Pages

Friday, May 29, 2009

SRI raspunde Scrisorilor Deschise ale NapocaNews si Civic Media legate de teroristii "romani" din Legiunea Secuiasca: "Datele sunt clasificate"

Serviciul Român de Informaţii a răspuns azi scrisorilor deschise în care se cereau explicaţii cu privire la activitatea unor terorişti maghiari pe teritoriul României si nu numai, informeaza Napoca News care a transmis o Scrisoare deschisă către SRI, iar Civic Media a adresat urmatoarea SCRISOARE DESCHISA catre directorul Serviciului Roman de Informatii George Maior si conducerea SRI: Scoateti extremismul maghiar de sub presul Romaniei.
În răspunsul SRI se menţionează că datele cerute sunt clasificate şi că nu se pot nici confirma, nici infirma.

Iata răspunsul abscons al SRI:

"In ceea ce priveste solicitarea adresata institutiei noastre, va comunicam faptul ca Serviciul Roman de Informatii are competente expres si limitativ prevazute de lege.
Orice date privind activitatea institutiei noastre constituie informatii clasificate, in conformitate cu prevederile normative:
- art. 17 alin. (1) lit. f) si g) din Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate;
- art. 2 din Legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii;
- art.10, art. 12, art. 23 din Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei.
Prin urmare, intrucat datele si informatiile de natura celor solicitate au caracter clasificat, in acesta situatie sunt incidente dispozitiile art. 12 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Fata de cele dezvoltate mai sus, reiese cu puterea evidentei faptul ca necesitatea respectarii prevederilor imperative ale legislatiei in vigoare determina imposibilitatea confirmarii ori infirmarii situatiei reclamate de dumneavoastra."

Vezi si

No comments: