Pages

Saturday, June 6, 2009

UN VOT CA UN GLONT DE REZISTENTA: NEM, NEM, UDMR!

La inceputul campaniei electorale pentru europarlamentare si eu am fost de aceeasi parere cu cea a romanilor nervosi si dezgustati de politica de clanuri mafiote, dispusi sa protesteze prin inscrisuri impotriva statului politienesc pe buletinul de vot. Dar mesajele, aproape disperate, ale prietenilor mei din Harghita si Covasna, m-au convins ca gresesc.
E usor sa stai aici, pe malul Dambovitei - chiar daca Bucurestiul a ajuns sa fie un fel de a treia capitala a Austro-Ungariei - si sa spui cu aplomb, la un mic si o berica: “ce, va e frica de unguri, ca ne iau Transilvania... pai unde s-o duca?”. In primul rand ca, tehnic, aproape ne-au si luat-o, ca administrare, proprietate si investitii economice. Apoi, recomand tuturor celor ce se exprima atat de usor sa faca cate o vizita la fratii nostri romani supusi chiar in aceste clipe unei adevarate operatiuni programatice de purificare etnica, doar la cativa pasi de noi, putin mai sus de Brasov, unde ne distram noi in week-end-uri. Stiti, de exemplu, ca saptamana trecuta a fost inchisa ultima librarie romaneasca din Covasna? Cum vi se pare asta?
Asadar, chestiunea e simpla, de aritmetica de clasa I: cu cat mai putini romani vor merge la vot (sau isi vor anula votul) cu atat mai mult, procentual, organizatia etnica a extremistilor maghiari anti-Romania, UDMR, va creste in numar de reprezentanti in Parlamentul European.
Probabil ca multi dintre cei scarbiti - vorba lui Eminescu: "Ne e sila!" - nu inteleg ce inseamna sistemul in care traim si cred ca poate exista o evadare, ipotetica, chiar traind in el. Ei bine: e imposibil! Poate doar calugarindu-ne - desi aceasta presupune si mai multa implicare, pentru a compensa nestiinta majoritatii - sau fugind in munti ca, pe vremuri, haiducii si, apoi, luptatorii anticomunisti… Doar ca acum "avem onoarea sa fim monitorizati prin satelit", vorba Parazitilor. Ca atare, fie ca vrem, fie ca nu vrem, cu toate ca nici macar n-am fost intrebati - nu ca am fi stiut, marea masa, ce presupune asta - suntem deja in UE. Considerata de observatori mai atenti drept o potentiala UESSR. Doar are si comisari... E, si mai are si un Parlament. In care, uneori, ca si la Bucuresti, un singur vot poate conta, enorm. Cu acel singur vot ni se pot baga pe gat "casatoriile" homosexualilor sau, in cazul ungurilor, “autonomia largita” a asa-zisului ‘”Tinut Secuiesc”, practic desavarsirea etnocidului asupra romanilor in zonele in care acestia au devenit o minoritate opresata.
In acelasi timp, un europarlamentar nu inseamna numai un vot, ci si o armata de consilieri si de oportunitati, sfori si relatii, influenta si interferenta. Totodata, e bine de stiut: suma aflata la dispozitia unui europarlamentar, lunar, se ridica la peste 30.000 de euro. Aveti idee cate se pot face, lunar, cu un asemenea buget?! E: vreti sa il faceti cadou ungurilor?!
Pe fond, discutia despre sistem si sanctionarea lui prin anti-vot este ilogica, pentru ca, din perioada interbelica pana astazi niciodata romanul nu a mai putut alege liber pe cine a vrut el si niciodata cei alesi nu au reprezentat binele in Romania. Dupa 1989, pana recent, s-a votat pe liste. Deci, automat, chiar daca aveai un om de suflet si simtire romaneasca intr-un partid, si vroiai sa iasa parlamentar, trebuia sa votezi, implicit, si restul muraturilor. Mai mult: intotdeauna, dupa alegerile din 1937 incoace, romanul a fost obligat sa aleaga raul cel mai mic, atunci cand a fost lasat sa o faca. Sau sa voteze, de cele mai multe ori, anti-cineva, anti-ceva - PMR, PSD, ETC -, nu pentru cineva sau ceva. Sperand ca astfel va fi putin mai bine, pentru Romania. Ati descoperit acum democratia? Asta e!
La fel, valabil si pentru Parlamentul European. Se voteaza pe liste si, din nou - pana va aparea o forta cu adevarat romaneasca - trebuie sa alegem raul cel mai mic.
Din acest punct de vedere imi este la fel de greu ca si colegii mei anti-sistem. Nu o sa aleg nici mort o lista – chiar recomandata inconstient de o asociatie respectabila, in anumite privinte, ca AFR – pe care se gasesc homosexuali si sustinatori ai lor, cum este PDL, prin asa zisul “grup civil” introdus de Soros si GDS. Nu o sa votez masoni care au sabotat alegerea corecta a Patriarhului Romaniei, ca cel din fruntea listei PNT. Nu o sa votez PNL in vecii vecilor - desi, culmea, am semnat in ianuarie '90 pentru reinfiintarea acestui partid -, dupa ce Guvernul Tariceanu si agentii de serviciu ai Budapestei au vrut sa dea cadou Ungariei uriasa mostenire a Fundatiei Gojdu, de drept a Bisericii nationale si a ortodocsilor saraci din Transilvania. Nu o sa votez PSD, din milioane de motive, dar mai ales pentru ca pe lista lui se afla si cel care a militat si semnat pentru rusinosul Tratat cu Ucraina, prin care recunosteam pierderea teritoriilor strabune romanesti, Basarabia, Bucovina, Maramuresul de nord, Tinutul Herta si chiar si Insula Serpilor, cu imensul ei areal marin exploatabil.
Evident, nu au mai ramas multe optiuni. Eu unul o sa votez pe cine cred ca ar fi candidatul cel mai putin corupt sau coruptibil si care poate fi de folos Romaniei in PE, si ca sa le dea in cap ungurilor, chiar in propriul lor grup european-PPE, si sa incurajeze tendinte de tineret, de improspatare a troacei politice.
Repet: mi se pare de-a dreptul o copilarie sa anulam votul. Cui foloseste? Securistilor care vor numara cati sunt cei care se opun ca sa-si poata face ei calculele mai bine, desi imprecis? Pentru ca este evident ca cei care sustin Apelul Parintelui si lupta anti-cip s-au exprimat la Petru Voda: peste 700.000. Intre acestia insa sunt destui, ca si mine, carora nu le arde de refulari cu pixul pe hartie si satisfactii minore verbale de genul "le-am facut-o!". Daca suntem asa de viteji mai bine luam un spray si umplem orasele in care suntem cu “REFUZ CIPUL”. Ar fi de mai mare efect, devenind vizibil pentru toata lumea, nu numai pentru niste numaratori amarati de voturi. De ce nu o facem?! Poate ne spun anti-imperialistii UE...
Dar exista, oare, vreun "imperiu bun", prin preajma? Cumva cel rosu, si de la sangele romanesc? Pana la o Romaniei Mare si independenta suntem aici, la masa acestei Europe, stramba, cu picioarele clatinandu-se, dar a unei Europe careia ii apartinem, fie si pentru simplu fapt ca am contribuit la crearea ei si ne-am jertfit, la portile ei, cu sute de mii de vieti omenesti. Si cred ca, tocmai, aici ar trebui sa ne intrebam, noi astia, chiar putin superior: "ce, va e frica de Novaia Europa? A cazut ditamai URSS, imperiul raului, si nu o sa se dezintegreze UE?! Si tiganii ce pazesc... daca noi nu stim sa ne mai rugam?!"
Haideti sa fim seriosi: ce tara a lumii mai e libera cu adevarat, astazi? Nici una. Asta este adevarul. Treziti-va! Singura noastra misiune, care ne-a mai ramas si pe care o putem duce, dupa slabele noastre puteri, este de REZISTENTA. Si aceasta se poate indeplini si printr-un simplu vot. Nu uitati de Ip si Traznea, de martirii neamului ucisi de unguri! Urmasii acelor romani rezista, inca, sub noua ocupatie maghiara. Nu ii lasati singuri! Nu le dati ungurilor inca o arma sa le-o puna la tampla!
Daca nu va pasa, stati in casa! Sfantul Duh, al carui praznic il sarbatorim azi, la pogorarea lui, sa ne lumineze!
Doamne ajuta!

INSELACIUNEA OBAMA. Noua Ordine Mondiala si "Religia" New Age - Documentar titrat in romana. VIDEO

SOROS si GDS introduc metodele active de atac la EBa cu tinta asupra candidaturii lui Traian Basescu. HotNews scoate arma "revolutiei twitter"

Prin portalul SOROS - HotNews, Dan Tapalaga, mascota GDS si copilul de suflet al lui Tismaneanu si Macovei (desi aici vorbim si de un oarecare incest) incearca sa o "termine" pe Elena Basescu si, indirect pe Traian Basescu, la cererea imperativa a Alinei Mungiu, care a declansat public atacul frontal anti-Basescu, in "Romania libera" de acum trei zile. Mungiu pretinde nici mai mult nici mai putin decat eliminarea familiei Basescu din viata publica si politica.

Dincolo de frustrarea personala a analistei de Balti (de unde este originara - n.m.), miza atacului este clara: seful statului a lasat sa se inteleaga ca si in functie de puterea "brandului" Basescu va lua o decizie pentru candidatura sa la Presedintie. Reducandu-i-se sansele Elenei Basescu ii sunt micsorate, automat, si cele ale lui Basescu, in vederea anularii lor totale.

Atacul privind "fraudele" executate de PDL in favoarea Elenei Basescu este elaborat cu mare grija. Exista unele pasaje sau nuante in text care trimit la anumite teme cheie, care revin sau vor reveni. Daca cititi cu atentie, mai ales reactiile - prestabilite - se observa o anume dirijare a nemultumirii fata de partidele romanesti catre UDMR, pe motiv ca ungurii "sunt mai cinstiti".; aceasta a fost ani de-a randul una dintre temele centrale sustinute de gruparea GDS.
Apoi, se mai observa ca marea parte a comentariilor negative sunt alimentate de comentatori cu statutul de "utilizator" . Orice comentariu pozitiv este imediat acoperit de ceata "utilizatorilor".
Acesta este un statut pe care il acorda Hotnews unora dintre aceia care le-au fost fideli si care au contribuit la cresterea traficului. Forumistii de profesie au un rol foarte important deoarece ei anima discutiile si aduc trafic. Cativa dintre ei au notorietate, fiind abonati, unii dintre ei, la nu mai putin de sapte-opt alte forumuri de discutii. De exemplu, o anume codruta n, o ong-ista care a dezvoltat o obsesie pentru claca pe internet de mai bine de zece ani. "Activistii" din aceasta categorie sunt "trainuiti" la FDSC, AMP, CJI si alte astfel de organizatii din arealul Retelei SOROS-GDS.

O atentie suplimentara merita acordata opiniei ca de fapt materialul il are ca tinta reala pe Traian Basescu, urmand directivele lui Alina Mungiu, sustinuta zilele trecute intens la Realitatea Tv de comilitonii ei Traian Ungureanu si Cristi Preda, candidati "civili" pusi pe lista PDL in urma unei "lovituri subterane" tipice Retelei SOROS-GDS.

Doua teme suplimentare se deduc din analiza comentariilor:
1. Materialul ar urma sa fie remis la scara larga organizatiilor si presei europene;
2. Se induce ideea necesitatii unei viitoare anchete asupra sursei banilor de campaniei a Elenei (se ridica chiar si tema unei viitoare actiuni in justitie impotriva Elenei Basescu si a PDL, pentru "frauda"), cu efect direct asupra lui Traian Basescu

Tema banilor a fost bine agitata de un alt vector al Retelei SOROS-GDS (si se mai pot adauga niste initiale), Mircea Dinescu, la emisiunea sa cu Stelian Tanase de la Realitatea Tv.
Temele principale sunt (re)introduse de forumistii "acreditati" ai Hotnews, care dau "semnale" si mesaje din partea autorilor articolului.
Articolul a fost lansat vineri - ramanand trei zile cruciale, de dinainte de vot, pentru "tocarea" subiectului -, fiind deja vizualizat de zeci de mii de persoane. Se observa ca se indica in clar cititorilor reluarea materialului si retrimiterea sa prin mass-uri pe messenger si pe forumurile de discutii.
Astazi, in cursul diminetii, reluarea materialului "Exclusiv Hotnews" s-a facut pe nu mai putin de 46 de alte site-uri agregatoare de stiri, inclusiv din provincie, iar numarul este in crestere, inclusiv prin intermediul e-grupurilor si retelelor sociale tip Twitter si Facebook.
De asemenea materialul a fost reluat si de publicatii cum ar fi Evenimentul Zilei, care, prin Trustul Ringier, isi continua operatiunile de pozitionare pre-electorala in cadrul campania anti-Romania. In plus aproximativ 50 de blog-uri mai preiau si raspandesc materialul si inca peste 400 de comentarii cu link-uri sunt dispuse pe forumurile publicatiilor si televiziunilor, etc. Se mai adauga, in urma preluarilor si pe televiziunie de stiri a unui numar greu de estimat al audientilor posturilor respective.
Indicele numeric al factorului de difuzie (calculat aproximativ, prin numaratoarea surselor care raspandesc materialul) al continutului anchetei Hotnews ar putea fi, pana la data votului, apropiat de o cifra cu sase zerouri.

Lovitura data de Hotnews Elenei Basescu si, implicit, lui Traian Basescu, este cu atat mai puternica cu cat provine dintr-o directie "de autoritate", un vector media cu "parfum portocaliu" dupa cum observa un comentator. De altfel, este elogiata "distantarea" lui Tapalaga si "obiectivitatea" brusca a acestuia in raport cu "marinarul", dupa modelul lui Cartarescu sau a celorlalti membri ai GDS care au declarat ofuscati ca nu sunt "intelectualii presedintelui". Asa au spus si in 2000, cand i-au facut campanie lui Ion Iliescu, dar nu au mai spus-o dupa, pana in 2004, mai ales ca Guvernul Nastase le-a conferit statutul de "asociatie de interes public" si le-a prelungit si sederea ilegala in somptuosul sediu din Calea Victoriei. Obisnuiti sa li se satisfaca toate cerintele, santajistii si profitorii tuturor regimurilor din GDS au ramas masca la refuzul lui Basescu de o pune pe lista PDL si pe Tatiana Alina Mungiu, ca sa se refaca la Bruxelles gasca celor trei "gratii", Macovei-Weber-Mungiu.
Oricum, prin declansarea atacului pe ultima suta de metri - ca si la Chisinau - le sunt satisfacute ambele tinte: si-au asigurat trei-patru-cinci locuri caldute in Parlamentul European si il "termina" si pe Basescu, care a devenit "necontrolabil", in ciuda numeroaselor cadre Soros infirltrate pe langa el.
"Lucrarea" de "fezandare" a lui Basescu parea pregatita de mai demult. In martie, de exemplu, Associated Press a publicat un articol semnat de Alison Mutler, în care se spune ca „fiica ostentativa a presedintelui României cauta loc în UE”. „Deci, este ea aceea de care are nevoie Parlamentul European? Candideaza pentru un loc, desi un critic a considerat-o ca o papusa Barbie”, mai scrie corespondentul Associated Press. In acelasi articol al jurnalistei Alison Mutler, prietena sa, Tatiana Mungiu Pippidi, este descrisa drept "a sober intellectual".
Dar iata, pentru ca n-a tinut, razbunarea GDS pare sa fie totala, folosindu-se in razboiul cu familia Basescu tocmai de arma cea mai eficace a "revolutiilor twitter": internetul. Aceeasi arma care l-a ajutat pe Traian Basescu la Referendum, in urma cu cativa ani, mediul online, se intoarce acum impotriva fiicei sale
In acest an, Romania a atins o cifra de aproximativ zece milioane de utilizatori ai mediului electronic de informatie. Media online poate dovedi acum, fata de anii precedenti, capacitati devastatoare iar comentatorii, pe buna dreptate, constata ca sub aspectul prezentarii online, site-ul Elena Basescu se prezinta sub asteptari. Pe langa culorile sterse, cu toate ca este in plina campanie, ultima updatare de pe site-ul EBa dateza din... 31 mai.
Cu toate acestea, victoria Elenei Basescu la alegerile de astazi va dovedi cu prisosinta puterea ei si a "brandului" Basescu si, in acelasi timp, ii va pune cu botul pe labe pe catelusii SOROS-GDS. Sa speram ca de data asta definitiv.

Marea "Exclusivitate HotNews.ro":

Cum va fi aleasa EBA: Cinci filiale PDL raporteaza in detaliu operatiunea Voturi pentru Elena Basescu
de Attila Biro, Dan Tapalaga HotNews.ro
Vineri, 5 iunie 2009, 16:25 - Actualitate Politic
Voturi pentru EBA
Din opt filiale PDL contactate de HotNews.ro, cinci au confirmat ca au pregatit listele cu cei zece votanti pentru EBA iar unele au furnizat numele si numerele de telefon ale militantilor care-si vor sacrifica duminica votul pentru mezina presedintelui in conditiile in care ultimul sondaj INSOMAR anunta elgalitate in procente intre PSD si PD-L. Investigatia HotNews.ro a avut ca punct de plecare informatia potrivit careia PDL si-a instruit filialele sa asigure cate 10 voturi pe sectie de votare pentru a-i asigura candidatului independent Elena Basescu intrarea in Parlamentul European.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5791413-cum-aleasa-eba-cinci-filiale-pdl-raporteaza-detaliu-operatiunea-voturi-pentru-elena-basescu.htm

Selectii din comentariile "de substanta":

Stii ce idei si valori sustine Elena Basescu? Eu unul nu stiu. Am intrat pe pagina ei personala iar la sectiunea platforma electorala e un link care ma aduce inapoi la pagina principala...si asta cu 2 zile inainte de alegeri.
Explica-mi si mie ratiunea din spatele votului tau pentru Elena Basescu.

raspunde
somnul ratiunii naste monstri (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 0:34)

Laczika [anonim] i-a raspuns lui Tiberiu
Platforma conteaza (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 1:56)

Tiberiu [anonim] i-a raspuns lui Laczika

Intotdeauna am votat dupa platforma. Daca nu votezi cu cap mai bine nu mai votezi. Fara o platforma electorala bine pusa la punct si un caine ar putea candida pentru o functie. Vreau sa stiu si eu ce votez. Vreau sa stiu si eu ce planuri, ce viziuni are persoana respectiva pentru Uniunea Europeana.
Singura idee a Elenei Basescu care a ajuns si pe la urechile mele a fost declaratia ei referitoare la legalizarea drogurilor usoare pe care apoi a reformulat-o spunand ca legalizarea ar trebui implementata in Romania doar daca va fi implementata in toata Uniunea Europeana pentru ca Romania nu ar fi capabila sa gestioneze de una singura un asemenea fenomen social. In rest nimic...site-ul ei personal este plin de multumiri pentru cei care au ajutat-o sa stranga cele 200.000 de semnaturi ca sa-si lanseze "brandul" electoral adica sa-si depuna candidatura.
Cu alte cuvinte, Elena Basescu nu mi-a prezentat suficiente motive pentru care isi doreste functia de parlamentar european. Si din aceasta cauza nu va avea parte de votul meu.
Acesta nu este un atac. Este doar o observatie obiectiva generata de ratiunea mea care te asigur ca nu doarme. Nu dau in nimeni cu picioarele daca spun ca Elena Basescu nu are o platforma electorala bine pusa la punct. Asta e realitatea...

Tiberiu [anonim] i-a raspuns lui at

Daca va fi o prezenta mare la vot, d-soara Basescu nu va mai avea la dispozitie suficiente voturi "aranjate" pentru a atinge coeficientul electoral national.
De exemplu, in cazul unei prezente la vot de 50% (aprox. 9 milioane de persoane) coeficientul electoral national va fi de 9 milioane/33 adica aprox 272000 de persoane. D-soara Basescu are la dispozitie doar 170000 voturi "aranjate" deci nu va avea sanse sa intre in PE.
In concluzie, acest articol ar trebui sa va "intarate" sa va duceti la vot pentru ca o prezenta mai mare la vot va pune bete in roate d-soarei Basescu si tuturor candidatilor si partidelor care practica asemenea "artificii electorale". Eu va recomand calduros sa va duceti la vot chiar daca nu sunteti siguri cu cine vreti sa votati. Alegeti raul cel mai mic doar ALEGETI PE CINEVA si tineti cont si de continutul acestui articol cand va alegeti candidatul preferat.

MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui GEORGY

iubiti-o pana nu mai poate sa stea jos. Daca isi mai face o operatie, va fi exact ca Michael Jackson. O sa-i cada buzele pe la Bruxelles soptind tampenii.
Platforma (Vineri, 5 iunie 2009, 22:07)

Tiberiu [anonim] i-a raspuns lui GEORGY

i-ai citit platforma electorala? Eu unul n-am gasit-o nicaieri...Sau dai votul pe ochi frumosi?
mda (Vineri, 5 iunie 2009, 22:11)

Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui cristina

Ma abtin cu greu sa-ti raspund dupa cum meriti prin prisma celor spuse mai sus. Poate pentru ca nu pari sa ai ochelari de cal. E foarte posibil sa ma si insel. Desi...
Votezi pentru cei care sunt pe liste? No shit. Pai sa vedem:
Traian Ungureanu? Omul de o verticalitate deosebita care a zis ca se arunca de a etaj daca PDL-ul se aliaza cu PSD-ul. A uitat sa o faca. Probabil era preocupat de pastrarea culorii maronii de la gura. Si nu e vb de maro-ul din campaniile PNL-ului. Ma refer la cel dintr-o anumita zona anatomica a lui Base (NB: in 2004 l-am votat).
Monica Macovei? Cea pictata cu o imagine de profesionista ca si Stolo? Fost procuror comunist care nu a facut nimic in afara de a raspunde la comanda politica. Ah, ma insel. A facut ceva pe justitia pe care o conducea. A influentat actul justitiei pe care o conducea pentru ca parintii ei sa castige un proces. Reforme? My ass. Din gura cat cuprinde (ca da bine la cei ca tine). Pe hartie NIMIC. Si nu-mi spune ca n-a avut posibilitatea. Diferenta dintre ea si altii care s-au perindat pe la minister e ca ea raspunde la comanda lui Base in timp ce se da independenta.
Stolo? :)))))))))) Liberalul lu' peste prajit. La fel de liberal ca si L-ul di PDL. Afacerea Megapower iti spune ceva? Confiscarea valutei? Sustinerea la scena deschisa a tov. Iliescu in '96? Etc, etc, etc...
Mai zic? Astia sunt oamenii in care crezi? Mda. Faci parte din romanii care pun botul in conditiile in care au Google la dispozitie.
De Boc/Pogea sau restul nu mai zic. Imi vine sa vomit.
Poti sa-mi spui si mie de ce simpatizezi PDL? Sau si mai bine... spune-ti tie. Si compara cu ceea ce face in mod REAL acest partid.
Pastele ma-sii... Am ajuns sa-i apreciez intr-un fel pe votantii PSD-ului. Macar aia sunt de stanga, vor un mic si-o bere si tot asa...
Ai zis ca votezi din nou PDL. Credeam ca macar faci parte din "desteptii" care s-au desteptat intr-un final. Se pare ca m-am inselat. Mda.
MESSENGERU' (Vineri, 5 iunie 2009, 17:56)

ferconex [utilizator] i-a raspuns lui Goe

si asa sta tot timpul deschis degeaba. Ia punetzi mana si retransmiteti urmatorul mesaj
(primit):

"Ca e proasta... Ca nu stie capitala Aradului.... Ca nu te reprezinta... Ca e fata lu' tata Base... Ca si asa nu voteaza nimeni o pitzi de Dorobanti... Ma rog, 1001motive sa nu o votezi pe EBA sau in definitiv, sa nu mergi la vot. De fapt, ce conteaza? Si poate nici cand STII ca fata lu' tata o sa fie aleasa si o sa ne reprezinte in PE. Serios. Pe bune. Asa o sa fie. Nu ma crezi? http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5791413-cum-aleasa-eba-cinci-filiale-pdl-raporteaza-detaliu-operatiunea-voturi-pentru-elena-basescu.htm
Baga nasu si vezi ce se intampla daca nu mergi la vot duminica... ASA CA VOTEAZA!!!!!
Si nici macar nu o sa legalizeze marijuana... puff puff si da mai departe"

PS: Excelent articol. Serios Attila si Dan, buna treaba.

sa-i dea in judecata! >:) (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 11:08)

Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Alex

Vrei sa ne faci sa credem ca Attila Biro si Dan Tapalaga sunt ATAT de prosti incat sa riste un proces pe tema asta? HA!

Pun pariu nu doar ca au inregistrat toate convorbirile - dar ca, in caz de proces, vor cere si de la operatorii de telefonie, ca probe, datele pe care acestia le pastreaza!
Nu are PD-LSC atata sange-n co*ie incat sa-i dea in judecata - si asta pentru ca stiu si ei ca povestea e 100% reala! Si ca in TOATE filialele din Romania aceste dispozitii au fost date!

Obtinerea de voturi prin constangere - act penal ? (Vineri, 5 iunie 2009, 16:42)
Mitica [anonim]

Obtinerea de voturi prin constangere nu este insa un act care se pedepseste penal ?
Nu constituie oare infractiune ?
Evident atunci cand este dovedit ....
In rest - ideea de a obtine mandate in plus cu un candidat "special" care atrage atentia prin filiatie, prin monumentala prostie si prin tot felul de afirmatii fara cap - mi se pare foarte buna.
In fond - `a la guerre, comme `a la guerre!
Oare l-au avut drept consilier electoral pe dl. Cozmanca ?

ridicol (Vineri, 5 iunie 2009, 17:13)

euronews [anonim]

Ieri, in cadrul jurnalelor Euronews a fost o sectiune dedicata candidatilor "exotici" pentru europarlamentare. Primul candidat mentionat era EBA, prezentata ca fata presedintelui si "animatoare" a petrcerilor lumii mondene. Sau, cu alte cuvinte, ne-am mai facut odata de rahat...;

Ma bucur (Vineri, 5 iunie 2009, 17:13)
Alex [anonim]

Ma bucur nespus ca exista inca jurnalisti de investigatie in Romania, jurnalisti inteligenti. Nu asteapta mura-n gura detalii, ci prind firul si deapana tot ghemul! Bravo!

mda... (Vineri, 5 iunie 2009, 17:14)
liviu_ [utilizator]

eu ma intreb un lucru...
chiar nu-i pasa lu tasu ca din cauza asta e posibil sa nu mai iasa presedinte?
chiar nu-i pasa partidului ca e posibil sa piarda foarte multe voturi din manaria asta?
chiar si eba are de pierdut... daca nu iese cinstit e posibil sa fie acu europarlamentar si apoi sa zboare din politica....
ori ne cred de-a dreptul oligofreni... ori isi bat joc chiar de ei ca sa iasa EBA? asta cel putin chiar nu o inteleg...

Excelenta investigatie. (Vineri, 5 iunie 2009, 16:43)

A.A.N. [anonim]

Execelenta investigatie jurnalistica. E absolut gretos ce se intimpla cu aranjarea voturilor pentru "printesa de dorobanti". Sper sa mergeti pina la capat si sa transmiteti toate datele mai departe catre procuratura pentru ca lucrurile mi se par penale.

www.guvernarea.ro (Vineri, 5 iunie 2009, 17:18)
alex.dumitrascu [anonim]

Elena Basescu, though seemingly a brunette, has been compared with the peroxide Miss Hilton, and potential voters can judge her online sprawling across car seats and astride reclining horses. She is the daughter of Traian Basescu, Romania’s president, and is running as an independent for parliament, to loud cries of nepotism. ”
sursa:
http://www.telegraph.co.uk/comment/personal-view/5420043/European-elections-2009-Best-chance-for-the-maverick-fringe.html
Cum s-ar zice avem si noi un candidat serios, sustinut de mass media internationala.

super (Vineri, 5 iunie 2009, 17:42)
vh [utilizator]

articolele marca hotnews miros de obicei a parfum portocaliu - tot aveam tendinta sa-i sabotez ne mai citind da adevaru ii ca informatiile sunt multe, bine organizate si actualizate destul de repede
dar in sfarsit vad un articol obiectiv, ingenios, care da in vileag o magarie pentru care nu am cuvinte sa o caracterizez
sa nu votezi nu-i deloc o solutie - cine nu voteaza n-are dreptu sa se planga.
Cred ca o sa-mi fac un obicei din a vota UDMR

incredibil (Vineri, 5 iunie 2009, 18:14)
eduard [anonim]

cata mizerie ordinara de cea mai joasa speta!!!
bravo, apreciez initiativa voastra si am apreciat toate articolele aparute legata de candidatura acestei parasute care nu stie sa vorbeasca, si-a facut nush cate operatii estetice, umbla cu lentile de contact ca sa para ca are ochii verzi si este linsa peste tot de pdl....... INCREDIBIL!
oare cei din PDL nu sunt scarbiti, raspundeti va rog membrii pdl, tinerii din pdl... va rog un raspuns?
cum puteti suporta? sa va fie rusine.
eduard
26 ani, scarbit!!!

Propunere (Vineri, 5 iunie 2009, 19:02)
anna82 [utilizator]

Eu propun ca daca cei de la Hotnews.ro au probe concrete care sa demonstreze ce au scris in materialul de mai sus, adica inregistrari telefonice sau alte lucruri de genul asta, sa le predea autoritatilor competente, eventual sa ajunga cu ele pana la Comisia Europeana. E o datorie morala pe care realizatorii acestui material o au!!! Aici e vorba de o mare frauda si nu e corect fata de poporul roman, fata de toti tinerii din tara asta care au muncit pe branci prin facultati sa vina "fata lu' tata" sa isi bata joc de tara asta doar dintr-o simpla fitza. Deci de asta s-a tunat ea atat? Ca sa arate bine in Parlamentul European si poate poate i se vor ierta "succesurile"....Rusine sa le fie ca isi bat joc de o tara intreaga...Pe langa hoti, violatori, curve si tigani ne mai trebuie si o eticheta de idioti??????


de acord (Vineri, 5 iunie 2009, 22:11)
SonyaX [anonim] i-a raspuns lui anna82

Ma alatur si eu celor spuse de anna82. Va rugam, HotNews, sa mergeti mai departe cu demersul asta. Nu va opriti aici. E vorba de dreptul fiecaruia la un vot liber exprimat, e vorba de democratie. Deja multi intelectuali sunt socati. Lumea, in general, e in panica. Daca ne scapati de Eba, il scapati pana si pe taica-su de o povara. Scapati si PD-L-ul sa mai fie obligat sa fie slugarnic, si scapati toata Romania de o maaare, imensa rusine. Nu vrem sa ne intoarcem la practicile comuniste. Nici macar Ceausescu nu si-a impus progeniturile de la inceput atat de sus si nu a obligat partidul la un asa efort de sustinere. Va rugam!

... mai pune mana si citeste o carte (Vineri, 5 iunie 2009, 19:57)
Tedu [anonim] i-a raspuns lui Andra

Daca tu vrei sa votezi EBA din convingere, ok, voteaz-o, n-are nimeni nimic cu tine si cu cei ca tine.
Dar anumiti lingai din PDL s-au gandit ca e bine sa ajunga EBA europarlamentar, ca sa aiba treaba pe'afara si sa nu mai calce in strachini pe aici si sa-i strice imaginea tatucai si a partidului. Asa ca ii forteaza pe presedintii organizatiilor locale sa asigure votanti pentru EBA. Cine nu se supune pierde "ciolanul", ca doar PDL-ul e la putere.
Daca vor in continuare "ciolan" sefii locali trebuie sa fraudeze alegerile, sa cumpere voturi pentru EBA. Asta e frauda, dar tu esti mult prea inteligenta ca sa o vezi. Ori printre genele false si prin lentile de contact nu se vede?

Voteaza staful PDL? (Vineri, 5 iunie 2009, 19:48)
calator [anonim]

10 voturi pe sectie? Pai la ce prezenta se anunta la vot, m-as mira ca intreg PDL-ul sa ia atatea voturi :). Probabil sunt cam 18000 de sectii de votare in toata tara. Deci, teoretic ar fi vreo 180000 de voturi. Nu stiu daca sunt suficiente sa intre in Parlament (avand in vedere absenteismul sa zicem ca totusi intra). Pe de alta parte cati membrii are PDL? Ma indoiesc ca au 180000. Iar daca toti acestia o voteaza pe EBA, lista PDL cine o mai voteaza? Incep sa am dubii despre "ancheta" asta.

eba te iubesc (Vineri, 5 iunie 2009, 20:08)
secera si ciocanu [anonim] i-a raspuns lui calator

Interesant ce spui. Si mai interesant ca tot la 180k de voturi o coteaza si sondajele de opinie pe distinsa intelectuala :). Sa fie o coincidenta?

Nu e coincidenta (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 9:06)
rintintin [utilizator] i-a raspuns lui secera si ciocanu

E clar ca vor ca EBA sa ia minimul necesar de voturi, altfel s-ar irosi din cele ale pedeleului.

votati udmr !? (Vineri, 5 iunie 2009, 20:55)
Zsolt [anonim]
Vad ca multi comentatori - din disperare de cauza - ar vota udmr. Va intreb: de ce va mirati ca maghiarii din Romania, de 20 de ani, voteaza udmr? Ei stiu de mult de cea ce voi abia acum incepeti sa va prindeti.. oricum, niciodata nu este prea tirziu :) Vot usor ...

Voteaza (Vineri, 5 iunie 2009, 22:34)
rintintin [utilizator] i-a raspuns lui Zsolt

ca merg bine afacerile cu busteni.

la drept vorbind... (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 11:49)
Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui rintintin
in privinta "afacerilor cu busteni" am o lista luuuunga cu nume pesediste si pedeliste - de la PD-LSD il am special in vizor pe Flutur >

Am senzatia ca Hotnews a devenit un fief.... (Vineri, 5 iunie 2009, 21:46)
judex1 [anonim]

al manipilatorilor PNL si PSD, pentru ca ura fata de numele Basescu si PDL a devenit deja scarboasa.
In decembrie 1989 si in ianuarie si iunie 1990, adica la lovitura de stat bolsevico-kgb-ista si cu prilejul mineriadelor, s-a luptat si s-a murit si pentru alegeri libere in aceasta tara.
Daca nu va place EBA nu va obliga nimeni s-ao votati. Dar, nu incercati sa manipulati si sa convingeti ca Severin, Norica Nicolae sau Adina Valean sunt mai buni/e. Toti sunt o apa si un pamant si, mai mult ca sigur, mult mai mincinosi si mai putin dispusi sa faca bine romanilor.

yupiiiiiiiiiiiii (Vineri, 5 iunie 2009, 23:00)
Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui judex1

Ai aparut? Ma ingrijorasem. Probabil ca ai fost bolnav ca altfel nu se explica sa absentezi de la celula PDL tocmai in campanie.
Subtila dar slaba incercarea de manipulare prin postul de mai sus.
Nu mai confunda voit cauza cu efectul. Pentru intelesul tau:
1. fapta comisa de PDL
2. fapta RELATATA de Hotnews.
De ce injuri Hotnews-ul? Ah, da... Ordin de partid. :D

Lasa-l, sau las-o... (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 0:59)
Catalin Dimofte [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

...in plata Domnului. Un slujbas marunt, probabil vreun profesor pensionar dupa stil, mai face si ea/el un firfirel gavarind propagandistic pe liste...
In schimb, materialul HN imi pare devastator -- pentru Basescu, nu pentru EBA.
Minciuni pe toata linia, de la independenta Ebei, la clamata neimplicare a presedintelui (ca si cum PDL ar face si cea mai mica miscare fara aprobarea adevaratului sef). Astea erau oricum stiute ca minciuni -- dar acum sunt si dovedite. Avea dreptate Alina Mungiu, EBA a putea fi buturuga mica pentru carul prezidential...
Iar ironia suprema e ca eu nici macar nu cred ca era nevoie de toata golaneala asta. EBA s-ar fi ales oricum. Pariez ca o sa obtina minimum minimorum 250,000 de voturi (inclusiv astea manarite, ce-i drept) -- in principal de la tineri, care doi bani nu dau nici pe politica, nici pe UE, nici pe altceva, dar o vad ca "antisistem", altfel decat politicienii plicticosi si gaunosi, haioasa, cool etc.
Pentru ca, o spun cu regret, o buna parte din generatia ei este exact ca ea...
Iar dupa ce-am citit ca l-a facut pe Blaga cu dulaul fidel al PDL-ului si ca a petrecut in familie cu Udrea concedii si alte aberatii, parc-as vota-o si eu... Macar o sa se mai distreze si amaratii aia prin PE.

Mai, superiorule... (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 11:35)
judex1 [anonim] i-a raspuns lui Catalin Dimofte

esti cumva de rasa ariana, faci parte din poporul ales, esti bulibasa? Romanii iti put? Esti un jalnic lacheu al lui Patriciu sau Vanghelie. Esti atat de inabil incat numai un dobitoc poate fi pacalit. Dar, probabil ca asta este si nivelul tau de nu iti poti imagina ca mai exista si romani cu demnitate, corecti si care isi iubesc tara si care refuza sa se mai lase pacaliti de scursurile din PSD si PNL.

Iar tu? (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 12:25)
ritzi [anonim] i-a raspuns lui judex1

Esti lacheul unui marinar betivan, nu? Ca sa pastram logica ta.
Ca doar nu nvrei sa spui ca ceilalti sunt lachei pentru ca au un punct de vedere in schimb al a tau punct e si corect si obiectiv si divin.
Apropo, de unde a avut EBA bani de afise?
Ea stie cat costa un afis? Are vreun act, ceva, chitante.....

Ehe..asta-i numai o parte (Vineri, 5 iunie 2009, 21:55)
danielX [anonim]

Ce s-a descoperit este numai o parte din problema.
Numai eu am vazut cateva liste cu semnaturi falsificate pentru ca d-nsoara Eba sa adune cele o suta de mii de care avea nevoie..si cine stie cate au fost.
Ordinele de partid , ordine similare cu cele date inainte de '89 , functioneaza impecabil la un popor lipsit de orice fel de initiativa,obisnuit sa fie hranit cu lingurita si sa i se spuna sa faca .
Intrebati pe unii studenti de prin C-ta si de prin tara cum au facut niste banuti in perioada adunarii semnaturilor cu liste de adrese si nume false,semnaturi identice la zeci de oameni si alte alea.
Asa este si noua generatie.
Asa va fi mereu.
Asa a fost mereu aici la noi.
Nimic nu se va schimba (decat daca cumva ne-o cuceri Germania sau devenim dominion american, in care administratia sa fie straina).

Liste falsificate (Vineri, 5 iunie 2009, 22:32)
marius [anonim] i-a raspuns lui danielX

Si eu am vazut un coleg, medic rezident, care facea liste pentru EBA , avand acces la datele pacientilor, fara acordul acestora.
Si sunt convins ca asa s-au facut peste tot.
Si inca ceva, as vrea sa aflu de unde a strans EBA sute de mii de euro pentru afise , pentru ca in 2-3 orase mari din Transilvania prin care am trecut in perioada asta , in afara de EBA si Portocaliu nu am vazut.

Solutie pentru PDL-istii nemultumiti (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 11:57)
vio [anonim]

Daca partidul va obliga s-o votati, zice-ti ca-ti votat-o si bagati buletinul gol (sau cu stampila la PDL) in urna.
Daca partidul va pune sa pozati buletinul in cabina de vot, stampilati EBa, pozati, apoi stampilati ce mai vreti voi astfel incat sa se anuleze.

Sigur, asta daca chiar va deranjeaza ca o tuta sa mearga 4 ani in PE, sa nu faca nimic acolo, sa faca de ras tara si partidul vostru si sa mai castige si 7000E pe luna! Voi cat castigati pe luna? Si cat munciti pentru asta?
Sau poate nu va pasa sau poate chiar asta vreti!

Re: liste falsificate (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 1:51)
F. [anonim] i-a raspuns lui marius

Probe pentru afirmatiile astea ai ? Ca daca ai, poate e bine sa le prezinti procurorilor. Macar sa vezi ce iese din asta. Daca n-ai probe presupun ca scopul postarii tale e doar unul singur si probabil vine si asta pe linie de partid. Doar ca nu e PDL. Interesant e ca povestea cu listele si pacientii a fost dovedita in cazul lui Oprescu. Presupun ca de acolo ti-a venit si inspiratia.

Liste falsificate (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 9:31)
marius [anonim] i-a raspuns lui F.

Proba in justitie insemna mai mult decat am eu. In schimb o discutie foarte aprinsa pe tema aceasta la care au participat vreo 5-6 colegi exista si acestia oricand ar putea sa sustina ce zic eu.
Cat despre sarcina de partid iti spun ca singurul partid pe care il sustin e constiinta mea spre deosebire de tine care repede te-ai gandit la lupta cu Oprescu.
Ce parere ai de sustinerea financiara a campaniei EBA? Tot de la acei minunati sustinatori care au "semnat" listele vin fondurile? Pe cand o ancheta serioasa in Romania despre finantarea campaniilor electorale?

Partizani (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 11:05)
marius [anonim] i-a raspuns lui Codruta

Nu ar fi nici o problema ca ea sa aiba partizani. Intotdeauna o sa gasim un 4-5 clase care sa ne reprezinte . Si aici ma gandesc la EBA , Vanghelie etc.
Problema e ca voturile nu vin pentru ea ci pentru ca ii pune partidul sa o voteze. De ce a mai iesit din PDL in cazul acesta? Pentru ca Macovei, TRU si altii nu au fost de acord sa fie pusi alaturi de EBA?
Si cum singura nu avea nici o sansa tonomatele lui Base s-au pus la treaba nu cumva sa sufere tati sau mica printesa.
La fel si cu banii de campanie. Nu cred ca este posibil ca nr. 2 ca afisaj aparitii tv in Romania sa fie EBA. Ganditi-va ca PSD , PNL chiar si UDMR au super structuri care aduc bani la partid si cu toate astea au avut mai putine afise si bannere comparativ cu EBA in toata tara ( si aici vb. de UDMR in zone cu multi maghiari ).
DE UNDE ATATIA BANI?

Exact asa am scris si eu de la inceput (Vineri, 5 iunie 2009, 22:10)
eu [anonim]

ca v-a proceda PD-L-ul.
Si asa, unii mai sus-pusi in partid, isi vor asigura si ei functii publice. Serviciu contra serviciu.
Poate ziaristii romani vor informa si ziarele din UE despre aceasta situatie penibila.

Fata lui tata' (Vineri, 5 iunie 2009, 16:52)

Tom Araya [anonim]

Desteapta si de succesuri ca tasu'
Iar despre tine Dan a lui Tapalaga ce te-a apucat? Sau ca si A.Paunescu simti ca se apropie Revolutia si ai schimbat tabara?
Sau poate chiar esti un tip onest si ti-ai dat seama ca ai fost prostit ca multi altii de bachus de la cotroceni? Sunt curios sa vad un articol viitor de al tau in care iti justifici schimbarea asta la 180 de grade

PDL = Partidul Dezamagirilor Liberale (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 3:39)
sadwank [anonim]

Dupa ce au facut unirea cu dusmanul de clasa, iata ca PDL-ul face ceva pe votul meu. Ma, pai daca nu va trebuie voturi si vi le consumati pe ale voastre pe fundul lu' EBA, de ce vi l-as da eu pe al meu? Nu e, ma, pacat de Stolojan si de Macovei?
Ati merita sa votez cu PSD-ul numai ca sa va intoarceti in vagaunile din care ati iesit pupind-o in dos pe Elena dar mi-e scirba de Nastase, Iliescu, Geoana si Vanghelie, asa ca o sa votez cu UDMR-ul, tot vor ei autonomie, macar o parte din noi sa scape din mocirla asta de tara.
Felicitari d-lui Tapalaga si rusine celor care l-au balacarit cum ca ar fi omul lu' Basescu.

PROFESORUL GHEORGHE BUZATU LA 70. La Multi Ani! INSCRIPTIE PE OSIA NEAMULUI

GHEORGHE BUZATU - INSCRIPTIE PE OSIA NEAMULUI

de GHEORGHE CONSTANTIN NISTOROIU

Gheorghe Buzatu s-a născut la data de 6 iunie 1939 în comuna Sihlea (judeţul Vrancea). După absolvirea şcolii elementare şi a studiilor liceale la Liceul Regele Ferdinand din oraşul Râmnicu Sărat (1946-1956), a urmat cursurile Facultăţii de Filologie-Istorie, Secţia Istorie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (1956-1961). În anul 1971, a obţinut titlul ştiinţific de doctor in istorie la aceeaşi facultate.
După absolvirea facultăţii, a lucrat pe postul de cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie şi Arheologie "A.D.Xenopol" al Filialei Iaşi a Academiei Române (1961-1992); cercetător ştiinţific principal I al Centrului de Istorie şi Civilizaţie Europeană al Filialei din Iaşi a Academiei Române (1992-1997) şi apoi ca profesor universitar de Istorie contemporană şi Relaţii internaţionale la Universitatea din Craiova (începând din anul 1997).
În paralel, a îndeplinit şi funcţiile de secretar ştiinţific al Institutului "A. D. Xenopol" din Iaşi (1975-1990), precum şi pe cea de director al Centrului de Istorie şi Civilizaţie Europeană al Filialei Iaşi a Academiei Române (din 1992).
Activitatea ştiinţifică a profesorului Gheorghe Buzatu s-a caracterizat, până în prezent, printr-o impresionantă listă de titluri: 55 cărţi publicate sub nume propriu; 70 volume coordonate sau în colaborare; autor a peste 500 de studii şi micromonografii, articole, eseuri, prefaţe, note ş.a. El coordonează de mai mulţi ani prestigioasa colecţie "Românii în istoria universală" ce a ajuns la 138 volume.

Profesorul universitar Doctor Gheorghe Buzatu, istoric prin excelenţă cu o deplină maturitate şi înţelepciune a îmbrăcat Istoria Contemporană, într-o haină curată, strălucitoare, cu o croială fină, adecvată realităţii, încadrată într-o culoare emblematică.
Intensificat cu un profund examen de conştiinţă, înrămat într-un caracter boieresc, profesorul universitar Doctor Gheorghe Buzatu a urcat în amvonul Românului, prin complexitatea operei, prin profunzimea abordării şi prin mesajul realităţii istorice.
Este de bun augur şi o mândrie românească, faptul că astăzi Naţiunea noastră şi alte naţiuni pot beneficia de amploarea cercetării şi de multitudinea lucrărilor ilustrului istoric.
Generaţiile tinere pot pătrunde mai uşor firul istoriei reale, luând contact cu o mare parte ex-cenzurată şi necunoscută a istoriei, graţie Profesorului Gheorghe Buzatu, care a impus necesitatea unor planuri de referinţă istorică în cadrul naţional şi universal.
Istoricul Gheorghe Buzatu este o mărturie colosală atât prin domeniul abordării, cât şi prin documentarea masivă realizată.
Dincolo de rolul major şi intransigent al cercetării, istoricul Gheorghe Buzatu asumă extrordinarul simţ al pătrunderii în viaţa Cetăţii şi a societăţii, dovedindu-se în egală măsură şi un profund analist al psihologiei umane.
Analizarea sistematică şi academică a istoricului Gheorghe Buzatu, aduce meritul de a ridica vălul nepăsării sau negura truncherii realităţii istorice, lăsând izvoarele cercetării să glorifice autenticitatea momentului sau momentelor derulate. Domnia sa aduce în domeniul Culturii şi Ştiinţei, deci în memoria Istoriei Contemporane, cu expresivitate, segmentul Mareşalul Antonescu .
Misiunea istoricului prin excelenţă este aceea de a aduce o provocare de o amploare şi o forţă a adevărului, nemaipomenită în context cu factorii politici, culturali şi spirituali interni sau externi.
În apărarea adevărului istoric este relevantă şi raţiunea dincolo de fapte, coroborată cu logica consecinţelor lor ulterioare, consecinţe pro sau contra Naţiunii, contra poporului sau a lui Dumnezeu.
Istoricul Gheorghe Buzatu, a abordat în spiritul vremilor cercetate, în viaţa obştească valorile Cetăţii, adică politica şi Tradiţia, în centrul căreia trebuie să stea permanent entitatea naţională. “Sentimentul naţionalist pentru o ţară ca noi, mică, înconjurată de duşmani, este o obligaţie, o datortie sfântă, sacră, fiindcă ea reprezintă armătura poporului”, spunea alt mare Erou, Pan Vizirescu.
Ţelul pe care şi-l formulează un istoric este sinergismul dintre Ortodoxie şi Naţionalism, aflat în pilda Bisericii Străbune.
Conştient de chemarea şi misiunea sa Istoricul Gheorghe Buzatu s-a angajat plenar în cinstirea şi apărarea etnogenezei daco-române.
Spiritul vremii, al oricărei aşezări cultural-politic-spiritual trebuie să fie, nu al raţiunii, ci al Naţiunii, cu spiritul etnic, religios şi ortodox al poporului român.
Istoricul, Teologul şi Filosoful deopotrivă sunt chemaţi şi aleşi în misiunea apărării şi salvării etnicului, întru apărarea şi mărturisirea credinţei Bisericii Străbune, punând cultura şi politica în slujba etnicului şi nu invers, făcând astfel dovada că în planul vieţii cultural-spirituale nu trebuie să se lucreze decât în sensul promovării noţiunii de Neam, ca entitate divino-umană, din perspectiva creştinismului ortodox. Adică o comuniune, un consens şi o reciprocitate sfântă: viaţa Naţiunii în slujba Ortodoxiei şi Ortodoxia în slujba Naţiunii, având ca temei paradigma: Dumnezeu ne-a dăruit Naţiunea, iar Naţiunea ni L-a dăruit pe Dumnezeu.
Deschizător de multe drumuri: istoric, politic, cultural, Profesorul Gheorghe Buzatu a reuşit într-un climat deloc favorabil, antiromânesc şi antiortodox să înfrângă barierele şi obstacolele epigonice, revanşarde şi iredentiste scoţând din întunecimea proletară o rază de soare a conştiinţei naţionale.
În conştiinţa sa creştină ca purtător de lumină ortodoxă a ştiut să ocrotească etnicul faţă de desele şi îndârjitele atacuri sau falsificări tendenţioase.
Istoricul nu trebuie să fie un spirit liberalist şi iluminist desacralizator, ci o conştiinţă liberă, ortodoxă, luminător al generaţiei sale şi al celei viitoare.
Profesorul Gheorghe Buzatu s-a angajat necondiţionat cu toată fiinţa şi persoana sa în Educaţia şcolară, în slujba dăinuirii Neamului.
Dincolo de orice forme, rânduieli şi presiuni ale societăţii civile sau ale statului, dincolo de interesul diplomatic sau conjunctural, istoricul trebuie să cinstească şi să mărturisească puterea şi veşnicia Tradiţiei ca fundament etern al vieţii creştine.
Scriitorul Gheorghe Buzatu extrem de responsabil, mânat de idealuri nobile şi măreţe a adus o sănătate sufletească generaţiei şi discipolilor săi, lăsând ca o moştenire testamentară duhul enciclopedismului.
Personalitatea sa se conturează într-o identitate naţională specifică Românului, cu un caracter creştin şi caracteristici distincte, radiind într-o rază de originalitate a chipului cultural-spiritual autohton.
Conştientizând prin erudiţie şi viziune suferinţa, înfrângerile sau biruinţa Neamului şi-a cinstit mai presus de toate rădăcinile şi aprinzându-se de clocotul din venele Străbune, a luptat şi a mărturisit adânc virtuţiile Naţiunii noastre preaalese, ca un purtător de biruinţă.
Un Om cald, frumos, cinstit, chibzuit, neînfrânt, zelos şi-a asumat trecutul ca pe un izvor al prezentului si al viitorului, sau ca pe un tron Voievodal în care Basarabia şi Bucovina să stea sub Sceptrul dreptăţii, onoarei, credinţei şi al iubirii.
Căldura sa emană ca o mireasmă a statorniciei ce se aprinde în ruga stelară.
Frumuseţea sa primeneşte aureola din juru-i entuziasmându-ne cu un surâs îmbietor şi parfumat.
Cinstea sa transcende din viţa boierească a răzeşilor, rostuind dreptatea şi bunătatea, din hrisovul demnităţii sale.
Chibzuinţa sa reflectă eleganţa măsurii, de a fi egal în toate: în gând, în cuvânt, în faptă.
Neînfrângerea sa, s-a plămădit din murmurul Apelor şi din zâmbetul de Soare, care au înflorit în credinţa străbună.
Zelul său se revarsă din miracolul răbdării carpatine şi cugetul ancestral surprins de biruinţă.
Prin bunătatea şi dragostea lui Dumnezeu, Istoria, adică curgerea veacurilor a însemnat în crugul lumii, zborul daco-românilor prin furtunile şi vâltorile timpului şi spaţiului.
În limba sfântă proto-daca (pelasgă), cuvântul CRUG , are o semnificaţie complexă şi completă chiar, însemnând: cuvânt, adunare (sobor), zbor, plutire, cruce şi înălţare.
În Tradiţia pelasgă- matca lumii exista o tradiţie sacră a CRUGURILOR: crugul unui lucru (mişcarea firească a lui), al unei fiinţe(rostul ei) sau al unei persoane(plinătatea sau împlinirea ei).
CRUGUL deplin este aşadar timpul dintre chemarea lui Dumnezeu şi răspunsul omului pelasg, sau mai recent al omului creştin, adică cunoaşterea binelui pentru a rămâne în el.
Totdeauna a fost şi va fi o parte a omenirii care măsoară timpul cu zvâcniri proletare, cu zvârcoliri marxist-leniniste, cu agonisiri ana-caiafice, cu robie asupra firii ca Iuda…, şi totodată cealaltă parte rămasă a omenirii, care a mers şi va merge pe Cale, prin Tradiţie, prin Lumină, spre Adevăr, spre Iubire. Aceasta este Lumea veşniciei.
Întraga Istorie este bazată pe interacţiunea dintre interiorul Creaţiei cu legile ei şi Pronia dumnezeiască. Există un sens apocaliptic al Istoriei. Tocmai de aceea istoria Naţiunii noastre preaalese trebuie privită, cercetată şi trăită plenar cu o responsabilitate creştină absolută.
Aşa cum Apele noastre şoptesc tainele Cerului, aşa cum Cerurile cântă slava lui Dumnezeu, aşa cum Lumina o preaslăveşte pe Fecioara Maria, tot aşa Codrii şi Carpaţii noştrii prăvălesc în genuni de zări adâncul veşniciei noastre.
Istoria este confruntarea dintre Bine şi rău, e o lucrare permanentă şi universală, care angajează toate aspectele vieţii umane pe calea mântuirii.
Istoricul, Teologul şi Filosoful trebuie să depisteze fiecare gând, pus în fiecare amănunt al vieţii. De pildă, fiecare gând, cuvânt ori faptă poartă în ele duhul aflat în om în acele momente. Este un raport continuu între manifestările sufleteşti şi fapte pe de o parte şi duhul aflat în om pe de altă parte. De aceea se cuvine firesc să ne întrebăm: Cui slujim? Răspunsul este simplu, dar profund: Celui care ne insuflă, Aceluia slujim!
Spiritualitatea în care trăieşte omul este în mod direct opera duhului şi numai după aceea lucrarea omului.
Istoria nu este un fenomen de sine stătător sau o înşiruire de idei, căci ideile sunt vehiculate de oameni, iar oamenii sunt vehiculaţi(insuflaţi) de un duh.
Toate sensurile vieţii sunt înscrise ontologic în noi de către Dumnezeu. Cunoscând corect raportul dintre HRISTOS şi Istorie, putem articula corect lucrarea mântuitoare a lui HRISTOS cu mântuirea lumii. Viaţa şi natura umană trebuiesc permanent înnoite în IISUS HRISTOS.
Istoricul, Teologul sau Filosoful(şi nu numai) trebuiesc să fie expresia Adevărului, a Dreptăţii, a Binelui, a Dragostei, concret, imediat, direct, cu trup şi suflet şi în deplină responsabilitate. Aşadar, trebuiesc să fie expresia lui HRISTOS.
Cu taina nepătrunsă a dumnezeirii comunică numai adâncul tainic al creştinului ortodox. Creştinii ortodocşi au răspunderi depline: gândiind, orientând şi orânduind problemele omenirii.
Istoricul, Teologul sau Filosoful trebuiesc să cunoască deopotrivă şi deplin lumea, viaţa şi cu osebire duşmanii.
Creştinismul ortodox trebuie asumat pe sinergismul dintre Ierarhia clericală şi Elita mireană. Numai împreună vor putea da o expresie creştină şi Statului.
Iar pe osia istoriei romaneşti va fi întotdeauna scris cu litere de aur numele creştinului istoric GHEORGHE BUZATU .
LA MULTI ANI!

PARABOLA ORBILOR sau PhiloZofia în comunism si post-comunism. CENTENAR NOICA: “A gândi cu adevărat înseamnă a gândi teologic”

După ieşirea unui filosof din puşcăriile generalului NKVD Boris Grumberg, alias Nikolski, fie că era, fie că nu era, trebuia să devină musai “orb”: Dacă luăm cazul “orbirii” silite a lui Noica, acesta de pildă, trebuia să nu mai vadă, să nu mai înţeleagă ce-a vrut să spună “idealistul’ Platon (v. Isabela Vasiliu Scraba, MISTICA PLATONICA, Ed. Star Tip, 1999) cu philia lui îmbibată de misticism, care în comunism se spunea că este “obscurantism”.
Intr-un capitol din volumul nostru englez-român din 2000, NAE IONESCU PRIN DISCIPOLII SAI: Petre Tutea, Cioran, Noica, Eliade, Mircea Vulcănescu şi Vasile Băncilă (www.geocities.com/isabelavs) notasem (la p. 91) că “în vremuri de stupid materialism, bine păzit şi silit spre ambiguităţi, Noica ajunge să scrie că însăşi filosofia –care la Platon înseamnă elevată preocupare cu cele netrecătoare – ar fi conştiinţa mai bună pe care o reprezintă pentru noi un altul, dacă el ne iubeşte în esenţa şi nu în aparenţa omenescului nostru (Noica in vol.: Platon, DIALOGURI, trad. Papacostea, 1968, p.242)”. Formularea s-a fixat ferm în capul lui Liiceanu, care şi-a însuşit-o cu orbirea lipsei de discernământ generată de mutilarea marxist-dialectică a mentalului său fraged la vremea şcolirii.
La unison cu cele susţinute cândva de profesorul său Nae Ionescu, Noica scria în 1969 că “gândirea însăşi este inimitabilă, pe când gânditul şi rostitul pot fi oricând imitate” (Platon, LYSIS; interpretarea unui dialog platonic, Buc., ELU, 1969, p.134). Aici s-ar crede că el se la referă actul imitaţiei mecanice a celor gata gândite şi preluate ca atare. In realitate însă, şi Nae Ionescu şi Noica preţuiau, ca filosofi autentici, gândirea în act, gîndirea prin forţe proprii. In conjunctura în care scrisese rândurile mai sus citate, Noica a urmărit probabil să evidenţieze locul aparte pe care îl are gândul liber si neferecat în lanţurile dogmatismului ideologic, filosofia nesilită prin teroare să imite doctrina materialismului dialectic si istoric.
Intr-o recenzie la o carte despre seducţie, tipărită în 2007 de Liiceanu la propria-I editură, Sorin Lavric reproduce formularea noiciană despre “conştiinţa mai bună pe care o reprezintă pentru noi un altul dacă el ne iubeşte” (cu deformarea voită a platonismului) înlocuind doar termenul de iubire prin cel de seducţie, şi crezând orbeşte că prezintă originalităţile filosofice ale Directorului Editurii Humanitas: “seducţia nu este nici simplă cădere în ispită, nici banala tentaţie erotică (…) Seducătorul trage după el fiinţa pe care a sedus-o, dându-I posibilitatea să participe la o lume pe care, în lipsa seducătorului, nu ar fi cunoscut-o niciodată” (v. Sorin Lavric, Fatalitatea seducţiei [G.Liiceanu, Despre seducţie, Ed. Humanitas, Buc., 2007], în România literară, nr.47/ 30XI 2007). Orbirea coordonatorului “Centrului de studii C. Noica” este destul de inexplicabilă, Sorin Lavric fiind nu numai absolvent (în 1993) al Facultăţii de medicină, dar şi “doctor” in filosofia lui Noica. Ceea ce presupune că a citit, măcar în diagonală, eseul despre prietenie care I s-a publicat lui Noica în 1969, ca interpretare a dialogului platonic LYSIS.
Ceea ce este însă mai grav pentru cineva care se pretinde cunoscător al filosofiei lui Noica, este faptul că Sorin Lavric, urmând îndeaproape orbecăielile “filosoficeşti” ale lui Gabriel Liiceanu, nu are ochi să vadă ambiguitatea pe care o cuprinde formularea noiciană despre înţelesul filosofiei: Pentru că a iubi un om în esenţa sa înseamnă la Noica şi a-l iubi pe Iisus Hristos.
Chiar dacă cenzura comunistă epurase din scrierile lui C-tin Noica referirile explicite la religie, măcar în 2005, din fragmentele selecţionate de turnătorul Zigu Orenstein - spre a arăta Securităţii cum “Fenomenologia spiritului de Hegel” istorisită de Constantin Noica este “unul din cele mai periculoase materiale ideologice din ţară” (v. C. Noica în vizorul securităţii, în Observatorul cultural, nr.20 din 14-20 iulie 2005) -, şi-ar fi putut da seama de acest lucru:
“A gândi cu adevărat înseamnă a gândi teologic”, scria în 1957 Noica la p.122 din manuscrisul pentru care a fost băgat în puşcărie.
Isabela Vasiliu Scraba

PUTIN MAXIMUS: oligarhul Oleg Deripaska pus sa semneze in direct plata angajatilor, in valoare de 1,5 milioane dolari

CUM L-AU SPRIJINIT "INTELECTUALII" GDS pe Iliescu la alegerile din 2000. Un documentar de senzatie despre Ferma Animalelor, realizat de Sorin Bogdan

antipa (7) interzis minorilor si cardiacilor !
Jun 5th, 2009 by sorinbogdan

epilogul filmului pe care l-am facut despre campania electorala la alegerile prezidentiale din 2000 il stie toata lumea. inca 4 ani cu ion iliescu si pdsr. reactiile candidatilor la vederea rezultatelor primului tur sunt savuroase. mai ales cea a lui traian basescu, langa care statea petre roman, a carui figura prevestea parca debarcarea din prim-planul politicii. amuzanta este si celebra freza a lui crin antonescu agitandu-se in randul doi, in spatele lui valeriu stoica. sau felul in care se umflau in pene liderii prm, care se visau deja la cotroceni. explicatiile tinerilor care l-au votat pe vadim sunt elocvente pentru lipsa de idealuri la care ajunsese romania in 2000.

turul doi a fost castigat de ion iliescu. insa doar dupa ce dusmanii sai de moarte, intelectualii si liderii cdr s-au mobilizat si, tinand degetele incrucisate ascunse la spate, au aparut la televiziuni cerand alegatorilor sa-l voteze pe liderul pdsr.

un prieten m-a intrebat de ce postez aceste “vechituri” aici si nu scriu despre actualitate. pentru ca, in ultimii 20 de ani, am fost martorul unor evenimente pe care putina lume le-a vazut si care as vrea sa ramana undeva.

Alte documentare politice fabuloase, care ne pot ajuta pentru a prevedea rezultatele viitoarelor alegeri, la
www.sorinbogdan.ro

VOTEAZA, ROMANE, VOTEAZA! SFATUL unui matematician pentru cei care se grabesc sa-si anuleze votul: UDMR CASTIGA!

Nu-i greu de inteles.
Sa spunem ca 17.000.000 de alegatori se prezinta la vot.
Aproximativ 500.000 maghiari cu drept de vot, disciplinati, se prezinta in procent de 90-100%.
Asta inseamna ca, teoretic, doar 3% din electori i-ar putea vota pe maghiari, ceea ce inseamna ca UDMR-ul nu ar fi trebuit sa intre niciodata in Parlament, dupa introducerea pragului de 5%.
Insa romanii, care sunt aproximativ 86% din cei cu drept de vot, se prezinta cam 30%-35% , ceea ce inseamna aproximativ 5.000.000, in mod obisnuit. Iar, in cazul Euro-parlamentarelor, ne putem astepta la o prezenta mult mai redusa. Retineti: ungurii vor veni cu totii la vot.
Deci proportia se schimba si astfel UDMR-ul atinge cel putin 7-7,5%, adica cam de 2,5 ori mai mult decat in mod firesc.
Daca si din aceste aproximativ 5.000.000 de voturi, sau chiar mai putine, mai anulam inca 1.000.000, atunci procentul obtinut de UDMR-isti va ajunge sa depaseasca 10-11%, si, in consecinta, in Parlamentul European vor fi in loc de 1 (cel mult unu, cat ar fi normal daca toti romanii s-ar duce la vot) de la 3-4 pana la, Doamne fereste!, 6-7 parlamentari pro autonomia Transilvaniei si anti-Romania.
Daca domniile voastre considerati ca nu-i tradare de neam si tara, anulati-va votul!...
Sigur, posibilitatea de a "alege bine" nu prea exista, tinand cont ca votul pentru PE se da pe liste iar independenti sunt doar cativa.
Dar, romane, este o datorie sa votezi, numai sa nu-ti pierzi votul, sa nu-l anulezi si sa nu-l dai, astfel, dusmanilor Romaniei!

EURO-CAMPANIA antiromaneasca. ROMANII CARE NU VOTEAZA baga extremistii maghiari pe banda in Parlamentul European. UDMR, agentura KGB in PE si UE


"Targu Mures a fost capitala Secuimii in urma cu 90 de ani, cand era 'un oras aproape pur maghiar. Intre timp a fost romanizat si asimilat. Atat in trecut, cat si in prezent, politica romaneasca nu poate scapa de nationalismul traditional de dupa Tratatul de la Trianon si inca de dupa 1989"
Laszlo Tokes in campanie "europeana"
"Noi n-ar trebui sa primim, sa obtinem de la altii Transilvania. Noua nu trebuie sa ni se dea Ardealul. Ardealul este partea noastra de drept, partea noastra pentru care ne-am luptat pret de secole si acest lucru vrem sa-l spunem si acum, peste 20 de ani, acelora care ar vrea sa intoarca din nou istoria. Ardealul este proprietatea noastra, bunul nostru de drept. Sarcina noastra este sa protestam cand unii vor sa intoarca istoria!"

Marko Bela in campanie "europeana"

Brigazile Anti-Romania din Parlamentul European

Odata cu obtinerea mandatului de europarlamentar, Tökes Laszlo a dus o campanie de promovare a ideilor separatiste si de atacare a statului roman, invocand o asa-zisa lipsa de drepturi a minoritatii maghiare din Romania.
Prin declaratiile si initiativele sale, episcopul a sustinut in permanenta faptul ca maghiarii din tara noastra isi doresc autonomia in interiorul granitelor Romaniei, idee care se regaseste si in actuala campanie electorala pentru alegerile europarlamentare, unde acesta va candida pe Lista Solidaritatii Maghiare, alaturi de candidatii UDMR Gyula Winkler, Csaba Sogor si Peter Kovacs. Tökes a lansat diversiunea existentei unui asa-zis program guvernamental secret de populare a judetelor Covasna si Harghita cu cetateni din Republica Moldova, in baza unui e-mail primit, sub forma de petitie, de presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, de la un cetatean moldovean ce invoca acest program. Tökes i-a acuzat pe europarlamentarii Adrian Severin si Victor Bostinaru (organizatorii unei conferinte in amintirea alungarii regimului sovietic de la Budapesta din 1919 de armata romana) de faptul ca se folosesc de manifestatiile de la Chisinau pentru a legitima revendicari teritoriale, invocand si faptul ca pe invitatia distribuita in PE aparea o harta ce prezenta anexarea Moldovei la Romania. Europarlamentarul Calin Chirita a declarat ca "Discursurile electorale ale domnului Tökes se situeaza in fara realitatii. Cu doar cateva saptamani inainte, acuza Romania, in mod aberant, de genocid pasnic".
Acuzatii pe banda
Sub titlul "Autonomii functionale in Europa - Tendinte autonomiste in Transilvania", la 1 mai 2009, Tökes a organizat la Miercurea - Ciuc o conferinta pe teme de autonomie, invitand, pe langa politicieni ungari, strategi ai conceptelor autonomiste, si europarlamentari din zone autonome ale Europei, unde a reluat acuzatiile antiromanesti. La finalul discursului sustinut in data de 4 mai la Sfantu Gheorghe, cu ocazia lansarii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, episcopul a declarat ca, desi in 1989 multi spuneau ca nu va existat o revolutie, aceasta s-a produs - acelasi lucru fiind valabil astazi in privinta chestiunii autonomiei maghiarilor.
In cursul unor intrevederi avute cu presedintele Hans-Gert Pottering, in anul 2008, Tökes Laszlo a atras atentia asupra "reprimarii si umilirii continue a minoritatii maghiare din Transilvania" si a "ascensiunii nationalismului", acesta criticand "respingerea manifestata de Romania fata de aspiratiile autonomiste ale maghiarimii transilvanene".In luna noiembrie 2008, Laszlo Tökes impreuna cu Fodor Imre, presedintele CNS de la acea data, au solicitat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul PE, renegocierea Tratatului de baza dintre Romania si Ungaria si actualizarea lui, pe motiv ca acesta nu intruneste conditiile necesare protectiei drepturilor minoritatii maghiare, in ciuda faptului ca este realizat in baza legislatiei internationale in materie.
Ioan TUDOR


Tökes ataca Romania cu munitie ruseasca

Europarlamentarul "roman" sustine ca "Transnistria ar merita un statut de autonomie teritoriala, la fel ca Secuimea"

Declaratiile si acuzele venite de la Moscova sunt reflectate aproape identic in Romania de episcopul reformat Laszlo Tökes. Teza lansata de candidatul la Parlamentul European "autonomie in Transnistria - autonomie in Transilvania" se regaseste in aceeasi formula in pozitiile exprimate de expertii rusi care au participat in cursul zilei de joi la Moscova, la hotelul Prezident.Forumul din capitala Rusiei a analizat evolutiile politice de la Chisinau de dupa alegerile din 5 aprilie. Au participat personaje sonore precum ministrul adjunct de externe al Rusiei, Grigori Karasin, ambasadorul cu misiuni speciale al MAE rus Valeri Nesteruskin, deputatii Dumei de Stat Konstantin Zatulin, Serghei Markov, pretinsul ministru de externe din Transnistria Vladimir Iastrebciak, presedintele sovietului suprem de la Tiraspol Evgheni Sevciuk, presedintele organizatiei social-politice "Ravnopravie" Valeri Klimenko pe langa numerosi experti pro-rusi.
Alianta maghiara
Episcopul reformat Laszlo Tökes, europarlamentar si can­didat pentru un nou mandat, s-a pronuntat, miercuri seara, la Sfantu Gheorghe, in favoarea autonomiei teritoriale a Transnistriei si a asa-zisului Tinut Secuiesc, precum si pentru acordarea dublei cetatenii pentru moldovenii de dincolo de Prut si pentru maghiarii din Transilvania. Prezent la un miting electoral, Laszlo Tökes a sustinut ca "Transnistria ar merita un statut de autonomie teritoriala, la fel ca si Secuimea", astfel "putandu-se solutiona, pe cale pasnica si democratica, situatia din cele doua tari", transmite Agerpres. Laszlo Tökes a sustinut, deopotriva, ca viitorii europarlamentari maghiari din Romania, impreuna cu ceilalti din Bazinul Carpatic, vor reprezenta in Europa "interesele natiunii maghiare". "Maghiarii de pretutindeni, mai concret din Bazinul Carpatic, se considera o singura si unica natiune si, in acest spirit, ne-am aliat si ne-am propus sa facem o campanie electorala comuna, deoarece, de data aceasta, in sanul Europei Unite vom fi laolalta in acelasi Parlament European, vom forma, cel putin la modul spiritual, o unica delegatie maghiara", a afirmat Laszlo Tökes. El a explicat astfel si prezenta, in Romania, a liderului principalului partid de opozitie din Ungaria - FIDESZ - Viktor Orban, fost premier al statului vecin si favorit la algerile din toamna, care a venit ca sa il sustina in campanie.
Formula Kremlinului
Evenimentele care au urmat alegerilor prezidentiale din 5 aprilie din Republica Moldova au aratat ca independenta Transnistriei va trebui sa fie recunoscuta de Moscova, a afirmat joi expertul rus Modest Kolerov, fost consilier pentru relatiile cu statele din CSI (Comunitatea Statelor Independente) in timpul presedintiei lui Vladimir Putin. Potrivit lui Kolerov, in prezent director general al agentiei de presa Regnum, este clar ca - asa cum se contureaza situatia din zona - Transnistrianu se va putea reintegra in Republica Moldova, iar Ucraina, cu care se invecineaza, nu este nici ea capabila sa-si asume responsabilitatea pentru viitorul Transnistriei. "Rusia trebuie sa se pregateasca pentru recunoasterea Republicii Moldovenesti Transnistrene", a afirmat expertul rus, care a facut apel la regimul de la Tiraspol sa previna un scenariu asemanator celui de la Chisinau.
George DAMIAN
http://www.ziua.ro/

VIDEO: Gayar Garda

UNIUNEA EUROPEANA UNGUREASCA la masa Transnistriei. UCRAINA ne ataca pe banii nostri. Recunoasterea Unirii BASARABIEI cu Romania

UE sta la masa cu indezirabilul Smirnov

Reprezentantul Bruxelles-ului pentru Moldova, Kalman Mizsei, legitimeaza regimul de la Tiraspol * El a participat la forumul economic organizat de liderul separatist, persona non grata in Uniunea Europeana

Reprezentantul UE pentru Republica Moldova, Kalman Miszei (beneficiar al SOROS Grup - n.m.), a participat joi la un forum economic organizat in speranta atragerii investi­to­rilor straini, intalnire gazdu­ita de liderul separatist Igor Smirnov (foto) la Tiraspol, trans­mite agentia de presa rusa Ria Novostii. Partici­parea lui Kalman Mizsei la forumul economic de la Tiraspol a fost confirmata de biroul lui din Chisinau.Conform agentiei Ria Novostii, forumul a fost deschis printr-un discurs al lui Igor Smirnov, urmat de presedintele Sovietului Suprem de la Tiraspol, Evghenii Sevciuk dupa care a luat cuvantul si reprezentantul Uniunii Europe­ne, Kalman Mizsei. Diplomatul european s-a facut remarcat in anul 2006, un raport de audit al ONU constatand o serie de fraude financiare in perioada in care Mizsei a fost reprezentantul ONU la Moscova.
Continuarea la ZIUA
UE sta la masa cu indezirabilul Smirnov

Ucraina ne ataca de zor pe banii nostri

Guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, a lansat o serie de acuzatii la adresa Romaniei cu prilejul unei conferinte platite din banii Uniunii Europene * "Basarabia va ramane pentru totdeauna teritoriu al Ucrainei, iar pretentiile Romaniei la aceste pamanturi nu au un caracter oficial" - guvernatorul regiunii Odesa

Conferinta internationala "Programul de vecinatate Ucraina - Romania: catalizatorul cooperarii dintre cele doua tari" ar fi trebuit sa contribuie la relansarea relatiilor dintre Bucuresti si Kiev, insa oficialii ucraineni au preferat sa acuze Romania de intentii agresi­ve, iar mass-media din Odessa a pus sub semnul intrebarii decizia din procesul de la Haga cu privire la delimitarea platoului continental din Marea Neagra, informeaza Agerpres.
Conferinta s-a desfasurat intre 4 si 5 iunie, la ea participand reprezentanti ai autoritatilor regionale, precum si circa 100 de oficiali din partea guvernului ucrainean, a executivului roman, precum si a unor structuri diplomatice. Consulatul Romaniei de la Odesa a refuzat sa ne furnizeze informatii referitoare la aceasta conferinta, indruman­du-ne catre Ministerul Afacerilor Externe, de unde nu am putut afla informatii suplimentare.

Acuzatii repetate

"Basarabia va ramane pentru totdeauna teritoriu al Ucrainei, iar pretentiile Romaniei la aceste pamanturi (judetele din Sudul Basarabiei si Bucovina de Nord) nu au un caracter oficial", a declarat joi guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, in cadrul forumului consacrat "Programului de vecinatate Romania-Ucraina", relateaza Agerpres. "Basarabia este a noastra si va fi pentru totdeauna teritoriu ucrainean, indiferent de ceea ce afirma vecinii nostri romani, mai ales ca aceste declaratii nu reprezinta pozitia oficiala a Romaniei, ci a unor organizatii publice de pe teritoriul roman", a afirmat Serdiuk, adaugand: "Cainii latra, caravana trece". Postul de televiziune ATV din Odesa care a preluat declaratiile lui Serdiuk a calificat decizia de la Haga in litigiul pentru delimitarea platoului continental si a zonelor economice din Marea Neagra drept "dis­cutabila". Serdiuk a remarcat totodata ca "problemele litigioase dintre Ucraina si Romania in­fluenteaza intr-un fel atmosfera derularii acestei conferinte inter­nationale". "Nu pot sa spun ca exista o cantitate mare de lucruri negative, dar predispozitia exista", a mai remarcat guvernatorul Odesei.
George DAMIAN

Recunoasterea Unirii Basarabiei cu Romania

Reproducem in randurile ce urmeaza copia scrisorii trimise de premierul britanic Lloyd George premierului roman Alexandru Vaida - Voevod in care era tratata chestiunea recunoasterii unirii Basarabiei cu Romania, precum si Declaratia Consiliului Suprem cu privire la Basarabia.

Consiliul a fost de acord...

Excelenta,
Am onoarea sa va informez, in numele participantilor la Conferinta de Pace, ca astazi Consiliul Suprem a luat in discutie cererea adresata de excelenta voastra cu privire la recunoasterea unirii Basarabiei cu Romania, de catre Conferinta. Profit de aceasta ocazie pentru a aminti excelentei faptul ca luarea unei decizii in acest sens a fost amanata de Conferinta de Pace pana in momentul in care guvernul roman isi va retrage complet trupele din Ungaria. Totusi, Consiliul Suprem a amintit de promisiunea excelentei din data de 26 februarie, conform careia evacuarea trupelor romanesti nu va fi intarziata dincolo de data fixata de Misiunea Aliatilor. Ca urmare, avand in vedere acest lucru, Consiliul a fost de acord cu recunoasterea unirii Basarabiei cu Romania, intr-o formula anexa. Oricum, aceasta recunostere nu poate face parte legal din Tratat pana in momentul in care trupele romanesti nu au evacuat complet Ungaria.In legatura cu aceasta, trebuie sa fac referire la intrebarea ridicata de guvernul roman, cu privire la incheierea unui acord de pace cu guvernul sovietic din Rusia. In replica, Consiliul Suprem ar face referire la declaratia continuta in comunicatul din 2 februarie. De aici reiese faptul ca, Consiliul Suprem a fost de acord cu faptul ca nu isi poate asuma responsabilitatea de a incuraja Romania sa continue un razboi care ar putea fi impotriva propriilor interese. Cu atat mai putin ar putea incuraja Romania sa adopte o politica agresiva la adresa Rusiei. Totusi, in cazul in care Rusia va ataca Romania in interiorul granitelor sale legitime, Aliatii ii vor acorda tot sprijinul. Conferinta considera ca aceasta recunoastere a unirii Basarabiei cu Romania ar elimina principalul obstacol in calea unor posibile negocieri dintre guvernul rus si cel roman, in eventualitatea in care Romania considera ca acest lucru este benefic.
Am onoarea,
Slujitorul supus al Excelentei,
Lloyd George

Declaratia Consiliului Suprem cu privire la Basarabia
Pana in prezent, principalele Puteri Aliate nu au reusit sa ia o decizie clara in privinta Basarabiei, atat pentru faptul ca ei considera aceasta chestiune ca facand parte din problema generala legata de fostul guvern roman cu care nu s-a putut ajunge la o intelegere, cat si datorita faptului ca acestia considera ca s-ar putea ajunge la un acord intre Romania si Rusia. Aliatii nu vad niciun motiv pentru care ar trebui sa mai amane luarea unei decizii. Guvernul roman si-a aratat dorinta de a rezolva chestiunea , in interesul Romaniei dar si al Europei, respectand si dorinta Consiliului Suprem in privinta retragerii din din Ungaria, pe baza asigurarilor date de Aliati. In acelasi timp, guvernele Aliatilor considera ca luarea unei decizii in chestiunea Basarabie este atat in interesul Romaniei cat si al statelor vecine.
Dupa ce au fost luate in calcul aspiratiile populatiei basarabene cat si caracterul romanesc al regiunii, atat din punct de vedere geografic cat si etnografic, precum si argumentele istorice si economice, Aliatii se pronunta, drept urmare, in favoarea unirii Basarabiei cu Romania, care a fost deja declarata formal de reprezentantii basarabeni, dorind sa incheie un tratat de recunoastere a acestei uniri in momentul in care conditiile mentionate sunt indeplinite. Ei considera ca in aceasta unire intersele generale si particulare ale Basarabiei ar trebui conservate, in special in privinta relatiilor cu statele vecine si in privinta drepturilor minoritatilor, care trebuie sa fie in concordanta cu cele din alte regiuni ale Romaniei. Aliatii isi rezerva dreptul ca, in cazul in care apar alte probleme legate de cele doua chestiuni mentionate anterior, sa se adreseze Ligii Natiunilor.
Ioan Tudor
ZIUA

Friday, June 5, 2009

CAZUL "MEMORIALUL" PURIC vs Parintele Justin Parvu si Manastirea Sfintii Inchisorilor de la Aiud. O punere la punct facuta de secretarul Parintelui


Atac la Ortodoxie si Sfintii Inchisorilor
Actorul Dan Puric, membru al unei anticamere a Clubului de la Roma, isi permite sa conteste decizia si vointa Parintilor Duhovnici Justin Parvu si Arsenie Papacioc in privinta Manastirii de la Rapa Robilor - Aiud. El a propus un proiect strain de Ortodoxie si a aranjat sfintirea locului, pe ascuns, fara stirea detinutilor politici, "uitand" sa-l informeze pana si pe Parintele Justin Parvu. De altfel, de la inceputul campaniei Parintelui contra cipurilor biometrice, actorul Dan Puric nici nu a mai calcat pe la Petru Voda.
Multi naivi sunt inca hipnotizati de "predicatorul" Puric asa cum sunt altii de "guru" Bivolaru. Timpul si rugaciunea celor apropiati le va lumina, sa speram, mintile. Ar mai fi multe de spus despre acest personaj, dar ii las pe cei de la Petru Voda sa o faca, pentru ca stiu mult mai bine ce fel de "fiu duhovnicesc" al Parintelui era Puric si ar fi bine, cred eu, sa o stie si publicul larg, pentru ca impostura, dupa cum se vede, naste monstri.
In apararea detinutilor politici, ceea ce fac de 20 de ani, de pe cand tiganusii de pe peronul garii din Bacau sau navetistii de Sibiu faceau vocalize pentru viitoarea lor cariera la 2 si 1/4, mai adaug o informatie: Dan Puric a depus in contul de la Aiud, pana acum, 4500 de Euro, in contextul in care sumele incasate de pe urma Afacerii Predicatorul depasesc sutele de mii. Sa spunem ca nu-i asa, de dragul naivilor. Atunci va mai dau doua exemple, sa vi le confirmati singuri: la Brasov, in organizarea fostilor detinuti politici si a Asociatiei 15 Noiembrie 1987, a muncitorilor anticomunisti, a sustinut doua spectacole. Sumele incasate de pe urma victimelor comunismului au fost, in total, de... 11.000 de euro. Pe doua spectacole. La aniversarea a 20 de ani de la revolta anticomunista din 1987, in seara zilei de 15 noiembrie 2007, conducerea Asociatiei alerga prin Brasov sa impumute bani ca sa se achite in fata "marturisitorului ortodox"! La primirea banilor pentru spectacolul dat "in cinstea" detinutilor politici, frecandu-si mainile, in fata bietilor batrani suferinzi de pe urma inchisorilor comuniste, a exclamat: "Se castiga bine de pe urma legionarilor astia!". (Ceea ce stiu bine si cei doi frati-patati-infiltrati...) Informatiile pot fi confirmate de presedintii celor doua asociatii. Punct. Apropos: o fi platit TVA pe banii aia, primiti la plic?
Acum, ultima stratagema a interpretului e sa-si puna proiectul neortodox in mainile lui IPS Andrei Andreicut, de abia scapat de alte probleme, si sa faca pe victima. Dumnezeu e mare si le vede pe toate!
In imaginile de mai sus aveti un extras din discursul secretarului Parintelui Justin, Parintele Filotheu, la Conferinta "Dictatura si Martiraj", sustinuta la Aula Mare a Facultatii de Drept, pe 25.05.2009, cu ocazia lansarii lucrarii "Dictatura Biometrica-cipul controlului total" realizata de Petru Voda si Civic Media.
Ascultati mai jos, integral, vibrantele marturisiri ale fostilor detinuti politici Nicolae Purcarea, inchis timp de 20 de ani in temnitele comuniste, incluisv la Aiud, si Radu Ciuceanu, 15 ani de inchisoare, ale Valentinei, sora Sfantului Inchisorilor Valeriu Gafencu, ale Profesorului Ilie Badescu si ale Parintilor Filotheu Balan si Ioan Sismanian de la Manastirea Petru Voda. Acestia, ca si subsemnatul, sustin cu toata inima proiectul domnului doctor Pavel Chirila pentru un foarte necesar Centru de Martirologie la Aiud, alaturi de Sfanta Manastire, cu conditia sa nu existe vreo legatura cu proiectul dezbinator al lui Dan Puric, un element care, ca si alti buni actori, are o menire specifica "cartitelor", asemenea de altfel si maruntilor lui epigoni. Tot respectul pentru arta sa, dar sa si-o lase pe scena cand coboara, ca sa nu mai vrajeasca pe capete oitele si bovinele ortodoxe, vorba unui comentator de mai jos, ducandu-le apoi de cipul din nas direct in prapastie...

Conferinta DICTATURA si MARTIRAJ despre SFINTII INCHISORILOR si DICTATURA BIOMETRICA - cipul controlului total

http://www.trilulilu.ro/VictoRoncea/7247a41be30a03
Descarcati conferinta de la http://www.ortodoxradio.ro/arhiva/live/Dictatura-Biometrica-25-mai-2009.mp3
Vezi si http://victor-roncea.blogspot.com/2009/05/masca-lui-puric-o-alta-fata-maestrului.html

SINUCIGASUL Dan Puric pe urmele EVANGHELISTILOR Alinei Mungiu. VIDEO NO COMMENT


Conferinte despre DICTATURA si MARTIRAJ si lansarea lucrarii DICTATURA BIOMETRICA la Botosani si Bacau, sambata si duminica

Conferinta si Lansare la Botosani

Sâmbătă 6 iunie 2009, ora 13
Conferentiari : Monahul Filotheu Balan si fostul detinut politic Virgil Totoescu
Locatie : Sala Cinema UNIREA
Organizator: Centrul Rezistentei Anticomuniste

Conferinta si Lansare la Bacau

Duminica, 7 iunie 2009, ora 17:00
Conferentiari : Monahul Filotheu Balan, judecatorul Carmen Paduraru, ziaristul Victor Roncea
Locatie : Casa de Cultura (sala mica)
Organizator: Asociatia Pentru Libertatea Romanilor

VINDECAREA - Domnul doctor Pavel Chirila ne invata unul dintre scopurile suferintei. Conferinta si lansare la CONSTANTA

„Nu-mi explic suferinţa, decât legată de progresul spiritual“ Domnul dr. Pavel Chirilă, prodecan al Facultatii de Teologie din Craiova, lanseaza, maine, la Constanta, la ora 18.00, cea mai recenta lucrare a sa: VINDECAREA. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură din Constanţa, in organizarea Scolii Brancovenesti si cu binecuvantarea IPS Teodosie. Domnul Pavel Chirila, unul dintre cei mai autentici traitori ortodocsi din spatiul public romanesc, este fondator si medic primar al Centrului Medical NATURALIA (http://www.naturalia.ro/), doctor in stiinte medicale, membru al Institutului Boiron - Lyon, membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Filantropice Medical- Creştină CHRISTIANA, care are 27 de filiale, 25 de şcoli postliceale sanitare pentru personalul laic şi monahal, editură, programe sociale pentru prevenirea abandonului şcolar, programe pro-vita, lupta antidrog, si promoveaza conceptul de medicină creştină (http://www.crestinortodox.ro/diverse/a316-dr-pavel-chirila-conceptul-de-medicina-crestina)
In contextul in care traim, sub imperiul vaccinarii copiilor, chiar si fortat (vezi http://www.urbaniulian.ro/2009/06/05/oms-cere-tarilor-sa-treaca-la-vaccinarea-obligatorie-in-masa-a-copiilor/) dl doctor Pavel Chirila a evidentiat pericolul vaccinului Gardasil, reusind impreuna cu societatea civica crestina sa impiedice, momentan, impunerea sa in Romania (http://apologeticum.wordpress.com/2008/11/22/pericolul-gardasil-pr-dr-pavel-chirila/)
Tot dansul a fost printre primele personalitati stiintifice care a sanctionat categoric implantarea de cipuri electronice in actele romanilor, intr-o declaratie pe care mi-a acordat-o in exclusivitate, ca parte a unui viitor interviu, din pacate ramas in aer din cauze independente de noi (http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/sunt-categoric-impotriva-cipurilor.html). De altfel, in cartea sa, VINDECAREA, este publicat si studiul Parintelui prof dr Mihai Valica "România - un posibil loc de început al pecetluirii apocaliptice", realizat cu binecuvantarea IPS Teofan. Din aceleasi motive pentru care nu s-a mai realizat interviul promis - mai precis din cauza aceleiasi persoane nefaste, editor al cartii, antiroman visceral si dezinformator profesionist -, din pacate, studiul nu poate fi zarit si, deci, gasit, in Cuprinsul cartii, fiind strecurat sub banalul titlul... "Anexe". Dar... Dumnezeu la vede pe toate. Si tot El le da lumina orbilor...
Revenind la inimosul (dar si naivul, din prea multa bunatate) doctor Pavel Chirila, anul acesta, in sfarsit, dupa 11 ani de la fondarea Hospice-ului, i-a fost recunoscut efortul ca si tenacitatea si daruirea sa totala, in cadrul Galei Societatii Civile, care i-a acordat Premiul I la sectiunea Sanatate, pentru proiectul Centrului de Ingrijiri Paliative "Sfanta Irina", redat sumar astfel:
Problema de fond
Cancerul reprezinta a doua cauza de mortalitate in Romania. Numarul pacientilor diagnosticati cu aceasta boala este in crestere.
Scopul proiectului
Proiectul vizeaza ingrijirea corespunzatoare si securizarea bolnavului de cancer si leucemie aflat in ultimele momente de viata, precum si responsabilizarea familiei, comunitatii si a factorilor de decizie in domeniu cu privire la o problema de amploare si care ne priveste pe toti.
Perioada de desfasurare
1 IANUARIE 2008 - 30 IUNIE 2008
Aria geografica
Ilfov, Bucuresti si imprejurimi
Rezumat
Proiectul vizează acordarea de servicii de îngrijire paliativă de calitate unui număr cât mai mare de bolnavi care solicită internarea în Hospice “Sfânta Irina”.
De asemenea, urmărim ca prin întreaga noastră activitate să tragem un semnal de alarmă cu privire la o problemă care deşi neglijată, a ajuns să aibă un impact negativ covârşitor asupra societăţii româneşti. Cancerul este o realitate cu care se confruntă tot mai multe persoane, iar prin acest proiect dorim să antrenăm atât societatea civilă, cât şi instituţiile responsabile în domeniu, în încercarea noastră de alinare a suferinţelor unui grup marginalizat şi lipsit de speranţă.
Date beneficiari
Beneficiarii direcţi
• Bolnavii de cancer aflaţi în stadiul terminal al bolii;
• Bolnavii de leucemie aflaţi în stadiul terminal al bolii,
• Familia şi reţeaua socio-afectivă a acestor persoane;
• Echipa interdisciplinară care activează în Hospice;
Beneficiarii indirecţi
• Serviciile de asistenţă medicală şi socială din Bucureşti şi din vecinătate;
• Societatea civilă;
Rezultatele proiectului
IN PERIOADA IANUARIE-IUNIE 2008 CENTRUL DE INGRIJIRI PALIATIVE "SFANTA IRINA" A ASISTAT MEDICAL, SOCIAL, PSIHOLOGIC, SPIRITUAL UN NUMAR DE 178 DE PERSOANE SUFERIND DE CANCER IN STADIU AVANSAT AL BOLII.
Schimbari in comunitate
Am rteusit sa punem la indemana publicului, apartinatorilor, institutiilor de specialitate, informatii cu privire la intreaga activitate intreprinsa in cadrul Centrului de Ingrijiri Paliative "Sfanta Irina" precum si la necesitatea de cunoastere a importantei ingrijirii paliative.
Implicarea comunitatii
(optional)
Originalitatea proiectului
Particularitatea proiectului consta in implementarea unui plan individualizat de ingrijire acordat bolnavilor de cancer, adaptat nevoilor strict personale si particularizat grupului de provenienta (familie, comunitate).
Bugetul total al proiectului (in bani)
59 940 RON
Parteneri si finantatori
Contributie United Way Romania din totalul bugetului - 26.30 % (http://www.unitedway.ro/)
Contributie Fundatia Sfanta Irina din totalul bugetului - 73,70 % (http://www.paliativecare.ro/)

Fundaţia „Sfânta Irina“, Centrul de îngrijiri Paliative, poate fi găsită la adresa: Str. Erou Mircea Marinescu nr. 3, linia microbuzului 153 – pe Şos. Ştefăneşti, Voluntari, Judeţul Ilfov.
Tel./Fax: 021 - 352.00.42; 352.41.41, e-mail: sf. irina @paliativecare.ro.
Cei care doresc să facă donaţii au la dispoziţie numărul de cont: RO11PIRB4201700750001000.
Detalii la
http://www.ziarullumina.ro/articole;917;1;11758;0;Nu-mi-explic-suferinta-decat-legata-de-progresul-spiritual.html