de personaje suspectate de apartenenta indelungata la KGB si Komintern, vechi sau nou. Chiar daca seful PSD, Mircea Geoana, vine - pentru a-si transforma porecla in renume - cu idei penibile copiate tamp de la americani, ca cea a "Loteriei vizelor" pentru basarabeni, noi stim ca dirijorul, sforarul rosu, ramane tot "Iliescu-KGB", studiosul de la Moscova, cel care a indepartat Basarabia de Romania pana dincolo de peninsula Kamceatka. Un alt subaltern guraliv de-al lui "Iliescu-KGB", presedintele care a semnat ultimul pact cu defuncta URSS, este acum mare "os de liberal" si promite sute de milioane de euro basarabenilor ca si cum ar oferi margele unor bastinasi: fostul prim-ministru al Guvernului FSN, Petre Roman, cercetat penal pentru mineriada din iunie 1990, ca si seful sau, astazi aliatul la toarta al comsomolistului Nicolae Dabija. Despre Ilie Ilascu nici nu cred ca mai are rost sa vorbim, din pacate. E bine sa va amintiti: in 19 ani, nici unul dintre acesti fosti si actuali demnitari nu a miscat un deget pentru Basarabia. Dimpotriva.

Am urat de ziua sa domnului Pantiru, cand am avut onoarea sa ne intalnim, pe langa "La multi ani!" si "mult succes", cu toata sinceritatea, pornind de la ideea ca indiferent cine invinge in cursa electorala proiectul cel mai important care trebuie promovat de catre oricare dintre invingatori este recunoasterea DREPTULUI CETATENIEI PENTRU TOTI ROMANII DE PESTE PRUT.

Sper ca am lamurit pe aceasta cale "relatia" mea cu Iurie Rosca, Tudor Pantiru, si raportarea "clanului Roncea" la campania electorala.

Obsesia autorului textului preluat pe site-ul Unimedia, prin Steluta Popa, nu este insa decat colateral legata de persoana mea. Alcineva este tinta directa. Mai precis: Presedintele Basescu. Numele acestuia este pomenit pana la satietate.

"Coincidenta" mai spune acelasi personaj autodefinit drept "fucker" pe blogul Stelutei, Victor Roncea este si un mare "apologet", "mare admirator si mare apropiat de-al Presedintelui Basescu". Desi nu ma pot ridica chiar la nivelul acestor speculatii, nu vad, pana la urma, ce-ar fi rau in asta?! Este vorba doar de presedintele Romaniei, nu al Belarusului! Urmeaza apoi un cockteil-molotov de speculatii. Citez: "E oare posibil ca Roncea, la insistenta prietenului Rosca, sa-l fi convins pe prietenul Basescu pe ultima suta de metri ca Eugen Tomac e cel mai bun?! De ce nu?! Roncea avea la indemana exemplul lui Chirtoaca, care la 28 de ani a castigat primaria Chisinaului. I-ar fi putut spune presedintelui ca moldovenii sunt morti dupa tineri (vezi cazul Chirtoaca) si ca un tanar sprijinit de tandemul Basescu & Dorin Chirtoaca ar fi varianta de castig 100%. Logic!"

Intr-adevar, aici se pune punctul pe i si subscriu intru-totul la aceasta ultima propozitie, care ascunde de fapt adevaratul motiv al atacului la Eugen Tomac. Da, "moldovenii sunt morti dupa tineri si un tanar sprijinit de tandemul Basescu & Dorin Chirtoaca ar fi varianta de castig 100%". Si am scris-o foarte clar in articolul de opinie atat de des invocat pe portalurile basarabene: "Yes, We Can!"

In contradictoriu cu aceasta teza motorasul dezinformarilor pornite pe blog-ul domnisoarei Popa arunca in joc alte speculatii, cu date din interiorul PDL, unde pretinde ca ar avea acces, posibil printr-o alta steluta. El sustine ca stie ca s-ar fi vehiculat si alte nume anterior numirii lui Tomac. Se enumera astfel numele lui Dorin Chirtoaca, al Iulianei Gorea Costin si al lui Alexandru Lesco, fostul detinut politic din temnitele Transnistriei. Si aici este amestecat falsul cu adevarul in proportie de doi la unu. Alexandru Lesco a fost intr-adevar o varianta, insa culmea, o varianta propusa si sustinuta chiar de… Eugen Tomac.

Continui sa citez prezentarea atacului:

"Subit, intr-un mod absolut inexplicabil si neasteptat cineva l-a convins pe Basescu sa aleaga alta persoana" – se stie deja de mai sus ca acel "cineva" as fi eu, Victor Roncea, "omul lui Rosca" la randul sau "omul rusilor". Lumea care ma cunoaste stie ca mi-am dedicat o buna parte a ultimilor cativa ani obiectivului eliberarii si ulterior campaniei de onorare a ultimilor detinuti din Transnistria, Ivantoc, Lesco si Popa, care nu au avut sansa de a fi preferatii lui Putin pentru a fi eliberati inainte de termen cum s-a intamplat cu fostul lor coleg, Ilie Ilascu. Desemnarea lui Alexandru Lesco, propusa de altfel de Eugen Tomac, nu ar fi putut reprezenta in nici un caz, pentru mine, o alternativa mai prejos decat desemnarea lui Eugen Tomac.

Ceea ce omite sa mentioneze atotstiutorul "comentator" al Stelutei este ca printre cei care s-au intrebuintat pentru a incerca accesul pe lista PDL s-au mai aflat doua personaje. Unul dintre acestia este chiar… Nicolae Dabija, care a incercat o usita dosnica de acces, prin ginerele tovarasei Ludmilei Loghinovskaia, zis si "poetul-portofel", Mircea Dinescu, si un academician prieten cu un alt academician. Iar celalalt este un analist destul de cunoscut, cu deosebire de catre Steluta Popa, respectiv Dan Dungaciu, alintat "Pungaciu" de fostul agent al SIE/SRI/SIS/ETC, refugiat la Moldova Suverana, maestrul jocului dublu Mihai Contiu. Agentul Contiu, a carui lupta jurnalistica de recuperare a unei datorii de la Dungaciu a capatat notorietate si la Bucuresti, probabil fara sa stie, i-a lichidat acestuia orice sansa politica de perspectiva fostului sau chirias. Femeia uneori te ridica alteori te… doboara.

In textul profesionistului de pe site-ul Unimedia se mai lanseaza niste intrebari retorice, prezentate alternativ ba cu semn de intrebare ba cu semn de exclamare: "cum ramane cu interesul lui Rosca de a avea omul sau in Parlament?! Si cum ramane cu relatia dintre toti cei implicati (Rosca, Roncea, Tomac, Chirtoaca si Basescu)? Stie oare Basescu despre presupusa legatura a lui Tomac cu Rosca?! Dar despre cele dintre Roncea si Rosca si Tomac? Ce are Chirtoaca in toata treaba asta?"

"E buna intrebarea"- isi zice forumistul de pe blogul Stelei Popa care isi intemeieaza intrebarile – si raspunsurile totodata - pe citarea unei alte forumiste care pe un alt blog citeaza altii anonimi si nestiuti studenti care ar fi auzit si ei de la altii cum ca Tomac ar fi "omul lui Rosca" de la Bucuresti. Toate aceste parascovenii sunt prezentate drept date "foarte interesante si cu siguranta foarte pertinente".

Ce alte petarde mai lanseaza "forumistul" Stelei Popa?

"E foarte posibil ca Chirtoaca sa nu aiba idee despre triumviratul Tomac-Roncea-Rosca precum nu are nici Basescu". Basescu ar fi, rezulta de aici, un fel de naiv la varsta a doua, lipsit de informatii iar Chirtoaca un baietel bun de dus de nas. Noroc cu "forumistii" de la Unimedia. Si cu alta ocazie, Basescu mai apare, in viziunea acestui material, drept un fel de naiv lipsit de fler politic sau judecata. Citez: "suntem framantati de o intrebare: cum e posibil ca Presedintele Basescu sa se increada unui copil, care in plus lucreaza pentru el de doar vreo jumatate de an intr-un post de functionar incepator?" Cine oare a putut pune un cuvant atat de greu pentru acest tanar?! "Numirea lui Tomac sfideaza orice logica normala" mai afirma concluziv autorul "Fuck"-ului la adresa celui mai puternic candidat; de unde si amploarea atacului. "Chirtoaca s-ar putea sa urmeze cu ochii inchisi ceea ce-a decis Basescu. Nu e exclus insa ca Chirtoaca sa-si dea seama de felul in care stau lucrurile insa interesele (financiare) ale PL-ului sa predomine asupra altor valori".

Sase puncte a avut textul prezentat pe blog-ul Unimedia al Stelutei. Sase puncte care, luate fiecare in parte, ar insemna cel putin sase scandaluri. In succesiunea logicii care se desprinde din acest text perfid si manipulativ plin de contradictii - pana la un punct rizibile, ar rezulta urmatoarele caracteristici ale personajelor mentionate:

Presedintele Romaniei, Traian Basescu nu dispune de o logica normala, este cu alte cuvinte anormal, si imun la argumente logice.

Roncea pe de alta parte ar dispune si de logica, si de putere de persuasiune "deoarece l-ar fi putut convinge pe presedinte ca un tanar un tanar sprijinit de tandemul Basescu & Dorin Chirtoaca ar fi varianta de castig 100%."

Inseamna ca totusi presedintele este sensibil la logica iar Roncea spune lucruri de bun simt.

In concluzie, nu mai am ce sa fac; trebuie sa spun adevarul: toti membrii familiei Roncea sunt mincinosi! :)

Oricat s-ar stradui sa-l ponegreasca, sa-l terfeleasca si sa-l diminueze pe Eugen Tomac "fucker"-ii de la Chisinau sau de aiurea sau poate tocmai de aceea, tanarul basarabean din comuna maresalului Averescu are cele mai consistente sanse de a invinge. Acest lucru se vede cu atat mai clar acum, cand am trecut de jumatatea campaniei. Tocmai din cauza ca dispune de energia tineretii si de elanul unuia care nu are nimic de pierdut ci numai de castigat, Eugen Tomac s-a distantat clar. Pe deasupra, Eugen Tomac mai beneficiaza si de suportul unor oameni puternici, ei insisi invingatori, un Basescu si un Chirtoaca, cu audienta inclusiv in Basarabia. Pe langa acesti oameni politici Tomac mai are si sprijinul simbolic, dar important in plan moral, al fostilor detinuti politici de la Tiraspol, Alexandru Lesco si Tudor Popa si suportul entuziast al romanilor din America si nu numai, prin Consiliul Mondial al Romanilor.

In plus, motorul de campanie reprezentat de tinerii din jurul lui Eugen Tomac functioneaza excelent. S-a vazut cel mai clar puterea lor, a tinerilor ca si el, la lansarea oficiala de la Chisinau unde, nu doar simbolic, a fost prezenta si cea mai tanara membra a familiei Basescu, cot la cot cu Tomac. Lansarile oficiale ale candidatilor Tomac, Dabija si Pantiru nici macar nu pot fi comparate ca audienta si reverberatie.

Intr-o sala intunecoasa, mucegaita, Dabija s-a pipait si s-a cobzait cu sinistrul acolit al lui Ion Iliescu, un Petre Roman ofilit si trimis in desuet si penibil de fosta-i nevasta care i-a atarnat budigaii murdari la geam, sa-l rada lumea. Pe deasupra si aflat, in curand, in cercetarea Agentiei Nationale de Integritate, pentru conflictul de interese strident in care se afla: pe banii vaduvei romane si a bietilor pensionari se plimba prin Occident, ca "Inalt Reprezentant al Guvernului" pentru romanii de pretutindeni si, in acelasi timp, isi face cu nerusinare campanie electorala PNL-ista.

Pantiru, saracul, nu a avut nici macar pe cine sa invite la lansarea sa iar campania pe care o duce taras-grapis arata foarte clar ca nu dispune de nici un fel de sprijin din partea PSD. Liderii acestui partid de altfel l-au indreptat catre Diacov – care i-a cerut bani, si in plus este tras in jos de ideile tembele si fanteziste ale lui Geoana – loteria vizelor la basarabeni, inca o nesfarsita magarie a unuia care a scos din rabdari pana si mumia bolsevica Ion Iliescu, cel care l-a tintuit definitiv cu calificativul Prostanacul…Sictirul la adresa PSD a izbucnit chiar public, la o emisiune a TVRi cand Pantiru a recunoscut ca s-ar fi bucurat sa intre pe listele PDL, daca ar fi fost chemat.

Pana intr-atat de tare e scarbit Pantiru de propriul partid incat afisele si insemnele sale electorale sunt lipsite de orice trimitere la cromatica partidului – culoarea rosie a fost inlocuita cu albastrul, iar sigla PSD este absenta complet. Desigur, ca om al legii Pantiru ar trebui sa fie oarecum framantat nu de ideea ca ar savarsi o ilegalitate prezentandu-se ca un independent ci ca savarseste o frauda, o inselaciune in dauna electorilor, nepreveniti ca distinsul candidat cu mina serioasa de pe afisele albastre ar fi totusi membru PSD, ba a mai si platit niste mii de euro pentru asta.

Contracandidatilor mai in varsta ai lui Tomac, crescuti in spirit komsomolist, nu le-a ramas decat varianta de contrapropaganda clasica – de tip sovietic, care excela in uzul dezinformatii tactice si al intoxicarii strategice respectiv, mai pe romaneste, improscarea cu zoaie a celui aflat cel mai in frunte. Textul care previne inca din titlul "englezit" ca este vorba de "f..tut" candidatul, plasat la ea pe site de tanara colega de la Chisinau, are calitatea ca ordoneaza si alimenteaza totodata intreaga serie a atacurilor sablon care au urmat. Ca articolul de "analiza" este realizat de un autointitulat "fucker", cu domiciliul la Bucuresti sau la Chisinau, aproape ca nu mai conteaza decat ca barfa, ceea ce in cazul Stelutei vine aproape de la sine.

Evident, ca la orice insiruire scrisa de minciuni, la analiza de text ies la iveala inadverdentele si tezele provocatoare care se bat cap in cap. Insa analistul Stelutei are justificari potrivite la orice. Teze conturate grosier: practic toti cei care il sustin pe Tomac o fac pentru ca sunt platiti si eventual sunt oamenii rusilor; Chirtoaca ar fi un venal si un mercantil care pentru bani, ar trece peste orice, Roncea ar fi si el un venal si un mercantil deoarece "ar avea afaceri cu Rosca" maleficul, omul rusilor etc iar Basescu – presedintele tuturor romanilor, este cand Sauron cand cel mai fraier om de pe pamant deoarece l-a ales pe Tomac, in loc de un, bunaoara, Dabija, sau Pantiru. In acelasi timp totusi Basescu este insa si cel mai smecher pentru ca a ales prin Tomac "varianta de castig 100%". Ceea ce cred si eu.

Evident, simplificand, nu pot sa nu ma gandesc ca tot puhoiul navalit pe capul lui Tomacescu se datoreaza si faptului ca - spre deosebire de contracandidatii sai -, el nu se poate incadra nici macar ca varsta pe vreo lista a vechii garzi a KGB din Chisinau, cu filon adanc moscovit, sau a celei mai stilate, a FSB/SVR, cu raspandire internationala.

Se stie ca deseori analizele psihologizante si conspirationiste asupra unor fapte si persoane reflecta maniera de actiune si limitele de gandire ale autorului. Omul care a redactat textul de pe Unimedia este un personaj cu dereglari, care se imbraca in fuste, isi ia nume de dama, pentru a iesi, pe intuneric, la drumul mare, si a se da mare "fucker". Loveste din anonimat, varsa cu zoaie, de preferinta pe un site comod, feminin, si se ascunde la loc in tenebre insalubre si urat mirositoare. Cel care a comis "fuck"-reala e cum e… dar de ce a fost publicat?!

Problema are, deontologic vorbind, mai multe laturi. Imi este neclar rolul Stelutei aici si desigur ca numai ea stie cel mai bine care a fost acesta precum si identitatea misteriosului "Ecaterina", cel care o viziteaza in miez de noapte, pe blog. Oricum numai ea stie ip-urile unor astfel de vizitatori misteriosi. Imi amintesc de titlul unui filmulet haios aparut la jurnaltv.md unde a lucrat (sau mai lucreaza) Steluta: "Don't worry, vacutza, cind iti cer IP-ul, arata-le putza!" – filmuletul ironiza angajatii SIS care cotrobaie dupa ip-urile forumistilor din Moldova. E cazul sa parafrazez titlul haiosului material?… Desigur, glumesc, deoarece daca nu ma insel si SIS-ul stie exact despre ce "fuck"-eri o viziteaza pe Steluta deoarece serverul Unimedia a fost relocat in Moldova, astfel ca SiS stie nu doar IP-urile ci are acces si la baza de date cu adresele de mail corespondente IP-urilor si la alte date personale, numele si prenumele stocate, etc, etc… aviz amatorilor.

Steluta Popa a fost una din vedetele postului EuTv controlat de oamenii de afaceri crestin-democrati. Avea un statut privilegiat si o viata destul de buna. Inlaturarea ei de la locul de munca este invaluita in mister, pentru publicul larg. S-au facut tot felul de speculatii, intre care si unele care se refereau la chestiuni cu caracter extra si intra-profesional. Este posibil ca o anumita ranchiuna sau dorinta de razbunare sa o fi motivat pe Steluta, atunci cand a dat drumul pe propriul sau site, cu ochii inchisi, fara o minimala si civilizata verificare, a textului "misteriosului" care il diaboliza pe fostul ei patron Iurie Rosca. In tot cazul, chiar daca au fost inversate rolurile si el este "Ecaterina" iar ea "Potemkin", oricum toate materialele anti-Tomac nu sunt decat niste invective de carton care se vor prabusi ca un castel de carti murdare de joc cu fetele lui Putin pe-o parte si a lui Iusckenco pe cealalta (apropo, pentru cei care sustin ca Tomac nu e basaraben, pentru ca vine din Ismail, Ucraina: tot Basarabia e, tovarasi! Basarabia romana! Locul de nastere al Maresalului Averescu!).

E regretabil ca, desi nu m-a sunat si nici nu m-a anuntat pe mail ca cineva foloseste numele meu pentru a da in mai tanarul Eugen Tomac, a stiut insa, dupa cum spuneam la inceput, sa ma roage sa elimin de pe blog-ul meu un comentariu al unui fost operator care a lucrat cu ea la EuTv si care spunea lucruri destul de aspre la adresa sa. Pe care insa, nu sunt in masura sa le judec. Ii rezerv insa Dreptul la replica, alaturi de cel al fostului ei coleg, tot asa cum va solicit si eu, acelasi lucru, ca raspuns la toate invectivele legate de numele meu si acceptate pe portalul dvs, pe care, de altfel, il urmaresc zilnic, cu deosebita atentie.

In incheiere, draga Tudor Darie si dragi prieteni si dusmani din Basarabia romana, indiferent de motivatiile mai mult sau mai putin ascunse intoxicarii difuzate si pe site-ul Unimedia, ca si pe majoritatea portalurilor basarabene, atrag atentia ca avem de a face cu o operatiune de laborator. Laborator al unei vermine binecunoscute, mai ales la Chisinau. Sunt convins ca, pana la sfarsitul campaniei, diversiunile se vor tine lant. Am fost deja informat asupra naturii unor alte actiuni aflate in curs de derulare. Ar fi pacat ca exact mai tinerii mei colegi de la Chisinau sa intre in opozitie absurda chiar cu echipa ziarului care scrie si face cat poate pentru Basarabia, pentru Romania.

Niciodata nu-i prea tarziu pentru a repara o greseala si a porni o colaborare fireasca, frateasca, pentru cauza romaneasca, cu increderea ca o noua generatie de basarabeni, din care face parte si Eugen Tomac, va stii cum sa faca sa dispara sarma ghimpata de la Prut:

"Generatii secate se sting,
Tinerii rad catre stelele reci -
Cine-si va pierde credinta-n izbanda
Pe-aceste mereu miscatoare poteci?

Noi, nu! Niciodata! Noi, nu!"


Victor Roncea