Pages

Wednesday, May 27, 2009

ADEVARATUL DISCURS al lui IURIE ROSCA de la summitul ruso-european de la Bucuresti

Noroc ca mi-am pastrat cativa prieteni buni in serviciile deconcertate, care nu ezita sa ma informeze cand frate-miu – care si-a bagat si si-a scos din toti cate ceva – are diverse intalniri, chipurile mai retrase, in care pune spatiul etnic romanesc la cale. Baietii mai tineri din Liga Studentilor, pe care i-a pus prea rau la munca pe vremuri, pe cand erau strigati fiecare dupa propria-i porecla, una mai colorata ca cealalta, de la "Labus" la "Jidanu'", acum, care din scaun gonflabil, care din fotoliu senatorial, vor sa se faca remarcati in fata noilor sefi, cu temenelele de rigoare. Eu, care ma mentin “independent de vointa lor”, reusesc sa fiu servit cu marfa de la cei mai buni decat cei mai mari, fostii colegi ai lui George. Asa s-a intamplat ieri, cand am primit o info despre cum acum doua seri frate-miu George s-a intalnit cu vechiul nostru prieten, Iurie Rosca, acum tras pe bara la Chisinau de tandemul Socor-Tkaciuk. Iurie a fost invitat la o paranghelie geopolitica despre asa zisa relatie Europa – Rusia, “relatie” ilustrata cel mai bine prin pozitia capra sau 69, dupa cum comenta mai veteranul meu frate, fidel al intalnirilor dupa gradu' fiecaruia in cate o bomba din Bucuresti. Instruit din timpurile trecute, cand ne suna inca de la granita, fratele nostru basarabean Gheorghe (Iurie este echivalentul lui Gheorghe al nostru) l-a sunat primul pe George, ca in vremurile de-odinioara.
Cum George a facut pe conspirativul, Iurie i-a inmanat doar lui discursul sau de a doua zi, pe care urma sa il sustina la sesiunea de comunicari de la Parlament, cu speranta sa-l publice in exclusivitate in Curentul. Noroc cu baietii de care va spusei ca asa am pus si eu mana pe text. Cica George l-a citit in avanpremiera si a comentat ca “e tare”, “magistral”, “anticomunist si unionist ca la Miscare”, dar Iurie l-a rugat sa nu il publice inainte de a-l mai ajusta si corecta si a-l citi la dezbaterea geopolitica care urma sa aiba loc. Mai jos voi publica materialul scris de Iurie, in versiunea primara, necorectat, asa cum l-am primit de la baietii care i l-au subtilizat lui George, cand s-a dus la buda si s-a lovit, neatent, de bustul unei blonde bine antrenata.
Conform amicilor mei care ma ajuta sa zdrobesc concurenta frateasca, dupa ce a citit discursul nationalist scris de Iurie, pe nesimtite discutia dintre el si tizul sau s-a incins. George vorbea urat de regimul rusofonului Voronin care a ucis patru sau chiar mai multi copii nevinovati la protestele din aprilie si era enervat de coabitarea cu un criminal, acuzandu-l pe Iurie chiar de tradare a idealurilor romanesti. "Nu-ti dai seama ca-ti vei pierde toti copiii cu bentita tricolora legata la frunte, micii luptatori pentru istoria si limba romana, cu portretul lui Eminescu in maini?", ar fi intrebat George, conform sursei blonde de mai sus.
Calm, liderul PPCD a replicat ca, la noi, Ion Iliescu, zis si “KGB”, e vinovat, conform dosarului de la Parchet, de uciderea mai multor zeci de tineri, la Mineriada din 1990 si lovitura din 1989. Si este lider politic de varf, cel care il tine din spate ca pe o marioneta pe “americanul” Mircea Geoana - viitorul presedinte al Romaniei. George s-a infuriat si a zis ca niciodata “prostanacul” nu va ajunge presedinte nici daca vor toti "belgienii" din lume, decat poate in Ferentariul lui Vanghelie, si ca Ilici este cercetat penal, ceea ce nu s-a intamplat cu Voronin. Iurie ar fi spus, textual, conform experientei sale de bursier american, “cercetat penal my ass”. "Nu vezi ca PSD, urmasul unui FSN creat de Moscova si lansat in 1989 pe sangele si cadavrele a mii de tineri este la guvernare cu PDL, un partid nascut tot din ramasitele FSN, cu personaje politice, ca Stolojan si Stoica, aflate in directa conexiune cu Rusia, sau cel putin cu banii Rusiei?!".
