Pages

Wednesday, May 27, 2009

MARIUS DRAGHICI a fost, in sfarsit, dat afara de la EVENIMENTUL ZILEI. Acum e liber. Se pare ca de-aia a fost vazut prin Irak... Voi reveni!

Demiterea lui Marius Draghici
de Tiberiu Lovin
Ieri, Evenimentul zilei i-a desfacut contractul de munca lui Marius Draghici, ziaristul de investigatii cu care se afla in litigiu de munca. Motivele sunt hilare, iar decizia s-a luat in urma anchetei facute de comisia disciplinara il al carei proces-verbal este consemnata atitudinea presedintele organismului, recte Vlad Macovei. Redactorul sef a iesit de la lucrarile comisiei si si-a motivat gestul pe un ton superior ca se duce sa faca pipi...
Motivele concedierii
1. Principalul motiv este insubordonare: ”Faptul ca salariatul nu a tinut cont de solicitarea dlui Laurentiu Ciornei de a-si muta biroul intr-un spatiu nou deoarece aceasta nu a fost facuta in scris, nu este un motiv pentru a nu respecta ordinul superiorului ierarhic, respectiv domnul Macovei”. ”Insubordonarea, prin refuzul salariatului de a-si muta biroul intr-un spatiu nou, in data de 6 aprilie 2009, incalcand astfel obligatia de a nu tulbura ordinea si disciplina”. (Da' ce-a facut fratilor? S-a legat cu lanturile de birou, s-a zbatut, a dat din picioare cand il tarati pe pardosea? - nota mea)
2. Nu a propus articole spre publicare. (Ce magar! Mai ales ca vreo cinci stateau cenzurate, in sertarul red-sefului! Asta a uitat si Mirciulica Toma de la Passive Watch Me sa scrie in raportuletul lui - n.m.)
3. Lipsa (absente) nemotivata de la redactie in perioada martie-aprilie. (E adevarat! L-am vazut si eu, in Iran, la un moment dat. Mi s-a parut mie ca fugise de la ziar ca sa indure lipsa berii la Teheran. Insa parea sa munceasca pentru EvZ: scria, a trimis corespondente, ne-am consultat - doar ca n-au intrat. Ce mai e si Iranul?! Poate era un seminar cu Tismaneanu si Mama Omida, sau fusese violata Ioana Lupea in Parcul Brezoianu sub un clopot de sticla chiar de Laszlo Tokes si i-a placut, mai stii?! Desi n-am citit articolul asta... n.m.)
Sedinta de cercetare disciplinara la care a raspuns la intrebarile comisiei de cercetare prezidata de Vlad Macovei a durat aproape patru ore si s-a finalizat cu un proces verbal de 20 de pagini de declaratii scrise olograf. Raportul lui Macovei este sustinut de declaratiile a trei ziaristi, iar ele stau la baza concedierii lui Marius Draghici. Pentru ca Marius era liderul grupei MediaSind din Ringier, Cristi Godinac, seful federatiei mi-a declarat ca: ”Trustul Ringier Romania SRL dovedeste, inca o data, ca aplica standarde duble. Ceea ce s-a intamplat cu membrul nostru de sindicat insemna o razbunare pentru faptul ca Marius Draghici a avut curajul sa isi ceara drepturile si sa actioneze in instanta compania Ringier. Citeşte tot articolul la Reporter Virtual

No comments: