Pages

Saturday, August 22, 2009

PACTUL STALIN-HITLER. 70 de ani de la distrugerea Romaniei Mari. VIDEO DOCUMENT. 65 de ani de la marea tradare. Doar grupul Antonescu a fost executat.



PUNCTE CARDINALE IN HAOS. Rafael Udriste ii admonesteaza pe blogaristii si badigarzii in sutana care denigreaza initiativa Parintelui Justin la Aiud

Razvan Codrescu il alinta astfel pe tanarul care "da Cezarului ce-i al Cezarului" (banul sau cipul?):

"D-l Claudiu Tarziu, prin constanta si consistenta stradaniilor sale din ultimul deceniu, mai ales in cadrul Asociatiei “Rost” si al revistei omonime, a devenit – in pofida tineretii, sau poate tocmai in virtutea ei – una dintre vocile cele mai indrituite ale noii drepte crestine romanesti. O voce care merita sa fie cit mai larg mediatizata. (Redactia Puncte cardinale)"

Rafael Udriste (foto stanga) admonesteaza astfel "tinerii evlaviosi" care il denigreaza pe Parintele Justin:

"Mă doare sufletul pentru că tineri evlavioşi, care se arată şi iubitori de dreptate (între ei monahi) (aici o fi vorba de Moise si Branza - Nota mea) continuă campania denigratoare la adresa iniţiatorilor proiectului de la Aiud (Erata mea: persoana intai singular, respectiv - Parintele Justin), nesocotind răspunsul la o întrebare edificatoare asupra "demersului lor": la ce le foloseşte? La ce le va folosi ratingul bun al blogurilor "ortodoxe" pe care le administrează dacă acesta este consecinţa manipulării informaţiilor, a răstălmăcirii cuvintelor duhovnicilor noştri? Cum poţi să te împărtăşeşti astăzi, iar a doua zi să te "împrăştii" pe blog sau prin comunitate?
Cum spunea Sfântul Ioan Gură de aur? "Când sufletul se obişnuieşte cu păcatul, care este nemilos, boala sa iese la suprafaţă şi este văzută de toţi. Dar aşa cum porcul, atunci când se tăvăleşte în noroi, este mulţumit şi nu mai simte mirosul murdăriei, la fel şi omul, când este robit de obiceiul cel rău, nu-şi mai dă seama de mirosul greu al păcatelor sale, pentru că se obişnuieşte cu ele. Şi aşa cum pământul peste care aruncăm seminţe este cu neputinţă să dea roade dacă nu este udat, la fel se întâmplă şi cu sufletul, care nimic bun nu rodeşte, oricâte cuvinte i-am spune noi, dacă el nu a fost mai întâi udat cu apa vie ce izvorăşte din Sfintele Scripturi. Ce creşte pe pământul care nu este cultivat? Spini şi buruieni. Ce creşte în sufletul care nu este cultivat duhovniceşte? Fapte necurate şi viclene. Cu cât un pământ este mai puţin cultivat, cu atât cresc buruieni mai multe şi mai sălbatice. Cu cât sufletul este mai puţin cultivat, cu atât este cuprins de patimi mai sălbatice, înmulţindu-se păcatele sale, care îl duc la moarte."Să ne rugăm pentru cei care nu vor sau nu pot încă să înveţe legea tăcerii (a se citi a smeririi). Doamne ajută!"
Amin!

Eu ii transmit urmatoarele lui Rafael, ca sa ajunga si la puricii Ortodoxiei:

"Pentru orice creştin de bună credinţă este evident că cea mai mare lacună a vieţii bisericeşti a fost absenţa iubirii de adevăr şi, mai ales, a capacităţii de jertfă. În vremuri dificile pentru destinul creştin, a nu suferi pentru Hristos echivalează, de fapt, cu o abdicare de la marile imperative şi constituie o impietate. Jertfa este cea mai sigură şi importantă contribuţie la întărirea credinţei şi a Bisericii.
Nu este permis ca un apostol să devină, sub nicio formă, colaborator voluntar al minciunii şi imposturii. Spiritul apostolic şi patriotic este categoric împotriva ideii de a servi credinţa prin compromis. Acest principiu a fost formulat atât de profund de Pascal, în timpul sublimei sale lupte pentru apărarea purităţii moralei creştine: „Nu este permis a se săvârşi nici cel mai mic rău ca să facă să triumfe cel mai mare bine, şi adevărul divin nu are nevoie de minciuna noastră”. Nu putem să afirmăm că nu am avut libertatea de a ne realiza misiunea. Creştinul, şi în primul rând apostolul, are la dispoziţie, în orice condiţii, o stare de maximă libertate: libertatea de a refuza orice faptă care ar fi împotriva intereselor fundamentale ale credinţei, libertatea de a suporta consecinţele demnităţii şi fidelităţii apostolice şi libertatea – suprema libertate! – de a lupta pentru credinţă până la martiriu. Numai aşa se face dovada credinţei în înviere şi în triumful final.
Nimeni nu este obligat să-şi asume o misiune grea în vremuri de cumpănă, dar odată asumată, se impune datoria de a o împlini cu onoare până la capăt. Este greu de acceptat pentru comoditatea şi laşitatea noastră, că, în momentele de prigoană, locul aspiranţilor spre culmi este în temniţă. Nu se poate crede cu adevărat decât în apostolii pe care îi urăsc şi îi persecută duşmanii lui Hristos!
Continuarea la

VIATA LA MANASTIRE. Ceaslov, Apostol si ochelarii Parintelui. FOTO



Friday, August 21, 2009

IMAGINI DIN PELERINAJ. Trairea artei crestin ortodoxe romanesti. Icoane cu Maica Domnului si Mantuitorul din sec XVI, XVII, XIX - Manastirea Varatec





Maica Domnului plangand - sec XVI; Maica Domnului si Mantuitorul Iisus Hristos - Icoane pictate de Ieromonah Tiufan cu cheltuiala Doamnei Ecaterina, sotia lui Antioh Cantemir, 1697; Maica Domnului cu Pruncul, Nicolae Grigorescu, 1859, Manastirea Varatec

VIATA LA MANASTIRE. Nicaieri pe lume nu-i ca acasa, la Parintele Iustin si Sfanta Manastire a Arhanghelilor Mihail si Gavriil de la Petru Voda



VIATA LA MANASTIRE. Caini de paza in actiune la Petru Voda :) FOTO



PARINTII NOSTRI - "MANCA-V-AR RAIUL!" Marii Duhovnici ai Ortodoxiei Romane Paisie, Cleopa si Ioanichie de la Sihastria

PELERINAJ IN MOLDOVA. Sihastria - Mormantul Parintelui Paisie si fereastra inchisa a chiliei Parintelui Ioanichie. FOTO. VIDEO: "Nu ne lasam!"




PELERINAJ IN MOLDOVA. Sihastria - La Parintele Cleopa. FOTO. VIDEO: "Moartea, moartea, moartea, moartea, moartea, moartea, moartea..."





PELERINAJ IN MOLDOVA. Manastirea Secu - Infricosatoarea Judecata de Apoi si Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul. FOTO



PELERINAJ IN MOLDOVA. Pestera nevointei Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla. FOTO



PELERINAJ IN MOLDOVA. Schitul Sihla - Bisericuta dintr-un lemn a Sfintei Cuvioase Teodora si chiliile din munte. FOTO



PELERINAJ IN MOLDOVA. Manastirea Agapia (unde s-a nimerit sa ajung chiar de ziua mamei mele, care poarta acest nume: Georgeta - Agapia!). FOTO



PELERINAJ IN MOLDOVA. Manastirea Varatec. FOTO



PELERINAJ IN MOLDOVA. Manastirea Varatec - Splendoarea artei crestine. FOTO




Inger. Detaliu din Maica Domnului cu Pruncul de Nicolae Grigorescu, 1859

PARINTELE JUSTIN despre pocainta unui actor grabit. 30 de secunde dintr-o ora de august. VIDEO

MINTEA ROMANULUI CEA DE PE URMA pentru AIUD si Parintele Justin pe locul 5 intr-un Comunicat sau cand pisicii nu-s acasa puricii joaca pe masa

Slava Domnului, in sfarsit, in urma Apelului a 15 organizatii si 35 de fosti detinuti politic cu peste 350 de ani de inchisoare si a vizitei doamnei Aspazia Otel Petrescu la Parintele Justin Parvu (foto) si Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici şi Luptători Anticomunişti s-a hotarat sa sustina proiectul Parintelui Justin, pentru o Biserica la Aiud. E drept, alaturi de cel al domnului doctor Pavel Chirila, secondat de actorul Dan Puric. Dar sa privim partea plina a paharului.
M-am bucurat cand l-am vazut la Petru Voda pe energicul Gheorghe Jijie, secretarul Federatiei, care a implinit anul acesta 90 de ani. Il rugasem sa vorbeasca personal cu Parintele inca de cand a inceput scandalul legat de "Mausoleul-Memorial" de la Aiud. Acum a facut-o si este de salutat pentru ca tortionarii sa nu elimine de tot detinutii politic, dupa cum spunea Parintele Justin. In urma intalnirii cu Parintele a rezultat si un document in care se arata necesitatea ridicarii Manastirii dar si a unui centru martirologic, dupa cum am sustinut si eu de altfel, cu speranta pentru dl dr Pavel Chirila, chiar in ciuda unor indoieli temeinice, ca cele exprimate de dr Emilia Corbu sau doamna Isabela Vasiliu Scraba. Eu mi-am spus parerea - CONFUZIA lui Danion Vasile, greseala lui Dan Puric, eroarea Inaltului Andrei Andreicut si Proiectul Parintelui Iustin si al Dr-lui Chirila la Aiud - si ma bucur ca a folosit la ceva. Dar nu era mai simplu daca se venea la Parintele Justin de la bun inceput pentru a se evita confuziile si interpretarile generate de un intarziat si un "orientator in zig-zig", vorba Parintelui Atanasie? Probabil ca si eventualele blesteme le-au adus aminte ca dracu' nu-i mai tare ca Dumnezeu, dupa cum o spunea chiar Parintele Justin in avizul si Mesajul sau despre Proiectul de la Aiud, in care afirma ca "daca nu ai pocainta, in zadar este toata lucrarea ta. Actoria este si falsitate. Depinde cat adevar ai in tine ca artist. Acesti actori care intr-o ora pot schimba trei masti, asa cum m-a pacalit si pe mine, aici… Eu i-am dat o sansa si o mana de dragoste domnului Puric, ca unul ce putea sluji cauzei acestui neam… dar, in sfarsit este loc de pocainta pentru fiecare, pentru cel mai mare criminal". Mintea romanului cea de pe urma!
Acum, sa vedem ce va iesi. Exista proiectul unei Biserici, al Parintelui Justin, exista proiectul unui Mausoleu, al lui Puric, si, mai nou, IPS Andreicut a promis ca are un al treilea proiect, care speram, va fi mai romanesc; traditional, ortodox. Parintele Justin a tinut sa mai clarifice si intr-un alt comunicat dorinta sa: "Iar cit priveste asezarea unei biserici, desi sint atitea discutii, socotesc ca intr-adevar aceste discutii au loc, dar nu din partea celor binevoitori, ci din partea rau-voitorilor, care au fost de la inceput rai si ramin in veci in rautatea lor". Parintele se mai exprimase asupra acestor rauvoitori, care interpretau si problema cipurilor, in care dupa cum stim, actorii si regizorii patriei noastre socialiste nu prea s-au implicat. In privinta Aiudului si Parintele Arsenie Papacioc e hotarat: Sa se faca Manastire, fara adaos! Manastire-manastire! . Documentul Federatie nu specifica cum va arata noul proiect, si nici nu cere ce arhitectura sa se respecte, dupa cum o spuneau cu claritate, ca si Parintele Arsenie, doamna Aspazia Otel Petrescu si Nicolae Purcarea in Scrisoarea si Apelul audio catre IPS Bartolomeu Anania.
Pe langa aceasta, adaugarea Parintelui Justin pe o lista cu antetul Federatiei, la numarul 5, dupa "regizorul Dan Puric" - regizor este o functie in cadrul Federatiei? - si alaturi de un oarecare tzast-bast "membru" (?) al detinutilor politic in varsta de 25 de anisori, iarasi este un lucru discutabil, ca sa nu spun ireverentios, pe care il putem pune insa pe seama slabiciunii umane si, evident, a intelepciunii populare: cand pisicii nu-s acasa puricii joaca pe masa! Dumnezeu cu mila!
PS: Constat cu bucurie cu aceasta ocazie si surprinzatoarea revenire in spatiul mediatic a fostului lider al studentilor miscaristi, Marian Munteanu, dupa mai bine de un deceniu. Sa fie primit! Mai ales ca opiniile sale au fost intotdeauna ferme in privinta impostorilor din toate punctele cardinale!

Vezi si parerea Parintelui despre pocainta la minut


CAPUSELE ORTODOXIE sunt "de import", ca si tortionarii bolsevici. Doua scene: Parintele Atanasie-Sfantul Inchisorilor si Tutea-Noica vs agentii catari


Cine sunt cei care se opun ridicarii unei Biserici la Aiud

Conform informatiilor lui Mugur Vasiliu, un oarecare "corifeu" al "dreptei romanesti" a fost luat de pe peronul garii din Bacau, de sub o taraba de flori. Nimic rau in asta, daca s-ar fi oprit la vanzarea de flori si nu la vanzarea unui neam de care nu apartine. Parintele Atanasie, luptator anticomunist si fost detinut politic, il numea pe insotitorul "corifeului", cu referire la numele revistei confiscate, "Puncte cardinale", "un orientator in zig-zag". Personajul care, potrivit monahilor, este "expert in blasfemii", este si el minoritar. Asa se si explica aversiunea lor fata de proiectul Parintelui Justin Parvu pentru Aiud - o Biserica! - si apetenta lor, la polul opus, fata de Andrei Plesu (de nationalitate roma si cazara) si trupa lui "culturala", gen Baconsky si alte personaje cu aceleasi origini. E treaba lor. Dar ce au cu legea noastra?

Doua scene, cred, sunt relevante pentru istorie, prin asemanarea si profunzimea lor. Pana acum nu stiu daca au fost scrise vreodata:

1. Cand Parintele Atanasie, imi spune un calugar, a primit cartea "Sfantul Inchisorilor" - scrisa de un oarecare Moise si, in ciuda insignifiantului autor, prefatata de insusi IPS Andrei Andreicut - si a citit primele pagini, a luat-o si a izbit-o cu toata puterea de perete strigand: "Si-au batut joc de Gafencu!". Motivul este clar pentru orice: Valeriu Gafencu este "reeducat" de autorii cartii, dupa moarte! In prelucrarea facuta de acest Moise pentru a confisca memoria Sfantului Inchisorilor, se sustine ceea ce Gafencu nu a facut niciodata in ciuda temnitei bolsevice si a chinurilor de nedescris la care a fost supus, si anume ca s-a dezis de crezul sau, ca a respins "orice ideologie". Minciuna!

2. Cand lui Petre Tutea, mi-a povestit un martor ocular, i s-a adus asa-zisul "Jurnal de la Paltinis", tot asa, l-a luat si, dupa ce l-a rasfoit, la fel, l-a aruncat violent in zidul din fata spunand, cu dezgust, ca cei doi catari - dupa cum ii botezase Parintele Nicolae de la Rohia pe Liiceanu si Plesu - si-au batut joc de filosoful legionar Noica poleindu-se pe ei. In ambele cazuri avem de a face cu o operatiune clasica, de anul I la Academia KGB. Peste ani, iata ce au ajuns capusele lui Noica. Acelasi lucru isi propun si capusele ortodoxie de azi, bine intretinute de aceleasi foruri si cluburi, de Roma sau de romi: sa ocupe picul ce a mai ramas curat din spatiul public romanesc.

Nu ar mai fi nimic de adaugat. Oamenii fara credinta sunt slabi sau slabiti, intelectual sau sufleteste. Vlad Mihai le recomanda si dusmanilor si prietenilor cantul Doinei si al lui Ion Aldea Teodorovici: Lasati-ne in Legea nostra!

DANIEL BOJIN arunca bomba elefantii isi rup trompa. Mircea Basescu s-a bagat ca musca-n lapte intr-o operatiune marca RETEAUA IUDA Pe cand arestarile?

Cand va fi arestat Aurel Cazacu cel putin pentru intentia exprimata de trafic de influenta la nivel inalt?

"De duşmani te poţi apăra. E însă extrem de greu să te aperi de propriul tău frate", a declarat Traian Basescu in urma articolului scris de profesionistii presei Daniel Bojin si Make in BURSA, Fratele preşedintelui Băsescu, jucător în industria de armament.
"Să ştiţi că dacă frate-meu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez", a afirmat preşedintele Traian Băsescu în timpul vizitei din această dimineaţă în judeţul Botoşani.
Dacă l-ar fi întrebat, Traian Băsescu i-ar fi spus fratelui său să nu intre în firma DESINTCO SRL. Acum însă, şeful statului spune că a ajuns în situaţia de a se apăra nu de duşmani, ci de propriul frate, comenteaza Realitatea TV.
"De duşmani te poţi apăra. E însă extrem de greu să te aperi de propriul tău frate. Asta e. Să fiţi sigur că eu azi noapte am aflat de intrarea lui într-o firmă. Nu mi-e de imagine, mă afectează ca om, pur şi simplu. Putea să-mi spună, că i-aş fi spus să nu o facă", a spus preşedintele Traian Băsescu legat de acţiunile fratelui său.
De altfel, preşedintele Traian Băsescu a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că "regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar", dar că a primit asigurări că firma la care este acţionar fratele său nu a fost implicată în contracte cu produse militare.
Potrivit comunicatului de presă, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut lui Mircea Băsescu să renunţe imediat la calitatea de acţionar în firma respectivă.

Reteaua IUDA

Problema insa nu este atat a lui Basescu cat a retelelor de spionaj si afaceri necurate care sugruma aparatul statal din toate directiile, est-vest, nord-sua. Numele lui Aurel Cazacu a fost vehiculat intr-o alta investigatie de presa de exceptie, de anul trecut. S-a intamplat ceva de atunci? Au facut serviciile ceva? Doar l-au indrumat sa-l ia asociat pe fratele presedintelui. Tare!
Realitatea TV relata in iulie 2009 ca jurnaliştii cotidianului Evenimentul Zilei dezvaluie că cinci generali în rezervă sunt monitorizaţi atent de contraspoinajul militar pentru afaceri care ar leza interesul naţional. Mircea Chelaru, fostul şef al Statului Major General al Armatei, a refuzat să comenteze informaţiile din ziar şi a spus că va decide luni ce măsuri va lua împotriva publicaţiei.
Aceştia sunt Mircea Chelaru, Nicolae Spiroiu, fost ministru al Apărării, Gheorghe Rotaru-, fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, Dan Zaharia şi Florentin Popa, ambii conducători ai departamentului de înzestrare şi logistică din Ministerul Apărării.
Operaţiunea "Iuda" declanşată de Direcţia de Siguranţă Militară arată că cei cinci gravitează în jurul lui Aurel Cazacu, şeful Direcţiei Producţia de Apărare din Guvern - in prezent mahar in Ministerul Economiei. Potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, prin afacerile pe care le derulează, gruparea ar prejudicia cercetarea, înzestrarea şi modernizarea Armatei, dar şi comerţul cu tehnică militară. Unul dintre cei vizaţi, fostul şef de stat major, generalul Mircea Chelaru, taxează dur operaţiunea, "sunt mandatarii unei instituţii falimentare, care nu fac decât idioţenii".
Contactat telefonic de către reporterii Realitatea TV, Mircea Chelaru a refuzat să comenteze informaţiile din Evenimentul Zilei. Chelaru a spus însă că va citi întreg articolul în ziarul de mâine şi va decide apoi ce măsuri trebuie să ia împotriva publicaţiei. Nicolae Spiroiu, Dan Zaharia, Florentin Popa şi Gheorghe Rotaru nu au putut fi contactaţi pentru a comenta acuzaţiile.

Thursday, August 20, 2009

VIATA LA MANASTIRE. Intoarcerea din pelerinaj la Petru Voda. FOTO: Calugar si pui de randunica la Sihla


Revin cu foto si video

ANTICOMUNISTUL PAUL GOMA il face pulbere pe rasfatatul Troicii Tismaneanu-Liiceanu-Longin: „Pacepa - acest monstru, această javră securistă“

„Curva“ Pacepa - afacerea trădării (XXVII)
În finalul acestei treceri în revistă a tuturor elementelor „Dosarului Pacepa“, „Curentul“ publică un fragment din ultima parte a Jurnalului lui Paul Goma, cel mai cunoscut şi probabil singurul autentic dizident român, exilat de 30 de ani în Franţa. Într-un stil acid şi cu pătrundere analitică, scriitorul Paul Goma creionează un portret remarcabil al fostului general comunist Ion Mihai Pacepa. Redăm întocmai, în continuare, notaţiile recente ale Jurnalului lui Paul Goma. (George Roncea)

„Pacepa - acest monstru, această javră securistă“

În urmă cu vreun an, Liviu Tofan m-a contactat telefonic, propunåndu-mi un „dialog despre Pacepa“. Am declinat cu putere: subiectul Pacepa mi-a fost totdeauna „antipatic“, apoi eu nu mai „dialoghez“ decât cu mine însumi. Îi voi fi dat câteva indicaţii bibliografice - pe care le avea. „...prima vizită documentată a lui Pacepa la Paris, după defectarea sa, a avut loc în 1996“, scrie Liviu Tofan.
Eu am în memorie o altă dată: „Ieri, 1 februarie 1985, în faţa celei de-a 17-a camere corecţionale, Gustav Pordea, deputat european pe lista Frontului Naţional, în procesul de defăimare. În numărul de ieri am publicat un interviu cu Mihai Pacepa, fost general, fost Nr. 2 al Serviciilor secrete de la Bucureşti. Ceea ce exprimasem noi, în iulie 1984 - anume bănuiala - a devenit acum certitudine: Pordea a fost şi este, în continuare, un agent de influenţă în solda regimului lui Ceauşescu“.

Deci: 1985, nu 1996. Cronologia îmi poate juca feste, însă eu povestesc, nu fac afirmaţii categorice: În perioada procesului (ianuarie-februarie 1985) am avut o sumă de discuţii, atât cu Agathe Logeart (jurnalista care a semnat interviul luat lui Pacepa), cât şi cu Monica Lovinescu. Monica primise - prin cine? prin Agathe? sau „direct“, prin telefon? propunerea lui Pacepa de a o vizita... acasă. Monica era orifiată şi furioasă: cum îndrăznea acest securist să-i facă o asemenea propunere? A refuzat, categoric, iar noi, românii din jurul ei: Ana şi cu mine, Cristovici, cred că era şi Mihai Pupăzan, am aprobat-o din toată inima.

Numai că nu-mi mai aduc aminte: de unde anume îi telefonase Pacepa (înclin tot mai mult să cred că prin telefon fusese formulată îndelicata propunere securească)? Din America? Sau din Paris? Şi în asta înclin să cred că, atunci ianuarie-februarie 1985, Pacepa se afla la Paris - pe banii... DSTului.
Fiindcă în prima fază a proiectului de proces (al lui Pordea, să nu uităm), umbla vorba că însuşi Pacepa va apărea în instanţă. Dacă aşa a fost, atunci se explică bădărănia generalului Pacepa de a-i cere Monicăi Lovinescu o „mică întrevedere“ (contribuţia mea răutăcioasă la imaginara „mică“, în cadrul unui scenariu pe măsura personajului - cam aşa: „Săru' mâna doamnă Monica“ ajungeam şi la „doamna Monicuţa“, spre exasperarea condamnatei la supliciul pacepist...); se explică şi de ce în faza a doua am fost anunţati că Pacepa va depune mărturie scrisă, fiindcă americanii se temeau să-l expună în aer liber...

Susţinătorii lui Pacepa şi fascinaţia haznalei

La urma urmei nu merită această javră securistă atâta atenţie. Am mai spus, de la început (de când am aflat de el prin... poezeaua lui Păunescu!) mi-a fost greaţă de el. A, nu pentru „trădare“, cum îl acuzau colegii de şaibă, n-aveau decât să se trădeze unul pe altul până la dispariţia speciei; ci dintr-un motiv, altul: fascinaţia (suliniez) exercitată de acest monstru (că n-o fi ajuns el general de Secu sădind floricele şi ajutånd babele patriei să traverseze bulevardele noastre socialiste), nu doar asupra tinerilor din ziua de azi, ahtiat după aventură, indiferent în ce „domeniu“, ci şi interesul-simpatia unor... jurnalişti (vorbesc de români, nu de ne-români), mai grav: de prieteni ai mei, Cornel Dumitrescu de pildă - aceştia consideråndu-l, nu doar un erou, ci... unul de-ai noştri, anticomuniştii, antisecuriştii.

Fascinaţia urâtului, a mocirlei, a haznalei - nu doar la copiii din familii civilizate, curat îmbrăcaţi, bine îmbăiaţi, de a umbla prin lăzile de gunoi şi a se bălăcări în şanţuri, ci a adulţilor lipsiţi de elementara cumpănă între bine şi rău, între urât şi ne-urât.
(va urma)