George s-a enervat si mai tare si i-a replicat si el ca si la ei la Chisinau absolut toate partidele si toti liderii politici sunt conectati direct la heblul de la Moscova dar Iurie a sarit in sus si a zis nu este adevarat, avem si heblu de la Moscova si de la Kiev, si de la Washington si de Tel Aviv, si de la Bruxelles si de la Budapesta, ba chiar si de la Cotroceni, si ca si lui tot de la cate un heblu din asta i s-a indicat, in 2004, sa coboare din copac si sa se aseze la masa cu Voronin, iar cand taica Vova era la brat cu Basescu, in 2005 si 2006, nu a mai carait nimeni iar acum doar el a ramas ciuca batailor, de parca ar fi vreunul curat pana intr-acolo – la Chisinau sau la Bucuresti - incat sa poata sa ridice primul piatra…sau sticla.
Pe masura ce mi se relata discutia cu lux de amanunte presarate cu mostre audio-video, n-am putut sa nu-i dau dreptate lui Iurie, gandindu-ma in acelasi timp cu ce-l strange Voronin si de unde. Intr-adevar, si la noi si la ei mizeria vietii politice impute aerul pana la voma. Iurie a mai adaugat ca macar Voronin este pe fata comunist imputit si lingau al rusoilor, in timp ce la noi, la Bucuresti, majoritatea liderilor politici nu sunt cu nimic mai putin comunisti sau corupti sau dedicati Moscovei atat doar ca sunt mai ipocriti si mai bine mascati, acum si “europenizati”.
Intre bolsevicii lui Voronin si fesenistii din PSD si PDL este o diferenta doar de nuanta, iar cat priveste diferenta dintre palatul lui Voronin si Palatul Cotroceni, nuanta deosebirii aproape ca nu mai conteaza daca ne gandim la legatura intima dintre Vladimir Tismaneanu si Vladimir Socor – cei doi comisari ai vechii linii kominterniste care controleaza natiunea romana, despartita si dezbinata in trecut, ca si acum, de aceeasi gashca, vopsita si re-vopsita la nesfarsit. Doar izul cadaveric ii tradeaza, mirosul din piele, transmis din generatie in generatie de criminalii bolsevici care au omorat, au omorat, si iar au omorat sute de mii de romani – si inca nu s-au saturat de mirosul de sange, s-ar fi spus la discutia geopolitica din bomba bucuresteana. Aceiasi borfasi - in frunte cu fostii lingai ai lui Voronin si Lucinschi - au organizat si circul recent de la Chisinau, a incheiat Iurie cu amaraciune iar Bucurestiul nici macar nu a mirosit figura, ba mai mult au transformat o rusnaca crescuta sub pulpana lui Berezovski si Belkovski intr-o Ana Ipatescu a “revolutiei”...iar victime au ramas tot romanii… si castigator al "crizei", tot Soros...
Cei doi s-au despartit destul de intorsi pe dos. Cum securistii mai tineri sunt si poeti, parerea lor era ca in aer plutea un sentiment neplacut ca a mai ramas un rest de lucruri nespuse, ca in spatele gesturilor publice si politice se afla o cu totul alta poveste, ingropata intre coperti de dosare la care generatia de sacrificiu a celor doi nu va ajunge si nimeni dintre continuatorii generatiei anticomuniste nu va trai destul pentru a putea citi si intelege timpurile prin care trecem… Ca sa nu mai vorbim de amenintarile inerente spatiului rasaritean...
Amicii mei incercau sa-mi ghiceasca dupa reactiile la relatare in ce ape ma scald, ca sa stie ce sa raporteze mai sus: mai sunt pro sau din contra? Cum experienta mea de corespondent in strainatate m-a ajutat intotdeauna, si de data aceasta le-am explicat ca lupta pe teritoriu rusesc nu se pune in termeni de pro sau contra ci de ce putem si ce nu putem sa facem. Chiar daca si eu mi-am dorit de vreun cincinal incoace sa dau jos regimul comunist de la Chisinau care se sprijina pe masoneria de pe ambele maluri ale Prutului, am descoperit repede ca si in spatele celor mai bune si noi aparitii tinere, de “dreapta”, “stanga”, “centru”, si, mai ales “pro-romanesti” si “pro-europene”, sunt aceleasi personaje ca si in spatele lui Voronin. Si, atunci, ce sa alegem? Parteneriat cu dusmanul?
La noi, de exemplu, la europarlamentare, avem pe cine alege? De-o parte sunt ungurii anti-Romania, iar in rest, fiecare partid este intesat, chiar la varful listei, cu agenti profesionisti la fel de anti-Romania. La Est, acelasi lucru: pe cine sa preferi contra cui? Dusmanul ucrainean sau dusmanul rus? Evident, mi-as dori sa termin intai Ucraina si apoi sa reiau discutia cu Rusia. Problema ramane cum ne facem datoria fata de Basarabia si Bucovina. Iata cum: pana la Unire avem obligatia sa le redam cetatenia romana. Evident, primii care s-au imbulzit iata ca nu au fost tocmai basarabeni si bucovineni. Atunci trebuie sa atacam sistemul. Adica sa ramanem ceea ce suntem, de 20-30 de ani: anti-sistem.
Pana atunci, asa cum am promis, reproduc mai jos discursul sutit de la George, pe care il pregatise Iurie, fratele nostru din vremea cand visam impreuna “apusuri aurii/ cum au mai fost cand am plecat”…
ASTEPTAM UNIREA CU ROMANIA!

Speech by Mr. Iurie Rosca,
Chairman of Christian Democratic People”s Party of Moldova,
Bucharest
Europe-Russia Economic Forum
27th of May 2009

Dragi prieteni,

Mai intai as dori sa multumesc pentru invitatia de a participa la acest for si pentru posibilitatea pe care mi-ati oferit-o de a contribui la o mai buna intelegere asupra faptului ce este Republica Moldova ca tara din spatiul ex-sovietic, situata intr-o atat de sensibila zona geopolitica.
Perioada Perestrioka a reprezentat o sansa pentru popoarele captive de a contribui prin eforturi comune la obtinerea Libertatii noastre ca popoare si ca persoane.
Se cuvine sa incep cu o scurta recapitulare a activitatii noastre, cu o autodefinire a profilului nostru politic, cu creionarea rolului partidului nostru in contextul politic actual.
Adunarea de constituire a formatiunii noastre politice a avut loc la 3 iunie 1988. Odata cu liberalizarea relativa a regimului sovietic de ocupatie, Miscarea Democratica pentru sustinerea restructurarii a reprezentat prima forma de organizare politica a Opozitiei democratice. Alimentandu-ne din trecutul nostru istoric si din modelul occidental de organizare a societatii, am inceput impreuna atunci o lupta pentru afirmarea unor valori. Aceste valori politice, economice, culturale, dar si morale, si religioase in acelasi timp au izbucnit cu atata forta in sufletele noastre incat s-au constituit intr-o combustie interioara care alimenteaza in mod cu totul miraculos intreaga noastra batalie. Insusirea acestor valori democratice, dar mai ales afirmarea lor in orice conditii a devenit pentru noi insasi ratiunea de a fi in politica.
Dar spre deosebire de alte republici ex-sovietice Republica Moldova are o situatie foarte specifica. Pentru a intelege mai usor diferentele, e suficient sa notam ca, spre deosebire de cele trei tari baltice care au fost ocupate integral de Imperiul Sovietic, noi am fost ocupati doar partial. Prin urmare, in timp ce popoarele baltice militau pentru restabilirea independentei lor, miscarea noastra nationala incerca sa reuneasca fosta Moldova Sovietica la Romania. Dar nimeni din exterior, si aici ma refer la actorii internationali seriosi, nu a fost gata sa sprijine acest vis fascinant. Rusia a insistat sa blocheze acest proces si a lansat arma separatismului in scopul mentinerii tarii noastre sub control. Tarile occidentale au pastrat si ele reticenta.
Republica Moldova este singura entitate statala din tot fostul bloc comunist care nu se intemeiaza pe o natiune, ci cauta sa-si elaboreze, in mod artificial, o noua natie moldoveneasca. Atat timp cat nu este rezolvata chestiunea fundamentala privind identitatea noastra etno-lingvistica, problema numarul unu a tuturor confruntarilor politice ramane cea nationala. Nu dorim a ne lasa prinsi, in chingile sufocante ale “statalitatii moldovenesti”. E prea stramt tarcul moldovenismului in care incearca sa ne incorseteze artizanii noii natiunii.
Desi pare convenabila, trebuie sa recunoastem ca este falsa sau cel putin incompleta ideea ca in Basarabia de azi discutiile despre glotonimul “limba romana” si etnonomul “popor roman” ar purta doar un caracter stiintific.
Aici, in Basarabia, afirmatia ca esti roman constituie un act politic. La noi poti fi foarte bine orice, dar daca te indaratnicesti sa fii ceea ce esti, adica roman, exasperezi toata tagma de artizani ai unei noi natiuni.
Vom protesta democratic si in mod pasnic atat cat este necesar pentru a determina o schimbare radicala a modului de guvernare a Republicii Moldova si pentru o renuntare la maniera totalitara de guvernare a statului. In pofida tuturor piedicilor pe care le-a pus in fata noastra stapanirea comunista, in pofida tuturor actiunilor de intimidare, de presiune si de descurajare, actiunile de protest vor continua.
Basarabia geme astazi sub ocupatie straina, iar noi suntem cei care avem obligatia morala sa ducem la bun sfarsit lupta pe care am declansat-o acum multi ani, o lupta grea, cu un dusman puternic si viclean si doar noi avem ambitia si puterea sufleteasca sa obtinem victoria mult ravnita.
Comunitatea internationala trebuie sa inteleaga ca putem intra in Europa doar ca romani, doar ca cetateni ai celui de-al doilea stat romanesc si este necesar ca actuala guvernare sa inteleaga ca generatia noastra nu cunoaste sentimentul fricii, iar cei care nu au inteles acest lucru, sa-l inteleaga de azi inainte.
Prin actiuni pasnice de protest, vom determina puterea comunista pana la recastigarea drepturilor constitutionale, fiind convinsi ca prin proteste pasnice vom determina actuala guvernare sa renunte la presiuni si abuzuri, sa readuca societatea in albia democratiei si a respectului fata de fiecare persoana umana.
Ne adresam comunitatii internationale, CE, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii: practicile totalitare nu pot fi tolerate nici in Belarus, nici in Cuba, nici in Coreea de Nord, dar nici in Republica Moldova. A tolera abuzurile guvernarii comuniste de la Chisinau inseamna a aduce grave prejudicii cauzei democratiei. Inseamna, in definitiv, sa zdruncini increderea oamenilor in esenta profund morala a politicii puterilor occidentale.
Marxism-leninismul este impus ca ideologie oficiala a statului, iar cultul lui Lenin a fost readus in societate prin instalarea de monumente ale conducatorului loviturii de stat bolsevice si prin reanimarea organizatiilor de pioneri si comsomolisti.
Opozitia politica este tratata in stil stalinist ca "dusman intern" si atacata, fara drept de replica, in presa de stat, independenta justitiei si autonomia locala au fost distruse, iar libertatea de expresie, dreptul la intruniri si la libera circulatie sunt ignorate.
Libertatea partidelor este restransa, compania "Teleradio Moldova" a ramas un instrument de manipulare a opiniei publice, fiind supusa cenzurii si controlata de putere, coruptia a luat proportii ingrijoratoare, investitorii straini fiind terorizati si eliminati de pe piata, iar oamenii de afaceri autohtoni sunt persecutati permanent de organele de control si de ancheta.
In Republica Moldova dreptul la proprietate privata este calcat in picioare, sunt nationalizate intreprinderi private si se urmareste recolectivizarea agriculturii, taranii sunt redusi la saracie printr-un sistem dur de impozitare si prin neacordarea posibilitatilor de desfacere a productiei agricole, iar somajul a atins cote periculoase, exodul populatiei a devenind un fenomen generalizat.
Partidul de guvernamant sfideaza in mod cinic revendicarile legitime ale miscarilor protestatare si recomandarile AP CE, reinstaurand, prin metode totalitare dictatura partidului unic. In Republica Moldova libertatile democratice sunt restranse prin revizuiri legislative operate in stil bolsevic, iar aparatul administrativ s-a transformat intr-o unealta de intimidare si de urmarire a tuturor celor care dezaproba comunismul si resping dictatura.
Facem un apel la toate fortele nationale si democratice sa se solidarizeze in lupta contra imperialismului rus, care incearca sa distruga cuceririle democratice si sa reduca tara la rolul de apendice geopolitic al Rusiei.
Protestam impotriva politicii expansioniste a Federatiei Ruse, care se face vinovata de exercitarea unor presiuni neintrerupte de ordin politic, militar, economic si energetic, educational, cultural, mediatic si bisericesc, impotriva Republicii Moldova. Aceste mecanisme de presiune au fost declansate inca in momentul dezagregarii URSS in scopul declarat de a mentine dominatia Rusiei asupra popoarelor captive din fostul imperiu.
Din momentul proclamarii independentei si pana in prezent, Republica Moldova a suportat un razboi continuu declansat de Rusia contra suveranitatii tarii. Provocarea separatismului teritorial si instalarea unui regim-marioneta la Tiraspol a constituit cea mai grea lovitura data independentei statului nostru. Aspiratiile europene au fost mereu reduse la zero din cauza regimului separatist condus de cetateanul Rusiei, Igor Smirnov. Declansarea conflictului militar si interventia armata directa a Rusiei din 1992 i-au permis Moscovei sa-si mentina controlul asupra Teritoriilor Ocupate din Transnistria.
Enclava separatista a devenit cea mai importanta parghie, prin intermediul careia, Republica Moldova este redusa la statutul de anexa geopolitica, unde ar urma sa se opreasca granitele extinse ale UE si NATO. Armata rusa de ocupatie continua sa stationeze in mod ilegal pe teritoriul tarii, Rusia sfidand angajamentele sale internationale, asumate in cadrul reuniunilor OSCE de la Istanbul, in 1999, si la Porto, in 2002, de a-si evacua intregul arsenal si de a-si retrage complet si neconditionat fortele armate pana la sfarsitul anului 2003.
Rusia a gasit momentul oportun pentru a-si permanentiza prezenta militara si a substitui problema retragerii armatei si a armamentului cu cea a federalizarii. Regimul Voronin, cunoscut prin obedienta sa fata de Moscova, reprezinta cea mai comoda unealta pentru realizarea acestui scop. Presedintele Vladimir Voronin, prin recenta sa initiativa de federalizare a Republicii Moldova, a comis un atentat direct impotriva ordinii constitutionale. Slujind interese straine, Voronin a incalcat articolul 1, alineat 1 al Constitutiei (““Republica Moldova este un stat suveran si independent, unitar si indivizibil”“), articolul 77, alineat 2 (““Presedintele Republicii Moldova reprezinta statul si este garantul suveranitatii, independentei nationale, al unitatii si integritatii teritoriale a tarii”“) si articolul 79, alineatul 2, care cuprinde juramantul depus la instalarea in functie: ““ Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea propasirii Republicii Moldova, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Moldovei”“.
Decomunizarea societatii ar fi trebuit sa implice o multitudine de masuri: legislative, educationale, culturale, etc. Masura prima importanta ar fi trebuit sa fie cea de eliminare a partidului comunist ca organizatie politica criminala, inumana si, prin urmare, periculoasa pentru interesele societatii.
Conducerea tarii a ramas pana azi in mainile fostilor conducatori comunisti. Puterea politica a concrescut aparand grupari oligarhice combinate elementele criminale, care au capatat un control aproape absolut asupra domeniului politic si economic.
Si astazi la guvernare in Republica Moldova se afla tot comunistii. Prin alegeri « libere ». Daca s-ar fi operat masurile de decomunizare o asemenea evolutie a evenimentelor ar fi devenit imposibila. Simpla eliminare din cadrul legal a partidului comunistilor si condamnarea publica a acestei doctrine criminale, plus legea lustratiei, ar fi sters in mod substantial efectele sovietizarii si ar fi exclus revenirea bolsevicilor la guvernare.
Mentinerea intacta a structurilor fostei politii politice secrete, cu intreaga armata de ofiteri si retea de agenti, a reprezentat un factor care a blocat refacerea societatii. Mentinerea nomenclaturii si a serviciilor secrete a provocat compromiterea reformelor economice si politice, criminalizarea institutiilor statului si a economiei nationale.
Pe intreg parcursul acestor ani, Rusia a propus solutii de dezmembrare a Moldova in scopul crearii unui stat semi-legalizat al Transnistriei si pentru perpetuarea prezentei militare a Rusiei aici. Avanpost economic in Romania si militar in Moldova. Conducatorii actuali ai Transnistriei sint, toti, cetateni ai Federatiei Ruse, multi dintre ei avind ranguri in serviciile de securitate si in armata Rusiei si fiind sprijiniti de Moscova din 1991 pina in momentul de fata.
Politica de colonizare a Teritoriilor Ocupate cu militari care parasesc armata regulata rusa pentru a se inregimenta in fortele armate separatiste, ca si cu cetateni ai Federatiei Ruse ostili intereselor nationale ale Republicii Moldova, a devenit un element de baza al politicii expansioniste a Moscovei. Populatia romaneasca din Transnistria este supusa unui adevarat apartheid, alfabetul latin este interzis, Istoria Romanilor, limba si literatura romana sunt eliminate din invatamant.
In momentul de fata in Basarabia, ca parte a istmului pontobaltic, este comprimata o enorma tensiune geopolitica, adunata la intalnirea placilor tectonice ale Uniunii Europeana cu granita CSI, Ruso-Ucraineana-Belarusa, granita constituita de litoralul estic al Marii Negre, de Nistru si de linia franta Hotin-Vilnius-Petersburg-Murmansk.
Intre Lumea Euro-Atlantica si Eurasia s-a deschis un conflict in surdina care uneori razbate la suprafata si rabusneste in anumite puncte cheie. Basarabia, asa cum prevestea inca din august 2000 “Nezavisimaia Gazeta”, una dintre oficioasele FSB, a devenit pentru Rusia unul dintre punctele cheie in CSI. Demonstratiile fara precedent de la Chisinau reprezinta expresia confruntarii la limita frontierei dintre Europa si Eurasia.
Atat comunistii, cat si cei care se declara centristi, isi afiseaza de la o vreme dragostea pentru Uniunea Europeana, dar resping categoric idea abandonarii principiului constitutional deopotriva naiv si ipocrit de asa-numita neutraliate. Aceasta retorica zgomotoasa si gaunoasa cauta sa induca in eroare cetatenii, care in majoritate opteaza pentru orientarea strategica spre Vest, respectivii politicieni trecand sub tacere o evidenta: nici o tara din fostul bloc comunist nu a reusit sa adere la UE inainte de a adrea la NATO.
Partidul Popular Crestin Democrat ramane ferm pe pozitia cunoscuta de multi ani de zile: locul Republicii Moldova este in NATO si UE. Iar pentru a avea sansa accederii in cele doua organizatii de securitate colectiva, politice si economice Republica Moldova trebuie sa abandoneze Comunitatea Statelor Independente.
Ne adresam catre partenerii nostri occidentali, catre toate fortele democratice din lume, catre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, sa vina in sprijinul tarii noastre, ajutand-o sa-si apere interesele ei nationale in fata pretentiilor imperiale ale Moscovei si sa se integreze in UE si NATO, ca parte din trupul tarii mama, Romania.

Totodata, marturisesc ca nu pot sa nu-l citez, in incheiere, pe Romanul Absolut, Mihai Eminescu: "Cine-au îndragit strainii/ Mânca-i-ar inima cânii/, Mânca-i-ar casa pustia/ Si neamul nemernicia./ Stefane, Maria Ta,/ Tu la Putna nu mai sta,/ Las’ Arhimandritului/ Toata grija schitului,/ Lasa grija Sfintilor/ In sama parintilor,/ Clopotele sa le traga/ Ziua ’ntreaga, noaptea ’ntreaga,/ Doar s’a ’ndura Dumnezeu/ Ca sa-ti mântui neamul tau!/ Tu te ’nalta din mormânt/ Sa te-aud din corn sunând/ Si Moldova adunând./ De-i suna din corn odata,/ Ai s’aduni Moldova toata,/ De-i suna de doua ori/ Iti vin codri ’n ajutor,/ De-i suna a treia oara/ Toti dusmanii or sa piara/ Din hotara în hotara,/ Indragi-i-ar ciorile/ Si spânzuratorile!"

Amin!
Iurie ROSCA,
Presedintele Partidului Popular Crestin Democrat
Membru cu drepturi deplin al Internationalei Crestin Democrat si al Partidului Popular European

Ultima Ora: Conform stirilor transmise de agentiile de presa, unde sunt redate alte extrase de discurs decat cel de mai sus, se pare ca blonda mea i-a sutit lui George si, respectiv, lui Iurie, chiar originalul textului pregatit pentru Conferinta euro-rusa. Conform unor alte surse, mai specializate, de la o divizie din grupa mare, solicitand la Chisinau sa-i fie trimis discursul, din greseala, in loc sa sune la PPCD a sunat la Presedintie si atunci i-a fost trimis lui Iurie chiar discursul lui Voronin pregatit pentru summitul SEECP, unde Basescu tocmai si-a anulat prezenta. Asa a fost pus Iurie la Bucuresti exact in situatia lui Obama cu premierul irlandez. Of! Macar consilierul lui Vova, Socor a spus ce crede: ca Basescu e de vina pentru tot si Voronin e un poet neinteles care are si el o muza, acolo, o Zinaida buna de pus in rama, ca sefa de C.A.P. sau... de Raspublica...

No comments: